Mennään nyt hienosti ristiin tässä mutta vastaan silti tähän. Koska edelleenkin se valinnan vapaus on näennäistä, ei aitoa. Suomessa myös vaihdetaan ammattia aikuisiällä todella usein, etenkin naiset, etenkin pois hoiva-alalta, ja aloilla on jo työvoimapula/pula pätevistä ihmisistä ja joillakin aloilla hakijamäärä vaan tippuu (ainakin vaka). Eli sikäli vihdoin on tajuttu, että se ensin valittu ala ei ollut hyvä valinta. Ja on vapaus valita toisin.Joo mutta edelleenkään tuo viestisi, tai linkkaamasi artikkeli eivät anna selitystä, miksi nimenomaan teollisuusmaiden vertailussakin juuri Suomen ja Ruotsin kaltaisissa tasa-arvoisimmissa maissa ammattien eriytyminen on kaikkein pisimmällä.
Vaikka oletettaisiin, että ammattien eriytymiseen vaikuttaa nimenomaan stereotyyppisen ajattelun kulttuurinen vaikutus, niin miksi tämä vaikutus olisi sitä voimakkaampi, mitä pidemmälle tasa-arvoajattelu ja tyttöjen valinnan vapauden korostaminen yhteiskunnassa etenee?
Lisäksi noillakin aloilla on paljon ihmisiä, jotka sinne eivät sovi. Mikä.on selitys sille, että he ovat valinneet alan, jos ei jaksa muita ihmisiä?