• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Feminismi ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus

wanderer_

Team R&T
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 559
Aiemmin kerroit toisessa foorumosiossa näin. :tdown:

Vitsailla olen voinut, mutta miten sen voisi ottaa tosissaan? Kamoon.

Sinällään en näe Petersonin jutuissa ongelmaa, konservatiivinenhan se on, mutta hyvä jos onnistuu ryhdistämään joitain ryhtiä kaipaavia.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Petersonilla on muistaakseni jotain uskontohäröä siellä sekoittamassa sinänsä rationaalista juttua. Pisteet kyllä hänelle jos nostaa nuoria syrjäytymiseen vievältä uralta ja tienaa itse siinä samassa hyvät massit mutta oma vaikutelma on kyllä tosiaan se, että enemmän hän on näiden feministinounaajien, totuutta palvovien burgerien ja muiden pulushakin pelaajien idoli.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 918
Peterson tietenkin sosiaalisten tieteiden mestarina osaa maksimoida sanomansa niin että sillä kertätään kärkkäispoijilta maksimaalisesti hilloa.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Aah. No en ole minäkään maksanut & maksamassa hänen jutuistaan, mutta ne mitä on nähnyt niin ei ole paljon ollut lisättävää. Ihme, että tuosta pitäisi vielä maksaakkin? En tosin maksaisi muistakaan samanlaisista hihhuleista kuten Sarasvuosta..
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Aah. No en ole minäkään maksanut & maksamassa hänen jutuistaan, mutta ne mitä on nähnyt niin ei ole paljon ollut lisättävää. Ihme, että tuosta pitäisi vielä maksaakkin? En tosin maksaisi muistakaan samanlaisista hihhuleista kuten Sarasvuosta..
Sama fiilis kaikista näistä "elämänvalmentajista". Aika paljon pelkkää itsestäänselvyyttä, johon ei sinänsä mitään lisättävää, mutta josta luulisi, ettei olisi tarttenut alunperinkään maksaa kuullakseen. Peterson tosiaan vaan hämmentää niitä juttujaan raamatulla ja muulla satuilulla.

Tulee mieleen sellainen antiateismi, jonka mukaan ihmisen moraali ja kunnollisuus olisi jotenkin uskonnon aikaansaannosta.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Osittain kuvittelenkin, että ihmisten kunnollisuus/kauheus on osittain sen aikaansaannosta. Kaava on ollut suunnilleen sama aina. Nuppi on ihmisen heikoin kohta. Jostain haetaan voimaa jaksaa eteenpäin (vaikka loppu olisi ilmeinen) ja usein helpointa se on tehdä satuolennon kautta. Se kun ei tule myöhemmin kertomaan, että: "Kuules muhammed, et sinä ole mikään marttyyri ja toi sun sekoilus ja itseoikeuttelus on muuten ihan täyttä paskaa, vittu sinä mitään neitsyitä saa ja mitään taivasta ei ole olemassa." toisessa ääripäässä "paremmat ihmiset panee pikkupoikia perseeseen kirjaimellisesti kunhan muistaa sovittaa synnit rukoilemalla illalla". Siitä juontaaki yksi omista lempi sitaateista joita olen kuullut:
On se teillä uskovaisilla vaan niin helvetinpaljon helpompaa kun saatte synnit anteeksi. Toista se on meillä maallisilla, kun joutuu kokoajan käyttäytyä kunnolla".

Tuo on siis täysin omaa objektiivista tulkintaa. Jos Suomen olisi valloittanut vaikka saudi-arabia niin olisi "hiukan erilaiset arvot" ja vaikka kuinka maallistuisit seuraavassa kymmenessä sukupolvessa jos ikinä mikään uskonvapaus koittaisi, jättäisi se varmasti jäljen... Samoin kuten kristilliset arvot ovat jättäneet jäljen vaikka maallinen on ollut sukuni jo neljännessä polvessa...


En ole Petersonista saannut uskovan miehen kuvaa ja jumalasta ei tainnut sanoa sanaakaan niissä haastatteluissa jotka minä olen nähnyt.
 
Liittynyt
29.10.2018
Viestejä
15
Olis kyllä mielenkiintoista nähdä, minkä näköisen yleisön Peterson vetää. Oma perstuntuma noista faneista on sellainen intternetissä ounaamista arvostava, self help kirjallisuutta ahmiva nuori edgeloordi :kahvi:
Olen ammatillisesta mielenkiinnosta johtuen (ja toki jossain määrin henkilökohtaisesta myös) menossa huomiselle luennolle, joten voin raportoida. Oletan, että melkolailla kaiken karvaista porukkaa on paikalla, sillä oikea elämä ei yleensä ole niin vastakkainasettunutta ja musta valkoista kuin internetistä voisi päätellä (vaikka netti Petersonin kanava onkin). Saas nähdä.
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
515
Kukas feministi se oli joka tokaisi että miehillä ei ole tasa-arvo ongelmia tai jotain sinnepäin? Google-fu:ni ei toimi.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 607
Tuossa on joku näkemys Petersonin uskonnollisuudesta. Itse se on sanonut olevansa kristitty mutta totuus taitaa olla vähän monimutkaisempi
(I will be basing this answer on a few hundred hours of his university lectures, Bible talks, and his other various appearances. He discusses religion/mythology very extensively, albeit cryptically. So it’s hard to assign him an easy label)

A common mistake is to label Dr. Peterson a Christian. While it’s true the professor has claimed to be a Christian, he should not have done so, as he doesn't subscribe to any of Christianity’s orthodox truth claims (Monotheistic God, Deity of Christ, among most others). Neither is he correct in describing himself as “deeply religious”, since, again, the way he uses the term is vastly different to the way pretty much everyone else uses it.

However, it’s totally understandable why people, who have only surface knowledge of his beliefs, take him at his word. The professor is very well-versed in the Bible, and discusses its stories quite a bit, much like a Christian preacher would. Unlike most classic believers though, He doesn't consider them to be literal truth (edit, comment response: I’m aware much of Genesis and the Bible is almost certainly allegory; this goes beyond that). Rather, he likes to call them a collection of “meta-stories” - ancient stories that evolved over thousands of years by combining the distilled truth out of hundreds of smaller stories until they were finally written down in their final form. Put another way, the Bible, and mythology in general, are the meta-stories that have been “dreamed up” by humanity’s collective unconscious (which is powered in large part by our biology). If you haven’t guessed it yet…

yes, Peterson has been heavily influenced by Carl Jung ;)

One can totally ignore or redefine the supernatural when interpreting religious writings this way. And for the most part, that’s exactly what Peterson does. We can see this in action in how he interprets the Cain & Abel story. To Peterson, it is not a personal-monotheistic-divine Being that is displeased with Cain’s sacrifice, but society at large. Meanwhile, Cain becomes an archetype of someone who, unable to climb up the social hierarchy, lashes out at the community in a murderous frenzy. A high school shooting is an example of the Cain & Abel meta-story playing itself out.

So religion has given us many good stories that teach us how society functions and the best way for us to function within it. Does Peterson go any farther than this? It doesn't seem so; or if he does, then not much farther. The doctor doesn't hold any concrete views on the existence of a soul/spirit, claiming we can’t know for sure until we understand more about consciousness. Heaven and hell are merely modes of reality that we live through here and now. His answer to whether or not God exists was: “I act as if God exists”, purposefully being vague as he “doesn't like being boxed in”.

EDIT:
More recently, Dr. Peterson, in a debate with Sam Harris, implied that it’s very likely that there is some sort of metaphysical reality that religion has been grappling with, attempting to explain and make sense of. He compared it to Astrology and Alchemy - in the sense of them being flawed precursors to Astronomy and Chemistry. It’s hard to pinpoint what exactly he means by metaphysical though. It does seem like his views have slightly shifted in various ways since I first wrote the post; but his approach to religion remains primarily pragmatic. While Jordan Peterson does have elements of mysticism in his worldview, he is not religious, at least not in any traditional sense of the word (or at least not publicly).

In the end, it is much more accurate to simply label him an agnostic. Granted, an agnostic that sees value in the utility of religion, due to a deep understanding of the psychological ideas that religion has in it. But still, at the end of the day, roughly speaking, he’s just an agnostic.
https://www.quora.com/What-are-Dr-Jordan-Petersons-religious-beliefs
 
Liittynyt
29.03.2017
Viestejä
940
En ole Petersonista saannut uskovan miehen kuvaa ja jumalasta ei tainnut sanoa sanaakaan niissä haastatteluissa jotka minä olen nähnyt.
Eipä hän mitään perustelekaan uskolla, vaan ainoat jumaluuksiin liittyvät hässäkät ovat raamatun tarinoiden analysointia nykypsykotietämyksen valossa.

Se, että toteaa niistä tarinoista löytyvän havaintoja, joissa on jotain ajatonta perää, ei tosiaan pitäisi johtaa siihen, että kyseessä olisi uskonnon salamyhkäistä pakkosyöttöä ja että niistä löytyisi vastaus kaikkeen. Rusinat pullasta, mutta ei lasta pesuveden mukana, ja sitä rataa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Mahdollisuuksien tasa-arvo on hieno ajatus mutta valitettavan vaikea saavuttaa. Ja miten se kohta määritellään, josta katsotaan lähdettävän liikkeelle? Onko lähtökohdat tasa-arvoiset kun kaksi lasta syntyy terveinä ja mahdollisuus ilmaiseen koulutukseen on tarjolla vai pitääkö tasata kasvumpäristöt tai kompensoida niiden eroja? Lopputulosten tasa-arvoon pyrkiminen on lähinnä typerää.
Kunhan terveinä syntyneiden lasten mahdollisuudet olisivat edes suunnilleen tasan jossain vaiheessa ennen täysi-ikäisyyttä, menisi ihan kohtuullisesti. Puolestani valtio voi määritellä sen kohdan, jossa tähän tähdätään.

Harmillisesti lopputuloksen tasa-arvo on paljon helpommin mitattavissa kuin mahdollisuuksien tasa-arvo.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kunhan terveinä syntyneiden lasten mahdollisuudet olisivat edes suunnilleen tasan jossain vaiheessa ennen täysi-ikäisyyttä, menisi ihan kohtuullisesti. Puolestani valtio voi määritellä sen kohdan, jossa tähän tähdätään.

Harmillisesti lopputuloksen tasa-arvo on paljon helpommin mitattavissa kuin mahdollisuuksien tasa-arvo.
Idealisti voisi ajatella, että tasataan puntit siinä kohdassa, josta eteenpäin ihminen on itsestään vastuussa ja saavuttanut pisteen, jossa mahdollinen paska lapsuus ei pilaa enää menoa. Mutta toisaalta, monen mielestä tämä piste on sellainen, jossa ei enää saa "hyysätä" eikä positiivisesti syrjiä ja toisaalta taas moni, jonka elämä on lapsena pilattu, ei ikinä saavuta sitä pistettä, missä toinen on vaikka 18 vuotiaana täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Mitä siis on mahdollisuuksien tasa-arvo?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 918
Mahdollisuuksien tasa-arvo on ainut oikea ja järkevä tapa toimia. Tottakai on sitten aloja joihin on pakko laittaa jotain kiintiöitä, esim. poliisit. Naispoliiseja tarvitaan esim. raiskattujen naisten kuulijoina jne. Esimerkkejä löytyy varmasti monelta alalta. Mutta tottakai olisi pyrittävä myös siihen että niitä naishakijoitakin (tai mikä tahansa tämä erityisryhmä on jonka edustajia kuitenkin tarvitaan) olisi paljon ja saataisiin haalittua ne parhaimmat myös sieltä, ettei menisi siihen että pääsee sisään vain siksi että on nainen (jonkun ryhmän edustaja).
Kyllähän biologia kuitenkin selkeästi vaikeuttaa myös mahdollisuuksien tasa-arvon optimaalista olemassa oloa. Tuloksista selkeästi nähdään että pojat (yläaste ja lukioikäiset) saavat huonompia numeroita kuin tytöt siitä syystä että "pojat on poikia". Älykkyydessä kuitenkaan ei ole sellaisia eroja mitä tulokset antaisivat ymmärtää. Miehet taas sitten kääntävät tämän disadvantagen edukseen pelkällä "miehisyydellä" monilla eri aloilla.
Kuten sanottu erittäin vaikea saavuuttaa juurikin biologisten,sosiaalisten,ympäristöllisten vaikutusten takia, mutta lopputuloksena kuitenkin se mitä pitää tavoitella.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Idealisti voisi ajatella, että tasataan puntit siinä kohdassa, josta eteenpäin ihminen on itsestään vastuussa ja saavuttanut pisteen, jossa mahdollinen paska lapsuus ei pilaa enää menoa. Mutta toisaalta, monen mielestä tämä piste on sellainen, jossa ei enää saa "hyysätä" eikä positiivisesti syrjiä ja toisaalta taas moni, jonka elämä on lapsena pilattu, ei ikinä saavuta sitä pistettä, missä toinen on vaikka 18 vuotiaana täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Mitä siis on mahdollisuuksien tasa-arvo?
Minun mielestäni se piste missä ei saa enää hyysätä on siinä 1v iässä. Pakko myöntää, että tämä meni omalla kohdallani vituiksi, vielä pahemmin vuorempien sisarusten osalta. Valitettavasti vanhemmat vaikuttavat elämään paljon pidempään kuin tuon mahdollisuuksien tasa-arvon asettaman ajan. Se alkaa jossain siinä vaiheessa kuin on vanhemmista ollut erossa soittamattakaan pari vuotta, siihen mennessä on voinnut kusta tosin peruskoulut ja lukiot vielä pahemmin kuin esimerkiksi minä :( Näin ollen sellaista täydellistä mahdollisuuksien tasa-arvoa ei ole olemassakaan vaan koko ratkaisu on aina kompromissi.

Siinä samassa vaiheessa on tosin voinnut kusta jo omat asiat niin pahasti, että istuu nuorisovankilassa ja vankilassa seuraavat parivuotta tai sitten on vasta siinä vaiheessa, että aloittaa tupakointia :facepalm:

Olen silti samaa mieltä, mahdollisuuksien tasa-arvo pitäisi saavuttaa jotenkin. Siihen suomessa on ollut ennen gram-fuckface-laaksosta mahdollisuus opiskelun kautta. Nyt halutaan, että opiskelijat ovat tasa-arvoisia sillä mittapuulla, että kaikki ketkä opiskelevat - ovat varakkaita. Siis enemmän kuin aikaisemmin. Oli se omanakin opiskeluaikana ongelmat jo aika erilaisia. Toinen opiskelija pohti, että miksei hän saa kelalta juuri mitään kun on kolme omistus-asuntoa ja saa vuokratuloja, niin "ei ole varaa opiskella". Vielä naurettavampaa on se, että esim 16 vuotiaan tukiin vaikuttaa vanhempien tulot, pääsee niihin käsiksi itse tai ei. Eli kun tartti aloittaa toisen asteen opiskelut töitä tehdessä koska vanhempien tulot :facepalm: Valitettavasti vanhempien tulot eivät vaikuttaneet omiini senttiäkään, joten tasa-arvoa haettiin siinä, että energiaa opiskelun sijaan joutui tuhlaamaan töissäkäyntiin...

Mahdollisuuksien tasa-arvoa parhaimmillaan on: Perintövero, mahdollisuus opiskella "ilman muita rahallisia huolia, niitä huolia taatusti riittää muutenkin" ja sama laki kaikille.

Lain osalta olisi ehkä eniten tekemistä kuten varallisuuden aiheuttama eriarvoisuus verotuksessa, enkä nyt tarkoita tuloverotusta vaan osinkoveroja.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
Minun mielestäni se piste missä ei saa enää hyysätä on siinä 1v iässä. Pakko myöntää, että tämä meni omalla kohdallani vituiksi, vielä pahemmin vuorempien sisarusten osalta. Valitettavasti vanhemmat vaikuttavat elämään paljon pidempään kuin tuon mahdollisuuksien tasa-arvon asettaman ajan. Se alkaa jossain siinä vaiheessa kuin on vanhemmista ollut erossa soittamattakaan pari vuotta, siihen mennessä on voinnut kusta tosin peruskoulut ja lukiot vielä pahemmin kuin esimerkiksi minä :( Näin ollen sellaista täydellistä mahdollisuuksien tasa-arvoa ei ole olemassakaan vaan koko ratkaisu on aina kompromissi.

Siinä samassa vaiheessa on tosin voinnut kusta jo omat asiat niin pahasti, että istuu nuorisovankilassa ja vankilassa seuraavat parivuotta tai sitten on vasta siinä vaiheessa, että aloittaa tupakointia :facepalm:

Olen silti samaa mieltä, mahdollisuuksien tasa-arvo pitäisi saavuttaa jotenkin. Siihen suomessa on ollut ennen gram-fuckface-laaksosta mahdollisuus opiskelun kautta. Nyt halutaan, että opiskelijat ovat tasa-arvoisia sillä mittapuulla, että kaikki ketkä opiskelevat - ovat varakkaita. Siis enemmän kuin aikaisemmin. Oli se omanakin opiskeluaikana ongelmat jo aika erilaisia. Toinen opiskelija pohti, että miksei hän saa kelalta juuri mitään kun on kolme omistus-asuntoa ja saa vuokratuloja, niin "ei ole varaa opiskella". Vielä naurettavampaa on se, että esim 16 vuotiaan tukiin vaikuttaa vanhempien tulot, pääsee niihin käsiksi itse tai ei. Eli kun tartti aloittaa toisen asteen opiskelut töitä tehdessä koska vanhempien tulot :facepalm: Valitettavasti vanhempien tulot eivät vaikuttaneet omiini senttiäkään, joten tasa-arvoa haettiin siinä, että energiaa opiskelun sijaan joutui tuhlaamaan töissäkäyntiin...

Mahdollisuuksien tasa-arvoa parhaimmillaan on: Perintövero, mahdollisuus opiskella "ilman muita rahallisia huolia, niitä huolia taatusti riittää muutenkin" ja sama laki kaikille.

Lain osalta olisi ehkä eniten tekemistä kuten varallisuuden aiheuttama eriarvoisuus verotuksessa, enkä nyt tarkoita tuloverotusta vaan osinkoveroja.
Eli jos sulla on enemmän rahaa kuin minulla, niin voin tulla tasaamaan tilinsaldon? Erikoinen tasa-arvo käsitys, jos ymmärsin oikein.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Hirveän vaikea tietää ymmärsitkö oikein vai väärin :facepalm:, mutta kommentin perusteella et taida tuntea edes käsitteitä.

Asiasta on väännetty em perintövero keskustelussa huomattavasti enemmän ja argumentit on liki aina samat. Jostain syystä vielä köyhät haluaa ne perintöverot pois. Ja siis köyhiä on ne kenellä on alle miljoona omaisuutta ja odottavat alle miljoonan omaisuutta, jotka siis ovat ennemmin saaja osapuolia tässäkin asiassa.

Se minun mahdollisuuksien tasa-arvoon vaikuttaa juuri se, että siinä ei ole kyse tasa-arvosta itsestään ja toistaiseksi myöskään se, että joku omistaa jotain ei tarkoita, että sinä sen omistat. Koko perintövero perseily lakiosineen on aivan päin helvettiä ja kun verotetaan, verotetaan kuitenkin "riittävästi" eli jos perintövero kattaa jonkun osan, niin se voidaan jättää verottamatta tasaveroista kuten alvista ja toisaalta työhön kannustavasta tuloverosta.

Eli sinähän se tässä olet joka on menossa toisen kukkarolle, eli sukulaistesi jos tarkkoja ollaan.

Mitä taas tulee veroparatiiseihin, vakuutuskirjoihin yms, niin jos "jollain on ollut mahdollisuus sen "mahdollisuuksien tasa-arvon" takia tehdä aivan vitusti rahaa, kuten esimerkiksi super-cellin perustajat, maksaessaan he kaikkien hyvinvointia ihan törkeillä satojen miljoonien veroilla - on he silti aivan saatanan rikkaita. Anteeksi kiroilu, mutta mittasuhteet perus persaukisella palkansaajalla karkaa käsistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Eli jos sulla on enemmän rahaa kuin minulla, niin voin tulla tasaamaan tilinsaldon? Erikoinen tasa-arvo käsitys, jos ymmärsin oikein.
No jos puhutaan todellisesta mahdollisuuden tasa-arvosta niin mikä muu sellaista olisi kuin lähtökohtien tasaaminen siitä pisteestä alkaen kun asioihinsa voi itse vaikuttaa? Paitsi ettei sekään täysin teoreettinen ajatus tietystikään ole mahdollinen koska vaikka tasaisit ihmisten fyrkat 18 vuoden iässä, painaisi paska lapsuus silti osaa ja hyvässä ympäristössä kasvaneen henkinen pääoma ja hyvinvointi auttaisi toista paljon.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Toivottavasti oman kommentin (perintövero, veronkierto) ei muuta tätä lankaa nyt ihan sivuraiteille. En usko, että kaikkia saa tajuamaan perintöveron merkitystä vaikka siitä väännettäisiin taas sata sivua. Samoin kun en usko, että kaikki ymmärtää mahdollisuuksien tasa-arvon ja tasa-arvon tai kommonismin eron. (tai samankaltaisuuden). Puhtaassa kapitalistisessa tai markkinaliberaalissa yhteiskunnassa ei ole ripettäkään tulonsiirtoja, mutta en usko "idealistisiin yhteiskuntiin" edes mahdollisuuksien tasa-arvon osalta...
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
"Kannatan mahdollisuuksien tasa-arvoa" ja "Meillähän on kaikilla samat mahdollisuudet" (jos mennään harhaisempaan laitaan) ovat tavallaan helppo käsien pesu koko aiheesta. Joko ei olla mietitty, mitä se oikein tarkoittaa tai luullaan sen jo olevan vallalla ja sitten koetaan, että tämän jalon kannatettavan asian eteen ei oikeastaan mitään tarvitse tehdä. Harva niistä, jotka sanovat kannattavansa mahdollisuuksien tasa-arvoa ovat vilpittömiä ja valmiita maksamaan alkuunkaan sen hinnan, mitä sen saavuttaminen vaatisi.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
Hirveän vaikea tietää ymmärsitkö oikein vai väärin :facepalm:, mutta kommentin perusteella et taida tuntea edes käsitteitä.

Asiasta on väännetty em perintövero keskustelussa huomattavasti enemmän ja argumentit on liki aina samat. Jostain syystä vielä köyhät haluaa ne perintöverot pois. Ja siis köyhiä on ne kenellä on alle miljoona omaisuutta ja odottavat alle miljoonan omaisuutta, jotka siis ovat ennemmin saaja osapuolia tässäkin asiassa.

Se minun mahdollisuuksien tasa-arvoon vaikuttaa juuri se, että siinä ei ole kyse tasa-arvosta itsestään ja toistaiseksi myöskään se, että joku omistaa jotain ei tarkoita, että sinä sen omistat. Koko perintövero perseily lakiosineen on aivan päin helvettiä ja kun verotetaan, verotetaan kuitenkin "riittävästi" eli jos perintövero kattaa jonkun osan, niin se voidaan jättää verottamatta tasaveroista kuten alvista ja toisaalta työhön kannustavasta tuloverosta.

Eli sinähän se tässä olet joka on menossa toisen kukkarolle, eli sukulaistesi jos tarkkoja ollaan.

Mitä taas tulee veroparatiiseihin, vakuutuskirjoihin yms, niin jos "jollain on ollut mahdollisuus sen "mahdollisuuksien tasa-arvon" takia tehdä aivan vitusti rahaa, kuten esimerkiksi super-cellin perustajat, maksaessaan he kaikkien hyvinvointia ihan törkeillä satojen miljoonien veroilla - on he silti aivan saatanan rikkaita. Anteeksi kiroilu, mutta mittasuhteet perus persaukisella palkansaajalla karkaa käsistä.
Mietin vain tuota perintöverotusta. Joo jos saan perintöä, niin kyllä, en käytä omia ansaitsemiani rahoja sillä summalla, mutta tuolla on vähän muitakin ongelmia, kuin epätasa-arvo. Varsinkin jos se verotetaan kokonaan pois. Harvempi myöskään saa perintöä kovin aikaisessa vaiheessa elämää. Omasta mielestä verotus on kuitenkin aina varastamista. Joku muu päättää, mihin sinun ansaitsemasi omaisuus käytetään. Ymmärrän kyllä ja haluankin, että minua verotetaan, esim. koulutusta, sairaanhoitoa, heikomman auttamista varten ja jne., mutta en kannata perintöveroa.

Se kaikki kerrytetty omaisuus on jo kuitenkin kerran verotettu. Voidaan toki noita veroja alentaa, jotta kompensoidaan perintöverotus, mutta se ei poista sitä vaurauden kertymisen ongelmaa. Valtio jos haluaa pitää itsensä ainoana toimijana isoissa asioissa, niin silloin tuo on hyvä tapa hillitä ihmisten kykyä kerryttää omaisuutta ja siirtää sitä sukupolvelta toiselle.

Toki nykyäänkin on tullut yhdessä sukupolvessa suuriakin varallisuuksia ihmisille, mutta niiden asioiden jatkumo loppuu pääsääntöisesti siihen sukupolveen, joka sen vaurauden on kerryttänyt, jos se on liian kovasti verotettu. Tai se pääoma siirtyy ulkomaille. Itse ainakin haluaisin tarjota jälkeläisilleni mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat, ja jopa jättää jotain heille avuksi. Voin myös päättää olla jättämättä, se on jokaisen oma valinta. En vain halua, että joku virkamieskoneisto päättää tässäkään asiassa puolestani.

Saatoin ymmärtää pointtisi väärin, siksi laitoinkin sen sinne. Oppinut elämässä sen, että kannattaa kysyä, jos on epävarma. Tulee vähemmän väärinkäsityksiä, jotka aiheuttavat ongelmia.


Avaatko vähän? Tarkoititko tuolla että tuet pitäisi lopettaa jotta verot saataisiin alas?
Avasiko yhtään? En tuota tarkoita, vaikka tulonsiirtojen vähennyksiä toivonkin. Toivon myös listattujen yritysten yritystukien lakkauttamista. En kuitenkaan halua, että koulutuksesta säästetään, vaikka haluaisinkin terveydenhuollon kustannuksiin huomattavaa parannusta (en kylläkään osaa sanoa miten, ei ole riittävää osaamista tuolta alalta).

Tällä ei taida kauheasti olla tekemistä topicin kanssa, joten leimaan tämän offtopiciksi
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Mietin vain tuota perintöverotusta. Joo jos saan perintöä, niin kyllä, en käytä omia ansaitsemiani rahoja sillä summalla, mutta tuolla on vähän muitakin ongelmia, kuin epätasa-arvo. Varsinkin jos se verotetaan kokonaan pois. Harvempi myöskään saa perintöä kovin aikaisessa vaiheessa elämää. Omasta mielestä verotus on kuitenkin aina varastamista. Joku muu päättää, mihin sinun ansaitsemasi omaisuus käytetään. Ymmärrän kyllä ja haluankin, että minua verotetaan, esim. koulutusta, sairaanhoitoa, heikomman auttamista varten ja jne., mutta en kannata perintöveroa.

Se kaikki kerrytetty omaisuus on jo kuitenkin kerran verotettu. Voidaan toki noita veroja alentaa, jotta kompensoidaan perintöverotus, mutta se ei poista sitä vaurauden kertymisen ongelmaa. Valtio jos haluaa pitää itsensä ainoana toimijana isoissa asioissa, niin silloin tuo on hyvä tapa hillitä ihmisten kykyä kerryttää omaisuutta ja siirtää sitä sukupolvelta toiselle.

Toki nykyäänkin on tullut yhdessä sukupolvessa suuriakin varallisuuksia ihmisille, mutta niiden asioiden jatkumo loppuu pääsääntöisesti siihen sukupolveen, joka sen vaurauden on kerryttänyt, jos se on liian kovasti verotettu. Tai se pääoma siirtyy ulkomaille. Itse ainakin haluaisin tarjota jälkeläisilleni mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat, ja jopa jättää jotain heille avuksi. Voin myös päättää olla jättämättä, se on jokaisen oma valinta. En vain halua, että joku virkamieskoneisto päättää tässäkään asiassa puolestani.

Saatoin ymmärtää pointtisi väärin, siksi laitoinkin sen sinne. Oppinut elämässä sen, että kannattaa kysyä, jos on epävarma. Tulee vähemmän väärinkäsityksiä, jotka aiheuttavat ongelmia.




Avasiko yhtään? En tuota tarkoita, vaikka tulonsiirtojen vähennyksiä toivonkin. Toivon myös listattujen yritysten yritystukien lakkauttamista. En kuitenkaan halua, että koulutuksesta säästetään, vaikka haluaisinkin terveydenhuollon kustannuksiin huomattavaa parannusta (en kylläkään osaa sanoa miten, ei ole riittävää osaamista tuolta alalta).

Tällä ei taida kauheasti olla tekemistä topicin kanssa, joten leimaan tämän offtopiciksi
:facepalm:
Anteeksi vain, mutta olet idealisti, joka ei ole miettinyt asioita loppuun tai alkuunkaan.
Boldasin suurimmat virheet.

Ensinnäkin, sinä et ole ansainnut senttiäkään vanhempiesi omaisuudesta. Sinä et ole myöskään maksanut penniäkään veroja heidän omaisuudesta. Sinulla ei ole mitään muuta moraalista oikeutta heidän omaisuuteen, muuta kuin se, jonka he haluavat sinulle antaa. Tästä johtuen se on rinnastettavissa lahjaan ja minä en ole kannattanut mitään 100% perintäveroa vaan lahja sekä perintäveron harmonisointia, niin että tuota ei voi kiertää.

Minäkään en halua maksaa polttoaineesta veroa, koska se raha mitä siihen käytän on jo ansaittua ja kertaalleen verotettua :facepalm: Kaikki helvetin raha on satoja kertoja verotettua... Ja ei, suomessa ei ole kaikki suuryritykset kuolleet sen takia, että sukupolvenvaihdos on tullut eteen. Ei, niin ei tule tapahtumaan tulevaisuudessakaan.

Sinä et saa itse päättää mihin sinun perintösi menee, lue vaikka lakiosasta. Se on ainoa tapa miten saat itse päättää mihin rahasi käytät, että otat niin paljon lainaa, ettei sinulla käytännössä ole varallisuutta vaan koko omaisuus menee jollekkin perivälle taholle sinun kuollessasi.

Tuo listattujen yritysten yritystukien lakkauttaminen on suunnilleen yhtä fiksua kuin kuvitella, että vapaakauppa ja trumpin tuontitullit olisivat jotenkin yhteensopivat näin ajatuksina. Globaalit markkinat tarvitsevat paikallisia toimia, jotta systeemi pyörii. Esimerkkinä laivat ja merenkulku. Jos mitään erityisehtoja ei olisi sovittu, niin suomessa ei olisi varustamoakaan, koska halpalippumaat tarjoavat orjia suoraan filippiineiltä. Tämä kommentti yhtenä esimerkkinä tuo vaan esiin sen, että puhut asiasta josta et ymmärrä yhtään mitään. Suosittelen tutustumaan mm päivän byrokraattiin ja finwatchiin (enkä tarkoita sitä kelloa).
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
:facepalm:
Anteeksi vain, mutta olet idealisti, joka ei ole miettinyt asioita loppuun tai alkuunkaan.
Boldasin suurimmat virheet.

Ensinnäkin, sinä et ole ansainnut senttiäkään vanhempiesi omaisuudesta. Sinä et ole myöskään maksanut penniäkään veroja heidän omaisuudesta. Sinulla ei ole mitään muuta moraalista oikeutta heidän omaisuuteen, muuta kuin se, jonka he haluavat sinulle antaa. Tästä johtuen se on rinnastettavissa lahjaan ja minä en ole kannattanut mitään 100% perintäveroa vaan lahja sekä perintäveron harmonisointia, niin että tuota ei voi kiertää.

Minäkään en halua maksaa polttoaineesta veroa, koska se raha mitä siihen käytän on jo ansaittua ja kertaalleen verotettua :facepalm: Kaikki helvetin raha on satoja kertoja verotettua... Ja ei, suomessa ei ole kaikki suuryritykset kuolleet sen takia, että sukupolvenvaihdos on tullut eteen. Ei, niin ei tule tapahtumaan tulevaisuudessakaan.

Sinä et saa itse päättää mihin sinun perintösi menee, lue vaikka lakiosasta. Se on ainoa tapa miten saat itse päättää mihin rahasi käytät, että otat niin paljon lainaa, ettei sinulla käytännössä ole varallisuutta vaan koko omaisuus menee jollekkin perivälle taholle sinun kuollessasi.

Tuo listattujen yritysten yritystukien lakkauttaminen on suunnilleen yhtä fiksua kuin kuvitella, että vapaakauppa ja trumpin tuontitullit olisivat jotenkin yhteensopivat näin ajatuksina. Globaalit markkinat tarvitsevat paikallisia toimia, jotta systeemi pyörii. Esimerkkinä laivat ja merenkulku. Jos mitään erityisehtoja ei olisi sovittu, niin suomessa ei olisi varustamoakaan, koska halpalippumaat tarjoavat orjia suoraan filippiineiltä. Tämä kommentti yhtenä esimerkkinä tuo vaan esiin sen, että puhut asiasta josta et ymmärrä yhtään mitään. Suosittelen tutustumaan mm päivän byrokraattiin ja finwatchiin (enkä tarkoita sitä kelloa).
Kuten sanoin lopussa, en halua, että kukaan virkamies taho päättää mitä haluan varallisuudelleni tehdä. Joko jättää sen jälkeläisilleni, tai tuhlata sen, lahjoittaa jollekin taholle, tai säätiöittää. Vaihtoehtoja on, jos haluan, ettei lapseni sitä saa. Saman vapauden haluan vanhemmilleni, että HE saavat päättää haluavatko jättää minulle perintöä.

Suuryritykset saattaa mennä se "pääsääntöisesti"-sanan ulkopuolelle. Niissä omistajuus on jo hajautunut, joten niiden jatkumo on aivan erilainen kuin esim. perheyrityksissä.

Tottakai se tulo on jo kertaalleen verotettu, mutta hyödykkeillä ja palveluilla on olemassa omat verot, joilla ohjataan. Jatkan sinun linjallasi. Pitäisikö siis verottaa alv ja muut asiaan kuuluvat verot uudestaan, kun myyt sen autosi? Helvetin typerä vertaus. Polttoaineella on haittaverotus. Ja lopetan tähän sen linjan.

Tiedän ongelman yritystukiin, mutta samanlainen ongelma on perintöverossa, maailma pienenee kokoajan. Ne maksaa sen, joilla ei ole varaa siirtää. Meidän pitää houkutella yrityksiä joillain muilla keinoilla, kuin siirtämällä verotuksessa rahaa toisten taskuihin. Jos olemme liian kallis paikka tuottaa laivoja, niin sitten pitää keksiä jotain muuta kannattavaa. Softa-alalla menee ihan hyvin täällä, vaikka intiasta saisi yli 10 henkeä yhden suomalaisen hinnalla. Maailma muuttuu, ja ihan hyvin pärjätty vaikka paperiteollisuuskin on supistunut huomattavasti ja Nokiakin on kuihtunut kuin entinen kehonrakentaja.

Mutta meillä on erilainen näkemys verotuksista, omasta mielestä mun jälkeläisillä on oikeus mun varallisuuteen, jos niin haluan. Samaa idealismia sinulla on, ne vain on meillä tässä vastakkaiset tietyiltä osin. Sä tunnut haluavan valtion ohjausta, mä taas valtion mahdollisimman pientä osallistumista näissä asioissa.

Luen silloin tällöin PB:tä, ei vaan kerkeä ihan hirveesti kahlaamaan sen tuotoksia läpi, mutta muistaakseni se ei kannata perintöveroa. Finnwatchin nähnyt välillä vain jossain "veronkierto" hommissa. En nyt tiedä, miten joku lainanmaksu emoyhtiölle olisi veronkiertoa, siinäkin kun korko on markkinaan sidollinen ja verottaja iskee kiinni jos se on liian suuri, pidetään sitä osinkona ja olet vastaamassa osingon peittelystä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Tälle on oma ketjunsa mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki rahan liike verotetaan joka ikinen kerta jos ei vastaavan arvoinen omaisuus siirry toiseen suuntaan kun yksityishenkilöt käyvät kauppaa jollain muulla kuin osakkeilla.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Saathan sinä toki haluta. Itsekkin haluan, että ylinopeuksien sakottaminen lopetetaan ja keskitytään kännykköjen näplääjiin ja juoppoihin. Laki on tosin laki ja lakiosa kuuluu perilliselle halusit tai et. Oma asia jos eläessäsi tuhlaat omaisuutesi tai et sitä hanki. Jos sattumalta kuolet vaikka veritulppaan päässä, et sinä ole päättämässä mitä omaisuudellesi tehdään..

Jos perheyrityksestä tulee suuryritys kuten vaikka kone? niin jatkumo pitää sallia koska perheyritys. Eli kaikki yritykset mitkä on perustettu alle 10 henkilön toimesta tai on sukulaisten omistamia ei saa verottaa? On taas niin rankkaa järjenjuoksua, etten ymmärrä. En erottelisi suuria/pieniä yrityksiä juuri mitenkään. Moraalisesti on oikein, että kilpailuasetelma on suunnilleen sama. Jos ison yrityksen ei tartte maksaa veroja suomeen koska joku perkeleen porsaanreikä, niin jätetään sitten kaikilta verottamatta :facepalm: ennenmmin kun koitetaan verottaa isoa..

En puhu pelkästään laivojen rakentamisesta. Puhun ylipäätään koko meriliikenteestä ja osoitit taas tietämättömyytesi koko aiheesta. Toki aihe on itselleni henkilökohtainen ja tunnen sen taatusti paremmin kuten myös ne ongelmakohdat. Samalla perusteella voimme siis lakkauttaa armeijan turhana kulueränä sekä ulkoistaa ja yhtiöittää vaikka perheyrityksiin bernerin valtatiet tai bernerin lastensairaalat "koska isoissa yrityksissä omistajarakenne on erilainen". Näitä ei muuten jatkossakaan saa sitten verottaa - koska perheyritys :D Anna mun nyt vittu kaikki kestää...

Hyvin pärjätty? Perseeseen vedetään edestä ja takaa etkä vain tajua edes sitä? Ennen hommaa kompensoitiin markan arvoa muuttamalla. Nykyisin otetaan lainaa niin paljon ettei perse kestä ja sitten mennään konkkaan.

Omasta mielestäni minulla on oikeus "sun varallisuuteen jos niin haluan", ei tuota varmaan tuon paremmin tartte perustella :smoke: Ja kyllä, en aja kommonismia jossa valtio joka kuihtuu tarpeettomana pois, mutta ohjaa kaikkea, enkä todellakaan mitään markkinaliberaalia utopiaa jossa peruskoulusta lähtien kaikki maksaa ja ne pääsee kenen vanhemmilla on varaa. Juuri tämä on se mitä sinä et ymmärrä - mahdollisuuksien tasa-arvo - niin järkevästi kun se suinkin on mahdollista. Irtaannun silti omasta mielestäni typeristä tasapäistämisistä ja kannatan kapitalistista yhteiskuntaa jossa vain perimällä ei pärjää.. Suomalainen kulttuuriperintö on se, mitä ei saa verottaa tai rampauttaa somppuja ja irakin koneinsinöörejä tänne raahaamalla.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
"Kannatan mahdollisuuksien tasa-arvoa" ja "Meillähän on kaikilla samat mahdollisuudet" (jos mennään harhaisempaan laitaan) ovat tavallaan helppo käsien pesu koko aiheesta. Joko ei olla mietitty, mitä se oikein tarkoittaa tai luullaan sen jo olevan vallalla ja sitten koetaan, että tämän jalon kannatettavan asian eteen ei oikeastaan mitään tarvitse tehdä. Harva niistä, jotka sanovat kannattavansa mahdollisuuksien tasa-arvoa ovat vilpittömiä ja valmiita maksamaan alkuunkaan sen hinnan, mitä sen saavuttaminen vaatisi.
No mikäs se tänään jurppii mahdollisuuksien tasa-arvossa ja missä minulla on sitten päätelmä mennyt vikaan? Jos minun mielipidettä kysytään, niin Suomessa ollaan jo aika hyvällä tasolla tuon mahdollisuuksien tasa-arvon kanssa, jos sitä jollain maailmanlaajuisella mittarilla pitäisi mitata. Ainakin huomattavasti paremmalla mallilla kuin jenkit, kiina tai venäjä.

No tässä koko asiassahan tuo on se vaikein pointti, mihin vetää raja sen tavoittelussa. Sama kuin feminismissä tai tasa-arvon tavoittelussa. Onko se absoluuttinen raja saavutettu, kun mies voi synnyttää ja imettää jos haluaa, sekä nainen voi olla mohammed homoliitossa ja adoptoida lapsen jos hän niin itse tuntee? Vai onko tasa-arvo saavutettu kun on mahdollisimman vähän vääryyttä lainsäädännön kannalta..
Itse kannatan jälkimmäistä enkä hegumoi LGBT+ oikeuksien puolesta..

eli eli, mikä on Suomessa mahdollisuuden tasa-arvon kannalta eniten kuralla?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
eli eli, mikä on Suomessa mahdollisuuden tasa-arvon kannalta eniten kuralla?
Paskat vanhemmat ja kasvuympäristöt. Ennen kun ihminen saa edes tehdä itseään koskevia päätöksiä tai tienata oman elantonsa, on hänet voitu syrjiä, kiusata, unohtaa ja laiminlyödä suunnilleen syrjäytyneeksi. Jengiä "valmistuu" peruskoulusta ilman todellista lukutaitoa tai kykyä kirjoittaa ymmärrettävä työhakemus.

Jos halutaan mahdollisuuksien tasa-arvoa siitä iästä saakka kun ihminen on omasta elämästään vastuussa, tarvitaan lopputulosten tasa-arvoa siihen hetkeen saakka.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Joo, olen tuossa jokseenkin samaa mieltä. "koulukiusaaminen" toki voi harmittaa, mutta en usko, että on maailmaa missä ei ole kiusaamista. Ennen sanottiin, että kasvata kivekset ja niin tehtiin, mutta nykyään ei sitten vissiin enää kelpaa.

Jos koulurauha (luokkahuoneet pysyvät kurissa, jollon jokaisella on mahdollisuus seurata opetusta), fyysinen koskemattomuus ja ravitseva ruoka ei vanhempia oikein voi pakottaa kasvattamaan lasta. Eikä oikein kaikkia lapsia voi huostaankaan ottaa? Eikä kaikkien lasten järjenjuoksuun hyväkään opettaja voi puuttua. Kaikilla on oma IQ - eikä sitäkään voi tasapäistää - eikä onneksi pidäkkään.

Mites tätä asiaa sitten voisi tai pitäisi parantaa? Edelleen, minä en usko idealistisiin yhteiskuntiin joten joku käytäntö on osoitettava toimivaksi...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 010
"Viidakossa kaikki on vapaita, mutta tasa-arvoa ei ole. Vankilassa kaikki on tasa-arvoisia, mutta vapautta ei ole."
- joku viisaampi joskus

Ainahan nämä ehdottomat idealistiset kehitelmät on katastrofeja. Tylsät kompromissit vaan tuntuu toimivan parhaiten käytännössä.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
"Viidakossa kaikki on vapaita, mutta tasa-arvoa ei ole. Vankilassa kaikki on tasa-arvoisia, mutta vapautta ei ole."
- joku viisaampi joskus

Ainahan nämä ehdottomat idealistiset kehitelmät on katastrofeja. Tylsät kompromissit vaan tuntuu toimivan parhaiten käytännössä.
Väitän, että jenkitkin olisi parempi paikka, jos siellä olisi 20-30% perintövero. Nekin varat voisi käyttää vaikka koulutukseen ja lasten tukemiseen.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 389
Vitsailla olen voinut, mutta miten sen voisi ottaa tosissaan? Kamoon.

Sinällään en näe Petersonin jutuissa ongelmaa, konservatiivinenhan se on, mutta hyvä jos onnistuu ryhdistämään joitain ryhtiä kaipaavia.
Feministit ovat porukkaa, jotka yrittävät ryhdistää sakkia, joka kaipaa vähän ryhtiä. Turha valittaminen pois ja kilpailemaan miesten kanssa, niin kyllä sieltä omin voimin noustaan. Ei siihen pinkkitukkaisia kehopositiivisia miesvihaajia tarvita.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
Saathan sinä toki haluta. Itsekkin haluan, että ylinopeuksien sakottaminen lopetetaan ja keskitytään kännykköjen näplääjiin ja juoppoihin. Laki on tosin laki ja lakiosa kuuluu perilliselle halusit tai et. Oma asia jos eläessäsi tuhlaat omaisuutesi tai et sitä hanki. Jos sattumalta kuolet vaikka veritulppaan päässä, et sinä ole päättämässä mitä omaisuudellesi tehdään..
Lakia ja verotusta voi muuttaa ;)


Jos perheyrityksestä tulee suuryritys kuten vaikka kone? niin jatkumo pitää sallia koska perheyritys. Eli kaikki yritykset mitkä on perustettu alle 10 henkilön toimesta tai on sukulaisten omistamia ei saa verottaa? On taas niin rankkaa järjenjuoksua, etten ymmärrä. En erottelisi suuria/pieniä yrityksiä juuri mitenkään. Moraalisesti on oikein, että kilpailuasetelma on suunnilleen sama. Jos ison yrityksen ei tartte maksaa veroja suomeen koska joku perkeleen porsaanreikä, niin jätetään sitten kaikilta verottamatta :facepalm: ennenmmin kun koitetaan verottaa isoa..
Harvaste perheyrityksestä tulee KONE. Tuokin on julkinen, joten en pitäisi sitä enää perheyrityksenä. Toki omistajuutta voisi perintönä siirtää jälkipolville.

En puhu pelkästään laivojen rakentamisesta. Puhun ylipäätään koko meriliikenteestä ja osoitit taas tietämättömyytesi koko aiheesta. Toki aihe on itselleni henkilökohtainen ja tunnen sen taatusti paremmin kuten myös ne ongelmakohdat. Samalla perusteella voimme siis lakkauttaa armeijan turhana kulueränä sekä ulkoistaa ja yhtiöittää vaikka perheyrityksiin bernerin valtatiet tai bernerin lastensairaalat "koska isoissa yrityksissä omistajarakenne on erilainen". Näitä ei muuten jatkossakaan saa sitten verottaa - koska perheyritys :D Anna mun nyt vittu kaikki kestää...
Miksi niitä ei saisi verottaa? Ihan samalla tavalla niitä verotettaisiin kuin nytkin vai sanoinko jossain kohtaa verotuksen eriarvoistamisesta yrityksissä(jos sanoin, voin kyllä nostaa käden pystyyn)? Omistajuus ja osuuksia voisi siirtää jälkipolville ilman verottajan kättä välissä.

Armeijalla on tietynlainen funktio. Se on valitettava ja pakollinen kuluerä. Se kuitenkin varmistaa, että sinä saat harrastaa sitä meriliikennettä rauhassa. Mutta jos laivojen tekeminen on täällä liian kallista, niin ehkä niitä ei sitten täällä kannata tehdä.

Luonnollisten monopolien yksityistäminen ei ole järkevää.


Hyvin pärjätty? Perseeseen vedetään edestä ja takaa etkä vain tajua edes sitä? Ennen hommaa kompensoitiin markan arvoa muuttamalla. Nykyisin otetaan lainaa niin paljon ettei perse kestä ja sitten mennään konkkaan.
Jos ennen oli keinona muuttaa markan arvoa, niin miten olisi palkkojen pudotus ratkaisuna? Julkisensektorin pöhöttyminen on myös aika iso ongelma, harva poliitikko vaan uskaltaa sieltä lakaista töitä pois.

Omasta mielestäni minulla on oikeus "sun varallisuuteen jos niin haluan", ei tuota varmaan tuon paremmin tartte perustella :smoke: Ja kyllä, en aja kommonismia jossa valtio joka kuihtuu tarpeettomana pois, mutta ohjaa kaikkea, enkä todellakaan mitään markkinaliberaalia utopiaa jossa peruskoulusta lähtien kaikki maksaa ja ne pääsee kenen vanhemmilla on varaa. Juuri tämä on se mitä sinä et ymmärrä - mahdollisuuksien tasa-arvo - niin järkevästi kun se suinkin on mahdollista. Irtaannun silti omasta mielestäni typeristä tasapäistämisistä ja kannatan kapitalistista yhteiskuntaa jossa vain perimällä ei pärjää.. Suomalainen kulttuuriperintö on se, mitä ei saa verottaa tai rampauttaa somppuja ja irakin koneinsinöörejä tänne raahaamalla.
Sulla ei ole oikeutta minuun tai omaisuuteeni millään tavalla, ja se ei ole mielipidekysymys. Ja mielestäni tuolla aikaisemmin sanoin, että haluan maksaa veroja varsinkin koulutusta varten. Omasta mielestä kaikille pitää tarjota yhtälaiset mahdollisuudet opiskella, eli sen pitää olla maksutonta. Perintövero ei sitä tasaa sen enempää. Perintö vain antaa enemmän mahdollisuuksia sen jälkeen, ei se silti ole keneltäkään pois opiskelumahdollisuuksista. Toki jos vituttaa, kun opiskelukaverilla on kämppiä vuokralla, niin ehkä kaikkien ankeuttaminen ei ole kuitenkaan se paras ratkaisu.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Joo, olen tuossa jokseenkin samaa mieltä. "koulukiusaaminen" toki voi harmittaa, mutta en usko, että on maailmaa missä ei ole kiusaamista. Ennen sanottiin, että kasvata kivekset ja niin tehtiin, mutta nykyään ei sitten vissiin enää kelpaa.
Pari kaveria ryhdistäytyi ja ampui puolet koululuokkaa, mutta sekään ei kelvannut...
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Joo, olen tuossa jokseenkin samaa mieltä. "koulukiusaaminen" toki voi harmittaa, mutta en usko, että on maailmaa missä ei ole kiusaamista. Ennen sanottiin, että kasvata kivekset ja niin tehtiin, mutta nykyään ei sitten vissiin enää kelpaa.

Jos koulurauha (luokkahuoneet pysyvät kurissa, jollon jokaisella on mahdollisuus seurata opetusta), fyysinen koskemattomuus ja ravitseva ruoka ei vanhempia oikein voi pakottaa kasvattamaan lasta. Eikä oikein kaikkia lapsia voi huostaankaan ottaa? Eikä kaikkien lasten järjenjuoksuun hyväkään opettaja voi puuttua. Kaikilla on oma IQ - eikä sitäkään voi tasapäistää - eikä onneksi pidäkkään.

Mites tätä asiaa sitten voisi tai pitäisi parantaa? Edelleen, minä en usko idealistisiin yhteiskuntiin joten joku käytäntö on osoitettava toimivaksi...
No itse kasvatin paksun nahan ja lukion alettua eri koulussa puhtaalta pöydältä sitten elämä mallilleen. Mutta nää on tosiaan kaikki vielä sitä vaihetta ihmisen elämässä kun ei vaan itse voi vaikuttaa esimerkiksi maisemaa vaihtamalla. Yhtä hakataan päähän kuusi vuotta putkeen, toinen saa vaikutteina kotona lapsesta saakka, että minkälaiseen työhön hänen on "sopivaa" hakeutua, kolmannen vanhemmat toteavat, että meidän suvussa ei mihinkään vitun herrojen lukioon mennä ja neljännellä on opiskeluun ja omien haaveiden tavoittelemiseen kannustava rohkaiseva ilmapiiri kotona. Ei noita voi niin vaan enää tasata.

Tää menee varmaan vähän aiheen ohi mutta toisaalta niin monesti saa kuulla, että meillähän on jo tasa-arvo ja kaikilla mahdollisuus saavuttaa elämässään hienoja asioita.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
Tämmöinen pikainen välihuuto: ainakin omassa somefeedissä useampikin ihan järkevä ja fiksu kaveri (vassareita ja demareitakin pari) lähtenyt katsomaan Petersonia.
Joo ei ole oman feedin oikeimman laidan väki mainostanut osallistumista. Lähinnä vaan yrittäjiä ja muita hyvällä positiolla olevaa väkeä.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Paskat vanhemmat ja kasvuympäristöt. Ennen kun ihminen saa edes tehdä itseään koskevia päätöksiä tai tienata oman elantonsa, on hänet voitu syrjiä, kiusata, unohtaa ja laiminlyödä suunnilleen syrjäytyneeksi. Jengiä "valmistuu" peruskoulusta ilman todellista lukutaitoa tai kykyä kirjoittaa ymmärrettävä työhakemus.
Kuinka tämä liittyy mitenkään mahdollisuuksien tasa-arvoon? Se ei ole valtion eikä edes yhteiskunnan vika, että pienissä porukoissa esiintyy kiusaamista. Mennään jo dystopian puolelle, jos aletaan huudella sen puolesta, että kaikkea pitäisi valvoa ja kaikkeen olisi puututtava vaikka pelkän epäilyksen varassa.

Unohtuuko tässä nyt se, että vapauden hintana on se, että voi tapahtua myös ikäviä asioita? Täydellinen "mahdollisuuksien tasa-arvo" tarkoittaisi sitä, että jokaiselta otetaan vapaus pois ja laitetaan kiviä hakkaamaan... Kuten on jo sanottukin.

Itse olen ollut sekä köyhä, kiusattu ja kiusaaja, nuorisorikollinen ja syrjäytynyt, mutta kävin siitä huolimatta lukion ja yliopiston ja kuulun nyt vähintään ylempään keskiluokkaan. (Koska minua ei kiinnosta pyrkiä korkeammalle.) Vanhempani olivat periaatteessa kunnollisia ihmisiä mutta täysin kykenemättömiä kasvattamaan lapset aikuisiksi.

Mikään noista asioista ei kumoa sitä, että minulla oli täysin reilut lähtökohdat elämään ja siitä selviämiseen. Paljon oli pelissä tuuria varsinkin siinä, että sain sellaiset geenit, etten mennyt nurkkaan murjottamaan ja itkemään pahaa maailmaa.

Muistan varsin hyvin sen, miten jotkin verrattain yksinkertaiset asiat tuntuivat koulussa äärimmäisen vaikeilta ymmärtää, kun niitä yritti ensimmäistä kertaa oppia. Samaan aikaan vieressä istui niitä tyyppejä, jotka tosiaan vaivoin osasivat lukea saati, että matematiikasta tai fysiikasta olisi tullut yhtään mitään.

Sekään ei ole yhteiskunnan vika, etteivät kaikki vain opi vaikka miten takoisi päähän. Kaikille ei voi tarjota henkilökohtaista opetusta yhdeksän vuoden ajan.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kuinka tämä liittyy mitenkään mahdollisuuksien tasa-arvoon? Se ei ole valtion eikä edes yhteiskunnan vika, että pienissä porukoissa esiintyy kiusaamista. Mennään jo dystopian puolelle, jos aletaan huudella sen puolesta, että kaikkea pitäisi valvoa ja kaikkeen olisi puututtava vaikka pelkän epäilyksen varassa.

Unohtuuko tässä nyt se, että vapauden hintana on se, että voi tapahtua myös ikäviä asioita? Täydellinen "mahdollisuuksien tasa-arvo" tarkoittaisi sitä, että jokaiselta otetaan vapaus pois ja laitetaan kiviä hakkaamaan... Kuten on jo sanottukin.
No ei tässä nyt ollut kyse siitä, että asiat olisi "yhteiskunnan vika" vaan siitä, että jos tosissaan puhutaan teoreettisesta mahdollisuuksien tasa-arvosta niin eikö siinä tapauksessa pitäisi saattaa kaikki samalle viivalle siinä vaiheessa kun he voivat alkaa omiin asioihinsa vaikuttamaan? Pilatkoon sitten omat mahdollisuutensa kun voivat itse tehdä omat päätöksensä, eikö?

Ja ei tartte mennä nyt siihen, että onko tuo mahdollista. Pointti on, että siitä ollaan erittäin kaukana. Osalla ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia, ihan itsestä johtumattomista syistä ja siinä vaiheessa kun ollaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä, on peli lähes tulkoon pelattu.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Lakia ja verotusta voi muuttaa ;)
Ja ihan niin kun tämän olisin kiistänyt? Koitin tuoda vain vallitsevat tosiasiat tietoisuuteesi.

Harvaste perheyrityksestä tulee KONE. Tuokin on julkinen, joten en pitäisi sitä enää perheyrityksenä. Toki omistajuutta voisi perintönä siirtää jälkipolville.
Perheyritys – Wikipedia
Pidä ihan mitä minäkin pidät minun puolestani. Sinulle mitään on mahdoton perustella oikeastaan millä, koska tunnut tietävän ja tuntevan kaiken vain paremmin :facepalm:
Raha on osittain valtaa, varsinkin jos sitä on huomattavia määriä. Moni sanoo, ettei vallan pidä periytyä, koska vallassa pitää olla demokratialla valittu henkilö ja mutta raha saa ja pitää periytyä ja varsinkin ilman verottajaa. Sarkastisesti totesin, että minulla on oikeus sinun rahoihisi johon totesit, että ei ole. Sinulla ei ole mitään perustetta tai ainakaan et ole sellaista antanut? Väittämät ovat siis yhtä valideja - eli täyttä paskaa kummatkin..
Miksi niitä ei saisi verottaa? Ihan samalla tavalla niitä verotettaisiin kuin nytkin vai sanoinko jossain kohtaa verotuksen eriarvoistamisesta yrityksissä(jos sanoin, voin kyllä nostaa käden pystyyn)? Omistajuus ja osuuksia voisi siirtää jälkipolville ilman verottajan kättä välissä.

Armeijalla on tietynlainen funktio. Se on valitettava ja pakollinen kuluerä. Se kuitenkin varmistaa, että sinä saat harrastaa sitä meriliikennettä rauhassa. Mutta jos laivojen tekeminen on täällä liian kallista, niin ehkä niitä ei sitten täällä kannata tehdä.
No mitä jos vaikka alkaisit ottamaan asiasta selvää, koska ei liity mitenkään feminismiin ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen? Sanotaan näin, että merenkulun tarttee ja pitää olla suomalaisissa käsissä, jotta solttupoikien larppaamisessa olisi mitään järkeä tai sinulla olisi leipää pöydässä. Jos et tajua, että suomeen meriteitse tulee 90% tavaraliikenteestä. Merenkulku nauttii nimen omaan verohelpotuksista yritystuen nimissä ja on osa uskottavaa puolustuspolitiikkaa. Miten suomalainen merenkulku voisi kilpailla esimerkiksi italian lipun kanssa, jossa veroja maksetaan tasan 0%. Globaali markkina vaatii globaalit ehdot ja jos tajuat miksi jotkun varakkaat alkaa kiertää veroja esim perintöveron osalta niin miksi et tässä asiassa näe metsää puilta. Osa yritystuista on välttämättömiä, osa hyödyllisiä ja loput haitallisia tai turhia.
Luonnollisten monopolien yksityistäminen ei ole järkevää.
Mikä mahtaa olla luonnollinen monopoli? Posti? Alko? vai peräti Teleinfra, sähkö infra, valtatiet, raideliikenne? Jäänmurto?
Jos ennen oli keinona muuttaa markan arvoa, niin miten olisi palkkojen pudotus ratkaisuna? Julkisensektorin pöhöttyminen on myös aika iso ongelma, harva poliitikko vaan uskaltaa sieltä lakaista töitä pois.
Hei, kuulostaa todella hyvältä. Kenen palkoista aloitetaan? Sari sairaanhoitaja vai vaikka rekkakuskien?

Sulla ei ole oikeutta minuun tai omaisuuteeni millään tavalla, ja se ei ole mielipidekysymys. Ja mielestäni tuolla aikaisemmin sanoin, että haluan maksaa veroja varsinkin koulutusta varten. Omasta mielestä kaikille pitää tarjota yhtälaiset mahdollisuudet opiskella, eli sen pitää olla maksutonta. Perintövero ei sitä tasaa sen enempää. Perintö vain antaa enemmän mahdollisuuksia sen jälkeen, ei se silti ole keneltäkään pois opiskelumahdollisuuksista. Toki jos vituttaa, kun opiskelukaverilla on kämppiä vuokralla, niin ehkä kaikkien ankeuttaminen ei ole kuitenkaan se paras ratkaisu.
Kenelläkään ei ole oikeutta toisen omaisuuteen. Jos toinen haluaa antaa omaisuuttaan toiselle kyseessä on palvelus tai lahja - riippumatta sen kummemmin suhteesta.
Kummallinen käsitys sulla taikaseinästä. Jos verokertymä otetaan jostain pois noin miljardi, niin eikö se jostain pidä sitten kaivaa. Ruvetaanko maksamaan vaikka tupla autoveroa tai oikeastaan kymmenkertaista autoveroa niin päästään omilleen muutamassa vuodessa...
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
No ei tässä nyt ollut kyse siitä, että asiat olisi "yhteiskunnan vika" vaan siitä, että jos tosissaan puhutaan teoreettisesta mahdollisuuksien tasa-arvosta niin eikö siinä tapauksessa pitäisi saattaa kaikki samalle viivalle siinä vaiheessa kun he voivat alkaa omiin asioihinsa vaikuttamaan? Pilatkoon sitten omat mahdollisuutensa kun voivat itse tehdä omat päätöksensä, eikö?

Ja ei tartte mennä nyt siihen, että onko tuo mahdollista. Pointti on, että siitä ollaan erittäin kaukana. Osalla ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia, ihan itsestä johtumattomista syistä ja siinä vaiheessa kun ollaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä, on peli lähes tulkoon pelattu.
Ei ole kyllä täysi-ikäisyyden kynnyksellä vielä mikään peli pelattu. Tiettyjä tosiasioita toki tulee vastaan kuten, että 150cm 24v muijan on turha haaveilla lentoemännän urasta, kun tuskin enää kasvaa tai karsastavan näkövammaisen lentäjän urasta joka ei kestä g-voimia 40v:nä. Joo, kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia koskaan mutta siksi kysyinkin konkreettisia asioita enkä mitään "ei saa kiusata paskaa."

Huvittava homma sinänsä, että minä olen myös ollut koulukiusattu nörtti, myöhemmin koulukiusaaja ainakin näin myöhemmällä iällä ajateltuna, mutta eronnut muista varmaan sillätavalla, että olen koittanut pitää vain puoleni enkä niinkään kyykyttää heikompia. Jännä sinällään, että niitä ensimmäisiä "koulukiusaajia" jota muista yksi on Joona Räsänen. Hieno mies, ei voi muuta sanoa... :sarcasm: Muistan pidelleeni häntä etäällä itsestäni kun hän koitti ärsyttää ja kampata. Opettaja kattoi tietenkin toiseen suuntaan ja sen jälkeen matosta löytyikin itse sosiaalidemokraatti. Sen jälkeen olen istunutkin "väkivaltaisuudesta" rehtorin kansliassa ja lähtenyt ylä-asteelle "ongelma oppilaana". Ei auttanut vaikka sanoin, että en halunnut olla tuon kusipään kanssa missään tekemisissä ja se oli se kuka kävi päälle ja välituntivalvoja ei ollut asiasta kiinnostunut. Samainen kaveri varmaan samana kesänä selitti kuinka hän on syntynyt perseestä kun oli puhetta seksistä. Sillon olin ihan varma, että hän on juntti joka ei tiedä mistä lapset tulee, mutta myöhemmällä iällä alan kyllä olemaan varmempi siitä, että hän on syntynyt perseestä :cigar2:

Minä en ole vaatimassa koulukiusaamisen lopettamista. Tavallaan jotkun kokemukset ovat osoittaneet sen, että se on valitettava osa kasvamista ja nahan kasvattamista. Persereikiä ja kusipäitä sekä noita perseestä syntyneitä tulee elämässä vastaan vielä myöhemmälläkin iällä. Sillon ei auta alkaa itkemään "Safe spacea". Välillä on muutenkin niin helvetin vaikea tietää kuka se kiusaaja on tai kuka se kiusattu on ja mikä syy sen takana on. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että jotain psygolokeja pitäisi kouluun palkata enemmän valvomaan ja vaikuttamaan oikeasti siihen luokkaympäristöön sekä pakottamaan erilaisia ihmisiä luomaan erilaisten ihmisten kanssa niitä oikeita kontakteja, eikä vain istumaan johonkin koppiin..

Ja siis selvennykseksi - minä en missään tapauksessa hae mitään teoreettista mahdollisuuksien shangrilaata vaan käytännön yhteiskuntaa missä mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu niin hyvin kuin mahdollista.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Ei ole kyllä täysi-ikäisyyden kynnyksellä vielä mikään peli pelattu. Tiettyjä tosiasioita toki tulee vastaan kuten, että 150cm 24v muijan on turha haaveilla lentoemännän urasta, kun tuskin enää kasvaa tai karsastavan näkövammaisen lentäjän urasta joka ei kestä g-voimia 40v:nä. Joo, kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia koskaan mutta siksi kysyinkin konkreettisia asioita enkä mitään "ei saa kiusata paskaa."
Ei kaikilla ole pelattu, toisilla on. Tai siis mikä nyt sitten onkaan pelattu ja mikä ei. Joku rankempi päihdehistoria ja rikoskierre tuossa iässä on aikamoinen handicappi tulevaisuutta ajatellen kun osa valmistautuu aloittamaan lääkiksessä tai oikiksessa opinnot ja toinen ei osaa kunnolla kirjoittaa.

Mä en tiedä, miksi tää tuntuu niin provosoivan.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
No ei tässä nyt ollut kyse siitä, että asiat olisi "yhteiskunnan vika" vaan siitä, että jos tosissaan puhutaan teoreettisesta mahdollisuuksien tasa-arvosta niin eikö siinä tapauksessa pitäisi saattaa kaikki samalle viivalle siinä vaiheessa kun he voivat alkaa omiin asioihinsa vaikuttamaan? Pilatkoon sitten omat mahdollisuutensa kun voivat itse tehdä omat päätöksensä, eikö?
Tuollainen puhe ei ole teoreettista vaan utopistista – ja naiiviin utopiaan on vaikea suhtautua tosissaan. Ei vaan ole olemassa sellaista taikakeinoa, että luuseriperheistä tulevat geneettisen loton häviäjät voitaisiin saattaa "samalle viivalle" polkematta kykenevämpien luontaisesti parempia mahdollisuuksia.

On vain yhteiskunnan etu, ettei parempia rajoiteta sillä verukkeella, että huonommille pitää antaa mahdollisuudet ottaa heidät kiinni. (Anekdoottia jatkaakseni sellainen johtaa vain loputtomaan takaa-ajoon ja jarrutteluun lopputuloksen pysyessä samana.)
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Tuollainen puhe ei ole "teoreettista" vaan utopistista – ja naiiviin utopiaan on vaikea suhtautua tosissaan. Ei vaan ole olemassa sellaista taikakeinoa, että luuseriperheistä tulevat geneettisen loton häviäjät voitaisiin saattaa "samalle viivalle" polkematta kykenevämpien luontaisesti parempia mahdollisuuksia.
No totta kai pitää polkea jonkun muun mahdollisuuksia jos halutaan niiden mahdollisuuksien tasa-arvo. Tai parantaa toisen mahdollisuuksia, ihan miten päin sen nyt haluaa nähdä. Sehän tän koko homman pointti on, että koko puhe mahdollisuuksien tasa-arvosta on pitkälle höpinää vailla todellista ajatusta siitä, että mitä se edes tarkoittaa. Meillä on nyt vaan tällainen järjestelmä, jossa valtio maksaa koulutuksesi ja voit opiskella jos nyt sattuu käymään niin onnellisesti, ettet jää jossain kypsässä 15 vuoden iässä johonkin opintojasi rahoittamatomien vanhempiesi aiheuttamaan tuloloukkuun.

Todellisuudessahan mahdollisuuksien tasa-arvosta jatkuvasti loitonnutaan ja ainakin opiskelupuolella kärsijinä ovat pojat.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Pari kaveria ryhdistäytyi ja ampui puolet koululuokkaa, mutta sekään ei kelvannut...
Auvisella oli varsin radikaaleja mielipiteitä eikä hän hyväksynyt muun muassa yksinhuoltajia tai homoseksuaaleja. Erityisesti homoseksuaaleja hänen on kerrottu pitäneen luonnonoikkuina ja virheinä. Auvinen oli myös ateisti ja tunnettiin vahvoista uskonnonvastaisista mielipiteistään [36]. Hänen kerrotaan myös puhuneen aikomuksesta jättäytyä kutsunnoista tai käydä paikalla ilmoittautumassa totaalikieltäytyjäksi.[37] Ylipäätään hänen tiedettiin olleen kiinnostunut ääri-ilmiöistä. Hän ilmaisi ihailua aiempia koulusurmia kohtaan.
Vaikea sanoa muuta kun mitä wikipedia jaksaa näistä kertoa, mutta tutkimuksen valossa olisi kiva tietää miten häntä on kiusattu. Onko hän siis kokenut, että häntä kiusataan kun menee kertomaan, että homoseksuaalit on luonnonoikkuja? Eli jos häntä ei "hyväksytä yhdeksi meistä" koska hänellä on radikaaleja ideoita, niin kuka se kiusaaja tässä tapauksessa siis on. Mikä sen kasvatuksen saralta on vanhempien vastuu? Olisiko kenties pitänyt päästä puhumaan vähän jonkun kanssa, että miten sosiaaliset suhteet toimivat?

Mikä parasta, hän ei kostanut kiusaajille vaan päätti tappaa random oppilaita? Se tosin jää nakertamaan vähän ettei tiedä mikä rehtorin tappamisen taustalla oli (vaikutti ainoalta kohdistetulta murhalta muistaakseni).
Onko toi matsku jossain vielä jaossa vai onnistuiko poliisi sensuroimaan kaikki pois? Ei kuitenkaan vaikuta siltä, että koulukiusaaminen => kouluammuskelu. Sen enempää kuin videopelit => kouluammuskelu, Kirjat => kouluammukselu. Tyttöystävän dumppaamaksi tuleminen = ...
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
No totta kai pitää polkea jonkun muun mahdollisuuksia jos halutaan niiden mahdollisuuksien tasa-arvo. Tai parantaa toisen mahdollisuuksia, ihan miten päin sen nyt haluaa nähdä. Sehän tän koko homman pointti on, että koko puhe mahdollisuuksien tasa-arvosta on pitkälle höpinää vailla todellista ajatusta siitä, että mitä se edes tarkoittaa. Meillä on nyt vaan tällainen järjestelmä, jossa valtio maksaa koulutuksesi ja voit opiskella jos nyt sattuu käymään niin onnellisesti, ettet jää jossain kypsässä 15 vuoden iässä johonkin opintojasi rahoittamatomien vanhempiesi aiheuttamaan tuloloukkuun.
Kuulostaa vähän siltä, että todellinen epätasa-arvon ongelma on Suomessa jo selätetty ja siksi ideologeille jää jäljelle vain leukojen louskutus, koska totta kai epätasa-arvo on fakta eikä vain omassa päässä.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 933
Ja ihan niin kun tämän olisin kiistänyt? Koitin tuoda vain vallitsevat tosiasiat tietoisuuteesi.
Niin ja lakia voi muuttaa. Tällä hetkellä verotetaan. Lepomäellä on tässä ihan hyviä mielipiteitä.

Perheyritys – Wikipedia
Pidä ihan mitä minäkin pidät minun puolestani. Sinulle mitään on mahdoton perustella oikeastaan millä, koska tunnut tietävän ja tuntevan kaiken vain paremmin :facepalm:
Raha on osittain valtaa, varsinkin jos sitä on huomattavia määriä. Moni sanoo, ettei vallan pidä periytyä, koska vallassa pitää olla demokratialla valittu henkilö ja mutta raha saa ja pitää periytyä ja varsinkin ilman verottajaa. Sarkastisesti totesin, että minulla on oikeus sinun rahoihisi johon totesit, että ei ole. Sinulla ei ole mitään perustetta tai ainakaan et ole sellaista antanut? Väittämät ovat siis yhtä valideja - eli täyttä paskaa kummatkin..
Näköjään onkin perheyritys, en tiennyt Herlinien osuuden olevan noin suuri. Saa nähdä jatkuuko perheyrityksenä kun Antista aika jättää. En minä tiedä paremmin, kuten tässäkin kohtaa toit ilmi.

Jos raha on valtaa ja valta pitää jakaa demokraattisesti, niin pitäisikö sitten omaisuuskin jakaa äänestämällä? :) Sinulla ei ole oikeutta minun omaisuuteen, ellen niin halua. Edelleen haluan ihmisille vapaammat kädet päättää mitä tehdä omaisuudellaan, myös kuoleman jälkeen.

Enkä nyt ihan saa kiinni mikä on paskaa. Väitit, että yrityksiä pitäisi verottaa eritavalla, jos ovat perheyrityksiä. En minä ainakaan niin ole sanonut, sanoin vain, että henkilökohtaisen omaisuuden (osakkeet) saisi siirtää perintönä verottomana jälkeläisille.

No mitä jos vaikka alkaisit ottamaan asiasta selvää, koska ei liity mitenkään feminismiin ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen? Sanotaan näin, että merenkulun tarttee ja pitää olla suomalaisissa käsissä, jotta solttupoikien larppaamisessa olisi mitään järkeä tai sinulla olisi leipää pöydässä. Jos et tajua, että suomeen meriteitse tulee 90% tavaraliikenteestä. Merenkulku nauttii nimen omaan verohelpotuksista yritystuen nimissä ja on osa uskottavaa puolustuspolitiikkaa. Miten suomalainen merenkulku voisi kilpailla esimerkiksi italian lipun kanssa, jossa veroja maksetaan tasan 0%. Globaali markkina vaatii globaalit ehdot ja jos tajuat miksi jotkun varakkaat alkaa kiertää veroja esim perintöveron osalta niin miksi et tässä asiassa näe metsää puilta. Osa yritystuista on välttämättömiä, osa hyödyllisiä ja loput haitallisia tai turhia.
Kun nyt tiedät, niin monta suomessa listattua yritystä tuota meriliikennettä hoitaa? Aika paljon tulee itse ostettua suomalaista ruokaa, niin tuskin sitä nyt nälkää näkisi.

Mikä mahtaa olla luonnollinen monopoli? Posti? Alko? vai peräti Teleinfra, sähkö infra, valtatiet, raideliikenne? Jäänmurto?
Semmoinen jonka rakentaminen on kallista tai kilpailu toisen operaattorin omistamassa järjestelmässä mahdotonta. Esim. vesi- ja jätevesijärjestelmät, sähköverkko, tiet ja raiteet. Teleinfrassa on tällä hetkellä alueellisia monopoleja, mutta eiköhän ne toisten kuidut aukene myös kilpailulle ensi vuosikymmenellä.

Hei, kuulostaa todella hyvältä. Kenen palkoista aloitetaan? Sari sairaanhoitaja vai vaikka rekkakuskien?
Samalla tavalla kuin devalvaatio hoitaisi, eli kaikilla. En toki kannata tätäkään, mutta jos halajat devalvaatiota, niin tuossa on yksi vaihtoehto.

Kenelläkään ei ole oikeutta toisen omaisuuteen. Jos toinen haluaa antaa omaisuuttaan toiselle kyseessä on palvelus tai lahja - riippumatta sen kummemmin suhteesta.
Kummallinen käsitys sulla taikaseinästä. Jos verokertymä otetaan jostain pois noin miljardi, niin eikö se jostain pidä sitten kaivaa. Ruvetaanko maksamaan vaikka tupla autoveroa tai oikeastaan kymmenkertaista autoveroa niin päästään omilleen muutamassa vuodessa...
Ei mulla ole mitään taikaseinä käsitystä. Tuo leikkaisi verotulosta sen 500milj,. Äkkiä sen leikkaa jostain.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Menee niin paljon ohi aiheesta, että en taida enää jaksaa edes vastata tai varsinkaan kyetä vakuuttamaan, että olet pihalla kuin lumiukko toukokuussa.

Ensinnäkin valtion "teoreettista kelloa" voit tutkailla internetin ihmeellisestä maailmasta ja sieltä selviää tuo vaivainen 107miljardin euron velka.
Velkakello.fi

Kovalla vauhdilla mennään ilman liukkaria väärän reijän suuntaan. Sinun mielestäsi sen lähemmäs miljardin vuodessa voi siis "helposti jostain leikata" mutta todellisuudessa yksikään taho ei siinä ole onnistunut moneen kymmeneen vuoteen. Onnea vain palkka ale yrityksessä tai varsinkin kommonistisessa kaikilta leikkaamisessa...
Siihen ei tunnetusti parhaiten tienaava kymmenys suostu, eli huonommin tienaavilta pitäisi siis nipistää enemmän. Tavallaan tämä olisi oikein kun vertaa maailmanlaajuista palkkatasoa. Se taas toisi ongelmia huomattavasti lisää laskiessa ghettoutuvan suomen ongelmia ja muksujen mahdollisuuksia koulussa.

Se lähinnä johtaa työttömyyteen ja lisävelkaan. Ennemmin suomi tarttee osaajia, tekiöitä ja epäreilujen kilpailuehtojen hyvittämistä. Esim alv tarttee laskea eu alimman tasolle eli 19 pinnaan.

Jotain taikasanoja nyt tulee tajuntaa avartamaan kuten Caruna, perinnön siirtäminen ilmam perintövero on eriarvoistamista ilman perusteita, Berneri ja tieverkot. Suomalsists ruokaa tuotetaan 30% ja jos sinä sitä ostat, niin tarkoittaako se, että kun ulkomaista ei tuoda, että suomalaista riittää kaikille :facepalm:

Ja ei, omaisuutta ei pidä periä saati jakaa demokraattisesti vaan ansaitsemalla. Periminen ei ole ansaitsemista, joten epäoikeudenmukaisuuksien tulisi edes hiukan tasoittua sinun (tai jonkun muun) kuoltua, jotta kaikilla olisi se käytännössä mahdollinen saavutettava mahdollisuuksien tasa-arvo.

Anteeksi humalatila ja kirjoitusvirheet. Hiukan jo näppiksen ääreen päästessä korjailin mitä pikseleiltä erotin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 236
Todellisuudessahan mahdollisuuksien tasa-arvosta jatkuvasti loitonnutaan ja ainakin opiskelupuolella kärsijinä ovat pojat.
Mahdollisuuksien tasa-arvo ei tosiaan ainakaan naisten ongelma ole suhteessa miehiin. Päinvastoin, naiselle Suomi on mahdollisuuksien maa enemmän kuin mikään maa koskaan maailmanhistoriassa, absoluuttisesti ja suhteessa miehiin.

Koulutusjärjestelmä suosii erityisesti naisia, ja naisilla ei toisaalta ole asevelvollisuutta riesanaan. Tällä hetkellä erityisen työllistävät alat ovat naisvaltaisia, kuten hoiva- ja palvelualat. Lisäksi naisilla on aina jokerikortti X, kuten ammattimaiseksi perheenäidiksi/yksinhuoltajaksi ryhtyminen, tai rahan tienaaminen suoraan seksin avulla.

Miehillä ei ole oikeastaan mitään etua verrattuna naisiin mahdollisuuksien näkökulmasta. En ainakaan keksi.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Lapsenteon taakka pitäisi jakaa sukupuolten välille tasan niin loppuisi ulina. Raskausaikaa ei tietenkään voi tasata mutta hoitovapaat ja työnantajien kustannukset kyllä. Samalla miehet pääsisivät ehkä erotilanteissa kokemaan olevansa tasavertainen vanhempi.

Kuulostaa vähän siltä, että todellinen epätasa-arvon ongelma on Suomessa jo selätetty ja siksi ideologeille jää jäljelle vain leukojen louskutus, koska totta kai epätasa-arvo on fakta eikä vain omassa päässä.
Mikä oli se "todellinen epätasa-arvon ongelma"? Saa olla aika silmät ummessa jos vakavissaan väittää, että Suomessa on kaikilla samanlaiset mahdollisuudet menestyä elämässään.
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 061
Lapsenteon taakka pitäisi jakaa sukupuolten välille tasan niin loppuisi ulina. Raskausaikaa ei tietenkään voi tasata mutta hoitovapaat ja työnantajien kustannukset kyllä. Samalla miehet pääsisivät ehkä erotilanteissa kokemaan olevansa tasavertainen vanhempi
Mitä sinä nyt sekoilet? Eli miehien pitää mennä johonkin kastraatioon kolmekymppisenä? Ei ole taas mitään järkeä näissä jutuissa... Hoitovapaita perheelle x määrä ja sen jakakoot miten parhaaksi näkee. Työnantajan kustannuksista olen samaa mieltä - sen pitäisi olla valtion "menoerä" eikä yksittäisen työnantajan. Kas kun työnantaja ei joudu maksamaan lapsilisiäkin :smoke:..
En sitten tiedä mikä on "tasavertaista vanhemmuutta" ja kumpaa lapsi tarvitsee enemmän. Äitiä vai isää. Seuraavaksi varmaan aletaan peto-eläimillekin vaatimaan tasa-arvoista huoltajuutta, eli esim karhuille emokarhun pitää pitää puolet ja puolet sitten isäkarhu syö... (kunhan piikittelen, että tuossa takana saattaa olla jotain biologista, jota ei ilmeisesti SJW:t pysty ymmärtämään).

Minullakin on tuttavapiirissä ihmisiä kenellä nyt sattui lapsi syntymään lähellä täysikäisyyttä ja isä on täys narkkari. Ja tottakait pitää olla oikeus tapaamisiin jne.. Itse kannatan lapsen edun valvomista, enkä pakotettuja raameja valtion taholta.

Mikä oli se "todellinen epätasa-arvon ongelma"? Saa olla aika silmät ummessa jos vakavissaan väittää, että Suomessa on kaikilla samanlaiset mahdollisuudet menestyä elämässään.
Saa olla silmät ummessa jos ei pysty nimeämään oikeita ongelmia ja kertoa niihin ratkaisuja. Luonnollisesti "paremmat vanhemmat" ja "niiden korjaaminen" ei ole ratkaisu. Muuten parempien vanhempien kersat olisivat aina vain parempia. Vrt esim keissi Poika murhasi äitinsä raa'asti keittiöveitsellä – joutuu pakkohoitoon
Yksilönvastuuta ei voi ikinä poistaa, eikä mahdollisuuksien tasa-arvossa sitä tarvitsekkaan poistaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 970
Viestejä
4 215 862
Jäsenet
70 985
Uusin jäsen
retuilyllairmoraa

Hinta.fi

Ylös Bottom