Epic Games Store

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Eldmor, 03.02.2019.

 1. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Epic kosiskelee tässä vaiheessa noilla jutuilla lähinnä julkaisijoita ja kehittäjiä eikä niinkään pelaajia. Heidän kaupassaan ei se oma peli joudu jonkun Ville5v pelin tai miljoonan UnitZ asset flipin keskelle taistelemaan näkyvyydestä eri näkymissä tai ylipäätään luottamuksesta kaupan sisältöön, eli sen laatuun ja toimivuuteen. Greenlightin aikoihinhan tuota kiistelyä oli jo monella suunnalla ja lopuksi hanat avattiin kokonaan Directillä. Tuosta oli porua monella devausfoorumilla, mm. Unreal Enginen omalla. Epic käyttää nyt tätä tietenkin hyväksi markkinoinnissa.
   
 2. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Why Valve actually gets less than 30 percent of Steam game sales

  Hyvää pohdintaa taas Steam vs. Epic Store kaupan osuudesta, toki käytetty data ei ole kovin luotettavaa. Olisi kiinnostava tietää, mikä on Epicin toimintaperiaate näissä myytävissä avaimissa (esim. Humble Store kautta).

  Lisäksi esim. "Steam provides 100 Payment methods. Only 10% of purchases are done via credit card, paypal, paysafe. The remaining 90% of purchases are mostly done via cash. Your customers probably dont use credit cards." Lähde. Ei tuonkaan toiminnan pyörittäminen ole mitenkään ilmaista.
   
 3. KillerBee

  KillerBee

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2017
  Tietyllä tavalla työn puolesta noihin maksuvälityspalveluihin joutuu perehtymään ja tosiaan osa ottaa tosiaan melko kovan hinnan palveluistaan. Osa syynä on se, että vaikka toimivat rajapinnat tarjotaan maksamiseen, itse rahan liikuttelu varsinaiselle myyjälle (julkaisijalle) tapahtuu taustalla ihmisvoimin semi-automaattisesti ja tuo nostaa palvelun hintaa.
   
 4. BryciFani

  BryciFani Työtön Pornonäyttelijä ja SOB 1% johtaja.

  Viestejä:
  926
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 5. Duke Nukem

  Duke Nukem

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2017
  Matt facepunchista sanoo, ettei Epic store ole spyware. Koko spyware höppötys on 4chan trollien propagandaa.
  Epic Games Store Is Shit - But It's Not Spyware - General - Facepunch Forum
  En kyllä usko siihenkään, että Epicin accounteja ois helpompi hakkeroida, kuin steamin. Miettii kuitenkin sitä, että Unreal engine 4 käyttää samaa login accounttia, joten siinä ois peliyhtiöiden tiedot vaarassa jos ei ole tietoturva kunnossa ja tuskimpa peliyhtiöt käyttäisi sitä engineä jos ois vaara, että joku hakkeroisi ja vuotaisi tietoja tulevista peleistä.
   
  Refloni tykkää tästä.
 6. IsoLuumu

  IsoLuumu

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Shikanjyo ja hsalonen tykkäävät tästä.
 7. arcane

  arcane

  Viestejä:
  704
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  [offtopic]

  Authenticatoreissa tokenit on yleensä voimassa parikymmentä sekuntia. Emailiin lähetettävät vähän kauemmin. Ja yleensä tokeni on kertakäyttöinen, eli vanhenee heti käytettäessä eikä samalla pääse uudestaan, vaikka sen voimassaoloaika ei olisi vielä umpeutunut.
   
  Xiyng ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 8. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  2 673
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  The Witness ilmaiseksi storesta.

  Varoitus, video sisältää helvetisti spoilereita noista arvoituksista. :D

   
 9. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 111
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Latailin itekkin ton witnessin, ku ilmaseksi sai. En kyllä ymmärrä, mikä tässä on niin hyvää. Puzzlet pelkästään jotain Mensan logiikkatestejä... :confused:
   
 10. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Gearboxin toimitusjohtaja: “Siinähän itkette ja mussutatte, mutta Epic Store on paras paikka Borderlands 3:lle” | Muropaketti.com

  Alkuperäinen uutinen:
  Gearbox boss: 'Bitch and moan' if you want, but the Epic Store is best for Borderlands 3 | PC Gamer
   
 11. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sinällään aika jännä homma että PC:llä ollaan samassa tilanteessa kuin konsoleilla, yksinoikeuksien suhteen.

  Helvetin isot firmat kamppailee markkinaosuuksista PC:llä ja pelaajat kärsii ja ovat pelinappuloina.
  Näitä idiottejahan löytyy jotka höpisevät jostain vitun kilpailusta, ei siitä ole kyse, isot firmat kamppailee rahalla markkinaosuuksista, siitä tässä on kyse!

  Kiinalaiset ilmeisesti kuvittelee että PC pelaajat ei vaivu takaisin samaan tilaan ennen steamia, ne erehtyy siinä!
   
  Dudem ja BryciFani tykkäävät tästä.
 12. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  En nyt osaa argumentoida tähän, mutta aikoinani olin innoissani kun Beyond Two Souls:sta tuli announce, ja syvästi pettynyt kun tämä olikin Sonyn yksinoikeuspeli. Nyt siis eletään 2013 aikakautta. Ja yllätyksekseni, se on nyttemmin tulossa PC:lle Epic storessa Beyond: Two Souls - LIVE AN EXTRAORDINARY LIFE

  :tup:

  Edit: mulla ei siis ole hajuakaan epicin osuudesta tähän. Mutta jos tämä väylä tarjoaa pelinkehittäjille houkuttelevan ja helpon tavan tuoda yksinoikeuspelejä konsoleilta PC:lle, niin mikä jottei. Raha ja tulot ja ylipäätään lisätulojen tahkominen tossa vissiin esittää sitä suurinta roolia(?)
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2019
  Radium tykkää tästä.
 13. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mihin tilaan oikein viittaat? Kyllä tuolta Epicin kaupasta saa ne pelit nappulaa painamalla ladattua ja käynnistettyä. Metro ostettu ja pelattu ilman ongelmia. Seuraavana ehkä World War Z, Detroit, Outer Worlds tai Borderlands 3.
   
  Black705 tykkää tästä.
 14. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siihen tilaan että iso määrä PC pelaajista jättää pelinsä ostamatta.
  Jos piratismia ja steamia aletaan väheksymään niin ollaan heikolla tiellä.

  Nämä ei ole meikäläisen omia ajatuksia, vaan ihan PC pelaamiseen liityviä faktoja, näin se vaan menee.
  Jos jotkut kuvittelee pakottavansa PC pelaajat johonkin muottiin, kuin väärässä he ovatkaan, ei siinä kiinan miljarditkaan auta!
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019
 15. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Menee nyt hieman ohi aiheen. Piratismi on nykyisin merkityksetön osa kun pääsääntöisesti peliteollisuus puskee pihalle online pelejä ja muutenkin teollisuus on menossa "game as service" suuntaan (voin olla väärässäkin). Hyvänä esimerkkinä Anthem ja Division2. Ja jos piratismia vertaa steamiin niin huhhuh.

  Näkisin kyllä tilanteen niin että kyseessä DEV vs. myyntikanava. Elokuva-, Musiiikki- ja Peliteollisuus on aika hyvin määrittäny tuotteen hinnan. Eli kuluttajan kannalta noiden hinnat on aika standardeja kaupasta riippumatta.

  Jos osaisin tehdä pelejä niin valitsisin myyntikanavaksi ilman muuta Epicin steamin sijaan. Steam vetää ihan älytöntä provikkaa. Mitäs noi splitit sanoo provikoista...

  sshot-28.png

  Kuluttajan kannalta (eli minulle) tuolla ei ole mitään merkitystä kun uutuuspelin hinta on suht kiinteä. Devaajan kannalta taas kun ajattelee, ja kun joudun myymään peliä standardiin hintaan, saat enemmän itellesi kun valitset Epicin myyntikanavaksi. Toisin sanoen 60€ pelistä saat devinä paremmin rahaa itellesi Epicissä kuin Steamissa.

  Tää on nyt asia joka koskettaa enemmänkin pelinkehittäjää ja sen leivän pöytään tuomista, kuin sitä tavallista kansalaista eli tavallista pelaajaa.
   
 16. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyse ei ole siitä että osaatko vai et tehdä pelejä, et siitä sen enenpää rahaa saa.
  Isot firmat pelaa tuotoilla, siitä tässä on kyse.

  PC pelaamisesta on tehty kilpailu/ansaintaväline taas. Jotkut tykkää tästä ja he vannovat kapitalismin nimeen, ei siinä mitään ja onneksi olkoon vaan :tup:

  Tässä pelataan isoa bisnestä oikeiden pelien pelaajien kustannuksella, aika harva hyväksyy tämän, miksi minä oisin joku vitun nappula näiden miljrdöörien pelissä?
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019
  BryciFani tykkää tästä.
 17. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Eikös se aina ole ollut ansaintaväline pelitaloille - rakentaa peli ja myydä se? :D Poikkeuksena toki ilmaispelit jossa kehittäjät tahtoo levittää hyvää sanomaa ilmaiseksi vailla mikromaksuja, lootboxeja ja muuta lehmänkauppaa.

  Kuluttajana peleihin saa upotettua kyllä rahaa. Odotan yleensä kärsivällisesti, että hinnat tippuu ja noita aleja. Nythän humblesta saisi 2017 julkaistun assasin creed originssin 10€ :D Eli kärsivällisyys on valttia ja kyllä noi kauppapaikat tarjoaa mahdollisuuksia tota kapitalismia vastaan jos tälle tielle lähdetään :tup:

  Tuosta olen eri mieltä, etteikö enempää rahaa saisi; uskoisin että kehittäjät haluaa maksimoida sen voiton ja kauppapaikan haukkaamat provisiot esittää isoa roolia. Tässä mielessä rahaa tulee pöytään enemmän deveille nimenomaan kauppapaikan valinnalla ja paperilla Epic vie voiton Steamista kun vertaa niiden haukkaamia osuuksia.

  Edit: voin olla väärässäkin, mut en nyt tällä punaisella minuutilla näe Epicciä varsinaisena pahiksena. Toinen kysymys sitten onkin meneekö nuo Epicin heittämät provosoivat argumentit steamia kohtaan sen hyvän maun ja rajan yli.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019
 18. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ne pelin kehittäjät saa mitään rahoja, kaikki menee sijoittajille.
  Ainahan voi kuvitella että epicin % menee kehittäjille.
   
 19. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  No tää ei liity nyt millään tavalla Epic Gamesin kauppaan. Epicillä ei myöskään ole osaa eikä arpaa eikä kontrollia pelitalojen sisäiseen rakenteeseen kuinka rahat siellä jaetaan - ennen ja jälkeen pelinkehityksen.

  o_O

  Edit: Epicin napsimasta 12% osuudesta mitään tietoa minne se menee, mutta noi loput 88% menee tuotetta myyvälle pelitalolle/deville. Pelitalo/devi ite päättää miten jakaa noi rahat ja tähän ei epic ja sen sijoittajat mitään voi.

  Steam puolestaan haukkasee 30-35% ja tuotetta myyvälle pelitalolle/deville itelle jää käteen 65-70%.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019
 20. Deehoo

  Deehoo

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  22.08.2018
  Mistä saa Odysseyn kympillä? Laitatko linkin.
   
 21. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Anteeksi, Assassin's Creed Origins siis kyseessä. Menee ihan sekaisin näissä. Korjasin aiemman postaukseni. Kyseessä ei ole tuo uusin, vaan Odysseytä yhden pykälän vanhempi julkasu.

  Pahoitteluni :sori:

  Edit: Assa unity olisi nyt ilmaisena 25.4.2019 asti:
  https://register.ubisoft.com/acu-notredame-giveaway/en-GB
   
 22. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ne sijoittajat maksavat niiden kehittäjien palkat vuosien ajan.

  Ongelma tässä on se että steamiin ja epiciin ei voi launhata pelejä samaan aikaan siten että epicin versio olisi halvempi, tämä johtuu kuulemma steamista.

  Nytten olisi eka ostettava peli epicista, world war z.
  Jonka tekijä muuten laski pelinsä hintaa 5€ kun kuulemma pystyivät, kiitos epicin.
  Taisi olla eka tapaus missä kuluttuja taisi voittaaa jokusen sentin.
   
 23. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Valve on ihan itse tämän tilanteen osittain aiheuttanut, kun ovat vuosia aiheuttanut tyytymättömyyttä julkaisioiden suuntaan. Nyt kun mainitsit piratismin, niin Steamistahan on juuri valiteltu, kun näitä harmaiden avainkauppojen aiheuttamia menetyksiä ei saada karsittua. Julkaisijalle siis nuo ovat melkein sama tai pahempi asia kuin piratismi, koska avaimen raha ei päädy lainkaan heille tai sen monen käden kautta heille päätynyt osuus ei ole riittävä kattamaan esim. online-kuluja.

  Lisäksi nämä Steamin taajat -90% "sale" season mentaliteetit ovat huonontaneet myyntiä vuosien aikana. En muista oliko se juuri Ubisoft isoista, kun noista joskus kommentoi. Saa nähdä tuleeko Epicillä olemaan samaa ongelmaa, mutta käsittääkseni julkaisijat voivat nyt vaikuttaa asiaan Epicin leirissä.
   
 24. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tän vois joku tulla vääntämään mulle rautalangasta, koska mä en yksinkertaisesti tajua miten tää on edelleenkin ongelma. Julkasijahan noi avaimet luo/tilaa, ei ne tyhjästä ilmaannu ja lennä pitkin poikin jakelukanavia. Ne sit myydään satunnaisiin paikkoihin, missä niitä nyt sit halutaankaan myydä. Käsittääkseni ongelma tässä on se, että tiettyihin halpamaihin tarkotetut avaimet päätyy sit avainsivuille myyntiin, josta porukka sitten ostaa niitä sillä halvemmalla kehitysmaa-hinnalla. Ongelmahan ratkeais aggressiivisemmalla region lockilla, mitä muutama julkasija onkin jo ruvennu kaiketi käyttämäänkin.
   
 25. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri tuosta kyse eli saadaan oikeita avaimia halpa-/kehitysmaiden pilkkahintaan ja ne myydään moninkertaisella arvolla eteenpäin, mutta silti ilman "oikeiden" hintojen.

  Steamissa pystyy noita avaimia luomaan ja tagaamaan helposti, mutta käsittäisin, että tämä ongelma liittyy jotenkin Steamin politiikkaan/käytäntöihin tai sen tarjoamiin työkaluihin/tietoihin. Taitaa vieläkin onnistua Steamissa helposti aktivoimaan pelin VPN-avulla ja sitten pelaamaan ilman loppuun. Se bannailu tai avainten merkkaus laittomaksi kai onnistuu vain jos tunnistetaan, että joku tietty erä on päätynyt avainkauppaan eli voidaan kohdistaa sulkuoperaatiot rajatusti, eikä esim. bannata kaikkia Intian avaimia. Asiaa monimutkaistaa myös se, että siellä Intiassa voi kuka tahansa Matti Meikäläinen kävellä mihin tahansa kauppaan ostamaan pelin ja laittaa avaimen heti myyntiin.

  Käytännössä Valven pitäisi tarjota analytiikkaa ja massatoiminnot yksittäisten tilien avainten bannailulle, esim. pitäisi olla mahdollista bannata suomalaisilta tileiltä intian alueen X-avainsarjan avaimet ja jättää tietoa ottaamaanb tarvittaessa yhteyttä tukeen ja todistaa sen pelin osto kuitilla siltä turistimatkalta, eikä avainkaupasta :p
   
 26. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Mielenkiintoista. Tämä nyt ei varsinaisesti liity Epicin pelikauppaan mutta ...

  Oon siis ostanut ihan muutaman pelin (4 kpl) avainkaupasta. VPN:llä en ole lähtenyt ikinä kikkailemaan. Mukana steamin peli (tombraider), uplay (tom clancy the division), battle.net (destiny2) ja origin (Mirrors Edge). Ja kaikki noi avaimet ollu EU locked. Mitään avaimista ei ole bannattu ja pelit toimii edelleen. Oon nyttemmin tosin siirtynyt enimmäkseen tonne Humblen puolelle.

  Niin ihan hypotteettinen kysymys: onko tää paha jos nyt ostasin esimerkiksi tämän EU lukitun avaimen?
  sshot-27.png


  Epicillä muuten vaihtui juuri tuo kauden ilmaispeli:
  Transistor - Discover the world of Transistor
   
 27. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  EU on aika laaja/epämääräinen käsite, koska joskus Eurooppa ja EU luokitellaan väärin samaksi vain sijainnin mukaan. Riippumatta tuosta nämä kaikki kytkeytyy enemmän siihen miten/mistä myyvä taho on sen hankkinut ja miten mahdollisesti todistat oston epäselvässä tilanteessa. En välttämättä online-pelejä muutaman euron säästön takia ostaisi hämärästä paikasta, jos on mahdollista menettää kaikki eteneminen. Yksinpelillä se riski ei ole niin merkittävä.
   
 28. j98

  j98

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2017
  Eikö näitä avaimia ostella myös varastetuilla luottokorteilla, jolloin koodi saadaan, mutta myyjältä/julkaisijalta jää rahat saamatta.
   
 29. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näin olen itsekin lukenut joskus. Taisi mennä niin, että rahat sitten peritään jossain vaiheessa mahdollisesti takaisin, jolloin julkaisija ei saa mitään mutta kuluttaja saa pelin. Tämä on julkaisijalle nettotappio, koska julkaisija ei saa mitään mutta pelaaja, joka on valmis maksamaan pelistä ainakin jotakin, saa pelin silti.
   
 30. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ubihan tästä otti kerran nokkiinsa(aiheesta) ja perui sitten far cry 4 pelejä ja siitä se paska myrsky alkoi sitten ubin suuntaan.
  Loppujen lopuksi sitten palautti pelit niiden tileille mutta taispa jäädä sitten tappiolle tuossa hommassa.

  Ubisoft pisti varastettuja Far Cry 4 -avaimia lukkoon - pelaajat ihmeissään | Muropaketti.com

  Tuossa keississä muistaakseni uudet far cry 4 pelien avaimien hinnat olivat about alta 20€ kipale joita ostettiin paljon todnäköisesti kun muualla ne maksoivat sen 40-50€.
  Joten maalaisjärkikin on kannattaa pitää mukana, itse olen toistaiseksi ostanut uusia pelejä sillä 40-50€ hinnoilla vs 60€(köyhä kyllä)
   
 31. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin siis eihän se edellytä mitään muuta kuin luottokortin numero + vanhenemisaika + CVC tai mikä nyt olikaan se kolminumeroinen luku niin sillä voi rikolliset eli tässä tapauksessa key sellerit ja niiden "alihankkijat" ostaa digitaalista sisältöä niin paljon kuin sielu sietää ja credittiä löytyy. Näissä on valtavat massat rahaa takana, joka mahdollistaa sen prosessin jossa luottokorttifirmat enimmäkseen korvaavat varastettujen korttien (tai varmaan myös noiden vääriin käsiin joutuneiden tietojen) kulut ja silti tekevät reilusti voittoa. Ja varastetut/hakkeroidut luottokortit on miljardibisnes vai mahdetaanko jo mennä triljoonissa.
   
 32. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 111
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Suurin osa nyt julkaisuista Epic store excluista tulee myyntiin vasta joskus kesän jälkeen tai myöhemmin. Tuossa vaiheessa Storessa pitäisi olla jo kaikki tärkeimmät ominaisuudet kunnossa.
   
  Sadness tykkää tästä.
 33. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Meinasin jo tulla väittämään tätä aika optimistiseksi arvioksi, mutta virallisen roadmapin mukaan näin pitäisi tosiaan olla. Tämä taitaakin olla työn alla aika isolla rahalla myös teknisen puolen osalta. Toki ihan tuntuviakin puutteita jäänee vielä tämän jälkeenkin, mutta aika vauhdikkaalle vaikuttaa tällä hetkellä.
   
 34. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 367
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Minusta kilpailu tarkoittaa sitä, että kehittäjä myy avaimen/oikeuden platformille ja platformi tarjoaa sen pelin kuluttajalle. Kilpailua olisi se, että kuluttaja saa ihan itse valita platforminsa ja devaaja ihan itse, millä hinnalla tuotteensa myy. Eihän sen pitäisi näkyä kuluttajalle kuin kovempana hintana jos steam haluaa enemmän rahaa
   
 35. Phinor

  Phinor

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Steamiin kun pistät pelin myyntiin niin siihen voi ilmaiseksi luoda loputtomasti Steam avaimia jotka voi laittaa myyntiin muihin kauppoihin ja Steam hyötyy tästä tasan 0% katteen verran (eli jos devaaja myy omalla sivulla Steam avainta, 100% kate itselle). Tässä on aika iso syy sille, miksi Steam haluaa tasapuolisen hinnoittelun (OVH/RRP, alennukset sitten erikseen) kaikille peleille jotka tulevat Steamiin myyntiin.

  Toki sitten voisi määritellä, että jos luot Steam avaimia peleihin niin ne pitäisi myydä samaan hintaan kuin Steamissakin, mutta alkaa menemään aika säädöksi seurata tuota noin tarkasti. Helpompi pitää kiinni yhdestä yksinkertaisesta säännöstä.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 36. Radium

  Radium

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä on otteita ihan virallisista säännöistä:

  ... mutta Steamin avaimilla ei ole mitään tekemistä Epicin kaupan kanssa.

  Yleisesti tämän hetkinen kilpailu Steamin ja Epic Storen välillä ei ole asiakkaista vaan julkaisijoista ja kehittäjistä. Asiakkaat tulee kyllä niiden hyvien pelien perässä ajan myötä ja suuri osa noista Epic Storen puutteista on triviaaleja ominaisuuksia lisätä.
   
 37. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 367
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Niin no. Itse koen yhtä trivaaliksi tilanteen jossa esim "asiakas" haluaisi ostaa "softan, esim adobelta" ja windows ilmottaisikin, että se haluaa ja tavoittelee windows storelle yksinoikeutta adoben softista ja saakin diilin. Sitten perusteltaisiin kuinka helvetin hyvä systeemi se on, jossa sen photoshopin joutuisi asentamaan windows storen kautta ja aina käyttämään sitä storen omaa DRM kikkaretta sekä siihen päälle tietenkin vielä Adoben omaa creative cloud kikkaretta. OS X sitten joutuisi "kilpailla" jollain toisella tuotteella ja asiakkaille ketkä järjestelmästä protestoisivat todettaisiin vain, että tää on asiakkaiden parasta ajateltu keissi loppujen lopuksi ja jos ei maista niin vetäkää vittu päähänne.

  Tälläisiä yksinoikeus pelejä pitäisi ihan järestäin boikotoida sitten vaikka laittomuuksilla, penniäkään en ainakaan maksamaan ala..
   
  DarkWing tykkää tästä.
 38. KillerBee

  KillerBee

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2017
  Hauskaa, että otit Applen päällä pyörittelevät Adoben softan käyttäjät tähän mukaan. Mitäs Apple onkaan tehnyt / yrittänyt tehdä jo vuosia tämän suhteen? Kova yritys on ollut hakea sitä yksinoikeutta innovaatioiden ja luovuuden saralla tuomalla jopa rautapuolelle muille yhteensopimattomia asioita.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 39. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 225
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Työssäni olen huomannut, että ihan ruokakaupatkin tekevät tätä. Ja sen voi lukea vaikka tästä uutisesta rivien välistä:
  Aino- ja Reino-tossujen valmistaja syyttää Citymarketteja yhtiönsä konkurssista – Näin Kesko vastaa syytöksiin: "Tuotteiden kysyntä laski" - Seura.fi

  Jos on tarpeeksi iso toimija, niin voi ihan suoraan sanella pienelle pelintoimittajalle, että hinta on tämä ja nyt myytte sitä muuallakin samaan hintaan. Ja tässä Prisma todennäköisesti osti samaan hintaan tossuja, mutta K-Citymarket myi isommalla katteella. Tuolla myös rivien välissä lukee, että Prismalle piti myynti lopettaa tai nostaa myyntihintaa heille. Sama tapaus pelikaupassa, eiköhän Steam ole säätänyt pelien hintatason ja aika nopeasti muualla halvempaan hintaan jatkuvasti myytävät pelit lentänevät pois Steamista.

  Nyt kyllä taitavat hetken katsella Epic Games Storea ja keksiä strategian, joilla heidät savustetaan tulevaisuudessa ulos markkinoilta. Nyt juuri ei kannata, kun alkukampanjat EGS todennäköisesti tekee tappiolla.
   
  Rusna ja Eramaankettu tykkäävät tästä.
 40. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kauppa tuntuu käyvän kaikesta huolimatta.
   
 41. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 162
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 42. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  1 884
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Taitaa tämäkin olla Activisionin kaltainen paskalafka. Voittoa tehdään ja työntekijät pakotetaan 70-100 tuntisiin työviikkoihin. Ylitöitä ei tietenkään ole pakko tehdä, mutta niitä tekemättömät saavat kenkää. Ehkä voisivat ottaa kaupalleen vähän suuremmaan osuuden niistä myydyistä peleistä ja voisivat palkata lisää väkeä töihin.
  How Fortnite’s success led to months of intense crunch at Epic Games
   
 43. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On aika vaikea uskoa, että tämä olisi mitään muuta kuin julkisuustemppu. Ei Epic varmasti tähän puuhaan lähtenyt painostaakseen Valvea tai tarjotakseen reilumpaa vaihtoehtoa vaan koska näki markkinaraon, jossa voi itsekin tienata. Siksi on vaikea nähdä Epicin luopuvan yksinoikeuksista ellei se vaikuta juuri liiketoiminnan kannalta järkevimmältä ratkaisulta.
   
  Nana, =Jeppe=, Ventura ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 44. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvää työtä, linkkaa tän kuun pahin klikkiotsikko ja älä edes viestissä kerro mitä siinä on sisällä, vaan pakota menemään jollekkin kusiselle paskasaitille. Kyllähän ton nyt arvas mikä oli ehtona, mutta yrittäisit nyt edes.

  Ja niin, yksinoikeudet loppuu jos Valve maksaa kehittäjille 88% tuotoista.
   
  Cereal killah, Swagettiyologne, jkaart ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 45. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 162
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos palautteesta.
   
  Jahve3, Sadness, Rokkijani ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 46. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niinpä. Sitä paitsi jos Valve tiputtaisi siivunsa 12 prosenttiin, niin yksinoikeudet tulisivat auttamatta kalliimmaksi Epicille -> luonnollinen seuraus, että yksinoikeuksia ei enää kannattaisi haalia. Ei tällä alalla tunneta hyväntekeväisyyttä.
   
 47. nukkesoturi

  nukkesoturi

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2018
  Tämä on kieltämättä aika huolestuttava piirre ja aihe ollut pinnalla EA:n / Biowaren Anthemin myötä, jossa kehittäjät on joutunu työskentelemään rankoissa työolosuhteissa, niin että ne on ajettu sen verran ahtaalle että osa on päätyny kärsimään mielenterveysongelmista.

  io-tech forum keskustelua aiheesta (Anthem ketku) | linkki rullattu aihetta sivuavaan kohtaan.

  Sitten Epic Storen launchin, tuo Epic Gamesin founder & toimitusjohtaja on bashannyt Valvea Twitterissä jatkuvalla syötöllä. Jännä että tuo viimoisin Twiitti on ylittänyt Gamereactorin uutiskynnyksen.

  Joku selkeä sota tuolla nyt menossa Epicin ja Valven välillä (tai ainakin epicin puolelta Valven suuntaan). Hyvänä esimerkkinä Metro Exodus, Epicin ratkaisu ja Valven statementti helmikuulta:
  sshot-6.png
  Lähde: metro exodus | steam kauppasivu

  Mitä itse olen lukenut/havainnut, Valve on toiminut julkisuudessa hillitymmin, mutta ton Epic Gamesin toimitusjohtajan ihon alle Valve on ihan selkeästi mennyt viitaten tuohon CEO:n twiitti-aktiivisuuteen (sitä en kiellä etteikö se laukoisi väliin kohtuu hyviä pointteja) :

  sshot-5.png

  sshot-7.png
  Lähde: Twitter ketju. Kelattu tuohon uutiskynnyksen ylittäneeseen kommenttiin

  Metro Exodusin Epic-exclusive tittelin myötä, Epic Games on nyt viimeaikoina tarjonnut kahden viikon välein ilmaispelin, saadakseen sinne vakiintunutta käyttäjäkuntaa ja pehmentääkseen käyttäjä-ragea(?) Fortnite (free to play) on tuonut oman osansa pakkaan. Uskoisin että pelinkehittäjille laaja ja "valmiiksi pureskeltu" asiakaskunta on plussaa.

  Kuluttajana koen tällä hetkellä ettei tuo varsinaisesti vaikuta minuun, kun kaikilta julkaisijoilta löytyy kuitenkin nuo omat vastineensa (GOG Galaxy, Battlenet, Origin, Bethesda launcher, Epic Launcher, uplay, mmorpg julkaisijoitten omat launcherit jne jne) ja hinnat ovat böyt samalla tasolla (poislukien avainkaupat/tarjoukset/f2p mikromaksupelit ym). Mutta tällä voi olla aika iso impakti pelinkehittäjiin kun he valitsevat julkaisijaa/alustaa ja pohtivat kaupan provisioita/osuutta. -- toki minuun vaikuttaa nuo uutiset ja raportit pelinkehittäjien ahtaalle ajosta ja työskentelyolosuhteista, että haluaako tuommoista sitten ylipäätään tukea :(

  Edit: Bethesdahan teki kuitenkin peliliikkeen ja julkaisee Rage2:sen, Doomin, Wolfensteinin ja myöhemmin Fallout76:sen oman launcherinsa lisäksi myös steamissa. Lähde | twitter tiedotus .
  Edit2: typoja
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
 48. KillerBee

  KillerBee

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2017
  Onhan tämä tietynlaista sotaa noiden kahden välillä ja ihan mielenkiintoista seurata (jos/kun) ei ihan älyttömästi omaan pelaamiseen vaikuta. Tähän liittyen suosittelen muuten katsomaan Netflixistä löytyvän "Silicon Cowboys" -dokkarin. Yllättävän paljon yhtäläisyyksiä löytyy tästä taistelusta, mutta hieman ehkä nurinkurin. :)
   
 49. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä mä eniten miettinytkin että betshadalla ollut 76 peli siellä ja niiden hinnat eivät sitten missään merkissä positiivisesti näkynyt sitten kuluttajalle vaikka betshada sen 100% saakin 66% sijasta

  Uplay/Gog sitoo se steamin oma järjestelmä mutta niihän ne origininkin pelit ovat sen 60€ joita ei taas sitoisi se samalla alustalla samat hinnat sääntö.

  Ei ole tainnut kuin World War Z pelintekijä laskea pelinsä hintaa vitosella mutta muualla toi ei ole näkynyt näin kuluttajan näkökulmasta katsottuna.

  World War Z kiinnostaisi ostaa ja näin olisi eka ostettu epic gamesin peli mutta tuohon pitäisi löytää omasta kaveri porukasta sitten peliseuraa kun ei niiden AI kanssa kivaa varmaa ole pelailla.
   
 50. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 008
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  Ei saa olla liian innokas. :tup:
   
  Jahve3, Cereal killah, Dudem ja 2 muuta tykkäävät tästä.