1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  645
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Torista tuli vastaus että ovat ryhtyneet toimiin kyseisen myyjän osalta. Täytyy itsekin alkaa jatkossa korkeintaan tuohon tuskiksen ehdottamaan max. 3e + euro posteja.
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 813
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo-o, jos myyjät ei vastaa tuollaisiin ehdotuksiin, niin eivät välttämättä ole huijareita. Ei vaan kiinnosta nähdä vaivaa tuommoisten rahojen takia.. Kolmen euron takia voisin vaikka viedä roskiin.. Ja tietenkin se euron postimaksu ei riitä, mutta ostaja "ei tiedä sitä" ja pakottaa huijariksi uhkailemalla maksamaan omasta pussista sen erotuksen, joka voi olla vaikka 3,20€ kirjemaksut ja sitten tuote on ostettu 4€ sis. pk.. En ollenkaan ihmettele, että ei kiinnosta asioida tällaisten kanssa.

  En itsekään halua tinkiä yksityisviesteissä, niin tänäänkin on yksi huono tarjous vastaamatta. Vielä kun ihmiset näkevät noi yksityistarjoukset niin, että ne ei sido samalla tavalla ja niitä tehdään silleen puolitosissaan..
   
  Apukuski tykkää tästä.
 3. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  505
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Varmaan kannattaa pidättäytyä nettikaupoista jos pienen summan takia ei viitsi vaivautua edes vastaamaan selviin ja ystävällisiin viesteihin, joka sisältää myös tarjouksen halutusta tavarasta, edes "Ei kiitos.". Tässä tapauksessa ei ketään, minä mukaanlukien, kiinnosta ostaa jotain vitun NHL2012 ja Shrek-pelejä täynnä olevia paketteja josta haluaa vaan sen yhden pelin, yhdessäkään ilmoituksissa ei myöskään lukenut, että "vain pakettina huutomerkkihuutomerkkioneone". Oma järki sanoo, että mielummin myy paketti -kohteesta osat erikseen kuin ei koko pakettia ikinä vaikka sitten ottaen postikuluissa vähän takkiin, mutta en toisaalta odottakaan että tyypillisellä Torin käyttäjällä mitään tolkkua olisikaan. Tämäkin ongelma korjaantui ostamalla pelikaupasta halvemmalla ko. peli.
   
 4. peanpe

  peanpe

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  tuo on täysin totta, täälläki on sitä että hinta tingataan postikuluista,se äkikseltään näyttää hyvältä että tehdään kauppa kun saa myyntihinnan, mutta kun rupeat pakkaamaan ja puntaroimaan sitä kirjettä meneekin se 3.20euroa, eikä euron postimaksua edes ole, taitaa olla 1.60e halvin kirje. pitäs ostajan ajatella myös se mikä vaiva pakkata/viedä postiin tuskin itsekkään mielellään hyväksyvät sis pk kaupan.
   
  Apukuski ja hsalonen tykkäävät tästä.
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 813
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole mitään selvää viestissä, jossa ei tiedetä edes postikuluja Suomessa. Meillä on vain yksi firma jakamassa tuota postia. Enemmän on kusetuksen makua tuollaisessa tarjouksessa. Kuplakirje on muuten 1,50€, niin tarjouksesi olisi kirjaimellisesti alle euron (jos ei ole kirjeitä nurkassa - ja kuinka monella on?).. Tätä ei selvästi näy missään.

  ..ja jos peli ohjekirjoineen painaa yli 50g, niin tuosta tekee tappiota - tai maksetaan sinulle, että sinä saat pelin..

  edit: tässä on tarpeeksi offtopiccia minun osaltani, mutta kaikki ostajat eivät ole niitä helppoja ja ihania, vaikka itse niin uskovatkin.. Jos on vähän enemmän myynyt tavaraa netissä, niin aina tulee vastainen tällainen [kukka], joka tietää itse paremmin kuin myyjä, eikä ota mitään vastuuta sanomisistaan. Tässäkin kokemuksieni perusteella peruttaisiin kaupat, jos postikuluja tulisi yli euro maksettavaksi ja pistettäisiin negatiivinen palaute perään, kun on niin hieno kaveri.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2019
  Xanthe_, Taneli- ja Apukuski tykkäävät tästä.
 6. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  505
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Ei voi tämmösten myyjien kanssa muuta toivottaa, kuin että onnea ja menestystä, jos kauppojen onnistuminen on kiinni parista eurosta maksimissaan neljän viiden euron tuotteesta, joka ei kevyesti sanottuna ole lentämässä hyllyltä kysynnän takia. Yhden pelin postitus kuplamuovikirjeessä on sen 3.20€, eli 2x 1. luokan postimerkki, se ei ole ostajana minun ongelma jos myyjällä, joka olevinaan myy paljon tavaraa, ei ole kirjekuoria hyllyssä. Henkilökohtaisesti maksan postimaksun täytenä ihan mielelläni, mutta siihen loppuu toimituksen kanssa minun velvollisuus ostajana. Voin kuitenkin antaa vinkin jota itse käytän: Säästäkää ne kirjeet ja pikkupaketit jossa AliExpress ja muu tilattu halparoina teille toimitettiin, ei tule lähetyslaatikoista pulaa.

  Onneksi tosiaan Torissa on helppo jo vähän alustavasti päätellä myyjän vittumaisuutta, jos kohde on hengannut Torilla sen 6+kk.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 7. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei liity täällä oleviin, mutta maksoin DNA:lle vuoden (~40€kk) supernopeasta, jota en tosiaan tarvinnut, mutta oli pakko ottaa vuonna XYZ SM- liigasta. No nyt se auto päättyvä muuttui jatkuvasti. Eli maksoin taas ~40€ hutikutia.
  Suosittelen HELVETIN lämpimästi pysymään kaukana DNA:sta. Pitäkää tunkkinne.
   
 8. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Kyllä nyt lipsuu sivutolkulla ketjun aiheesta ja vielä joku DNA vedetään nyt mukaan :facepalm:

  KOITTAKAA NYT PYSYÄ EDES FOORUMIEN MYYJISSÄ.
  Ja jos mahdollista jopa tämän foorumin myyjissä vaikka joissain tapauksissa hyvä toki mainita sama häärääjä jos toisilla foorumeilla puuhaa samoja hommia.
   
  Shikanjyo, Agro-Jack, Skrapa ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 9. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  564
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Anteeksi.
   
  BigNasty tykkää tästä.
 10. BigNasty

  BigNasty BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Saat anteeksi :)
   
  hsalonen ja derti tykkäävät tästä.
 11. pagus

  pagus

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse itselleni vastaten, kyllä, huijari on kyseessä ja samasta ihmisestä näkyy olevan juttua jo muuallakin. Huijarilla taktiikkana on vastata ihmisten ostoilmoituksiin jossa arvo yleensä alle 50€, hänellä muka on ko. tavara. Rahat saatuaan yhteydenpito loppuu seinään.

  Noin 20v tässä sitten jo tulikin tehtyä aktiivisesti kauppaa netissä ja nyt sitten eka kerta tällainen.

  Kyllä on uskomatonta meininkiä että tällaista toimintaa voi olla, ja sitä ei saada nopeasti ns. kuriin. Ostaja on ihan omalla nimellään, kaikki tiedot netissä yms ja homma jatkuu koska summat on pieniä. Rikosilmoitus on tietysti tehty mutta mitään takeita rahan saamisesta takaisin ei ole.

  Ainoat vaihtoehdot tällä hetkellä muistutella tasaisin väliajoin ja toivoa, että tarpeeksi moni muukin on tehnyt ilmoituksen jotta jotain tapahtuisi?

  EDIT: Ei ole siis täällä tapahtunut vaan torissa, mutta kunhan tänne kirjoitin.
   
  makke95 tykkää tästä.