1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Torista tuli vastaus että ovat ryhtyneet toimiin kyseisen myyjän osalta. Täytyy itsekin alkaa jatkossa korkeintaan tuohon tuskiksen ehdottamaan max. 3e + euro posteja.
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo-o, jos myyjät ei vastaa tuollaisiin ehdotuksiin, niin eivät välttämättä ole huijareita. Ei vaan kiinnosta nähdä vaivaa tuommoisten rahojen takia.. Kolmen euron takia voisin vaikka viedä roskiin.. Ja tietenkin se euron postimaksu ei riitä, mutta ostaja "ei tiedä sitä" ja pakottaa huijariksi uhkailemalla maksamaan omasta pussista sen erotuksen, joka voi olla vaikka 3,20€ kirjemaksut ja sitten tuote on ostettu 4€ sis. pk.. En ollenkaan ihmettele, että ei kiinnosta asioida tällaisten kanssa.

  En itsekään halua tinkiä yksityisviesteissä, niin tänäänkin on yksi huono tarjous vastaamatta. Vielä kun ihmiset näkevät noi yksityistarjoukset niin, että ne ei sido samalla tavalla ja niitä tehdään silleen puolitosissaan..
   
  Datsyuk13 ja Apukuski tykkäävät tästä.
 3. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Varmaan kannattaa pidättäytyä nettikaupoista jos pienen summan takia ei viitsi vaivautua edes vastaamaan selviin ja ystävällisiin viesteihin, joka sisältää myös tarjouksen halutusta tavarasta, edes "Ei kiitos.". Tässä tapauksessa ei ketään, minä mukaanlukien, kiinnosta ostaa jotain vitun NHL2012 ja Shrek-pelejä täynnä olevia paketteja josta haluaa vaan sen yhden pelin, yhdessäkään ilmoituksissa ei myöskään lukenut, että "vain pakettina huutomerkkihuutomerkkioneone". Oma järki sanoo, että mielummin myy paketti -kohteesta osat erikseen kuin ei koko pakettia ikinä vaikka sitten ottaen postikuluissa vähän takkiin, mutta en toisaalta odottakaan että tyypillisellä Torin käyttäjällä mitään tolkkua olisikaan. Tämäkin ongelma korjaantui ostamalla pelikaupasta halvemmalla ko. peli.
   
 4. peanpe

  peanpe

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  tuo on täysin totta, täälläki on sitä että hinta tingataan postikuluista,se äkikseltään näyttää hyvältä että tehdään kauppa kun saa myyntihinnan, mutta kun rupeat pakkaamaan ja puntaroimaan sitä kirjettä meneekin se 3.20euroa, eikä euron postimaksua edes ole, taitaa olla 1.60e halvin kirje. pitäs ostajan ajatella myös se mikä vaiva pakkata/viedä postiin tuskin itsekkään mielellään hyväksyvät sis pk kaupan.
   
  Datsyuk13, Apukuski ja hsalonen tykkäävät tästä.
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole mitään selvää viestissä, jossa ei tiedetä edes postikuluja Suomessa. Meillä on vain yksi firma jakamassa tuota postia. Enemmän on kusetuksen makua tuollaisessa tarjouksessa. Kuplakirje on muuten 1,50€, niin tarjouksesi olisi kirjaimellisesti alle euron (jos ei ole kirjeitä nurkassa - ja kuinka monella on?).. Tätä ei selvästi näy missään.

  ..ja jos peli ohjekirjoineen painaa yli 50g, niin tuosta tekee tappiota - tai maksetaan sinulle, että sinä saat pelin..

  edit: tässä on tarpeeksi offtopiccia minun osaltani, mutta kaikki ostajat eivät ole niitä helppoja ja ihania, vaikka itse niin uskovatkin.. Jos on vähän enemmän myynyt tavaraa netissä, niin aina tulee vastainen tällainen [kukka], joka tietää itse paremmin kuin myyjä, eikä ota mitään vastuuta sanomisistaan. Tässäkin kokemuksieni perusteella peruttaisiin kaupat, jos postikuluja tulisi yli euro maksettavaksi ja pistettäisiin negatiivinen palaute perään, kun on niin hieno kaveri.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2019
  Datsyuk13, Veetiboy, Xanthe_ ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Ei voi tämmösten myyjien kanssa muuta toivottaa, kuin että onnea ja menestystä, jos kauppojen onnistuminen on kiinni parista eurosta maksimissaan neljän viiden euron tuotteesta, joka ei kevyesti sanottuna ole lentämässä hyllyltä kysynnän takia. Yhden pelin postitus kuplamuovikirjeessä on sen 3.20€, eli 2x 1. luokan postimerkki, se ei ole ostajana minun ongelma jos myyjällä, joka olevinaan myy paljon tavaraa, ei ole kirjekuoria hyllyssä. Henkilökohtaisesti maksan postimaksun täytenä ihan mielelläni, mutta siihen loppuu toimituksen kanssa minun velvollisuus ostajana. Voin kuitenkin antaa vinkin jota itse käytän: Säästäkää ne kirjeet ja pikkupaketit jossa AliExpress ja muu tilattu halparoina teille toimitettiin, ei tule lähetyslaatikoista pulaa.

  Onneksi tosiaan Torissa on helppo jo vähän alustavasti päätellä myyjän vittumaisuutta, jos kohde on hengannut Torilla sen 6+kk.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 7. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei liity täällä oleviin, mutta maksoin DNA:lle vuoden (~40€kk) supernopeasta, jota en tosiaan tarvinnut, mutta oli pakko ottaa vuonna XYZ SM- liigasta. No nyt se auto päättyvä muuttui jatkuvasti. Eli maksoin taas ~40€ hutikutia.
  Suosittelen HELVETIN lämpimästi pysymään kaukana DNA:sta. Pitäkää tunkkinne.
   
 8. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 304
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Kyllä nyt lipsuu sivutolkulla ketjun aiheesta ja vielä joku DNA vedetään nyt mukaan :facepalm:

  KOITTAKAA NYT PYSYÄ EDES FOORUMIEN MYYJISSÄ.
  Ja jos mahdollista jopa tämän foorumin myyjissä vaikka joissain tapauksissa hyvä toki mainita sama häärääjä jos toisilla foorumeilla puuhaa samoja hommia.
   
  Jukkamn, Datsyuk13, NilkkiHiiri ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 9. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Anteeksi.
   
  JaySon ja BigNasty tykkäävät tästä.
 10. BigNasty

  BigNasty

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Saat anteeksi :)
   
  JaySon, hsalonen ja derti tykkäävät tästä.
 11. pagus

  pagus

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse itselleni vastaten, kyllä, huijari on kyseessä ja samasta ihmisestä näkyy olevan juttua jo muuallakin. Huijarilla taktiikkana on vastata ihmisten ostoilmoituksiin jossa arvo yleensä alle 50€, hänellä muka on ko. tavara. Rahat saatuaan yhteydenpito loppuu seinään.

  Noin 20v tässä sitten jo tulikin tehtyä aktiivisesti kauppaa netissä ja nyt sitten eka kerta tällainen.

  Kyllä on uskomatonta meininkiä että tällaista toimintaa voi olla, ja sitä ei saada nopeasti ns. kuriin. Ostaja on ihan omalla nimellään, kaikki tiedot netissä yms ja homma jatkuu koska summat on pieniä. Rikosilmoitus on tietysti tehty mutta mitään takeita rahan saamisesta takaisin ei ole.

  Ainoat vaihtoehdot tällä hetkellä muistutella tasaisin väliajoin ja toivoa, että tarpeeksi moni muukin on tehnyt ilmoituksen jotta jotain tapahtuisi?

  EDIT: Ei ole siis täällä tapahtunut vaan torissa, mutta kunhan tänne kirjoitin.
   
  makke95 tykkää tästä.
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lepakomäyrä, makke95, xder98 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 13. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 474
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Tori.fi palvelussa tuntuu nykyään olevan ihan turha tehdä muutenkaan kauppaa kun melkein 1/3osaa on kusettajia ja toinen 1/3osaa on myyjiä jotka myy järjettömällä pyynnillä tuotteita joita saa uutena jo vähintäänkin samaan hintaan.

  Aivan paska koko Tori fi joka ei uudista mitenkään sivuston palvelua, vieläkin odotan palautekäytäntöä ja vapaaehtoista tilin tunnistautumista jotta kaupantekeminen olisi edes jotenkin turvallisempaa ja sen avulla oma myyntikin helpottuisi kun saisi positiivisia kartutettua.
   
  GoDi, Diskopallokala, Jukkamn ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. pagus

  pagus

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei tunnistus ole avain onneen, mä tiedän mun huijarista kaiken ja ainoa mitä voin tehdä on avata rikosilmoitus ja odottaa. Jos on joku kenellä ei ole luottotietoja yms niin mitä muuta tässä voi tehdä? Miten se auttaa että huijari on tunnistautunut?
   
 15. gouca

  gouca

  Viestejä:
  672
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eiköhän tuossa haettu sitä, että tunnistautumalla voidaan rajoittaa tunnusten määrä 1/HETU, jolloin huijaushistorian myötä kaupankäynti muuttuu lähes mahdottomaksi, jos siis yhteydessä on joku palautejärjestelmä.
   
 16. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 474
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Kuten @gouca tuossa jo totesikin niin se sama huijari ei voi käyttää kuin 1tunnusta per hetu.
  Nythän siellä voi olla samalla hermannilla vaikka 10 anonyymiä tunnusta joiden sulkeminen on yhtä kuin turhaa koska voi tehdä taas 10 uutta tunnusta halutessaan.

  Tori.fi mahdollistaa hyvän tulonlähteen näille huijareille.
   
 17. pagus

  pagus

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Täydellisessä maailmassa noin voisikin olla, mutta pakotettu tunnistautuminen kadottaisi käyttäjät ja palvelun suosio laskisi.

  Jos jotain pysyvämpää ratkaisua haetaan niin rikosilmoituksen tekemisellä pitäisi olla oikeasti joku seuraus, eikä se olisi vitsi kuten on tänään. Palvelussa voisi myydä vapaasti kuten tänäänkin ilman tunnistautumista, mutta halutessaan voisi käyttää maksutapaa, jossa on vahva tunnistautuminen (hetu) eli tiedot vaihtuvat ja tätä myöden rikosilmoituksen tekeminen on helppoa.

  Mutta tällaisesta palvelusta ei ole mitään hyötyä jos rikosilmoituksella ei ole mitään voimaa, kuten sanottua, omassakin tapauksessa ko. henkilöstä löytyy jo huijauksia 3v takaa, tuoreitakin keskusteluita, homma jatkuu kuten ennenkin ja monen mukaan rikosilmoitus on tehty. Kyllä rikosseuraamus tästä pitäisi saada eikä niin, että palvelut muka vastuutettaisiin ettei voi myydä kuin tunnistautuneena.

  Forumeita yms on pilvin pimein, jos minä nyt haluaisin olla epärehellinen, löydän eri autoforumeita, hifi, tietotekniikka, jne niin kyllä mä rahat saan kasan ilman Toriakin.

  Jos postimaksut eivät olisi näin kalliita kun ovat, niin voisi harkita tällaisen "proxy-palvelun" perustamista, joka olisi luotettava. Siinä tapauksessa myyjä ei lähetä tavaraa ostajalle vaan proxylle (välittäjä), joka varmistaa että kaikki on kuten pitää ja lähettää sitten tavaran ostajalle.

  Ostaja maksaisi tuotteesta periaatteessa välittäjälle joka odottaa tuotetta myyjältä.
  Myyjä saisi vaikka 10% myyntihinnasta etukäteen postikuluja yms varten ja lähettää välittäjälle.
  Kun välittäjä on tarkastanut tuotteen niin saa loput rahasta ja ostaja saa tuotteensa.

  Luonnollisesti koko idea menee hukkaan näillä ~7€ postikuluilla kun myydään <30€ tavaroita.

  Itse ainakin isommissa hankinnoissa voisin maksaa 10€ mielenrauhasta välittäjälle, joka tekisi tällä tavalla rahansa.
   
 18. FourThinInches

  FourThinInches BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2019
  Huono kokemus käyttäjän Jasmus kanssa.
  Sovittiin noutokaupat edellisenä päivänä 2kpl näytönohjaimia. Pakkasin ja kannoin kamat mukanani työpaikalle mistä herran piti noutaa kamat.
  Parin viestin jälkeen ei kuitenkaan ketään näkynyt ja yhteudenpito loppui.
   
 19. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  16.10 maksettu 125 + 5€ näytönohjaimesta tältä foorumilta. Ei ole näyttistä näkynyt ja myyjäkin on tehnyt katoamis tempun.
   
 20. Nuking

  Nuking

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  12.05.2019
  Ilman nimimerkkejä tai sen tarkempia tietoja vähän turha huuto tyhjyydessä. :beye:
  Laita ensiksi ylläpidolle tiedot tapauksesta, negatiivinen palaute ja sitten mahdollisesti käyttäjän nimimerkki tänne estämään vahingon kiertämistä.
   
 21. masterylis

  masterylis

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2019
  @Janhuu kusetti 280e murobbs kautta, kannattaa vältellä.
  Rikosilmoitus tehty.
   
 22. BigNasty

  BigNasty

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Ilmeisesti @Janhuu kusettanu myös tätä kaveria.

  Myyty - Asus 1060gtx
   
 23. masterylis

  masterylis

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2019
  Jos näin on niin mulle voi laittaa @fiarska YV:tä. On jonkinverran tietoa kaverista kasassa.
   
 24. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  389
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Juu, kyllä kusetti.
   
 25. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 779
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaisi näissä tapauksissa ihan suoraan tägätä se nimimerkki tänne ja jättää se negatiivinen palaute. Sitä kautta saa ehkä jonkin selityksen tilanteelle tai vähintään myös muut tietoisiksi mahdollisimman nopeasti ja tunnuksen banneihin, ettei useampi kerkeä tulemaan huijatuksi. Turhaan ihmiset anonymisoi näitä huonoja kokemuksia, oli kyse sitten yksityishenkilöstä tai yrityksestä, kun ilman sitä mainintaa kohteesta ei kukaan voi hyödyntää tällaista tietoa.

  ---

  Ja mitä tulee rikosilmoituksen tekemiseen niin eikös suositus ole odottaa joku 2 viikkoa? Ei olisi eka kerta, kun jonkun henkilökohtaisessa elämässä sattuu jotain sellaista mikä viivyttää kauppoja. Toki radiohiljaisuus kauppojen lukkoon lyömisen jälkeen on aina epäilyttävää ja vähintäänkin huonoa kaupankäyntiä vaikka paketti tulisikin lopulta parin viikon viiveellä perille.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2019
  Nuking tykkää tästä.
 26. Nuking

  Nuking

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  12.05.2019
  Tämähän se ytimekkäästi olisi. :vihellys:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Datsyuk13 ja Jezme tykkäävät tästä.
 27. masterylis

  masterylis

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2019
  Jos on tiedossa että kaveri on täys nisti?
   
 28. Nuking

  Nuking

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  12.05.2019
  Oli tavallinen tallaaja tai elämäm_kolu nisti niin kyllä se nimimerkin tägäys aina kannattaa, huijari on aina huijari. Henk.koht tiedot jätetään sääntöjen mukaisesti postaamatta.
   
 29. masterylis

  masterylis

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2019
  Tarkoitin nyt tuota 2-viikon hommaa.
   
 30. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 913
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siltikin. Kyllähän se (jätän nimimerkin mainitsematta) on lopulta aina ne rahat joko palauttanut tai tuotteen saanut postitettua ostajalle (vaikka sitten syyttelisikin kavereita tms. kun tavara ei liiku vaikka kaikki tietäisivät syyksi sossun rahojen odottelun). Oma asiansa sitten se missä kunnossa tavara tulee (onko virtalähde kastunut vesileikkien seurauksena jne).

  Toki uudelle ostajalle / tämän foorumin käyttäjälle ikävä yllätys kun nopeasti katsoen kuitenkin 50 kauppa-alueen palautetta löytyy...
   
  Nuking tykkää tästä.
 31. peanpe

  peanpe

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Kylläpä on hidasta tuo postintoiminta,3viikkoa meni kun kuluttajaneuvoja-asiamies lähetti heille kyselyn asiasta nyt olivat vastanneet, ettei postin kuulu korvata kun pakettia ei ollut lokerossa, mutta tässä tapauksessa he voi korvata lähettäjälle peruskorvauksen 3Kg paketti 60euroa,minulle joka maksoin tavaran ei makseta kun se pitää sitten anoa lähettäjältä,Mutta kun asia on 2viikkoa sitten laitettu poliisitutkintaan en tuota korvausta hyväksy vaan haluan syyllisen selville kuka jutussa huijasi,jospa poliisi sais sen selville. onko nyt postin tarkoitus ostaa minut minimikorvauksella hiljaiseksi asiasta. Ja posti kehuu että pakettiautomaateissa on kamera siksi että se kuvaa ja auttaa rikostenselvittelyssä,mutta eipä se kuvaa kuin henkilön siinä vaiheessa kun näyttöön syötetään helpostikoodi ei sitä laitetaanko paketti lokeroon, tässä tosiaan on huijarille yksi aukko kuten eräs kommentoija siitä mainitsi.
   
 32. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Tiedoksi että myynnissä on eri alustojen "luotettavia" tunnuksia, en sitten tiedä kuuluuko tämäkin foorumi näihin.
   
 33. Tigerou

  Tigerou

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saa toki kertoa jos on jotain uutta kerrottavaa vedätys-porukoiden uusista keksinnöistä?
  Koska jos he JO moisia käyttävät, niin tokkopa se enää haittaa jos kerrot moisista meille potentiaalisille uhreillekin ?
   
 34. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Homma menee niin että ensin etit ilmotuksen meet wickeriin (mikä sen nimi onkaan) maksat ja saat kusetustavan ja tarvittavat asiat, näihin yleensä kuuluu varastetut tiedot oikeaa varastettua tavaraa jota myyvät mutteivat lähetä yms.
   
 35. whyallwaysme

  whyallwaysme

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2019
  @SagaaH kusetti prosessori kaupoissa....

  Edit. Muokataanpa tätä hiukan, koska herra hoiti lopulta kuitenkin asian kuntoon. Melkoinen säätö tässä kuitenkin itselleni koitui, joten hiukan varauksella suhtautuisin ko. nimimerkin kanssa tehtäviin kauppoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2019
 36. Soulless Ginger

  Soulless Ginger

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2019
  Suurinosa "kadonneista" paketeista ja kirjeistä on lähtenyt postisedän mukaan, ei noihin duuneihin vaadita yhtään mitään niin kuka tahansa pääsee (kokemusta on opiskelun aikana jaoin paketteja ja ainoa mitä kysyttiin oli ajokortti). Samanlaisia kusettajia sielläkin on töissä kun ei kiinnosta tuleeko potkut.
   
  hsalonen, BigNasty ja peanpe tykkäävät tästä.
 37. peanpe

  peanpe

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Tuopa just minun mielestäni on vaihtoehto katoamiseen,jos kerta työntekijä huomasi lokeron olleen tyhjä miksei hän heti tehnyt siitä ilmoitusta ja posti viestittänyt siitä tapahtumasta asiakkaalle, sen sijaan etsittiin pakettia 50vrk välillä kysyttiin tarkempaa ulkomuotoa ja paketin sisältöä,harmiteltiin ja pahoiteltiin tapahtunutta,lopulta kun ei pakettia löydy keksittiin selitys kuriiri kertoi lokeron olleen tyhjä ja selvittely lopetataan. asia on kuukausi sitten laitettu poliisitutkintaan saa nähdä kauanko siinä menee ja tuskin mitään selviää.Taitaa olla että posti salaa tuollaiset tapahtumat ettei heidän luotettavuus kärsi kun se tulee julkiseen tietoon, kysin nimittäin postilta tätä mahdollisuutta että vaiko näin tapahtua vastaus vain Ei tuollainen ole mitenkään mahdollista sen voi pois sulkea tapahtuneeksi.
   
 38. atimonen

  atimonen

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Ostin täältä 1-2 v ikäisen käytetyn kannettavan, jonka myyjä sanoi olevan "virheettömässä kunnossa", paria naarmua lukuunottamatta.
  Kuitenkin vasta myöhemmin huomasin, että koneessa on haju - savu, tupakka tms. Käyttämisen jälkeen kädet haisee vielä seuraavana päivänä.

  Myyjä kuulemma jo käyttänyt rahat, eikä halua purkaa kauppaa.
  Vinkkejä?

  Kannattaako laittaa rikosilmoitus?
  Miten tuollaisen hajun ylipäätään voi määritellä tai todistaa? Löytyykö esim pk-seudulla huoltoa tms, joka voisi laitteen arvioida ja antaa lausunnon?

  Kannattaako yrittää laittaa hajunsyöjän kanssa pussiin, vai voiko konetta esim myydä eteenpäin, mainiten tuosta?
   
 39. Nuking

  Nuking

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  12.05.2019
  Ei tuossa mitään varsinaista rikosta ainakaan omasta mielestäni ole käynyt, raha ja tavara ovat kuitenkin vaihtaneet omistajaa, vaikkakin olen vahvasti sitä mieltä, että myyjän olisi pitänyt mainita että taloudessa tupakoidaan (tai esimerkiksi olisi lemmikkejä yms.). Paras valinta tässä kohtaa olisi laittaa kone johonkin hyvin ilmastoituun tilaan raikastumaan tai vaikka kokeilla noita mainittuja hajunpoistajia.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 40. jaripetteri

  jaripetteri

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Mahdollisesti Tori huijauksen kohteena ja maksu suoritettu MobilePayllä. Onko MobilePayn ilmoittama nimi maksun saajasta luotettava, toisin sanoen voiko sinne laittaa minkä vaan nimen vai tuleeko se pankkitunnuksilla kirjautumisen kautta varmistettua?
   
 41. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  1 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  MobilePayn sivuilta:

  Tosin muitakin tietoja kerätään, poliisi saa nämä sitten varmaan käsiinsä rikosilmoitusta tutkiessaan:

  Haluan tietää, mitä tietoja MobilePay kerää minusta ja mihin niitä käytetään.
   
 42. jaripetteri

  jaripetteri

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kiitti, itse en tuota MobilePayn sivuilta löytänyt. Vahvistaa epäilyni oikeaksi ja vaikka vasta keskiviikkona sovin kaupat niin tiedän jo nyt että puihin meni.

  Sain kaverilta kuvan näyttiksestä nimen ja päivämäärän kanssa ja löysin netistä henkilötietoja kun tarkastin mutta tämä sankaripa tekee kauppaa toisen nimellä. Tarvinee kysellä tältä oikealta henkilöltä onko tiedossa että olisi hänen nimissä tehty huijauksia.

  Taisi loppua Tori kaupat itselläkin just. Pitää laittaa syksyn toinen rikosilmoitus menemään. Vasta 30v tehnyt kauppaa postinkin välityksellä ja nyt päässyt nää kusettajan ihon alle. Vastaisuudessa vain naamatusten yksityisten välistä kauppaa.

  Jollekkin kauppapalvelulle jossa tunnistuttaisiin olisi kyllä tilausta mutta eihän siitä kukaan halua kuitenkaan maksaa...
   
 43. pagus

  pagus

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ja vielä omaa monologiani jatkaen, huijari joka huijasi mua, oli tehtaillut viime aikoina todella monelta rahaa (40kpl+) ja syyte nostetaan joulukuussa, henkilö ollut kiiniotettu (pidätetty, vangittu). Rahoja ei varmaan näy mutta pääasia että rikosilmoitus auttoi ja tekijä kiinni ja saa vastata teostaan. :sunglasses:
   
  rane58 ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 44. Diskopallokala

  Diskopallokala

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2019
  Näin oikeudellisestä näkökulmasta kyseessä on siviiliriita-asia. Tuote ei ollut kuvauksen mukainen. Kauppalain mukainen myyjän virhevastuu tulisi kysymykseen tässä tapauksessa. Käräjäoikeusteitse tuosta voisi lähteä kinastelemaan, jos näyttöä hajusta tosiaan hankkii, mutta enpä tiedä onko sekään kyllä järkevää. Riippuu täysin läppäristä maksetusta hinnasta, mahdollisista korjauskuluista ja vitutuksen määrästä. Periaatteessa pelkkä uhkailu sopivilla pykälillä ja haastehakemuksella voisi riittää jonkin hyvityksen saamiseksi.

  Jos jeesiä kaipailet pykälien tulkintaan, vaatimusten esittämiseen tai muuhun niin laittele vaan YVeetä :D Voisin ihan silkasta harrastuneisuudesta katsoa keissin läpi ja heittää jonkun arvion.
   
  JaySon tykkää tästä.
 45. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  @FourThinInches

  Tavara maksettu viikko sitten, mutta ei ole vieläkään lähtenyt liikkeelle. Kun ekan kerran kyselin perään, sain torstaina seurantanumeron joka ei ole vieläkään saapunut postille. Eilen ei vastannut puhelimeen eikä viesteihin puhelimessa. Laitoin yv myös täällä, mutta ei ole ollut foorumilla eilisen aamupäivän jälkeen.

  Kuitenkin tähänkin ketjuun itse kirjoittanut myyjänä 22.10 huonosta myyntikokemuksesta.

  (Enkä ole ainoa jolla tynkä seurantanumero kyseiseltä käyttäjältä)

  Onko sinulla @FourThinInches joku hyvä syy miksi tavara ei liiku, vai onko seuraava vaihe rikosilmoituksen teko? Postin lakko ei vaikuta siihen, etteikö paketti kirjautuisi järjestelmään kun sen vie joko postiin tai postiautomaattiin (ja tätä viestiä kirjoittaessa tuli juuri saapumisilmoitus eilen lähetetystä paketista, joten kyllä ne paketitkin liikkuu, kunhan pääsevät matkaan).
   
 46. gouca

  gouca

  Viestejä:
  672
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tämä ei kylläkään pidä paikkaansa. Osassa automaateissa on postinkin mukaan informaatiokatkos postin järjestelmiin, joten seuranta päivittyy vasta lajittelussa. Juuri selvittänyt aspan kanssa, miksei helposti-koodilla lähetys onnistu (eivät edes etäohjauksella saaneet automaattia toimimaan). Tosin viikko kuulostaa tässäkin tapauksessa vetkuttelulta myyjän toimesta.
   
 47. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jos olisi ihan puhtaat jauhot pussissa, pystyisi varmaan vastaamaan viestiin ja antamaan selityksen mikä mättää.

  Samalla nimellä löytyy myös Facebook profiili, jolla kaupannut näytönohjaimia jo aiemmin. Sielläkin kysellään perään onko kukaan saanut tavaraa.

  Mutta odotellaan hetki vastausta.
   
  gouca tykkää tästä.
 48. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jeps. Sain hemmon työpaikaltaan (ihme kyllä sillä on sellainen) kiinni, ei muuta kuin rikosilmoituksen tekoon. Kyseessä on siis näköjään vanha ystävämme uudella tunnuksella. Aiempia nimimerkkejä on ilmeisesti muun muassa @Foliohattu ja @Harmaakarhu.

  On tää hanurista kun ei voi sitä listaa pitää tunnetuista huijareista.
   
  Moonis, rane58, emviiex ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 49. Veetiboy

  Veetiboy

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2017
 50. Tigel

  Tigel

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2017
  Jos kyseisen herran nimikirjaimet ovat TM ja esiintynyt ainakin nimimerkeillä @Foliohattu ja @Harmaankarhu niin neuvoisin olemaan odottamatta. Saman tien poliisiin yhteys, saat sen rikosilmoituksen kyllä peruttua siinä vaiheessa kun poliisi saa jutun tutkintaan ja ihme olisi tapahtunut eli olisit saanut rahasi tai ostamasi tavarat.

  Omat "ostokseni" kyseiseltä ihmiskunnan syövältä ovat menossa hoviin, kaveri sai käräjäoikeudesta 80 päivää ehdotonta mistä tietenkin valitti. Käräjäoikeuden tuomiossa kerrotaan ko. sarjakusettajan tuomitun 2015-2017 aikana neljä kertaa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ja vuonna 2015 yhdyskuntapalveluun samanlaisista rikoksista. Nyt kuulemma asiat on toisin, muija paksuna ja töissäkin käy niin on kuulemma edellytyksiä olla vapaalla. Ei minusta.

  Mut joo, sinne vaan piikkiin lisää.

  Pikavinkit kusetuksien varalle:
  - Heti rikosilmoitus sisään poliisille. Sen voi kyllä perua jos ihme tapahtuu, selityksiä ei kannata kuunnella, asia vain pitkittyy ja vitutus lisääntyy.

  Kun poliisi ottaa yhteyttä:
  - Älä suostu suulliseen käsittelyyn.
  Miksi? Käyt kuittaamassa kilometrit ja ansionmenetykset olemalla oikeudessa paikan päällä. Tätä en ole itse kokeillut (vielä) joten kannattaa suhtautua lievällä varauksella. Lienee kuitenkin ainoa tapa saada edes jotain takaisin rahana, miinuksena tietty se että menee päivä pilalle.

  - Vaadi saatavillesi korkolain mukaista viivästyskorkoa.

  - Jos sinulle on aiheutunut asiassa tulonmenetystä voit pyytää tästä korvausta. Tee oikeudelle selvitys tulonmenetyksestä. En ole varma onko syyttäjä velvollinen ajamaan tätä puolestasi mutta omassa tapauksessani teki niin.

  Se mitä olen omasta casestani keskustellut muiden TM:n kauppakumppaneiden kanssa niin ainoastaan minulle on tullut eri oikeusasteista tietoa missä mennään, eli päätöksiä ja lisäselvityspyyntöjä. Väitän että tämä johtuu esittämistäni vaatimuksista (korot, ansionmenetys).
   
  Veetiboy tykkää tästä.