Kyllä on fiksumpaa kuluttajan vaatia valmistajia noudattamaan standardeja, eikä mitään naurettavia mallilistoja, missään nimessä..
Muutoin tullaan tilanteeseen, jossa KUN, ei siis JOS vaan KUN se kokonaisuus hajoaa, niin eri palikoiden valmistajat ilmoittavat, että kokonaisuuden komponentti A, B, C, D, E tai F ei ole heidän listallaan, joten emme korvaa yhtään mitään.
Tällöin voivat melko huoletta valmistaa täyttä paskaa, vielä nykyistä enemmän, joutumatta juuri ikinä korvausvastuuseen ja peruskuluttajan on mahdottoman hankala kasata se kone itse, kun pitää tarkistella, jotta kaikki kamat ovat kaikkien osien valmistajien listoilla.
Viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti koneessa vaihtuu, niin suurin osa muistakin menisi vaihtoon, kun vanhat roippeet eivät ole uusilla listoilla.
Standardit ovat erinomainen juttu, joista tulee pitää ehdottomasti kiinni.
-----------------------
Mitä taas liittimiin ja liitoksiin tulee, niin empä ole tormännyt liittimeen, jonka toiminta paranee, kun aika kuluu.. Silloin, kun liittimessä on tarpeeksi headroomia se ei ole ongelma, vaikka kosketus hieman huononeekin.
Tässä liittimessä taas jo pienet muutokset saavat aikaan jossain kohti per pinni speksin ulkopuolelle menemisen ja kuumeneva pinni taas aikaamyöten, vaikka ei sulaisi heti, tulee aiheuttamaan ongelman 100%:n varmuudella, sillä lämpotila esim nopeuttaa kemiallisia reaktioita ja löystyttää / irrottaa liitoksia pikkuhiljaa.. Tämä on käytännössä huomattu juttu, kun on elektroniikkaa vuosikymmeiniä korjaillut.
Tässä myös kun ollaan niin rajoilla ja kosketuspinnat holkin ja pinnin välillä ovat lopulta melko surkeat VS virta, joka pitää mennä läpi, myös eri metallit tulevat ongelmaksi ja esim erinomainen kaapeli ei olekaan aina edes hyvä (vaan lähinnä mahdollisesti katastrofi), jos parina on jotain sopimatonta nättiksessä tai powerissa..
Nämä ovat tarkoitettu, että normi käyttäjä voi ostaa kaupasta standardiosat ja ne toimivat. Ei todellakaan voida olettaa, jotta asentaja käy tutkimaan esim liittimien metalleja ja miettimään, mahtaako ne sopia nyt miten yhteen tai käy kuvailemaan lämpökameralla johtoja tai mittaamaan pihtivirtamittarilla piuhojen virtoja.
Näitä on nyt sulanut paljon, kun otetaan huomioon:
1. Näyttiksiä on myyty vasta erittäin pieni määrä.
2. Julkitulleita tapauksia on jo useita. ( EI noista kaikki käy huutelemaan)
3. Näyttikset ovat olleet käytössä luokkaa "viikkoja" (oletettu käyttöikä 2500e:n huippunäyttiksellä on kuitenkin yli 5 vuotta vähintään.). Ja liittimet eivät parane, vaan heikkenvät vanhetessaan. Ja mitä lähempänä kestorajaa, niin sitä nopeammin..
Paskaa on nyt suunniteltu (ja uudestaan) ja sitten vielä myyty ja olisi pitänyt jo puupäisen insinöörinkin tajuta 4000 sarjan jälkeen, jotta näin tulee käymään. Noissa pitäisi nyt vähintään 5090:n suhteen suorittaa täysi takaisinveto ja korjata tuo liitinongelma ja sitten vasta uudestaan markkinoille..
Vaadittavat korjaukset sitten virransyöttöstandardiin, vähintään:
- 4 pinniä lisää (eli 2x maa ja 2x12V) (Tai koko liitin uudenlaiseksi täysin. On liittimiä, joista menee läpi 50A ja enemmän, eikä ne tasan varmalla sula, vaikka ovat tuota kokoluokkaa..)
- Vaatimus pinnien materiaalista: Vähintään liitimiin värikoodaus, esim kultapinnoitus: keltainen liitin, nikkeli punainen jne (mahdollisesti "keying" eri materiaaleille liittimiin). TAI vaatimus, että on käytettävä AINA tiettyä metallia olevia pinnejä / holkkeja.
- Vähintään vaatimus otto tai antopuolelle kuorman tasoittamisesta tietyissä rajoissa, kokonaiskuoman suuruudesta riippuen.
(- Vaatimus standardi testeistä, joilla tastataan välijohto, virtalähde ja kuormalaite ja jotka pitää läpäistä, jotta saa hyväksynnän.)