• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Eduskuntavaalit 2023

Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 743
Mutta edelleen tämä rikkoo logiikan sääntöjä, koska velkaa kerran otetaan (on myös epätodennäköistä etteikö näin tehtäisi myös persuhallituksessa) niin eihän silloin voi myöskään auttaa jos velkaa ei saa ottaa auttamiseen? Vai onko tässä sellaista vääntelyä että jos annetaan jo maksettuja ammuksia ja ostetaan velkarahalla uusia niin se ei ole velan ottamista Ukrainan auttamiseksi?
Suomi saa korvauksen lahjoitamistaan aseista.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
1 584
Oli eilen juttua elinkeinoelämän roolista Kokoomuksen kynnyskysymyksestä hiilineutraali Suomi 2035..

"Häkämies: Sinipuna edistäisi vihreää siirtymää
EK:lle tärkeä toive on se, että tuleva hallitus tekee töitä vihreän siirtymän vauhdittamiseksi.

Sen edistämisessä suotuisampi hallituspohja olisi Häkämiehen mukaan demarien ja kokoomuksen yhteistyölle rakentuva hallitus eli sinipuna.

Vihreän siirtymän odotetaan tuovan Suomeen valtavasti investointeja. Suomelle se on Häkämiehen mukaan merkittävä mahdollisuus viennin lisäämiseen ja kansainvälistymiseen.

– Siinä näillä puolueilla voisi löytyä helpommin konsensusta."

Mielenkiintoisesti Teollisuusliiton Riku Aalto kritisoi Ylen uutisissa Perussuomalaisia siitä, ettei PS:n työelämään liittyvistä linjauksista ole oikeastaan mitään tietoa ja PS on kysyttäessä halunnut olla vastaamatta. Aalto toivoo Kok+SDP-hallitusta mieluummin kuin Kok+PS. Työnantajapuoli taas pitää Kok+PS-hallitusta todennäköisemmin yritysmyönteisenä.
Mitä hemmettiä????

Yrityksiä ja yrittäjiä edustava EK haluaa suuren vasemmistopuolueen hallitukseen. Eli puolueen, joka kannattaa verokorotuksia ja tulonsiirtoja "rikkailta vuorineuvoksilta" ja yrityksiltä köyhille. :rofl::lol::poop:

Ja kaikki vain siksi, että vihreän siirtymän oletetaan tuovan Suomeen valtavasti investointeja. Toistaiseksihan on saatu norjalaisten 100.000 euron kassan omaavien pöytälaatikkoyritysten suunnitelmia 4 miljardia euroa maksavista huuhaa-hankkeista. Aivovammainen hiirikin on jo tajunnut, että hiilineutraali Suomi 2035 on umpityperä ja täysin epärealistinen hanke. Silti tätä pashaa ajetaan väkisin kuin käärmettä piippuun.

On hyvin vaikea käsittää, mitä tässä maassa nykyään tapahtuu.
Vähän lähdekritiikkiä noihin työmarkkinakarttellien sanomisiin.

EK:lle kelpaisi Häkämiehen mukaan ainakin kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostaman hallituksen talouslinja. Molemmat painottivat velkaantumisen pysäyttämistä ja yrityksiä.

– Kokoomus ja perussuomalaiset ovat lähtökohtaisesti yritys- ja yrittäjämyönteisiä.
Se että KOK+PS muodostaisivat hallituksen ei tarkoittaisi sitä, että liinat laitettaisiin totaalisesti kiinni vihreän siirtymän osalta kuten varsinkin vihreissä on pelätty. Todennäköisesti tavoitetasoa laskettaisiin hieman matalemmalle, esim vuoteen 2050 mennessä. Onko kukaan miettinyt mitä hiilineutraaliustavoite 2035 käytännössä tarkoittaisi? Se tarkoittaisi sitä, että esim. maatalous pitäisi tässä maassa ajaa täysin alas ja asumisesta haja-asutusalueilla tehtäisiin mahdotonta muille kuin hyvin toimeentuleville. Toki se itselleni käy ja äänestin liberaalipuolueessa sellaisen muutoksen puolesta, mutta maakunnissa siitä ei pidettäisi.

Näitä lausuntoja oli vaikea ymmärtää:

Sinipuna yksimielisempi työelämäkysymyksissä, arvioi Aalto
Aalto arvioi, että sinipunahallitus löytäisi helpommin yhteisen sävelen työelämän kysymyksistä.

Se kelpaisi myös Teollisuusliitolle, joka odottaa tulevalta hallitukselta työelämämyönteisyyttä.

Hallitusohjelmaan Teollisuusliitto odottaa kirjauksia esimerkiksi työelämässä jaksamisesta ja työmarkkinajärjestelmän rakenteesta.

– Sieltä voi löytyä luontaisia näkökulmia kokoomuksen ja SDP:n välille.

Kokoomuksen ja SDP:n hallituksessa kipukohdat löytyisivät talouspolitiikasta.

Kovin vääntö käytäisiin leikkauslistoista, Aalto arvioi.

– Jos hallitus on tältä pohjalta muodostumassa, täytyy toivoa, että löytyy ratkaisuja, joiden vaikutukset eivät ole dramaattisia työntekijöiden tai heikommassa asemassa olevien ihmisten tilanteille.
Mitä helvettiä? Kokoomus haluaa leikata ansiosidonnaista, SDP ei missään nimessä ja PS käy porrastus? Paikallisessa sopimisessa ja universaalissa ansiosidonnaisessa kokoomus haluaa edistää, SDP ei missään nimessä ja PS taas molempien välimaastossa.

Sen sijaan lässytetään jotain ympäripyöreitä työelämässä jaksamisesta ja ohitetaan kokonaan merkittävät linjaerot työmarkkinakysymyksistä. Aliarvioidaan jälleen kansalaisia.

Tiedättekö miltä tämä haiskahtaa? Mitä AY-liike oikeasti piilottelee käsiensä takana? NO TIETENKIN TUPOA! Erityisesti AY-mafialla vanha suola janottaa, siellä kaivataa vanhaa kunnon kerran vaalikaudessa harjoitettavaa suunnitelmataloutta! Nämä kampaviinerikenraalit katsovat vain menneisyyteen ja saavutettujen etujen säilyttämiseen. Globaalin työn markkinat ovat olleet jo täällä pitkään ja tekoälykin astelee pikkuhiljaa työelämään. Ja täällä hiljaa toivotaan TUPO:n palaavan. Ei saatana tänne on jääty poteroihin parkumaan aina Esko Ahon hallituksesta asti ja edelleenkään muutosta ei tapahdu pohjoismaista työmarkkinajärjestelmää kohden.

Paskalta näyttää Suomen tulevaisuus.
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
1 584

Rönnholmin mielestä keskustelussa taktisesta äänestämisestä yhdistyy luonnollisesti joidenkin tarve selittää pois omaa huonoa menestystä, sekä oikeiston tarve selittää, että Sdp ”ei oikeasti voittanut”.

Pitkänen jatkaa ajatusta: ”Tämä on se tarina, jota he haluavat kertoa. Että demarit eivät oikeasti voittaneet, eivät oikeasti kasvattaneet kannatustaan, vaan nämä olivat tietämättömien ihmisten ääniä, jotka menivät vääristä syistä demareille. Että heitä huijattiin. On hirveän ylimielinen analyysi, että ihmiset äänestivät väärin.”
Kyllähän Marinin, "vain minua suurta johtajaa äänestämällä vältätte hirvittävän sinimustahallituksen",-lausunnot ohitetaan tässä ihan täysin. Toki fanaattinen puoluelauma uskoo kaikki suuren johtajansa sepitykset. On täysin selvää että monissa tämän päivän artikkeleissa on tullut ilmi, että monet vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjät taktisesti äänestivät SDP:tä, joka johti kokonaisuuden kannalta näiden kolmen vaalitappioon.

Mutta tässä tuli jutun paras kohta!

HS on puhunut parin päivän aikana useiden demareiden taustavaikuttajien kanssa tulevasta hallituspohjasta. Eräs sanoo pitävänsä hyvin todennäköisenä, että oikeistohallitus syntyy Rkp:n ja kristillisten pohjalle. Myös toinen politrukki kertoo uskovansa tähän. Viesti kolmannelle puolueen taustavaikuttajalle kirvoittaa saman vastauksen.


Poliittinen komissaari
eli komissaari (myös politrukki (ven. политрук), lyhenne sanoista политический руководитель, polititšeski rukovoditel ’poliittinen ohjaaja’) oli Neuvostoliiton ja muiden sosialististen maiden armeijoissa poliittinen upseeri, joka valvoi kommunistisen puolueen määräysten ja ohjeiden toimeenpanoa armeijan eri yksiköiden johtajien, päälliköiden ja komentajien rinnalla. Puna-armeijassa komissaarit vastasivat yhdessä varsinaisten komentajien kanssa armeijan poliittisesta ryhdistä ja taistelukyvystä[1].

Neuvostoliiton kuuluisimpia poliittisia upseereita olivat toisen maailmansodan aikana kenraaliluutnantin arvoisina palvelleet Nikita Hruštšov ja Leonid Brežnev, jotka molemmat nousivat myöhemmin NKP:n pääsihteeriksi eli Neuvostoliiton johtoon.
1680555164203.png

Kuvituskuva:”Politrukki on pahempi kuin vihollinen. Hän ampuu sinua selkään!” Neuvostoliittolaisille sotilaille suunnattu suomalainen sotapropagandajuliste talvisodan ajalta."

Politrukki! :D :D

10 pistettä ja papukaijamerkki jutun kirjoittaneelle Paavo Teittiselle. :tup:
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 743
Jaa, siis perussuomalaisten Ukrainalle antama tuki onkin asekauppaa eikä tukea?
Mistä ihmeestä sait taas persut väännettyä Suomen antamaan aseapuun?
Mikä helvetin asekauppa?

Jotain rajaa tuohon sinun persufobiaan, mene sänkyyn ja käperry kyyryyn ja itke itsesi uneen.

Aseavusta Ukrainaan saavat sitä antavat maat korvauksen EU:lta ja jenkeiltä, ei siihen persuja tarvitse.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 946
Kyllähän Marinin, "vain minua suurta johtajaa äänestämällä vältätte hirvittävän sinimustahallituksen",-lausunnot ohitetaan tässä ihan täysin. Toki fanaattinen puoluelauma uskoo kaikki suuren johtajansa sepitykset. On täysin selvää että monissa tämän päivän artikkeleissa on tullut ilmi, että monet vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjät taktisesti äänestivät SDP:tä, joka johti kokonaisuuden kannalta näiden kolmen vaalitappioon.

Mutta tässä tuli jutun paras kohta!
Sehän oma ääni meni hukkaan vaaleissa kaikilla niillä "taktisilla äänestäjillä", jotka eivät Kokoomusta äänestäneet.

En tiedä mitä "liikkunut" päässä vaikka jollakin Vasemmistoliiton tai Vihreiden kannattajalla, joka on "taktisesti" äänestänyt Marinin demareita, jotta jollakin logiikalla näin varmistavat ettei Orposta tai Purrasta tule pääministeriä ja "oma puolue" pääsee sitten sinne Marinin hallitukseen aisankannattajaksi.

Lopputulos oli, että Orposta tulee pääministeri ja "oma puolue" koki rökeletappion ja joutuu sen vuoksi oppositioon. Ilman "taktista äänestämistä" se olisi voinut hyvinkin pärjätä vaaleissa niin hyvin että olisi päässyt hallituksessa hyviin asemiin. Eiköhän tuo taktinen äänestäminen ole enemmänkin järjetöntä äänestämistä.

Erikoista myös Marinin demareilla kalastella pääasiassa vihervasemmistopuolueiden apajilla, kun sillä tavoin demarit ja Matin heikentää vain omaa asemaa. Lopputulos olisi varmaan omalta kannalta ollut paljon parempi kun olisi kalastellut siellä Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Keskustan apajilla.

Äänestäjien poliittinen muisti on niin lyhyt, että 99 prosenttia äänestäjistä ei edes kahden viikon päästä muista että tuli taktisesti äänestettyä itse ja ketuiksi meni. En yhtään edes epäile ettei porukka seuraavissa vaaleissa taas äänestä vaikka jotain Luonnonlain joogalentäjien puoluetta, kun joku uskottelee että se on viisas taktinen veto ja sen seurauksena siitä omasta "oikeasta puolueesta", jota jättää äänestämättä, tulee uusi pääministeri tai presidentti tai jopa Suomen kuningas tai uusi tsaari.

Tuo "taktinen äänestäminen" ei paljoa poikkea tästä Chewbacca-puolustuksen "logiikasta":

 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 323
Matti Vanhanen puhui selkeästi, kyllä keskusta on oppositiossa hankkimassa takaisin persuille menettämiään ääniä

 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 315
Matti Vanhanen puhui selkeästi, kyllä keskusta on oppositiossa hankkimassa takaisin persuille menettämiään ääniä
Tämä kertoo täydellisesti osaltaan siitä, mikä Keskustassa on vikana:

Sen sijaan että yritettäisiin tehdä päätöksiä, jotka on joko 1) suomelle hyväksi tai 2) omille äänestäjille hyväksi 3) moraalisesti oikein, mietitään sitä, että miten "voitaisiin voittaa äänestäjiä takaisin".

Prioriteetit on täysin väärinpäin.

Ne äänestäjät palaisi, jos tehtäisiin järkeviä päätöksiä oikeilla motiiveilla. Mutta nimenomaan sillä, että lähdetään pelaamaan täysin nurinkurisilla prioriteeteilla ne äänestäjät on menetetty ja menetetään.

Politiikka ei ole peliä. Politiikka on sitä, että yritään hoitaa yhteiskunnan asioita parhaalla mahdollisella tavalla(joko koko yhteiskunnalle tai omille äänestäjille). Jos ei tätä tajua, ei ansaitse mitään poliittisia vastuutehtäviä.

ja tosiaan Sipilän hallituksessa keskusta menetti kannatustaan siinä että keskittyi liikaa siihen, että mikä on suomelle (eikä keskustan omille äänestäjille) hyväksi, marinin/rinteen hallituksessa keskusta taas lähinnä halusi omille poliitikoilleen lisää paikallishallintavirkoja, ei tehnyt mitään suomen hyväksi tai äänestäjiensä hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 946
Matti Vanhanen puhui selkeästi, kyllä keskusta on oppositiossa hankkimassa takaisin persuille menettämiään ääniä

Matti Vanhanen yrittää puhua perussuomalaisia tulevaan leikkaus-hallitukseen, jotta perussuomalaisten kannatus sulaisi hallituksessa ja niitä sen äänestäjiä siirtyisi runsaasti äänestämään pettyneinä keskustaa.

Jos olisin perussuomalaisten puoluejohtajia, niin miettisin kyllä perusteellisesti kannattaako lähteä apupuolueeksi Orpon leikkaushallitukseen ainakaan siinä tapauksessa ettei Keskusta ole mukana siinä. Muuten siinä on vaarana että seuraavissa vaaleissa perussuomalaiset on alle 10 prosentin puolue taas.

Jos taas saa kaikki vaatimukset läpi hallitusohjelmaa mitä keksii ikinä vaatia, niin sehän kannattaa ehdottomasti lähteä hallituksen apupuolueeksi.

Viime eduskuntavaalien jälkeen Keskusta uhosi vaalien tulosohjelmassa miten he eivät ole missään nimessä lähde hallitukseen kun vaaleissa tuli takkiin niin pahasti. Niin ne vaan lähti. Sellainen puolue se Keskusta, että ei sillä ole mitään periaatteita ja ovat kynnysmattoja ja lähtevät mihin tahansa kun hinnasta sovitaan. En yhtään edes epäile etteivätkö tälläkin kertaa käännä takkiaan yön yli nukuttuaan tai jo illan aikana kun hinnasta vain sopii.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 315
Matti Vanhanen yrittää puhua perussuomalaisia tulevaan leikkaus-hallitukseen, jotta perussuomalaisten kannatus sulaisi hallituksessa ja niitä sen äänestäjiä siirtyisi runsaasti äänestämään pettyneinä keskustaa.

Jos olisin perussuomalaisten puoluejohtajia, niin miettisin kyllä perusteellisesti kannattaako lähteä apupuolueeksi Orpon leikkaushallitukseen ainakaan siinä tapauksessa ettei Keskusta ole mukana siinä. Muuten siinä on vaarana että seuraavissa vaaleissa perussuomalaiset on alle 10 prosentin puolue taas.

Jos taas saa kaikki vaatimukset läpi hallitusohjelmaa mitä keksii ikinä vaatia, niin sehän kannattaa ehdottomasti lähteä hallituksen apupuolueeksi.
Normaalille ei-narsistiselle/ei-psykopaattiselle ihmiselle politiikka ei ole peliä jossa pyritään maksimoimaan joku "kannatuslukema", vaan sitä, että pyritään hoitamaan valtion asioita ihan tässä tosimaailmassa.

Joidenkin tuntuu olevan tätä vaikea käsittää. Erityisesti keskustan puoluejohdossa, mutta myös muuallakin.

"Kannatus" on keino, ei päämäärä.

Perussuomalaiset haluavat laittaa suomen asiat kuntoon talouden ja maahanmuuton ongelmien suhteen. Se onnistuu hallituksesta. Kannatus on täysin turhaa (ja ennen pitkää menetetään) jos sitä ei käytetä siihen että hankkiudutaan päättäviin asemiin ja tehdä niitä päätöksiä mitä pitää tehdä.

Persujen ja kokoomuksen välillä ei ole mitään merkittävää eroa linjassa leikkausten suhteen. Erot puolueiden välillä tulevat lähinnä suhtautumisessa EU:hun sekä myös jossain määrin arvokysymyksissä, tosin kokoomuksen konservatiivilaita on monissa arvokysymyksissäkin melko samoilla linjolla persujan kanssa.

Viime eduskuntavaalien jälkeen Keskusta uhosi vaalien tulosohjelmassa miten he eivät ole missään nimessä lähde hallitukseen kun vaaleissa tuli takkiin niin pahasti. Niin ne vaan lähti. Sellainen puolue se Keskusta, että ei sillä ole mitään periaatteita ja ovat kynnysmattoja ja lähtevät mihin tahansa kun hinnasta sovitaan. En yhtään edes epäile etteivätkö tälläkin kertaa käännä takkiaan yön yli nukuttuaan tai jo illan aikana kun hinnasta vain sopii.
Keskustan johto halusi realisoida kannatuksensa siihen, että sai sote-uudistuksen läpi. Sitä sote-uudistusta vaan ei halunnut keskustan äänestäjät vaan pelkästään keskustan johtoporras, joten kannatus katosi.

Mutta mikäli kannatuksen realisoi sellaisten asioiden ajamiseen, joiden takana äänestäjät oikeasti ovat, se kannatus ei katoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 946
Normaalille ei-narsistiselle/ei-psykopaattiselle ihmiselle politiikka ei ole peliä jossa pyritään maksimoimaan joku "kannatuslukema", vaan sitä, että pyritään hoitamaan valtion asioita ihan tässä tosimaailmassa.

Joidenkin tuntuu olevan tätä vaikea käsittää.

"Kannatus" on keino, ei päämäärä.

Perussuomalaiset haluavat laittaa suomen asiat kuntoon talouden ja maahanmuuton ongelmien suhteen. Se onnistuu hallituksesta. Kannatus on täysin turhaa (ja ennen pitkää menetetään) jos sitä ei käytetä siihen että hankkiudutaan päättäviin asemiin ja tehdä niitä päätöksiä mitä pitää tehdä.
Kannatusta pitää olla riittävän paljon vaaleissa, jotta sinne hallitukseen kannattaa lähteä ja saa riittävästi siellä painoarvoa.

Esimerkiksi persujen kannatus vaaleissa riitti saamaan 46 kansanedustajan paikkaa eli 23 prosenttia paikoista ja äänistä eduskunnassa. Se ei riitä vielä suurimman puolueen asemaan.

Hallitukseen ei todellakaan kannata lähteä jos siellä ei saa niitä omille äänestäjille tärkeimpiä asioita läpi. Muuten ne ovat entisiä äänestäjiä, jotka on petetty katteettomilla vaalilupauksilla. Keskustapuolue on siitä hyvä esimerkki mitä siitä seuraa ja uuvattipuolue.

Sillä kannatusprosentille ei ole muuten mitään väliä, mutta eduskunnassa pitää saada yli 50 prosentilta kansanedustajista tuki tavalla tai toisella niiden asioiden taakse joita itse kannattaa. Helpoiten se onnistuu jos yksi puolue saa yli puolet kansanedustajan paikoista. Onhan noita eduskuntavaaleja Suomessakin ollut jossa yksi puolue saa yli 100 kansanedustajaa vaaleissa. Mieleen tulee 1916 vuoden ensimmäiset eduskuntavaalit. Tai muistellaan vaikka Ruotsin syksyn 1940 valtiopäivävaaleja ja sitä miten voittanut puolue sai yksin 134 edustajan paikkaa 230 paikasta.

Monessa demokraattisessa maassa se kuuluu asiaan, että yhdellä puolueella on maan parlamentissa enemmistö lähes poikkeuksetta. Esimerkkinä vaikka Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Ei ne mitään diktaruureja siltikään ole. Suomessa se on melkoinen demokratian irvikuva ettei vaaleissa äänestettäessä ole mitään hajua millaisen hallituksen maa sattuu saamaan vaikka se puolue voittaisikin vaalit jota äänestää itse. Esimerkiksi joku saattaa vaaleissa äänestää vaikka perussuomalaisia, että pakkoruotsista pääsisi eroon ja sitten lopputuloksena saakin hallitusneuvotteluissa hallituksen jossa on perussuomalaiset ja RKP ja se vain lisää pakkoruotsia kansalaisille.

Nyt on onneksi jotain kehitystä ollut Suomessa kun ennen vaaleja jo eri puolueet ovat sanoneet minkä kanssa eivät ainakaan samaan hallitukseen lähde. Silloin äänestäjä ainakin tietää mitä puoluetta ei ainakaan tue samalla kun jotain toista puoluetta äänestää. Toivoisin itse kaikilta puolueilta tällaisia sitovia ulostuloja ennen vaaleja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 783
Ai että tekee hyvää seurata itkua Persujen menestyksen takia. Tuskan määrän oikein aistii.
Kieltämättä ihan mielenkiintoista seurata, mutta katsotaan nyt kun vaaliasiantutijat tuloksesta selviydyttyään veikkailevat taas aina vain parempia tuloksia hallituksesta. Ehkä se onni joskus kääntyy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 783
Sieltä tulee lopulta hyvin perinteinen sinipuna eli Kok, SDP, vihreät, RKP.

Vihreiden Ohisalo luopuu puheenjohtajuudesta. Kesäkuun alun puoluekokous valitsee vihreille uuden puheenjohtajan. Se on Harjanne.
Olisikin mahtava nähdä Kokoomus vasemmistovoittoisessa hallituksessa Marinin toimiessa valtiovarainministerinä, siellä on puun ja kuoren välissä kiva ajaa "kovaa" talouspolitiikkaa, menestys on taattu. 6+3 taitaa tulla korkeintaan 0+9, vastuu seuraavalle hallitukselle.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 319
Normaalille ei-narsistiselle/ei-psykopaattiselle ihmiselle politiikka ei ole peliä jossa pyritään maksimoimaan joku "kannatuslukema", vaan sitä, että pyritään hoitamaan valtion asioita ihan tässä tosimaailmassa.

Joidenkin tuntuu olevan tätä vaikea käsittää. Erityisesti keskustan puoluejohdossa, mutta myös muuallakin.
Jos ottaa näytekooksi tämän foorumin, niin vastaan on tullut vain yhden puolueen kannattajia jotka sanoo että sen oman puolueen pitäisi mennä oppositioon saamaan lisää kannatusta.

Oletko pistänyt merkille tuota itse? Keskustalaisia täällä ei tunnu pahemmin pyörivän.

Olen kyllä samaa mieltä että tarkoituksella oppositioon meno tarkoittaa että ajetaan puolueen asioita, ei Suomen.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 750
Jos ottaa näytekooksi tämän foorumin, niin vastaan on tullut vain yhden puolueen kannattajia jotka sanoo että sen oman puolueen pitäisi mennä oppositioon saamaan lisää kannatusta.

Oletko pistänyt merkille tuota itse? Keskustalaisia täällä ei tunnu pahemmin pyörivän.

Olen kyllä samaa mieltä että tarkoituksella oppositioon meno tarkoittaa että ajetaan puolueen asioita, ei Suomen.
Turha yksinkertaistus.

Ei hallitukseen tietenkään ole järkeä lähteä jos ei saa ajamiaan asioita edistetyksi.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 141
Turha yksinkertaistus.

Ei hallitukseen tietenkään ole järkeä lähteä jos ei saa ajamiaan asioita edistetyksi.
Jos toiseksi suurimpana puolueena ei saa niiin milloin saa? Kaikkia ei tietenkään saa läpi mutta osan saa. Lisäksi osa vaikutusta on että estää toisen menon hallitukseen eli torjuntavoitto.

Mitä tulee Keskustaan niin heillä lukema on sen verran pohjamudissa että eniten äänestäjiä auttavat saamalla enemmän painoarvoa (eli edustajia/äänestäjiä) itselleen oppositiossa. Äänestäjät ovat kertoneet aika hyvin että eivät ole tyytyväisiä kun jättivät äänestämättä, tämä tulee korjata.

Eri asia jos saavat jonkun tarpeeksi hyvän tarjouksen jossa puolueen vaikutusvalta hallituksessa on paljon kokoaan suurempi. Sekin on tässä tilanteessa mahdollista. Mitä he ajavat joita Kokoomus taikka PS ei aja? Missä heidän menonsa hallitukseen hyödyntäisi Keskustan äänestäjiä?

Edit: Voi olla että lainaus meni ihan väärälle henkilölle, oli vain viimeisin ketjussa. Joten älä ota henkilökohtaisena, voi olla että oltiin samaa mieltä ja komppasin vaan sinua.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
236
Vihreät on jännä puolue. Luulisi että Atte Harjanne valittaisiin puheenjohtajaksi Ohisalon jälkeen mutta ei se varmaa ole vaikka nyt Iiris tippui eduskunnasta. Iiris saattoi olla Attea edellä heidän puolueensa sisällä. Voivat vielä yllättää ja valita sen Fatim Diarran.
 
Liittynyt
15.07.2022
Viestejä
417
Sieltä tulee lopulta hyvin perinteinen sinipuna eli Kok, SDP, vihreät, RKP.

Vihreiden Ohisalo luopuu puheenjohtajuudesta. Kesäkuun alun puoluekokous valitsee vihreille uuden puheenjohtajan. Se on Harjanne.
Iltasanomat spekuloi Vihreiden tulevaisuudesta ja istutti puheenjohtajan paikalle myös Fatim Diarraa. Se olisi suunnilleen vastakkainen linjanveto verrattuna Harjanteeseen. Sillä valinnalla Vihreät jatkaisivat nykyistä suuntaansa jyrkkenevässä alamäessä.

 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
236
Mitä tulee tohon sinipunaan niin mä ainakin uskon mielummin Vanhasta sekä SDP että sieltä tulee KOK,PS,KD ja RKP.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
2 554
Vihreät on jännä puolue. Luulisi että Atte Harjanne valittaisiin puheenjohtajaksi Ohisalon jälkeen mutta ei se varmaa ole vaikka nyt Iiris tippui eduskunnasta. Iiris saattoi olla Attea edellä heidän puolueensa sisällä. Voivat vielä yllättää ja valita sen Fatim Diarran.
Toivottavasti Diarrasta tulee vihreiden seuraava PJ.

Ja olisihan se suorastaan rasistista olla valitsematta "ruskeaa tyttöä", jos sellainen on tarjolla vaihtoehtona.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 108
Mielenkiintoista nähdä kuinka persujen talouspoliittinenohjelma uppoaa Kokoomukselle, tuli luettua nyt kun ne pärjäsi aika hyvin ja aika mielenkiintoisia keinoja on parantaa taloutta.

- "Sinivalkoinen siirtymä tarkoittaa suomalaisen teollisuuden kotiin palaamista Kiinasta ja Intiasta"
- "Tuotantoketjujen siirtäminen takaisin joko Suomeen tai muihin Euroopan maihin tulee jatkossa kasvamaan"
- "Investointeja vieraisiin maihin tarkastellaan uudesta näkökulmasta, missä geopolitiikan ja turvallisuusnäkökohtien merkitys kasvaa."

Miten tämä "sinivalkoinen siirtymä" nyt tullaan tekemään? -> "Tähän lukeutuvat muun muassa tuontitullit, viljan vientikiellot ja vastaavat kansainvälisen kaupan hidastamiseen tai suoranaiseen estämiseen pyrkivät toimet."

Eli jos luen tuota oikein niin Persut haluavat puuttua yritysten investointeihin, aloitaa tuontitullit, kieltää viljelijöitä myymästä viljaa ulkomaille ja hidastaa / estää kansainvälisen kaupan?

Yllättävän vähän on kieltämättä pörssikurssit reagoineet tähän :)

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2023/01/TalousOhjelmaIso_final-01_2023.pdf
- Nuo ovat asioita mitä ne olettaa potenttiaalisen äänestäjän haluavan kuulla. Käytännössä tuo vastaus kysymyksiin omistajanohjauksesta, eli valtio omistajana PSllä asuaa pieni sosialisti, ainakin niin pitkään kun ostaja on paha ulkomaalainen. Mutta tuo hoidettavissa sillä että omistaja ym politiikka suosii kotimaisuutta, kongreettisia kohteita huoltovarmuus sanan alla oleva jutut.

Sen mitä luin PS ehdokkaiden vaalikone vastauksia niin aika usein toistui teema "Ukrainaa tulee auttaa, mutta ei velkarahalla". Ymmärtääkseni tämä käytännössä tarkoittaa että PS:n mielestä Ukrainaa voidaan auttaa vasta sitten kun velkaantuminen on pysäytetty (en pidätä hengitystäni), koska on muuten mahdotonta eriyttää rahaa niin ettei se olisi velkarahaa kun samaan aikaan otetaan velkaa.
Vaalikone vastaukset ovat vielä enemmän vastauksia sen mukaan millä odotetaan osumia. Ja enemmän ehdokas kuin puolue juttua.

Ukrainan auttamista voisi verrata pakolais/kriisialueiden auttamiseen kohteessa, jolla vähennetään kustannuksia omalla maalla. :)

Eli edullisempaa taputella tämähomma Ukrainassa.

Edelläolevat kommentti sillä ajatuksella että puolueella on se ammattimainen koneisto, johon uskoa vähän heikensi Leena Meren eilinen öyhötys, no ehkä vain taktiikkaa.


Mitä hemmettiä????

Yrityksiä ja yrittäjiä edustava EK haluaa suuren vasemmistopuolueen hallitukseen. Eli puolueen, joka kannattaa verokorotuksia ja tulonsiirtoja "rikkailta vuorineuvoksilta" ja yrityksiltä köyhille. :rofl::lol::poop:
Haastatteluissa on kyllä suoraan viestinyt että porvaripuolueet yrittäjä myönteisiä vs vasemmisto.
Kok, SDP kimppan sietäminen enemmämänkin diplomatiaa. SDP tasottaa hallituksen suhteita AY väkeen, eli jos hallitus tekesi radikaaleja muutoksia työelämään, niin SDPllä linkki AY väkeen, ja poistaisi poliittista kitkaa sieltä suunnalta. Tosin vaikea uskoa että nyky SDP mihinkään yhteiskunnan etu edellä uudistuksiin lähtisi.

Joten eiköhän viesti ollut se että SDP ei torpeidoisi mainittuja vihreänsiirtymän hankkeita. Ei se tarkoita että ne pysähtysi KOK, PS kimpallakaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 750
Jos toiseksi suurimpana puolueena ei saa niiin milloin saa? Kaikkia ei tietenkään saa läpi mutta osan saa. Lisäksi osa vaikutusta on että estää toisen menon hallitukseen eli torjuntavoitto.
Se on hyvä kysymys, että milloin.
Lähinnä vain totesin ettei hallitukseen tule missään tapauksessa hinnalla millä hyvänsä mennä istumaan jos et saa ajettua niitä asioita jonka vuoksi olet kannatustasi kasvattanut.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 141
Se on hyvä kysymys, että milloin.
Lähinnä vain totesin ettei hallitukseen tule missään tapauksessa hinnalla millä hyvänsä mennä istumaan jos et saa ajettua niitä asioita jonka vuoksi olet kannatustasi kasvattanut.
Yleensä politiikkoja syytetään etteivät ajattele yhtä kautta pidemmälle. Keskustan tulisi mennä nyt pelaamaan pitkää peliä jottei jää pikkupuolueeksi.

Henkilökohtaisesti ei haittaa Keskustan romahdus. Sen aika taitaa olla ohi.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
915
Jännästi vaalien jälkeen porukka on aktivoitunut valittamaan ja keksimään tekosyitä sille, miksi "väärät"/"pahat" voittivat.

Vihreät on jännä puolue. Luulisi että Atte Harjanne valittaisiin puheenjohtajaksi Ohisalon jälkeen mutta ei se varmaa ole vaikka nyt Iiris tippui eduskunnasta. Iiris saattoi olla Attea edellä heidän puolueensa sisällä. Voivat vielä yllättää ja valita sen Fatim Diarran.
Diarrhean valinta olis kyllä viimeinen naula arkussa :D
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 750
Yleensä politiikkoja syytetään etteivät ajattele yhtä kautta pidemmälle. Keskustan tulisi mennä nyt pelaamaan pitkää peliä jottei jää pikkupuolueeksi.

Henkilökohtaisesti ei haittaa Keskustan romahdus. Sen aika taitaa olla ohi.
Minua ei kiinnosta Keskusta, vaan puhe oli tuossa tapauksessa Perussuomalaisista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 931
Jännästi vaalien jälkeen porukka on aktivoitunut valittamaan ja keksimään tekosyitä sille, miksi "väärät"/"pahat" voittivat.
Minäkin olen ihmetellyt, miksi SDP:n menestyksestä nillitetään.

Mutta nyt näyttää kyllä hyvin mahdolliselta KOK+PS+KD+RKP hallitukselta. Tosin RKP:ta joudutaan eniten kosiskelemaan ja heillä jälleen kokoonsa nähden isot vaikutusmahdollisuudet tulevaan politiikkaan.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 108
Puhetta persuista
Se on hyvä kysymys, että milloin.
Lähinnä vain totesin ettei hallitukseen tule missään tapauksessa hinnalla millä hyvänsä mennä istumaan jos et saa ajettua niitä asioita jonka vuoksi olet kannatustasi kasvattanut.
Pitäiskö puolueen miettiä jakaantumista?

Puolueessa on se "öyhötyssiipi" siitä vaikea sanoa mikä sen koko on, ja iso merkitys on Halla-Aholla, hallitusneuvotteluissa puolueella ei ole käytössä ns koko paikkamäärää.

Puolue joutuu miettiin haluaako se hallitukseen, tänävuonna sillä on iso paine, ei voi ohittaa verukkeella emme saa jotain ns tärkeää läpi.

Hallitusneuvotteluissa sillä on se kysymys että onko sillä osaavaa porukkaa, mitä meni edellisen hajoamisen yhteydessä, mitä jäi, mitä saatu takaisin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 783
Jännästi vaalien jälkeen porukka on aktivoitunut valittamaan ja keksimään tekosyitä sille, miksi "väärät"/"pahat" voittivat.


Diarrhean valinta olis kyllä viimeinen naula arkussa :D
Perussuomalaisista on tullut se mörkö joka on vika kaikkiin tehtyihin ja tekemättömiin virheisiin, kuinkas muutenkaan. Miten Kokoomuksella meni viimeksi vasemmistovoittoisessa (sdp, vihr, vas, rkp) hallituksessa? 47mrd€ lisävelkaa, kun demari toimi kirstunvartijana. Nyt kun itketään työvoimapulasta, hoitajista ja velanotosta, niin miksi nämä puolueet, jotka ovat olleet vuosikaudet hallituksessa päävastuussa, ei ole tehnyt mitään asioiden eteen? Ilmeisesti meillä on sama vika kuin Ruotsissa, kuten täällä jo ehdotettiin: "vika on nationalisteista", jotka on ilmeisesti vallannut sekä eduskunnan, että työmarkkinajärjestöt... Tässä on sutta huudettu vuosikaudet, mutta se susi on mielikuvituksen tuotetta.
 
Liittynyt
13.12.2020
Viestejä
415
Iltasanomat spekuloi Vihreiden tulevaisuudesta ja istutti puheenjohtajan paikalle myös Fatim Diarraa. Se olisi suunnilleen vastakkainen linjanveto verrattuna Harjanteeseen. Sillä valinnalla Vihreät jatkaisivat nykyistä suuntaansa jyrkkenevässä alamäessä.

Ihan sama, Iiris tai Diarra niin hullummaksi vaan menee. Ohisalo fanatismissaan on vielä tolkun tyyppi, kun noihin kahteen vertaa
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 141
Minua ei kiinnosta Keskusta, vaan puhe oli tuossa tapauksessa Perussuomalaisista.
Pahoittelen, luulin että puhe oli nimenomaan Keskustasta.

Perussuomalaisten kannalta kannattaa katsoa kortit eikä suostua kaikkeen. Aika usein toiseksi isoin puolue on jäänyt oppositioon.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 750
Puhetta persuista

Pitäiskö puolueen miettiä jakaantumista?
Miksi pitäisi jakaantua? Ihan niin kuin Kokoomuksella ei olisi konservatiivisiipeä ja liberaalisiipeä. Missä puheet Kokoomuksen jakaantumisesta? Entäpä Vihreiden?

Puolue joutuu miettiin haluaako se hallitukseen, tänävuonna sillä on iso paine, ei voi ohittaa verukkeella emme saa jotain ns tärkeää läpi.
Edelleen: Kaikkeen ei tietenkään pidä suostua vaikka politiikka kompromissien tekemistä onkin. Se riippuu ihan asiakysymyksistä onko kompromissi järkevä vaiko ei.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
236
Ihan sama, Iiris tai Diarra niin hullummaksi vaan menee. Ohisalo fanatismissaan on vielä tolkun tyyppi, kun noihin kahteen vertaa
Jep, olisi kyllä outoa jos valitsisivat jomman kumman noista. Ei puolue voi pärjätä jos siellä on johdossa Diarra, Halla-Aho, Päivi Räsänen jne. ei voi hakea vain niiden ihmisten ääniä jotka elää jossain netti/twitter väittely maailmassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 904
Lopputulos oli, että Orposta tulee pääministeri ja "oma puolue" koki rökeletappion ja joutuu sen vuoksi oppositioon. Ilman "taktista äänestämistä" se olisi voinut hyvinkin pärjätä vaaleissa niin hyvin että olisi päässyt hallituksessa hyviin asemiin. Eiköhän tuo taktinen äänestäminen ole enemmänkin järjetöntä äänestämistä.
No vihreillä ja varsinkaan vasemmistoliitolla ei kyllä ole mitään asiaa seuraavaan hallitukseen, eli ei sillä taktikoinnilla mitään ainakaan menetetty. Toisaalta mitäpä sillä olisi voinut voittaakaan? Marin olisi voinut päästä hallitustunnustelijaksi, mutta en näe miten se muuttaisi asetelmaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 931
Perussuomalaisista on tullut se mörkö joka on vika kaikkiin tehtyihin ja tekemättömiin virheisiin, kuinkas muutenkaan. Miten Kokoomuksella meni viimeksi vasemmistovoittoisessa (sdp, vihr, vas, rkp) hallituksessa? 47mrd€ lisävelkaa, kun demari toimi kirstunvartijana. Nyt kun itketään työvoimapulasta, hoitajista ja velanotosta, niin miksi nämä puolueet, jotka ovat olleet vuosikaudet hallituksessa päävastuussa, ei ole tehnyt mitään asioiden eteen? Ilmeisesti meillä on sama vika kuin Ruotsissa, kuten täällä jo ehdotettiin: "vika on nationalisteista", jotka on ilmeisesti vallannut sekä eduskunnan, että työmarkkinajärjestöt... Tässä on sutta huudettu vuosikaudet, mutta se susi on mielikuvituksen tuotetta.
Mihin tämä juttu perustuu? Onko persuja nyt syytetty velkaantumisesta? Vai mihin tämä uhriutuminen oikein perustuu, voitko yhtään valaista?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 783
Mihin tämä juttu perustuu? Onko persuja nyt syytetty velkaantumisesta? Vai mihin tämä uhriutuminen oikein perustuu, voitko yhtään valaista?
En voi mitään, jos et seuraa näitä keskusteluja. (sivu kaupalla persut sitä ja tätä) Ei tämä ole mitään uhriutumista, vaan totuuden toteamista. Ketkä siellä on ollut päävastuussa? Kun löydät tähän kysymykseen vastauksen, voit kysyä hiljaa itseltäsi, miksi heidän tekemää/toivomaa politiikkaa ei ole toteutettu.

Pitääkö minun kaivaa sinulle esimerkiksi kotimaan politiikka -ketjusta ne viestit, joissa todetaan (kristallipallon kanssa), että persut olisivat ottaneet velkaa vähintään yhtä paljon tai enemmän, sekä sitä, tätä ja tuota.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 141
Liittynyt
07.12.2018
Viestejä
594
Kokoomus ja SDP pystyvät ajamaan monikansallisien yritysten etuja varsin hyvin keskenään. "Kova" talouspolitiikka tulee olemaan jotain muka-säästöjä terveydenhoidossa yksityistämällä sitä (todellisuudessa 4 vuoden jälkeen kulut tuplataan), kyllä SDP sietää sen. Samalla otetaan taas 20 000 uutta elättiä tänne "töihin" eli näille suurityksille palkkatuettuun linjastopuuhaan jolla saadaan hyvesignalointi ulospäin toimimaan.
 
Liittynyt
15.07.2022
Viestejä
417
No vihreillä ja varsinkaan vasemmistoliitolla ei kyllä ole mitään asiaa seuraavaan hallitukseen, eli ei sillä taktikoinnilla mitään ainakaan menetetty. Toisaalta mitäpä sillä olisi voinut voittaakaan? Marin olisi voinut päästä hallitustunnustelijaksi, mutta en näe miten se muuttaisi asetelmaa.
Menettivät kumpikin silkkaa rahaa puoluetuesta, kun kansanedustajien määrä väheni. Suuruusluokka on miljoona euroa vuositasolla kummallakin.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 108
Miksi pitäisi jakaantua? Ihan niin kuin Kokoomuksella ei olisi konservatiivisiipeä ja liberaalisiipeä. Missä puheet Kokoomuksen jakaantumisesta? Entäpä Vihreiden?
Ihan eriasia.
Jos PS puolueella on siipi jolla on ylitsepääsemättömiö kynnyskysymmyksiä , joka ei halua hallitukseen muiden kanssa.

Se syvin "protesti siipi", joo, ei jakautuminen ole järkevää, vaan panokset kannattaa laittaa siihen että puolue saa hallituksessa rivit pysyyn suorassa, koska joku yksittäinen edustaja voi ottaa homman liianhenkilökohtaisesti ja lähtee öyhöttään, niin puolueella kyky toimia niiden kanssa.

Käytetty retoriikka ei tietenkään tilannetta helpota.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
1 290
Pitääkö minun kaivaa sinulle esimerkiksi kotimaan politiikka -ketjusta ne viestit, joissa todetaan (kristallipallon kanssa), että persut olisivat ottaneet velkaa vähintään yhtä paljon tai enemmän, sekä sitä, tätä ja tuota.
Ei kai nyt tässä ketjussa keskustellakseen tarvitse tietää mitä joissain muissa ketjuissa on joskus joku sanonut. Sinne kotimaan politiikka ketjuun voi ton palautteen laittaa sitten mikäli siltä tuntuu
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 631
Vihreiden kannattaisi tehdä pesäero vasemmistoon ja siirtyä oikealle pysyen yhä viherliberaalina. Atte Harjanne olisi paras vaihtoehto puheenjohtajaksi, Soininvaara kannattaa häntä myös.
Vihreillä on varmasti tuottanut ongelmia se, että kun SDP, Vasemmistoliitto ja Kokoomus ovat kaikki nostaneet ilmastoasiat tärkeäksi, Vihreillä ei enää ole tuolla mitään nicheä.
Sitten kun samaan aikaan SDP ja Vasemmistoliitto ovat Marinin ja Anderssonin myötä myös nuorentaneet imagoaan, niin Vihreiden tila vasemmalla on vähentynyt vielä enemmän.
Joten kun Suomesta puuttuu se Kokoomusta arvoliberaalimpi oikeistopuolue, siellä olisi Vihreille tilaa (tosin tuskin niin oikealla kuin Kokoomus). Mutta tuo on nyt sellainen asia, että ei sitä Vihreät voi vain valita. Lopulta puolueen kannat kuvaavat niiden jäsenten kantoja.

Ja eihän tämä nyt Vihreille ole historiallisesti mikään hirveän huono tulos, oikeastaan 2019 oli se huipputulos kun saivat yli 10% äänistä. Muutenhan Vihreät ovat olleet juurikin tuolla 7-8% paikkeilla. Toki Niinistö onnistui hetkeksi nostamaan Vihreiden gallup tulokset sinne 15% pintaan, mutta tuohan ei missään vaiheessa realisoitunut eduskuntavaaleissa.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
1 290
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 667
Normaalille ei-narsistiselle/ei-psykopaattiselle ihmiselle politiikka ei ole peliä jossa pyritään maksimoimaan joku "kannatuslukema", vaan sitä, että pyritään hoitamaan valtion asioita ihan tässä tosimaailmassa.
Niin, normaalille, ei-psykolle, rationaaliselle ja yhteiskuntaopillisesti valistuneelle. Moni poliitikkohan on sosiopaatti ja toisaalta moni äänestäjä ajattelee suosiolähtöisesti muista kuin narsistisista syistä. Joillekin politiikka ja äänestäminen on signalointia, larppia tai jotain penkkiurheiluun verrattavaa. Vitut niistä yhteiskunnan asioista, kunhan on "voittajan" fani tai äänestää trendikkäästi tai oman alakulttuuristatementtinsa puolesta.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 108
Joten kun Suomesta puuttuu se Kokoomusta arvoliberaalimpi oikeistopuolue, siellä olisi Vihreille tilaa (tosin tuskin niin oikealla kuin Kokoomus). Mutta tuo on nyt sellainen asia, että ei sitä Vihreät voi vain valita. Lopulta puolueen kannat kuvaavat niiden jäsenten kantoja.

Ja eihän tämä nyt Vihreille ole historiallisesti mikään hirveän huono tulos, oikeastaan 2019 oli se huipputulos kun saivat yli 10% äänistä. Muutenhan Vihreät ovat olleet juurikin tuolla 7-8% paikkeilla. Toki Niinistö onnistui hetkeksi nostamaan Vihreiden gallup tulokset sinne 15% pintaan, mutta tuohan ei missään vaiheessa realisoitunut eduskuntavaaleissa.
Kasalaisten, äänestäjien kannalta kannatettavaa että puolue on aatteensa kokoinen. Voi keskittyä siihen ydinjuttuunsa, ja puhua omista asioista oikeilla nimillä.
Toki puoleen tavoitteiden ajamisen kannalta huono juttu.

En tiennytkään että Orpollakin löytyy huumorintajua!
Ainakin rohkeutta.
Mutta ihan vakavissaan, tuo hallitus epäonnistu SOTE uudistuksessa, kaatu lähinnä demareiden sinnikkääseen vastutukseen.

Ja jos silloin perus osoitti hallitustyöskentely kykyä, niin ehkä myös viesti siitä ettei miksei nytkään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 151
Viestejä
4 281 512
Jäsenet
71 604
Uusin jäsen
wert

Hinta.fi

Ylös Bottom