Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No tuostahan taisin sen idean saada. En vain muistanut, että oli juuri täällä tästä keskusteltuKatso tästä ketjusta kommentit #279 -- #283
Paras laittaa Sagemcom siltaamaan ja perään kunnollinen (tarvittaessa WLAN) reititin hoitamaan NAT ja muut raskaat työt.DNA:n sivu tyrkyttää F-3686ACv2 modeemia kaveriksi. Mahtaako tuossa voida vaihtaa hallintaliittymän porttia? Himaserverille pitäisi ohjata portin 80 http-liikenne ja 443 https-liikenne, joten olisi oleellista että hallintaliittymän portin voisi asettaa esim. 8080 porttiin.
Paras laittaa Sagemcom siltaamaan ja perään kunnollinen (tarvittaessa WLAN) reititin hoitamaan NAT ja muut raskaat työt.
WLAN latausnopeus on mitä, luokkaa 80Mbps?Että ei siihen kyllä tarvitse ylimäärästä wlan-pömpeliä väliin.
DNA ValokuituOsattaisko täällä auttaa. Itsellä dna nettiliittymä kaapelimodeemi tekniikalla. Mukaan tuli sagecomin musta laatikko.
Liiankin usein katkaisee wlan yhteyttä. Saattaa muutaman minuutin olla alhaalla ja yhdistää sitten uudestaan. Mistähän mahtais johtua ja mikä neuvoksi? Langattoman yhteyden palkit ovat kyllä täynnä jokapuolella kämppää. Alkaa hermo mennä tohon katkeamiseen kun on päivittäistä
Kiitos vastauksesta, onko suosituksia reitittimestä? Saako viidelläkympillä jo paremman wlanin sisältävän reitittimen kun mitä sagecomissa on?
Nehän dna:lta suosittelee vetämään resetin purkille, mikäli ei toimi. Eli pohjassa se nappi about 10 sec pitää pohjassa. Ja jos ei sillä oikene, niin kysellä asiakaspalvelusta että mikä mättää. Yleensä näkevät jos siellä jotain on hämminkiä ja tarvittaessa korjaavat kuntoon. Itsellä kohta reilun vuoden ollut sama musta pömpeli, eikä ole alkutaipaleen jälkeen ollut minkäänlaisia ongelmia.Osattaisko täällä auttaa. Itsellä dna nettiliittymä kaapelimodeemi tekniikalla. Mukaan tuli sagecomin musta laatikko.
Liiankin usein katkaisee wlan yhteyttä. Saattaa muutaman minuutin olla alhaalla ja yhdistää sitten uudestaan. Mistähän mahtais johtua ja mikä neuvoksi? Langattoman yhteyden palkit ovat kyllä täynnä jokapuolella kämppää. Alkaa hermo mennä tohon katkeamiseen kun on päivittäistä
Dna:n 200 meganen liittymä 5 Ghz wlanissa antaa omaan puhelimeen max 185mb/s ja 2,4ghz tietty sen 50mb/sWLAN latausnopeus on mitä, luokkaa 80Mbps?
Tuo on yllättävän hyvin, ilmeisesti joidenkin valittajien hitaat nopeudet ovat olleet client-puolesta johtuvia.Dna:n 200 meganen liittymä 5 Ghz wlanissa antaa omaan puhelimeen max 185mb/s ja 2,4ghz tietty sen 50mb/s
Dna 200 meganen "valokuitu" l. kaapeli 5 Ghz Sagemcom, Wlan heittelee 40-200 megan välillä sisään, useimmin n. 110. Ulos aina se luvattu vajaa 20 megaa.
Kerrostalo Helsingissä. Edellinen asuinpaikka aivan Hki:n ytimessä ja nopeus sisään lähes aina reilut 150-vajaat 200 megaa. Ota nyt näistä selvää?
Muuten Sagemcom toiminut moitteettomasti.
Mikä tuo vaihteluväli saa olla? Kurjaa maksaa 200:sta, jos saa vain viidesosan.
Kyllä sagecom jaksaa tosi hyvin reitittävänä. Tähän mennessä ainoo kaupallinen laite mikä itsellä jaksanut liikenteen kunnolla. Että ei siihen kyllä tarvitse ylimäärästä wlan-pömpeliä väliin.
Oma linja on kyllä sen verran raskaassa käytössä että odottelen nopeampia docsis 3.1 liittymiä kuin kuuta nousevaa.
Ai tehokäyttäjän luokitus on, että pelaa? Jepjep! Kyllä mullakin kaikenlaista palvelua linja pitää koko ajan(24/7, joka on eri asia kuin teidän 2h kuakesessio), ja huomaa hyvin selvästi jos on edes puolen sekunnin pätkäsy. Tosin minulla tuo purkki on siltaavana, vaikka aluksi kokeilinki reitittävää, ja pätkimiset yms loppui parin ekan firmiksen jälkeen. Alkutaistelun jälkeen modeemissa ei oikeesti ole mitään valittamista, kaikki asiat toimii kuten pitää. Ainoa iso miinus on vieläkin, ettet etänä pääse reboottaan modeemia ja denari tuskin sellaista nappulaa sinne tekeekään. Joka laitteessa ja merkissä on niitä viallisiakin laitteita joten sinuna laittaisin modeemin vaihtoon, ja katsoo vikapalvelun kanssa että kanavien tasot on kunnossa. Tuo ipv6 poisto auttoi jossain vaiheessa, ja en tiedä onko uudet firmikset jo poistanut tuonki ongelman.
Ne hitit mitä googlella saat, on hyvin usein niitä alkupään vikoihin liittyviä ongelmia ja sit että käyttäjä on Pertti Perämoottori joka pelaa kuakee, ja modeemi on sattumoisin rikki ja linjan tasot heittää häränpyllyä. Tiestysti se menee ekana suoli24/dna:n tukisivustolle itkeen kuinka huono modeemi on. Ei sitä kiinnosta, eikä se tajua että vika voi olla muuallakin kuin koko mallistossa.
Hieno vempain totta tosiaan. Kaistana DNA 1000/100 ja paikkana Vantaa.
"Tehokäyttöä" tarkottaen ettei tuo pätkiminen merkitse mitään vaikkapa random surffauskäytössä ym., mutta pelatessa pätkäisee pelisession siihen heti -> todella ärsyttävä ominaisuus. Laitteessa on sanomattakin uusin firmis ym. Tosiaan on kyllä paskaa. Otin juuri tuon kirjoituksen jälkeen kaikki asetukseni ylös - resetoin purkin tehdas (DNA) asetuksille ja sama vitun pätkiminen palasi reilun tunnin sisällä.
Eli siltaavassa modessa ja ipv4 pakotettuna tämä Sagekura suostuu toimimaan, muuten ei. Onneksi ei ole yli ... 5 (?) laitetta (siltaavan raja?) jotka tarvitsisivat nettiä, muuten tämä vasta olisikin hauskaa
Jos antennipuolella on ongelmia, niin modeemit ei toimi kunnolla.Laite oli siis Sagecom F@s-t3686 v1, eli sellainen musta matolaatikko. Ei auttanut total resetit, ei virrat pois päältä, ei sen antennipistokkeen "jakajan" poisto tai vaihto toiseen, ei flood IP detection OFF, ei tietokoneen ipv4 tai ipv6 -vaihtelut, ei WLAN:n "kanavien" (2,4Gzh ja 5Ghz) sammuttaminen ym. Nyt on tuurilla toiminut eilisen 8h pätkäisemättä yhteyttä kun (täysin randomilla täppäilty) laite on siltaavassa tilassa, pelkkä ipv4 valittuna ja WLAN:sta päällä vain 2,4Ghz kanava.
Hieno vempain totta tosiaan Kaistana DNA 100/10 ja paikkana Helsinki.
Ihme miten täällä kehutaan (DNA) Sagecomia ja muualla (googlen hitit) sitä vain haukutaan. Paska laitos omastakin mielestä, sain tapella päivätolkulla asetuksien kanssa tyyliin yksi-risti-täppä-kaksi ennen kuin laite suostuu toimimaan edes 24h pätkimättä yhteyttä. Ko. pätkimistä ei huomaa ellei "tehokäytä" eli käytännössä pelaa, koska pätkäisyt (linja alas -> linja ylös) olivat suuruusluokkaa 30sec pituisia. Jos sulla on jokin nettisaitti avoinna niin ei mitään, jos pelaat (tms.) niin lennät heti pihalle.
Kai sä tajuat ettei sun säädöt auta mitään jos ne kaapelin arvot on huonot?.Rautalangalla selittäen sä yrität saada hyvää kuvaa tv:stä jossa on antenninna rautalankaa,sisätiloissa ja alueella joka on pahasti katveessa eli vähän kuin yrittäisit käynnistää autoa akulla joka on tyhjä.Ihme miten täällä kehutaan (DNA) Sagecomia ja muualla (googlen hitit) sitä vain haukutaan. Paska laitos omastakin mielestä, sain tapella päivätolkulla asetuksien kanssa tyyliin yksi-risti-täppä-kaksi ennen kuin laite suostuu toimimaan edes 24h pätkimättä yhteyttä. Ko. pätkimistä ei huomaa ellei "tehokäytä" eli käytännössä pelaa, koska pätkäisyt (linja alas -> linja ylös) olivat suuruusluokkaa 30sec pituisia. Jos sulla on jokin nettisaitti avoinna niin ei mitään, jos pelaat (tms.) niin lennät heti pihalle.
Laite oli siis Sagecom F@s-t3686 v1, eli sellainen musta matolaatikko. Ei auttanut total resetit, ei virrat pois päältä, ei sen antennipistokkeen "jakajan" poisto tai vaihto toiseen, ei flood IP detection OFF, ei tietokoneen ipv4 tai ipv6 -vaihtelut, ei WLAN:n "kanavien" (2,4Gzh ja 5Ghz) sammuttaminen ym. Nyt on tuurilla toiminut eilisen 8h pätkäisemättä yhteyttä kun (täysin randomilla täppäilty) laite on siltaavassa tilassa, pelkkä ipv4 valittuna ja WLAN:sta päällä vain 2,4Ghz kanava.
Hieno vempain totta tosiaan Kaistana DNA 100/10 ja paikkana Helsinki.
Kannattais ehkä soittaa dnaan miehet mittaan pistokkeet ja muut ennen kuin laitetta rupeet turhaan haukkuun. Itsellä menossa 3 modeemi, kävin niitä alku aikana vaihtamassa kuin sukkia. Täällä kävi dnaan vikamiehet kaksi kertaa mittailemassa ja kun tarpeeksi vaihtovat liittimiä ja haarottimia niin pätkiminen katosi. Enkä ole kummastakaan kerrasta joutunut maksaan penniäkään.
Itsellä pyörii täällä vaikka mitä ja näen sekunnilleen millon pätkäsee ja kuinka kauan. Toisinaan jopa pelailenkin joskus jotain . Viime viikolla vähän pätki parina päivänä mutta taas puksuttaa normaalin tapaan, liekkö pakkanen teki temppujansa.
Kai sä tajuat ettei sun säädöt auta mitään jos ne kaapelin arvot on huonot?.Rautalangalla selittäen sä yrität saada hyvää kuvaa tv:stä jossa on antenninna rautalankaa,sisätiloissa ja alueella joka on pahasti katveessa eli vähän kuin yrittäisit käynnistää autoa akulla joka on tyhjä.
Puhutko nyt siitä miten tuodaan rakennukseen, vai miten rakennuksen sisällä asuntoon asti?Täytyy olla jollakin vaikealla tavalla retardia tuollaisen operaattorin porukka joka mainostaa kaapelimodeeminettejä valokuituliittyminä. Luulisi että sen hölmömpikin tapaus pystyisi erottamaan tuleeko yhteys tv-antennikaapelin koaksiaalikaapelia pitkin, jolloin kyseessä on kaapelimodeeminetti, vai tuleeko yhteys taloon valokuidulla valona jolloin kyseessä on valokuitunetti.
Puhutko nyt siitä miten tuodaan rakennukseen, vai miten rakennuksen sisällä asuntoon asti?
Millä taloyhtiössä näet mitä talon keskukseen ulkoa tulee?
Täällä ketjuja seuranneena on tullut tehtyä kaksi huomiota:
1. Kaikki operaattorit myyvät nyt "valokuitunettiä", mutta melkein kaikissa tapauksissa asuntoon asti tulee muuta kuin kuitu.
2. Tavallinen käyttäjä ei osaa katsoa edes oman asuntonsa sisältöä.
(Saatan toki olla väärässäkin.)
Tästä olen samaa mieltä. Olkoon kuvaava tuotenimi "Kairaamme p*si". Se ei vaan myy. Nyt myy "valokuitu", vaikka valomerkeillä varoitettiin matkailijoista jo viikinkiaikana.En itse ymmärrä miksi eri tekniikoille pitää keksiä ja käyttää toisen tekniikan nimeä. Miksei kaapelimodeeminettiä voida kaupata kaapelimodeeminetin nimellä, miksei huoneistoon tuotua ethernet-yhteyttä voida kaupata ethernet-yhteyden nimellä ja niin edelleen ja myydä valokuituliittymiä valokuituliittyminä vain jos omakotitaloon tai asuinhuineistoon tulee sisälle saakka oma kuitu?
Telian sivuilta tuo melkein löytyy:Kaikki internet-yhteydet toki jossain vaiheessa alkavat kulkea valokuitua pitkin, joten sillä logiikalla GPRS-GSM nettiäkin voitaisiin kaupata valokuitunettinä kun sieltä GSM-tukiasemalta se nettiyhteys siirtyy kuituun.
Telia sanoi:Luulitko langattoman verkon olevan tulevaisuuden teknologia? Kaikki langattomat verkot perustuvat valokuituun, ja myös tulevaisuuden 5G-verkko rakentuu sen pohjalle.
... No hyvä? 5G korvaa WPA2:n ja kuitu kytketään vihdoin asuntoon asti?Telia sanoi:”5G tulee toimimaan parhaiten, kun tukiasema tuodaan kotiisi sisään ja kytketään suoraan valokuituverkkoon”, Viitanen sanoo.
Tästä olen samaa mieltä. Olkoon kuvaava tuotenimi "Kairaamme p*si". Se ei vaan myy. Nyt myy "valokuitu", vaikka valomerkeillä varoitettiin matkailijoista jo viikinkiaikana.Lucas sanoi:En itse ymmärrä miksi eri tekniikoille pitää keksiä ja käyttää toisen tekniikan nimeä. Miksei kaapelimodeeminettiä voida kaupata kaapelimodeeminetin nimellä, miksei huoneistoon tuotua ethernet-yhteyttä voida kaupata ethernet-yhteyden nimellä ja niin edelleen ja myydä valokuituliittymiä valokuituliittyminä vain jos omakotitaloon tai asuinhuineistoon tulee sisälle saakka oma kuitu?
Ubiquitin Unifi AC -mallisto?
Tästä olen itekin kirjoitellut: FTTH-asiakkaita syrjitään. Kuparin kytkeminen 1000e ja 200M kk-maksu 30e ja vastaavasti kuitu 2000e ja 200M kk-maksu 52e.DNA:lla näyttää olevan suolaiset hinnankorotukset valokaapeliyhteyksiin.
Lähipiirissä on ollut käytössä vuosikymmenen alusta lähtien suunnilleen tuplakaista liittymä joka on maksanut noin 30 euroa kuukaudessa ja sillä on saanut 100/10 megaisen epäsymmetrisen kuituliittymän ja rajoittamattoman 4G liittymän.
Nyt kun viimeisin määräaikainen on loppumassa niin hinta olisi pompsahtamassa reiluun 50 euroon kuussa ja nopeudetkin on tiputettu download-kaistankin osalta korkeintaan 50 Mbit/s nopeuteen.
Sen verran suolainen hinnankorotus, että pitänee selvitellä se että valokuiden pistäisi jäihin ja hommaisi tilalle jonkun 4G modeemin ulkoisilla lisäantenneilla ja ottaisi sen käyttöön. Suunnilleen jokaiselta kolmesta operaattorista saa 50-100 Mbit/s nopeuteen rajoitetun 4G liittymän hintaan 13 euroa kuussa jos on puhelinliittymiä sieltä samalta operaattorilta käytössä.
Hommassa ei toki ole järjen hiventäkään valokuituoperaattorinkaan kannalta kun siinä häviää samalla koko kyseisen operaattorin laskutus kyseiseltä asiakkaalta ja operaattorin kuluihin sillä ei ole juuri mitään vaikutusta. Sen verran paska maku tuosta hinnankorotuksesta jää suuhun että DNA:n 4G liittymä tuskin on enää vaihtoehto.
DNA:n nettisivutkin ovat todellista kusetusta kun sivuillaan mainostavat jotain "DNA Valokuitu Plus" alkaen hintaan "24,90 €/kk/24 kk", mutta kyseinen hinta koskeekin vain kaapelitelevision kautta jaetun kaistan liittymiä siellä missä niitä sattuu olemaan tarjolla ja valokuituliittymät ovatkin sitten kymmeniä euroja kuussa kalliimpia.
Täytyy olla jollakin vaikealla tavalla retardia tuollaisen operaattorin porukka joka mainostaa kaapelimodeeminettejä valokuituliittyminä. Luulisi että sen hölmömpikin tapaus pystyisi erottamaan tuleeko yhteys tv-antennikaapelin koaksiaalikaapelia pitkin, jolloin kyseessä on kaapelimodeeminetti, vai tuleeko yhteys taloon valokuidulla valona jolloin kyseessä on valokuitunetti. Onhan niiden kapasiteetissakin suuruusluokkaa miljoonakertainen nopeusero.
Tästä olen itekin kirjoitellut: FTTH-asiakkaita syrjitään. Kuparin kytkeminen 1000e ja 200M kk-maksu 30e ja vastaavasti kuitu 2000e ja 200M kk-maksu 52e.
Itse ratkaisin asian onneksi käyttämällä tietämätöntä puhelinmyyjää. Varmaan kymmenes puhelu tuotti tulosta ja luuli myyvänsä normaalihinnalla liittymän, jonka kuukausihinta oli 30e.
Toki nuo liittymät joissa kuituyhteys jaetaan kaapelitelevisioverkon kautta ovat toistaiseksi ihan toimivia. Ongelma niissä on siinä, että yhteen televisioantennikaapeliin saa tungettua dataa vain 1-2 gigabittiä sekunnissa riippuen modulaatiosta ja antenniverkon läpäisevästä taajuuskaistasta. Se kaista jaetaan sitten televisiokanavien kesken, radiolle ja internet-yhteyksien meno- ja paluukaistalle. Tähti 2000-(antenni)verkossa kaistaa riittää pari gigabittiä sekunnissa joka asuntoon, mutta esimerkiksi ketju600 verkossa kaistaa on alle gigabitti sekunnissa ja yhden antennikaapelin perässä saattaa olla 50-100 kerrostalohuoneistoa joiden kesken se gigabitin kaista jaetaan. Siitä jos puolet menee televisio- ja radiokanaville niin ei siinä hurraamista ole. Toki se toistaiseksi toiminee hyvin, mutta 10 vuoden päästä kun 4k ja 8k videot alkavat olla yleistä hupia niin yhteydet ovat jumissa varsinkaan jos taloon sattuu vielä pari warepetteria. Ne nykyiset kaapelimodeemien ja television DVB-C modulaatiot ovat niin lähellä "Shannonin rajaa" eli sitä teoreettista maksimia mitä dataa saa kaapelissa kulkemaan, että ei ole mahdollista koskaan datamäärää kasvattaa merkittävästi päätelaitteita uusimalla. Alle 100 prosenttia siinä on enää "ilmaa" nykyisissä modulaatioissa.
DVB-C2 on lähellä Shannonin rajaa eikä DVB-C. Sitä paitsi DVB-C2 kasvattaa n. 30% käytettävää kaistaa tuohon DVB-C versioon nähden ja C2 mahdollistaa sen QAM4096 käytön.
Esim. Elisalla vie pelkästään kaapelitv-niput 1 936,2Mbit/s eli 36nippua 8MHz 256QAM voidaan lähettää 51.29Mbit/s per nippu ja kaksi nippua 128QAM eli 44.88Mbit/s. Eli operaattorit eivät taida pahemmin aja 600-864MHz kaapelikanavia tai nettiä. Eurodocsis 3.1 tulee nostamaan käytettävän kaistan 1700MHz eli lisää nopeutta tuota kautta eli eurodocsis 3.1 tulee nostamaan nopeudet maksimissaan 10/2Gbit/s lukemiin.
DVB-C2 on lähellä Shannonin rajaa eikä DVB-C. Sitä paitsi DVB-C2 kasvattaa n. 30% käytettävää kaistaa tuohon DVB-C versioon nähden ja C2 mahdollistaa sen QAM4096 käytön.
Esim. Elisalla vie pelkästään kaapelitv-niput 1 936,2Mbit/s eli 36nippua 8MHz 256QAM voidaan lähettää 51.29Mbit/s per nippu ja kaksi nippua 128QAM eli 44.88Mbit/s. Eli operaattorit eivät taida pahemmin aja 600-864MHz kaapelikanavia tai nettiä. Eurodocsis 3.1 tulee nostamaan käytettävän kaistan 1700MHz eli lisää nopeutta tuota kautta eli eurodocsis 3.1 tulee nostamaan nopeudet maksimissaan 10/2Gbit/s lukemiin.
Todennäköisesti vaativat sen ellei ole olemassa olevaa liittymää. Jos on niin aspasta varmaan voivat päivittää ilman modeemikauppoja.Tyhmä kysymys: olen avaamassa appivanhemmille DNA:n taloyhtiölaajakaistaa. Valittavana on joko eri Valokuitu Plus -vaihtoehtoja tai sitten se 10M perusnopeus. Tarvitseeko tuohon 10M perusnopeuteenkin sen "kuituyhteyksille" käytettävän modeemin vai riittääkö joku karvalakkimalli kuten Sagemcomin F-3284DC?
Lucas tuossa yllä viittasi jo, että on valokuitu ja 'valokuitu'.Tyhmä kysymys: olen avaamassa appivanhemmille DNA:n taloyhtiölaajakaistaa. Valittavana on joko eri Valokuitu Plus -vaihtoehtoja tai sitten se 10M perusnopeus. Tarvitseeko tuohon 10M perusnopeuteenkin sen "kuituyhteyksille" käytettävän modeemin vai riittääkö joku karvalakkimalli kuten Sagemcomin F-3284DC?