DNA Valokuitu

Talonyhtiön homma on hoitaa asuntoon kuidut ja DNA ei sitä voi sinne ilman heidän pyyntöään asentaa, kun raudan maksaminen on talonyhtiön heiniä. Nyt tosiaan oman kaapelin huoltoreissun jälkeen toimii kuin unelma ja nopeudet ovat 900 Mbit/s. Kuidun suurin hyöty olisi tällä hetkellä todennäköisesti latenssit, mutta muutoin en kyllä keksi mitään pahaa.
 
Talonyhtiön homma on hoitaa asuntoon kuidut ja DNA ei sitä voi sinne ilman heidän pyyntöään asentaa, kun raudan maksaminen on talonyhtiön heiniä. Nyt tosiaan oman kaapelin huoltoreissun jälkeen toimii kuin unelma ja nopeudet ovat 900 Mbit/s. Kuidun suurin hyöty olisi tällä hetkellä todennäköisesti latenssit, mutta muutoin en kyllä keksi mitään pahaa.

Onhan tässä myöskin se, että sitä yhteyttä ei ole koko kerrostaloalue jakamassa vaan nopeus jakaantuu teidän talon sisällä. Eli pitäisi olla vähemmän kuormitusta yhtä kuitua kohden.
 
Pojan koneeseen iskettiin powerista ostettu tp-link archer ac600 usb wlan-tikku. Valitteli huonoa yhteyttä, katkeilua, hidastelua jne. Uusin ajuri haettu valmistajan(oli kyllä sama mitä levylläkin on) sivulta mutta parempaa muutosta ei huomattavissa. Modeemina tämä dnan tarjoama sagecomin 3686.
Oliskohan modeemissa jotain asetuksia mitä voisi hienosäätää jotta yhteys toimisi paremmin? Wifi asetuksessa ssid ja salasana itse asetettu muuten on kaikki asetukset oletussäädöillä.
 
Tuskin auttaa muu kuin siirtää Sagemcom paikkaan josta saa paremman yhteyden ja/tai laittaa tikku jatkojohdolla parempaan paikkaan. Jos ei nuokaan auta, niin toinen WLAN Access Point parempaan paikkaan ja verkkojohdon kanssa Sagemcomiin.
 
Kysytäämpä viisaammilta. Muutto edessä ja uudessa yhtiössä DNA aspan mukaan taloyhtiö valokuitu käytössä.

Aspa kertoili että netti onnistuu suoraan kaapelilla tietokoneeseen huoneiston rj45 pistokkeista (sähkökaapissa jakokeskus rj45 kaapeleille eli veikkaisin että vaan yhdestä toimisi suoralla vedolla koneelle). Jos haluaa useampaa käyttää niin sanoi että pitää ostaa Valokuitureititin eli tämä: DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin | DNA

Tämän topicin luin ja taitaa olla niin että tuo on ainoa mikä näihin DNA liittymiin kannattaa ostaa. Eikä välttämättä muut edes välttämättä toimi. Sähkökaapissa jakokeskuksessa oli myös kaks kuidun kaapelia. Edellisessä talossa oli myös, mutta siellä taloyhtiö laajakaista toimi kaapelimodeemi pistokkeesta. Mietinkin siis mahtaako tuollakin toimia kaapelimodeemilla vai onko tämä vaan joku DNA nimeämis käytäntö että on "valokuitu" reititin, mutta siltikään sitä ei kytketä suoraan valokuituun?

Varmaankin muutto päivänä tarkistan tarkemmin tuon tilanteen, ajattelin vaan etukäteen kysellä kytketäänkö näitä yleensä suoraan valokuituun vai onko tuo vaan joku nimeäminen ja modeemi kytkettäisiin vanhaan tapaan kaapelitv pistokkeeseen. Muita modeemeja ei varmaan kannata harkita kun tuo ylempänä linkissä mainittu.

Tuon linkin modeemin takaata kun ei näkynyt itselleni ainakaan mitään tuttua valokuitu liitintä.
 
Aspa kertoili että netti onnistuu suoraan kaapelilla tietokoneeseen huoneiston rj45 pistokkeista (sähkökaapissa jakokeskus rj45 kaapeleille eli veikkaisin että vaan yhdestä toimisi suoralla vedolla koneelle). Jos haluaa useampaa käyttää niin sanoi että pitää ostaa Valokuitureititin eli tämä: DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin | DNA
Voit ostaa reitittimen muualta, ainoa vaatimus on gigabitin rj-45 liitäntä. Tuota DNA:n kaapelimodeemia ei kannata ostaa.

Mikä reititin minulle?

Tuolta voi tutkia suosituksia.
 
DNA:n F-3686AC:n esitteessä:
1 kpl 1 GB WAN Ethernet-portti (toimintaa Ethernet-talouksissa ei voida taata)
1 x RF-portti
Aspa kertoili että netti onnistuu suoraan kaapelilla tietokoneeseen huoneiston rj45 pistokkeista ...
Jos haluaa useampaa käyttää niin sanoi että pitää ostaa Valokuitureititin

Muualla DNA:n ohjeissa kaikki laitteet ovat "modeemeja".
:sfacepalm:

Jos signaali tulee
  • TV-kaapelia: tarvitaan (kaapeli)modeemi muuttamaan kaapelisignaali ethernet-paketeiksi (RF -> rj45)
  • valokuitua: tarvitaan kuitumuunnin muuttamaan valo sähköksi (kuitu -> rj45)
  • puhelinkuparia: tarvitaan modeemi muuttamaan *DSL-signaali ethernet-paketeiksi (rj11 -> rj45)
  • ethernet-kuparia (rj45): ei tarvita yhtään mitään muuttamaan ethernet ethernetiksi
Jos haluaa kytkeä monta laitetta samaan verkkoon, tarvitaan
  • lankalaitteille: kytkin
  • langattomille: langaton tukiasema (eli WLAN, AP, WAP)
Jos ei halua kaikkia laitteitaan suoraan DNA:n verkkoon (vaikka DNA antaisikin viidelle julkisen IPv4-osoitteen):
  • ei, ei todellakaan pidä haluta laitteita suoraan DNA:n verkkoon
  • tarvitaan reititin DNA:n verkon ja kotiverkon väliin. Mieluusti kunnon palomuuritoiminnoilla
Reititin ja kytkin luonnollisesti kuuluvat sinne sähkökaappiin, koska DNA:n verkko tulee sinne ja kytkin yhdistää huoneisiin jatkuvat linkit.
Mikäli DNA:n verkko tulee valokuitua/TV-kaapelia, tarvitaan se kuitumuunnin/kaapelimodeemi.
Tukiasema(t) hyvin kuuluvaan paikkaan/paikkoihin.

Enemmistö "reitittimenä" myytävistä tuotteista on reititin, (pieni) kytkin ja tukiasema yhdessä paketissa.
F-3686AC on kaapelimodeemi, reititin, (pieni) kytkin ja tukiasema yhdessä paketissa.

Se, että DNA:n aspa suosittelee F-3686AC:tä (jonka toimintaa Ethernet-talouksissa DNA ei takaa) "valokuitureitittimenä" ilmeisesti "Ethernet-talouteen" jättää jotenkin sanattomaksi ...
 
Tosiaan aspan vastaus oli sen verran epäselvä ja ei hirveästi tuntunut termit olevan hallussa, siksi jätin ottamatta puhelimessa mitään laitteita ja päätin katsoa tilannetta uusiksi kun pääsee kämppään koittamaan mistä sieltä netti irtoaa jos irtoaa mistään :)

Valokuitu+ 350mbit liittymä sinne nyt aukenee kuulemma niin että on käytettävissä jo muuttopäivänä.

1. Ilmeisesti kiinteistön tiloissa on kuitumuunnin, mistä jaetaan (cat6 rj45) jokaiseen talouteen. Toivon mukaan ainakin näin.
2. Toisena vaihtoehtona toki että jakokeskuksen kuitujen päähän tulee kiinteistön tiloista netin signaali ja silloin tarvitsisi itselle kuitumuuntimen. Melko pienenä mahdollisuutena tätä kuitenkin pidän kun tuo Aspa puhui siitä rj45 mahdollisuudesta ilman mitään ostoksia.
3. Vielä yksi vaihtoehto jos aspa ei ollut perillä asiasta, niin voihan tuolla olla täälläpäin suosittu kaapelimodeemi ratkaisu, sieltäkin kun tuo 350mbit liittymä irtoaa.

Siksi ihmettelin miksi pitäisi monen koneen/wlan takia ostaa joku valokuitu boksi, kun luulisi perus reitittimen pärjäävän. Toki tuon rj45 mikä talouteen tulee olisi syytä tukea 1gb siirtoa, mutta tuskimpa sellaista välimallia oltaisiin tehty että tuo nopeus kaapelin takia rajottuisi 100mb. Katsotaan mistä pistokkeesta ja millä laitteella se netti sieltä loppuen lopuksi löytyy :)
 
Sagemcomin F-3686AC modeemiin pääsee muuten kirjautumaan "expert" tilaan syöttämällä käyttäjätunnukseksi "expert" ja salasanaksi laitteen S/N. Sieltä pääsee muuttamaan mm. ipv6 dhcp(lan) pois päältä, esim. pi-hole (ipv4&ipv6 combo) käyttöä ajatellen
Osaatkos tai joku muu sanoa miksi, vaikka ton ipv6 dhcpn kytkee tuolta pois niin näyttää luurit automaatti dns asetuksilla repivän sagemcomista sen osoitteen eikä piholesta. Ainut ”korjaus” disabloida ipv6 kokonaan :tdown:
 
Voiko joku selventää miksi DNA väittää ainoastaan tuon Sagen paskan kelpaavan näihin Valokuitu Plus yhteyksiin? Ei kiinnostaisi pätkän vertaa maksaa 120 euroa paskasta kaapelimodeemista, jos voisi käytettynä napata vaikkapa Ciscon toimivamman mallin. Onko kyseessä vaan joku DNA:n kusetuslinjaus, jolla saadaan asiakkaille myytyä ylihinnoiteltua paskaa modeemia, vaiko joku oikea tekninen rajoitus? Käsittääkseni ero näissä tulee lähinnä kanavien määrässä, joten tuota ed3.0 tukeva modeemi pitäisi toimia ihan samalla tavalla kuten tämä DNA:n tarjoama vaihtoehto?
 
Kanavien määrä, sekä saadaa yhtenäistettyä laitekanta. Paljon helpompi ylläpitää firmiksiä yms, kuin että joka jonnella on joku muu merkki. Ciscollahan näitä 24x8 modeemeita ei ole, joten se siitä ilosta(ainakin kun viimeksi asiaa tutkin, en tiedä ovatko nyt tehneet jossa ei ole mitään järkeä kun 3.1 on edessä jo). Eikä kyse ole vain nopeudesta, myös se 50 ja 200 yhteys käyttää modeemin kanavia 20x5 kuten 1gbit yhteyskin. Liittymän nopeudet rajoitetaan ihan toisella tavalla kuin kanavien määrällä. Käytännössä jos löydät modeemin jossa on 24x8 kanavaa, niin voit sen saada liitettyä verkkoon jos aspa ei macin kautta ala katseleen mikä laite on kyseessä. Lisäksi noissa vanhoissa "paskoissa" on todettu moneen kertaan vikoja. Juuri reilu viikko sit selvittelin miksi oma uppi oli gigasesta hävinnyt ja huollon kanssa asiaa selvitettiin. Taloyhtiö jossa ei siis ole kuituplus sopimusta, mut gigasen voi ottaa listahintaan, niin selveni että toisesta talosta jonku modeemi antoi häiriöö verkkoon joka tuon aiheutti. Olen vuosien aikana törmännyt parissakin eri osoitteessa moiseen tilanteeseen jossa esim ciscon 3825 aiheutti tuollaista murhetta muille. En tiedä, mutta oletan että tässäkin tapauksessa kyseessä oli juurikin tuo sama laite. Dna on tehnyt tietoisen päätöksen koittaa poistaa vanhat vikaa aiheuttavat laitteet verkosta. Tästä löytyy googlettamalla heidän itsensä kertomana tämä sama asia. Ainoa joka tässä asiassa taistelee tuota ajatusta vastaan, niin meidän taloyhtiössä kun on vanha soppari niin rikkinäisen modeemin tilalle dna edelleen koittaa tyrkyttää tuota 3825 modeemia. Eli haluavat noista eroon, mutta silti tyrkyttävät niitä asiakkaille.
 
Ei tuo sagecommi nyt ihan huono ole. Kyllä siinä langallista reititystehoa löytyy vähän raskaampaankin käyttöön (wlan disabled mulla) ja perus asetukset mitä tarvii niin löytyy. Ja asetuksetkin pysyy päivityksien jälkeen.
 
Miksi ihmeessä DNA pakottaa ottamaan tuon kalliin FTTH-modeemin? Vaihtoehto olisi siis jokin yksinkertainen modeemi yhdellä ulostulolla, jolla saisi perään liitettyä ihan sen laitteen, joka omaan tarpeeseen sopii. DNA:lla tuo Inteno EG300AC maksaa 198e ja hyvinkin turha laite, kun on sijoitettu tekniseen tilaan kaukana olohuoneesta. Käytännössä vien sisäverkkoa pitkin kaapelin reitittimen WANiin, josta kaapeli toisesta portista taikaisin tekniseen tilaan, josta kytkin jakaa yhteyden kaikkiin muihin portteihin. Tietty pienellä panostuksella ostaisi uuden reitittimen ja laittaisi tämän tekniseen tilaan ja Wlan-reititin olisi vain AP.

EG300AC oli aluksi kokeilussa reitittimen roolissa, mutta oli hyvin epävakaa 100M netin täydellä nopeudella.
 
Edelleen tuo Technicolor TC4400 olis pätevä kapistus jos sitä sais vain ostettua jostain päin maailmaa. Comcast vuokraa niitä jenkkilässä mut ei myy. Siinä olis se docsis 3.1 ja (ja eurodocsis 3.0)docsis 3.0, pelkkä motu ja 1x2gbit port (on toinenkin portti mikä ei ole toiminnassa)...

Onhan noita muitakin motuja mutta Intelin puma6 piirisarjalaisessa on bugi mitä ei olla korjattu millään päivityksellä.. niin semmosta ei vois hankkia sen takia

Intel Pumageddon: Broadband chip bug haunts Chipzilla's past, present and future
 
Viimeksi muokattu:
Edelleen tuo Technicolor TC4400 olis pätevä kapistus jos sitä sais vain ostettua jostain päin maailmaa. Comcast vuokraa niitä jenkkilässä mut ei myy. Siinä olis se docsis 3.1 ja (ja eurodocsis 3.0)docsis 3.0, pelkkä motu ja 1x2gbit port (on toinenkin portti mikä ei ole toiminnassa)...

Onhan noita muitakin motuja mutta Intelin puma6 piirisarjalaisessa on bugi mitä ei olla korjattu millään päivityksellä.. niin semmosta ei vois hankkia sen takia

Intel Pumageddon: Broadband chip bug haunts Chipzilla's past, present and future

Vaikka saisikin, DNA:n verkkoon et sitä saa kytketyksi - ainakaan ilman suhteita.
 
DNA:n F-3686AC:n esitteessä:
....CUT...

Se, että DNA:n aspa suosittelee F-3686AC:tä (jonka toimintaa Ethernet-talouksissa DNA ei takaa) "valokuitureitittimenä" ilmeisesti "Ethernet-talouteen" jättää jotenkin sanattomaksi ...

Meille tulee taloon kuitu ja RJ45 suoraan huoneistoon. Voin allekirjoittaa tuon, että kaikki laitteet eivät toimi suoraan RJ45 pistokkeesta.

Kun muutettiin, niin edellinen Netgear toimi kaapelimodeemin perässä täydellisesti, softana DD-wrt. Tökkäsin uudessa kämpässä saman laitteen seinään, niin eipä saanu IP:tä, ei millään. Tein kaikki temput, mutta lopulta luovutin ja soitin vikapalveluun. Siellä on muuten pääsääntöisesti ihan päteviä kavereita vastaamassa. He katsoivat tilanteen ja totesivat, että pitäisi toimia, pyysivät kokeilemaan toisella laitteella. Heitin läppärin kiinni suoraan samaan reikään ja sehän sai IP:n heti!

Kokeilin erimerkkisellä (Buffalo) reitittimellä ja sekin sai IP:n. Asensin molempiin reitittimiin uusimmat DD-wrt:t ja senkin jälkeen vain vuosia vanha Buffalo sai ip:n. Nyt on sitten 2 laitetta (Netgearin nopeamman wlanin takia) peräkkäin. RJ45->Buffalo(dhcp)->Netgear(Wlan)->laitteet. Tyhmää, mutta pakollista.

Jostain syystä taloyhtiön(vai DNA:n??) laitteet hylkii Netgearin reititintä..

- M
 
Kuitumodeemi pitäisi hankkia dna liittymään. Dna myy 199e tms inteno eg300. Kannattaako tuo hakea vai onko joku järkevämpi vaihtoehto jostain. Wlan eikä muita tartte. Tulee erillinen ubiquiti reititin ja wlan access point.
 
Taitaa riittää pelkkä kuitumuunnin.

TP-Link MC220L gigabitin SFP mediamuunnin 35,90 €

Tämän sortin verkotin.

Itselläni paikallisessa valokuituosuuskunnassa tuo kyseinen laite. Lisäksi siihen tarvitaan sopiva sfp-moduuli (näitä on kymmeniä erilaisia!), joka kannattaa ostaa suoraan operaattorilta. Tuon perässä sitten tp-link archer c7. Intenoiden kanssa on moni tapellut, tällä kombolla ei ole ollut kuin kovaa käyttöä.
 
Jos meinaa käyttää jotain edes hiukanki yli 100mbit yhteyttä, niin vahva suositus johonki muuhun kuin c7. Jaksaa sekin jonnin verran mutta, jos maksat vaikka gbit yhteydestä niin miksi ottaa pullonkaulaksi laite joka jaksaa max ~830. Noita 941 kykeneviä laitteita on nykyään mielinmäärin
 
Kuitumodeemi pitäisi hankkia dna liittymään. Dna myy 199e tms inteno eg300. Kannattaako tuo hakea vai onko joku järkevämpi vaihtoehto jostain. Wlan eikä muita tartte. Tulee erillinen ubiquiti reititin ja wlan access point.

Laittaa sellaisen Ubiquitin jossa on SFP-portti valmiina niin ei tartte mitään muuta laitetta.
 
Mahtaisko tuo toimia suoraan kuidun perään. Toki jos hankkii tuon ja totee ettei jostain syystä toimi DNA kanssa niin sitten melko ikävä tilanne hakea sen jälkeen vielä Intenoiden. :)

Ubiquiti EdgeRouter X-SFP ‐reititin 84,90 €

Toimii, ainakaan teknisesti ei ole mitään estettä. Tosin itse laittaisin Mikrotikkiä reititykseen ja Ubiquitia WLANiksi mutta nämä nyt on makuasioita :).

Mutta kannattanee varmistaa DNA:lta heidän kantansa omaan reitittimeen ja jos on ok niin samalla kysyä millainen optiikka / kytkentäkuitu tarvitaan.
 
Voihan siihen suoraan sen SFP reitittimen laittaa, teknisesti ei ole mitään estettä, mutta pitää varmistaa DNA:lta että saa ja että minkälainen SFP moduuli pitää ostaa.
Tuossa esimerkki listaa erilaisista moduuleista Generic SFP (mini-GBIC) Transceiver Modules | FS.COM

Ja sivuhuomiona Ubnt:n vekottimet ei ole kovinkaan nirsoja moduulien suhteen eli periaatteessa mikä vain toimii.
Kun taas esim Ciscon vempaimet ei tykkää geneerisistä eli niihin pitää metsästää Cisco yhteensopiva palikka.

Niin ja sekin vielä että kuituliittimien (ja itse piuhan) kanssa pitää olla varovaisia. Ei saa päästää likaa sinne liittimeen tai vaurioittaa sitä eikä taivuttaa itse kaapelia liikaa, pitää olla asiallinen strain relief sille johdolle.
 
DNA aspan kanssa ollut kyllä vaikeuksia tämän liittymän kanssa jo aika mukavasti, että viekkaan ettei sieltä hirveästi tule ymmärrystä jos aikoo kysellä käyttävänsä jotain muuta kun heidän myymäänsä laitetta.

Toki ainahan kysyä voi, mutta veikkaan että aspasta ei vastausta saa SFP moduulin malliin tai vastaaviin kysymyksiin.
 
DNA aspan kanssa ollut kyllä vaikeuksia tämän liittymän kanssa jo aika mukavasti, että viekkaan ettei sieltä hirveästi tule ymmärrystä jos aikoo kysellä käyttävänsä jotain muuta kun heidän myymäänsä laitetta.

Toki ainahan kysyä voi, mutta veikkaan että aspasta ei vastausta saa SFP moduulin malliin tai vastaaviin kysymyksiin.

Eiköhän se ole tasantarkkaan jokaisen operaattorin kanssa.

Aikanaan kysyin paikalliselta operaattorilta, että saako käyttää muita kuin heidän toimittavaa kuitupäätelaitetta.

Vastaus oli, että saa käyttää, mutta viankorjaus on sitten maksullista. Asentaja kertoili kyllä mitä asetuksia he käyttävät, mutta käyttö omalla vastuulla.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän ketjun kokemuksilla voisin perustella, ettei DNA valokuitu ilman reititintä tai reitittimellä ole ongelmaton ratkaisu. UBC1303 KAAPELITALOUKSIIN tuollaista tarjoavat nytten, onko kenelläkään vielä kokemuksia vai olisiko "halvin mahdollinen" paras ratkaisu + esim RT-AC68U?
 
Tämän ketjun kokemuksilla voisin perustella, ettei DNA valokuitu ilman reititintä tai reitittimellä ole ongelmaton ratkaisu. UBC1303 KAAPELITALOUKSIIN tuollaista tarjoavat nytten, onko kenelläkään vielä kokemuksia vai olisiko "halvin mahdollinen" paras ratkaisu + esim RT-AC68U?

Oikein ja väärin. F-3686AC siltaavassa tilassa toimii moitteitta. Mulla reitityksen hoitaa Google wifi. Yhden G-wifin kantama on parempi kuin tämän F-3686AC.
 
Aah. Siis tosiaan tarkoitin, että se ei toimi, jos se sattumanvaraisen päivityksen yhteydessä pitää conffia takaisin... Toimii tarkoittaa minulle, että siihen ei tarvitse koskea. Ei ole tulossa omaankäyttöön netti em huusholliin, joten minua kiinnostaa vain toimivuus.

Kahdesta DNA kaapelista on kokemusta, ja itseasiassa tämäkin viesti tulee DNA kaapelin takaa...
 
Inteno EG300ac ollu aika tasan vuoden päällä siltaavassa tilassa ilman ongelmia, kerran piti käynnistää uudelleen kun kuitu oli käyny poikki jossai välin maantietä. Perässä tällä hetkellä asuksen RT-N66U purkki jossa 380.64 merlin. Ajattelin nostaa valokuidun nopeuden 500/500 tasolle joten pitänee katella uus reititin ja siirtää nykyinen eläkkeelle.
 
Aah. Siis tosiaan tarkoitin, että se ei toimi, jos se sattumanvaraisen päivityksen yhteydessä pitää conffia takaisin...
Eka päivitys tehdas-firmwaresta uudempaan nollasi osan asetuksista, mutta tuosta eteenpäin on mennyt asetuksia muuttamatta (siltana & langattomat pois päältä).
 
Huomasin kanssa että nyt löytyy Valokuitu Plus Premium Ubee UBC1303 modeemia, siinä on se docsis 3.1 tuki mikä toivottavasti tulis nopeasti tässä jo alku vuonna :) Tämä Sagecommi on nyt kyllä toiminu ihan hyvin eikä oo mitään pahaa sanottavaa tällä hetkellä. Kaippa tuossa uudessaki mallissa jotain alkukankeuksia löytyy. Eipä siis vielä kiire vaihtaa kun liittymään ei oo tullu muutoksia. Päivitän kyllä heti kun dna väki saa päivitettyä liittymät.

Uppikaista kyllä on aika onneton tuossa Ubeessä.. ei vieläkään saa edes 1/1gbit liittymää tähän maahan.. onnetonta.
 
Huomasin kanssa että nyt löytyy Valokuitu Plus Premium Ubee UBC1303 modeemia, siinä on se docsis 3.1 tuki mikä toivottavasti tulis nopeasti tässä jo alku vuonna :) Tämä Sagecommi on nyt kyllä toiminu ihan hyvin eikä oo mitään pahaa sanottavaa tällä hetkellä. Kaippa tuossa uudessaki mallissa jotain alkukankeuksia löytyy. Eipä siis vielä kiire vaihtaa kun liittymään ei oo tullu muutoksia. Päivitän kyllä heti kun dna väki saa päivitettyä liittymät.

Uppikaista kyllä on aika onneton tuossa Ubeessä.. ei vieläkään saa edes 1/1gbit liittymää tähän maahan.. onnetonta.
On se kun Elisa saa juuri tulemaan gigaset osalle asiakkaista 3.0 kaavalla ja muut jo valmistautuu siirtymään eteenpäin :rolleyes:
 
Huomasin kanssa että nyt löytyy Valokuitu Plus Premium Ubee UBC1303 modeemia, siinä on se docsis 3.1 tuki mikä toivottavasti tulis nopeasti tässä jo alku vuonna :) Tämä Sagecommi on nyt kyllä toiminu ihan hyvin eikä oo mitään pahaa sanottavaa tällä hetkellä. Kaippa tuossa uudessaki mallissa jotain alkukankeuksia löytyy. Eipä siis vielä kiire vaihtaa kun liittymään ei oo tullu muutoksia. Päivitän kyllä heti kun dna väki saa päivitettyä liittymät.

Uppikaista kyllä on aika onneton tuossa Ubeessä.. ei vieläkään saa edes 1/1gbit liittymää tähän maahan.. onnetonta.

DNA Valokuitu Plus Premium -modeemi UBC1303 kaapelitalouksiin. | DNA

DOCSIS 3.1; 32DS 8US kanavaa, maksiminopeus 4600Mbit/s DS, 480mbit/s US 1.2GHz Full Band Capture with Upstream Analyzer Feature 2x 192MHz OFDM and 32x Single QAM DS 2x 96MHz OFDM-A and 8x Single QAM US

Mukaviin nopeuksiin päästään, mutta laitteen ethernet-liittimet rajoittaa. Olisipa tuotu edes 2.5Gbit/s tai 5Gbit/s tukevia ethernet-liittimiä.

Muutamat osuuskunnathat ja pienemmät operaattorit ovat tarjonneet kuluttaja-asiakkaille sitä jopa 500Mbit/s uppia, mutta nythän sitä vasta ollaan päästy siihen, että noilla vanhoilla Ciscon EPC-modeemeillakin saataisiin periaatteessa se 100Mbit/s uppi hyödynnettyä täysin.

Kyllähän sä yritysliittymillä saa vaikka sen 7.5/7.5Gbit/s kuidun kautta koska vain tilattua, mutta vaatii sen Y-tunnuksen.
 
Lisätääs tämä viesti tännekin:

...
Olisko tuosta Edgerouter X-SFP korvaamaan Inteno EG300AC. DNAn tukikeskustelussa oli tästä asiaa, muttei mitään lopputulosta saatu keskusteluun. Asiasta oli keskustelua myös Verkkokauppa.comissa.

Tällä hetkellä tuo Inteno on pelkästään siltana, sillä sen reititysteho ei jaksa millään annettua kuormaa. En tiedä, miksi se on noin tehoton. Lisäksi wifi on heikko, koska laite on pakko pitää teknisessä tilassa.
 
Lisätääs tämä viesti tännekin:
Minulla on Edgerouter X (sama malli mutta ilman kuitumoduulia).
Varsin monipuolinen ja erinomaisen suorituskykyinen reititin. Pari huomiota ja tärkeä ohje:

- PC:n verkkoyhteys ja reititin pitää konfiguroida käyttämään staattisia osoitteita (192.168.1.1), ja reititin laittaa PC:hen kiinni eth0 -liittimen kautta. Muuten kirjautuminen ja konffaaminen / ei onnistu

- Laite on erityisen monipuolisesti konfiguroitava. Normaaleihin reitittimiin tottuneelle saattaa tulla pieni paniikki, kun käyttöliittymä aukeaa (mm. linux komentotulkkki). Jos ei ole kattavaa osaamista reitittimien hallinnasta, tarjolla on myös wizardeja joilla laitteen saa toimimaan perus-reitinmoodissa.

- Reitittimessä on oletuksena disabloitu hardispohjainen NATtaus, joten reitityksen suorituskyvyn heikkous saattaa yllättää (oletuksena softapohjainen NATtaus, joka sallii tietyt lisäpalvelut). HW-nattauksen saa päälle menemällä käyttöliittymän komentotulkkiin ja kirjoittamlla siihen seuraavat komennot:
configure
set system offload hwnat enable (pakollinen)
set system offload ipsec enable (optio)
commit
save
exit
(Näin sain oman 1G kuituliittymän suorituskyvyn 550Mbps -> 930Mbps)

- Kun olet saanut reitittimeen nettiyhteyden, päivitä uusin firmis (tai lataa se etukäteen ja päivitä lokaalisti).

Täällä hyvät aloitusohjeet
EdgeRouter - Beginners Guide to EdgeRouter

Eli
Jos haluat helppoa plug and play -reititintä: Unohda (varauksella - perusasiat saa kyllä linkin takana olevilla ohjeilla toimimaan)
Jos osaat tai haluat oppia hallitsemaan reititintäsi juurta myöten: Ehdottomasti
Ubnt:n keskustelupalstoilta ja ohjesivuilta saat kattavat ohjeet mihin vain.
 
Tuli vaihdettua vanha Welhokaista tuohon DNA kuituplussaan. Entisessä systeemissä Cisco hoiti netin kaapelista Linksysin EA6900 reitittimelle, joka hoiti lähiverkon ja kokonaisuus toimi kuin se kuuluisa junan vessa.

Nyt tilalle tuli tuo Sagemcom F-3686ACv2 ja ajattelin että homma toimii kuten ennenkin. Laitoin Sagemcomin Bridgemodeen aloitussivulta, jonka jälkeen ajattelin että ei muuta kuin piuha Linksysiin ja homma toimii. Niinhän se toimikin, ainut että nopeus oli pääasiassa 8-25mbps sisään ja n. 20mbps ulos. Tuota parempaa tulosta ei saanut millään ja lähiverkko yskähteli. Linksysin asetuksia en muuttanut ollenkaan.

Sitten Linksys pois verkosta ja Sagemcom tilalle ja nopeudet nousivat heti 195mbps/20Mbps, eli ihan kuin tuo Linksys ahdistaisi verkossa. Playstation taas puolestaan hukkasi verkkoa muutamia kertoja tuon vaihdon jälkeen mutta sehän voi olla sattumaa.

Osaisiko joku kertoa, miten tuo Sagemcom saadaan siltaavaksi ja Linksys takaisin peliin verkkoa jakamaan? Sen huomasin että kun tuota Sagemcomia sääti niin enää sisään purkkiin ei meinannut päästä millään ja välillä koko roskan sai resetoida.
 
Tuli vaihdettua vanha Welhokaista tuohon DNA kuituplussaan. Entisessä systeemissä Cisco hoiti netin kaapelista Linksysin EA6900 reitittimelle, joka hoiti lähiverkon ja kokonaisuus toimi kuin se kuuluisa junan vessa.

Nyt tilalle tuli tuo Sagemcom F-3686ACv2 ja ajattelin että homma toimii kuten ennenkin. Laitoin Sagemcomin Bridgemodeen aloitussivulta, jonka jälkeen ajattelin että ei muuta kuin piuha Linksysiin ja homma toimii. Niinhän se toimikin, ainut että nopeus oli pääasiassa 8-25mbps sisään ja n. 20mbps ulos. Tuota parempaa tulosta ei saanut millään ja lähiverkko yskähteli. Linksysin asetuksia en muuttanut ollenkaan.

Sitten Linksys pois verkosta ja Sagemcom tilalle ja nopeudet nousivat heti 195mbps/20Mbps, eli ihan kuin tuo Linksys ahdistaisi verkossa. Playstation taas puolestaan hukkasi verkkoa muutamia kertoja tuon vaihdon jälkeen mutta sehän voi olla sattumaa.

Osaisiko joku kertoa, miten tuo Sagemcom saadaan siltaavaksi ja Linksys takaisin peliin verkkoa jakamaan? Sen huomasin että kun tuota Sagemcomia sääti niin enää sisään purkkiin ei meinannut päästä millään ja välillä koko roskan sai resetoida.
https://www.dna.fi/documents/753910..._low.pdf/b6d42cf5-6843-4b67-9d68-9542d8e5d3c2

| DNA
upload_2018-1-20_20-49-8.png
 
Viimeksi muokattu:
Tuota kyllä testasin mutta onko näin että mitään asetuksia tuosta ei voi säätää ja näin parantaa verkon toimintaa. Tuolla asetuksella jostain syystä verkko oli tahmainen ja maksiminopeudesta jäätiin noin 10-15%:iin


Sent from my iPhone using Tapatalk

Maksiminopeus testattu miten?

Kokeile tuikata kone suoraan sillattuun porttiin kiinni ja testata nopeudet.
Jos tulee se mitä pitäisi niin voit kohtuullisella varmuudella sanoa että ongelma ei ole Sagemcom taikaloodassa.
 
Maksiminopeus testattu miten?

Kokeile tuikata kone suoraan sillattuun porttiin kiinni ja testata nopeudet.
Jos tulee se mitä pitäisi niin voit kohtuullisella varmuudella sanoa että ongelma ei ole Sagemcom taikaloodassa.

Pirullinen tilanne kun ei ole oikein laitetta jolla luotettavasti voisi tuo piuhalla testata mutta kai sellainen sitten pitää jostain kaivella.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kannettava toki löytyy mutta ilman rj45 liitintä sekin. Sehän tuossa boksissa on että esim wlania en voi pois laittaa kun tuntuu että koko boksi surkastuu tuosta bridge modesta ja katoaa tuohon lähiverkkoon. 192.168.100.1 ei toiminut yhteen vaiheeseen olenkaan ja joutui resettaamaan koko boksin ja aloittamaan alusta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kannettava toki löytyy mutta ilman rj45 liitintä sekin. Sehän tuossa boksissa on että esim wlania en voi pois laittaa kun tuntuu että koko boksi surkastuu tuosta bridge modesta ja katoaa tuohon lähiverkkoon. 192.168.100.1 ei toiminut yhteen vaiheeseen olenkaan ja joutui resettaamaan koko boksin ja aloittamaan alusta.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Niitä RJ45 USB-verkkokortteja saa halvimmillaan alle 40eurolla.

Yleensä jokaisesta WLAN-laitteesta on saanut tavalla tai toisella sen WLANin pois päältä. Ei valmistaja voi noin isoo mokaa tehdä
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 943
Viestejä
4 570 720
Jäsenet
75 332
Uusin jäsen
Wildhoney

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom