Ei se ole tuossa se ainoa pointti, vaan se että hyökkääjä yrittää päästä organisaation sisäisiin resursseihin jollakin tunnuksella, jonka kautta sitten voi skannailla muita aukkoja jne.
On toki helppo vetää tuollaisia yleistyksiä, jos ei ymmärrä mistä tietoturvassa ylipäätään on kyse ja miten tietomurtoja toteutetaan.
No ei tartte olla mikään asiantuntija, jotta tuon syy olisi selvä, mutta on se 2FA silti turhaa paskaa käyttäjälle.
Pankkiasiontiinkin tarttee nykyää puhelin olla aina vierellä kun ennen riitti vaan tietokone ja avainlista, kun kerran tai kaksi kuukaudessa kävi kattomassa laskut jne.
No kai sen pari kertaa kk jaksaa aina jostain etsiä.
Jännä ettei noita tunnuslukusovelluksia voi tehdä tietokoneelle? Ois vähä kätevämpää
Varmaan sillä opiskelijan tilillä ei kyllä kovin pitkälle siellä järjestelmissä pitäisi päästä. Toki varman päälle hyvä kai ottaa.
Tässä pari vuotta sitten nämä yleistyi meidänkin firmassa ja syynä oli pääasiassa jonkunlaiset vakuutusmaksut..
Sitä kutsutaan sessioksi. Jos kirjaudut johonkin Microsoftin palveluun yhdellä tunnuksella, et voi saman session aikana käyttää toista tunnusta kirjautumatta ensin ulos toiselta. Tätä voi kiertää käyttämällä toista selainta, tai selaimen yksityistä tilaa. S
Joo Sessio opetettiin about 20v sitten Lukion web kurssilla, kiitos muistutuksesta.
Siis tuo firman login sivu jäi pysyvästi selaimeen vaikka kirjautui uloskin.. aina kun meni outlook.com, niin firman login sivu. No uusi PC tuli jossai vaiheessa rakennettua, niin kyllähän se silloin toki nollaantui
Se vasta olisikin verovarojen tuhlausta, jos oppilaitoksen kaikki tietojärjestelmät rakennettaisiin ja ylläpidettäisiin alusta saakka itse. Se että kaikki ei ole kertalaakista valmista, on pieru saharassa.
Ainii, vähän kuin potilastietojärjestelmät, joita oli joka kunnalla vähän omansa.
Varmaan onnistuisi tehdä em. Ja koulujen järjestelmät keskitetysti suomessaki. Jäis rahat suomeen eikä megakorporaatiolle meren taakse jne
Vai ei täällä taida osaaminen riittää moiseen.
Digitalisaation vastenmielisimpiä piirteitä on se, että ihmiset de-facto pakotetaan käyttämään jotain härpätintä tai teknologiaa vastoin tahtoaan. Ei kännyköitä ollut koskaan tarpeen pakottaa ihmisille, vaan niitä hankittiin, koska ne koettiin äärettömän käteviksi ja hyödyllisiksi. Nykyään on pitkälti menty siihen, että eläminen ilman älypuhelinta ja/tai sirukorttia on jotakuinkin haasteellista.
No jep. Tuli heti mieleen keissi, kun perheen kanssa käytiin lomalla virossa, jonne mentiin ensin junalla, sitten ratikalla ja lopulta laivalla.
Menomatkalla ostin ratikkaliput juna-aseman automaatista kätevästi. Paluumatkalla oli aika kiire ja ratikka odotti jo pysäkillä, joten en tohtinut jäädä ostamaan lippua ja ajattelin että ostan ratikassa.
No ennen vanhaan sen pystyi ostamaan tekstarilla kätevästi. Nyt piti alkaa jotain sovellusta asentamaan ..joo ratikka oli jo juna-asemalla, ennen kuin sain mitää lippua ostettua.. miksei voi ostaa web sivulta kuten VR? (Ehkä voi, en vaan tiedä?)
Poistin sovelluksen..
Esimerkiksi joukkoliikenteen käyttäminen käteisellä alkaa olla melkoinen temppurata. Miten nykyään edes ostetaan junalippu rahalla?
Hehe, täällä tuli korttimaksu taas vaihtoehdoksi busseissa. No perheen kanssa kaupunkiin lähettiin, niin vain 1 henkilön per maksukortti voi maksaa kortilla. Meitä oli 3 joista piti maksaa.. tivasin kuskin kanssa, että mitä ihmettä, miten on mahdollista.
No lopulta keksin, että onhan mulla toinenkin maksukortti.. no pojan päästi ilmaiseksi.
Ehkä Kerran pari vuodessa käyttää julkisia niin aina saa opetella uudestaan kun systeemit muuttuu.