Digital Combat Simulator (DCS World)

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Ei kannata Steamin kautta hommata noita DCS moduuleita, niiden päivitys yms. on usein nihkeämpää.
Päinvstoin. ED:n omat serverit ovat jonkun ADSL:n päässä eikä päivityksiä saa ladattua täyttä kaistaa. Päivityksillä ei ole myöskään auto updatea. Mikään ei nakerra niin paljoa kun vihdoin on aikaa pelata peli ei ole päivittynyt ja päivitystä ei saa ladattua edes täyttä kaistaa.

Halutessa onnistuu myös Steam -> ED launcher siirto paria nappulaa klikkaamalla. Toisinpäin ei.

Päivitysten takkuilu on jotain menneisyyden hommia. Nykyään ainoat edut ostaa suoraan ED storesta on että kehittäjä saa enemmän rahaa ja saa ED mileseja. ED milesit ovat 10% pisteinä jokaisesta ostokaesta jossa et käyttänyt ED mileseja.

IL2:ssa voi vapaasti ostaa storesta ja Steamistä. Kirjaudut sisään IL2:ssa niin storesta ostetut koneet ovat käytössä. ED:ssäkin voi kirjautua sisälle. Miksi samanlaista modulien synkkausta ei ole tuota kautta? Ei tarvitsisi edes luoda uusia Steam avaimia storesta ostetuille moduleille. Varmasti muitakin vaihtoehtoja olisi kuten Total Warien käyttämä synkkaus webbisivulla olevan linkin kautta.

Niin kauan kun voin Steamistä ostetuilla moduleilla käyttää molempia platformeja ostan kaiken Steamistä. Jos ED joskus sallii käytön myös toistenpäin sitten pitää katsoa tilanne uusiksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 076
Mielestäni ED updaterilla on tullu aivan riittävästi (20-30MB/s) lähiaikoina. Tuo on aika paljon ADSL:lle.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Tilasin VPC MongoosT-50CM3 - Throttle Control System kuukausi sitten, mutta jono on niin pitkä ettei mitään hajua koska tulee. Lopullinen hinta pompsahti verojen takia 370€ -> 476€ ja sillähän ois saanu jo koko HOTAS:in, mutta nyt päätin hankkia osa kerrallaan parasta mitä rahalla saa. Pitää myöhemmin laittaa myös kunnon joystick, kun tulen vielä toimeen tällä PXN-2119 joystickillä.

Tuo PXN on meikän eka HOTAS mutta väittäisin että hyvä budjettiratkaisu. Hinta pompsahtaa tullin takia jonnekin 80€ (+20€ jos ei tullaa itse) ja ihan hyvä hintaisekseen.
Suurimmat viat ja hyvät ominaisuudet:
-joystickin kierto vasemmalle sisältää selvästi tunnistettavan tyhjän alueen
-throttlen kaasuvivun ala- ja yläpäässä myös selvät 1cm tyhjät alueet
-kun throttlea pitää keskivaiheilla, käden lepuuttaminen sen päällä aiheuttaa "värinää" ja pelissä kaasu saattaa teleporttailla 40-50% välillä
-throttlen 2 kpl potikkaa kääntyvät 270 astetta eivätkä ole kovin tarkkoja, mutta toimivat hyvin esim. analogisena jarruna
-joskus harvoin tapahtuu bugi tai kosketushäiriö jossa joystickin 7 ja 8 nappi aktivoituvat kun tikun vetää täysillä taakse ja kiertää vasemmalle
+paljon nappeja ja sopii hyvin VR-pelaamiseen
+suht tarkka joystick
+toimii, kyllä tästä alle 100€ kannattaa maksaa

Tilasin nuita 2kpl ja kummassakin oli samat tyhjät alueet joten tyyppivika taitaa olla.
13.1 tilattu. Saapui 26.2. Eli aika tasan 6 viikkoa. Kun saat invoicen, eli maksat tuotteen oikeasti niin siitä about 2 viikkoa.

Tilasin samalla myös VKB Gunfighter MK3 SCG Premium gripillä joka tuli jo tammikuun puolella. Molemmat ihan jepa. VKB:ssä on dry glutch, eli käytännössä kitkalla saa vielä yhden ulottuvuuden säädettävyyttä. Se on tahmea ja tökkii. Piti tilata nyogelia joka tekee siitä vielä tahmeamman ja sitä myötä smoothin, mutta ei ole vielä saapunut. Valmistajakin tuota tököttiä suositteli, voisivat laittaa sitä jo tehtaalla jos kerta sieltäkin suunnalta tulee vahva suositus. Kuulema toimivuudeltaan melko taika-ainetta.

Virpilissä en ole vielä detenttejä kokeillut kun lennän helikoptereita, hävittäjiä ja warbirdsejä. En ole jaksanut vielä säätää miten ne joka koneelle laittaisi niin että ei tarvitse niitä aina vaihdella. Pelkästään keybindingien tekemisessä ja muistamisessa on ihan tarpeeksi työtä aluksi. Vieläkään en kaikkia nappuloita täysin hyödynnä. Jos Virpilistä pitäisi jotain valittamista löytää niin encoderit ja nuo metalliset toggle nappulat omaavat melko paljon löysää. Ai niin ja toinen asia joka on erittäin ärsyttävä on että throttleja pitävässä pinnissäkin on aivan älyttömästi pelivaraa. Niin paljon että se käytännössä ja häiritsee, kehitin tosin jo tuollaisen vinottaisen gripin että työnnän aina throttleja vastakkain toisiin että tuota rakoa ei synny. Ehkä tohon reikään voisi koittaa kikkailla jonkinlaisen shroudin tms. 3D printerillä tai muulla keinolla.

Pakko sanoa että kunnon throttlella ja joystickilla pelaaminen on 100x muakavempaa. Hankalatkin asiat kuten AAR on nyt lastenleikkiä. Kunhan vielä saa korjattua tuon dry glutchin niin sitten se on vielä mukavempaa. Myöskin kunnon läjä nappuloita on lisännyt mukavuutta huomattavasti. Bindasin Harrierissa MFD nappuloita joystickkiin niin että voin TPODin zoomia ja laseria kontrolloida siitä. Ei tarvitse enää ottaa hiirtä käyttöön jos haluaa sitä ohjailla vaan kaikki kontrolli on nyt HOTAS:ssa. Toki jos on puristi realismille niin noita kontrollejahan ei ole oikeassa elämässä HOTAS:ssa. Muita esimerkkejä on että laitoin Virpilin encodereihin kirkkauden ja kontrastin säädön Gazellellen monitorille. Varsinkin yöllä kun tuhoaa yhden kohteen näyttö menee kirkkauden takia täysin lukukelvottomaksi. Nyt ei tarvitse alkaa etsimään niitäkään namiskoja ohjaamosta vaan katseen voi pitää lukittuna näyttöön. Nopeuttaa seuraavan kohteen hakua huomattavasti.
Maksuvaatimus tulikin heti tuon edellisen viestin jälkeen, joten 1kk jonotus ja 2 viikkoa maksamisesta saapui perille. Rahan siirrossa taisi mennä useampi päivä kun kerkesivät kysellä rahojen perään ja uhkasivat tilauksen perumisella ellei rahoja näy. Lähetin kuvan kuitista ja seuraavana päivänä lähettivät viestin että kaikki kunnossa.

Pari tuntia olen kerennyt testailemaan ja onhan tämä iso ja komea! Potikat pyörii vapaasti ympäri ja muutenki kaikki on tarkkaa edelliseen throttleen verrattuna. Oli mukava naputella Bf 109:n akku, generaattori, valot, jne. päällä suoraan throttlen napeista ja pyörittää kompassi oikeaan suuntaa potikasta. Itse throttlen vipuosa on kyllä iso ja mitä isompi käsi sitä paremmin peukalonappeja saa paineltua. Tunnin pelaamisen jälkeen huomasin että pidin kämmentä tuon oikean puoleisen osan päällä kun VR-kontrollit on nuissa peukalonapeissa (2kpl POV ja 1 kpl potikka). Hienoa myös että kaasuvipu on tiukka eikä se liiku minnekään kun kättä pitää sen päällä.

 

Siivekäs

NOSTO
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
138
Tiedoksenne että Mi-24P Hind on saatavana preorderina nyt myös Steamissa, olihan se pakko ostaa pois kuleksimasta kun vielä tänään tuli tilattua Saitekin X52 Pro. Kohta voi heittää tuolla TM Hotas.Xllä vesilintua :happy:
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Onpas kökköä. Päivitin koneen 5600x ja 32Gb muistia. Ostin Syrian kun se nyt vihdoin pyörii.

Päivityksestä huolimatta Syria at War serverillä pelatessa DCS kaatuilee jatkuvasti. Ilmeisesti tuo kartta imee muistia ns. vitusti ja kun se loppuu DCS kaatuu.

Koitin ratkoa ongelmaa laskemalla preload radiuksen 10 000 ja laitoin 60 gigan page filen.

Nuo auttavat jos muistaa sulkea taustalta turhat sovellulset kuten selaimen. Jos ei, niin DCS kaatuu jossain vaiheessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 076
Onpas kökköä. Päivitin koneen 5600x ja 32Gb muistia. Ostin Syrian kun se nyt vihdoin pyörii.

Päivityksestä huolimatta Syria at War serverillä pelatessa DCS kaatuilee jatkuvasti. Ilmeisesti tuo kartta imee muistia ns. vitusti ja kun se loppuu DCS kaatuu.

Koitin ratkoa ongelmaa laskemalla preload radiuksen 10 000 ja laitoin 60 gigan page filen.

Nuo auttavat jos muistaa sulkea taustalta turhat sovellulset kuten selaimen. Jos ei, niin DCS kaatuu jossain vaiheessa.
Ihan normaalia, itsellä on 100GB pagefile useammalle SSD:lle jaettuna ja 16GB RAM ja aika usein pagefilea on käytössä jotain 60GB+ keskusmuistin lisäksi. Kannattaa muistaa sulkea DCS jos vaihtaa serveriä välissä tuo nimittäin vaikuttaa siihen muistin käyttöön. Memory leak tai joku tuossa on kun muistin käyttö ei juuri vähene koskaan vaikka vaihtaisi serveriä.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
701
Uuden päivityksen julkaisun myötä hyviä tarjouksia paljon DCS Storessa. Itselle tarttui mm.Huey ja Mustang, ehkäpä vihdoin vois Hornetinkin hankkia. Aiempaan keskusteluun viitaten btw. en suosittele steamia. Nuo milesit (10% cashback periaatteessa), jo alkujaan halvemmat hinnat sekä aiemmin tulevat päivitykset on jo niin iso syy. Ei siitä nopeammasta steamin downloadista ole muutenkaan iloa jos saa odottaa 1-2 vuorokautta enemmän että pääsee lataamaan. Eikä mulla nuo lataukset suoraan ole katastrofaalisen hitaita olleet muutenkaan. Uutta päivitystä vasta testaillut eilisen illan, vaikuttaa hyvältä mutta kaatui pari kertaa mitä DCS ei ole ikinä ennen tehnyt. No, beta on beta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 076
Itsellä ei ainakaan ole ollut mitään ongelmia vielä. Tuntuu että pyörisi jopa vähän paremmin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 027
Täällä kanssa kaatuu vähän väliä uusimman 2.7 päivityksen jälkeen. Erityisesti tuntuu kaatuvan kun tehtävää lataa uusiksi.
 

Siivekäs

NOSTO
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
138
Minulla myös kaatui viikonloppuna mission editorissa kerran mutta sen jälkeen toimi ihan kiitettävästi, mitä nyt mission editor jumitti välistä. Pitää tänään illemmalla testailla mistä moinen saattaisi johtua ja mitä sille voisi tehdä...
 

Siivekäs

NOSTO
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
138
Tänään tuli haettua postista Saitekin X52 jossa on kyllä nappia ja namiskaa ihan kiitettävästi, tikku tuntuu kyllä aika löysältä mutta kai tuohon tottuu. Huomenna pitää alkaa laittamaan asetukset kuntoon ja opetella ulkoa missä mikäkin namiska on. Nyt kun tulisi vielä Steam-ale niin nappaisin A-10Cn uudeksi leluksi :cool:
 
Liittynyt
15.01.2018
Viestejä
119
Tänään tuli haettua postista Saitekin X52 jossa on kyllä nappia ja namiskaa ihan kiitettävästi, tikku tuntuu kyllä aika löysältä mutta kai tuohon tottuu. Huomenna pitää alkaa laittamaan asetukset kuntoon ja opetella ulkoa missä mikäkin namiska on. Nyt kun tulisi vielä Steam-ale niin nappaisin A-10Cn uudeksi leluksi :cool:
Siinäkin on tullut/tulossa v2, samaan tyyliin kuin black shark joskus oli, eli tarjolla maksullinen upgrade tai voi ostaa suoraan ton kakkos version.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
340
Black Sharkistakin on tulossa päivitetty 3-versio.

We are also pleased to update you on the progress to Black Shark 3, including the revised cockpit, new external model, new avionics and weapons. This new version of the highly successful Ka-50 simulation should be available this summer and will be offered to existing owners of Black Shark II with a substantial discount.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
DCS uudistaa miten voi kokeilla moduuleja. Ainakin aluksi vain standalonessa, facebookista otettu

DCS WORLD | NEW FREE TO PLAY PROGRAM AND STABLE RELEASE

It is with great pleasure that we announce 2.7 has moved to DCS World Stable. We would like to thank you for your continued support and detailed bug reports.

Today, we are also introducing a new Free to Play system that lets you evaluate all of our modules (aircraft and maps) for 14 days. You can play each module sequentially for 14 days or any number of them at a time. Once you have ‘consumed’ the 14 days, you will be given another 14 day free trial period for all modules six months later. Enjoy the offer and please tell your friends!

Fly the DCS: F/A-18C Hornet for two weeks and then DCS: F-16C Viper for another two. You can download new terrains at the same time, whatever you fancy. Each module will give you 14 days to evaluate and enjoy them without any limitations or obligations. If you’ve tried a module and aren’t 100% certain about purchasing, you can re-evaluate six months later.

Campaigns are excluded.

Download DCS World now:


And for all newcomers to DCS, you can benefit from a 50% joining discount on your first purchase, whether you buy one module or the whole library! Spread the news.

We truly hope our new free to play system will give you the flexibility you need to enjoy each module and make informed purchase decisions. Thank you!

We apologize that this offer cannot also be made available on Steam.

Thank you for your passion and support.

Yours sincerely,

Eagle Dynamics Team
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
Syria mappiin tuli eilisen päivityksessä Kypros. Kävin Harrierilla pikaiseen Kyreniassa, täytyy seuraavaksi tarkemmin tutkia Hueylla.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Mi-24P Hind tuli myös early accessiin. Sitä voi kokeilla tuolla uudella trial systeemillä.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
81
Tuli testattua Hindiä. Etupenkin tähtäin on surkea tällä hetkellä VR laseilla. Se aukeaa penkin eteen ns virtuaalinäyttönä joka peittää eteenpäin näkymän. Normaalilla näytöllä pelatessa se menee kokonäytöntilaan. Olisi mukava jos pystyisi katsomaan optiikan läpi kuten jossain räiskintäpeleissä käytetään VR laseilla kiikaritähtäintä. Siihen on kyllä tulossa päivityksiä, mutta tuli varmaan tuhlattua nyt kahden viikon ilmainen aika turhaan. Puolen vuoden päästä uudelleen jos ei osta. Ai kanssa sitä tähtäintä ei tietysti tarvitse käyttää ollenkaan, tosin Ai ei tunnista tällä hetkellä omanpuolulaisia vaan ampuu tasapuolisesti kaikkia. Toinen jännä on että quick missioneissa ei auennut Ai menu. Nakkasin sitten koneen editorissa kartalle niin pelittää. Ai menu piti myös pindata kahteen paikkaan asetuksissa.

Pilvet on muuten korjattu VR laseille kuun vaihteen jälkeen, niin pystyy nykyään taas pelaaman. Tuo BS3 uutinen oli ihan positiivinen yllätys kun keväällä vaikutti siltä että sitä ei tule ollenkaan.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Puolen vuoden päästä uudelleen jos ei osta.

Pilvet on muuten korjattu VR laseille kuun vaihteen jälkeen, niin pystyy nykyään taas pelaaman.
Tekee uuden accountin kun taas haluaa kokeilla Hindia uudestaan.

Onko VRssä pilvien laadulla jotain väliä? Kokeilin Low ja Ultra ja ne tuntuisivat näyttävän ihan samalta.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Nojoo. Luovutan VR:n suhteen tämän kanssa. VR jollain ihan ripuli resoluutiolla niin että pitää zoomata että saa suurimmasta osasta mittareista selvää joku 20-25fps, hyvällä tuurilla 45fps parin sekunnin ajan. Flat screen 3440x1440 ja asetuksia reilusti nostamalla mm. piirtoetäisyyden suhteen glorious 90 fps. Odotellaan seuraavan genin näyttiksiä jos niitä saa ja kokeillaan sitten VR uudestaan.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Nojoo. Luovutan VR:n suhteen tämän kanssa. VR jollain ihan ripuli resoluutiolla niin että pitää zoomata että saa suurimmasta osasta mittareista selvää joku 20-25fps, hyvällä tuurilla 45fps parin sekunnin ajan. Flat screen 3440x1440 ja asetuksia reilusti nostamalla mm. piirtoetäisyyden suhteen glorious 90 fps. Odotellaan seuraavan genin näyttiksiä jos niitä saa ja kokeillaan sitten VR uudestaan.
Mulla on aika tykkikone, mutta se alkaa yksimään heti lentosimuissa ja on pakko laskea vaikka mitä asetusta joiden tehon vientiä ei flat eartheri vielä tiedä.

DCS:ssä VR toimii minun kokemusten mukaan ylivoimaisesti parhaiten, ja esim. ohjaamon nappien painelu onnistuu parhaiten ettei tarvi pikanappeja joka hommaan. FS2020:ssa asetuksia on työläs edes testata ja aina pyörii huonosti, eikä nappeja voi painaa suoraan ohjaamosta VR:nä. IL-2 toimi nyt syksyllä päivitysten jälkeen miten sattuu, esim. pään paikkaa ohjaamossa en pystynyt edes säätämään vaan se oli kiinteä, eikä nappeja voi painaa kuin pikanäppäimillä. X-Planea en oo koittanu ku kohta vuosi vasta lentosimukokemusta takana.

Jotkut turhat asetukset vievät DCS:ssä aivan hillittömästi tehoja eikä niitä edes huomaa jos ne on päällä. Minä taisin laskea ainakin maastoa/puita ja laitoin reunanpehmennykset 4x mikä parantaa menoa paljon. Nyt on ollu simuilusta vähän taukoa, mutta väittäsin että vaikka varjot pistää low:lle niin silti ohjaamossa ne näkyy erittäin nätisti kun aurinko paistaa. Kävi mielessä että onko ne asetukset vain maastolle ja ohjaamo on aina viimisen päälle? Siltä se ainakin tuntuu. Väittäisin että resoa ei kannata laskea ollenkaan, ja keskittyy vain laskemaan puiden ja muiden "turhien" juttujen määrää, jne. Eroa ei varmaan edes huomaa, jää vain kummittelemaan mieleen se low asetus jolla ei ole väliä! :D ?
 
Viimeksi muokattu:

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Kaikki muu oli jo pois päältä paitsi ohjaamon tekstuurit Highlla. Puutkin laskin 25%. Kaikki mahdolliset AA ja pehmennykset 0:ssa. Pilvetkin ottaisin pois jos pystyisin. Ei tuota noilla asetuksilla pysty edes pelaamaan ainankaan koneella joka vaatii visuaalista spottaamista kuten Hind. Siinä vaiheessa kun pitäisi jo ampua niin kohde ei ole edes vielä ladattu. Sitten se ilmestyy ja pitäisi reagoida puolessa sekunnissa ja tähtääminenkin mahdotonta kun peli nykii niin saatanasti.

Ennemmin otan 90 fps 34" ultra wide resolla, TrackIR5 ja ultra piirtoetäisyyden sekä metsät joissa on puita ja kaupungit joissa on taloja eikä talojen kattoja vain maalattu maahan.

Mitä olen nyt jutellut VR ihmisille niin jengi sanoo että "it runs just fine" huonommalla kokoonpanolla kuin mitä minulla on (5600x 3060Ti) kun vähän lisää kysellyt niin just fine on 20fps. Jos nyt edes saisi jotenkuten tasaisen about 40fps. Kokeilisin 3080, mutta kahen tonnin hinnalla jää kyllä kokeilematta.

IL2 on ollut ehdottomasti paras VR kokemus. Se toimi samoilla asetuksilla(about kaikki tapissa) kuin flatscreen täydellisesti. Ohjaamon tekstuurit ovat erittäin selkeät eikä ole mitään luettavuus ongelmia, spottaaminen maahan ja ilmaan on erittäin mukavaa. Myös koneiden mallit ja tekstuurit sekä valaistus ovat parasta mitä VR peleiltä olen tähän mennessä nähnyt.

En edes vaivaudu tekemään erillisiä VR asetuksia sille ellen ala pelaamaan moninpeliä enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
192
Onhan se DCS VR aika vaativa koneelle. Oma setti 8700K + 2800TI + Reverb G2 pyörittää peliä kohtuullisesti (45x2 fps reprojection) suurimman osan ajasta.

Hyvä puoli on se, että grafiikat näyttävät tosi hyvältä vielä lähes minimi asetuksilla (poislukien juuri cockpit textures=high ja shadows=low). MSAAx2 voi kokeilla kun pistää DCS VR asetuksista AA maskin koon minimiin 0.1 niin se kattaa vain näkökentän keskustan ja on siten kevyempi.

VR-lasien asetuksista (WMR sekä SteamVr) voi sitten aktivoida Reprojectionin, joka käytännössä tuplaa fps:t. Jos ei vieläkään päästä reprojectionin vaatimaan 30 tai 45 natiivi-fpsään, niin sitten vaan SteamVR render resolutionia alemmas kunnes fps kelpaa. Toki tämä on tradeoff kuvanlaadussa, mutta saa ainakin VRlle niin tärkeän FPSn sopivaksi.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Ehkä tuota voisi vielä kerran räplätä. Sellainen huomio että Quest 2 natiivi resolla FPS on 6 tällä kokoonpanolla. En oikein näe miten tuota voisi niim dramaattisesti parantaa että pärjäisi laskematta resoa.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
81
Quest 2 käyttää todella paljon tehoja ja näyttää huonolta DCS:ssä, varsinkin kun yrittää katsoa kauas. Osta lasit joissa oikea pakkaamaton kuvayhteys. Mutta ei kannata huvikseen ostella laitteita jos jää lentely vähäiseksi. En voi suositella nykyisistä laseista oikeasti mitään. Kaikissa on erilaisia ongelmia, varsinkin kestävyyden suhteen.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
192
En voi suositella nykyisistä laseista oikeasti mitään.
Itse voisin suositella HP Reverb G2:sta DCS-käyttöön. Resoluutio on riittävä (tarvitaan myös tehokas kone), äänet todella hyvät, ergonomia hyvä. Tracking on ok, kun ei ihan pimeässä pelaa.

Toki parantamisen varaa siinäkin vielä on. Esimerkiksi terävän kuvan alue keskellä on luokattoman pieni, eli päätä joutuu kääntelemään paljon. Sweet spotissa tarkkuus on kyllä tosi hyvä. Toinen heikko puoli: yölennolla musta näyttää lähinnä harmaalta.

Kokemusta on seuraavista laseista: Lenovo Explorer, Samsung Odyssey Plus, Reverb G1.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Quest 2 käyttää todella paljon tehoja.
Onko tähän väittämään lähdettä? Ennen ostopäätöstä tein tutkimusta ja kukaan ei ollut tätä pystynyt todistamaan.

Ainoa mitä löysin on että Quest 2 joutuu super samplaamaan jos haluaa G2 vastaan terävyyden jolloin suorituskyky kärsii.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 168
Reverb 2 on riittävä resoltaan. Ainut mikä ahdistaa on sairaan pieni fov. Pimax oli parempi fovilta mut muuten kiinakaman onglemat.

Mut reverb 2 se millä tätä on mukava pelata. 9600K plus 1080Ti riittää ihan kivasti. 3090 ois optimi mut kerätä euroja vähä viel.
Dcs PD 1.0 , steam vr reso 80% reshade for VR käytössä jotta näkee maalit ja dcs kaihi simulointi lähtee veke :)
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 168
Onko tähän väittämään lähdettä? Ennen ostopäätöstä tein tutkimusta ja kukaan ei ollut tätä pystynyt todistamaan.

Ainoa mitä löysin on että Quest 2 joutuu super samplaamaan jos haluaa G2 vastaan terävyyden jolloin suorituskyky kärsii.
Quest 2 ei pääse reverbin tasolle, kuvan pakkaus tekee terävyydelle hallaa. Hokaa hyvin mittariston ja kaukaisten maalien katselussa eron.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
192
Kerroppa lisää tuosta, alkoi kiinnostamaan.

Jotenkin kuitenkin tuntuu etten ole viime aikoina häiriintynyt DCS:n kaihi-simulaatiosta, mutta voi olla että olen vain tottunut. Joskus aiemmin häiritsi todella paljon kuvan sumuisuus.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 168
Kerroppa lisää tuosta, alkoi kiinnostamaan.

Jotenkin kuitenkin tuntuu etten ole viime aikoina häiriintynyt DCS:n kaihi-simulaatiosta, mutta voi olla että olen vain tottunut. Joskus aiemmin häiritsi todella paljon kuvan sumuisuus.

End näppäin kytkee veke/päälle. Reverb g2 ainakin ero melkoinen. Maisema on terävä kauemmas ja se harmaus/sumeus läks

ite piirun oletus asetuksia säädin alemmas mut kyllä kontrastin parantuminen on huomattava.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
192

End näppäin kytkee veke/päälle. Reverb g2 ainakin ero melkoinen. Maisema on terävä kauemmas ja se harmaus/sumeus läks

ite piirun oletus asetuksia säädin alemmas mut kyllä kontrastin parantuminen on huomattava.
Tattis, pitää kokeilla tuota. Luin linkistä, että sisältää paljon konfiguraatiota. Voitko heittää lonkalta tärkeimmät kohdat, jotta pääsee alkuun nopeasti?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 168
Tattis, pitää kokeilla tuota. Luin linkistä, että sisältää paljon konfiguraatiota. Voitko heittää lonkalta tärkeimmät kohdat, jotta pääsee alkuun nopeasti?
Lataa paketti, pura ja kopsaa tiedostot dcs bin kansioon.

ei tarvi alkuun muuta. On oletuksena päällä, end kytkee veke / päälle

reshade xxx jotain niminen filu (en muista tähän hätään) mistä voi tuunata asetuksia.

esim terävöitys 1.1000 > 1.20000 jne

”PreprocessorDefinitions=
Techniques=VRSharpenColor@VR_CAS_Color.fx
TechniqueSorting=VRSharpenColor@VR_CAS_Color.fx
[VR_CAS_Color.fx]
Brightness=0.999000
CASContrast=0.700000
Contrast=1.001000
MaxDelta=0.100000
Saturation=1.100000
Sharpening=1.800000

Tuossa omat > ovat myös ketjussa jonku tekemät niin niihin olen juminu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
81
Onko tähän väittämään lähdettä? Ennen ostopäätöstä tein tutkimusta ja kukaan ei ollut tätä pystynyt todistamaan.

Ainoa mitä löysin on että Quest 2 joutuu super samplaamaan jos haluaa G2 vastaan terävyyden jolloin suorituskyky kärsii.
Ihan vaan omakohtaisia testejä. Ei pitkää Quest kokemusta DCS kanssa, testasin yhden viikonlopun. Paska kuvanlaatu pakatulla kuvalla yhdistettynä huonoon pyörivyyteen. Eli resoluutiosta ei ole mitään iloa. Kokeile pelata sitä alle normaali resoluution, vaikka 50% että paraneeko FPS. Varsinkin huonommalla näytönohjaimella auttaa. Prosessorilla on väliä, mutta jos pelaa massiivisia tehtäviä niin yskii enemmän tai vähemmän olipa kone ja vehkeet mitä tahansa. Minulla ainakin pyörii Hornetille tehdyt Raven One tehtävät oikein mukavasti. Mutta jos pelaa isompia Ka-50 tehtäviä, niin meinaa vähän ruveta nykimään. Tosin ei niin pahasti kuin ennen koneen päivitystä. Jos totta puhutaan, niin ei tätä peliä varten kannattaisi päivittää mitään. Odota vaikka sitä joskus tulevaa multicore päivitystä ja tee jotain muuta sillä aikaa. Itselle ainakin DCS on kuitenkin enemmän tai vähemmän harrastus että käy lentelemässä lentosimussa ja opettelee vaikka jonkun uuden asian. Ei niin väliä mitä ohjaimet tai tietokoneen päivittäminen maksaa jos se tuo paremman pelattavuuden. Voi käyttää samaa tietokonetta kuitenkin myös muuhunkin. DCS on itseasiassa ainut VR peli mitä edes ajattelee pelaavansa enää.
 
Liittynyt
24.07.2017
Viestejä
388
Ihan vaan omakohtaisia testejä. Ei pitkää Quest kokemusta DCS kanssa, testasin yhden viikonlopun. Paska kuvanlaatu pakatulla kuvalla yhdistettynä huonoon pyörivyyteen. Eli resoluutiosta ei ole mitään iloa. Kokeile pelata sitä alle normaali resoluution, vaikka 50% että paraneeko FPS. Varsinkin huonommalla näytönohjaimella auttaa. Prosessorilla on väliä, mutta jos pelaa massiivisia tehtäviä niin yskii enemmän tai vähemmän olipa kone ja vehkeet mitä tahansa. Minulla ainakin pyörii Hornetille tehdyt Raven One tehtävät oikein mukavasti. Mutta jos pelaa isompia Ka-50 tehtäviä, niin meinaa vähän ruveta nykimään. Tosin ei niin pahasti kuin ennen koneen päivitystä. Jos totta puhutaan, niin ei tätä peliä varten kannattaisi päivittää mitään. Odota vaikka sitä joskus tulevaa multicore päivitystä ja tee jotain muuta sillä aikaa. Itselle ainakin DCS on kuitenkin enemmän tai vähemmän harrastus että käy lentelemässä lentosimussa ja opettelee vaikka jonkun uuden asian. Ei niin väliä mitä ohjaimet tai tietokoneen päivittäminen maksaa jos se tuo paremman pelattavuuden. Voi käyttää samaa tietokonetta kuitenkin myös muuhunkin. DCS on itseasiassa ainut VR peli mitä edes ajattelee pelaavansa enää.
Oliko tuo quest 2 kokemus koska?

Itsellä on quest 2 ja mielestäni tuo linkki on parantunut kokoajan. Kuvan saa nykyään hyvinkin tarkaksi ja fps impaktikin on pienempi. Itsellä ei launchissa toiminut edes valikot DCS:ssä q2:lla, ei pyörineet. Näyttikseni on edelleen paska (1070), mutta voin nykyään pelata DCS:ää. AFS2 sitten taas näyttää paremmin mihin itse VR setti pystyy, ja kaiken näkee, lähes tulkoon jopa cessnan pienet bendix/king tekstit radioissa jne.

ei varmasti paras laite markkinoilla mutta hintalaatusuhde ja monipuolisuus edelleen vertaansa vailla.

EDIT: Ainiin ja linkki. questissahan on nykyään myös natiivina Air link, toimii itsellä wifi 5:llakin täysin viiveettömästi ja kuvanlaatu on sama kuin kaapelilla. Tosin toistaseiseksi toiminut vain oculus runtime softilla, steamvr:ssä ei jostain syystä
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
81
Oliko tuo quest 2 kokemus koska?

Itsellä on quest 2 ja mielestäni tuo linkki on parantunut kokoajan. Kuvan saa nykyään hyvinkin tarkaksi ja fps impaktikin on pienempi. Itsellä ei launchissa toiminut edes valikot DCS:ssä q2:lla, ei pyörineet. Näyttikseni on edelleen paska (1070), mutta voin nykyään pelata DCS:ää. AFS2 sitten taas näyttää paremmin mihin itse VR setti pystyy, ja kaiken näkee, lähes tulkoon jopa cessnan pienet bendix/king tekstit radioissa jne.

ei varmasti paras laite markkinoilla mutta hintalaatusuhde ja monipuolisuus edelleen vertaansa vailla.

EDIT: Ainiin ja linkki. questissahan on nykyään myös natiivina Air link, toimii itsellä wifi 5:llakin täysin viiveettömästi ja kuvanlaatu on sama kuin kaapelilla. Tosin toistaseiseksi toiminut vain oculus runtime softilla, steamvr:ssä ei jostain syystä
Pitipä oikein asioikseen testata taas vaihteeksi ja samaa pakattua suttua se kuva on edelleen. Laitoin vieläpä Questin-2 maximi renderöintiresoluution päälle ja ei auta vaan maasto pakkaantuu tuhnuksi. Samalla peli ei sitten myöskään suuren renderöintiresoluution takia pyöri kunnolla. Tietysti jos ei ole mitään vertailukohtaa niin Quest-2 saattaa riittää testailuihin. Itse olen täysin allerginen tuolle videopakkaukselle joka sotkee värit ja yksityiskohdat. Otan vaikka mieluummin pienemmän nimellistarkkuuden.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
Tiedoksi että Mariaanien ilmaismappi saapui. On hyvin yksityiskohtainen ja vaatii siten tehoja. Hieno kuitenkin, varsinkin kopterilla.

Ei tule automaattisesti vaan esim steamissa ilmais-dlc joka täytyy käydä lataamassa.

Lisäys: DCS: Marianas Release FAQ - AVAILABLE NOW!
 
Viimeksi muokattu:

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Hieno kuitenkin, varsinkin kopterilla.
Tuosta nyt voi olla montaa eri mieltä. Hävittäjillä erittäin hieno, kopterilla taas näkee kaikki virheet kuten parkkipaikat 75 asteen kukkuloissa, talot jotka leijuvat ilmassa, epämääräinen kartan geometria paikoitellen, autoja erittäin epäloogisissa paikoissa.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Noniin, tuli nyt räplättyä taas tuota VR kun oli kaverin G2 lainassa.

Ei tästä saa pelikelpoista VR:llä 3060 TI(hiukan tehokkaampi kuin 2080 Super) millään. Ehkä jos lentäisin lentokoneita niin sitten, mutta helikoptereilla on sen verran lähellä maanpintaa kokoajan että ei tuota suttuista ruutua viiti tuijottaa montaa minuuttia. Sain keskiverto FPS:n ihan hyviin lukemiin, mutta kompromissit resoluution ja asetusten suhteen joita joutuu tekemään sinne päästäkseen eivät ole sen arvoisia.

En ymmärrä miten jengi voi pelata tätä vielä huonommilla näyttiksillä kuten 1080 ja tuntea olevansa jotenkin immersoitunut saati että pitää peliä edes pelikelpoisena. Flat screenilläkin tarkemmalla kuvalla ultrawide näytöllä ja track ir immersio on suurempi kuin tuossa suttumaailmassa.

Pakko luovuttaa VR:n osalta lopullisesti nyt. Pitää kokeilla uudestaan kunhan saa käsiinsä 3080.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
Noniin, tuli nyt räplättyä taas tuota VR kun oli kaverin G2 lainassa.

Ei tästä saa pelikelpoista VR:llä 3060 TI(hiukan tehokkaampi kuin 2080 Super) millään. Ehkä jos lentäisin lentokoneita niin sitten, mutta helikoptereilla on sen verran lähellä maanpintaa kokoajan että ei tuota suttuista ruutua viiti tuijottaa montaa minuuttia. Sain keskiverto FPS:n ihan hyviin lukemiin, mutta kompromissit resoluution ja asetusten suhteen joita joutuu tekemään sinne päästäkseen eivät ole sen arvoisia.

En ymmärrä miten jengi voi pelata tätä vielä huonommilla näyttiksillä kuten 1080 ja tuntea olevansa jotenkin immersoitunut saati että pitää peliä edes pelikelpoisena. Flat screenilläkin tarkemmalla kuvalla ultrawide näytöllä ja track ir immersio on suurempi kuin tuossa suttumaailmassa.

Pakko luovuttaa VR:n osalta lopullisesti nyt. Pitää kokeilla uudestaan kunhan saa käsiinsä 3080.
Ainakin 3800x/1080ti Reverb G1 toimii kopterilla erinomaisesti.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Ainakin 3800x/1080ti Reverb G1 toimii kopterilla erinomaisesti.
En tiedä millä magialla tuon teet vai onko meillä täysin erilainen käsitys mikä on pelattavaa ja mikä ei. Minulla on myös tehokkaampi suoritin 5600x.

Olen katsonut varmaan 100 guidea ja kopioinut suoraan monen jampan asetukset joilla on huonompi GPU ja CPU ja jotka väittävät saavansa lähemmäksi 90 fps. Viimeisimpänä kokeilin laittaa DCS:n sisäisistä asetuksista kaiken pois päältä ja kaiken nollaan kuten puut yms. Downsamplasin resoluutiota reilusti. Suljin kaikki mahdolliset softat taustalta yms. Silti oma keskiarvo fps on 52 ja peli näyttää aivan ripulilta, kun kaveri jolla on 5700XT(3060 Ti on 28% nopeampi) ja Ryzen 5 3600 väittää saavansa samoilla asetuksilla 70-90 fps.

Jos DCS vertaa Alyxiin tai IL2, niin molemmat toimivat heittämällä suoraan maksimi resoilla(Quest 2:lla jopa AirLinkillä ja G2:lla) ja ultra grafiikoilla ilman ongelmia ja molemmat näyttävät skarpilta kuin mikä oli HMD sitten kumpi tahansa. En usko että vika on raudassa vaan vika on jossain päin DCS:ssä. Onhan DCS tietenkin raskaampi peli, mutta se että downsamplaa G2 johonkin 50% jolloin kaikki on niin blurrista että silmiin sattuu ja silti suorituskyky on ihan sontaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
En tiedä millä magialla tuon teet vai onko meillä täysin erilainen käsitys mikä on pelattavaa ja mikä ei. Minulla on myös tehokkaampi suoritin 5600x.

Olen katsonut varmaan 100 guidea ja kopioinut suoraan monen jampan asetukset joilla on huonompi GPU ja CPU ja jotka väittävät saavansa lähemmäksi 90 fps. Viimeisimpänä kokeilin laittaa DCS:n sisäisistä asetuksista kaiken pois päältä ja kaiken nollaan kuten puut yms. Downsamplasin resoluutiota reilusti. Suljin kaikki mahdolliset softat taustalta yms. Silti oma keskiarvo fps on 52 ja peli näyttää aivan ripulilta, kun kaveri jolla on 5700XT(3060 Ti on 28% nopeampi) ja Ryzen 5 3600 väittää saavansa samoilla asetuksilla 70-90 fps.

Jos DCS vertaa Alyxiin tai IL2, niin molemmat toimivat heittämällä suoraan maksimi resoilla(Quest 2:lla jopa AirLinkillä ja G2:lla) ja ultra grafiikoilla ilman ongelmia ja molemmat näyttävät skarpilta kuin mikä oli HMD sitten kumpi tahansa. En usko että vika on raudassa vaan vika on jossain päin DCS:ssä. Onhan DCS tietenkin raskaampi peli, mutta se että downsamplaa G2 johonkin 50% jolloin kaikki on niin blurrista että silmiin sattuu ja silti suorituskyky on ihan sontaa.
En ole katsonut fps:ää, veikkaan paljon pienempää. Hyvin ja nautittavasti meni Hueyn kampanjat Larkin's Aviation in Syria, UN Pilot ja Argo. En huomannut ongelmia ruudun päivityksessä taikka grafiikassa. Muistaakseni aika korkealla nuo asetukset. Tosin siviilipuolella minulle riittää 30fps:ää joten luultavasti mieltymyksistä kyse.

Voisin vaikka jossain välissä katsoa DCS:n fps:t, en usko olevan kovinkaan korkeat. Spitillä lentäessä huomaa paremmin alhaisen ruudunpäivityksen mutta siinäkään ei haittaa.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 866
Tyytyisin siihen 30-40 välille jos DCS ei dippaisi välillä alle 30. Varmaan parempi olisi 40+ jolloin dipit pysyvät vielä yli 30. Raketit varsinkin noita dippejä välillä aiheuttavat pahasti.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 000
Tyytyisin siihen 30-40 välille jos DCS ei dippaisi välillä alle 30. Varmaan parempi olisi 40+ jolloin dipit pysyvät vielä yli 30. Raketit varsinkin noita dippejä välillä aiheuttavat pahasti.
Testasin nopeasti niin Kaukasuksella pysyy 40-50, välillä dippaa 40 alle jos enemmän toimintaa. Syyriassa Aleppon kaupungissa matalalennossa 25-30 (fpsVR mittarina). 1080Ti on selkeä pullonkaula, prossu riittää. SteamVR:ssä mukautettu reso 100% (2596*2540 per silmä). Olen niin tottunut että tuo 25 ei häiritse. Tuo 25 oli yllätys, vaikutti sujuvammalta.

DCS asetukset
1627835671326.png

1627835731569.png


Nvidia Control Panelissa minussa on Virtual Reality pre-rendered frames 1.

Täällä on joitain ohjeita twiikkaamiseen, minulla eri arvot kun en ole tehnyt tämän mukaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 076
Ottaisin kyllä MSAA pois ihan suosiolla jos FPS alkaa olla 25 ja vaihtaisin veden mediumiksi ja terrain object shadows flat sekä anisotropic nostaisin 8x. Preload radius on myös kanssa kyseenalalnen asetus toki jos keskusmuistia on joku 32-64GB niin miksi ei mutta itse pidän paljon alhaisemmalla kun peli kuitenkin SSD:llä
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743

Veronpalautukset tuli ja tilasin vihdoin Virpil Ace Flight -polkimet. Hintaa tuli verojen ja kuljetuksen kanssa 408€. Alunperin pidin jo 100€ hintaa liian isona mille tahansa polkimille, mutta näin kävi. "Halpoja" keskinkertaisia 100-200€ polkimia ei saa mistään ja talvella ostettu CM3 Throttle on niin tarkka ja laadukas että toivottavasti kalliit polkimetkin oikeuttavat itsensä.

Seuraava ostos on oikea "flightstick" tämän nykyisen pxn-2119ii Kiinan ihmeen tilalle. Vuosi sitten kun aloitin simulentelyn luulin että joystick on se tärkein, mutta nopeasti huomasin että tarkka kaasukahva(+napit) ja polkimet lisäävät peli-iloa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Mosquito pamahti open betaan. Yksi warbird-suosikkini, niin pitihän se ostaa. Syvää analyysiä on mahdoton tehdä, kun ei ole vielä tunteja alla, mutta hyvä fiilis tuossa toki on, kun kone on mieluisa.

Kysymys: onko tämä yleinen ongelma että sumu-efekti ei toimi ainakaan viimeisessä open betassa?

Eli jos vaikka mission editorissa laittaa tehtävään asetuksen: FOG ENABLE (oikealla toisiksi alin rasti), niin sumuisista alueista tulee rakeista puuroa. kuvat alla:
Screen_210919_191217.png

Screen_210919_190250.png

Olen kiitollinen jos joku viitsii tarkistaa, ennen kun alan enempää vaivaamaan päätäni asialla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 076
Muistaakseni vanha fog ei toimi uusien pilvisysteemien kanssa. Tuosta oli jossain changelogissa. Jättää uusien pilvi preset valitsematta niin käyttää muistaakswni vanhoja pilviä ja sumun pitäisi toimia kuten ennen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Muistaakseni vanha fog ei toimi uusien pilvisysteemien kanssa. Tuosta oli jossain changelogissa. Jättää uusien pilvi preset valitsematta niin käyttää muistaakswni vanhoja pilviä ja sumun pitäisi toimia kuten ennen.
Sama mössö tuosta piirtyy ilman uusia pilviäkin. Eli tapahtuu jos sumu laitetaan vain hyvin alas, usvaa veden päällä -tyylisesti ja lentää sen yläpuolella. Kuvankaappauksessa olikin uudet pilvet muistaakseni poissa käytöstä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 627
Viestejä
4 197 098
Jäsenet
70 756
Uusin jäsen
FuriousJumper

Hinta.fi

Ylös Bottom