Digijärjestelmäkamerat/rungot ja objektiivit -yleisketju

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
589
G9 + Leica 12-60mm on kyllä hyvä yhdistelmä.
On, tuo yhdistelmä aiemmasta kamerasta löytyi oletuksena lähes aina. Ja sama objektiivi olisi löytynyt varmaan G9 II:stakin, ellen olisi osittain täällä käydyn keskustelun seurauksena siirtynytkin tuohon S5 II:een. Mainio päivitys kyllä, mutta yllättäen tämän uuden kameran kanssa huomaan käyttäväni useimmiten tuota 70-300 mm 4.5-5.6 -putkea, kun pidän sen tuottamasta kuvasta (vaikka se on terävä, niin silti siinä on tietynlaista mukavaa pehmeyttä).
 
Liittynyt
01.01.2021
Viestejä
1 059
Onko järjestelmäkameralle joku englaninkielinen nimi? Toki varmaan sanasta sanaan onnistuu kääntäminen mut onko se mitä englantia puhuvat käyttää? Kaikissa YouTube-videossa puhuvat vaan kamerasta.
 
Liittynyt
24.03.2021
Viestejä
210
On, tai siis sanat joilla sitä kuvataan, yleisesti käytetään lyhennettä dslr.
Joo. Ja peilitön järjestelmäkamera on mirrorless camera (lyhenne esim MILC). Ei-järjestelmäkamerat ovat käytännössä kaikki peilittömiä, joten niiden kohdalla tuota peilittömyyttä ei yleensä mainita, vaan mirrorlessilla nimenomaan viitataan järjestelmäkameroihin.
 
Liittynyt
01.01.2021
Viestejä
1 059
Olin toista mieltä pari vuotta sitten, kun edellisen kameran ostin, silloin en tykännyt tosta tilttaavasta näytöstä vaan olisin halunnut omaani tuon flippyscreenin. Nyt kun tota Z50.stä sen pari vuotta käyttänyt ja tuli aika hommata uutta runkoa mietin pitkään tota Z6 Mark III.sta, mutta en tykännyt tosta näytön tyylistä, olisin halunnut tilttaavan. Tuli sitten tilattu Z8. Onkohan Nikon siirtymässä kokonaan noihin flippyscreeneihin? Toisaalta kyllä niihinkin varmasti tottuu jos joskus tilanne että kaikki ovat. (oli kyl mulla muitakin syitä). Ilmeisesti Canonilla kaikki ovat tuollaisia? Ja mitä noita tube-videoita katsonut Sonylla on kaikki tilttaavia? Ehkä Nikonin sitten tekee erilaisia versioita jatkossakin.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 656
Hakusassa harrastusjärkkäri seuraavin speksein
- Runko + tele 400mm/600mm max 4000e (tähän budjettiin jos vielä sopivan laukun, linssisuojuksen, muistikortin saa nii olis hienoa).
- Alustavasti lintujen satunnaiseen kuvaamiseen, joku ihmisten kuvaamiseen sopiva valovoimainen objektiivi olis myös hyvä olla. Käsivaralla kuvausta.
- Sony/canon
- Ei tarvetta videokuvausominaisuuksille

Nyt uutta harrastusta taas hakemassa ja mietiskellyt järkkärin hankintaa. Tähän asti satunnaista kuvailua harrastanut isän vanhalla Sonyn Nex-7 mutta toivois tuohon jo jotain upgradea. Puoliskolla joku halpis Canon järkkäri(vuodelta -12) olemassaan, mutta sitä kautta tullut tutustuttua siihen käyttöliittymään. Ilmeisesti kamerateknologia on kehittynyt varsinkin noiden tarkennusten suhteen, että sitäkin kautta päivitys houkuttelisi. Harrastusidea olisi kuvata jokaisesta lintulajista kuva jonka vaan saan kuvattua, mutta nykyisen välineistön ongelma on lähinnä se, että lähelle ei pääse ja kuvat on välillä nii suttua ettei tiedä onko lintu vai kala. Ihmisiä tykkäsin myös kuvata aikanaan, mutta siihen ei koskaan oikee ollut sopivaa objektiivia, nyt voisi senkin hankkia.

Budjettia ite rungolle ajattelin alta 3 tonnin, joka voi kyllä olla omaan harrastustasoon nähden ihan turhan kallis. Lähinnä kuvaaminen kuitenkin omaksi iloksi, ehkä jos joskus parhaasta kuvasta saa jonku kivan A3 koon taulun seinälle nii ei haittaa, mutta ei ne nyt muuten esille ole menossa. Enkä todennäköisesti ole suonlaitaan lähdössä kuvaamaan aamuyöstä, että kuvailu kuitenkin satunnaisempaa harrastelua kun luonnossa tai ulkona liikkuu muuten.

Ehdinkin tätä keskustelua selailla jonkin verran että onko se nyt parempi kinokokonen kenno vai ei, enkä silti ottanut selvää että mikä se lopputulema on jos ei mitään 13000e objektiiveja ole hankkimassa. Kovasti mietityttää miten noissa halvemmissa teleissä riittää valovoima mihinkään? F11 kuulostaa melko pimiältä, mutta en sit tosiaan näistä moderneista vermeistä tiiä, sonylla kun ei uskaltanut paljoa iso1600 isompaa laittaa etteikö yksityiskohdat kadonneet ja kuva muuttunut puuroksi.

Ensimmäisenä selatessa tuli vastaan tuo Canonin R6 Mark 2, joka nyt tuohon 2400 hintaan ei kuulostais ihan mahottoman pahalta. Kuitenkaan ei oo oikeen ymmärrystä, että hyödynkö minä siitä vai saisinko vaikka tonnilla aivan omiin taitoihin nähden lähes vastaavan pelin ja sit kaveriksi paremman objektiivin?
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
267
Onko järjestelmäkameralle joku englaninkielinen nimi? Toki varmaan sanasta sanaan onnistuu kääntäminen mut onko se mitä englantia puhuvat käyttää? Kaikissa YouTube-videossa puhuvat vaan kamerasta.
"Järkkärin" englanninnos on niinkin kirjaimellinen kuin system camera. En tiedä onko se amerikkalaisten rakkaus lyhenteisiin vai mikä joka pitää nimenomaan yhdentyyppiseen digitaalijärjestelmäkameraan viittaavan DSLR-kirjainsopan elossa. Sama koskee näitä vähintäänkin väkisinväännettyjä MILC/EVIL-lyhenteitä. Toisekseen peilittömistä puhuminen on vähän hölmöä, yleensä asiat nimetään jonkin ominaisuutensa mukaan, ei jonkin puuttuvan ominaisuutensa mukaan. Ehkä jo muutaman vuoden päästä puhutaan peilillisistä järkkäreistä eikä peilittömistä järkkäreistä; kuten nykyään puhutaan putkitelkkareista ja telkkareista, eikä telkkareista ja littutelkkareista.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
246 249
Viestejä
4 299 754
Jäsenet
71 826
Uusin jäsen
cnasse

Hinta.fi

Ylös Bottom