Pari pointtia, josta on sanottavaa näin keskellä yötä.
- Suurin puute emojen soundissa tulee mm. basson toistossa jossa basso tuppaa helposti puuroutumaan. <- Juuri se mistä (erottelevuus) ylempänä itsekin totesin.
Basson vahvistus erityisesti korkean impendanssin kohteeseen vaatii tehoja. Näitä tehoja ei ole integroidulla äänikorteilla, joilla suurimmalla osalla ei ole edes 2V ulostuloa.
Oikeassa elämässä subbarivahvistimet on niitä 500W-1000W vimpeleitä, juuri sen takia, että bassontoisto on hankalaa.
--
Oma ehdotus: Jos tässä olisi kuulokevahvari perässä, sen pitäisi ainakin teoriassa korjaamaan tuo puute. Edelleen, kuulokevahvaria voi käyttää normaalivoluumilla,
juuri tällaisten asioiden takia.
- Kohinan taso silloin kun esim näytönohjain on kovassa rasituksessa. Herkillä kuulokkeilla kohinan olemassaolon voi todella kuulla. Ulkopuolisella laitteella on suuri todennäköisyys ettei tätä ongelmaa ole.
Minulla oli joku Sound Blaster X-Fi ulkoinen DAC kymmenen vuotta sitten. Siinä oli enemmän kohinaa kuin Kiinasta ostamassani SMSL:n 22€ (ulkoisessa) DAC:issa. Kuulin kohinan, kuulen sen edelleen ja voi se tulla sieltä DAC/AMP:iltakin.
Enkä kuullut kohinaa SB-Z:llä, joka oli koneen sisällä. Siinä kyllä oli EMI shield, mutta se oli markkinointihumpuukkia, kun ei mennyt koko alueelle kuitenkaan.
--
Oikeassa elämässä tietokoneen sisällä on magneettikenttiä, jotka - yllätys, yllätys - voimistuvat sitä enemmän, mitä enemmän virtaa menee sisällä. Näytönohjain rasituksessa vie todella paljon virtaa. Huonosti eristetty piiri voi ottaa niistä häiriötä, varsinkin, jos on ihan vieressä. Moderneissa emolevyissä pitäisi olla maadoitusjuova siinä emolevyssä, ja äänipiiri eristetty siellä vasemmassa alanurkassa
juuri tällaisia tapauksia varten.
--
Oma mielipide: ei sitä kohinaa ole moderneissa emolevy-DAC:eissa. Suosittelen ottamaan jonkun biisin (esim. Blue in Green, Miles Davis), jossa on kohinaa. Sitten pitäisi kyllä tietää, miltä se kuulostaa kunnon vehkeillä, mutta huonot vehkeet vahvistaa kohinaa ja minä uskon kuulevani sen. Ainakin TDA-pohjaisilla kiinanvahvistimilla
- Teho. Integroitu äänikortti ei välttämättä jaksa ajaa kuulokkeita joissa on korkea impedanssi. 32Ohmia toimii hyvin, mutta siitä ylös päin teho alkaa tippua merkittävästi.
Tästä en ole eri mieltä. Tämän itse asiassa allekirjoitan 100%.
Tämä on se syy, miksi siihen hankitaan kuulokevahvistin perään ja minkä takia se bassotoisto on huonoa, kun äänikortti yrittää asioita, joihin se ei pysty.
- Hän ei suosittele analogisen vahvistimen kytkemistä suoraan emoon, sillä vahvistin lähinnä korostaisi emosta tulevaa kohinaa ja häiriöitä.
Kyllä ja ei.
Ainoa tapaus, jossa ei ikinä kannata kytkeä suoraan emoon on maalenkki.
Muissa tapauksissa huono vahvistin toki korostaa emon kohinaa ja häiriöitä. Mutta jo satasella saa semmoisen vahvistimen , joka ei näin tee (kuultavissa olevin määrin, normaalivoluumilla).
--
Te olette jo nähneet sen Tomshardwaren testin miljoona kertaa, niin en taas linkitä. Mutta jos tuota integroitua äänikorttia käyttää vain DAC:ina, se on riittävä kaikkeen.