Babylon 5 (JMS hakee rahoitusta uudelle elokuvalle)

Liittynyt
11.03.2017
Viestejä
100
Tuskin siinä mahdollisessa sarjassa käytettäisiin lainkaan alkuperäisiä näyttelijöitä paitsi ehkä ohimennen piipahtamassa.

Tuo "julkaisuvalmis" erikoisprojekti jossa mukana kaikki elossa olevat orkkisnäyttelijät on totta kai jotain paljon pienimuotoisempaa; mieleen tulee lyhyehkö audiodraama tai korkeintaan animaatio.
Joo, eikö siinä alkuperäisessä sarjassa ainakin Sheridan ja Mollari kuolleet ja asema purettiin? Vaikka nykyään cgi onkin tullut amiga-ajoista eteenpäin, niin tuskinpa tässä tapauksessa tullaan ääninäyttelyä kummempaa näkemään (kuulemaan).
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Suosittelen varauksetta kaikille Babylon 5 -faneille (mutta kaikille muillekin) J. Michael Straczynskin omaelämäkertaa "Becoming Superman". Itse kuuntelin sen Audiblesta äänikirjana, jonka on lukenut Peter Jurasik eli Londo Mollari. Kirja antaa valtavasti perspektiiviä koko B5-projektille ja JMS:n periksiantamattomuudelle. En lainkaan tiennyt miten vaikea lapsuus ja nuoruus JMS:llä oli ennen kuin kuuntelin tuon.

Ja Jurasikin lukema äänikirjaversio on loistava, ja kuuntelin sen läpi alle viikossa, mikä taitaa olla itselleni ennätys noin pitkälle (16 h) äänikirjalle.
 
Viimeksi muokattu:

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 314
Becoming Superman on kyllä loistava kirja. Itse ennakkotilasin sen about heti, kun sen sai vaan Euroopasta. Toinen lukemisen arvoinen teos, joka on kuitenkin hieman erilainen mutta joka tapauksessa yhtä nykypäivänä sykähdyttävä on Mira Fulranin omaelämänkerta. Hän valitettavasti nukkui pois 2021, mutta kirja on suurimmaksi osaksi ollut jo valmis ja valmistui nyt miehensä kautta. Itse tilasin tuon Goranilta suoraan, kun ei taida olla oikein saatavilla missään muuten(?). Hän avaa tosi hyvin Jugoslavian tilannetta ja siitä miten päätyi Jenkkeihin ja sitä kautta mitä B5 hänelle myös merkitsi. Tämä näin.
 
  • Tykkää
Reactions: Zat
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
266
Reboot on jäissä kun USA:ssa käsikirjoittajien liitto on antanut lakkovaroituksen.

Samalla Babylon 5:n tuotantosuunnittelija ja suurimman osan lavasteista suunnitellut John Iacovelli on kuollut:


Teatteritaustaisena sai pienellä budjetilla paljon aikaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 675
Scifi pitäisi kyllä rajata tuollaisten maallisten asioiden ulkopuolelle. Universumi ei odota.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
897
Että, mitä että?

Kaiken tämän vouhkauksen jälkeen, aikamoinen antikliimaksi, animaatio... :poop:
Amiga animaatiotahan se alkuperäinen sarja oli vähintään 30%.
Itse kyllä uskon tähän tuotokseen, kunnes toisin todistetaan. Ja lisäksi, kun ei ole muutakaan saatavilla... :geek:
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Että, mitä että?

Kaiken tämän vouhkauksen jälkeen, aikamoinen antikliimaksi, animaatio... :poop:
Isompi juttu kuin saatoin itse kuvitella. Odotin oikeasti että se olisi luultavasti joko a) alkuperäinen sarja blu-raynä tai b) kuunnelma tai c) pienen budjetin videopeli.

JMS itse vouhkaa toki kaikesta netissä monta kertaa päivässä (jo viimeiset 30 vuotta).
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Että, mitä että?

Kaiken tämän vouhkauksen jälkeen, aikamoinen antikliimaksi, animaatio... :poop:
Tämä. Onhan tämä franchise ikävä kyllä kuollut, on ollut jo pitkään, tämmöiset ’lasten piirretyt’ voisi jäädä tekemättä, tai noh, en ole kohdeyleisöä mutta vaikea nähdä menestystä tuolle hankkeelle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 675
Mutta kyllä se orkkis täytyy bd:nä ulos saada, ei siihen saa olla mitään tekosyytä ettei. Varsinkin kun HBO törkeästi kusetti suomalaisia eikä tuonut sitä toistoon täällä.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Vaikea arvioida hintaa tuolle remasteroinnille, BD-boxin myynti lienee myös vaikea arvioitava, onko kyseessä pienen porukan joululahja vaiko mitä. Voisi kuvitella että nuorempi porukka ei lämpene efekteille joita parempia näkee nykyään jo mobiilipeleissä. Tottakai tuo olisi itselle ns. pakko-ostos. Fyysisten kiekkojen myynti on sekin hiipuva maailma, toisivat edes digiversion myyntiin täällä, mm. Apple ja Amazon myyvät sarjaa digitaalisena Jenkeissä, Rokussahan tuo on streamattavissa myös, En tiedä onko kukaan kokeillut esim VPN:llä katsoa sitä Tubista jossa se pitäisi olla ilmainen?


IMG_1396.jpeg
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Vaikea arvioida hintaa tuolle remasteroinnille
Mutta kun remasterointi on jo tehty, niin olisi kai se rahan jättämistä pöydälle jos sen fyysinen julkaisu skipattaisiin. Ja siis itse en uskokaan, että mitään sen parempaa remasterointia tulee enää koskaan kuin juuri se mikä julkaistiin ekana USA:n HBO Maxissa, iTunesissa ym. Se vain pitäisi lopultakin kasata jonkunlaiseksi Blu-ray-boksiksi.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Olisihan fyysinen kopio kiva juttu joka toimisi tulevaisuudessakin vaikka streameista poistuisi, mutta saisi nyt edes streamin/digitaalisen version. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Zat

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Tuo "julkaisuvalmis" erikoisprojekti jossa mukana kaikki elossa olevat orkkisnäyttelijät on totta kai jotain paljon pienimuotoisempaa; mieleen tulee lyhyehkö audiodraama tai korkeintaan animaatio.
Veikkaan salaiseksi projektiksi jotain audiodraamaa. Näin vaivihkaa ei varmasti olis saanut tehtyä esim mitään TV-elokuvaa tai sen luokan tuotantoa, enkä oikein keksi muuta, mihin se olisi tarvinnut kaikkia niitä näyttelijöitä. Ehkä se vois olla myös joku (tosi) lyhytelokuva, selvästi TV-jaksoa lyhyempi, tai ehkä animaatio!

Ja luonnollisesti tämä on erikseen kuin se mahdollinen rebootti ja sen pilotti.
Mitä helvettiä, huomasin postanneeni ylläolevat 8 kuukautta sitten. Näköjään olin jo silloin veikkaillut että tuo saattaisi olla animaatioleffa ja sittemmin unohtanut asian täysin, eikä nyt tullut mieleenkään odottaa animaatiota. :rofl2:
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Aikamoinen antikliimaksi. Piirretty?
Koittakaa nyt edes saada se bluray ulos. Heti ostaisin ja vielä vaikka kaikki ne B5-elokuvat ja Crusade erikseen, jos ei samaan pakettiin saa. Kyllä noista riittäisi julkaistavaa pitkäksi aikaa, vaikka kausi kerrallaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 060
Täällä ollaan yllättävän negatiivisiä animaation suhteen. Itse odotan tuota ihan mielenkiinnolla vaikka odotukset eivät olekkaan mitenkään erityisemmin korkealla. Näkisin, että animaatio tarjoaa mahdollisuuden isomman skaalan tarinoille kuin mitä vastaavalla (oletettavasti ei mitenkään hirveän isolla) budjetilla oleva näytelty sarja. Tosin itse olen aina pitänyt animaatioista ja viime vuosina tulleet "aikuisten" animaatiot tyyliin Invincible ovat olleet varsin hyviä.

Omat odotukseni alkujaan jms:n hypettämän paljastukseen suhteen oli ehkä kirja tai sarjakuva joten sen suhteen animaatio oli positiivinen yllätys. BD-julkaisu ei itseäni kiinnosta yhtään vaikka teinivuodet meni B5:ttä katsoessa TV2:lta. Sarja on jo nähty niin monesti enkä edes tällä hetkellä omista BD-soitinta.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Ehkä täysin erimieltä. Paitsi sen suhteen, että jotain sentään tulee. Siis animaatio. Hyvä, että jotain saadaan.

Mutta miksi Suomalaisilla on asenne, että en tarvitse tätä, joten se pitää muilta kieltää tai vähintään vaikeuttaa sen saantia?
 
Liittynyt
30.11.2016
Viestejä
1 719
Pakko miettiä ääneen, voiko mikään jatkon yritys olla alkuperäisen B5:n jälkeen parempi tai oikeammin muu kuin pettymys? Jatkoa tottakai itsekin olen odottanut ja toivonut mutta samaan aikaan en kovin suuria odotuksia ole asettanut.

Animaatio... No onhan se tavallaan pettymys mutta toisaalta alkuperäistä on vaikampi raiskata ja luvassa voi olla jotain oikeasti uuttakin. Pakko siis antaa mahdollisuus vaikka tottakai pessimismi iskee tässäkin.

Ehkä sekin pitää toistaa, että br kelpaisi kyllä. Oli aikoinaan sen tason elämys koko sarja, että pakkohan tuo olisi ostaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
266
Se mikä tässä kannattaa panna merkille on se että animaation tekijä on Warner Brosin animaatiopaja.

Sitten Babylon 5:n neljännen kauden eli vuonna 1997 Warner Brosilla ei ole ollut mitään kiinnostusta tehdä uutta Babylonia.

Tuntuu että tällä "tunnustellaan markkinoita" ja jos lopputulos osoittautuu tuottavaksi voisi rebootin kanssa tapahtua jotain.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 060

Babylon 5: The Road Home will continue the story he started in the 1990s, with the log line stating, “Travel across the galaxy with John Sheridan as he unexpectedly finds himself transported through multiple timelines and alternate realities in a quest to find his way back home. Along the way he reunites with some familiar faces, while discovering cosmic new revelations about the history, purpose, and meaning of the Universe.”
Elossa olevia näyttelijöitä palaa rooleihin ja useampia uusia ääninäyttelijöitä on korvannut kuolleita. Saas nähdä mitä tulee.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 314
Itselläni ei ole luottamus oikein pelittänyt enää sen jälkeen, kun Legend of the Rangers julkaistiin. Sarjiksistakaan en niin välitä, niin itselleni tuo JMS:n kultakausi on Babylon 5, sekä "ihan jees katsottava" Sense8. Nyt joku puolivillainen animaatio... noh en jaksa odotella. Lähinnä tämäkin sen vuoksi, että kaikki nämä virallisten studioiden tekemät animaatiot ovat järjestäen olleet todella heikkolaatuisia. En jotenkaan jaksa uskoa, että WB on käyttänyt tähän ns. minimiä enempää rahaa ja lopputulos on myös sen mukainen.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
104Elossa olevia näyttelijöitä palaa rooleihin ja useampia uusia ääninäyttelijöitä on korvannut kuolleita. Saas nähdä mitä tulee.
Koneoppimisalgoritmeillä kuolleiden näyttelijöiden äänet periaatteessa saisi mukaan, ja jopa visuaalisen olemuksenkin. Ehkä voisivat ostaa oikeuden käyttää heidän olemustaan olemassaolevista B5-materiaaleista? OT:nä voisi tarjota mm. Bruce Williksen kaltaisille, heikommalla hapella oleville näyttelijöille mahdollisuuden saada mahdollisuuden tienata, virtuaalisella muunnelmalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 060
Traileri nähtävästi meni jakeluun eri striimauspalveluissa vähän liian aikaisin. AppleTV näyttää trailerin ainakin Suomessa:


Näyttää, imo, ihan hyvältä animaatiolta tuon trailerin perusteella.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 504
Traileri nähtävästi meni jakeluun eri striimauspalveluissa vähän liian aikaisin. AppleTV näyttää trailerin ainakin Suomessa
Onko tästä vedettävä sellainen johtopäätös, että tuotos saattaisi olla tulossa apple tv:lle jossakin vaiheessa. Vai onko jakelukanavaa muutoin kerrottu.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Olisihan tuo luontevaa kun Jenkeissä B5 on vuokrattavissa/ostettavissa mm. Applelta + palvelusta. Onko Suomessa jatkossa niin jää nähtäväksi.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Ja kuten sopi odottaa, Blu-raylla on siis ihan sama versio kuin jo oli niissä striimipalveluissa (joskaan ei koskaan tullut Suomeen). Kuvasuhde 4:3 ja kauttaaltaan 24 fps, mistä johtuen alun perin 30 fps -avaruusnäkymät nykii pikkuisen. On se parhaalta näyttävä versio B5:stä joka tapauksessa.

Boksi sisältää myös pilottileffan The Gathering, jota tosin tuskin on remasteroitu samalle laadulle (esim USA:n HBO Maxissa se oli tuhruisella SD-laadulla). Ei sisällä muita B5-leffoja eikä Crusadea.

JMS:n Twitter-ketju joka sanoo about samat (mutta kertoo myös ettei mies itse ollut tekemisissä julkaisun kanssa, joten toisen käden tietoa):

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
266
Ei 4:3 kiinnosta widescreenin jälkeen. The Gatheringin alkuperäiset filmikelat tuhoutuivat tietojeni mukaan Los Angelesin maanjäristyksessä 1994.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
266
Widescreen-venytys nimenomaan pilasi B5:n grafiikat dvd ja muissa julkaisuissa. Todellakin pitää olla alkuperäisessa 4:3:ssa.
Pilasi efektien grafiikat mutta live-action kuvattu widescreeninä joten tunnelma elokuvaisempi.

B5 oli ensimmäisiä TV-sarjoja jotka kuvattiin widescreeninä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 151
Live-action osuudet on tosiaan kuvattu 16:9-formaatissa, vain CGI:t on alunperin 4:3 ja levyjulkaisua varten cropattiin 16:9-muotoon, heikentäen niiden tuhruista laatua entisestään. Jos CGI:t olisi tehty kokonaan uusiksi 16:9-muodossa, olisi sarja voitu pistää BD:lle laajakuvana.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Ei 4:3 kiinnosta widescreenin jälkeen. The Gatheringin alkuperäiset filmikelat tuhoutuivat tietojeni mukaan Los Angelesin maanjäristyksessä 1994.
Olen katsonut remasteroidun HD-version läpi – ja sitä ennen myös jenkki-Vudun 4:3 SD -version – ja niiden jälkeen ei todellakaan pystyisi katsomaan raiskattuja DVD-versioita. Se on niin iso parannus, kun kuvanlaatu ei enää hypi jatkuvasti ja efektikohtaukset ei ole silmin nähden zoomattuja. Tämä HD-versio näyttää siltä kuin sarjan muistelee näyttäneen telkkarissa silloin ysärillä, mutta oikeasti tietysti paljon paremmalta.

Ja tietysti B5 myös kuvattiin lähtökohtaisesti 4:3-esitykseksi, vaikka aina turvattiinkin tulevaa 16:9-käsittelyä varten (niin että vaakasuunnassa reunoja kärsi paljastaa ja pystysuunnassa oli hieman leikkaamisen varaa). 4:3-esityksessä ei ole mitään vikaa.

Sen toki ymmärrän silti jos kallista blu-ray-boksia ei kiinnosta ostaa. Ei itseänikään, ainakaan ennen syviä alennuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 675
Ostan heti. Aivan sama mitä maksaa. Ehkä on suurempi mahdollisuus saada loputkin B5 maailmaan sijoittuvat elokuvat ja Crusade bluraynä.
Toivottavasti, tämän bd:nkin kanssa jo sitten ilkeää taas katsoa ne leffat oikeissa väleissä dvd:ltä kun niissä sitten niin huono se laatu.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
B5: The Road Home -animaatioleffan blu-ray-rippi on jo vuotanut nettiin, joten se tuli äsken katsottua. Sehän oli todella mainio, kunnon nostalgiatrippi. Ilman muuta pakollista katsottavaa faneille.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Olihan tuossa nostalgiaa mutta yhdentekevä itselle lopulta, ei vain tule innostuttua tämmöisistä animaatioista vaikka B5 onkin ollut iso suosikki tämän elämän aikana ja tullut nähtyä se kokonaisuudessan 5-6 kertaa. Ei nyt harmita, että katsoi, mutta ei olisi harmittanut vaikka tämä olisi jäänyt tekemättäkin.
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 895
Noh, omasta mielestäni tuo uusi on itse sarjan ja In The Beginningin jälkeen paras B5-tuotos, mikä toki ei ole hirmu korkea rima mutta kuitenkin. Varmasti katson suuremmalla innolla uudelleen tuon kuin mitään niistä muista leffoista tai edes Crusadea.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 272
Toivottavasti tämä on paras ketju kysymykselle, eli mistä voi ostaa Babylon 5 Road to Homen digitaalisena versiona? Yritin ostaa Amazon.de:stä mutta eivät myy noita digitaalisia Suomeen, ja en halua fyysistä levyä.

Itse elokuva oli kyllä ihan surkea mun mielestä (latasin sen laittomasti silloin heti kun tuli nettiin) mutta pitää toki ostaa tuo kun kuitenkin sen verran tärkeä TV-sarja elämässä.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 272
Toivottavasti tämä on paras ketju kysymykselle, eli mistä voi ostaa Babylon 5 Road to Homen digitaalisena versiona? Yritin ostaa Amazon.de:stä mutta eivät myy noita digitaalisia Suomeen, ja en halua fyysistä levyä.

Itse elokuva oli kyllä ihan surkea mun mielestä (latasin sen laittomasti silloin heti kun tuli nettiin) mutta pitää toki ostaa tuo kun kuitenkin sen verran tärkeä TV-sarja elämässä.

Ihan vaan jos auttaa jotain muuta niin Elisa viihteestä löytyy toi ostettavaksi 9,9€ ja vuokraksi 3,9€. Ostin tuon nyt ja jos joltain on mennyt ohi niin alkuperäisestä TV-sarjasta tulee Blu-Ray versio jouluksi (esim. The complete series of 'Babylon 5' will be available on Blu-ray in December )
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 675
Ja muuten helkkari jos ei tule nordic-versiota tuosta. Jonkun täytyy kyllä kärsiä silloin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 922
Viestejä
3 974 178
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom