Auton pesu

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Glory_hunter, 17.11.2016.

 1. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  468
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kokemuksia Ryobin kiillotuskoneesta? Johdottumuus olisi kiva asia, mutta syökö kuinka nopeesti akkuja? Vai onko joku Bilteman johdollinen romu käytännössä yhtä hyvä? Rälläkkä mallista en halua, kun kuitenkin onnistun pilaamaan maalipinnan :D + käyttö olisi sen verran satunnaista, ettei nyt napostele maksaa satasia kiillotuskoneesta.

  E: Eli siis tätä tarkoitan
   
 2. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 786
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Tommoset rotiskot kannattaa jättää sinne kauppaan ja hommata oikea mylly sitten vaikka alkuun epäkeskona. Noilla rimpuloilla onnistuu lähinnä vahan levittäminen ja tämän poistaminen.

  Mukana pesunkestävät puuvillahuput (kiillotusaineen/vahan levittämiseen) ja villanen kiillotushuppu (viimeistelyyn)
  Laikkakoko: 254 mm

  Tämä kertoo jo kaiken, sillä villaisella hupulla ei todellakaan viimeistellä, se on niin leikkaava, että lähinnä saa aikaiseksi hyvät holot auton pintaan jos sitä viimeiseksi käyttää. Lisäksi tuo laikan koko on aivan järjetön yhtään tarkempaan työskentelyyn. 140mm on ainakin itsellä semmoinen 'maksimi', että sillä on järkevää ajaa isompia aloja + sillä saa myös pienempiä alueita tehtyä ilman, että pitäisi aina vaihtaa pienempi laikka siirryttäessä katon, konepellin ja kylkien jälkeen muualle.
   
  Mustang243 tykkää tästä.
 3. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  468
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Suosituksia järkevän hintaisesta vehkeestä? Toki jokainen kymppikin on hukkaan heitettyä rahaa jos itse vehje on yhtä tyhjän kanssa, mutta 300-400e kiillotuskoneesta on ihan liikaa siihen nähden miten usein sitä tulisin käyttämään. Tekeekö noilla alle 100e Biltema/Motonet epäkeskoilla mitään? Vai onko se sitten edullisin Shine Mate jolla kannattaa lähteä liikkeelle?
   
 4. Sakkez

  Sakkez

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Shine Matella ainakin pääsee alkuun, itse olen muutaman auton sillä tehnyt. Siihen ainakin saa kaikki vakiokokoiset tallat ja laikat kiinni.
   
  Mustang243 tykkää tästä.
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 786
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Pääsee ShineMatella ihan hyvin liikkeelle, monilla halvemmillakin pääsee. En suosittele missään nimessä laittamaan heti 400 euroa kiinni, normaalissa käytössä myllylle on niin harvoin käyttöä, että melkeinpä voisi suositella käymään jossain asiansa osaavassa puljussa ostamassa myllytys palveluna, siitä 1-steppinä selviää noin satasella ja sittenhän ei taas tarvitse muutamaan vuoteen myllytellä ellei nyt satu asumaan harjapesussa.
   
  TuBBe ja Mustang243 tykkäävät tästä.
 6. Jims

  Jims

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Itse myllyttelin aikoinaan useamman vuoden Bilteman peruskoneella, enkä löytänyt siitä suurempaa vikaa, kun en paremmasta tiennyt.
  Bilteman kulmavaihteen antautuessa ostin sitten äkkiä tilalle vähän kalliimman Skillin, joka on ulkoisesti Biltemaa laadukkaampi, mutta taitaa olla sisäosiltaan samaa taiwanin kuraa.
  Kuitenkin molemmilla kyllä myllyttää satunnaisesti omat autot, veneet ja prätkät, mutta joka päiväiseen työkäyttöön en huolisi.

  Kaveri oli ostanut oman autonsa kiillotukseen Bilteman uuden 69 € maksavan digitaalisella kierrosluvun säädöllä olevan koneen, ja se tuntui yhden konepellin kokemuksella ihan ok koneelta hintaansa nähden.

  Nyt itselläni on testissä maalareiden viimeistely työkaluksi tarkoitettu uusi 4CR:n epäkesko 15 mm liikkeellä ja se vaikuttaa ainakin yhden auton 1-stepin perusteella ihan ok vehkeeltä, vaikka ulkoinen laatuvaikutelma ei aivan vastaa koneen hintaa.

  Tekisi kyllä vähän mieli tilata Rupesin 15 tai 21 mm liikkeellä oleva epäkesko ja pitkäkaulainen pikkukone sen kaveriksi, niin olisi työkalut kunnossa kiillotushommien osalta.
  Tilaamista on vähän hillinyt se, että tuosta setistä joutuu köyhtymään sen touhutonnin ja nykyiset satunnaiset hinkkaukset ovat onnistuneet vanhoillakin koneilla.
  Mutta kun on kerran kokeillut kunnon koneita, niin kyllä sen aina muistaa.
   
 7. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Kas tässäpä oiva vapaa epäkeskokone ja halpa paketti Shine Mate ERO600 kiillotuspaketti S - Autonhoitokauppa . Tohon sitten kaveriksi Gyeonin Eccentric -laikkoja (145 mm kokoa ja mallia Cut Polish, Finish) ja Gyeonin (mukana tulevan Compoundin lisäksi) Q2M Polish tai jos tosi pehmeälakkaisia japseja niin Q2 Primer. Hyvin pärjää ainoana koneena kun ei ammatikseen kiillottele, eli rajoittuu viikonloppuharrasteisiin kiillottelut. Hiljainen ja tasapainoinen kone. Ainoo miinus lyhyt johto (5 metriä, kun sais se 10 olla), mutta jatkojohto toki keksitty / tallissa lisätöpselit ei suunnilla...

  Sithän tohon sopii vaikka 5/16" tallan kiinnityskierteen ansiosta 74 mm talla niin saa vaikka Nanolexin 90 mm laikat tai Flexipadsin 80 mm laikat.

  Toki varmaan Janne kyllä neuvoo autovalikoiman / naarmumäärän mukaan, mitä tohon oikeesti tarvii mukaan jos tarkoitus vaan jotain yhtä tai kahta talouden autoa kiillotella kerran vuodessa.
   
 8. vrmx

  vrmx

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2017
  Syksyllä kun on hieman kuraisempaa niin pitää sitä autoa välillä kuoria siitä kurasta, tässä mallia WRC-maailmasta :rofl: Saattaa tosin jokunen naarmu syntyä samalla. Tosin tätä nyt ei kai kukaan omalle autolle tee, paitsi ei lasketa sitä porukkaa kuka pesee autonsa huoltoaseman lasinpesusienellä :facepalm:

  wrcwales.jpg
   
 9. sm81

  sm81

  Viestejä:
  726
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2017
  Poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2019
 10. Herou8

  Herou8

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2018
  Onko kenelläkään kokemusta tästä Autofinessen pinnoitteesta, onko pysynyt?
  Kestopinnoite Auto Finesse Caramics Paintwork Protection Kit

  Minulla on teipattu auto. Eikö siihen voi ihan samallailla jonkun pinnoitteen laittaa?

  Autossa on 3m satin flip volcanic flare -teippi. Olisko kellään tuohon suositella pinnotetta? Ajattelin ite et kokeilisin tuota autofinessen, kun vaikuttaa aika iisiltä laittaa.
   
 11. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 12. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Clen Painepesuri G145 Plus

  Tuota Cleniä olen monesti 300 € hintaluokassa suositellut. Pitkä ihan ok-tasonen letku, metallipumppu ja vettä työntää saman mitä muut vastaavan hintaluokan laitteet. Painaahan tuo näköjään jopa 5kg enemmän kuin tuo Nilfisk, mikä yleensä on vain hyvä asia.

  Tuohon muuten löytyy ihan korjaamokäsikirjasta lähtien dokumentit Clenin suomenkielisiltä sivuilta. Helpottaa huomattavasti, jos haluaa jotain vikaa yrittää joskus selvittää takuun jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2019
 13. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eka painepesuri oli Clen, ei oikein oo siihen enää luottoa kun aina vesi vuoti jostain ulos.
   
 14. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joskus muutamia vuosia sitten nuo vaihtui täysin eri pesureiksi. Muistan kun hankin serkulle halvalla vanhan mallin alennuksesta. Ei se kauaa kestänyt, mutta takuuseen sai uudempaa mallisarjaa tilalle. Tuo uusi (halvin malli) kai kestänyt nyt siitä lähtien hyvin. Kaverilla ollut käytössä tuo G145 malli ilman ongelmia muutaman vuoden.

  Tietysti en takaa, että noissa ei voisi olla vikoja. Tuo vaan vaikuttaa monessa mielessä oikein pätevälle 300€ pesurille kun vertaa muiden merkkien saman hintaluokan tekeleisiin.
   
 15. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Nilsu pesurina yleisesti luotettava tossa hintaluokassa, mutta linkin pesurissa ihan paska ja lyhyt letku, eli tohon kun ostat Nilsun aspasta 12-15m kunnon paineletkun niin on hyvä. Mulla ollu vastaava E140.2-9 nyt 7,5 vuotta todella aktiivisessa käytössä kesät talvet ja talvella pesen kuumalla vedellä autot (3 kpl) pihalla. 7 kk kohdalla orggisletku halkesi ja ostin Nilsun aspasta pienellä hinnanerotuksella kunnollisen letkun kelaan, kun en halunnu samaa paskaa takuuna uusiksi.

  Sen jälkeen ostanu kerran kahvan (39€), ja uusinut kerran paineputkien o-renkaat ja kahdesti paineletkun pään o-renkaan.

  Samaan aikaan töissä on Clenejä ollut ja mennyt, aina paskana (vuotaa sisältä ja saa purkaa) , ammattikäytössä ei kestä mitään noi halppikset. DSPL 2880 on eka joka kestää, mutta maksaaki sitten eri...
   
 16. Jims

  Jims

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Minkään merkin halvat painepesurit eivät oikein kestä ammattikäyttöä.

  Kaikki nuo Nilfiskit, Glenit ja Kärcherit yms. ovat tuossa 300 € markettipesurien hintaluokassa ihan ok tasoa kotikäyttöön, mutta sisuskaluthan niissä ovat pääosin muovia ja mitään ammattipesureista tuttuja hienouksia on turha odottaa.

  Ensimmäinen vähän laadukkaampi pesuri on tämä Kränzlen tuote ja hinta on heti vajaat 200 € markettipesuria korkeampi.

  Itseltäni löytyy hallilta liikuteltavana pesurina Kärcherin vanha K5:nen ja sitten kiinteästi asennettuna 20 metrin letkulla ja letkukelalla varustettuna tällainen Annovi Reverberin tuote, voin sanoa, että noilla kahdella on eroa kuin yöllä ja päivällä AR:n eduksi.
  Tietysti tuon pelkän koneen hinnalla saa jo kaksi Kärcheriä ja kun lisää siihen vielä letkut, kelat, kahvat yms. sälät, niin samalla rahalla saa jo neljä Kärcherin peruspesuria.

  Töissä on taas autonpesu käytössä tällainen Kränzlen pesuri, joka kyllä voittaa vesimäärässä ja pesutehossa tuon oman Annovi Reverberini 10-1.
   
 17. shotgun

  shotgun

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2018
  Myykö Tampereella mikään kivijalkakauppa Bilt Hamberin auto foamia?
   
 18. vrmx

  vrmx

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2017
  Kysypä vaikka täältä MERETEK OY | Meretek ltd näyttää olevan autoduden jälleenmyyjä megavalikoimalla niin luulisi löytyvän, kun omasta pienemmästä paikallisestakin löytyy.
   
 19. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos muuten Tampereen seudulla joku on jääny kaipaamaan halpaa käsinpesua kun Selfixkin lopetti, niin Linnainmaan Prisman parkkihallissa toimii erittäin hyvää jälkeä tekevä pesu.
  Erittäin ystävällinen herra pesee autosi 19 eurolla ja imuroi vielä matotkin vaikkei kuulu diiliin. Ainakin edelliskerralla imuroi mattoja juuri kun menin hakemaan autoa.
  Vaha kuuluu myös hintaan. :)
  Erittäin toimiva setti kun voi jättää auton pesuun ja käydä kaupassa sillä välin.
   
 20. veikkaaja

  veikkaaja

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2018
  En Tampereella asu, tai pese autoa, mutta tuo "vaha kuuluu myös hintaan" herätti mielenkiinnon..
  Millanen vaha mahtaa olla kyseessä? Lie samaa kastia kun harjapesukoneiden "vahapesu"?
   
 21. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 499
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Märkävaha mikä ruiskutetaan pinnan ollessa märkä ja kuivataan pois. Kestää hetken aikaa, mutta laadukkailla saa ihan hyvän kiillon aikaan.
   
 22. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luultavasti. :)
  Kaksi kertaa olen käyny tuolla enkä ole toimitusta juuri seurannu vaan käyny kaupassa ja takas tullessa kaveri jo kuivailee autoa.

  Mutta parempi tuo suihkuvahakin kun ei vahaa ollenkaan. Mitään hierottavaa vahaa ei tuon keraamisen pinnoitteen kanssa vissiin suositellakaan..
   
 23. irspa

  irspa

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Onko näin talvisaikaan muita ti-halleissa autoja peseviä, minkälaiset metodit käytössä? Miettinyt tollaisen painevaahdottimen hankintaa tekeeköhän noilla kuinka paljon? Painepesuri, letku ja hanasta lämmintä vettä tarjolla paikallisella nesteellä eli puitteet keskivertoa paremmat.
   
 24. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 538
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kevyt lika lähtee jopa pelkällä vaahdolla ja paineella huuhtelemalla, mutta parhaimmillaanhan se on esipesuaineena liottamassa paskoja irti ennen pesua harjalla/kintaalla. Sovittimet tarvitsee sitten pulloon käytettävän pesurin mukaan, eli pitäis tietää millaisella liittimellä pullon tilaa hallin pesuria varten..

  Itse teen ylläpitopesuja kesällä tuon pelkän vaahdottimen kanssa, mutta talven suolapaskaan se ei varmaan riitä vaan tarvitaan mekaanistakin putsausta kun on ensin huuhdellut vaahdon kanssa pahimmat pois.
   
 25. irspa

  irspa

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Tarkoitin siis näitä pumpattavia parin litran pulloja. Paremmilla keleillä pihalla pesurissa foam lance käytössä, mutta näin talvisin ei sama onnistu.
   
 26. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Kyllä tuollainen painevaahdotin ihan välttävä on. Esipesuaineet ei vain kauhean puhdasta talviaikaan tee. Suolapaska on sen verran tiukassa talvella että itse ainakin käytän lähes aina liuotin pesuja näin suola aikana. Mutta kyllä se painevaahdotin siis ihan asiansa ajaa. Onhan siinä jonkin verran pumppailemista.
   
 27. Perkeles

  Perkeles

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  puuilon vaahdottimessa tulee adapterit melkein kaikkiin painepesureihin. Kun on auto kunnon vahassa, riittää pelkkä vaahtopesu pitkään.
  Joskus kun jaksaa, niin kinnaspesu.
  Kun vielä ei mene millään liuottimella hölmöilemään, niin vaha kestääkin pinnassa.
   
 28. Jims

  Jims

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Aikoinaan kun vielä TI-hallissa autojani pesin, oli minulla käytössä tällainen Würthin pumppupullo ja siinä 5-20% BH:n Surfex HD tai Würthin Pineline.
  hyvin kesti Colliniten 915 lähes joka viikkoisen pesun tuolla liukkarilla.

  Nykyisin kun pesen autoni töissä ja minulla on tuohon firman Kränzleen pikaliittimellä sopiva vaahdotin, niin ei tule enää käytettyä liukkaria kuin aivan pahimmilla kurapaska keleillä, kun suola on jämähtänyt auton pintaan.
  Liukkarikin tulee kyllä nykyisin ajettua melko usein pintaan tuon vaahdottimen kautta, kun se on paljon nopeampaa.
   
  baggio tykkää tästä.
 29. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Shell Perfect Shine pesutulos (kesällä laitettu Collinite 476, ajettu alle 2 000 km kaupunkiajoa, pesty alkusyksy painepesurilla)

  IMG 20191210 094923
   
 30. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kannattaa reklamoida heti pesun jälkeen tällaiset keissit.
   
 31. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En tiedä minkä tasoinen tai hintainen tuo Shelli on, mutta vain muutaman kerran eläessäni olen tehnyt sen virheen että olen käyttänyt pesuloita ja sitten opin että pestään itse itsepalvelupesulassa tai omalla pihalla sään salliessa. Eivät taida ikinä sitä pesusientä puhdistaa hiekasta, jälkien perusteella :confused2:
   
 32. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Laitoin nettisivujen kautta tuoreeltaan eilen viestiä. Netin kautta olen ostanut kooditkin. Mielestäni pesuohjelma jätti alussa korkeapainepesun kokonaan välistä. Katsotaan mitä vastaavat. Onko liioittelua, jos vaadin, että maksavat auton käsinvahauksen hinnan. Tuo harjasten hinkkaaminen likaista kylkeä vasten luulisi jättävän jonkinlaista naarmua - siksi ei pelkkä uusi pesukoodi tunnu riittävältä.
   
 33. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Ei ollut paras pesu, mutta ei kevyinkään. Olen käyttänyt kaikkia pesuvaihtoehtoja, ennenkin on tuolla Shine vaihtoehdolla lika lähtenyt. Ymmärrän, jos ei helmoista lähde, mutta nyt jätti koko kyljen paskaiseksi, mitä ei ennen ole käynyt. Paras pesukaan ei mainoksen "tuplavannepesusta" huolimatta puhdista kunnolla vanteita, senkin ymmärrän. Jotain rajaa kuitenkin ja se raja menee tuossa kuvassa.
   
 34. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös tuo Shine ole toiseksi kevyin ja "sopii" toistuviin pesuihin kun lika ei pääse pinttymään?

  Mitä tulee korvauspyyntöön, tuskin korvaavat käsinvahausta.
   
 35. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  On toiseksi kevyin - tosin pitäisi olla aika samoja vaiheita käsittääkseni pehmoharjapesuun asti paitsi tornadossa tehoesipesu.
   
 36. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 499
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ei niillä ole mitään syytä miksi niiden jotain käsinpesuja pitäisi sulle ruveta maksamaan. Ostit huonon pesun. Ainut mitä voin suositella on se tornado tuolla jos haluat puhdasta.
   
 37. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  On se varmaan niinkin. Onneksi ei ole uusi auto (vaikka onkin hyvässä kunnossa). Silloin harmittaisi tuollaiset shaissepesut.
   
 38. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 499
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Uuden pesun saat varmasti ja pyydä jos saisit sen parhaimman. Siinä on kunnon huuhtelut alussa ja tulee useampaa eri pesuainetta jne.. se on ainut mitä voin suositella jos haluaa vähän parempaa jälkeä.
   
 39. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Jep, olen silläkin ohjelmalla usein pessyt. Ei ole ennen ollut ongelmia kuitenkaan muillakaan. Täytyy jatkossa unohtaa muut poislukien kesä.
   
 40. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  727
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Saako kysyä miksi käytätte noita Shellin pesuja alkuunkaan? Itse olen PK-seudulla testaillut Nesteen, ABC:n, Juhlapesun, GoWashin ja Shellin. Valkoista autoa tullut pestyä paljon ja hartaasti myös käsin, ja paremmuusjärjestys harjattomissa pesuissa mielestäni:

  1. ABC (todella hyvä harjaton pesu, lähtee paska ihan kunnolla irti kun vetää ekaks liukkarin, sitten vaahdon ja monta kertaa kovalla paineella läpi, lisäksi aineet saa vaikutusaikaa)
  2. Neste (sama kun yllä, mutta liukkarista joutuu maksaa ekstraa)
  3. Juhlapesu (vähän tehoton kun vetää vaan kerran paineella läpi, mutta paine on kova)
  4. GoWash (vetää paineella kahteen kertaan, mutta vähän hento paine. Pesukadulla vähän parempi, mutta kyllä tämä on pölyjen ja ehkä tosi tuoreen kuran pesemiseen tarkotettu enemmän)
  5. Shell (Ei voi ymmärtää miten harjapesussakin tulee näin paskaa jälkeä, en huomannut mitään outoa pesun aikana mutta pesutulos on vaan ihan järjettömän huono)

  Hinta-laatusuhteeltaan GoWashin kuukausisopimus on ehdottomasti paras, kun saa 29 e/kk 24/7 sopparin. Jos on ajot sopivasti, niin Juhlapesun 39 e/kk yösopimus on parempi, etenkin siksi että PK-seudulla kaikki HOK:n ABC-pesulat kuuluu tuohon sopimukseen. Ihan pilkkahinta siitä laadusta mielestäni.
   
 41. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  Miten noin niinkuin yleensä pesette autojanne talvella? Aikaisemmin ollut epätietoinen ja muutenkin vanhoja autoja niin harjapesu on ollut oiva valinta, mutta nyt ei tee enää mieli mennä sinne naarmuttamoon.

  Ongelma on että lämmintä autotallia ei ole käytössäni. Pihalla on vähän vaikea pestä ellei käytä jotain glykolia, mutta tämä ei ole kauhean käytännöllistä.

  Joten mitä vaihtoehtoja tässä oikeastaan edes on? Käyttää jossain käsinpesufirmassa?
   
 42. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 561
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jyväskylässä on ainakin helppo ajaa ABC Pesukadulle ja siitä sitten suoraan Prisman halliin kuivumaan, samalla käy itse syömässä ja ostoksilla. Vissiin tuolla saa harjattomanakin? pesut halutessa.
   
  HengaHox tykkää tästä.
 43. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 030
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Riipuu vähän paikkakunnastakin varmaan. Aikoinaan ilman omaa tallia kävin talvisin pesemässä autoa ti-halleissa. Pk seudulla näitä ainakin on vielä tarjolla.
   
  HengaHox tykkää tästä.
 44. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  Porin seudulla taitaa olla yksi. Hinta on tosin mielestäni vähän korkea. Suunnilleen halvempaa käyttää jossain käsipesussa kun mennä sinne :/
   
 45. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käsinpesut maksaa Oulun seudulla ~25€/kerta, löytyy myös boss glossin pesula jossa esipesevät käsin (ainakin kalleimmassa, 33€ pesussa) ja lopuksi ajetaan koneen läpi niin ei pitäisi niin paljoa naarmujakaan tulla. Jyväskylässä seppälän ABC pesukadulla samanlainen järjestely eli työntekijät pesee painepesurilla pahimmat kurat pois ja lopuksi ajetaan koneen läpi.
   
 46. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni onneksi töissä mahdollisuus pestä/kuivattaa auto sisällä niin ei ole tämän kanssa ongelmaa. Mutta jos ei töissä saisi tehtyä niin varmaan joku TI-halli pitäisi löytää. Harjapesuun en autoa kyllä veisi ainakaan.
   
 47. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pääasiassa omassa pihassa. Täällä etelässä harvoin tulee useiden viikkojen pakkasjaksoja. Jos sattuu sellainen tilanne, että pakko päästä pakkasella pesemään, niin sitten joku pikainen harjaton huuhtaisu automaatissa, että pahimmat moskat lähtee.
   
 48. Perkeles

  Perkeles

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Pihassa tulee pestyä.
  2 kertaa olen eläessäni autoa käyttänyt maksullisessa naarmuttamossa.

  Alle -5c pakkasella onnistuu pihassa pesu ihan hyvin, kun tulee lämpöisellä autolla kotiin, ja jättää lämmöt täysille ja auton käyntiin pesun ajaksi.
   
 49. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Pihassa kesät talvet. Talvella lämpimällä vedellä jos tarvis. Nollakeleillä tietty ja sen yläpuolella, muuten BH Auto-foamit jäätyy pintaan. Eihän pakkasjaksoilla tartte edes pestä autoo kun ei se pakkasella liastu. Eli siis ennen pakkasjaksoja ja sohjo-/suolakeleillä pesua, joka kolmas pesu kinnastellen jos edes tarvii...
   
 50. Odi_

  Odi_

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Mulla kans käytössä tuollainen würthin pumppupullo, vanteiden pesuun toistaseks käyttänyt ja kestää muuten liuottimia todella hyvin kun töissä noita samoja käytössä.

  Ti-hallissa itse pesen, 10€ alkava tunti niin ei tee mieli mennä autopesuloihin, vahatakkin pystyy mut sit toivottava ettei ole muita samaan aikaan niin saa auton kuivaksikin.
  Fussocoatia laitoin talvivahaksi, pitäisi pysyä pinnassa kevääseen asti.
  KC control snow foamilla esipesut hoitanut talvellakin, ei oo pakko kinnastella joka kerta ellei pahassa kunnossa.