Auton pesu

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Glory_hunter, 17.11.2016.

 1. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No nyt. Aakkosketju lähtee mukaan autojen kk-maksulliseen pesuun.

  Uskaltaako autoa todellakin pesettää harjallisessa koneessa vai meneekö auton maalinpinta (eli se lakka siitä päältä) pilalle? Vai onko tämä ihan huuhaata?

  Sinänsä tuo kk-maksullinen autonpesu vaikuttaa ihan kelvolliselta, olisipahan auto useammin puhtaana. Tässä tietysti oletuksena, että auton pesupaikat olisivat jotenkin omien kulkureittien varrella.

  Tietääkö joku onko Suomen niemellä muita samankaltaisia palveluita?
  (Juhlapesu ja GoWash tulee ainakin itselle Mieleen.)
   
 2. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Oulun korkeudella on Boss Gloss -pesula jossa kk-maksulliset pesut. Muistelen hinnan olleen noin 50€/kk rajattomilla pesuilla. Hyvä pesula, jannut tekee ensin käsin esipesun jolloin lähtee irtolika pois ja sitten lopuksi ajetaan koneen läpi. Autosta ei tarvitse nousta missään vaiheessa.

  Edit:
  http://www.bossgloss.fi/bg-rajaton/
  360€/vuosi tai 52€/kk.
   
 3. Augmented Mutation

  Augmented Mutation

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllähän se harja pitää osan edellisten autojen hiekanjyvistä ja myllyttää sillä autosi lakkapintaa. Olen myös nähnyt viiruja tuulilasissa. Mutta kaikki autot päätyvät joskus paalattavaksi, joten mitä väliä. Tuulilasikin tulee vaihdettua parin vuoden välein sen kiven tai nastan kimmokkeen myötä.

  Lähetetty "SM-N910F Zerolemon 10000"- laitteesta
   
  H0rna tykkää tästä.
 4. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Svaiski Se "jannujen suorittama esipesu" helposti tuhoaa sitä autoa enemmän kuin pelkkä kone. Anna kun arvaan, otetaan harja ämpäristä ja hinkataan rapaista kylkeä?
   
 5. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Arvasit väärin.
   
 6. supermies

  supermies

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse pesemällä säästää eikä mene pinnat miksikään jos ei itse sille mitään tee. Omassa pihassa voi pestä koska tahansa.
   
 7. mailbag

  mailbag

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Kyllä se pientä "naarmua" saa aikaan mutta muutaman kerran käy pesettää uutta autoa niin ei se siitä merkittävästi enää huonone, kovaan käyttöön autot on eikä omia ainakaan ole mihinkään näyttelyyn tarkoitettu :D
   
 8. More Cowbell

  More Cowbell

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...koo-lakia-eika-kyse-ole-ylinopeudesta-6600113

  Klikkihuoraava otsikko, mutta jutun pääasia on jotta erotuskaivon kautta pitäisi pesuvesien mennä jos kotipihassa pesee säännöllisesti.

  Jutussa kerrotaan myös:

  "Omatoimisessa autonpesussa on ympäristöseikkojen lisäksi toinenkin haittapuoli. Kotipihalla pestessä vesimäärä on yleensä vähäinen, jolloin auton maalipinta saattaa naarmuuntua enemmän kuin pesupaikkojen koneiden käsittelyssä."
   
 9. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ok, onneksi!

  Itse käytin mustaa autoa tuollaisessa esipesu+harjapesu linjalla vuoden verran, kuukausihinnalla tuli pesetettyä about kahden viikon välein. Vuoden jälkeen oli volvon lakkapinta aivan hemmetin selkeillä naarmuilla joka paikasta kun auringonvalossa katsoi. Tässä tapauksessa esipesu oli liuotin + painepesuri, kurakelillä ne hinkkas pellit harjalla läpi myös.

  Auton vaihdon jälkeen valveuduin ja nyt on hand wash only -bemarin maalipinta yhtä vanhana aivan uuden veroinen kun aurinkoa vasten peilaa.

  Mitä tästä opimme? Seuraava auto vois olla harmaa tai valkoinen tai käytetty, niin säilyy joku järki tässä touhussa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2016
 10. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 857
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän se harjapesu siihen maali/lakkapintaan mikronaarmuja aiheuttaa. Toinen asia sitten onkin, että onko sillä tavalliselle auton käyttäjälle mitään merkitystä. Parempi se auto on kuitenkin puhtaana kuin likaisena pitää. Toki jos haluaa pitää maalipinnan priimana, niin paras vaihtoehto on pestä huolella itse. Tai vaihtoehtoisesti viedä käsinpesuun johonkin luotettavaan ja asiantuntevaan mestaan.
   
 11. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juttelin vähän aikaa sitten, eli +10 vuotta takaperin insinöörin kanssa joka on kehittänyt nuo harjat pesukoneisiin. Ja hän kertoili miksi ne eivät naarmuta autoja, olin toki ahaa, joo joo, tottakai. En nyt muista mikä siinä oli olevinaan se kikka. Ei kyllä mennyt ihan läpi...

  Viimeksi kun kävin harjapesussa, niin jälki oli luokattoman huonoa, ei tarvi mennä uudestaan. Tuo siis pari vuotta sitten. Seuraavaksi löysin paikan missä auto pestään käsin, eli painepesuria, liotinta jne.. jälki oli loistava ja maksoi 20€. Normaalisti pesen itse omalla pihalla, kaikilla myrkyillä maustettuna, jos on tarvis. Talvella taas hyödynnän kaverin pesuhallia silloin kun on vapaana.
   
 12. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 444
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 13. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harjaton, niin ei mitään. Kai ne käyttää jotain shampoota, eikä liuottimia. Jos siis auto on vahattu kunnolla, niin ei vahat lähde siinä sivussa. Muutenhan pikku huuhtelusta ei voi olla haittaa. Jos tuo olisi muuallakin kun PK -seudulla niin ei pahalle kuulosta.
  Jos taas sitten autossa ei ole mitään vahausta tms käsittelyä, niin jälki ei mahtane olla kummoinen, mutta tyhjää parempi. Oma jeesuksen entinen katiskakin on saanut sellaisen käsittelyn että periaatteessa kestää kevääseen asti, tai puhdistuu jo sateessa ajettaessa. Mutta laiskana, tuollainen pesula kyllä houkuttaisi näillä keleillä.
   
 14. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  1 366
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se on tämä taloyhtiöasumisen plussapuoli kun ei voi autoa pestä ja paskaa on autossa enemmän kun tiellä... Vahata pitänee ensikesänä niin puhistuu helpommin. :)
   
 15. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, harjaton pesu ei naarmuta tai kuluta maalipintaa. Kuukausihinnalla voi jopa suositella, ei tunnu täysin ryöstöltä.

  Kannattaa kuitenkin asennoitua, että vahat ja suoja-aineet antautuu heti ja joidenkin pinnoitteidenkin liukkariturvallisuuskin voi olla kovalla. Riippuu toki siitä miten koneen omistaja on vääntänyt pitoisuuksia, vesimäärää ja mitä (halvinta) ainetta sinne on ostettu. Pesukinnas-foorumin puolella on myös arveltu, että harjattoman vahvat liukkarit vie maalipinnan ja tiivisteiden luontaiset hyvät öljyt mennessään (autoshampoossahan on näitä öljyjä -- älä pese autoa Fairyllä).

  Tekispä joku sellaisen harjattoman koneen mikä nakkais paksusti BH autofoamia auton päälle, odottelisi kolme minuuttia, nakkais vielä vaikka toisen kerroksen vaahtoa auton päälle, odottelisi pari minuuttia, viimeisenä kunnon painehuuhtelu ja kuivaus. Pitäisi tulla puhdasta koska toimiihan sama vaahdottimella ja painepesurillakin ... ? Ainiin, kestää liian kauan ja toimii kuitenkin vain säännöllisesti pesettäville ja vahatuille autoille.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016
 16. mailbag

  mailbag

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Viimeksi kävin harjattomassa niin jäi puoliautoa aivan kuraseksi, ehkä tuo toimii kesäisin jos todella usein käy mutta aivan turha oli syksyllä.
   
 17. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vaatii pohjalle hyvän vahauksen. Omalla kohdalla riitti kun syksyllä käytti vahauttamassa liikkeessä ja valitsin vähän paremman vahauksen enkä sitä halvinta tarjousvahausta. Hintaa taisi olla vähän reilu satku tälle hoidolle. Toukokuun tienoilla piti vahaus tehdä toisen kerran, sinne asti toimi pesettäminen harjattomalla pesulla 1-2x/kk.
   
 18. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  2 035
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mieluummin pesen itse, mutta jos vaihtoehtoja ei ole, niin kai konepesukin on parempi kuin ei mitään. Riippuu varmaan vähän automerkistäkin, miten herkkä on naarmuuntumaan. 2013 mallin Mazda 6 ainakin otti konepesusta itseensä ja oli pientä viirua täynnä yhden(!) pesukerran jälkeen. Vitutti kuin pientä oravaa kun kävyt on jäässä. Ehkä harjatkin oli likaiset (auto oli ainakin), mutta helpolla se silti tärvääntyi. Onneksi hyvillä vahoilla tilannetta sai vähän korjattua ja nyt on jo seuraavan omistajan ongelma. Enivei, jos on mahdollisuus pestä auto itse pihassa, on se kyllä pienen vaivan arvoista. :)
   
 19. Chekkit

  Chekkit

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mun mielestä on täysin järjenvastaista ja idioottimaista pestä auto itse. Ostellaan muovikassillisia eri kintaita ja kuolataan netissä kuvia toisten pesu-setupeista, sen jälkeen mennään ulos ja hinkataan 3h sitä -02 nissan micraa ja otetaan kuvia et kylläpä kiiltää! kannatti! Itse selaan tunnin pidempään tätä forumia töissä ja ajan autopesuun, tai välillä käsipesuun kun sisustakin on paskaantunut.
  Isot ihmiset tuntikausia hinkkaamassa likasia autoja pihalla 2016, miten joku viitsii?
   
 20. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Autonpesu on harrastus. Hyödyllinenkin vielä.
   
 21. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eivätkä kaikki aja -02 Micralla. Mikä on tyhmempää kuin laittaa kymmeniä tuhansia euroja esineeseen ja tieten tahtoen tärvellä se, koska ei viitsi tuhlata muutamaa tuntia vuodessa sen hoitoon?
   
 22. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pesusta tai yleisesta siisteydestä puheen ollen, kuinka moni tuntee tai tietää naisen, jonka oma auto on putsissa kunnossa?:think: Omien havaintojen mukaan naisilla on vähän erilainen käsitys siitä miten sitä autoa siivotaan sisältä, tai edes pestään koskaan. Toki on poikkeuksia, mutta taitaa olla niin että naisten autot ne rytöpesiä on.

  Ja pakollinen

  [​IMG]
   
 23. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  1 366
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noi jämähtäneet hyttyset on muuten melkoisen jyystön vaativia että irtoo, ei oikein tahdo sieni riittää:smoke:
   
 24. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Piti oikein katsoa mitä viimeksi tuli käytettyä. Turtle Wax super cleaner. Google ei kyllä löytänyt suomenkielisiä sivuja. Ja tuo puteli on sen verran vanha että piti aineet kaataa toiseen suihkupulloon kun alkuperäinen ei toiminut. Voi olla sääntöjen vastaista, ellei joku joku löydä samaa kamaa. Sillä vaan että tuolla lähti kaikki mahdollinen paska.
   
 25. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Oma kokemukseni on, että se naisen asuntokin näyttää tuolta poikien huoneelta. Vieraita varten siivotaan. Muuten eletään kuin sikalassa.
   
 26. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, pätee pitkälti yksinasuviin. Yksi tuttu teinityttö joka asuu vanhempiensa luona, niin sen huone on niin täynnä kaikkea mahdollista roinaa kun olla ja voi, likaisia lautasia lattialla, vaatteet kaikkialla muualla kun kaapissa, ja isä ei puutu siihen sotkuun mitenkään.
  No juu, eihän tämä auton pesuun liity, mutta...
   
 27. Kepei

  Kepei

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sama kai laittaa rättiin ipaa/cleanser fluidia ja pyyhkästä sillä keula? Jos mennään överiksi niin mennään sitten. Vahat siitä on jo lähtenyt.
   
 28. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Älä edes kysy kuinka kännissä olin kun tuon postasin:facepalm::vihellys: Mutta joo, lähtee varmaan ötökät, ja vahatkin. Oma kehonkuljetin on sen verran hyvässä vahassa, että kestää muutaman pesun laimennetulla liuottimella, silloin jos/kun kaverin pesuhalli on vapaana. Muuten talvella, jos on plussan puolella niin pesen ihan omalla pihalla painepesurilla ja sellaisella sienehkömäisellä, mille en nyt keksi oikeaa nimeä, ja tarvittaessa mietoa pesuainetta mukaan. Yleensä kyllä painesurin jäljeen, se pesu sienellä - eikä pesuvesi ole ruskeaa... Jotenkin näin.
   
  Kepei tykkää tästä.
 29. Kepei

  Kepei

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitäpä niitä sitten pesemään, uutta vaan ajoon :D
  Eiköhän ne saa vaihdettua sen rekkarin järjestelmään. Samalla kun ootat katsastusaseman jonossa niin voit painaa tuonne eemailia.
   
 30. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 491
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kunnon vahaus ennen talvikelejä ja vedellä putsailee pois, ni pysyy suht siistinä talven läpi auto. Yleensä noi harjattomat pesut on ihan jees, mutta hitto kun välillä nuo liuoittimet tappaa sen vahapinnan kertalaakista. No harvemmin onneksi tuolla käy ja toisaalta jos sitä ajaa vain joku 6000km talvikautena, ni se vahakin pysyy hyvin. Onkos kellään tosin kokemusta mikä olisi paras aine ulkomuoveille talvikauden jälkeen? Jokseenkin on tullut kokeiltua kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mutta muistaakseni noissa ei pysy kuin pari viikkoa se fiksi.
   
  aciddude tykkää tästä.
 31. Kepei

  Kepei

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikös se kuumailmapuhallin ja kestopinnoite ole millä noita muoveja fiksataan parhaalla kestolla?
   
 32. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sitä autoa tarvitse kuin pari kertaa vuodessa muutaman tunnin hinkata, kunnon esipesu ja vahan ja pien poisto ja koneella perään AG punainen ja päälle Collinite 476s ja 300tkm pellinpalanen alkaa kiiltämään ja lika ei tartu kiinni.

   
  3dmax tykkää tästä.
 33. juhat1000

  juhat1000

  Viestejä:
  186
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Onko suositella tuulilasin pesunestettä? Siis ihan hajun puolesta. Itarana on tullut aina osteltua halpahalleista bulkkinestettä ja ainaskin perheen lapsilla alkaa päätä heti särkeä.
   
 34. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Lady lasol ei ole niin kitkerän hajuista, kallista kylläkin jos vertaa noihin bulkkinesteisiin.
   
 35. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 353
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aihetta liipaten. En jaksa ruveta itse hinkkaamaan autoa mutta mitkä ovat pääkaupunkiseudun parhaat kone/käsipesumestat kohtuuhintaan? Autopesucenter vaikuttaa ainakin perus nestettä paremmalta eikä ole sen kalliimpikaan. Muita?
   
 36. juhat1000

  juhat1000

  Viestejä:
  186
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Vantaa mikkolan shelliltä 3tornado pesua yhden hinnalla, jos jotakuta kiinnostaa. Tarjous vain tänään.
   
 37. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se esipesun harjahinkkaus oli varmasti todella pahaa autolle, mutta toisaalta tuli ainakin puhtaaksi. Ei se automaattiharjakone myöskään autoa säästele. Mustassa ei tartte montaa pesua, koska ne vähäisetkin mikronaarmut näkyy sieltä valoa vasten toisin kuin esim. valkoisessa.

  Siitä omasta mustasta löytyi selkeää mikronaarmua aika tasaisesti. Yksi esimerkki oli sivuikkunoiden alta kyljistä, jossa näkyi pyörteet jopa sivupeilin kautta kun sopivasti aurinko paistoi. Se on kuitenkin myös paikka johon lumiharjalla ei ole sohittu.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2016
 38. Chekkit

  Chekkit

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  edit ei mitään.
   
 39. Mr.Wizard

  Mr.Wizard

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2016
  Mitäs mieltä kanssa techiläiset on vanhasta kunnon argumentista että käsinpesu on aina paras? FifthGearikin tästä aikoinaan sen testi videon teki mutta siinähän tosiaan käsinpesty autopilattiin sillä silikonilastalla ja jetwash harjalla peseminen oli paskin. Tosin tässähän ei vertailtu pesutulosta vaan naarmuuntumis tulosta.

  Näin kaupungissa kerrostalossa asuvana ei paljoa käsiin pesuun ole mahdollisuuksia, lähialueelta löytyy pesukoneita tai sitten jetwash tyylisiä itsepesuloita joissa on harjavesipistooli yhdistelmä mahdollisuus. Mitäs olette mieltä kun nykyään on noita kuukausi maksullisia pesukoneitakin että kumpi on parempi ratkaisu tuollainen itsepalvelu jetwash paikka vai pesukone?

  Toki jotkut paikat tarjoaa TI halleja mutta viimeeksi kun kävin nesteen TI hallissa sai pestä helvetin nopeesti ja silti makso lähemmäs 15e ~20min pesusta ja tästä on vuosia.

  Onhan toki noita "käsinpesu" paikkoja mistä pitää varata aika mutta ei ole kauhean näppäriä kun ei voi pestä silloin kun itselle sopii ja mitä se "käsinpesu" sitten käytännössä on, peseekö samalla harjavesipistooli systeemillä.
   
 40. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Käsipesulat pesee yleensä sienellä. Itseään kunnioittavat käyttää pehmeitä sieniä ja heittää ne pois sitä mukaa kun likaantuu, mutta varmaan mahtuu sekaan jollain helvetin harjoillakin suhaavia. Kaikki nämä käyttävät myös vaahtoesipesua joka vie mukanaan jo suurimman osan irtopaskasta, joka on nimenomaan sitä naarmuttavaa.

  Tampereella voin suositella ainakin Tampereen Ajoneuvopesun pisteitä Hatanpäällä ja Hämpissä. Jälkimmäisessä joutuu toki maksamaan parkkimaksun myös, mutta mitäpä tuosta jos käy samalla asioilla kuitenkin.

  Toki joutuu yleensä ajan varaamaan etukäteen, mutta varsin lyhyelläkin varoitusajalla kerkiävät yleensä päältäpesun tekemään.
   
 41. Fact0ry

  Fact0ry

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itse pesen läheisessä Neste huoltoaseman TI-hallissa, jossa pikapesu (esipesuaine pintaan + painepesurilla huuhtelu) maksaa yleensä noin 9-12€ ja isompi pesu (esipesuaine pintaan, huuhtelu, kinnaspesu, huuhtelu, kuivaus) noin 19-22€. Hieman kalliin puoleinenhan tuo on, mutta ei ole toistaiseki vaihtoehtoja. Näillä eväillä 5v sitten myllytetty auto on pysynyt todella hyväkuntoisena. Samassa ajassa säännöllinen harjapesun käyttö muuttaa kiiltävän auton mattapintaiseksi.
   
 42. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pesen myös nesteen TI-hallissa itse. Aikaa menee tunti + pari painepolettia eli paikallisessa 30 euroa.

  Kun mennään pitkän kaavan mukaan niin operaatio on tämä: Esipesuaine vaahdottimesta, painehuuhtelu, kinnaspesu, vannepesuaine vanteet + pakoputki, kintaalla ovivälit, painehuuhtelu vanteet, auton huuhtelu, kuivaus (+ sprayvaha), lasinpesuaineella vielä tuulilasi ja pyyhkimet. Valmis.

  Lyhyt kaava on sitten mikä tahansa TI-piste, esipesuaine vaahdottimesta auton päälle ja painepesurilla huuhtelu ja ajetaan kuivaksi.

  Pitkää kaavaa olen tehnyt kahden-kolmen viikon välein. Lyhyttä en ole tehnyt aikoihin kun tulee helposti puhtaaksi, ei ole tarvetta kiristää pesuväliä.
   
 43. Turilas

  Turilas

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  pitääkin tarkistaa omankin auton pakoputki onko jo mennyt likaiseksi..:facepalm:
   
 44. Mr.Wizard

  Mr.Wizard

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2016
  Shell oli mielenkiintoisesti nostanut itsepalvelupesun polettien hintaa 4e/5min poletti, alkaa tuossakin pesulle tulemaan hintaan näin talvella ku menee vähintään se 3 jos on yhtään paskasempi auto. Harjapistoolista tulevan vaahdon määrä oli myös aika heikohko :/
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2016
 45. Javaq

  Javaq

  Viestejä:
  340
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nyt talvikaudella kuukausisopimus autopesulaan, kuukaudessa saa pestä autoa niin usein kuin huvittaa, kaikilla ohjelmilla. 39e/kk. Erinomainen ratkaisu näille suola-loska-kurakeleille.
   
 46. Busso

  Busso

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Itse asun kerrostalossa, mitään muita käsinpesu mahdollisuuksia ei ole muuta kuin noin 10km päässä Nesteen TI-pesuhalli. (7e/20min ja sen jälkeen jotain€/min) Siellä käynyt mutta tuota suolapaskaa kun alkaa maalipintaa naarmuttamatta pesemään hikipäässä niin 15e/kerta väkisinkin, sitten 10km takasin kotio ja auto taas yltäpäältä suolapaskassa. Joten pakkaskeleillä tai kuivalla säällä pesu lähes ainut vaihtoehto.. ja tätämenoa sellasia päiviä ei näytä tulevan.

  15 vuotta vanha auto mutta vain vuoden vanha naarmuton tumma maalipinta joten pyrin välttämään naarmuja.. olispa se oma piha missä pestä. :/

  Onkohan nuo harjattomat painepesut huoltsikoilla yhtää mistää kotosin?
   
 47. lnaukkar

  lnaukkar

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heh, kromatuista ulostuloista on maksettu niin ne sitten kiiltää, prkl! Toki totuus on että talvella ei montaa kilometriä kiillä.
   
 48. Tatuks

  Tatuks

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Itellä on työn puolesta rajaton määrä pesuja, oon käyttäny muutaman kerran kuukaudessa. Tarkoitus olisi pitää auto pahimmasta suolasta ja kurasta puhtaana ja sitten ehkä kerran vuodessa käyttää kunnon pesussa ja vahauksessa.

  Kovasti sanotaan että harjat naarmuttaa jne. mutta koen kyllä että sen kaiken kuran irroittaminen edes harjapesussa on parempi kuin antaa olla. TI-hallia tai käsipesuja tarjoavaa paikkaa ei ole lähelläkään. Omassa pihassa ei mahdollisuutta pestä.
   
 49. Javaq

  Javaq

  Viestejä:
  340
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse pesen käytännössä aina vain ns. "Kevytpesu" -ohjelmalla, eli ilman harjoja. Puhdasta tulee silti, vaikka auto ollut välillä erittäin likainenkin. Pesula ei tosin autopesulan yhteydessä, vaan erillinen pesulayritys.
   
 50. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Näillä keleillä jää kyllä kalvoa väkisinkin, joskaan se nyt ei välttämättä ole niin justiinsa. Lisäksi noissa on sitten yleensä aika tujut liuottimet esipesuna, eli vahakerros saa kyytiä. Jos autossa on keraaminen kestopinnoite niin sitten voi hyvinkin tulla puhdasta, eikä ole pelkoa että pinnoite lähtee liuottimien mukana.
   
 51. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En viitsi tällaisilla keleillä pestä autoa ollenkaan. Hyöty on olematon, kun auto on kuitenkin parissa päivässä läpeensä paskainen. Omassa pihassa voisi painepesurilla vetää kevyesti, mutta tämä ei valitettavasti ole rivarissa vaihtoehto.