- Liittynyt
- 30.10.2016
- Viestejä
- 3 380
Tuossa muutama minuutti sitten tuli jo yli 4kw tuottoa. Jää siitä tänäänkin jokunen euro myytäväksikin astiTänäänkin halvempaa iltapäivällä kuin yöllä
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuossa muutama minuutti sitten tuli jo yli 4kw tuottoa. Jää siitä tänäänkin jokunen euro myytäväksikin astiTänäänkin halvempaa iltapäivällä kuin yöllä
Totta. Tuo menisi myös.Eikös tohon käyttöön voisi laittaa kellokytkimen kuten ”yösähkökello”? Sähköä tulee samaan aikaan jos aurinko paistaa. Esim 10-16. Tietysti jos haluaa jotenkin ohjata paneelien tehon mukaan niin sit pitää olla älykkäämpää tekniikkaa.
Mihin tuo 800W menee nyt? Varaajaan? Eikös tuo mene ihan pohjakulutukseen melkein muutenkin niin ei myyntiin hirveästi ehtisi?Mulla on katolla 800W paneelitehoa ja huvikseen selvitin miten systeemin saisi verkkoon jotta voisi myydä sähköä. Sähköyhtiö veloittaa varmennustarkastuksesta 500€, ja jos päivässä tulisi myytyä keskimäärin 1kWh mikä on aika optimistista, takaisinmaksuaika olisi 10c hinnalla vajaa 14 vuotta. Tässä ei edes siirtokuluja tai mahdollisia veroja. Taitaa jäädä mun suurtehovoimalan liittäminen väliin.
Meillä on toteutettu LVV:n aurinkosähköohjaus nimenomaisesti Shellyn kanssa.Nyt kun paneelit tuottamassa niin tietysti ensimmäinen tarve vaihtaa lvv: n kytkin älyreleeseen.
Mikä esim. noista Shellyn releistä käy? Jäspin normi 300l varaaja, kolmivaihevirta. Nykyisin sähkötaulussa se perinteinen yösähkö/pois/päiväkäyttönappi.
Vai oletteko toteuttaneet jollain muulla systeemillä kuin Shellyllä?
Naapurissa ent.sähkömies joka varmaan voisi hoitaa käytännön asennuksen, ei kai noissa mitään asennuksen kannalta ihmeellistä liene?
Niinkuin kysymyksistä käy ilmi niin en näistä juuri mitään tiedä.
Mites se käyttäytyy pilvisellä/sateella? Lämmittääkö sitten yöllä? Mikä tuo määritetty raja-arvo on? 1kW?Kun mitattu aurinkosähköteho tippuu alle määritetyn raja-arvon, lämmitys lopetetaan.
Pilvisellä tai sateisella säällä ei tokikaan lämminvesivaraaja lämpene. Vettä ei tällä hetkellä lämmitetä öisin lainkaan, eli meillä ei ole mitään automaattista varamekanismia sadepäivien varalle. Meillä kahden hengen taloudessa 300 l LVV pysyy riittävän kuumana vähintään yhden lämmittämättömän päivän ajan.Mites se käyttäytyy pilvisellä/sateella? Lämmittääkö sitten yöllä? Mikä tuo määritetty raja-arvo on? 1kW?
Kiitos! Kyllä tämä on ainakin tässä yhteydessä riittävää kotiautomaatiota meidän tarpeisiin.@hyperstaattinen
Hieno systeemi jossa varmasti tulee hyödynnettyä paneelien tuotto
Paljonko asennus kustansi?
Mihin tuo 800W menee nyt? Varaajaan? Eikös tuo mene ihan pohjakulutukseen melkein muutenkin niin ei myyntiin hirveästi ehtisi?
Sama ilmiö (6,56 kWp)Uusi päiväennätys taas tälle vuodelle
Itse hankin 9,3kWp.Varmaan tyhmä kysymys mutta miten esim. tuollaista 10kW systeemiä hyödynnetään optimaalisesti ilman akkuja? Lämmitetään käyttövettä? Tekeehän tuo tietysti mukavasti sähköä myös myöhempään aamulla ja aikaisin illalla.
Riippuu tosi monesta asiasta. Itsellä on kerroin 5.2 tuolla sinun tavallassi laskea. 10 viime päivän tuotto 737kw ja inasen vajaa 14kw edestä paneelia kahteen eri ilman suuntaan eli saan aamuaikaisesta pitkälle iltaan vielä järkevää tuottoa. Jos vetäsen täysin hatusta niin tuommoinen kerroin yhteen ilmansuuntaan sojottavilla paneeleilla olisi tämmöisellä aurinkoisella säällä jotain 4??Mikäs on muuten hyvä kerroin jos muuntaa piikkitehoa päivätuotoksi? 7 jos Etelä-Suomessa, ei puita edessä ja optimi kiinteä suuntaus? Eli 1kW paneelit tuottaa max 7khW päivässä?
Mikäs on muuten hyvä kerroin jos muuntaa piikkitehoa päivätuotoksi? 7 jos Etelä-Suomessa, ei puita edessä ja optimi kiinteä suuntaus? Eli 1kW paneelit tuottaa max 7khW päivässä?
Niinpä näyttää olevan, soliksessa Full load hours6,56kWp etelään, paras päivä tähän mennessä kertoimella 6,03. Aamuvarjoa on.
Invertterin selainnäkymässä näyttää olevan ”mittari” tuolle päiväkohtaisesti.
Kuumuudesta. Itselläni koko lailla samalla kertoimella huiput tippuneet viime päivinä 11.7kw/14kwMulla on huipputehot pudonneet 820W paneeleilla alle 700W. En tiedä johtuuko yläpilvestä, kuumuudesta vai likaisista paneeleista, ehkä kaikki yhdessä. 4kWh saa päivässä koska puita edessä, mikä näkyy käppyrästä.
koivun siitepöly saattaa tehdä aikamoisen kerroksen, tuo ehkä kannattaa jo käydä puhdistamassa kun siitepölyaika pahimmillaan?
lumia ja siitepölyjä ei tarvitse poistaa, hyöty on aivan järkyttävän huono verraten riskiin että kiipeilet pitkin kattoja. Jo pelkän pitkävartisen lumiharjan hinnan kuoletus harjaamalla lumia paneeleista on käytännössä enemmän kuin elinikäsi.koivun siitepöly saattaa tehdä aikamoisen kerroksen, tuo ehkä kannattaa jo käydä puhdistamassa kun siitepölyaika pahimmillaan?
Jos harja on jo kuoletettu muissa töissä ja maasta käsin pystyy puhdistamaan niin pelkkää hyötyä puhdistus.lumia ja siitepölyjä ei tarvitse poistaa, hyöty on aivan järkyttävän huono verraten riskiin että kiipeilet pitkin kattoja. Jo pelkän pitkävartisen lumiharjan hinnan kuoletus harjaamalla lumia paneeleista on käytännössä enemmän kuin elinikäsi.
Harrastuksena varmaan menee että saa mielihyvää, käytännön hyödyt tasan nolla.Jos harja on jo kuoletettu muissa töissä ja maasta käsin pystyy puhdistamaan niin pelkkää hyötyä puhdistus.
Ei varmaan kannata pestä paneeleita paahteella. Jos on pakko pestä, niin sitten aamulla tai illalla myöhään.Paljonkohan paneelien pintalämpötila on pilvettömänä kesäpäivänä kun paahtaa oikein kunnolla? Mietin sitä että jos siihen menee kylmää kaivovettä heittämään pinnalle niin jäähtyykö liian nopeasti ja jotain halkeaa tms?
Paljonkohan paneelien pintalämpötila on pilvettömänä kesäpäivänä kun paahtaa oikein kunnolla? Mietin sitä että jos siihen menee kylmää kaivovettä heittämään pinnalle niin jäähtyykö liian nopeasti ja jotain halkeaa tms?
Joo, olihan siellä eilen pölyä, mutta yöllä satoi vettä.. jotenLämpö ja pöly syö tehoa. Meillä 4,4kwp setti ja ei sieltä viime aikoina ole yli 3,5kw tullu.
Juzzin ei kannata yleistää. Jollain ne paneelit voi olla vaikka maatelineessä. Ei ole kauhean vaarallista ruiskia vesiletkulla vettä paneeleihin crocsit jalassa nurmella seisten... Meillä on pihamökin katolla ja räystäästä yletyn lähes ottamaan kiinni. Joten maasta käsin voi letkulla huuhtasta paneelit. Silti yleensä noussut pari askelmaa ylemmäksi niin on paljon helpompaa.
Ei siinä, kerran jaksoin huuhtasta. Saisi 3-4 päivän välein huuhtoa jos oikeasti haluaisi hyödyn. Oma kaivo joten vesi ei maksa "mitään" ja hommaa menee 5min ja tehoa saa sen 10% lisää. Eli kyllä tuolla tuntipalkoille pääsee. Silti olen laiska
Hetkinen miten sä inverteriä ajattelit ohjata pörssisähkön mukaan? Kytkeä pois päältä ko kallista?Onko tietoa kuinka tuota huawein invertteriä sais ohjattua pörssisähkön mukaan? Jotai HA palikkaa on luotu mutta nopeella silmäyksellä nuo lähinnä keskittyy lukemiseen kuin ohjaamiseen, mahtaako tuossa huawein invetterissä olla mahdollista esim tuon modbus väylän kautta ohjata? vai onko vain pääsy lukemaan dataa.
Esim myymään kaikki verkkoon kun on kalliimpaa jne, järjestelmässä on myös akut joten niiden lataus ja käyttöä mahdollisesti ohjata hinnan mukaan.Hetkinen miten sä inverteriä ajattelit ohjata pörssisähkön mukaan? Kytkeä pois päältä ko kallista?
Kaikki ne ohjaukset tehdään muualla kun inverterissä... Ei inverteri tiedä mihin sähkö menee.. paitsi lataako akkuja vaiko laittaako menemään taloon, josta ylijäämä mittarin kautta verkkoonEsim myymään kaikki verkkoon kun on kalliimpaa jne, järjestelmässä on myös akut joten niiden lataus ja käyttöä mahdollisesti ohjata hinnan mukaan.
Tottakai järjestelmään on asennettu mittari joka mittaa paljoko talo käyttää/vuotaa sähköä ulos, ihan on huawei oma mittari jolloin invertteri pystyy ohjaamaan sähköä minne se haluaa esim syöttää akusta taloon virtaa niin pakkohan invertterin on tietää talon kulutus ettei liikaa naapurille syötä sähköä.Kaikki ne ohjaukset tehdään muualla kun inverterissä... Ei inverteri tiedä mihin sähkö menee.. paitsi lataako akkuja vaiko laittaako menemään taloon, josta ylijäämä mittarin kautta verkkoon
Ei se siltikään pysty ohjaamaan sun sähkölaitteita.. paitsi yhtä kahta jos sieltä ulostulo kontaktoteille/ releelle.. jos talossa kulutusta et saa inverteriä ohjaamaan kaikkea ulos jos hinta korkea.. sen takia tarvii olla muita laitteita jotka automaatiolla kytkeytyy pois päältä/päälle halutun mukaan...Tottakai järjestelmään on asennettu mittari joka mittaa paljoko talo käyttää/vuotaa sähköä ulos, ihan on huawei oma mittari jolloin invertteri pystyy ohjaamaan sähköä minne se haluaa esim syöttää akusta taloon virtaa niin pakkohan invertterin on tietää talon kulutus ettei liikaa naapurille syötä sähköä.
Mielenkiinnosta asiaa kohtaan, miten optimoit kulutuksen ja tuotannon kohtaamista?Tyylejä on erilaisia; Itse taas en tykkää netotuksesta koska tekee optimoinnista hankalampaa. Esim kun aurinko meneekin yhtäkkiä pilveen niin loppu tunnille et välttämättä saa tuottoa. Mutta jos paistaakin koko tunnin niin tulee ylituottoa ja sähköä valuu myyntiin (tällä hetkellä ilmaiseksi).
Mielestäni optimoidussa setupissa netotus on turha asia, siksi 15min välikin on parempi kuin 60min.
EDIT: Yllätti silti että jossain on jo 15min netotus käytössä. Meillä vasta viime kuussa siirryttiin tuntinetotukseen...
Oma raspin päälle kasattu python sekoilu katselee haluttuja tietoja. Esim pörssisähkön hinnan, LVV ylä ja alalämpöjä. On sinne nykyään ajettu jo sääennustettakin. Ennusteilla lasken talon tarvitseman lämmitystarpeen ja kaivan seuraavan vuorokauden halvimmat tunnit tämän toteutumiseen.Mielenkiinnosta asiaa kohtaan, miten optimoit kulutuksen ja tuotannon kohtaamista?
Itse mietin netotusasiaa (ehkä kapeakatseisestikin) esimerkiksi pyykinpesun tai astianpesun kautta. Pesukoneen kulutuspiikit tulevat melko lyhytaikaisesti, mutta suuresti veden lämmityksestä. Tällöin varttinetotuksella joudun ostamaan sähköä, mutta tuntinetotuksella en joutuisi.
Oma raspin päälle kasattu python sekoilu katselee haluttuja tietoja. Esim pörssisähkön hinnan, LVV ylä ja alalämpöjä. On sinne nykyään ajettu jo sääennustettakin. Ennusteilla lasken talon tarvitseman lämmitystarpeen ja kaivan seuraavan vuorokauden halvimmat tunnit tämän toteutumiseen.
Auringon kanssa raspi ajaa releillä lupia/kieltoja wattroutteriin joka ohjaa SS-releillä LVV:tä. Nyt kun sähkö on pörssissä ilmaista ja kaikki aurinko ei mahdu LVV:hen mietin jo laittavani massavaraajan 9kw vastukseen SS-releet ja ajavani nollatunteina sähkön sinne.
Normisti massavaraaja lämpeää maalämmöllä, mutta jos aurinkosähköstä saa myydessä 0c kannattaa se polttaa massavaraajaan mieluummin... Siirto on noin 4,5c/kwh, joten jos maalämmön cop on 4 niin alle 1,1c sähkön hinnalla kannattaisi lämmittää vastuksella varaajaa eikä myydä verkkoon...
On siis optimoija. Yllättävän rajoittunut on, tai sitten en osaa käyttää. Siksi ajelen reletietoja raspilla tuohon.SOLAR controls s.r.o. - WATTROUTER® Mx
WATTrouter and Heating Control controllers for photovoltaic plants and comfortable heating.solarcontrols.cz
EDIT: Nostin jokin aika sitten myytävän sähkön minimihintaa. Eli nykyään LVV ei lämpeä jos myynnistä saa yli 12c/kwh.
Ns. onewire anturit on ylä ja alapäässä. Alapäässä on anturitaskussa ja yläpässä vain survottu eristeen ja metallipöntön väliin. Harmittavasti tossa pöntössä ei ole yläpäässä anturitaskua niin lämpötilat ei ole ihan oikein.Miten olet toteuttanut lvv lämpötilan mittauksen?
e: Tarkennettuna siellä varaajan päässä. Missä anturi?
Tuota varten voi naksauttaa invertteristä rajoittimen päälle, toki se vaatii manuaalitoimia, mutta kuitenkin.Energia | Pörssisähkön hinta on keskiviikkona historiallisen alhainen
Eli nyt saa taas ylituotosta maksaa. Viimeksi tuli maksettua muutama sentti sunnuntaina. Onnea vaan kaikille 20kW järjestelmän asentaneille, kun tämä lähtee yleistymään