Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mulle yks välittäjän näytöllä selitti kun pyysin dokkareita, että eivät voi antaa, kuin vasta, jos on tarjousta tekemässä. Erityisesti kummasteli sitä, kun jotkut kehtaa niitä etukäteen kysyä. Kuulemma huonon välitystavan vastaista antaa niitä. Ihmettelin sitten siinä, että miten voin rauhassa edes tutustua kohteeseen, jos en saa papereita. Vastaus, että siinähän ne on näytöllä nähtävissä.Puolen yön maissa laitoin yhdestä (tai siis useammasta) pyynnön dokkareille...
Joo pääasiassa oonkin nuo paperit aina saanut. GDPR:n liittyen onkin joutunut papereita allekirjoitetaan, muttei oo ollu mitään mainintoja tarjouksen tekemisestä.
Niin, no, ei liitykkään niihin papereihin, vaan pitänyt antaa lupa henkilörekisteriä vartenSiis hetkinen, eihän minkään lappusen allekirjoittaminen nyt muuta mitään GDPR:n suhteen? Joko ne saa luovuttaa niitä tietoja tai eivät saa, eikai se millään allekirjoituksella miksikään muutu. (Vrt. vaikkapa sinun pankkitietosi, ei se pankki niitä saa sen enempää luovuttaa, vaikka minä allekirjoittaisin minkälaisia sopimuksia pankin kanssa.)
Tähän mennessä kaikki paperit on saatu nähtäväksi ilman mitään suurempia häslinkejä, osalla isännöitsijäntodistus on ollut vain näytössä nähtävillä, eikä ole toimitettu sähköisenä.
Pitäisi katsoa jos hommaisi oman luukun. Excelin mukaan 2k€ vuodessa säästäisi vert. vuokralla asuminen. Onko tietoa aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta joka kannattaisi lukea pohjille muilla täällä?
Mihin väitteesi perustuu? Mutu vai ihan dataakin, Helsingin ulkopuolella on myös elämää jos et tiennytExceli on väärässä ainakin jos luukku on omakotitalo
Mihin väitteesi perustuu? Mutu vai ihan dataakin, Helsingin ulkopuolella on myös elämää jos et tiennyt
Jaa. No itellä ainakin asumiskustannukset pieneni kun muutin neuvostokuutiosta (omistus) vähän syrjemmälle omakotitaloon. Ainoo mikä on noussu on bensaan menevä raha. Muuten kaikki kustannukset on laskeneet. Eikä ole edes uusi talo vaan vm.-92.Näin 30v okt asuneena en usko että otk on halvempi kuin vuokra. Jos lainan päälle lasketaan jätevedet, tien käyttö, roskakuski, traktori tai mönkijä, lämmitys, vakuutukset, korjauksia jne niin en vaan usko tähän skenaarioon...
Vuokrassa maksat vuokraisäntä lyhennykset, vastikkeet, kiinteistöverot yms. Samaan tapaan vuokralla saat maksaa sähköt, vedet ja muut juoksevat kulut. Helpoimmalla pääset toki jos muutat usein töiden perässä ja pelkäät asuntomarkkinoilla tapahtuuvaa romahdusta joka söisi vakuusarvot.Näin 30v okt asuneena en usko että otk on halvempi kuin vuokra. Jos lainan päälle lasketaan jätevedet, tien käyttö, roskakuski, traktori tai mönkijä, lämmitys, vakuutukset, korjauksia jne niin en vaan usko tähän skenaarioon...
Niin,sehän riippuu miten @cular näitä hommia laittaa ylös ja mitä kaikkea laskee.Näin 30v okt asuneena en usko että otk on halvempi kuin vuokra. Jos lainan päälle lasketaan jätevedet, tien käyttö, roskakuski, traktori tai mönkijä, lämmitys, vakuutukset, korjauksia jne niin en vaan usko tähän skenaarioon...
Näin 30v okt asuneena en usko että otk on halvempi kuin vuokra. Jos lainan päälle lasketaan jätevedet, tien käyttö, roskakuski, traktori tai mönkijä, lämmitys, vakuutukset, korjauksia jne niin en vaan usko tähän skenaarioon...
Oma näppituntumani on se, että omakotitalo on pääsääntöisesti kalliimpi asua kuin kerrostalo pitkällä aikavälillä, mikäli haluaa saman palvelutason kuin kerrostalossa. Jos sen sijaan tekee jatkuvat huollot itse, se on selkeästi edullisempi.
Eli jos jokainen rännien tyhjennys lehdistä, nurmikon leikkuu, lumen kolaus, pikkurempat jne ja muu vastaava teetetään remppamiehillä, niin kalliiksi tulee.
Jos taas on itse yleismies-jantusena, niin okt-asuminen voi olla hyvin edullista verrattuna kerrostaloon.
Edelleen 12kk euribor noussut joka noteerauksella joulukuussa. Tänään -0.137%.Nyt on 12kk euribor noussut joulukuussa jokaisessa noteerauksessa. Tänään tuli taas 1 piste lisää (löytyi Kauppalehdestä eli nyt -0.141, eli toi ylempi on väärin eli vasta keskiviikkona nousi tuohon). Eli koronnostoa nollaan odotetaan vuoden kuluttua.
Euribor 12 months - 12 month Euribor interest rate
Kerrostalo vs. okt asumisen kustannuksista on turha riidellä. Jos okt:ssä tekee itse aivan kaiken, se on huomattavasti halvempaa kuin kerrostaloasuminen per neliö. Toisaalta suoraan ei voi verrata kuluja, ellet todellakin tilaa jotakuta ajamaan sen nurmikon. Tai itseasiassa sen yrittäjän pitää itse tulla ajamaan se joka viikko pyytämättä laaditun huoltosopimuksen puitteissa. Samoin lumityöt jne. Syy miksi ei tee itse on ehkä laiskuus tai uusavuttomuus, mutta sekään ei liity tähän. Koska palvelut ovat tässä maassa ylihintaisia johtuen verokiilasta, vain lähinnä laiskat miljonäärit ottavat nämä palvelut omakotitaloonsa.Mitä tarkoitat samalla palvelutasolla? Kai se nyt on selvää että omakotitalossa suhteessa sen 1000 neliön hoitaminen on kalliimpaa jos sen teettää ulkopuolisella kun se kerrostalossa asuja maksaa siitä 1000 neliön hoitamisesta 1/30 osan. Tosin en ymmärrä miksi joku haluaisi asua omakotitalossa jos nurmikon leikkuut, talon hoitaminen ja lumen luonti on vastenmielistä ja kaiken teettää ulkopuolisella. Samahan se olisi asua sitten vaikka kerrostalossa, jossa ei tarvi näistä huolehtia vaan maksaa suosiolla.
Niinkuin tuossa omakotitalon kustannusketjussa on todettu niin omakotitalossahan voit ihan itse päättää käytännössä niistä asumiskustannuksista. Jos tuntuu että sähköjä ei jaksa maksaa niin polttaa puita tai kääntää lämmitystä pienemmälle ja laittaa villasukkia jalkaan. Jos ei kiinnosta lehtien haravointi pihalta niin ei sitten haravoi. Jos ei kiinnosta maalaukset niin ei sitten maalaa, antaa ulkopinnan vähän hilseillä. Jos vesi tuntuu kalliilta niin pesee ittensä vaikka ämpärissä.
Voiko siis edes verrata "samaa palvelutasoa" kerrostalon ja omakotitalon välillä? Joka tapauksessa minä väitän että kerrostalossa asuminen ei ole yhtään sen edullisempaa kuin omakotitalossa. Vaikka et itse käyttäisi lämmitystä ollenkaan, et kuluttaisi vettä, et tarvitse lumen kolauksia pihalta tai nurmikko saisi sinun puolestasi rehottaa niin silti kerrostalossa maksat sen vastikkeen verran. Omakotitalossa et maksa pätkääkään.
Eiköhän tässä ajettu takaa säännöllistä kunnossapitoa ja kiinteistön hoitoa, joka oktssä on täysin oman jaksamisen varassa. Asumismukavuutta on varmaan enemmän keskustan ulkopuolella oktssä kun ei tarvitse naapureiden lisääntymistä kuunnella kolmelta aamuyöstä. Taas riippuu ja roikkuu kohteesta sekä alueesta.Mitä tarkoitat samalla palvelutasolla? Kai se nyt on selvää että omakotitalossa suhteessa sen 1000 neliön hoitaminen on kalliimpaa jos sen teettää ulkopuolisella kun se kerrostalossa asuja maksaa siitä 1000 neliön hoitamisesta 1/30 osan. Tosin en ymmärrä miksi joku haluaisi asua omakotitalossa jos nurmikon leikkuut, talon hoitaminen ja lumen luonti on vastenmielistä ja kaiken teettää ulkopuolisella. Samahan se olisi asua sitten vaikka kerrostalossa, jossa ei tarvi näistä huolehtia vaan maksaa suosiolla.
Niinkuin tuossa omakotitalon kustannusketjussa on todettu niin omakotitalossahan voit ihan itse päättää käytännössä niistä asumiskustannuksista. Jos tuntuu että sähköjä ei jaksa maksaa niin polttaa puita tai kääntää lämmitystä pienemmälle ja laittaa villasukkia jalkaan. Jos ei kiinnosta lehtien haravointi pihalta niin ei sitten haravoi. Jos ei kiinnosta maalaukset niin ei sitten maalaa, antaa ulkopinnan vähän hilseillä. Jos vesi tuntuu kalliilta niin pesee ittensä vaikka ämpärissä.
Voiko siis edes verrata "samaa palvelutasoa" kerrostalon ja omakotitalon välillä? Joka tapauksessa minä väitän että kerrostalossa asuminen ei ole yhtään sen edullisempaa kuin omakotitalossa. Vaikka et itse käyttäisi lämmitystä ollenkaan, et kuluttaisi vettä, et tarvitse lumen kolauksia pihalta tai nurmikko saisi sinun puolestasi rehottaa niin silti kerrostalossa maksat sen vastikkeen verran. Omakotitalossa et maksa pätkääkään.
Eiköhän tässä ajettu takaa säännöllistä kunnossapitoa ja kiinteistön hoitoa, joka oktssä on täysin oman jaksamisen varassa. Asumismukavuutta on varmaan enemmän keskustan ulkopuolella oktssä kun ei tarvitse naapureiden lisääntymistä kuunnella kolmelta aamuyöstä. Taas riippuu ja roikkuu kohteesta sekä alueesta.
Jep, ja esim. minulle se puuhailu omakotitalossa on melkeimpä henkireikä. Kun ei ole kodin ulkopuolisia harrastuksia pahemmin (urheilu ynm.), niin omakotitalo asuminen mahdollistaa sitten muunkin tekemisen ja puuhailun kun vain telkkarin ja tietokoneen näytön tuijotuksen. Ja kun osaa ja haluaa tehdä itse kaikki huoltotyöt, eikä tarvitse palkata "ammattilaisia" tekemään, niin tällöin tämän voi laskea "säästöksi" kun vertaa kerrostalo asumiseen jossa huoltoyhtiö tekee kaikki huoltotyöt.Tämä. Tavallaan ok-taloa ja kerrostaloa on vähän hassua verrata, koska kyseessä on niin erilaiset asumismuodot. Veikkaan, että keskimäärin ihmiset jotka asuu ok-talossa ei haluais asua kerrostalossa ja toisin päin. Ok-talossa on kyllä sitä puuhaa ihan eri tavalla tehtävänä, mutta toisaalta asumismukavuuskin (subjektiivisesti) on aika eri tasolla kun on tilaa asua ja olla ulkona. Tietenkin joillekin asumismukavuus voi olla sitä, että keskustan menot ja liikkeet on lähellä, jolloin keskustakerrostalo voi olla se mukavin vaihtoehto. Itse taas en enää tässä vaiheessa elämää asuis missään nimessä keskustassa, ja mulle riittää että sinne tarvittaessa ajaa vartissa autolla tai puolessa tunnissa bussilla.
Taas yksi syy siihen, miksi vuokratontti ei ole kovinkaan fiksu ajatusTonttivuokran korotus 11-kertaiseksi koettelee tamperelaisen kerrostalon asukkaita – ”Joudunko vastedes jättämään päivän puuroannoksen syömättä?”
Tonttivuokran korotus 11-kertaiseksi koettelee tamperelaisen kerrostalon asukkaita – ”Joudunko vastedes jättämään päivän puuroannoksen syömättä?”
Taas yksi syy siihen, miksi vuokratontti ei ole kovinkaan fiksu ajatus
Nousu on ollut enintään kaksin- tai kolminkertainen. Tästä siis kumpuaa puhe räikeästä eriarvoistumisesta taloyhtiöiden välillä...
Kiinanmuurin ensimmäisen talon tonttivuokraa korotettiin vuonna 2016 niin, että se nousi 44 000 eurosta 98 000 euroon vuodessa.
Uudemmista taloista toisen vuokra nousee nyt 11 975 eurosta 131 747 euroon, toisen taas 10 500 eurosta 119 660 euroon.
Tonttivuokran korotus 11-kertaiseksi koettelee tamperelaisen kerrostalon asukkaita – ”Joudunko vastedes jättämään päivän puuroannoksen syömättä?”
Taas yksi tapaus, jossa on vuosikymmenet maksettu huomattavasti markkinahintaa halvempaa tonttivuokraa ja nyt ihmetellään kun hinnat nousee markkinatasolle.
Asukkailla pitäisi olla tiedossa milloin 50-60 vuoden vuokrasopimus päättyy ja heidän pitäisi ymmärtää varautua siihen että vuokra korjataan oikealle tasolle sopimuksen päättyessä.
Eikö parempi olla velaton taloyhtiö että on varaa tulevaisuuden remontteja maksaa pienemmällä rahoitusvastikkeella . Aika monessa kohteessa ikä on semmoinen että isot remontit kärkkyy kulman takana kuin joulutontut.Rahoitusvastike on ihan näppärä olla korkea, jos kämpän sattuu vuokraamaan niin vuokratulo (verotettava) vähenee.
Tai jos sen myy niin helpompi myydä vuokranantajille.
Eikö parempi olla velaton taloyhtiö että on varaa tulevaisuuden remontteja maksaa pienemmällä rahoitusvastikkeella . Aika monessa kohteessa ikä on semmoinen että isot remontit kärkkyy kulman takana kuin joulutontut.
Minusta on kyllä puistattavaa ajatellakin, että 20 000e tontteja olisi pari vuotta sitten luovutettu nykyisille vuokralaisille 90% alennuksella. Se vasta onkin veronmaksajan omaisuuden hassaamista kun lahjoitellaan kymppitonnien omaisuuseriä melkein ilmaiseksi ympäriinsä.
Tyhmästä päästä kärsii lompakko myöhemmin. Tässä tämä pariskunta voi vain syyttää itseään kun ei ostanut tuota tonttia markkahintaan silloin kun sen olisi saanut pikkurahalla. Heillä olisi ollut siihen mahdollisuus, kukaan ei kieltänyt ostamasta. Haastattelisivat mielummin nuoria ihmisiä, jotka ovat kusessa kun rahat riittävän vain pienimpään mahdolliseen luukkuun ja siihenkin vain sillä oletuksella, että lainakorko pysyy kohtuuraameissa ainakin viisitoista vuotta tai enemmän, ja mitään muuta ikävää ja yllättävää ei osu omalle kohdalle.Minusta on kyllä puistattavaa ajatellakin, että 20 000e tontteja olisi pari vuotta sitten luovutettu nykyisille vuokralaisille 90% alennuksella. Se vasta onkin veronmaksajan omaisuuden hassaamista kun lahjoitellaan kymppitonnien omaisuuseriä melkein ilmaiseksi ympäriinsä.
Kovin montaa kymppitonnin lahjoitusta ei tarvitse tehdä kun huomaakin, että siinä on homekoulurempan rahat kasassa tai jonkun erikoissairaanhoidon syöpähoidon lasku katettu.
Mökkivuokralaiset irtisanottiin vuonna 2009, ja vuonna 2012 irtisanominen sai lainvoiman. Savonlinnan kaupunki vaati Kajannon perheen sekä kahden muun rannalla olevan mökin purkamista.
...
Kajannot joutuivat itse maksamaan mökin polttamisesta lupamaksuja, palkkion VPK:lle ja jäteyritykselle. Summa oli lähes 4 000 euroa.
Nyt kun päästiin vauhtiin vuokratonteista, niin myös näin voi käydä: Iltalehden artikkeli
Laitetaan nyt parhaat palat tästä, kyseessä siis 60-luvulla kunnalta vuokrattu mökkitontti, kaupunki irtisanoi sopimuksen ja määräsi rakennukset purettavaksi, tietysti vuokraajan laskuun.
Ei se omakaan tontti välttämättä auta, jos kaupunki haluaa alueen itselleen lunastaa.
Kysymys. Jos haluaa säästää naisystävän kanssa ostetusta asunnosta toisen osapuolen varainsiirtoverot(ensiasunto hänelle) niin mites seuraavanlainen järjestely toimii. Eli jos asunto merkitään omistukselta 50/50, jotta naisystävän ensiasunnon ostopykälä täyttyy. Mutta minä todellisuudessa huolehdin lainasta esim. 65/35 niin minkälainen sopimus meidän pitää keskenään allekirjoittaa, että ns. shit hit the fan tilanteessa tuo omistuksen jako menee oikein. Pankki tästä sanoi, että pitäisi olla ihan mahdollista/laillista, mutta en nyt ihan varma ole mikä se keskenäänsopimuksen nimi on mikä riittäisi juridisesti tämän asian todistamaan?
Ja onko tässä ajatuksessa muuten mitään sudenkuoppia ? Kuulostaisi melko helpolta tavalta säästää monta tonnia..
Erottelusopimus selkeyttää omaisuuden jakoa erotilanteen varalta
Laatimalla erottelusopimuksen avopuolisot voivat selvittää keskenään mikä omaisuus kummallekin kuuluu. Tämä on erityisen tärkeää tilanteissa, jossa kalliita hankintoja, kuten asuntoja tai kiinteistöjä, on ostettu yhdessä.
Erottelusopimuksessa voidaan myös mainita kuinka suuret osuudet omaisuudesta kenellekin kuuluu. Usein toinen osapuoli on saattanut maksaa suuremman osuuden yhteisestä omaisuudesta. Erotilanteessa kuitenkin yhteisesti omistettu omaisuus lähtökohtaisesti jaetaan tasan osapuolten kesken.
Kysymys. Jos haluaa säästää naisystävän kanssa ostetusta asunnosta toisen osapuolen varainsiirtoverot(ensiasunto hänelle) niin mites seuraavanlainen järjestely toimii. Eli jos asunto merkitään omistukselta 50/50, jotta naisystävän ensiasunnon ostopykälä täyttyy. Mutta minä todellisuudessa huolehdin lainasta esim. 65/35 niin minkälainen sopimus meidän pitää keskenään allekirjoittaa, että ns. shit hit the fan tilanteessa tuo omistuksen jako menee oikein. Pankki tästä sanoi, että pitäisi olla ihan mahdollista/laillista, mutta en nyt ihan varma ole mikä se keskenäänsopimuksen nimi on mikä riittäisi juridisesti tämän asian todistamaan?
Ja onko tässä ajatuksessa muuten mitään sudenkuoppia ? Kuulostaisi melko helpolta tavalta säästää monta tonnia..
Oletteko miettineet, jos otattaisitte erilliset lainat? Lienee helpoin tapa, eikä tarvitse lisäsopimuksia, vaan kumpikin vastaa omasta lainastaan. Erotilanteessa ei tarvitse myöskään vääntää siitä, kumpi on nyt maksanut kuinkakin paljon.
Erillisillä lainoilla voitte myös helpommin ottaa omistussuhteiden mukaisesti lainaa, ja sinä vain lisälyhennät/lyhennät nopeampaa omaasi.
Joo kaikkihan on aina mahdollista, mutta kyllä kunnan on pykälän verran vaikeampaa (ja kalliimpaa) pakkolunastaa sulta tontti/kiinteistö alta jos se on oma kuin irtisanoa tontin vuokrasopimus ja käskeä korjaamaan rakennus huit helvettiin sieltä...
Ei se vuokratonteilla mene niin, että sopimuksen loputtua kaupunki käskee vain viemään talon muualle.
Oletteko miettineet, jos otattaisitte erilliset lainat?
Kysymys. Jos haluaa säästää naisystävän kanssa ostetusta asunnosta toisen osapuolen varainsiirtoverot(ensiasunto hänelle) niin mites seuraavanlainen järjestely toimii. Eli jos asunto merkitään omistukselta 50/50, jotta naisystävän ensiasunnon ostopykälä täyttyy. Mutta minä todellisuudessa huolehdin lainasta esim. 65/35 niin minkälainen sopimus meidän pitää keskenään allekirjoittaa, että ns. shit hit the fan tilanteessa tuo omistuksen jako menee oikein. Pankki tästä sanoi, että pitäisi olla ihan mahdollista/laillista, mutta en nyt ihan varma ole mikä se keskenäänsopimuksen nimi on mikä riittäisi juridisesti tämän asian todistamaan?
Ja onko tässä ajatuksessa muuten mitään sudenkuoppia ? Kuulostaisi melko helpolta tavalta säästää monta tonnia..
Vaikuttaa aika liki sitä mitä haenkin, kiitos!
Erillisissä lainoissa on huonoja puolia meille (koska ei voida niin hyvin kontrolloida keneltä menee minkäkin verran kuukaudessa lainanmaksuun nyt kun naisystävä varmaan vielä hetken äitiyspäivärahoilla jne..) ja se ei täysin ratkaise tätä ongelmaa kun omistus asunnosta on silti 50-50 oltava, jotta hänen ensiasunnon ostopykälä täyttyy.