Asiaa makuuhuoneesta (peitot, sängyt yms.)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja freekevin, 03.01.2017.

 1. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 373
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Asia kunnossa. Tarkoitin siis lähinnä, kun jenkkisängyssä on 2 runkopatjaa, yksi leveä ja korkea patja sekä leveä petari. Sillä ihmettelin että toimiiko tuo kaksi runkoa + petari miten hyvin.

  Tempurin tyynyt ovat kyllä mainiot. En tule muita enää ostamaankaan.
   
 2. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jeps, ihan siinä samassa tuo yhdistelmä toimii mielestäni kuin yhtänäinenkin. Koko sängyn levyinen petari siinä päällä on kaiken a ja o.

  Tuo jenkkisängyn rakenne on muuten harhakuvitelmaa ja sehän se niissä juuri on tarkoituksenakin, eli saada ne näyttämään mahdottoman muhkealta ja antaa kuvitelma metrin paksuisesta patjakerroksesta. Ei niissä kuitenkaan ole kuin erillinen runko-osa alla (se joka näyttää kahdelta runkopatjalta) ja sen päällä sitten vasta varsinainen patja, joka taas on koostumukseltaan ihan sama kuin vastaavassa runkopatjassakin.

  Tässä esim. tuon mainitun Asko AirFlowin rakennekuva jenkkisänkynä:

  [​IMG]

  Ja saman sängyn runkopatjaversio:

  [​IMG]

  Edit.
  Sen verran vielä tarkennusta, että markkinoilla on käsittääkseni myös sellaisia jenkkisänkyjä, joissa on oikeasti patja/jousitus myös siellä alimmassa kerroksessa, eli ihan kaikki eivät ole tuollaista silmänlumetta.

  Tässä on kuitenkin syytä olla tarkkana, jotta ei tule maksettua turhasta ja lisäksi sekin on kyseenlaiasta kuinka paljon sillä toisella patjakerroksella on käytännön merkitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2018
 3. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 373
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Vähän kirjoitin taas ajattelematta. Mutta joo, ei ne alemmat ole runkopatjoja. Tämä selkis itelle vasta kun sänky tuli kotiin, tai kun kannoin sitä. Tuli kieltämättä vähän huijattu olo :D

  Jotenkin sitä järjellä silti ajattelisi, että tuo leveämpi patjaosa + petari olisi parempi kuin kaksi kapeampaa + petari-combo. Pitää seuraavaa sänkyä hankkiessa testata tuollainen combo myös.
   
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jep, varsinkin kun jenkkisänkyversiot ovat monesti paljon kalliimpia. Mm. tuon mainitun Asko Airflown tapauksessa jenkkisänky maksaa 700€ enemmän kuin runkopatjaversio ja erona näiden välillä on käytännössä vain jenkkisängyn alaosan erillinen runko ja 20mm vaahtomuovi sen päällä. Siinä jos missä on ilmaa hinnassa. :D

  Varmaan tuo on osittain myös makuasia. Me ei olla koskaan sitä väliä millään tavalla noteerattu, mutta kai se on mahdollista että joku herkempi sielu sen siltä petarin alta bongaa. Siihen vaivaan on kuitenkin olemassa noita kaikenlaisia patjakiiloja jne.
   
  Ponsu tykkää tästä.
 5. tstv

  tstv

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  meillä on ollut tuo Tempur flexible nyt aika tasan 10v, maksoi tuon 2t silloinkin. Itselläni on joustinpatja mallia kova, muijan puolella pehmeä. Hyvin tuossa on nämä vuodet nukuttu, aiempaan ikean sänkyyn verrattuna selkäkivut väheni oleellisesti ja koko sänky edelleen uuden veroinen. Jos nyt ostaisin uudestaan niin saattaisin harkita keskikovaa joustinpatjaa, muistaakseni niitä oli kolmea eri kovuutta silloin(kin)
   
 6. Zemez

  Zemez

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jokos sänky on tullut? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia.
   
 7. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, tulihan se ja about kuukauden verran siinä on nyt nukuttu. On se hyvä, siitä ei pääse mihinkään. Meillä on tosiaan patjoista hard-versio ja kun haluttiin tietoisesti jo alunperin jämäkämpää alustaa, niin valittiin päälle ohuempi (olikohan se nyt 8cm) Airflow-petari, mutta vähän on sellainen fiilis, että vieläkin vähän jämäkämpi saisi kokonaisuus vielä olla. Tämä on makuasia, mutta sen verran tuo Airflow-materiaali kuitenkin paikoillaan ollessa ja materiaalin lämmitessä upottaa, että kun tyynynä on vanha Tempur Ombracio, niin tuntuu että pään asento jää hieman liian ylös. Siitä selviää kuitenkin tyynyn vaihdolla. Mitään muuta valittamista ei ole.

  Rakenne painaa mutuna melkein puolet vähemmän kuin vanhat Asko Bonnel -runkopatjat, jonka vuoksi näiden uusien patjojen rungot oli pakko liittää kiinteästi yhteen. Minä tein tämän omatekoisilla kiinnikkeillä, mutta on siihen tarjolla valmiitakin vaihtoehtoja.

  Muutaman viikon ajan huoneessa tuoksui upea uuden puurungon tuoksu. Kaikki eivät siitä foorumikommenttien perusteella pidä, mutta minä ainakin haluaisin että aina olisi vastaava tuoksu asunnossa. Pitäisi varmaan alkaa roudaamaan sängyn ja sohvien alle jotain tuoreita puurankoja luontaisiksi wunderbaumeiksi. :D
   
  Zalskin ja Zemez tykkäävät tästä.
 8. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko futonin kannattajia? Kymmenen vuotta vanha jenkkisänky alkaa osoittaa kuoppaantumisen merkkejä ja olisi aika hankkia uusi. Alaselkä tuntuu olevan aamuisin hieman jumissa ja parempi nukkumisalusta olisi hakusessa. Kaveri oli futonin hommannut, muutama yö alkuun oli ollut suht kovan oloinen, mutta sittemmin on nukkunut hyvin.i Vai uusi hightech-sänky vaan alle?
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2018
 9. valexi

  valexi

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  @Gobi, Meidän piti ostaa "hightech" sänky. Väliaikaisratkaisuna heivattiin vanha jenkkisänky mäkeen ja hommattiin Torista kovapohjainenn sängynrunko. Patjaksi saatiin ilmaiseksi äidiltä Futon patja, koska itse piti sitä liian kovana. Petariksi joku Jyskin tms. "memoryfoam" petari, se ohuempi.

  On toistaiseksi jäänyt tuo haitekki sänky ostamatta, kun on niin helvetin hyvä combo ollut. Eka yö tuli nukuttua ilman petaria, koska se oli pesussa. Silloin tuntui kovahkolta sänky (naisen mielestä) itse nukuin silloinkin tosi hyvin. Petarin jälkeen sänky on tuntunut sopivan kovalta ja selkä tykkää! :tup:

  Koska rahaa ei mennytkään monta tonnia uuteen sänkyyn, niin raaskittiin käydä ostamassa ihan aidot Tempurin tyynyt vielä kaveriksi.
   
  Gobi tykkää tästä.
 10. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Futoni voisi olla meille passeli, puuvilla-kookos-patja ei paljoa kustanna. Täytyy perehtyä ja käydä katsomassa liikkeessä mitä on tarjolla. Itse sänkyä en ihan lattian tasoon halua, eli runko pitää ostaa tai voisin sen itsekin puuverstaalla tehdä. Säästyisi senkin hinta.
   
 11. valexi

  valexi

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Ainiin. Ainut miinus, joka tuolla patjalla on se, että se painaa helvetisti verrattuna normaaliin patjaan. Sitä ei kevytrakenteinen nainen vippaisekkaan sängystä ulos tampattavaksi. :D
   
 12. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eipä tuo nykyinen yksiosainen 30cm paksu ja 180cm leveä patja mikään keijukainen ole. Futoneita tulisi 2 x 90cm, minulle kova ja rouvalle vähän pehmosempi, ne on helpompi yksitellen tuuletella.
   
 13. Corex

  Corex

  Viestejä:
  762
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänään nöyrryin ja kävin ostamassa (tilaamassa) uuden patjan. Vanhasta oli jouset niin loppu että sijauspatja nousee reunoilta ilmaan kun menee makoileen...olis varmaan kannattanut jo pari vuotta sitten vaihtaa. Yritin jopa tekohengittää ostamalla uuden mahdollisimman jäykän sijauspatjan mutta ei siitä pitkäksi aikaa apua ollut :rofl:

  Koemakailujen jälkeen päätin kokeilla kovasti hehkutettua älyvaahtovaihtoehtoa. Paras oli omaan makuun Askon Airflow (kovin versio) AIRFLOW-älyvaahtopatja Hard 80 x 200 cm Nähtäväksi jää mikä on mielipide kuukauden päästä mutta ensituntuma oli hyvä; patja tuki joka paikasta tasaisesti, eikä voinut sanoa että johonkin kehon osaan olisi kohdistunut enemmän painetta kuin toiseen. Oikeastaan tuli fiilis että selällään nukkuessa ei tarvitsisi tyynyä eikä sijauspatjaa laisinkaan. Hinta oli lopulta 422€ mikä alennustenkin jälkeen on aika jyrkkä omaan makuun mutta menkööt tämän kerran. Ainahan näissä tuntuu joku -40% olevan (vähintään). Ja aivan varmasti jää katetta vaikka kuinka
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2018
 14. valexi

  valexi

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  No perskele, sithän sinä saat vimoisen päälle "hightech" sängyn, kun laitat molemmille tämmöiset sinne alle:
  LAKSEVÅG Sälepohja, säädettävä - 80x200 cm - IKEA
   
  Gobi tykkää tästä.
 15. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No nyt! Erittäin hyvä idea! Parempi osapuoli on säädettävästä sängystä haaveillut.
   
  valexi tykkää tästä.
 16. 1ron

  1ron

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ostin parisen kuukautta takaperin 120cm leveän futon patjan Mulperipuusta. Toiseksi kovin vaihtoehto heidän mallistostaan. Ongelma ainakin tällä patjalla tuntuu olevan, että kaikki villa on siirtynyt patjan reunoille, joten kuoppa on keskellä ja se kova kookostäyte on ainoastaan siinä lattian ja selän välissä.
  Toki sen saa leviämään sinne keskelle takaisin varmaan jotenkin, mutta pitkässä juoksussa ei tuota varmaan kukaan jaksa tehdä. Eli jos päädyt ottamaan leveämmän patjan, suosittelen jotenkin ratkaisemaan tuon ongleman. Esimerkiksi tikkaamalla keskeltä, voi tuo ongelma ratketa.

  Sain jotenkin patjasta nukkumakelpoisen laittamalla sen päälle sijauspatjan, joka on myös hengittävää materiaalia. Jotenkin tullut sellainen olo, että olisi pitänyt ensin miettiä tarkemmin millainen patja sopii itselle. Hain alunperin sellaista joka on jämäkkä ja hengittää hyvin, koska selkä pitää siitä ja hikoilen helposti nukkuessa.

  Jälkeenpäin ajateltuna itselle olisi parempi vaihtoehto jokin kova runkopatja + hengittävä petari.
   
 17. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ok, kiitos tiedosta. Täytyy tsekata patjoja katsellessa sitä tikkausta, sehän sen täytteen pitää paikallaan. Ilmeisesti futon-patjaan pitäisi vaihdattaa täytteet tietyn väliajoin, näin ainakin Jaappaniassa tekevät. Kai tuo riippuu patjasta.

  Tarkoitus on hankkia 2x 80 tai 90cm patjat, käyn katsoo myös tuon säädettävän Ikean sälepohjan. Lähinnä onko tarpeeksi jämäkkä ohuelle futonille.
   
 18. valexi

  valexi

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Aika erikoista. Ainakaan tuo parisänkyversio ei ole menettänyt muotoaan. Siinä näyttäisi olevan tuollaiset vähän kuin sohvan napit tms. tikkaukset, jotka pitää täytteet paikallaan.

  Ohjeeseenhan kuuluu kääntää patja ympäri petivaatteita vaihtaessa, jotta vällyt pysyisivät tasaisena.
   
 19. 1ron

  1ron

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Futon tyynystäni löytyy vastaava tikkaus ja se on hyvä, ei karkaa täytteet. Tosiaan 120cm patja ei valitettavasti omaa noita, joten varmaankin siitä syystä täytteet karkaa reunoille :/

  Tosiaan olen käännellyt patjaa viikottain, joten sekään ei ole tuohon syynä
   
 20. Sprout

  Sprout

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Mietinnässä on jo jonkin aikaa ollut untuvapeiton (+tyynyn) hankkiminen. Olisiko porukalla kokemuksia tai mielipiteitä aiheeseen? Itse hikoilen jonkin verran öisin, joten tietysti mietityttää et onko nuo jo liian lämpöisiä? Toki nuohan myös hengittää paremmin kuin normaalit peitot.
  Mielessä ollut ainakin seuraavat vaihtoehdot:
  Familon Silver untuvapeite Familon Silver -untuvapeite | Peitot
  Joutsen 60/40 untuvapeite Joutsen 60/40 -untuvapeite 150 x 210 cm - Prisma verkkokauppa
  Ja tyynyksi nyt esim: Familon Gold -untuvatyyny puolikorkea | Tyynyt


  Onko merkkien välillä eroja? Jotkut väittävät untuvan allergisoivat tyynyissä, mutta tuo lienee vain pienen porukan "ongelma".
   
 21. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei noissa kahdessa laatumerkissä ainakaan ole mitään havaittavaa eroa. Erot tulevat lähinnä täytteen määrästä.

  Meillä on juuri tuo Familon Silver untuvapeite (2kpl) ja niistä muutaman sanan kommentoinkin aiemmin. 690g täytettä tuntui olevan alkuun hieman liikaa, mutta sittemmin on tuntunut että se on juuri sopiva. Jos hikoilee hirveästi öisin, niin sitten kannattaa ehkä ottaa vähemmällä täytteellä, mutta untuva hengittää siinä määrin hyvin, että en tiedä onko tuo suuri ongelma paksummassakaan. En vaihtaisi pois mistään hinnasta.

  Kannattaa ostaa samalla kunnolliset perkaalipuuvillaiset pussilakanat+aluslakanat.
   
  Sprout tykkää tästä.
 22. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 373
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Porukoilla oli vieraspeittona joku untuvapeitto. Pirun mukavan tuntuinen, pehmeä ja muhkea. Mä en henk. koht. ostaisi tollaista, koska hikoilin tosi paljon ja jouduin nukkumaan käytännössä jalat + kädet ulkona peitosta. Merkistä ja mallista ei ole kyllä tähän hätään mitään tietoa. Itsellä on kotona tuollainen askon peitto eikä vastaavia kuumuusongelmia ole havattavissa.
   
 23. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä oon henkilökohtaisesti enemmän sitä mieltä että kylmä huone ja lämmin peitto eikä päinvastoin.
   
 24. Xabrad

  Xabrad

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Saas nähä miten postin äijä roudaa 160x200 jenkkisängyn kerrostalo neljänteen kerrokseen. Käytävä oo mikää isoin ja hissiin epäilen että mahtuis.
   
 25. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Kumpi parempi ankan, vai sorsan untuvapeitto? Hanhen untuva tietysti ois se paras. Onko 90% untuvaa ja 10% höyhentä se paras suhde täytteessä?

  Katsellut noita jotain alle 100e:n peittoja. Jyskillä ja Ikeassa näyttää olevan ainakin seuraavanlaisia alta 100€. Jyskillä tosin joku kusetuskamppanja heittelee hintoja ja nyt kallis, kun aiemmin ollut normitarjouksessa alle 100€ kpl.

  KÄLLKRASSE Untuvapeitto, lämmin - IKEA
  Peitto 750g FALKETIND lämmin 150x210 | JYSK

  Kellään kokekmusta noista?

  Joku Joutsen peitto ois tietysti laadukkaampi varmaan, mutta ainakin siinä halvimmassa oli vissiin niin paljon höyhentä, että taitaa tuntua sellaselta kahisevalta ja lättänältä? Ainakin Ikean vastaavalla täytteellä oleva on sellainen, eli ei yhtään untuvapeiton oloinen.
   
 26. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 214
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Se sänky on useammassa osassa eikä yhdessä 160x200.
   
 27. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Onko Rosbed sänkyjen omistajia? Olen itse nyt 7 vuotta omistanut tämän sängyn ja aina vain hymyilyttää kuinka hyvä sänky onkaan! :p

  Ei ole paluuta normaaliin joustinpatjan reuhkoihin, kun tälle laittaa maate.

  Olihan tämä kallis setti, mutta elämä on. 2500€ maksoi paketti 160x200. Kaksi erillissäädettävää ilmakennopatjaa, runko tietenkin ja sitten sellainen talalay erikoispetari.
   
 28. kumihanska

  kumihanska

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko porukalla kokemusta 210 cm pitkistä sängyistä? Itse olen 190 cm pitkä ja välillä tuo tavallinen 200 cm pitkä sänky tuntuu liian lyhyeltä. Haussa olisi myös normaalia leveämpi 200x210 cm kokoinen sänky. Aika vähän näyttäisi olevan noita tarjolla. 180 cm leveänä löytyisi reilusti vaihtoehtoja sitten.
   
 29. millap

  millap

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmasti onkin useammassa osassa, mutta ainakin itsellä samankokoisessa jenkkisängyssä on silti se päällimmäinen patja tuon 160 cm leveä.
   
 30. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 214
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ainakin mulla on kaksi 80cm patjaa mitkä laitetaan semmoisen päällisen sisään jolloin ne on yksi iso ja päälle petari.
   
 31. millap

  millap

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla ei noin, vaan 2 x 80 cm, sen päällä yksi 160 cm ja sen päällä 160 cm petari.
   
 32. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Enpä ole tällaisesta kuullutkaan. Hinta ihan ok, jos on hyvä sänky.
   
 33. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Kannattaa tutustua. Viime kesänä meni sunnuntaina aamusta patjasta kenno rikki (6v käyttöä takana) ja soitin firman omistajalle ja se antoi kymmeneltä aamulla uuden patjan omakustannehintaan.

  Olisiko samaa palvelua saanut Askon tai muun suuremman ketjun liikkeeltä. Ei varmana :)

  Rosbed sivuilta pääsee katsomaan mitä löytyy. Annan vilpittömät suositteluni tälle.
   
 34. Xabrad

  Xabrad

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Juu näin se tuli.
   
 35. freqqe

  freqqe

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2018
  Vieläkö on uni maittanut? Onko patja pehmennyt puolen vuoden aikana? Askossa taas -50% joten käytiin tilaamassa 80cm+80cm + 8cm petari, toinen hardina ja toinen mediumina. Otin itselleni tuon mediumin, kun selkäongelmaisena on ollut probleema ettei olkapää painu kunnolla, jolloin selkäranka on kylkiasennossa aivan banaanina. Lähinnä mietityttää että onko odotettavissa paljonkin pehmenemistä kun ottaa käyttöön..
   
 36. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
 37. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On se ehkä pehmennyt jonkin verran ja se oli odotettavissakin, mutta aika vaikea sitä on arvioida. Meillä on tosiaan se hard-versio, enkä ainakaan itse haluaisi tuosta enää yhtään pehmeämpää. Tosin juuri olkapää saisi ehkä painua hieman enemmän, jos nukkuu kyljellään. Toisaalta vaimo nukkuu pääsääntöisesti kyljellään ja on tykännyt, joten tiedä sitten tuostakin.

  Kylmänä se patja on omasta mielestä kaikkein mukavin, kun se on kovimmillaan. Kehon lämmöstä se sitten alkaa muokkautumaan ja pehmenemään. Makuasia tämäkin.

  Aamuisia selkäkipuja oli vanhalla patjalla, mutta eivät ne ole tällä kokonaan poistuneet, vaikka nukkuminen muuten mukavampaa onkin.
   
 38. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Ikealla ei vissiin nykyään oo enää kunnollisia lämmön mukaan muotoutuvia vaahtomuovipatjoja? Vajaa 10v sitten ostettu Ikea sultan flokenes on palvellut hyvin ja kestää varmaan vielä pitkään. Mutta onko markkinoilla nykyään/tulevaisuudessa mitään vastaavaa?

  Näyttää tuo kyseinen malli poistuneen ja valikoimassa näkyy olevan enää vain ohuempia halvempia vaahtomuovipatjoja. Onkohan Tempur tai jokin laittanut stopin noiden myynnille? Jyskillä näyttää olevan jotain vähän vastaavan tapaista, mutta paljon ohuempi kerros memoryfoamia.
   
 39. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Jos joku näin vanhaa edes haluaa tietää niin täällä ollu tollaset Sultan mallin runkopatjat "sängynpohjana" parisängyssä ja siinä päällä oli se noin 200€ muistivaahtopatja petarina. Toimi hyvin useamman vuoden. Olisko +5 nurkilla alkanu kummallakin selkä vihoitella, hakastiin siihen väliin sellanen "kova" Ikean vaahtomuovipatja petarin ja runkojen väliin. Tuli taas justiinsa hyvä. Sen verran aikaa noista hankinnoista ettei enää tarkalle muista malleja.

  Edit: tällainen tuli tohon väliin laitettua Malfors vaahtomuovipatja
  MALFORS Vaahtomuovipatja - kiinteä, valkoinen - IKEA
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2019
 40. valexi

  valexi

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Ostitko @Gobi koskaa Futonia, vai mihin ratkaisuun päädyitte?
   
 41. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ratkaisu on edelleen sama, toteutus kärsii. :D Futoni+sälepohja tai samanlainen jenkkisänky kuin nyt. Omat selkävaivat kohdentui SI-niveleen, jota on pari kertaa käsitelty. Montun pohjalla nukkumisessa varmasti omat haittansa tuohon.
   
  valexi tykkää tästä.
 42. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Koira kusi sänkyyn. Patjansuojuksesta huolimatta meni syvälle petariin. Tuommoinen Jyskin älyvaahtopetari - miten pestä? Päällinen koneeseen, mutta miten saan kuset pois itse patjan sisältä? Hajut mielellään myös.
   
 43. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 373
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Vuokraa tekstiilipesuri? Kyllä kai pesulakin noita pesee?
   
 44. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ehkä. Mutta kun sivuilla ei lue mitään materiaalin pesusta niin en tiedä saako tuo materiaali kastua.
   
 45. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Itte olen joskus pessyt tenavien vaahtomuovipatjoja suihkun lattialla. Voin sanoa että puhdasta tuli, mutta vaati saunassa piiiiiiiiiiiiiitkän kuivatuksen. Se vaahtomuovi oli ihan helvetin kauan märkä.

  Eli, pistä se petarin kangas pesukoneeseen ja sitten vain pyykinpesuaineella ja paljasvarpasin petarin päälle kävelemään.

  Lopuksi vesien puristus taittamalla patjaa ja tallomalla ja sitten saunaan kuivumaan.

  Kyllä se koiran kusi pitää saada pois sieltä petarista, muuten löyhkää makkari.
   
 46. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ainakin Tempur ja Familon sanovat suoraan, että heidän älyvaahtopatjat eivät ole pestäviä muuten kuin päällisen osalta.

  TEMPUR-tuotteet I Usein kysyttyä
  Patjojen hoito | Familon
   
  David ":DA" Imodium tykkää tästä.
 47. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näin minäkin ajattelin, mutta kuten Kautium tuossa yllä kirjoitti niin ei pitäisi pestä. Mut nykypäivänä kaikessa on vastuuvapautukset eikä oikein mitään saa tehdä joten vaikea tietää oikeasti. Sinänsä saunaan saa kyllä tasaisen 40c ympärivuorokautisesti joten kuivaus onnistunee. On vain harvinainen vittukasa pestäväksi tuollainen 180 levyinen. Ja kastunuthan se on jo joka tapauksessa joten joten... Vaikea paikka.

  Vaihtoehtona myös otsonointi, mutta mitähän tuollainen vaahtomuovi siitä tykkäisi?
   
 48. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Tempur on sanonut myös ettei pesu pilaa automaattisesti patjaa, vaan jos se kuivatus on huonoa, saattaa home tulla vaivoiksi.

  Eli, kunhan kuivattaa saunassa miedolla lämmöllä ja antaa veden valua patjan sisältä ja puristelee välillä, niin kyllä sen uskaltaa pestä.

  Screenshot_20190310-213442.jpg
   
  David ":DA" Imodium tykkää tästä.
 49. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Päädyin sellaiseen hybridiratkaisuun, että kostutin suolavedellä ja desinfiointiaineella pyyhkeen molemmille puolille, ja levyn kanssa paljon painoa päälle. Jätin imemään n. tunniksi, jonka jälkeen 2h otsonointi. Materiaali pysyi hyvänä ja hajut on pois.
   
 50. Hapatsu

  Hapatsu

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Onko kellään Ikean patjoista kokemusta? Hinnaltaan vähintään houkuttelevia, verrattuna esim Askon valikoimaan.