Arjen maksutavat: käteinen, kortti, mobiili vai joku muu

Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
18 115
Eihän tämä riitä takaamaan mitään. Viranomaiset eivät Suomessakaan pysy kaidalla polulla, ei edes verottaja.
Jep, tuo oli mulla joko kuvitteellinen tai sarkastinen heitto.
Viranomaiset ovat saattaneet käyttää tietoja hyväkseen, menneessä ja odotettavaa että niin tapahtuu tulevaisuudessa, tosin vielä todennäköisempää että rustataan lekeja niin että voidaan käyttää sitä tai tätä, ja tutkia vähä AI isodata.
Se voi sitten harmittaa vähän lisää jos tehdään virheellisia profilointeja, ja ehkä jopa virheellisiä tulkintoja -> päätöksiä.
No onneksi meillä ei ukrainalaisten kohtalo, missä tuli paha, vihamielinen vihollinen
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 471
Kyllä sen numeron voi uhkalilemalla saada. Suurin osa sen varmasti kertoo, kun vähän uhkailee ja jos antaa väärän, niin kaveri kokeilee ja puukko keuhkoon. JA saalis on potentiaalisesti suurempi..

Kortin omistaja kannatta pistää jonnekin pakettiin varastoon, jos on nostoraja ja tilillä paljon rahaa.
Paljon v-mäisempi keikka kortin omistajlle, kun käteisen omistajalle..

Jokos ne muuten tekee lähimaksunostoja huomaamatta korteilta? Tarvitaanko foliolompsaa??
Johan on skenaariot. :D

On ihmisiä toki uhkailemalla pakotettu automaatilta nostamaan rahaa ihan Suomessakin, mutta käytännössä kaikissa näissä tapauksista ne rosmot ovat vaanineet siellä automaatilla ja uhriksi on valikoitunut niillä asioivia eli käteisen käyttäjiä. Itsehän en edes muista koska olisin viimeksi nostoautomaatilla käynyt.

Joku tuollainen skenaario, että jossain puistossa tulee joku puukolla ryöstämään ja sitten lähtee taluttamaan satojen metrien päähän johonkin automaatille jos ei ole käteistä on aika helvetin epätodennäköinen, kiinnijäämisen riski kun kasvaa melkoisesti tilanteen pitkittyessä.

Mutta maksoi sitten yleensä käteisellä tai kortilla, niin ei silti kannata pitää kovin suurta summa rahaa milläkään kortillisella tilillä, vaan mieluummin palkka ja muut tulot kortittomalle tilille ja sieltä sitten tarpeen mukaan siirtää kortillisille käyttö/nostotilillle rahaa. Ihan pelkästään jo sen takia, että lähimaksuja voi tehdä useamman vuorokauden vaikka kortin kuolettaisikin. Tuli huomattua tämä joitakin vuosia sitten kun olin pudottanut lompakkoni junaan, josta joku ahkera simpanssi oli poiminut maksukortin mukaansa ja kerkesi tekemään parinsadan euron edestä lähimaksuostoksia kortin kuolettamisen jälkeen ennen kuin (oletettavasti) tuli ensimmäinen pin-kysely.

Sain kyllä rahat takaisin, mutta sai siinä vähän tapella ja aikaa meni kuukausia
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 487
Viestejä
4 347 144
Jäsenet
72 449
Uusin jäsen
Koivu11

Hinta.fi

Ylös Bottom