Paljon samaa mitä muutkin ovat täällä kertoneet. Ei ollut kännyköitä ja vanhemmat eivät juurikaan tienneet missä lapset menivät. Kavereitten kotinumerot osattiin ulkoa ja sitten soiteltiin joskus mutta harvoin että voikko nää alkaa. Yleensä ei saatu soitella. Vähän vanhemmista riippui miten tarkkaan halusivat tietää missä mentiin. Yhtä lasta isä seurasi pyörällä perästä, ja hän sitten jäikin ulos porukoista. Suurin osa sai mennä pelkällä sanomisella, itsellä oli vain kotiintuloaika ja joskus kotitöitä jolloin tehtiin mitä käskettiin.
Lähtiessä sanottiin minne mentiin, mutta sieltä kyllä mentiin jonnekin muualle. Välillä mentiin pyörällä ajelemaan. Joka paikkaan mentiin pyöräillen ja helposti tuli kymmeniä kilsoja päivässä pyöräiltyä ilman että oli edes menossa minnekään. Kesällä pelattiin jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa.
Molemmat vanhemmat jäivät työttömiksi joten ankeutta oli. En nyt tarkkaan tiedä mutta välillä oli töitä, välillä ei. Kasarilla saatu nintendo sai riittää 90-luvun lopulle asti ennenkuin saatiin ensin playstation ja sitten pc. Ei ollut ulkomaan lomia eikä mopoja. Kateellisina katselin aina muiden menoa. Pelejä vaihdeltiin ja sitten peeseellä kopioitiin.
Mitä kouluruokiin tulee niin itse lopulta tykkäsin aika lailla kaikesta. Joitain sattumia oli mitkä oli pahaa, mutta pääasiassa varsinkin yläasteelta lukioon ruoka oli hyvää. Ala-asteella varsinkin alkuaikoina oli joitain pahoja perinneruokia, jotka sitten jäivät pois. Varmaan siellä oli joku vanha keittäjä jonka mielestä ruoan kuuluu myös joskus olla pahaa, jotta saa jonkun opin siitä elämäänsä, ja tästä perinteestä sitten luovuttiin kun se tapaus jäi eläkkeelle.
Muistan kun aina silloin tällöin ruokakauppareissulla käytiin pankissa. Nykyään ei pankissa ihmisen oikein tarvitse käydä oikein kuin todella harvoin isompaa lainaa hakemassa. Pelikaupat on kyllä yksi asia mitä jäin kaipaamaan. Kun ainoa media oli käytännössä lehdet mistä sai tietoa peleistä, oli pelien ostaminen melko jännittävää touhua. Joskus tiesin pelin nimen etukäteen mitä oli hakemassa, mutta yleensä päätös tehtiin kansikuvan perusteella. Pienessä liikkeessä kuolattin pelejä ja joskus saatiin kokeillakin jotain peliä. Liikkeitä oli useita. Tätä jatkui vielä 2000 luvun alkupuolelle pc-pelienkin kanssa, siis sokkona ostamista. Paljon oli ennen myös erilaisia pikkukauppoja ja asiantuntijaliikkeitä. Nykyään kaikki ovat jotain isoja kompleksiliikkeitä mistä saa kaiken, paitsi jos haluaa erikoisempaa tai ihan jotain asiantuntijuutta vaativaa.
2000-luvun vaihteessa tuli kyllä nopea muutos siinä, miten koulussa tehtiin esitelmiä. Vielä 2000 vuonna käytännössä kaikki esseet ja ainekirjoitukset tehtiin käsin kirjoittamalla, mutta 2001 eteenpäin en yhtään paperia enää tehnyt käsin kirjoittamalla. Kirjastossa ensin lopioitiin käsin tai kopiokoneella tietokirjoista mitä löydettiin. Samalla naureskellen kaikelle mitä hauskaa sieltä tietokirjasta löytyikään.
Sitähän sai tosiaan viettää tovin jos toisenkin CONFIG.SYS ja AUTOEXEC.BAT tiedostoja säädellen, että sai joskus jonkun pelin toimimaan ja sellaisen ylellisyydenkin kuin äänet kuulumaan. Lisälaitteiden asennus oli sitten melkoinen suoritus kun piti kaikenlaista IRQ-keskeytystä säädellä ja ratkoa ties mitä ristiriitoja. Esimerkiksi jo verkkokortin tai modeemin asennus vaati jo suorastaan maagisia taitoja.
Nykyajan jonnet voisivat olla kummissaan Plug and Play -asennustekniikalla ei tapahtuisi yhtään mitään.
Nykyaikana tälle on ihan oma terminsäkin: linux