Jep. Tuossa alkup. quotessa aika rankasti oiottiin suoraan monochromesta SVGA:aan. Siinä välissä sattui olemaan kolme hyvin merkittävää (ja pitkäkestoista) aikakautta: CGA, EGA, ja VGA.
Kaikki nuo on 80-luvun näyttönormeja, CGA heti IBM PC:n esittelystä, EGA tuli IBM AT:n mukana -84 ja VGA IBM PS/2:n mukana -87. Se, että näitä oli saatavilla, ei suinkaan merkinnyt sitä, että koneisiin olisi yleisesti hankittu "parasta" mitä tarjolla oli. Etenkin CGA oli kuvanlaadultaan aivan susipaska verrattuna mono-näyttöön (640x200 vs 720x350), joten värinäyttöä ei hankittu, ellei sille ollut todellista tarvetta.
On hyvä muistaa, että koti-PC:t on olleet 80-90-luvuilla vielä marginaalinen ilmiö. PC:t on tulleet ensin konttoreihin, ja 80-90-luvun vaihteessa vähän joka pankkitiskillä ja toimistopöydällä on ollut Mikromikko 3TT positiivinäytöllä (musta teksti vaaleanharmaalla pohjalla).
ech.kapsi.fi
Windows 3.x ja (S)VGA-näyttöjen halpeneminen 90-luvun alussa toi lopulta värinäytöt mv-näyttöjen tilalle mutta 90-luvun alkaessa värinäytöt eivät olleet mikään normi yleisessä käytössä. Siirtymä on tapahtunut nimenomaan mononäytöistä (S)VGA-näyttöihin, osittain mono-VGA:n kautta.
Mulla ensimmäinen PC (perus 8086) oli itse asiassa televisioon kytkettävää mallia. Siinä oli sisäänrakennettu RF-modulaattori kuin Amigassa tai ST:ssä konsanaan. Muutenkin oli samantyylinen kapistus. Specseiltään aika paska, mm. grafiikka oli vain CGA, mutta toisaalta PC:ksi halpa,
Jos joku on ollut todellista nicheä, niin PAL(?)-CGA RF-modulaattorilla. Joku kotikäyttöön myyty Amstrad?
Ensinnäkin, eihän tavallisen TV:n tarkkuus riitä toistamaan edes CGA:n 640x200-resoluutiota. Toiseksi, CGA:n komposiittilähtö on ollut 60 Hz NTSC-signaalia.