@The Stilt onko esim. tuo Asus X370 Pro sellainen laaadukas emo peruskäyttöön ja kellotukseen? Hintakin luultavasti tulee olemaan siedettävä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
En yleensä osta sitä halvinta, koska yritän tähdätä koneideni kanssa absoluuttiseen vakauteen. Kun noita emojen kuvia on nyt jo ulkona, niin pystyykö niistä sanomaan mitkä ovat potentiaalisia pommeja?Edullisissa hintaluokissa kannattaa katsoa ASUS:n ja Gigabyten tarjontaa.
Niissäkin saa aikalailla mistä maksaa, mutta tuollaiset suoranaiset pommiviritykset on aika harvinaisia.
Mutta onko tietoa onko AsRock nyt oikeasti panostanut Taichi emolevyssä? Vai onko se Asus edelleen paras.Ryzenin kohdalla emolevy kannattaa valita seuraavilla perusteilla: sisältää haluamasi ominaisuudet ja tulee valmistajalta jolla on pistää resursseja softapuoleen (bios).
Virransyöttö ei Ryzenille ole läheskään yhtä kriittinen, kuin mitä se oli edellisen sukupolven vehkeille. Kunnollinen 4+2 tai 6+2 digitaalinen virransyöttö riittää täydellisesti vaikka 8C/16T Ryzenille.
Laatu > määrä. Virransyötön sähköiset ominaisuudet on muutenkin tässä tapauksessa tärkeämmät kuin absoluuttinen virrankesto.
Tosin esim. C6H:n huippulaatuinen virransyöttö kestää 185A jatkuvaa virtaa 100°C lämpötilassa Harvoin tosin hyvää ja suurta vaihemäärää sisältävää virransyöttöä saa, ainakaan halvalla.
Emolevyvalmistaja jonka AM4 lankkuihin en koskisi pitkällä tikullakaan on Gigabyte. Tämä puhtaasti sen suoritustason takia, jolla Gigabyte on aiemmin tehnyt edellisten AMD alustojen bioseja.
Ryzenin softapuoli on moninkertaisesti monimutkaisempi kuin millään aiemmalla alustalla, joten en usko että Gigabyten biospuoli on sen myötä ainakaan parantunut. Joskin huonontuminenkin on aika vaikeaa...
Kuinka huonoja ne muut on jos joku Asus on paras?
Yleisesti tähän asti nähdyistä X370 emolevyistä mikään ei ole vaikuttanut varsinaiselta pommilta.
Hyvä kysymys
Vähän niin kuin kysyisi panimomestarilta käyttääkö sakkaroosia vai glukoosia. Kummallakin saa alkohlia aikaiseksi hiivan kanssaKuinka huonoja ne muut on jos joku Asus on paras?
Hyvä kysymys
Paljonko mahtaa 8C/16T Ryzenin virrankulutus nousta kellottaessa kaikkia coreja? Mietiskelin että mahtaako 650W virtalähde riittää kuinka pitkälle esim kellotetun 290x kanssa?
Koska vesijäähdytetyllä virransyötöllä varustetut AM4 Asukset julkaistaan ?
( vert VIII / IX Formula / IX Extreme)
Millä kelloilla?Ei välttämättä koskaan.
C6H on tällä hetkellä se huippumalli.
Ja muutenkaan virransyöttöä ei taida olla pahemmin tarvetta jäähdyttää.
Omissa C6H lautojen esituotantoversioissa ei ole vielä retail mallin jäähdytyssiilejä (VRM paljaana), enkä ole saanut virransyötön lämpöjä nousemaan pahemmin yli 60°C edes Primen aikana.
Tehonkulutus ei hirveästi nouse, mikäli käyttäjä ymmärtää puolijohdetekniikasta mitään (tai ole muuten täydellinen imbesilli)
Voisitko täsmentää koska ainakin ennen ns. voimaa on tarvittu enemmän seinästä jos jännitteet ja kellotaajuus/virta nousee?
Eiköhän @stilt tarkoittanut sitä, että ryzen ei pahemmin virtaa vie.
Ehkäpä näille ei voi ihan hirveitä syöttää tuota jännitettä. Rx480 tulee ainakin todella nopeaa rajat vastaan kellotettaessa.Aika oudosti sanottu... Koska tehon kaava (P=UI) on ainakin ennen pitänyt ihan puolijohdetekniikassakin paikkaansa.
Ehkäpä näille ei voi ihan hirveitä syöttää tuota jännitettä. Rx480 tulee ainakin todella nopeaa rajat vastaan kellotettaessa.
Omissa C6H lautojen esituotantoversioissa ei ole vielä retail mallin jäähdytyssiilejä (VRM paljaana), enkä ole saanut virransyötön lämpöjä nousemaan pahemmin yli 60°C edes Primen aikana.
Periaatteessa tuo CL14 3200 on nopeampi kuin CL16 3600 ja Armassa ilmeisesti vaikuttaa sekä latenssi että nopeus.Mitä mieltä porukka on, uskaltaako tohon Ryzenin kaveriksi ostaa ennalta 3600MHz:n muistit? Asuksen Crosshairia miettinyt emoksi. Arveluttaa että saakohan nuo muistit kellotettua. 3600 CL16 saisi halvemmalla kuin 3200 CL14. Ja vielä lisäys: Armaa tulee pelattua paljon, se myös puoltaa tuota 3600MHz.
Voisitko täsmentää koska ainakin ennen ns. voimaa on tarvittu enemmän seinästä jos jännitteet ja kellotaajuus/virta nousee?
CPU power dissipation - WikipediaAika oudosti sanottu... Koska tehon kaava (P=UI) on ainakin ennen pitänyt ihan puolijohdetekniikassakin paikkaansa.
Toki viivanleveyden kaventuessa tehonkulutusta saadaan alas mutta kyse onkin siitä kuinka alas tässä tapauksessa ja missä kohtaa tehonkulutus alkaa kasvamaan epälineaarisesti kun kellotaajuutta ja jännitettä aletaan nostamaan.
Kasvaa neliössä koko ajan:
Onko @The Stilt tietoa onko halvemmissa G.Skillin muisteissa B-die? Tai missä kaikissa ylipäätänsä.
Onko @The Stilt tietoa onko halvemmissa G.Skillin muisteissa B-die? Tai missä kaikissa ylipäätänsä.
Koska prosessorissa ajetaan transistorien hiloja se on ensisijaisesti kapasitiivinen eikä resistiivinen kuorma. Tästä tulee tuo aikaisempi kaava. Ja kun se transistori ei ole oikeasti ideaalinen ja lineaarinen vaan jotain ihan muuta niin sitten päästään siihen, ettei peruskaavatkaan aina päde.Aika oudosti sanottu... Koska tehon kaava (P=UI) on ainakin ennen pitänyt ihan puolijohdetekniikassakin paikkaansa.
Toki viivanleveyden kaventuessa tehonkulutusta saadaan alas mutta kyse onkin siitä kuinka alas tässä tapauksessa ja missä kohtaa tehonkulutus alkaa kasvamaan epälineaarisesti kun kellotaajuutta ja jännitettä aletaan nostamaan.
Koska prosessorissa ajetaan transistorien hiloja se on ensisijaisesti kapasitiivinen eikä resistiivinen kuorma. Tästä tulee tuo aikaisempi kaava. Ja kun se transistori ei ole oikeasti ideaalinen ja lineaarinen vaan jotain ihan muuta niin sitten päästään siihen, ettei peruskaavatkaan aina päde.
Joo ei varmasti sen käyttäytymisen kanssa mutta jos jännitettä ja kellotaajuutta pystytään nostamaan niin kyllä se tehon tarve aina nousee, ei fysiikanlakeja pääse karkuun oli ne sitten kuinka pelkistettyjä. Se on sitten eri asia jos sitä ei saada vakaaksi millään.
Satasen halvempi? Ei kyllä nyt jokin täsmää. Laatu, merkki vai mikä tässä nyt ottaa. Asuksen crosshair emolevy on hieman päälle 300€ ennakkotiedoilla.Emoista alkaa saada jo paremmin infoa:
Asrock X370 taichi $199
Ja Crosshairin speksisivu on viimein saatavilla.
Satasen halvempi? Ei kyllä nyt jokin täsmää. Laatu, merkki vai mikä tässä nyt ottaa. Asuksen crosshair emolevy on hieman päälle 300€ ennakkotiedoilla.
Itellä taas ollu vastakkaista kokemusta. 3 asusta levinny ja sen jälkeen siirryin gigabyteen joita on tähän mennessä ollu 5 ja kaikki toimivat edelleen.Itse en ostaisi asrock tahi gigabyten emolevyjä. Ei ole yksikään emo noista merkeistä kestänyt ehjänä.
Itellä taas ollu vastakkaista kokemusta. 3 asusta levinny ja sen jälkeen siirryin gigabyteen joita on tähän mennessä ollu 5 ja kaikki toimivat edelleen.
Mietin melkein samaa, tosin 1800X prosessorillaOiskohan tässä vaihdon paikka. 5820K + X99-A --> Ryzen 7 1700 + X370-Pro?
Sen verran houkuttelevat hinnat.