Perhana, Täähän ratkasee kaikki mun huolet.Lisäksi esimerkiksi Jimms päivittää emolevyn BIOS:n 10-15e hintaan emolevyn tilauksen yhteydessä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Perhana, Täähän ratkasee kaikki mun huolet.Lisäksi esimerkiksi Jimms päivittää emolevyn BIOS:n 10-15e hintaan emolevyn tilauksen yhteydessä.
Joissakin X470 emoissa on bios flashback toiminto. Pystyy päivittään biosin kunhan on virtalähde.Onko missäån selkeitä testejä 2700x vs 3700x? Näillä näkymin melkeen sama ostaako 2700x, varsinkin ku tarvitsee 2k sarjan prossun 470 emon biosin päivitykseen.
Cinepelissä muistin nopeus ei merkkaa juuri mitään. Siksi amd sitä tykkääkin käyttää, kun se tuo parhaat tulokset Zenille.Varmaan kysytty jo mutta oliko jo mitään tietoa onko noi +15%, +18% jne vs. 2000-sarja samoilla muisteilla ajettu vai onko niissä mukana nopeampien muistien etu?
Varmaan kysytty jo mutta oliko jo mitään tietoa onko noi +15%, +18% jne vs. 2000-sarja samoilla muisteilla ajettu vai onko niissä mukana nopeampien muistien etu?
Ei ainakaan AMD:n käyttämissä testeissä(CB&SPECint) joilla IPC:n kasvua on mitattu, muistien vaikutus on näissä lähellä nollaa. Peleissä tiukoista nopeista muisteista on eniten hyötyä mutta niistä ei vielä tiedetä juuri mitään. Voi hyvin olla että uudet rusinat ei tarvitse ihan niin paljon nopeita muisteja kuin edeltäjät.Ilmeisesti 3200mhz. eli arvot voi nousta 20-30%++++ kun lyö 3466mhz+ tiukat sitten uusille rytsoneille.
Itse epäilen muistin vaikutuksen olevan tallella, kun infinity fabric on edelleen muistitaajuudesta riippuvainen. Myös se että AMD on puskenut virallisen muistituenkin noin korkealle viittaisi pyrkimykseen loistaa pelitesteissäkin, joissa aiemmin sai merkittävää teholisää ainakin 3200MHz muistitaajuuteen asti.Ei ainakaan AMD:n käyttämissä testeissä(CB&SPECint) joilla IPC:n kasvua on mitattu, muistien vaikutus on näissä lähellä nollaa. Peleissä tiukoista nopeista muisteista on eniten hyötyä mutta niistä ei vielä tiedetä juuri mitään. Voi hyvin olla että uudet rusinat ei tarvitse ihan niin paljon nopeita muisteja kuin edeltäjät.
Kakku on tuplaantunut ja kehitystä on tapahtunut arkkitehtuurin puolella, esim tehokkaampi prefetch. En sano että muisteilla ei ole merkitystä, aivan varmasti on mutta vähemmän. Todennäköisesti 3k-sarjalainen on suhteessa nopeampi hitailla muisteilla verrattuna 2k-sarjaan kuin mitä nopeilla tiukoilla muisteilla.Itse epäilen muistin vaikutuksen olevan tallella, kun infinity fabric on edelleen muistitaajuudesta riippuvainen. Myös se että AMD on puskenut virallisen muistituenkin noin korkealle viittaisi pyrkimykseen loistaa pelitesteissäkin, joissa aiemmin sai merkittävää teholisää ainakin 3200MHz muistitaajuuteen asti.
Kakku on tuplaantunut ja kehitystä on tapahtunut arkkitehtuurin puolella, esim tehokkaampi prefetch. En sano että muisteilla ei ole merkitystä, aivan varmasti on mutta vähemmän. Todennäköisesti 3k-sarjalainen on suhteessa nopeampi hitailla muisteilla verrattuna 2k-sarjaan kuin mitä nopeilla tiukoilla muisteilla.
Mitä tulee tuohon fabriciin niin AMD:n omien käppyröiden mukaan latenssipenaltia tuli IF kellon puolittamalla reilu 10ns. Mielestäni tuo ei ole kovin paljon noin suuresta kellotaajuuserosta.
Jahka näitä testaillaan niin asia selviää. Tulee olemaan mielenkiintoinen heinä-elokuu.
Jotenkin ei käy minun järkeen että muistiohjaimen nopeus/suorituskyky puolitetaan keskeltä "IF -> muistiohjain -> muisti" polkua. Sen sijaan mahdollisuus IF nopeuden puolittamiseen käy järkeen kun sen leveys on tuplattu edeltäjäänsä nähden. Eli puolitettuna se tarjoaa saman kaistan kuin ennenkin eikä haitta ole niin suuri.Eikös tuosta ollut juuri puhetta että muistin nopeutta nostamalla IF:n nopeus ei puolittuisi, vaan muistiohjaimen? IF jää siihen 3733MHz. Markkinointi tehnyt diat taas persiilleen.
Ymmärsin itse sen niin että prosessorin sisäinen IF on sidottu muistikelloon edelleen mutta niin että 3733MHz saakka se on 1:1 muistikellon kanssa ja siitä yli 1:2Eikös tuosta ollut juuri puhetta että muistin nopeutta nostamalla IF:n nopeus ei puolittuisi, vaan muistiohjaimen? IF jää siihen 3733MHz. Markkinointi tehnyt diat taas persiilleen.
Uutinen päivitetty nyt viimeisimpien tietojen mukaan:
memclk = DDR4-muistien kellotaajuus (AMD testannut ilmalla DDR4-5133 asti)
fclk = Infinity Fabricin kellotaajuus (1:1 -> DDR4-3733-nopeudelle asti, sen jälkeen ei nouse(?), paitsi jos säätää manuaalisesti)
uclk = muistiohjaimen kellotaajuus (1:1 tai 2:1, ei käyttäjän säädettävissä)
Sen sijaan, että muistien kellotaajuus ja Infinity Fabric -liitäntärajapinnan kellotaajuus olisivat kiinteästi sidottu toisiinsa (coupled), ne on 3. sukupolven Ryzen-prosessoreissa mahdollista jakajan avulla asettaa toimimaan eri kellotaajuuksilla (decoupled). Kun muistikellotaajuus nostetaan yli DDR4-3733-nopeuden, Infinity Fabricin kellotaajuus ei enää nouse ja muistiohjaimen kellotaajuus puolittuu (uclk).
Huom! AMD:n mukaan yllä olevassa kaaviossa 1:1 Mode ja 2:1 Mode viittaa hieman harhaanjohtavasti muistiohjaimeen, ei Infinity Fabricin kellotaajuuteen, joka mainitaan tekstissä.
On sitä vielä joissain emoissa matalan tason rautarutiini BIOSin päivittämiseen USB-tikulta ilman prossua, muisteja ja näytönohjaintakin.Perhana, Täähän ratkasee kaikki mun huolet.
Muistilatenssin lisäksi siinä kärsii myös CCX:ien välinen kommunikointi.Mitä tulee tuohon fabriciin niin AMD:n omien käppyröiden mukaan latenssipenaltia tuli IF kellon puolittamalla reilu 10ns. Mielestäni tuo ei ole kovin paljon noin suuresta kellotaajuuserosta.
Jollain siis jo käsissään useita sekä intelin että AMD:n vielä julkaisemattomia prosessoreita, kun tuollaista pääsee vuotamaan? Epäilen.Intel 10nm Ice Lake CPU Benchmark Leak Out, Huge IPC Gain Over AMD
Melkonen hyppy cpuz:n scoreissa AMD:lle.
Emolevyvalmistajalla voisi olla, mutta eri asia tietysti, että miksi ja miten vuoto tapahtuisi.Jollain siis jo käsissään useita sekä intelin että AMD:n vielä julkaisemattomia prosessoreita, kun tuollaista pääsee vuotamaan? Epäilen.
Aika häkellyttäviä hintoja huippuemolevyillä.Alkaa vissiin kauppoihin ilmestymään: AMD Ryzen 3000 CPUs & X570 Motherboards prices listed by Danish retailer. R5 3700X -£357, 3800X - £435, 3900X - Just Android
Eurooppalisä hinnoissa on käsin kosketeltavaa. Veikkaisin, että Suomen hinnat 3900x:lle on se ~579€
Miten nuo lisääntyneet corejen määrät vaikuttavat emolevyn VRM vaatimuksiin? Eikö se kokonaiskulutus ole kuitenkin samaa luokkaa kuin aiemmilla X370/470 emoilla ja 1000/2000-sarjoilla? Vai tietääkö emolevy muka jotenkin että nyt virta menee usealle corelle ja minulta vaaditaan enemmän? Kuulostaisi oudolta.
Mutta jos ja kun verrataan edeltäviin rytsölöihin: ei. Ei ole olemassa jotain maagista wattimäärää, jonka jokainen core kaikissa prossuissa vie. 105 wattia on 105 wattia, ihan sama kuinka monta corea siellä on. Tuntuu olevan aika yleistä tämä ajattelu, että esim. 12 coren 7 nm vaatii huomattavasti enemmän watteja kuin 8 core 12 nm, vaikka TDP olisi sama.Jos kaikki ytimet kellottaa niin tietenkin kulutus on samalla kellolla sitä suurempi mitä useampi ydin on käytössä.
Ei kovinkaan helposti varmaan, jos päättävät pysyä samassa glofon 14/12nm prosessissa. Hankala nähdä, että siirtäisi piirisarjatkin 7nm piiriin näin pian.Zen 3:n 7nm+ prosessiin luvataan tehokkaampaa virrankäyttöä, vaan mahtaakohan piirisarjaa saada viilattua samalla kuinka helposti?
B550/A520 piirisarjassa ei todennäköisesti tule olemaan PCIe 4.0 muutakuin x4 uplinkissä prossuun. Ei välttämättä edes sitä A520:ssa.Jos X570 ja oletettavasti B550/A520 ropellin vaativa virrankulutus johtuu pitkälti PCIe 4.0 väylästä
B550/A520 piirisarjassa ei todennäköisesti tule olemaan PCIe 4.0 muutakuin x4 uplinkissä prossuun. Ei välttämättä edes sitä A520:ssa.
Se että noita levyjä tulee todella paljon ja todella korkeillekkin hintaluokille kertoo minun mielestä vain yhdestä asiasta: emovalmistajat odottavat Ryzen 3 myyvän paljon. Todella paljon. Siksi kannattaa niille pienillekin prosenteille rakentaa ylihintaisia levyjä, koska niillekin riittää kysyntää.
Jos emovalmistajat toisi pari hassua levyä hinnat alkaen malleina ja brändeillä niin oletettavasti kukaan ei uskoisi koviin myynteihin. Nyt näyttää hyvältä ja emojakin saattaa riittää kaikille (toisin kuin Ryzen 1000 sarjan kanssa).
toimii 3000-Ryzeniin.
emolevyvalmistajista tuo nyt taitaa riippua, mutta onneksi tietyt liikkeet myyvät päivityspalvelua 10-15 eurollaTuleekohan noita vanhoja emoja myyntiin sitten bios-päivityksen kanssa, vai onko vanhojen emojen käyttöä tarkoituksella vaikeutettu? Emolevyn valmistaja ei todennäköisesti näe mitään etua tarjota vanhoja emoja uudella biossilla.
Asia ei ole ollenkaan näin yksinkertainen. Kuten @The Stilt taisi tuolla aiemmin jo selittää jossain, niin ykkösezenin poweri syötetään korkeammilla jännitteillä kuin kakkosen. Sama powerilla virtaa pitää saada läpi enemmän. Eli 105w ei olekaan sama 105w zen1 vs zen2.Mutta jos ja kun verrataan edeltäviin rytsölöihin: ei. Ei ole olemassa jotain maagista wattimäärää, jonka jokainen core kaikissa prossuissa vie. 105 wattia on 105 wattia, ihan sama kuinka monta corea siellä on. Tuntuu olevan aika yleistä tämä ajattelu, että esim. 12 coren 7 nm vaatii huomattavasti enemmän watteja kuin 8 core 12 nm, vaikka TDP olisi sama.
B350/X370 emoja tuli ready for Ryzen 2000 biosilla. Ei se toki sitä takaa että nyt kävisi samoin B450/X470 kanssa.Tuleekohan noita vanhoja emoja myyntiin sitten bios-päivityksen kanssa, vai onko vanhojen emojen käyttöönottoa tarkoituksella vaikeutettu loppuun asti? Emolevyn valmistaja ei todennäköisesti näe mitään etua tarjota vanhoja emoja uudella biossilla.
Juu, käytännön tasolla kumminkin emo on pakko ostaa noista liikkeistä, että saa sen päivityksen emoon. Tämä taas rajoittaa paljon valinnanvapautta, esimerkiksi jos haluaa ostaa käytetyn emolevyn.emolevyvalmistajista tuo nyt taitaa riippua, mutta onneksi tietyt liikkeet myyvät päivityspalvelua 10-15 eurolla
Käytettyä jos ostaa niin aika hyvät mahikset saada myyjä laittamaan siihen se uusin bios ellei ole jo laittanut.Juu, käytännön tasolla kumminkin emo on pakko ostaa noista liikkeistä, että saa sen päivityksen emoon. Tämä taas rajoittaa paljon valinnanvapautta, esimerkiksi jos haluaa ostaa käytetyn emolevyn.
Tai sitten ostat emon jossa on bios flashback, jolloin tarvitset vain usb tikun.Juu, käytännön tasolla kumminkin emo on pakko ostaa noista liikkeistä, että saa sen päivityksen emoon. Tämä taas rajoittaa paljon valinnanvapautta, esimerkiksi jos haluaa ostaa käytetyn emolevyn.
B350/X370 emoja tuli ready for Ryzen 2000 biosilla. Ei se toki sitä takaa että nyt kävisi samoin B450/X470 kanssa.
mihin b350 emoon? Onko muita kuin msi maininnut antavan tukea noille?Eiköhän julkaisun jälkeen aika nopeasti tule myös käyttäjäkokemuksia nettiin B350/X370 emojen yhteensopivuudesta. Itsellä luultavasti tulossa 12-ytiminen Ryzen B350 emoon ja muistit meinasin päivittää 2666 MHz nopeudesta vähintään 3600 MHz nopeuteen. Jos toimii niin toimii. Jos ei toimi, niin tulipahan kokeiltua ja parempi emo hankintaan tai romut myyntiin.
Asukselta löytyy ainain jo AGESA 0070 tai uudemmat biosit ulkona B350 sarjalaisille.mihin b350 emoon? Onko muita kuin msi maininnut antavan tukea noille?
mihin b350 emoon? Onko muita kuin msi maininnut antavan tukea noille?
Mutta 2,5 vuotta alkaa olla jo ongelma. Kaby Lake lautaa et löydä uutena, ainakaan optisen liitännän kanssa ja käytettynäkin oli haastavaa, siis aikasemmin tänä vuonna.Nykyään kun ei tarvitse edes olla huolissaan myydäänkö sopivia emolevyjä vielä vuoden päästä, toisin ku Intelin rahastusvuosikymmenellä.
tuohan on sama feikkitaulukko, mitä on varmaan ji vuoden kierätetty eri uutispajoissa. 3000-sarja navigrafiikoilla nyt ei vaan tule, vaan ainoastaan viilattu raven ridge picassonaLähde AMD Ryzen 3000 Series CPUs: Rumors, Release Date, All We Know About Ryzen 3
CPU Cores / Threads GPU Base / Boost Clock TDP Price
Ryzen 3 3300 6 / 12 - 3.2 / 4.0GHz 50W $99
Ryzen 3 3300X 6 / 12 - 3.5 / 4.3GHz 65W $129
Ryzen 3 3300G 6 / 12 Navi (15 CU) 3.0 / 3.8GHz 65W $129
Ryzen 5 3600 8 / 16 - 3.6 / 4.4GHz 65W $178
Ryzen 5 3600X 8 / 16 - 4.0 / 4.8GHz 95W $229
Ryzen 5 3600G 8 / 16 Navi (20 CU) 3.2 / 4.0GHz 95W $199
Ryzen 7 3700 12 / 24 - 3.8 / 4.6GHz 95W $299
Ryzen 7 3700X 12 / 24 - 4.2 / 5.0GHz 105W $329
Ryzen 9 3800X 16 / 32 - 3.9 / 4.7GHz 125W $449
Ryzen 9 3850X 16 / 32 - 4.3 / 5.1GHz 135W $499
Tältä pohjalta kun rupeaisi halvinta päivitystä i7 4790k tilalle tekemään niin mahdollisesti pelkästään tuo 3300x olisi nopeampi varsinkin matalimman FPS:n osalta mitä i7 4790k, koska nykyinen 2600x on nopeampi mitä i7 ja uudet ryzenit on puhuttu 25% tehokkaampia mitä nykyiset.
Lankku on jonkun 100e ja fööni about 70e. 3600Mhz muistit oli paras hinta/laatu näiden kivien kanssa ja 170e näyttää olevan 16GB ko. muistia... Eihän toi "päivitys" maksais mitään alta 500e.. Varsinkaan jos tyytys 3300.. i7 4790k rokkaa kyllä kovaa ja pitkään, mutta kun on 144Hz näyttö niin Ryzenillä sais sen minimin korkeammalle ja vähän korotettua maksimia, freimeistä siis ja ihan puhtaasta pelikäytöstä itse tässä jorisen.
Joo - o, odottavan vaika on pitkä. Pitää kuitenkin kiltisti odottaa oikeat hinnat ja testit.
Lähde AMD Ryzen 3000 Series CPUs: Rumors, Release Date, All We Know About Ryzen 3
CPU Cores / Threads GPU Base / Boost Clock TDP Price
Ryzen 3 3300 6 / 12 - 3.2 / 4.0GHz 50W $99
Ryzen 3 3300X 6 / 12 - 3.5 / 4.3GHz 65W $129
Ryzen 3 3300G 6 / 12 Navi (15 CU) 3.0 / 3.8GHz 65W $129
Ryzen 5 3600 8 / 16 - 3.6 / 4.4GHz 65W $178
Ryzen 5 3600X 8 / 16 - 4.0 / 4.8GHz 95W $229
Ryzen 5 3600G 8 / 16 Navi (20 CU) 3.2 / 4.0GHz 95W $199
Ryzen 7 3700 12 / 24 - 3.8 / 4.6GHz 95W $299
Ryzen 7 3700X 12 / 24 - 4.2 / 5.0GHz 105W $329
Ryzen 9 3800X 16 / 32 - 3.9 / 4.7GHz 125W $449
Ryzen 9 3850X 16 / 32 - 4.3 / 5.1GHz 135W $499
Noi on jotain paskahuhuja ajalta ennen julkistusta. Voit vaikka tuolta uutissivu puolelta käydä parin viikon takaa lukemassa oikeat tuotteet ja hinnat
R5 3600 = 6c/12t 199 dollaria
R7 3700 = 8c/16t 329 dollaria
R7 3800X = 12c/24t = 449 dollaria