Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Tässä on nyt pari viikkoa yritetty löytää jotain järkevää käyttöä tälle herätteenä 55 euron tarjouksesta ostetulle OBH Nordicalle. Saahan sillä jotain toki tehtyä, mutta on todella vaikea perustella itselle, että miksi tuota kannattaisi pitää pöydällä viemässä tilaa, kun kiertoilmauunissa saa tehtyä käytännössä kaiken ihan samalla tavalla?

Täytyypä huomenna päivittää 3l airfryer vähän tilavampaan 5l laitteeseen. Tällä vanhalla Ströme fryerillä valmistanut lähinnä raneja mutta tuohon isompaan matuu jo tekemään joitain oikeita ruokia.

Kompakti hinta/koko ja hyviä käyttäjä arvosteluja saanut. Tarjouksessa alle 30eur.

Ei taida 1500W tehoilla hirveästi enempää saada aikaiseksi niitä "oikeita ruokia", tai ainakaan sen nopeammin tai paremmin kuin normaalissa uunissakaan.
 
Tässä on nyt pari viikkoa yritetty löytää jotain järkevää käyttöä tälle herätteenä 55 euron tarjouksesta ostetulle OBH Nordicalle. Saahan sillä jotain toki tehtyä, mutta on todella vaikea perustella itselle, että miksi tuota kannattaisi pitää pöydällä viemässä tilaa, kun kiertoilmauunissa saa tehtyä käytännössä kaiken ihan samalla tavalla?

Toi on kyllä jo kohtuu iso mutta itselläni suurin syy hankkia ja käyttää tuollaista on se että jos halun syödä yhden annoksen jotain (itselle yleensä riisiä, miksi ei myös perunoita tms) en halua käyttää uunia sen YHDEN kanankoiven, makkaran, pihvin tms. lämmittämiseen. Tuossa se toimii nopeammin ja helpommin eikä tule fiilistä että tungetaan nyt sitten kerralla se 1.2kg kanankoipi/reisi paloja tai kiloa pihvejä kerralla uuniin kun sen lämmittää vaikka tahtoisin vaan yhden...

Toki kun tein 2kpl 1kg imellytettyjä perunalaatikoita tai sen 6kg kinkun käytin ihan normaalia uunia.
 
Toi on kyllä jo kohtuu iso mutta itselläni suurin syy hankkia ja käyttää tuollaista on se että jos halun syödä yhden annoksen jotain (itselle yleensä riisiä, miksi ei myös perunoita tms) en halua käyttää uunia sen YHDEN kanankoiven, makkaran, pihvin tms. lämmittämiseen. Tuossa se toimii nopeammin ja helpommin eikä tule fiilistä että tungetaan nyt sitten kerralla se 1.2kg kanankoipi/reisi paloja tai kiloa pihvejä kerralla uuniin kun sen lämmittää vaikka tahtoisin vaan yhden...

Toki kun tein 2kpl 1kg imellytettyjä perunalaatikoita tai sen 6kg kinkun käytin ihan normaalia uunia.
Vähän samaa tarkoitin itsekin eli kana, kala ruokia lisukkeineen kahdelle aikuiselle. Riittänee siihen tarkoitukseen.
 
Toi on kyllä jo kohtuu iso mutta itselläni suurin syy hankkia ja käyttää tuollaista on se että jos halun syödä yhden annoksen jotain (itselle yleensä riisiä, miksi ei myös perunoita tms) en halua käyttää uunia sen YHDEN kanankoiven, makkaran, pihvin tms. lämmittämiseen. Tuossa se toimii nopeammin ja helpommin eikä tule fiilistä että tungetaan nyt sitten kerralla se 1.2kg kanankoipi/reisi paloja tai kiloa pihvejä kerralla uuniin kun sen lämmittää vaikka tahtoisin vaan yhden...
Joo, mutta onkohan tuo laatikko edes hirveästi sitä uunia energiatehokkaampi, tai nopeampikaan? En tiedä ja lopputulos riippuu toki uunistakin, mutta vähän veikkaan, että enemmän on vaikutusta korvien välissä.
 
Joo, mutta onkohan tuo laatikko edes hirveästi sitä uunia energiatehokkaampi, tai nopeampikaan? En tiedä ja lopputulos riippuu toki uunistakin, mutta vähän veikkaan, että enemmän on vaikutusta korvien välissä.
Uunin ja fryerin eroja on myös se, että fryer puhaltaa ilmaa myös pihalle toisin kuin uuni joka pyörittää samaa kosteaa ilmaa uunin sisällä joten teoriassa AF tekee rapeampaa koska vähemmän kosteutta.
 
Joo, mutta onkohan tuo laatikko edes hirveästi sitä uunia energiatehokkaampi, tai nopeampikaan? En tiedä ja lopputulos riippuu toki uunistakin, mutta vähän veikkaan, että enemmän on vaikutusta korvien välissä.

En nyt itse saisi uunia edes 10min kuumaksi saati ruokaa lämpimäksi. Joten varmasti nopeampi. Uskoisin myös että energiatehokkaampi siinä yhden makkaran / pihvin / broilerinkappaleen valmistamisessa.

EDIT: yksi pihvi noin 6-8 minuuttia, broilerin koipi jonkun 15-20min. Ei mitään esilämmitystä. Eli kun laitat sen yhden pihvin uuniin ja uunin päälle vs fryeriin.. ainakin itselläni ero on selkeä.
 
Kyllä se uuni kosteuden ulos puskee, olisi muuten aika märkää uunin sisällä.

Itselläni tulee ihan kunnon höyryt takareunasta. Lämpeääkin 200+ asteiseksi 5 minuutissa.
 
Joo, mutta onkohan tuo laatikko edes hirveästi sitä uunia energiatehokkaampi, tai nopeampikaan? En tiedä ja lopputulos riippuu toki uunistakin, mutta vähän veikkaan, että enemmän on vaikutusta korvien välissä.

Tottakai on energiatehokkaampaa ja nopeampaa lämmittää 7.5 litran tilaa kuin tavallisen uunin jopa kymmenkertaista tilavuutta.

Eihän AF sinänsä kiertoilmauunia ihmeellisempi laite ole toimintamelanismiltaan. Ilmankierto on vaan pienemmässä tilavuudessa mahdollista järkätä paljon tehokkaammaksi. Aika monesti tavallisten kieroilmauunien tuuletin on saman kokoinen tai jopa pienempi kuin airfryerissä.

Mutta jos ei ole käyttöä niin ei kait sitä väkisellä tarvitse yrittää keksiäkään. Muistelisin, että OBH:n ilmakyrventimissä oli nyt joku 100 päivän kokeilujakso, joten palauttaa pois ja jatkaa uunin kanssa.

Meillä kyllä riittää käyttöä. Eniten lisukekasvisten paistoa, mutta paljon muutakin. Vaikuttaa toki sekin, että meidän uuni on ihan paska, mutta en halua uusia sitä ennen kuin keittiö rempataan.
 
Kyllä se uuni kosteuden ulos puskee, olisi muuten aika märkää uunin sisällä.

Itselläni tulee ihan kunnon höyryt takareunasta. Lämpeääkin 200+ asteiseksi 5 minuutissa.
Puskee kyllä, mutta ei käsittääkseni puhalla ulos vaan se on vaan luonnollista höyryä mikä sieltä tulee. AF puhaltaa aktiivisesti ilmaa ulos ja kuivaa tilalle. Ja koska tila on pienempi niin pysyy paremmin lämpimänä vaikka ilmaa ulos puhaltaakin. Mutta uunistahan tämäkin on kiinni.
 
Huomioon otettava seikka on sekin, että airfryerin likaantuneet osat voi laittaa astianpesukoneeseen, jos niitä ei käsin viitsi pestä, mikä sekään ei iso homma ole ison uunin kuuraamiseen verrattuna.
 
Uunin ja fryerin eroja on myös se, että fryer puhaltaa ilmaa myös pihalle toisin kuin uuni joka pyörittää samaa kosteaa ilmaa uunin sisällä joten teoriassa AF tekee rapeampaa koska vähemmän kosteutta.
Tämä on kakkapuhetta, jonka voit todeta itse millä tahansa kiertoilmauunilla. Kiertoilman kanssa ne kaikki pöhöttävät kosteyden poiston vuoksi ilmaa ympäristöön edestä tai takaa, jopa liikaakin. Talvella kätevää, jos on muuten viileää asunnossa, mutta kesällä ei sitten niinkään, jos ei ole kunnon viilennystä.

En väitä, etteikö airfryerilla voisi olla käyttöä joissakin tilanteissa, mutta kovasti on ollut vaikeaa löytää sellaisia ainakaan meidän talouden tarpeissa. Innokkaasti alennuksesta ostin tuon lootan ja vähän kaikkea sillä on yritetty valmistaa, mutta vaikeaa sen järkevyyttä on perustella.

Huomioon otettava seikka on sekin, että airfryerin likaantuneet osat voi laittaa astianpesukoneeseen, jos niitä ei käsin viitsi pestä, mikä sekään ei iso homma ole ison uunin kuuraamiseen verrattuna.
Ei normiuunissa yleensä ole muuta puhdistettavaa kuin ritilä (ja pelti, jos ei käytä leivinpaperia) ja ne voi laittaa koneeseen. Kerran vuoteen voi sitten puhdistaa vaikka lasin jne.
 
Puskee kyllä, mutta ei käsittääkseni puhalla ulos vaan se on vaan luonnollista höyryä mikä sieltä tulee. AF puhaltaa aktiivisesti ilmaa ulos ja kuivaa tilalle. Ja koska tila on pienempi niin pysyy paremmin lämpimänä vaikka ilmaa ulos puhaltaakin. Mutta uunistahan tämäkin on kiinni.

No, joo. Olet oikeassa. Ei sieltä ns. puhaltamalla tule.
 
Uunin ja fryerin eroja on myös se, että fryer puhaltaa ilmaa myös pihalle toisin kuin uuni joka pyörittää samaa kosteaa ilmaa uunin sisällä joten teoriassa AF tekee rapeampaa koska vähemmän kosteutta.
Päinvastoin, kostea ilma siirtää paremmin lämpöä siihen ruuan pintaan kuin kuiva. Meillä on AEG:n höyryuuni ja sanoisin, että ranskalaisista tulee jonkin verran rapeampia kostea-kiertoilma -toiminnolla, kuin pelkällä kiertoilmalla.
 
Näissä uuni vs. AF väännöissä kannattaa aina muistaa että molempia on erilaisia. Halpa kiertoilmauuni ei koskaan ole lähelläkään hyvää AF ja päivastoin. Että sikälikin on aika turhaa verrata kuinka 1500e Mielen kiertoilmauuni tekee saman tuloksen kuin 200e ilmapyöritin.
 
Tämä on kakkapuhetta, jonka voit todeta itse millä tahansa kiertoilmauunilla. Kiertoilman kanssa ne kaikki pöhöttävät kosteyden poiston vuoksi ilmaa ympäristöön edestä tai takaa, jopa liikaakin. Talvella kätevää, jos on muuten viileää asunnossa, mutta kesällä ei sitten niinkään, jos ei ole kunnon viilennystä.

En väitä, etteikö airfryerilla voisi olla käyttöä joissakin tilanteissa, mutta kovasti on ollut vaikeaa löytää sellaisia ainakaan meidän talouden tarpeissa. Innokkaasti alennuksesta ostin tuon lootan ja vähän kaikkea sillä on yritetty valmistaa, mutta vaikeaa sen järkevyyttä on perustella.


Ei normiuunissa yleensä ole muuta puhdistettavaa kuin ritilä (ja pelti, jos ei käytä leivinpaperia) ja ne voi laittaa koneeseen. Kerran vuoteen voi sitten puhdistaa vaikka lasin jne.
Jos kiertoilmauunissa kypsennät paistia tai haudutat vaikka kaalilaatikkoa, niin kyllä siitä mikropisaroita leviää ympäri uunia, eikä siitä paljon leivinpaperit auta.
 
Näissä uuni vs. AF väännöissä kannattaa aina muistaa että molempia on erilaisia. Halpa kiertoilmauuni ei koskaan ole lähelläkään hyvää AF ja päivastoin. Että sikälikin on aika turhaa verrata kuinka 1500e Mielen kiertoilmauuni tekee saman tuloksen kuin 200e ilmapyöritin.
Lähinnä keskustelu tuntuu olevan samalla tasolla kuin facebookin rinkirunkkausryhmissä, joissa mukaan kuulumisen edellytyksenä on, että vakuuttaa nyt ja jatkossa paskankin airfryerin olevan aina parempi kuin mikä tahansa kiertoilmauuni. Joku uskonto tuosta pikemminkin tulee mieleen.

Jos kiertoilmauunissa kypsennät paistia tai haudutat vaikka kaalilaatikkoa, niin kyllä siitä mikropisaroita leviää ympäri uunia, eikä siitä paljon leivinpaperit auta.
Totta, mutta jos kun koko uunin lämpötila on kuitenkin joka kerta kutakuinkin välillä 150-300 astetta, niin merkitys on aika olematon ja sitten tosiaan voi tarpeen mukaan pyyhkäistä pinnoilta pois ne mitkä eivät ole palaneet muuten. Ei airfryer ole tuossakaan yhtään ihmeellisempi. Kätevä jossakin, paska toisessa ja päinvastoin. Henkilökohtaisesti pohdin sitä, että onko se käyttämänsä pöytätilan arvoinen. Jos olisi keittiössä 60m2 pöytätilaa ilman käyttöä, niin hommaisin kaikki vimpaimet.
 
Lähinnä keskustelu tuntuu olevan samalla tasolla kuin facebookin rinkirunkkausryhmissä, joissa mukaan kuulumisen edellytyksenä on, että vakuuttaa nyt ja jatkossa paskankin airfryerin olevan aina parempi kuin mikä tahansa kiertoilmauuni. Joku uskonto tuosta pikemminkin tulee mieleen.


Totta, mutta jos kun koko uunin lämpötila on kuitenkin joka kerta kutakuinkin välillä 150-300 astetta, niin merkitys on aika olematon ja sitten tosiaan voi tarpeen mukaan pyyhkäistä pinnoilta pois ne mitkä eivät ole palaneet muuten. Ei airfryer ole tuossakaan yhtään ihmeellisempi. Kätevä jossakin, paska toisessa ja päinvastoin. Henkilökohtaisesti pohdin sitä, että onko se käyttämänsä pöytätilan arvoinen. Jos olisi keittiössä 60m2 pöytätilaa ilman käyttöä, niin hommaisin kaikki vimpaimet.
Voit selitellä mitä haluat, vaikka uskonnolla, mutta uunin putsaus joulukokkailujen jäljiltä oli totinen homma verrattuna airfryerin osien laittoon astianpesukoneeseen. Jokainen voi arvioida pöytätilansa käyttöä omien tarpeidensa mukaan. Itse olen arvionut airfryerin ansaitsevan osansa omasta pöytätilastani.
 
Siinä ajassa kun vuokranantajan minulle tarjoama uuni lämpenee niin air fryer on jo tehnyt perunat tai kasvikset valmiiksi. paska uuni,... Olishan se kiva olla moderni ja nopea iso kiertoilmauuni, mutta ei ole tässä kohtaa mitenkään järkevä vaihtoehto. Toinen puoli, että air fryer on erittäin kätevä perunoille, pakastepavuille, tuoreelle kukkakaalille/ruusukaalille jne. Koko juuri sopiva noille, erittäin nopea ja helppo käyttää+puhdistaa. Käyttäisin noihin air fryeriä vaikka olisi parhain mahdollinen iso kiertoilmauunikin taloudessa.
 
Lähinnä keskustelu tuntuu olevan samalla tasolla kuin facebookin rinkirunkkausryhmissä, joissa mukaan kuulumisen edellytyksenä on, että vakuuttaa nyt ja jatkossa paskankin airfryerin olevan aina parempi kuin mikä tahansa kiertoilmauuni. Joku uskonto tuosta pikemminkin tulee mieleen.

Jotkut ehkä tuota mieltä mutta minusta sekin on typerää. Pitää katsoa pitkään peiliin jos ostaa jonkun Tokmannin alle 20€ tarjous air fryerin ja sitten ihmettelee kun ei saa edes sitä yhtä annosta ranskalaisia tehtyä vaan tulee alle puoliannosta puoliksi jäisiä ranuja kerralla joita ei mahdu edes kääntämään minimaalisessa pöhöttimessä..

Eli tietysti hinta ja laatu vaikuttaa, vain täysin typerä henkilö väittää että se muutaman kympin marketti kone on parempi kuin mitä esim. huippuluokan ravintoloissa käytetään... Aivan sama puhutaanko uuneista vai mistä laitteista.
 
Siinä ajassa kun vuokranantajan minulle tarjoama uuni lämpenee niin air fryer on jo tehnyt perunat tai kasvikset valmiiksi. paska uuni,...
Tästä olen samaa mieltä. Jos on pienet tarpeet ja paska uuni, niin uunin voi yrittää korvata vaikka juuri airfryerilla.
 
Voit selitellä mitä haluat, vaikka uskonnolla, mutta uunin putsaus joulukokkailujen jäljiltä oli totinen homma verrattuna airfryerin osien laittoon astianpesukoneeseen. Jokainen voi arvioida pöytätilansa käyttöä omien tarpeidensa mukaan. Itse olen arvionut airfryerin ansaitsevan osansa omasta pöytätilastani.

Mikä uunin putsaus? Avaa tuota nyt hieman.

Arvailuna vain se, että valutat kinkun rasvat sinne pohjalle?

En ole uunia puhdistanut varmaan 5 vai 10 vuoteen, eikä siellä silti ole mitään varsinaisesti putsattavaa, joo, hiiltynyttä jotain on vähän jossain seinämässä, mutta ei tuo mikään leikkaussali ole.
 
Mikä uunin putsaus? Avaa tuota nyt hieman.

Arvailuna vain se, että valutat kinkun rasvat sinne pohjalle?

En ole uunia puhdistanut varmaan 5 vai 10 vuoteen, eikä siellä silti ole mitään varsinaisesti putsattavaa, joo, hiiltynyttä jotain on vähän jossain seinämässä, mutta ei tuo mikään leikkaussali ole.
Kuulostaa enempi krematoriolta kuin leikkaussalilta.

On kai siihen syynsä miksi airfryer ketju vuodesta toiseen aktiivisena ja kiertoilmauuniketjua ei taida edes olla olemassa.
 
Kuulostaa enempi krematoriolta kuin leikkaussalilta.

On kai siihen syynsä miksi airfryer ketju vuodesta toiseen aktiivisena ja kiertoilmauuniketjua ei taida edes olla olemassa.

Ei kyllä ole mikään krematorio. Ihan perus kiertoilmauuni, mitä sieltä edes pitäisi puhdistaa, kun ihan normaalit uunipellit käytössä?

Ja varmaan keskustelu on enemmän airfryerissa, kun se on ”keksitty” 20(?) vuotta sitten ja kiertoilma 100(?) vuotta sitten.
 
En ole uunia puhdistanut varmaan 5 vai 10 vuoteen, eikä siellä silti ole mitään varsinaisesti putsattavaa, joo, hiiltynyttä jotain on vähän jossain seinämässä, mutta ei tuo mikään leikkaussali ole.

Ei sitä nyt joka kerran jälkeen tarvitse (tai itse en) puhdistaa mutta ei tarvita 10 vuotta että esim. lasista huomaa roiskeita jne. Eli kyllä sitä välillä kannattaa puhdistaa. Toki otaksuen että ei toimi siten että antaa kinkun rasvojen valua pohjalle kuten mainitsit tai pistää pizzan säleikölle paistumaan ja muita parhaita.

Tietysti todella suuren eron saa silläkin että onko se uuni käytössä mahdollisesti useampiakin kertoja joka päivä kun isohenkinen perhe leipoo pullat ja leivät sillä vai onko se luokkaa "sinkku olen ja viikonloppuisin ehdin ehkä kerran tai pari kuukaudessa käyttää uunia" jolloin jälkimmäisessä tapauksessa se oikeasti voi jopa sen 10 vuotta säilyä ihan puhtaana.

Mutta ainakin itselleni enempi puhdistusta air fryer vaatii, eipä sillä sitä tulee myös käytettyä huomattavasti useammin.
 
Ei sitä nyt joka kerran jälkeen tarvitse (tai itse en) puhdistaa mutta ei tarvita 10 vuotta että esim. lasista huomaa roiskeita jne. Eli kyllä sitä välillä kannattaa puhdistaa. Toki otaksuen että ei toimi siten että antaa kinkun rasvojen valua pohjalle kuten mainitsit tai pistää pizzan säleikölle paistumaan ja muita parhaita.

Tietysti todella suuren eron saa silläkin että onko se uuni käytössä mahdollisesti useampiakin kertoja joka päivä kun isohenkinen perhe leipoo pullat ja leivät sillä vai onko se luokkaa "sinkku olen ja viikonloppuisin ehdin ehkä kerran tai pari kuukaudessa käyttää uunia" jolloin jälkimmäisessä tapauksessa se oikeasti voi jopa sen 10 vuotta säilyä ihan puhtaana.

Mutta ainakin itselleni enempi puhdistusta air fryer vaatii, eipä sillä sitä tulee myös käytettyä huomattavasti useammin.

Aivan varmasti AF kaipaa sitä puhdistusta enemmän. Olen uunin käyttäjien ylimmissä desiileissä (luokittelin itseni sinne), mutta ei siinä uunissa vain ole mitään oikeaa käytännössä merkityllistä puhdistusta useampaan vuoteen.
 
Aivan varmasti AF kaipaa sitä puhdistusta enemmän. Olen uunin käyttäjien ylimmissä desiileissä (luokittelin itseni sinne), mutta ei siinä uunissa vain ole mitään oikeaa käytännössä merkityllistä puhdistusta useampaan vuoteen.
Uunissa se mikä kaipaa puhdistamista on pelti millä teet ruuat vrt. air fryerissa puhdistamista vaatii kori. Toki voi käyttää leivinpaperia - molemmissa. Air fryerissä kuitenkin rajumpi ilmankierto juttu mitä ei isoissa uuneissa ole, voi johtaa isompaan määrään roiskeita, toisaalta tekee esimerkiksi tuoreista potuista tehdyistä lohkoista parempia tai vaikka pakastepavuista.
 
Wilfa pöhöttimellä possun kylykee , ol koneessa suunnillee 2tuntia25minuuttia. perus uunis ois ottanu tunti tai puoltoista enempi aikaa. Ihan kunnolla ei mahtunu koriin joutui hieman taivuttaa.


img.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 352
Viestejä
5 070 842
Jäsenet
81 067
Uusin jäsen
jamola76

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom