Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Jauheliha-makaronilaatikkoa pekonisuikaleilla.

1. 175°C astetta 30 minuuttia folion kanssa.
2. 175°C astetta 10 minuuttia ilman foliota.

kuvakollaasi.jpg
 
Monta mielipidettä mutta oma ja muutamia kuvia ja reseptejä tänne laittanut.

Olen tykännyt uunimallisesta princess 182065 airfryerista ja se on ollut jo yli kolme vuotta käytössä.

• Helppo puhdistaa
• 10 valmista ohjelmaa
• 10 litran tilavuus
• Sisävalo ja ikkuna josta näkee kypsennyksen aikana sisälle
• Pyörivä kori ranskalaisille
• Voi kypsentää monella tasolla samaan aikaan
• Onnistuu myös kuivaaminen
• Lämpötilan voi säätää 40–200°C asteen välille
• Mahtuu kokonainen broileri tai noin 3 kiloinen kinkku paistumaan
• Voi ostaa erikseen pyörivän kanavartaan

 
Monta mielipidettä mutta oma ja muutamia kuvia ja reseptejä tänne laittanut.

Olen tykännyt uunimallisesta princess 182065 airfryerista ja se on ollut jo yli kolme vuotta käytössä.

• Helppo puhdistaa
• 10 valmista ohjelmaa
• 10 litran tilavuus
• Sisävalo ja ikkuna josta näkee kypsennyksen aikana sisälle
• Pyörivä kori ranskalaisille
• Voi kypsentää monella tasolla samaan aikaan
• Onnistuu myös kuivaaminen
• Lämpötilan voi säätää 40–200°C asteen välille
• Mahtuu kokonainen broileri tai noin 3 kiloinen kinkku paistumaan
• Voi ostaa erikseen pyörivän kanavartaan

Miten muuten tuo uunimallinen puhdistetaan?
 
Miten muuten tuo uunimallinen puhdistetaan?

Vaikka suihkutettavalla tolulla ja talouspaperilla. Siinä tulee mukana sellainen paskankeräyslevy, mutta emmä oo käyttäny. Akka sitä sinne välillä tunkee, niin laitan kaikki levyt AP-koneeseen.
 
Miten muuten tuo uunimallinen puhdistetaan?
Pari kertaa vuodessa vedän karhukielellä sivusta ja pohjaa ei tarvitse putsata, koska siinä on aina "rasvapelti".

Todella idioottivarma ja olen tykännyt.

Tuosta saa myös sen etulasin kokonaan irti ja putsattua.
 
Viimeksi muokattu:
Meilläpäin kun on molemmat niin reilu vuoden käytön jälkeen alkaa jako olla Princess 60/40 Phillips XXL.
 
Viimeksi muokattu:
Onko tähän jotain "must" lisävarusteita?
PHILIPS HD9867/90 PREMIUM SMART SENSING XXL AIRFRYER
 
Onko tähän jotain "must" lisävarusteita?
PHILIPS HD9867/90 PREMIUM SMART SENSING XXL AIRFRYER
Jo mainittu leivontavuoka on tosi hyvä muuhunkin kuin leivontaan. Sillä tekee lasagnet ja makaronilaatikot yms.

Pizza Master lisäosa (HD9953), jos tykkää pizzoja tehdä joko itse, tai vaikka pakastepizzoista. Mahtuu perus pakastepizza suoraan. Isoimmat pizzat ei mahdu.

Juhlasetin (HD9950) ritilä on hyvä, jos haluaa vähän enemmän saada kerralla laitettua
 
Atria viljaporsaan luuton harmaasuolattu mestarin kinkku 3,350 kg

Kinkun sisälämpötila oli 11°C astetta paistamista aloittaessa ja valmiina 75°C astetta.

Paistolämpötila oli 125°C astetta ja aikaa kului 4 tuntia ja 20 minuuttia.

kuvakollaasi.jpg
 
PORSAAN KERMAMARINOITU PIHVIFILEE (ULKOFILEE)

150°C astetta ja 25 minuuttia.

Sen jälkeen 180°C astetta, kunnes sisälämpötila on noin 70°C astetta.

Itse asiassa lopetin kypsentämisen 60°C asteen kohdalla ja annoin jälkilämmön hoitaa loput

kuvakollaasi.jpg
 
Mitäs budjettiluokan fryeriä parviäly suosittelisi juuri omilleen muuttaneelle tyttärelle? 1 hengen talous. Itsellä on Philipsin XXL, mutta nyt hakusessa vähän edullisempi vehje ainankin nyt alkuun. Plussaa jos saisi noutaneen jostain perus kivijalasta. Kuulemma saisi olla suht pieni että mahtuu pöydälle. Mutta tietysti sen kokoinen että mahtuu jotain järkevää tekemään.
 
Satasella saa ja tällä laitteella kokkaillut jo yli kolme vuotta.

 
Hommasin Verkkokaupasta Ströme Combact Air Fryrin, muuten ihan pätevän oloinen laite, mutta piippausääni oli melkein yhtä kova kuin palovaroittimessa. Tuossa Strömessa se ääni tulee kovimmin ulos kannen ja laitteen välisestä raosta, paikansin sen kovimman äänen tuossa näytönviereiseen rakoon ja laitoin siihen noin 10cm teippiä niin hiljeni ihan siedettäväksi.
 
Joskus olen miettinyt että millä tavalla airfryer eroaa kiertoilmauunista ja nyt tuo kysymys on suorastaan ajankohtainen kun keittiössä on kaksi erityyppistä, tuollaista komoottia pakkauksissaan joulun jäljiltä.
Toinen on Philipsin "perinteinen" Essential ja toinen on "uunityylinen" OBH Nordican Easy Fry 9 in 1.

Tuossa vilkaisin nopeasti OBHN:n ohjetta ja jäin siihen käsitykseen että tuo pitäisi esilämmittää kuten tavallinenkin uuni. Ohjeessa oli että 200 asteiseksi kestäisi lämmetä 13 minuuttia mikä kuulostaa aika pitkältä kun oma Electroluxin kiertoilmauuni lämpenee 200 asteeseen aika kellontarkasti 7,5 minuutissa. Ranskistenkin paistoaika ohjeessa näkyi olevan 25-30min, eli ei sen nopeampi kuin uunissakaan.

Eli tuoko nuo hyvään kieroilmauuniin verrattuna mitä lisäarvoa keittiöön?
 
Joskus olen miettinyt että millä tavalla airfryer eroaa kiertoilmauunista ja nyt tuo kysymys on suorastaan ajankohtainen kun keittiössä on kaksi erityyppistä, tuollaista komoottia pakkauksissaan joulun jäljiltä.
Toinen on Philipsin "perinteinen" Essential ja toinen on "uunityylinen" OBH Nordican Easy Fry 9 in 1.

Tuossa vilkaisin nopeasti OBHN:n ohjetta ja jäin siihen käsitykseen että tuo pitäisi esilämmittää kuten tavallinenkin uuni. Ohjeessa oli että 200 asteiseksi kestäisi lämmetä 13 minuuttia mikä kuulostaa aika pitkältä kun oma Electroluxin kiertoilmauuni lämpenee 200 asteeseen aika kellontarkasti 7,5 minuutissa. Ranskistenkin paistoaika ohjeessa näkyi olevan 25-30min, eli ei sen nopeampi kuin uunissakaan.

Eli tuoko nuo hyvään kieroilmauuniin verrattuna mitä lisäarvoa keittiöön?
En osaa sanoa mutta ite tyrkkään kaikki tuotteet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta suoraan koriin ilman mitään esilämmityksiä ja hyvä tulee. Philips XXL
Esilämmitystä käytän vain jotain mozzarellatikkuja tai puolivalmiita sämpylöitä tehdessä ja silloinkin esilämmitys on vajaa 5min.
Noi pitkät esilämmitykset viittaa alitehoisiin vehkeisiin joilla kestää niin kauan lämmetä että ruoka saattaa kuivua tai nuhjaantua kun vastus hitaasti lämpiää.
 
Joskus olen miettinyt että millä tavalla airfryer eroaa kiertoilmauunista ja nyt tuo kysymys on suorastaan ajankohtainen kun keittiössä on kaksi erityyppistä, tuollaista komoottia pakkauksissaan joulun jäljiltä.
Toinen on Philipsin "perinteinen" Essential ja toinen on "uunityylinen" OBH Nordican Easy Fry 9 in 1.

Tuossa vilkaisin nopeasti OBHN:n ohjetta ja jäin siihen käsitykseen että tuo pitäisi esilämmittää kuten tavallinenkin uuni. Ohjeessa oli että 200 asteiseksi kestäisi lämmetä 13 minuuttia mikä kuulostaa aika pitkältä kun oma Electroluxin kiertoilmauuni lämpenee 200 asteeseen aika kellontarkasti 7,5 minuutissa. Ranskistenkin paistoaika ohjeessa näkyi olevan 25-30min, eli ei sen nopeampi kuin uunissakaan.

Eli tuoko nuo hyvään kieroilmauuniin verrattuna mitä lisäarvoa keittiöön?
Kuvan mukaan tuossa OBH Nordicassa on ristikkopellit ja ne on sellaisia, joihin tarttuu kaikki ruoka tiukasti kiinni ja niitä on vaikea pestä. Muuten on varmasti asiallinen laite.

Oma uunimallinen princess 182065 lämpeää 180 asteeseen noin kolmessa minuutissa keskitasolta mitattuna ja tosiaan esilämmitystä olen käyttänyt suurimmaksi osaksi ainoastaan esim. leipää tms. paistaessa.

Kyllä airfryerilla on tullut paljon rapeammat sekä maukkaammat ranut kuin normiuunissa ja varsinkin pihvit, isommat lihakimpaleet ja kokonaiset broilerit ovat olleet mehukkaampia verrattuna normiuuniin, enkä ole airfryerin hankinnan jälkeen enää kertaakaan yli kolmeen vuoteen paistanut pihvejä pannulla ja samalla sotkenut liesitasoa rasvan räiskyessä paistinpannusta yli.
 
Joskus olen miettinyt että millä tavalla airfryer eroaa kiertoilmauunista ja nyt tuo kysymys on suorastaan ajankohtainen kun keittiössä on kaksi erityyppistä, tuollaista komoottia pakkauksissaan joulun jäljiltä.
Toinen on Philipsin "perinteinen" Essential ja toinen on "uunityylinen" OBH Nordican Easy Fry 9 in 1.

Tuossa vilkaisin nopeasti OBHN:n ohjetta ja jäin siihen käsitykseen että tuo pitäisi esilämmittää kuten tavallinenkin uuni. Ohjeessa oli että 200 asteiseksi kestäisi lämmetä 13 minuuttia mikä kuulostaa aika pitkältä kun oma Electroluxin kiertoilmauuni lämpenee 200 asteeseen aika kellontarkasti 7,5 minuutissa. Ranskistenkin paistoaika ohjeessa näkyi olevan 25-30min, eli ei sen nopeampi kuin uunissakaan.

Eli tuoko nuo hyvään kieroilmauuniin verrattuna mitä lisäarvoa keittiöön?
Suurin käytännön ero ilmankierron vahvuus. Hyvä air fryer tornado versus lempeä suvituuli kiertoilmauunissa. Kovempi ilmankierto tekee imho. paremman pinnan. Riipuen ja roikkuen vehkeistä air fryer todennäköisesti nopeampi kuin normaali iso uuni. Esilämmitys aika turha ainakin omassa air fryer:ssa, kun se on ihan hetkessä toimintalämmössä. Sama ladata tuote sisään ja painaa päälle, ihan turha esilämmitellä.
 
Suurin käytännön ero ilmankierron vahvuus. Hyvä air fryer tornado versus lempeä suvituuli kiertoilmauunissa. Kovempi ilmankierto tekee imho. paremman pinnan. Riipuen ja roikkuen vehkeistä air fryer todennäköisesti nopeampi kuin normaali iso uuni. Esilämmitys aika turha ainakin omassa air fryer:ssa, kun se on ihan hetkessä toimintalämmössä. Sama ladata tuote sisään ja painaa päälle, ihan turha esilämmitellä.
Olen hieman eri mieltä esilämmittämisestä, varsinkin jos paistaa kalaa esim. lohta tai muikkuja.

Muikuthan laitetaan normaalisti kuumalle pannulle rasvaan, ettei niistä tule lötköjä ja kypsyy heti tasaisesti ja sama pätee myös airfryerissa.

DSC06609.JPG


DSC06434.JPG
 
ATRIAN MAUSTEINEN JOULUKANA noin 1,7kg

Oli sen verran kookas lintu, joten en alkanut askartelemaan ja laittamaan vartaaseen pyörimään, vaikka jäsenet oli kiinnitetty.

Laitoin vuokaan ja paistoin 180°C asteessa ensin selän puolelta 30 minuuttia ja sitten mahan puolelta 40 minuuttia.

Varmistin linnun kauniin sekä rapean rusketuksen suihkauttelemalla pari kertaa ruokaöljyä pintaan kypsennyksen aikana.

DSC07248.JPG
 
Varmasti asiaa käyty läpi jo ketjussa, mutta kysyn kuitenkin..

Miten tämä laite korvaa esim mikron? Ruokien lämmitys, einekset? (teinejä talossa ja eineksiä menee...)?

Varsinki @living_death kokkauksia kattonu kuolaten ja yrittäny perustella itelle tän hommaamista :tup: (mikron tilalle siis)
 
Varmasti asiaa käyty läpi jo ketjussa, mutta kysyn kuitenkin..

Miten tämä laite korvaa esim mikron? Ruokien lämmitys, einekset? (teinejä talossa ja eineksiä menee...)?

Varsinki @living_death kokkauksia kattonu kuolaten ja yrittäny perustella itelle tän hommaamista :tup: (mikron tilalle siis)
Minusta ei korvaa mikroaaltouunia poislukien jotku harvat keissit kuten pitsapalan lämmitys(rapea, ei vetinen) tai lämmin juustoleipä(rapea). Ainakin mun käytössä mikro on nopea tapa lämmittää/sulattaa. Air Fryer toimittaa kiertoilmauunin virkaa. Useimmiten tulee laitettua air fryer:ssa tuoretta pottua, bataattia, myskikurpitsaa, vihreät pavut jne.
 
Viimeksi muokattu:
Varmasti asiaa käyty läpi jo ketjussa, mutta kysyn kuitenkin..

Miten tämä laite korvaa esim mikron? Ruokien lämmitys, einekset? (teinejä talossa ja eineksiä menee...)?

Varsinki @living_death kokkauksia kattonu kuolaten ja yrittäny perustella itelle tän hommaamista :tup: (mikron tilalle siis)
Mikro on toimintatavaltaan niin erilainen laite, ettei airfryer sitä korvaa kokonaan mitenkään. Mikro lämmittää ruokaa värisyttämällä vesimolekyylejä mikroaalloilla, kun taas airfryer toimii (kiertoilma)uunin tapaan lämmittämällä ympäröivää ilmaa.

ELi airfryer toimii kuten kiertoilmauuni, mutta tehokkaammin. Pinnoista tulee rapeita, kun taas mikrossa siitä ei tule rapea. Riippuu sitten ihan siitä ruoasta ja toivotusta lopputuloksesta, että kumpi tapa on parempi.

Mikro on nopeampi lämmittämään einesruoat, jos pinnan rapeudella ei ole merkitystä. Pizzat, leivät yms. tulee parempaa airfryerillä, mutta menee myös enemmän aikaa.
 
Varmasti asiaa käyty läpi jo ketjussa, mutta kysyn kuitenkin..

Miten tämä laite korvaa esim mikron? Ruokien lämmitys, einekset? (teinejä talossa ja eineksiä menee...)?

Varsinki @living_death kokkauksia kattonu kuolaten ja yrittäny perustella itelle tän hommaamista :tup: (mikron tilalle siis)
Fryer ei korvaa mikroa, se vähentää uunin käytön aika minimiin, eli vielä ei ole keksitty laitetta joka olisi keittiön sveitsiläinen linkkari.
 
Varmasti asiaa käyty läpi jo ketjussa, mutta kysyn kuitenkin..

Miten tämä laite korvaa esim mikron? Ruokien lämmitys, einekset? (teinejä talossa ja eineksiä menee...)?

Varsinki @living_death kokkauksia kattonu kuolaten ja yrittäny perustella itelle tän hommaamista :tup: (mikron tilalle siis)
Häilyvä raja että missä tilanteessa pystyy airfryer korvaamaan mikron.
Puuro? Vain mikrossa.
Muovi rasialliset einekset? Vain mikrossa.
Alumiini rasialliset einekset? Vain airfryerissa.
Mukikakku? Onnistuu kummallakin.
Keitetyt kananmunat? Airfryer, mikrollakin tosin taisi olla jotain vippaskonsteja millä onnistuisi ilman räjähdystä.
Lämpimät voileivät? Molemmilla onnistuu mutta mikrolla tehtynä aivan hirveitä.
Sulatus? Mikro
 
Kiitoksia vastauksista, aikalailla itsekin ajattelin ettei tuo mitenkään voi korvata mikroa. Laitetaas asia vielä hautumaan, ei viittis laskutilaa enempää viedä.
 
Ei korvaa mikroa ei, mutta itsellä mikron käyttö jäänyt niin minimaaliseksi AF jälkeen että siirsin sen toiseen huoneeseen. Ja samoin uunin käyttö on tippunut vaikka onkin kiertoilma.
 
On kyllä edelleen häiritsevän kova piippausääni tuossa Strömessä, pitää jossain vaiheessa koittaa aukaista tuo ja laittaa vaikka sinitarraa kajarin päälle, ei vain ole missään purkuohjeita niin en kehtaa alkaa vielä purkamaan.

Tulee aivan käsittämättömän hyviä lantturanskalaisia tuolla Airfryerillä, 180 asetta, 20min ja 10min kohdalla sekoitus, mausteeksi laitoin couscous maustesekoitusta ja hieman suolaa.
 
enkä ole airfryerin hankinnan jälkeen enää kertaakaan yli kolmeen vuoteen paistanut pihvejä pannulla ja samalla sotkenut liesitasoa rasvan räiskyessä paistinpannusta yli.

Käytätkö pihvejä tehdessä jonkinlaista lämpömittaria kun ovat uunissa, vai tsekkaatko lämmöt välillä luukun kautta?
 
Kyllähän tällä voi mikron korvata myös eineksissä jotka ovat muovirasiassa, koska airfryeriin voi laittaa sisälle minkä tahansa uuninkestävän vuoan ja siihen sitten laittaa ne lämmitettävät ruuat.
 
Höpöhöpö. Kaytetyin kodinkone vaikka kiertoilmauunin omistankin.

No tuohan on tarkoitettu lähinnä eineksistä tykkääville, jotka ei osaa kokata.

Itsen ostaisi laitetta jonkun mozzarellatikkujen ja ranskalaisten paistoon. Exavokki tuollaisen osti ja siellähän se kaapissa edelleen pölyttyy.

Mihinkään pihvin paistoon tuo ei myöskään millään tapaa sovellu.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 487
Viestejä
4 558 238
Jäsenet
74 973
Uusin jäsen
Internaut

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom