3,5 GHz alueella on kullakin kolmella operaattorilla 60 Mhz taajuuskaistaa. Tyhjään verkkoon yksi päätelaite taitaa saada luokkaa 1000 Mbit/s latausnopeuden.
4G puolella taas taajamissa on tyypillisesti 800, 1800 ja 2600 Mhz taajuusalueet 20 Mhz kaistoilla. Mahdollisesti sen 800 Mhz sijaan tai lisäksi myös 2100 Mhz taajuus. Kolmella taajuudella taitaa päästä tyhjään verkkoon reiluun 600 Mbit/s latausnopeuteen kolmella taajuudella. Jossakin paikoin voi olla toki neljäkin taajuutta käytössä jolloin nopeus on vastaavasti suurempi.
Suuruusluokka on sellainen, että tuo 3,5Ghz taajuuden 5G verkko suunnilleen tuplaa tiedonsiirtokapasiteetin verrattuna 4G taajuuksiin.G liittymän.
3,5Ghz alueella on leveämpi kaista.
5Gllä voidaan käyttää myös muita taajuusalueita., 700 alue tuosta myös puuttu.
Totta että uusi leveä kaista tuoa ilmaan lisää kapasiteettia, eli iso juttu. Mutta se ei ole ainoa, 5Gllä ja suurilla taajuksilla voidaan palvella isompia joukkoja. Vanhemilla tekniikoilla matalemmilla taajuuksiilla ei pystytä samaan.
Samaan maantieteelliseen pinta-alaan voidaan tarjota enemmän, tehokkaammin , edullisemmin. Sama tarina aikanaan 4Gllä , 3Gllä jne.
5G toki paljon muutakin kuin enemmän kaistaa vs 4G.
Tyhjään verkkoon yksi päätelaite taitaa saada luokkaa 1000 Mbit/s latausnopeuden.
Tänäpäivänä 5Gllä päätenoudet suht helposti sen gigabitin, 4Gllä ollaan pikkuhiljaan siihen pääsemässä, joka vanhan 4G "määritelmän" tavoite. 5Gllä jo postatuilta lähemmäksi 2Gbit nopeuksia tässäkin ketjussa. Kun tulee ne millimetrialueen palvelu niin siinä kaistaa jo isommalle mobiilille tubetus tapahtumalle.
Jos vertaa tuota 4G ynnäystäsi, se tyypillisesti maantieteellisesti varsin isoalue, eli käyttäjämäärä voi olla iso. Samaa aluetta jos palvellaan tuolla esimerkkisi 5Gllä, niin ero onkin sitten paljon isompi, voidaan palvelella laadukkaasti paljon isompaa joukkoa.
3,5 aluetta voisi käyttää 4Glläkin. 4Gkin on kehittynyt ja kehitystä olisi voinut jatkaa sekin alla, mutta sukupolvihyppäyksillä on etunsa.