Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minulla on tuo mutta kaupunkialueella kylläkin. Aiemmin oli 4G purkki ulos vedetyllä paneeliantennilla kun ei sisällä saanut kunnon kuuluvuutta. Kyllä tämä 5G paremmin toimii nyt.Mikäs on tällä hetkellä paras modeemi vaihtoehto DNA 5G liittymälle? Olisiko tämä 4G antennien tilalle hyvä?
DNA Ulkomokkula 5G (ZTE MC7010) 5G-ulkomodeemi - ASIAKASPALAUTUS, 6 kk takuu
Nopea 5G-modeemi suuntaavilla antenneilla ulos. Ulkomodeemin ansiosta soveltuu koko kuuluvuusalueelle 5G:n lisäksi 5 x 4G-taajuuden yhtäaikainen käyttö eli nopein 4G 1 x 2,5 Gigabit Ethernet LAN-portti Virransyöttö Ethernet-kaapelissa mukana tulevalta PoE-injektorilta Siltaava tila valittavissawww.satshop.fi
Sijainti on maaseutua, niin teoreettinenkin huippunopeus taitaa jäädä 150M pintaan? Tolppa päivitetty viime kuun lopussa, niin olisiko mahdollista saada vähän enemmän irti?
Saako jollain prepaid liittymällä testattua DNA 5G nopeuksia?
Kyllä toimii muidenkin operaattorien liittymät N5368X purkissa. Itse irtisanoin Koti 5G-liittymän 24kk määräaikaisuuden päätteeksi joulukuussa 2022, eikä DNA:lta ole ainakaan toistaiseksi kuulunut mitään, että tulisivat hakemaan laitteitaan.Onko täällä parempaa tietoa. DNA:n aspa sanoo, ettei heidän ulkopurkillaan (Huawei N5368X) pysty käyttämään muiden operaattorien yhteyksiä/simmejä. Ei sen enempää perustele miksei, mutta kuulostaa hieman oudolta omaan korvaan. Onko tosiaan näin? Jos näin on, niin millä aikataululla on teiltä tultu purkamaan DNA:n purkit pois seiniltä tilaa viemästä?
Millä DNA perustelee 450 euron avausmaksua 5G:lle kun kilpailijoilla on alle 10 euroa?
Mitä DNA:n "ruuhkaton" ja "sinulle varattu" käytännössä tarkoittaa? En näe miten tuo on fyysisesti edes mahdollista jos ilmatiet ovat täynnä muiden yhteyksiä vaikka sinulle varattaisiin joku tietty taajuus kyllä se roska ilmassa siihenkin vaikuttaa.
Modeemi ja liittymä tuli eilen, nopealla testailulla 400M liittymällä Ooklan speedtestillä liikutaan jossain DL 300-370M/ UL 30-50M välillä, joten hyvällä mallilla ollaan. Modeemikin on vielä asentamatta pihalle (sängynpäädyssä peltikaton alla). Viikonloppuna jos ehtisi sen tehdä ja raksia samalla nuo Iskran antennit pois.Mikäs on tällä hetkellä paras modeemi vaihtoehto DNA 5G liittymälle? Olisiko tämä 4G antennien tilalle hyvä? Matkaa tukiasemaan about kilometri linnuntietä.
DNA Ulkomokkula 5G (ZTE MC7010) 5G-ulkomodeemi - ASIAKASPALAUTUS, 6 kk takuu
Nopea 5G-modeemi suuntaavilla antenneilla ulos. Ulkomodeemin ansiosta soveltuu koko kuuluvuusalueelle 5G:n lisäksi 5 x 4G-taajuuden yhtäaikainen käyttö eli nopein 4G 1 x 2,5 Gigabit Ethernet LAN-portti Virransyöttö Ethernet-kaapelissa mukana tulevalta PoE-injektorilta Siltaava tila valittavissawww.satshop.fi
Sijainti on maaseutua, niin teoreettinenkin huippunopeus taitaa jäädä 150M pintaan? Tukiasema päivitetty viime kuun lopussa, niin olisiko mahdollista saada vähän enemmän irti?
Saako jollain prepaid liittymällä testattua DNA 5G nopeuksia puhelimella?
edit: Katolla on Iskra P-56 antennit 4G modeemin jatkona tällä hetkellä.
edit2: DNA myyntiosasto oli hereillä kun soittelivat ja 400M 5G liittymä modeemilla tilattu.
Listahinnat ehkä lähtee muutamasta eurosta, mutta ilman avaus/liittymis maksujakin saa.Millä DNA perustelee 450 euron avausmaksua 5G:lle kun kilpailijoilla on alle 10 euroa?
5Gllä on mahdollista nyky säädöksilla tarjota "taattu" palvelua, mutta ne tavis liittymissä ei sellaista tarjota kuluttajille, noiden väliin menee sitten kiinteän käyttöpaikan liittymät joissa ei sinänsä teknisesti ole taattua kaistaa, mutta operaattori uskaltaa käyttöpaikalle luvata. Eli kohteita joissa teknisesti kaistaa reilusti vs alueella suoraan myydyt käyttäjämäärät, ja alueen käyttö on sellaista että kaistaa riittää, eikä alueelle ole odotettavissa suurita käyttäjämäärä siirtymää, esim jotain tapahtumia, kesäasutusta jne. Jälkimmäisissä se vaihteluväli on kuitenkin niin iso, joustava että yleensä pystyvät lupausta parempaan.Mitä DNA:n "ruuhkaton" ja "sinulle varattu" käytännössä tarkoittaa? En näe miten tuo on fyysisesti edes mahdollista jos ilmatiet ovat täynnä muiden yhteyksiä vaikka sinulle varattaisiin joku tietty taajuus kyllä se roska ilmassa siihenkin vaikuttaa.
Tuohon MU5001kysymykseen on kyllä ZTE:n kommentit olemassa:Osaiskohan joku sanoa noista ZTE MU5001 ulkoanneista.
Toimivatkohan mahdollisesti kaikilla 4g/5g taajuuksilla vai pelkästään N78/3500mhz kuiten useimmat 5g laitteet kuten esim ZTE MC801A.
Tuota tietoa olen koittanut kaivella mutta ei suoraa vastausta tunnu mistään saavan.
Huono tarjonta on operaattoreilla 5g laitteista jossa olisi paikka ulkoisille antenneille.
Onko nuo 5g-kiinteät "laajakaistat" vehkeet operaattori lukittuja ?
Ei kai ole tiedossa että olisi ollut kellään lukittuja, paitsi yleensä 24kk sopimus.
Jos siltaavana meinaa niin ainaskin ZTE 801A voi jättää suoraan kauppaan. Kerran jos reboottaa niin siltauksesta huolimatta alkaa jakelemaan aliverkon ip osoitteita eteenpäin.Mikäs on tällä hetkellä paras 5G modeemi,? Sisätiloihin Huihai cpe pro 2 toiminu kyllä hyvin mutta pitäs naisystävälle saada 5G ja ajattelin sille antaa tuon modeemin ja hommaa uudemman itselle.
Ei oo tarvinu modeemeit seuraa nyt oikeen kahteen vuoteen ni vähän hukassa taas
Miksi käyttää siltaavana? Kun ei siitä taida olla todellista hyötyä kuitenkaan, tuntuu vain aiheuttavan ongelmia.Jos siltaavana meinaa niin ainaskin ZTE 801A voi jättää suoraan kauppaan. Kerran jos reboottaa niin siltauksesta huolimatta alkaa jakelemaan aliverkon ip osoitteita eteenpäin.
Enemmän nuo mokkulat reitittävänä ongelmia aiheuttaa. Mm. natti kyykkää heti isomman yhteysmäärän alla. Ammattitason rautaa hoitamaan reitityksen niin eipä enää mokkulat tilttaa isomman yhteysmäärän alla. Jos siltaava aiheuttaa ongelmia niin sitten on kyllä jossain asetuksissa säädöt pielessä esim. ennen siltausta sama aliverkon ip-alue käytössä sekä mokkulalla että reitittimellä (ip passtrough jättää mokkulan näkymään yhtenä hoppina)Miksi käyttää siltaavana? Kun ei siitä taida olla todellista hyötyä kuitenkaan, tuntuu vain aiheuttavan ongelmia.
Yleisesti, jättäisin kaikki ZTE:t kauppaan, varmuuden vuoksi.
Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa. ZTE801A siltaavana ja sen edessä OpenWRT-purkki reitittimenä. Boottauksen jälkeen toipuu ihan oikein.Jos siltaavana meinaa niin ainaskin ZTE 801A voi jättää suoraan kauppaan. Kerran jos reboottaa niin siltauksesta huolimatta alkaa jakelemaan aliverkon ip osoitteita eteenpäin.
Uusimmalla firmiksellä?Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa. ZTE801A siltaavana ja sen edessä OpenWRT-purkki reitittimenä. Boottauksen jälkeen toipuu ihan oikein.
Se uusin mikä Elisalla on jakelussa.Uusimmalla firmiksellä?
Ovatko sitten päivittäneet tai onko sulle jäänyt jostain syystä uusin välistä. Samaa ongelmaa on ollut ainaskin sekä Elisan että Telian firmiksissä.Se uusin mikä Elisalla on jakelussa.
Itsellä siltaavassa tilassa ei muuta ongelmaa kuin usein toistuva jumiutuminen. Olisiko operaattorifirmisten erilaisuus syynä?Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa. ZTE801A siltaavana ja sen edessä OpenWRT-purkki reitittimenä. Boottauksen jälkeen toipuu ihan oikein.
Tämähän on sikäli höpöhöpöä, että ihan samalla tavalla se mokkula reitittää ja hoitaa osoitteenmuunnokset siltatilassakin, siinä vaan on kerros purkkascriptiä vielä lisänä, jolla mahdollistetaan mokkulan WWAN-modeemin IP:n tarjoaminen lähiverkon laitteelle. Aito lähiverkon osoitteistus staattisesti ja DMZ sille mainitsemallesi ammattitason raudalle on todellisuudessa paljon yksinkertaisempi ja sitä kautta luotettavampi kokonaisuus.Enemmän nuo mokkulat reitittävänä ongelmia aiheuttaa. Mm. natti kyykkää heti isomman yhteysmäärän alla. Ammattitason rautaa hoitamaan reitityksen niin eipä enää mokkulat tilttaa isomman yhteysmäärän alla. Jos siltaava aiheuttaa ongelmia niin sitten on kyllä jossain asetuksissa säädöt pielessä esim. ennen siltausta sama aliverkon ip-alue käytössä sekä mokkulalla että reitittimellä (ip passtrough jättää mokkulan näkymään yhtenä hoppina)
Miksi käyttää siltaavana? Kun ei siitä taida olla todellista hyötyä kuitenkaan, tuntuu vain aiheuttavan ongelmia.
Yleisesti, jättäisin kaikki ZTE:t kauppaan, varmuuden vuoksi.
Tuo CPE Pro 3 kiinnostais kun ei oikein ole luottoa ZTE raakileisiin joissa mm. firmisbugeja niin millaisia eroja on jos vertaa kakkosta ja kolmosta? Sekä reitittävä että siltaava puoli kiinnostaa molemmat ja vakaus siltaavana.Siltaava siks kun esim cpe pro 2 katkaili nettiä kun latas lähelle gigam vauhdilla ja siltaavana loppu kaikki pätkimiset ja random dc:t Ennemin kunnon routteri perään ja boksi toiminu täydellisesti
Tein sitten niin kun huihai cpe pro 2 toiminu elisan liittymällä 2 vuotta kun vanha junan vessa ni vien sen sit muijan asunnolle hoitamaan nettiä kun 4G yskii siel mutta 5G toimii loistavasti ni hommasin sit itselle tuon GHTELCOM 5G CPE 3 PRO ja jos tarvii sen kans tapella ja säätää ni helpompi se tässä kotona tehdä kun ravata edestakas muijan asunnolla.
Olettaisin et samalla tavalla siltaavana toimis kun toihan on periaattees huihain laite.
Varmaan samana päivänä kun operaattorit lopettavat 5G:stä erillisen veloittamisen.
Tuo CPE Pro 3 kiinnostais kun ei oikein ole luottoa ZTE raakileisiin joissa mm. firmisbugeja niin millaisia eroja on jos vertaa kakkosta ja kolmosta? Sekä reitittävä että siltaava puoli kiinnostaa molemmat ja vakaus siltaavana.
Tee pieni esittely ennen siltausta myös reitittävän ominaisuuksista että mitä kaikkea on tarjolla. Kiinnostaisi myös se puoli jos kavereille joutuu katselemaan mokkuloita.Voin kertoa vähäsen kun saan boksin mut laitan sen kyl heti siltaavaks.
Kellään kokemusta noista 2101 5G modeemeista? Tilasin ite zyxel nr2101 version siitä, kun sai halvimmalla (299 e). D-link vissiin sama mutta eri kuorella. Tiedä sitten minkä valmistajan tuo oikeesti on, ilmeisesti brändätty laite.
Toimiiko noin korkea taajuus sisätiloihin asti?Verkkokauppa.comin tuotetiedoista puuttuu N78 tuki, mutta kaikkialla muualla on kyllä. Eli varmaan oikeasti onkin.
Toimiiko noin korkea taajuus sisätiloihin asti?
Kyllähän 5G kaupunkialueella pääosin on N78. Toimii sisätiloissa, mutta toki matalemmat taajuudet ovat voimakkaampia. Asiantuntija täällä ovat muistaakseni todenneet että N78 vastaa B7 kuuluvuutta.Toimiiko noin korkea taajuus sisätiloihin asti?
Onko 5G rojujen asennusvaatimuksena mastoon aina kuitunousu kapasiteetin vuoksi vai onko toiveita saada sitä silti mastoon joka linkkimasto? Nyt ilmeisesti yksi masto useamman maston linkistä DNA verkossa tippui pois kun muuttivat sen kuitunousulla olevaksi, tai ainaskin oletan näin. Upottivat luultavasti kuidun samalla kun tekivät maston "lähelle" kevyen liikenteen väylän. Tämä tosin vain aavistus mutta vahva veikkaus koska se masto oli viimeinen linkissä ja kyseinen masto päivitettiin 5G aikaan melko samaan aikaan kun väylä valmistui. Nyt on enää linkissä jäljellä omaa seutua palveleva masto ja toinen masto onkin sitten jo korkeuden puolesta rajumpi masto jossa onkin luultavasti jo ns. Päälinkki jonka luulen suuntauksen perusteella siitä lähtevän linkin menevän mahdollisesti digitan mastolle jossa on vastaava oikeasti iso antenni maston varressa mikäli oikein viime kesän mastokierrokselta muistan. Tällä päämastolla isoin antenni onkin jo halkaisijaltaan about yhtä paljon mitä henkilöauto on pitkä. Päämastoa en nyt muista ulkoa lähtikö siitä vielä pieniä linkkejä muualle mutta sen muistan satavarmaksi että oman maston linkki menee tuolle koska samat rojut molemmissa ja mapsin perusteella suuntaus osuu 1:1. Omalta mastolta linkit jakaantui eteenpäin kahdelle muulle joista yksi oli viime kesänä paikan päällä mastoilla käydessä selvästi muutettu kuitunousuksi jo aiemmin koska ainoa suuntauksen puolesta sopivasta mastosta ei enää linkkikamoja löytynyt. Toinen linkki meni tälle mastolle joka muutettu 5G aikakauteen jolle epäilen kuten jo sanoin että sille on mahdollisesti kaivettu kuitu.
Linkki vaan on ruuhkautunut vuosi vuodelta enemmän. Koska oman maston alueelle on tullut paljon uusia asukkaita ja keskinopeudet on olleet vuosi vuodelta siihen heikompaan suuntaan. Uploadista ei ole saanut 50 enää aikoihin ja lataus keskiarvoltaan 100 pintaan. Mokkulakin juuri vaihdettiin takuuseen ja ei vaikutusta vaikka se muista syistä takuuseen meni. Oma masto silleen hankalalla sijainnilla että kallio tulee suht nopeasti vastaan niin en tiedä saako säädösten mukaiseen syvyyteen kuitua upotettua. Masto on korkealla sijainnilla mutta maaston tietäen seutu on kallioista suht nopeasti pinnan alta.
Mokkulasta ja suuntauksesta ei johdu koska DNAkin on vahvistanut että signaali erinomainen ja mastolle on näköyhteys. Modulaatiokaan ei esteenä edes 4G verkossa ole koska CPE Pro 2 käytössä.
Aika moni netissä tuosta valitellut, että vanha firmis pudottaa 5G verkkoa. Ei siis hirveästi vaihtoehtoja korjaamiseksi kuin päivittää.Onko kenelläkään tullut vastaan nr7101 modeemissa sellaista että kadottaa 5g verkon?
Tukiasema on n 700m päässä ja modeemi on toiminut yli vuoden loistavasti 5g verkossa, nopeudet olleet n 300-400Mbs välillä. Nyt tässä ihmettelin vauhtien tippumista ja huomasin että purkki on 4g-verkkoon tippunut. Bootti ei auta eikä preferred-moden vaihto. 5g:tä ei vaan näytä löytyvän.
Voisiko elisa olla päivittänyt tukiasemia siten että vanhalla firmiksellä modeemi ei näe koko verkkoa? Firmis on vanha versiota V1.00(ABUV.3)C0.
Ongelma tässä on, että modeemi on niin hankalassa paikassa talon päädyssä että sinne ei talvella pääse, joten en uskalla päivittää firmistä. Viimeksikin nimittäin värkki meni niin jumiin että piti resetoida napista johon ei siis nyt pääse käsiksi.
Puhelin elisan liittymällä on kyllä 5g-verkossa eikä elisalla näytä vikakartalla olevan merkintöjä meidän alueelle.
Ok, kiitos. Ei varmaan muu auta kun kokeilla päivitystä ja toivoa ettei rakkine mene jumiin.Aika moni netissä tuosta valitellut, että vanha firmis pudottaa 5G verkkoa. Ei siis hirveästi vaihtoehtoja korjaamiseksi kuin päivittää.
Jos ei erityisesti tarvi sitä julkista IPtä, niin DMZ hyvin kannatettava vaihtoehto ja sen perään sitten reititin tekeen hommia.. Historiallisesti kaikenmailman modeemit on sen homman osanneet riittävästi hoitaa, vaikka ilman tuota vahvempaa rauttaa tukkeutuisivat ja sen takia aikomus hankkia parempaa rautaa.Tämähän on sikäli höpöhöpöä, että ihan samalla tavalla se mokkula reitittää ja hoitaa osoitteenmuunnokset siltatilassakin, siinä vaan on kerros purkkascriptiä vielä lisänä, jolla mahdollistetaan mokkulan WWAN-modeemin IP:n tarjoaminen lähiverkon laitteelle. Aito lähiverkon osoitteistus staattisesti ja DMZ sille mainitsemallesi ammattitason raudalle on todellisuudessa paljon yksinkertaisempi ja sitä kautta luotettavampi kokonaisuus.