4K Televisio PC-näyttönä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja demu
  • Aloitettu Aloitettu
Kauan ollut käytössä, ja onko työkäytössä, eli 8h päivässä työpöytäkäyttöä? Ootko huomannut mitään palamista tai teetkö jotain, millä estät noita?
Ostin hyvin pian julkaisun jälkeen eli about 1.5v. Työkäytössä ollut nyt kuluneen syksyn. Tällä näytöllä on tullut esimerkiksi Path of Exilea sellainen 800h jo mikä on varmaan yksittäinen isoin staattinen kuva, kun katsoo sen HUDia. Pelailua yleisesti varmaan se 1000h tuohon lisäksi, sitten ihan muuta yleistä käyttöä "reilusti". Ei ole mitään merkkejä vielä. Tuppaa olemaan myös ikkunat (kiitos Fanzy zonen) samoilla paikoilla usein joka periaatteessa on riski. Ei ole kuitenkaan mitään merkkejä vielä havaittavissa palamisesta enkä huomaa että kuva olisi tummunut kun ruutu on ajanut sitä pikselikorjaustaan, jota se tiettyjen käyttötuntien välein ajaa. Ilmeisesti se "polttaa kuvan tasaiseksi" eli ruutu tummuu ajan myötä. Mutta eipä ole moisia havaittu.

Täältä ketjusta näkee suositellut asetukset TV:n puolelta ja sitten PC-käyttöön soveltuvat asetukset TV:n ja winkkarin puolelta, näillä olen mennyt. Esimerkiksi kirkkauden ja muiden avulla pelataan paljon. Käyttökokemus on silti erinomainen. Lisäksi task barin automaattinen piilotus, kaikki kuvakkeet piilotettu työpöydältä ja sellaista pientä.

Sanotaan, että OLEDista poistuminen ei ihan heti ensimmäisenä ole mielessä.
 
Itse harkinnut 4k monitorin ostamisen sijaan 4k televisiota mutta ainoa 42-43 tuumainen jossa aito 4k 120hz vrr tuella on lg c2(joka on julkaisussa suht hinnakas varmasti). Ensi viikolla Ces messujen tienoilla tulee jos tulee muitakin tosin eipä kovinkaan hyvältä näytä. Tietty nyt myynnissä on jo Gigabyte Aorus FV43U monitori jota myyty alennuksessa tonnilla mutta en nyt ehkä kuitenkaan niin paljoa viitsisi tuhlata, 600-800 euroa olisi aika sopiva.

Harmillisesti sonyn 43 tuumaiset x85j ja x89j ovat 120hz moodissa feikki 4k ja ilmeisesti myös niiden vrr toteutus ongelmallinen.

Tällä hetkellä tarjouksessa aikaisemmin 700 eurolla ollut lg nano 886 50 tuumainen taitaa olla ainoa joka tarjoaa aidon 4k 120hz vrr tuella tosin siitä kyseisestä mallista huonosti kunnon arvosteluja koska ainoa mallisarjasta jossa va näyttö(joka tarkoittaa parempaa kontrastia mutta bgr pikselöintiä jolloin teksti hieman huonommin luettavissa). Ei kenelläkään teistä sattuisi olemaan kokemusta siitä?

Täytyy varmaan viikonloppuna laittaa nykyinen 55 tuumainen samsung ru8000 tietokonepöydälle ja kokeilla miten se toimii microsoft powertoys kanssa.

55 tuumaisissa sitten valinnanvaraa on enemmänkin mutta vähän pelottaa että jo 48-50 tuumaisessa alkaisi alhainen ppi häiritsemään. Tietenkin voisi laittaa telkun seinälle tai ostaa taakse jonkun pöydän jolloin saisi väliä joka auttaisi alhaiseen pikselitiheyteen.

Samsungin 50" QN90A:ssa toimii 4K 120hz VRR + HDR ihan suhteellisen hyvin RTX 3080 Ti:n kaverina. Ainoastaan hiukan kökkö local dimming -toteutus tuossa ottaa päähän, nimittäin mustalla taustalla pienet värikkäät / kirkkaat yksityiskohdat ns. palavat puhki.

Kirjoittelin tuonne 4K-monitorit threadiin aiemmin kokemuksia tuosta, kun en ollut tätä lankaa huomannut.

Varovainen suositus täältä, parhaimmillaan aivan upea kuva, mutta muutamia ärsyttäviä ominaisuuksia, joita tuossa viestissäni listattuna:

Kokemuksia Samsungin QN90A 50" tv:stä monitorikäytössä. 70% käyttöajasta töiden tekemistä, 20% pelaamista ja 10% sarjojen ja leffojen katselua.

Olen disabloinut local dimmingin service menun kautta PC modessa, sillä LD aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia silloin kun mustalla tai tummalla taustalla on pieniä kirkkaita detaileja. (EDIT: tähän löytyi parempi workaround eli PC:n input labeliksi Game Console ja sen alta Game Mode päälle: local dimming toimii vähän paremmin kuin PC modessa. Lisäksi AVSForumilla jotkut käyttäjät raportoineet uuden firmispäivityksen korjaavan tätä entisestään paremmaksi, itse en ole sitä vielä saanut joten en osaa sanoa pitääkö paikkaansa). Esimerkiksi jos työpöydän taustakuva on puhdas musta, taskbarin ikonit ikään kuin ylivalottuvat ja värit valkaistuvat siten, ettei ikoneista saa oikein mitään selvää. Samat ongelmat näkyvät myös pelatessa, esim. HUD-elementit saattavat ottaa osumaa, ja esim. Metro Exodus Enhanced Editionissa pimeillä alueilla pienet kirkkaat yksityiskohdat, kuten taskulampun laturin näyttö, palavat täysin puhki ainakin HDR:llä. Koska tässä 50" tv:ssä on VA-paneeli ja tästä puuttuu isommissa kyseisen mallin telkkareissa oleva "ultra viewing angle", on natiivi kontrasti bias-valaistuksella itselleni ihan tarpeeksi hyvä. Minulla on myös olohuoneessa LG:n 55" B9 OLED, joten arvostan kyllä täydellisiä mustia, mutta tuo local dimmingin aiheuttama yksityiskohtien puhkipalaminen ottaa niin pahasti pannuun, että mieluummin kärsin hiukan huonommista mustan tasoista.

VRR, 4K 120hz ja HDR toimivat tässä moitteetta. Jotkut käyttäjät ovat tosin tuolla kombinaatiolla valitelleet heikosta local dimmingin suorituskyvystä, mutta koska se itselläni on pelatessa disabloituna, ei tuolla ole väliä. Jos tuo local dimming bugi ei häiritse, niin pelit näyttävät kyllä todella upeilta local dimming standard tai high -asetuksilla. Input lag on game modessa todella matala. Miinusta tulee siitä, että HDMI 2.1 portteja on vain 1 kpl.

Työkäyttöön tämä on kohtuullisen hyvä. Ruudun saa todella kirkkaaksi, mistä on omalla setupilla hyötyä, sillä työhuoneessani on kaksi kirkasvalolamppua kaamosväsymystä karkottamaan ja valotehoa on yhteensä reilusti yli 10 000 lumenia. Ruututilaa on mukavasti. Aluksi 50" tuntui vähän isolta koolta monitoriksi, mutta laitoin sen seinälle työpöydän taakse. Nyt katseluetäisyys on metrin luokkaa ja tuntuu oikein sopivalta. Työhommissa käytän 21:9 kuvasuhdetta eli resoluutio on 3840 x 1600 ja tuolla välttää niskan rasittumisen. Teksti näyttää PC modessa skarpilta, kunhan input signal plus -asetus on enabloitu. (EDIT: myös Game Console + Game Modessa ok Windowsin Cleartypen säätämisen jälkeen) Tuohon asetukseen liittyy sellainen ikävä ominaisuus, että mikäli esim. läppärin irrottaa HDMI-kaapelista menee tuo kyseisen HDMI-portin input signal plus disabled-tilaan, ja se pitää taas käydä manuaalisesti laittamassa päälle, kun läppäri kytketään seuraavan kerran kiinni. Tuo aiheuttaa harmia, kun tulee käytyä toimistolla pari kertaa viikossa, ja input signal plussan enabloiminen vaatii aika monta klikkausta kaukosäätimestä. (EDIT: Tähän on tuntunut auttavan se, että läppärin irrottaa HDMI:stä vain silloin kun sekä tv että läppäri ovat kiinni. Tällöin input signal plus -asetus ei katoa.)

Leffojen ja sarjojen katseluun tv on mielestäni ihan hyvä. Local dimming high-asetuksella näyttää HDR:llä tosi hyvältä, ja ongelmia on lähinnä starfield-tyyppisissä kohtauksissa. Jotkut ovat valitelleet local dimmingin hidasta toimintaa silloin kun siirrytään tummasta kohtauksesta kirkkaaseen, mutta itse en ole havainnut mitään tuohon liittyvää. Eihän tämä OLEDien tasolle yllä, mutta mielestäni ihan kelvollinen ruutu kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaan jo käsiteltykin, mutta kysytään kuitenkin.
Miten onnistuu äänet tv:n kautta vai tuleeko jotain ongelmia hdmi kaistan kanssa tai lisää viivettä?
Tuommoinen Philips 48" 936 olisi mielenkiintoinen jos toimii.
 
Mulla tulee tv:n äänett (48"LG Oled) tv:n kuulokeliittimestä vahvistimelle ja siitä isoille kajareilla. Ei viivettä minkäänlaista niin peli, tv kuin leffakäytössä. Tuo on vielä haaroitettu erilliselle aktiivisubbarille jos haluaa leffoihin ryskettä.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla tulee tv:n äänett (48"LG Oled) kuulokeliittimestä vahvistimelle ja siitä isoille kajareilla. Ei viivettä minkäänlaista niin peli, tv kuin leffakäytössä. Tuo on vielä haaroitettu erilliselle aktiivisubbarille jos haluaa leffoihin ryskettä.
Tarkennetaan vielä niin että äänet (ja kuva) PC:ltä telkkariin ettei tarvitsisi juuri noita ylimääräisiä laitteita väliin.
Eli yksi hdmi näytönohjaimelta (3080ti) jossa kulkisi kaikki.
 
LG 48CX ja 6800XT, kuva ja ääni menee sitä yhtä HDMI-kaapelia pitkin eikä ongelmia.
 
LG 48CX ja 6800XT, kuva ja ääni menee sitä yhtä HDMI-kaapelia pitkin eikä ongelmia.
Komppaan tätä (tosin rx 6800), ei ongelmia äänien kanssa telkan kaiuttimilla.
Eikä suoraan pc:ssä kiinni olevilla kuulokkeilla mitään eroa viiveiden suhteen.
 
Ääni ja kuva PC:ltä telkulle ja 3.5mm plugilla ulos. Ei viivettä, ei häiriöitä.
 
Mielipiteitä ja suosituksia halvimman hintaluokan televisioista varmaan 43 tuumasista lähinnä mutta 40 ja 50max soveltunee myös. Ihan pääkäyttö olisi monitorina ja editorien työkäyttö joissa 4k reso ja iso koko olisi plussaa. Sitten youtubet ja pelailu 2nd ja varmaan sitä teeveetäkin tulee sitten sillon tällön katottua (nykyään 23 tuumanen fullhd tv/monitori hybridi käytössä jo kakkos/kolmos näyttönä).

Mutta siis paras/hyvä halpis haussa ja veikkaisin että ips-paneelillinen olisi paras vaihtoehto.
 
Itse itselleni jatkaen näyttipä että hinta.fi halvin Hisense 43A6G oli rtingsiltä saanut jopa 8.0 monitori ominaisuuksisa mutta kysymysmerkkejä aiheuttaa sitten sivulla olleet forumi keskustelut että mallit on erit jenkkilä/muumaailma joten päteneekö Powerin malliin? Sitten on Verkkokaupassa Procasteri 43/280e ja Prismassa Finlux 43/350e jotka eivät jostain syystä hinta.fi näy. Varmaan pitää polkea kattomaan tikun ja screenshottien kanssa livenä miltä työpöytä näyttäis. Jos jollain kokemuksia edellämainituista telkuista etenkin monitorina tai suositus 250-400e rangessa jostain muusta hyväksi havaitusta niin fire away.
 
Täällä on työpöytäkäytössä 43 tuumainen Sony XH80 4k IPS televisio. Ostin television aikoinaan n. 500€ Gigantin Outletista kun tarve oli isohkolle 4K näytölle. Asiakaspalautus ja täysin priima kunnossa. Aikaisempi 35 tuumainen widescreen näyttö meni jälkikasvun käyttöön. Sitä ennen oli 3 monitorin setti. Tämä tv on kyllä vastannut odotuksia kun toimii sekä näyttönä (kuva riittävän tarkka, 60hz riittää simulaatiohin ja matala viiveinen pelitila löytyy), että verkosta tulevalle tarjonnalle "television korvikkeena" kun katson työpöydältä. Itse älytelevisio-ominaisuuksia en käytä vaan puhtaasti näyttönä. Katseluetäisyys on noin 70cm ja kiitos tukevan, erikseen hankitun näytönjalan simulaatiokäytössä vähemmän.
Liian usein näitä ns merkki televisiota ei ole juuri alennuksissa, mutta silloin tällöin ja käytettynäkin, miksi ei.

Alla yksi arvostelu tästä televisiosta:
Sony X800H TV Review
 
Itse itselleni jatkaen näyttipä että hinta.fi halvin Hisense 43A6G oli rtingsiltä saanut jopa 8.0 monitori ominaisuuksisa mutta kysymysmerkkejä aiheuttaa sitten sivulla olleet forumi keskustelut että mallit on erit jenkkilä/muumaailma joten päteneekö Powerin malliin?
Eri malli, tossa on Vidaa OS eikä Android TV joten ainakin se paljastaa eron. TCL on toinen jolla on eri mallit US/EU mutta se ei sentään myy kahta eri mallia samalla mallinimellä.
 
Moikka, sopiikohan tämä näyttö Samsung U32R590 32" -4K-näyttö tuohon Lenovon T7 koneeseen? näyttäis ainakin et lenovossa Liitännät: 1 x USB 3.2 Type-C Gen 2, 1 x USB 3.2 Gen 2, 4 x USB 3.2 Gen 1 (2 edessä), 6 x USB 2.0 (2 edessä), HDMI 2.1, 3 x DisplayPort 1.4a, RJ-45, kuuloke, mikrofoni, 7.1 audio ja sit taas tuossa näytössä on Liitännät: HDMI (2.0), DisplayPort (1.2), kuulokeliitäntä ? vai onko syytä vaihtaa samantien. Kiitos?
 
HDMI letkussa pitää olla 48Gbit/s tai jätä kauppaan. Tuolla taittuu 4K@120hz HDR signaali.
 
Ihan yleisenä viisautena menee tuo. Tuon huonompia letkuja ei kannata ostaa.
 
Sonyllä on tullut myyntiin 43" 4K-televisio (KD-43X85J), jonka luvataan tukevan 4K@120Hz HDMI 2.1 -liitännän kautta (+VRR & ALLM).
OLEDin vierastajille mahdollinen, vähän pienempi vaihtoehto.

Listahinta on 950€, mutta esim. verkkokauppa.com myy hintaan 729€.
Myynnissä myös monessa muussakin kaupassa.

edit. Pieni varoituksen sana:
Rtingsillä 4K@120Hz ei joka yrityksellä ole 4K@120Hz toiminut täysin luotettavasti.
Palautetta omistajilta olisi hyvä saada.
1643052697268.png

 
Viimeksi muokattu:
Flatpanelshd:n mukaan Sony KD-43X85J:ssä on chipsettinä MediaTek MT5895, mikä ei tue hdmi 2.1 ominaisuuksia. Siinä on ilmeisesti joku eri piiri hoitamassa 2.1 juttuja, mutta lopputulos lienee tuo rtingsin havainnot.

LG:n C2 42" oled on toivelistalla.
 
Windows 11, radeon 5700xt eli ei ole hdmi 2.1 kytkettynä. Lg C1 netin mukaan pitäisi toimia 1440p hdr 120hz mutta ei suostu hdr kytkeytymään päälle. Kasibittisenä ja 4:2:0. Vai onko se tuo aktiivinen signaali joka mättää?
4k60hz hdr toimii 4:0:0 odotetusti.

En tiedä tuliko nyt varmasti oikeaan ketjuun laitettua kysymys? Vuorokausi ollut käytössä, 65" ja silmiin näytöstä etäisyyttä1,65m. 1440p aika passeli, 4k joutuu tekstin skaalaamaan suuremmaksi. Yhtään loitommalle en kyllä haluaisi tv:tä asettaa.
 

Liitteet

  • oled.png
    oled.png
    33,7 KB · Luettu: 43
Windows 11, radeon 5700xt eli ei ole hdmi 2.1 kytkettynä. Lg C1 netin mukaan pitäisi toimia 1440p hdr 120hz mutta ei suostu hdr kytkeytymään päälle. Kasibittisenä ja 4:2:0. Vai onko se tuo aktiivinen signaali joka mättää?
4k60hz hdr toimii 4:0:0 odotetusti.

En tiedä tuliko nyt varmasti oikeaan ketjuun laitettua kysymys? Vuorokausi ollut käytössä, 65" ja silmiin näytöstä etäisyyttä1,65m. 1440p aika passeli, 4k joutuu tekstin skaalaamaan suuremmaksi. Yhtään loitommalle en kyllä haluaisi tv:tä asettaa.
Wikin taulukko antaa hieman eri tietoa, eli pitäisi toimia:
1440p 120Hz/4:2:0/hdr/10-bit
4K 60Hz/4:2:0/hdr/10-bit
hdmi.PNG


Radeon softasta asetukset ok?
CRU:ta voisi kokeilla, jos ei muuten onnistu.
 
Procastereista on ollut juttua ja joku hankkinutkin, mutta vähäisiä kommentit sen jälkeen. Pitäisikö se ottaa, että ne on ihan OK monitoreiksikin (hinta tietysti huomioiden) kun ei valitella? Lähinnä ajatuksena ProCaster 43A920H 43" tai ProCaster 50A900H 50" vai onko jotain muita suosituksia tai vaaranpaikkoja tässä?

Käyttö olisi lähinnä perus toimisto + webbiselausta, mutta jos kävisi niin, ettei pystyisi katselemaan, menisi pelikonsoleiden näytöksi.

Töissä 43" 16:9 LG:n monitori ja ihastunut, että vain yksi näyttö.
 
Noni maks 55tuumanen 4k 100hz-144hz käyttöön satunnainen pelaaminen läppärin kautta tulee kuva ja ääni.
 
Procastereista on ollut juttua ja joku hankkinutkin, mutta vähäisiä kommentit sen jälkeen. Pitäisikö se ottaa, että ne on ihan OK monitoreiksikin (hinta tietysti huomioiden) kun ei valitella? Lähinnä ajatuksena ProCaster 43A920H 43" tai ProCaster 50A900H 50" vai onko jotain muita suosituksia tai vaaranpaikkoja tässä?

Käyttö olisi lähinnä perus toimisto + webbiselausta, mutta jos kävisi niin, ettei pystyisi katselemaan, menisi pelikonsoleiden näytöksi.

Töissä 43" 16:9 LG:n monitori ja ihastunut, että vain yksi näyttö.
Procastereille löytyy jopa oma ketjunsakin, mutta oma kokemus vanhempien television osalta (jo useamman vuoden vanha) on, että taustavalo pilveilee aivan järkyttävästi, softapuoli on varsin heikko esitys ja kaukosäädinkin on melko kamala kapine. Voi olla tosin parantunut vuosien mittaan.
Edit: hups, olikin hieman vanhempi viesti jo :whistling:

Noni maks 55tuumanen 4k 100hz-144hz käyttöön satunnainen pelaaminen läppärin kautta tulee kuva ja ääni.
Budjettia kun ei oltu eritelty, niin C1
 
Procastereille löytyy jopa oma ketjunsakin, mutta oma kokemus vanhempien television osalta (jo useamman vuoden vanha) on, että taustavalo pilveilee aivan järkyttävästi, softapuoli on varsin heikko esitys ja kaukosäädinkin on melko kamala kapine. Voi olla tosin parantunut vuosien mittaan.
Edit: hups, olikin hieman vanhempi viesti jo :whistling:


Budjettia kun ei oltu eritelty, niin C1
Lg 42 c2 kerkes myös jo tulla kauppaan joten se jos pienempi haussa
 
Tämä rupesi ihmeen paljon kiinnostamaan hulluksi PC-näytöksi (vaikka onkin ketjun vastaisesti 8K).

Sinänsä mitään uutta tuossa ei ole. 2020 malli on ihan samanlainen kai, ja se tippui samaan aikaan viime vuonna tuohon 799€, ja elokuussa 699€.

55" on pienin 8K koko televisioissa. PC-näytöistä samaan resoon taitaa yltää vain Dellin 5x kalliimpi 32".
Samsungilla on myös 8K televisioita 55" koossa, mutta niissä on kaikissa jotain pientä ongelmaa 8K kuvan näyttämisessä. Siis koosta riippumatta, joka laskee tarkkuutta Rtingsin mukaan. En tiedä huomaako sitä oikeasti. Mutta ne on VA ja LG:t IPS.

Tuo nyt kiinnosti myös halvan hinnan takia. Pitää tutkia lisää. Toinen vaihtoehto on tietysti OLED(QD-OLED) joka on kooltaankin järkevämpi, mutta kun pelaaminen PC:llä ei kiinnosta, ja iso OLED tulee löytymään joka tapauksessa, niin olis hauska kokeilla jotain muuta. Kontrasti tuossa on heikko, ja vain 60hz, millä ei toki 8K:lla oikein ole väliä.
 
kuutisen vuotta tuli katottua 43 tuumasta 4k työpöytää mutta nyt vaihdoin 49 tuumaseen....äkkiä tohon tottu ja löysin käytettynä saman valmistajan paremman mallin pykälää isompana versiona ja ajattelin kokeilla.
Philipsin 43put6401 kesti sen kuutisen vuotta kovaa käyttöä hyvin ilman mitään vikoja....nyt testataan 49pus7170 mallia
 
Tietääkö kukaan ratkaisua tähän, kun 4k -televisio @120hz asetettuna ei anna ääntä ulos TV:n kaiuttimista, PC yhdistettynä. 4k @60hz antaa äänen myös TV:n kaiuttimista. Tavallinen 2.1 tukeva HDMI-kaapeli on käytössä. TV on LG Qned91. Nopealla googlauksella kuulemma liittyy Nvidian pixel clock -asiaan, mutta en löytänyt ratkaisua.
 
Tietääkö kukaan ratkaisua tähän, kun 4k -televisio @120hz asetettuna ei anna ääntä ulos TV:n kaiuttimista, PC yhdistettynä. 4k @60hz antaa äänen myös TV:n kaiuttimista. Tavallinen 2.1 tukeva HDMI-kaapeli on käytössä. TV on LG Qned91. Nopealla googlauksella kuulemma liittyy Nvidian pixel clock -asiaan, mutta en löytänyt ratkaisua.
Ettei olisi joku LG qned vika? Minulla ainakin LG CX toimii 4k120 moodissa äänet suoraan telkkarin kaiuttimista nvidian 3000 sarjalaisella.
 
Niin, päivittää telkkarin firmwaren tai downgradee muistitikulla vanhempaan versioon jos toimis.
 
Ettei olisi joku LG qned vika? Minulla ainakin LG CX toimii 4k120 moodissa äänet suoraan telkkarin kaiuttimista nvidian 3000 sarjalaisella.

Ei, samaa vikaa myös Sonyn telkkareilla ja vika rajattu Nvidian toimesta jo. Joillakin TV omistajilla toimii, joillakin ei. Tuossa topiccia: [470.57.02] Nvidia 30-series HDMI audio stops working when switching from 60Hz to 120Hz

Joo eli Linuxilla ongelma korjattu, Windows fixi odottaa vielä. No eipä sitten mitään, kokeilen vielä muutamaa niksiä jolla jotku saivat tämän kierrettyä.

Onko tossa qnedissa kaikki sisääntulot hdmi2.1?

2kpl 2.1 ja 2kpl 2.0 käsittääkseni.
 
Ei, samaa vikaa myös Sonyn telkkareilla ja vika rajattu Nvidian toimesta jo. Joillakin TV omistajilla toimii, joillakin ei. Tuossa topiccia: [470.57.02] Nvidia 30-series HDMI audio stops working when switching from 60Hz to 120Hz

Joo eli Linuxilla ongelma korjattu, Windows fixi odottaa vielä. No eipä sitten mitään, kokeilen vielä muutamaa niksiä jolla jotku saivat tämän kierrettyä.



2kpl 2.1 ja 2kpl 2.0 käsittääkseni.
Ompa omituista. Pakko olla joku hdmi kättelyongelma jos joillakin televisioilla toimii ja toisilla ei. LG OLED on ilmeisesti safe bet.

Jospa tuo fiksi kohta valuisi windows haaraan kun linuxille on jo korjattu.
 
Joo on omituinen ongelma. Myös Windowsin HDR-tilassa 4k @60hz tippuu ääni pois, SDR-tilassa toimii.

Ei tuota nyt usein tule kaiuttimia käytettyä PC:llä, mutta olisi se hyvä saada tuo toimimaan, kun tässä telkkarissa on jopa ihan siedettävät kaiuttimet, ja mun ainoat erilliset kaiuttimet taas on 3,5mm liitännällä, jota telkkarissa ei ole.

4k @60hz -tilassa äänet siis toimii telkkarin kaiuttimien kautta ja pystyy katsoa esim TV-sarjoja noin, mutta TV:n local dimming (algoritmi?) toimii selvästi hitaammin 60hz -tilassa kuin 120hz. Tuo näkyy siis jos TV-sarjassa kohtaus vaihtuu nopeasti isoista sävyistä toiseen. 120hz -tilassa ei silmällä erota enää sitä muutosta.

En tiedä mikä tuon taas tekee, kun PWM-taustavaloa tässä ei ole, mutta ehkä se paikallinen himmennys jotenkin tahdistuu virkistystaajuuden kanssa, tai 120hz lyhentää local dimming algoritmin viiveen miellyttävälle tasolle.
 
Joo on omituinen ongelma. Myös Windowsin HDR-tilassa 4k @60hz tippuu ääni pois, SDR-tilassa toimii.

Ei tuota nyt usein tule kaiuttimia käytettyä PC:llä, mutta olisi se hyvä saada tuo toimimaan, kun tässä telkkarissa on jopa ihan siedettävät kaiuttimet, ja mun ainoat erilliset kaiuttimet taas on 3,5mm liitännällä, jota telkkarissa ei ole.

4k @60hz -tilassa äänet siis toimii telkkarin kaiuttimien kautta ja pystyy katsoa esim TV-sarjoja noin, mutta TV:n local dimming (algoritmi?) toimii selvästi hitaammin 60hz -tilassa kuin 120hz. Tuo näkyy siis jos TV-sarjassa kohtaus vaihtuu nopeasti isoista sävyistä toiseen. 120hz -tilassa ei silmällä erota enää sitä muutosta.

En tiedä mikä tuon taas tekee, kun PWM-taustavaloa tässä ei ole, mutta ehkä se paikallinen himmennys jotenkin tahdistuu virkistystaajuuden kanssa, tai 120hz lyhentää local dimming algoritmin viiveen miellyttävälle tasolle.
Ootko päässyt kokeilemaan eri piuhoilla? Tuntuu että varsinkin halvemmilla voi olla mitä ihmeellisempiä ongelmia.
 
Joo on omituinen ongelma. Myös Windowsin HDR-tilassa 4k @60hz tippuu ääni pois, SDR-tilassa toimii.

Ei tuota nyt usein tule kaiuttimia käytettyä PC:llä, mutta olisi se hyvä saada tuo toimimaan, kun tässä telkkarissa on jopa ihan siedettävät kaiuttimet, ja mun ainoat erilliset kaiuttimet taas on 3,5mm liitännällä, jota telkkarissa ei ole.

4k @60hz -tilassa äänet siis toimii telkkarin kaiuttimien kautta ja pystyy katsoa esim TV-sarjoja noin, mutta TV:n local dimming (algoritmi?) toimii selvästi hitaammin 60hz -tilassa kuin 120hz. Tuo näkyy siis jos TV-sarjassa kohtaus vaihtuu nopeasti isoista sävyistä toiseen. 120hz -tilassa ei silmällä erota enää sitä muutosta.

En tiedä mikä tuon taas tekee, kun PWM-taustavaloa tässä ei ole, mutta ehkä se paikallinen himmennys jotenkin tahdistuu virkistystaajuuden kanssa, tai 120hz lyhentää local dimming algoritmin viiveen miellyttävälle tasolle.
Nvidia ja amd ajureissa on ollu kaikenlaisia ongelmia juurikin 60hz tilassa, niitä varmaan tämäkin
 
Nyt taisi ongelma ratketa, laitoin vielä DDU:lla Nvidian ajurit sileäksi, ja tällä kertaa Nvidian uusimmat ajurit puhtaalla asennuksella, en muista laitoinko ekalla kerralla puhdasta asennusta ja oliko edes viimeisin versio, mutta nyt toimii äänet normaalisti myös 4k @120hz. Pitää testata vielä HDR-tilaa myöhemmin pelatessa.

Jos ei muuta outouksia tule vastaan telkkarin kanssa PC:llä, niin taidan luopua pelinäytöstä kokonaan, kun hieman epäkäytännöllistä pitää telkkaria ja monitoria samaan aikaan PC-käytössä, ja nuo TV-sarjat yms. tulee aina katsottua telkkarilla. Tarvisi toiset näppäimistön ja hiiren yms. kun pelinäyttö ja TV ei ole lähellä toisiaan.

First person view -räiskintäpelit on pienemmällä näytöllä parempi pelata, mutta jos siirtää istumapaikkaa kauemmas telkkarista, niin ei nekään varmaan hirveästi eroa. 3rd-person pelit selvästi parempi isolla ruudulla. Tässä Qned91 on erinomaiset pikselien vasteajat, enkä huomaa liikkeessä mitään huonompaa verrattuna tuohon MSI:n pelinäyttöön. Tummanpään sävytkään ei puuroudu, kun tämä telkkari on IPS eikä VA-paneelilla.

Sohvalta vaan vähän huono pelata hiirella ja näppiksellä, joku ''lapdesk'' -varmaan toimisi sohvalla?
 
Hetken aikaa ollut nyt LG:n OLED42 C2 käytössä päänäyttönä. Ongelmina ollut lähinnä että samassa tilassa oleva toinen LG televisio reagoi myös kaukosäätimen on/off komentoihin, ratkaistu teippaamalla tämän 42 vehkeen IR vastaanotin piiloon kun tätä on helpompi käyttää teeveen napista tässä lähellä istuessa. Toinen ongelma oli että LGTV Companion ei aina onnistunut sammuttamaan laitetta kun koneen power optionsilta tuli komento sammuttaa näytöt. Tämä ratkesi kytkemällä tv verkkoon wifin sijasta kaapelilla, sen jälkeen ei ole kertaakaan aamuisin ollut vastassa se tuttu LG taidekuvien diashow(EDIT:Tämän ongelman takana taisikin olla tyhjä screensaver eikä verkkoyhteys, nyt kun ss on pois käytöstä tv sammuu ja käynnistyy kuten pitää). Tämä on myös sopivan kevyt vehje pöytätelineille, Dustinin 12 euron jalka kannattaa tätä ihan ok, tosin joutui hommaamaan sovitinlevyn väliin.

LG:n käynnissä olevan cashback kampanjan kanssa tuosta saa 300e takaisin, jolloin hinta tippuu jo siedettävään reiluun tonniin. Vähemmän kärsimätön henkilö olisi tietysti venyttänyt ostostaan tuonne kampanjan loppupuolelle(2.10.) asti jos hinta sattuuukin vielä tipahtamaan mustan perjantain lähestyessä.
 
Viimeksi muokattu:
Muilla käytössä LG OLED C1 65" pc kaverina? Itse töllö taitaa olla huippuluokkaa, mutta mites esim fps pelien pelailu sohvalta onnistuu? Tässä mietin että joko heittäisin ultrawide-näytön, pelituolin ja tietokonepöydän mäkeen, ja ostaisin kunnon töllön ja kivan sohvan...
 
Muilla käytössä LG OLED C1 65" pc kaverina? Itse töllö taitaa olla huippuluokkaa, mutta mites esim fps pelien pelailu sohvalta onnistuu? Tässä mietin että joko heittäisin ultrawide-näytön, pelituolin ja tietokonepöydän mäkeen, ja ostaisin kunnon töllön ja kivan sohvan...

En suosittele luopumaan PC-kamppeista ennen viikkojen kokeiluja. Itse muutaman viikon pelasin sohvalta, ja huomasin ettei sohvalle saa helpolla ergonomista asentoa, jos siis käyttää näppäimistöä ja hiirtä. Ohjaimella ei varmasti ongelmaa (ei suju kirjoittaminen joten ei mulle). Myös vaikka Amazonista tilasin kohotettavan alustan hiirikädelle, niin joka kerta sohvalla paikka vähän muuttuu ja käsi on eri asennossa. Mutta nämä on yksilöllisiäkin asioita.

Eli siis, palasin osittain pelipöydälle, ja osin operoin sohvalta PC:tä :) Selälle myös hyväksi, kun ei ole vain yhdessä samassa istumapaikassa. Kannattaa kokeilla ensin, ja vähintään viikkoja, jotta näkee kokonaisrasituksen ergonomian kannalta. Räiskintäpeleissä myös 65" ei vain ole optimi, ei vaikka vaihtelin etäisyyksiä ja telkkari itsessään on huippunopea. Monitori + telkkari tarjoaa erikseen käytettynä ne parhaat puolet :)
 
Mukava mekanismituoli on täydellinen kaveri pc pelaamiseen TV:llä suosittelen, ei tule selkä kipeäksi :)
 
Muilla käytössä LG OLED C1 65" pc kaverina? Itse töllö taitaa olla huippuluokkaa, mutta mites esim fps pelien pelailu sohvalta onnistuu? Tässä mietin että joko heittäisin ultrawide-näytön, pelituolin ja tietokonepöydän mäkeen, ja ostaisin kunnon töllön ja kivan sohvan...

Yksi seikka kannattaa ottaa huomioon, nimittäin katseluetäisyys ja FOV. Tykkään pelata FPS-peleja 27" monitorilla ja pärjäsin melko hyvin. Siirryin käyttämään tätä 65" C1:stä, joka on muuten kaikin puolin aivan loistava sohvalta surffailuun ja muuhun pelailuun, mutta FPS-pelejä varten pitäisi etäisyys varmaan puolittaa. Tällä hetkellä 2 metriä, kyllä tätä sohvaa pitäisi vähintään metriin siirtää. Suurella FOVilla (80-90) etäisimmät asiat ovat yksinkertaisesti liian kaukana. Pienemmälläkin fovilla tekee tiukkaa 2 metristä. Ei läheskään sama asia kuin normaali monitorilla jota katsellaan ~0,5 metrin päästä.
 
Harkinnassa tuo Verkkokaupan tarjous (LG OLED42C2 42" 4K OLED evo -televisio 1 069,00), eihän tuo huonolle kuulosta. Täälläkin ilmeisesti aika monella tuo näyttö on tulilla?

Hardware Unboxed video on huomattavasti informatiivisempi kuin tuo kirjoitettu artikkeli, vaikka videon alussa tuntuikin että videolla referoidaan artikkelia. Nopeasti mentiin pistettiin pienempää vaihdetta silmään ja video rokkasi.
TechSpot artikkeli: LG C2 42 Review: The OLED PC Gaming Monitor Test

Youtube:


Youtube-videossa on jopa auttavasti asetukset, jotta (haukutuista) tehdaskonffeista pääsee eroon:
1662379853387.png


Mitäs jalustoja olette TV:ille hankkineet pöytiin?
 
Viimeksi muokattu:
Harkinnassa tuo Verkkokaupan tarjous (LG OLED42C2 42" 4K OLED evo -televisio 1 069,00), eihän tuo huonolle kuulosta. Täälläkin ilmeisesti aika monella tuo näyttö on tulilla?

Hardware Unboxed video on huomattavasti informatiivisempi kuin tuo kirjoitettu artikkeli, vaikka videon alussa tuntuikin että videolla referoidaan artikkelia. Nopeasti mentiin pistettiin pienempää vaihdetta silmään ja video rokkasi.
TechSpot artikkeli: LG C2 42 Review: The OLED PC Gaming Monitor Test

Youtube:


Youtube-videossa on jopa auttavasti asetukset, jotta (haukutuista) tehdaskonffeista pääsee eroon:
1662379853387.png


Mitäs jalustoja olette TV:ille hankkineet pöytiin?


Kokeilin yllämainittuja asetuksia ja muuten ihan hyvä, mutta warm 50 tuntuu liian kellertävältä. Warm 30 istuu omaan silmään paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
259 625
Viestejä
4 511 318
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom