Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Aika onneton säästö ~4e luokkaa ja kaiken lisäksi pitää ostaa vähintään 50eurolla "* Tarjous koskee tilauksia, joiden arvo ylittää 50 EUR netto (ilman kuljetuskustannuksia), joiden paino on alle 30 kg, ja ainoastaan niitä, joita asiakkaat Suomesta tekevät päivänä 14.03.2019."
Manuaalisesti on tullut säädettyä paperin palalla. Henkilökohtaisesti en näe tätä ongelmana, koska itseäni säätäminen ei haittaa ja yllättävän hyvin säätö pysyy kohdillaan.Hyvä tietää, onko sinulla tuossa bed leveling manuaalisesti vai automaattisesti? Ja jos automaattinen niin kuinka hyvin toimii oikeasti, pitääkö kuitenkin säätää manuaalisesti?
Olenkohan ollut onnekas vai johtuneeko huolellisesta kokoonpanosta, että alkuperäisten suuttimien tms. muiden kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Noh, jokatapauksessa kappaleiden viimeistely tulee tehtyä kirurginveitsellä tai poranterälläIte en voi kyllä oikeen kehua Tevo Tarantulaa!
Mitään muuta ei tuon kanssa ole ollu kuin ongelmia.
Mukana tullut sn04 bed level sensori on ainakin ihan paska.
Alkuperäset suuttimet tuntu olevan aina tukossa ja tupla suutin mallissa (E3D Cyclop kopio) ei pysy hetbreak kiinni.
Mutta kyllähän tuosta kohtalaisen saa jos ostaa E3D V6 (tai aidon E3D Cyclopin) hotendiksi ja autolevel sensoriksi BLTouchin ja tukee runkon pöytään ettei huoju kovin hirveesti.
Vielä jos haluaa vehkeen hiljaseksi niin joutuu vaihtamaan emolevyn, että saa hiljasemmat moottorin ohjaimet.
Virtalähdekkin kannattaa vaihtaa tässä kohtaa vähän laadukkaampaan.
Ihan hirvee säätäminen, eikä tuolla siltikkään tunnu kovin älyttömän hyvää jälkeä saavan.
Edit: Niin ne jotka täällä suositteli Polaric Go:ta bedin puhdistukseen eivät ole varmaan ikinä ite ko. ainetta tässä tarkotuksessa käyttänyt.
Polttoaineen jäänestona ehkä toimii, mutta ei 3D tulostimen bedin puhdistuksessa.
Jättää nimittäin peili pinnan ihan harmaaksi, kun tuolla pyhkii eikä tulostettava kappale tartu.
Siinä minun peti profiili.
Täysin samaa mieltä.Mutta ehdottomasti kannattava projekti 3D-noviisille, tulipahan opeteltua niin paljon aiheesta, ettei sille hintaa voi laittaa.
Tottakai on selvää, että kantapään kautta opituista virheistä oppii parhaiten, mutta esimerkiksi koulujärjestelmän perusteena on se, ettei jokaisen tarvitse tehdä samoja virheitä ja aina aloittaa kaikkea nollasta.
Eihän koodariopiskelijatkaan aloita reikäkorttikoneista.
Tottakai asia on eri jos ei rakentelu ja päivittely kiinnosta. Hankkii sitten kerralla valmiiksi hyvän ja tulostelee menemään. Oma mielipide pohjautui omiin kokemuksiin, ostin halpis tulostimen(toimi sellaisenaankin) ja päivittelin pikkuhiljaa nyky kuntoon. Mielenkiinnosta ja harrastus mielessä näitä on tullut rakenneltua. Mitään virhettä en mielestäni tehnyt halpiksen hankinnassaElikkäs, jos haluaa opiskella autonasentajaksi, niin eikun ostamaan Trabantti ja modata se Porscheksi?
Tottakai on selvää, että kantapään kautta opituista virheistä oppii parhaiten, mutta esimerkiksi koulujärjestelmän perusteena on se, ettei jokaisen tarvitse tehdä samoja virheitä ja aina aloittaa kaikkea nollasta. Asioita voi opetella myös lukemalla muiden tarinoita ja jatkaa siitä mihin he ovat päätyneet. Eihän koodariopiskelijatkaan aloita reikäkorttikoneista.
3D-tulostusnoviisi jos ostaa karmean huonon tulostimen, on hyvin todennäköistä että se jää myös harrastuksen viimeiseksi laitteeksi. Hyvin harvalla riittää motivaatio mennä läpi harmaan kiven.
Elikkäs, jos haluaa opiskella autonasentajaksi, niin eikun ostamaan Trabantti ja modata se Porscheksi?
Tottakai on selvää, että kantapään kautta opituista virheistä oppii parhaiten, mutta esimerkiksi koulujärjestelmän perusteena on se, ettei jokaisen tarvitse tehdä samoja virheitä ja aina aloittaa kaikkea nollasta. Asioita voi opetella myös lukemalla muiden tarinoita ja jatkaa siitä mihin he ovat päätyneet. Eihän koodariopiskelijatkaan aloita reikäkorttikoneista.
3D-tulostusnoviisi jos ostaa karmean huonon tulostimen, on hyvin todennäköistä että se jää myös harrastuksen viimeiseksi laitteeksi. Hyvin harvalla riittää motivaatio mennä läpi harmaan kiven.
Nyt puhutaan eri asiasta. En mä usko että kovin montaakaan laitetta on myyty henkilölle joka ei jaksaisi perehtyä 3D tulostamiseen (koska niitä ei ainakaan vielä myydä marketeissa samalla käytävällä kuin tukisukkia), mutta on aivan eri asia lähteä liikkeelle huonosta laitteesta joka ei tuo kuin murheita, kuin laitteesta joka aiheuttaa onnistumisia ja siten ruokkii innostusta.Jos ei 3d tulostimiin jaksa perehtyä niin miksi yleensä ostaa koko laitetta? Näissä on kuitenkin diy vahvasti läsnä eikä aina voi netistä ottaa valmista kuvaa ja alkaa tulostella. Itekkin alottelin harrastuksen geetecin i3 kopiolla. Kyllähän se paketista suoraan tulosti jotain mutta paremman jäljen toivossa koko kikkare on tehty uudestaan ja matkalla opittu paljon. Ei sitä kerralla tarvi kaikkea rakentaa uusiksi vaan pikkuhiljaa sieltä täältä kunnes hyvälle tuntuu.
90% luovuttaa ennen ensimmäistäkään onnistunutta tulostetta, eikä siinä ole kyse mistään "luovuttamisen kulttuurista" vaan ihan vaan realiteeteistä että nykyään on paljon muutakin mihin aikaansa voi käyttää.
Joo se on kyllä kumma homma miten niin yksinkertainen laite pystyy niin järkyttävän ihmeelliseen lopputulokseen. Mutta mä olen erimieltä siitä mitä hyötyä laitteen teknisten salojen perinpohjaisella osaamisella on, ainakaan alkuvaiheessa. Viisivuotiaasta lähtien kaikenlaisia elektronisia laitteita purkaneena ("miten tää toimii" -periaatteella) kyllä ymmärrän mitä ajat takaa, mutta 3D tulostamisessa tärkeintä on nimenomaan se tulostettavan mallin suunnittelu. Mä tykkään vertauksista, niin tämä on vähän sama kuin formula 1 -kuski keskittyisi siihen millä momentilla renkaiden pultit ovat kiinni, sen sijaan että löytäisi radalta parhaat ohituskohdat ja ajolinjat. Niiden pulttien kiinnitys tottakai on oleellinen osa lopputulosta, mutta kun palkkaa hyvät varikkoäijät (=ostaa heti hyvän tulostimen projektin sijasta), kuski pystyy keskittymään omaan hommaansa.Vaikka ymmärrän mitä sanot ja tarkoitat, niin itse olen eri mieltä. 3D tulostimen rakennus ei ole rakettitiedettä ja kenen tahansa normaalit tiedot ja taidot omaavan aikuisen pitäisi kyllä hommaan kyetä aivan mainiosti. Samoin kenen tahansa pitäisi kyllä ymmärtää aiheeseen hetken perehdyttyään, että mitä tietoja ja taitoja, opettelua ja aikaa projekti vaatii ja täten pystyä tekemään valistuneen valinnan siitä, että lähteekö hommaan, vai ei.
Ymmärsin tuon ja sellainen kulttuuri tosiaan on olemassa, mutta siinähän ei ole siis mitään erikoista. Kyse on vain siitä että me eletään niin eri maailmassa kuin ennenvanhaan kun kaikki lelut oli puuta ja nekin patterin välissä. Ihan perus talonrakentaminenkin on mennyt niin pitkälle, ettei ole millään tavalla odotettavaa että kuka tahansa jamppa oman talonsa pystyyn bykäisi. Edes 45+v sähkömiehet eivät osaa rj45 kaapelia kytkeä oikein, vaikka se kyllä kuuluisi nimenomaan heidän osata.En vittuillut kenellekkään täällä, kun ironisesti totesin, että nykyään on ok luovuttaa, vaan vittuilin nimenomaan nykyisin vallalla olevalle luovuttamisen kulttuurille ja yleiselle valtionkin kannustamalle kädettömyydelle ja sen ihailulle.
Mutta mä olen erimieltä siitä mitä hyötyä laitteen teknisten salojen perinpohjaisella osaamisella on, ainakaan alkuvaiheessa. Viisivuotiaasta lähtien kaikenlaisia elektronisia laitteita purkaneena ("miten tää toimii" -periaatteella) kyllä ymmärrän mitä ajat takaa, mutta 3D tulostamisessa tärkeintä on nimenomaan se tulostettavan mallin suunnittelu.
Menee ehkä vähän ohi aiheesta, mutta mitä tarkoitat valtion kannustamisella kädettömyyteen?
Pyörösahakin on työkalu, mutta sillä ei pysty koko lipastoa yksistään tekemään, se on työkalu juuri omaan tarkoitukseensa. Eikä tulevaisuudessakaan tule olemaan yhtä 3D tulostinta joka osaa kaikki hommat, vaan kuhunkin käyttötarkoitukseen on omat laitteensa. Ainakin ennenkuin päästään molekyylitason laitteisiin, muttei kannata niiden suhteen pidätellä hengitystä. Nykyisissä kotikäyttöön suunnitelluissa 3D tulostimissa on tosiaan rajoitteita, mutta monet niistä rajoitteista pystyy kiertämään tulostettavan kappaleen suunnittelussa. Siksi onkin mun mielestä paljon tärkeämpää suunnata keskittymisensä softan hallintaa raudan sijasta.3D tulostimet eivät omasta mielestäni vain ole vielä niin valmiita, että niitä pystyisi vielä ajattelemaan täysin työkaluna. Tavoite toki on, että jokin päivä 3D tulostinta voi käyttää samaan tapaan kuin tavallista tulostinta nykypäivänä välittämättä mitä se tekee ja miten se tekee kunhan valmis tuote syntyy.
Ehdottomasti samaa mieltä! Jos budjetissa riittää rahaa, Original Prusa mk3 on erinomainen tulostin, jonka saa vähän halvemmalla jos kokoaa tulostimensa itse ja samalla oppii tulostimen toiminnan, eikä tarvitse raapia modausosia pitkin nettiä.Tekniikasta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti kasata printteri vaikka alusta asti palasista.
En mä väittelyä hakenutkaan, vaan keskustelua. Nähdäkseni siinä onnistuttiin ja toivottavasti kaikilla on nyt laajempi ymmärrys muiden ihmisten näkökulmista. Harva asia on mustavalkoista (jääkiekon tuomarit ja muut nuijat kuten tepsi), mutta sitä kun touhuaa omia juttujaan, joskus on vaikea nähdä asian muita aspekteja kuin mihin on keskittynyt.Ei tästä oikein väittelyä saada enää aikaan.
Puhtaan lasin lisäksi myös puhdas BuildTak voi kiinnittää liian hyvin PETG:n ja se tarvitsee irroitusaineen (release agent), itse käytän liimapuikkoa. Tosin aika harvoin tulee tulostettua PETG:tä. Lukemani perusteella myös PC (polycarbonate) tarvitsee myös irroitusaineen.Mitä kikkoja olette käyttäneet tuohon ettei petg junttaa niin tiukasti lasiin kiinni?
Jatketaan tätä tyhmien kysymysten sarjaa. Eli olen CR-10:tä muuttamassa 24V:si. Niin pedin kytkennästä kyselisin. Eli tälläinen peti 310x310mm CR10 Aluminum HeatBed Hotbed Heated Bed F/ Creality CR-10 3D Printer | eBay Missä on 2 lähtöä plussalle ja miinukselle. Kytkenkö plussat yhteen ja miinukset yhteen ja sitten mosfetille. Powerina toimii meanwellin 24v 350w virtalähde.
Purin tuossa vanhasta serveristä tuulettimia Enderiin. Tuulettimissa on johdot väriltään musta, punainen, sininen ja keltainen. Millä väriyhdistelmällä saan myös tuon puhaltimen nopeussäädön toimimaan.
Kokeilen laittaa kaksi 12v tuulentinta peräkkäin, mutta siltikään tuo nopeussäätö ei toimi. Nyt toki puhaltimet pyörivät hitaasti ehkä juuri tuolla 1% nopeudella, mutta nyt niiden nopeutta en saa millään nopeutumaan.Ender käyttää 24v tuulettimia ja jos siihen laittaa 12v tuulettimen, se pyörii 50%-100% arvoilla yli alkuperäisen maksiminopeuden tai rajoittuu siihen, riippuen vähän tuulettimesta. Eli kokeile säätää jonnekin 25% jos haluat 50% jne.
Se säätää nopeutta pätkimällä virtaa nopeasti päälle ja pois.
Nyt on halpaa... a8 15 taalaa
Anet A8 3D Printer High Precision Reprap i3 DIY Kit & LCD2004 & 8G SD CARD | eBay
Saas nähdä mitä tullimies tuumii tosta paketista, kun tilasinJos tuollaisen saa 15 eurolla, siinä on halpa lähtökohta Anet Evolution projektille. Anet Evolution by dbrandao
Tuskin tulee tullimiehen kiusaksi asti.. Eiköhän tuo ole hintavirhe tai huijaus.Saas nähdä mitä tullimies tuumii tosta paketista, kun tilasin
Ei ne mitään tuumi kun sieltä korkeintaan tulee kolikko seurantanumerolla. Tässä esim liian halpa ollakseen totta oleva HID taskulamppu http://imgur.com/a/AZ9uczP Ei aivan tullut sitä mitä piti.Saas nähdä mitä tullimies tuumii tosta paketista, kun tilasin
Nyt on halpaa... a8 15 taalaa
Anet A8 3D Printer High Precision Reprap i3 DIY Kit & LCD2004 & 8G SD CARD | eBay
95% Thingieversessä olevista CR-10 palikoista on korkeintaan kuvitteellisella tavalla tulostusjälkeen vaikuttavia ja vielä useammat niistä yrittää ratkaista samaa "ongelmaa" hieman eri tavoilla. Tulostin tulostaa suoraan laatikosta (noh, se 20min kasaamisen jälkeen) erinomaista jälkeä. Vielä vuosi sitten oli muutama elintärkeä modi jotka voi itse tulostaa, mutta Creality "lainasi" tärkeimmät käyttäjäkunnan suunnittelemat modaukset ja asensi ne myöhempiin iteraatioihin tulostimestaan (mm pedin lämmityspiuhojen suoja).Kiitoksia vastauksista! Vaikuttais siltä että Creality CR-10S Pro tai Prusa i3 MK3S kittinä.
Crealityyn näkyy saavan kaikenlaista palikkaa niin kaupoista kun thingiversestäkin, tiedä sitten onko hyvä vai huono asia. Omalla tavallaan nyt kun noita Thingiversen palikoita esim. just Crealityyn aikansa selas, niin heräs kuitenkin se mielenkiinto vähä näprätä näitä.
Suosittelen ehdottomasti tuota an-cadia! Vaikka vähän halvemmalla saisitkin ulkomailta, olemalla maahantuojana an-cad on lain mukaan vastuussa koneesta asiakkaan suuntaan, toimitus heiltä on nopeampi etkä joudu tekemään tulliselvityksiä (jos jäisi heidän käsiinsä, ei aina jää).Crealityn sais näköjään 620 euroon + toimituskulut an-cadsolutionsilta, Prusa tulis maksamaan 812€ toimituskuluineen. Erotuksella vois ostaa vaikka lankaa ja sen "The Olsson Rubyn".
Missatut kerrokset johtuvat raudasta ja se ei ole yleinen ongelma. Varmaankin Prusalla homma on päivitysten jälkeen kehittynyt, mutta heidänkään missattujen kerrosten tunnistaminen ei ole tapahtunut ongelmitta. Tai noh, ainakin aikaisemmin kone on tunnistanut missatun kerroksen, mutta ei ole pystynyt korjaamaan sitä.Prusassa mainostetaan tota missattujen kerrosten estoa/tunnistusta, onko toi todellinen ongelma esim. Crealityn vehkeissä ja johtuuko noi raudasta vai softasta? Jotain youtubevideoita kattelin kummankin tulosteista, tulostuslaadun puolesta CR-10S Pro menis ihan täysiään meikäläisen hommissa.
Decisions decisions.
@iplo Hemmetin hyvää infoa, kiitoksia!
Ja tulostimen sijoituspaikan syyn arvasit myös oikein. Tuommonen rohjake esim. olohuoneen kulmassa rutisemassa tuntikaupalla on omiaan aiheuttamaan kehittävää keskustelua eukon kanssa.
Mitenkäs, onko näihin porukka rakennellu minkälaisia koteloita? Esim. ABS muoveja tulostellessa kovempi lämpötilan tarve ei käy yhteen avoimen rakenteen kanssa?
...
.
^ Samaa mieltä. Absilla on niin paljon miinuksia ja se on lähes mahdoton hallittava isommissa tulostuksissa. Yksi plussa absille on kyllä että pinnan viimeistely asetonilla on helppoa, mutta toisaalta se on myös miinuskin sillä kemikaalien kestävyys ei ole niin hyvä kuin muilla muoveilla.
Omat tulostukset ovat nykyisin olleet enimmäkseen sellaisia joiden pitää kestää mekaanista käyttöä ja/tai vaihtelevia olosuhteita niin pla on jäänyt vähemmälle ja petgiä tulee käytettyä enemmän. Tarkoitus on kokeilla cpetä jossain vaiheessa. Onko muilla muuten kokemuksia cpe ja petg eroista?
2) tulostimen ääntä saat huimasti hiljennettyä ostamalla 2 kpl näitä:
US$1.99 Shock Absorber Stepper Vibration Damper for Nema17 Stepper Motor Mechanical Parts from Tools, Industrial & Scientific on banggood.com
Toinen X-akselille, toinen Y-akselille.
Ääntä voi hiljentää muutamalla muullakin tavalla, mutta noi asentamalla se on kaikkein yksinkertaisinta.
Sen verran harjaantunut silmä ebay-huijareista, että tuossa tulee tapahtumaan tuon tilin jäädytys. Pitääpä laittaa talteen, että milloin se tapahtuu.