3D-tulostaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja micko
  • Aloitettu Aloitettu
Liitteenä on kuva ~30h langan jäljestä joka seisoo välillä kuivari - tulostinpää, eikä lopputulos ole siinäkään hääppöinen enää. Mielenkiintoisena seikkana ilmeisesti bowden tuubin sisällä oleva osuus pysyi parempana, mutta vapaassa ilmassa roikkunut pätkä on pilalla (joka seuraa tätä osiota). Lisäsin myöhemmin kuvan 2h tilanteesta ja siinä tuloste ei ole pilalla, mutta kosteuden vaikutuksia voi jo nähdä.

Yksi kodista kotiin vaihteleva muuttuja mikä tässä setupissani on, on tulostus kuumasta kuivaimesta. On tiedossa että kuumennettu lanka on entistä herkempi kosteuden vaikutuksille ja se pysähtyy jäähtymään huoneilmaan tulostuksen päätteeksi. Tässä mielessä aikajänne vaikutuksille voisi olla hitaampi, jos lankaa syötettäisiin passiivikuivarista millaista minulla ei nyt ole käytettävissä johtuen suomen helvetin ankeista laatikkovalikoimista. Sunlu S2 sisälle ei kannata rakeita pistää, palovaara on ilmeinen.

Mitä tulee lankojen tulostuslämpötilaan on 260C langan nominaalialueella edelleen, on kyse siitä millä tavalla kerrostenvälinen kytkös paranee kuumuuden noston myötä. Koko 3d tulostinkeskustelu on pitkälti akkatiedettä tällä hetkellä, on hyvin vaikea päästä jyvälle mikä ilmiö on seurausta mistäkin johtuen näistä perusasioiden hallinnan puutteesta. PETG pitäisi kuulemma puristaa paineella toiseen kerrokseen ja sitä rataa, no varmaan pitää jos lanka tulee jäykkänä suuttimesta ulos ja se sisältää 10% painoprosenttia vettä. "ai mutta ei minun lankani ole kostea, koska ostin sen kiinalaiselta katukauppiaalta juuri äsken".

Summa summarum. Jos tulostelet kuivaksi tiedetytkin tavarat niin ensimmäinen 50cm kannattaa laittaa vaikka skirttiin tai sitten pöräyttää jonkun minikuution pöydän kulmaan ekaksi.

Onko tuossa kestäny tulostus 30h, vai filamentti ollut pöydällä 30h? Vähän vaikea välillä saada kiinni tilanteesta mikä siellä nyt on.

Varmasti tulee ongelmia, jos sulla tulostuspaikassa on 100% kosteus, mikä kuulostaa hurjalta, sillä silloinhan vesi ei enää jaksa pysyä ilmassa ja pitäisi muodostua lammikoiksi. Itse en pesuhuoneessakaan ole päässyt koko kesänä kuin 70% piikkeihin. Tuommosissa olosuhteissa käyttäisin kesällä vapaa-ajan ulkona olemiseen ja jatkaa tulostusta vasta talven pimeinä tunteina.

Yksi kysymys, että millä tulostimella tulostat? Onko suljettu tila? Jos tuloste alkaa heikkenemään tietyn yhtäjaksoisen tulostusajan jälkeen, niin yksi syy voi olla, että suljetussa tilassa tulostimen sisälämpötila saattaa nousta liian suureksi ja aiheuttaa myös ongelmia.
 
Aiheeseen liittyen, nyppäisettekö aina langan tulostimesta irti tulostuksen päätteeksi vai annatteko olla koneessa kiinni?
Itse jättänyt langan koneeseen ja tulostuspäähän kiinni, kun tähän mennessä tulostanut ainoastaan PLA ja suurimmaksi ongelmaksi olen miettinyt lankakelan pölyyntymisen.
 
Tulostin 240 asteessa nopeuden ollessa 70 mm/s hujakoilla 0.6 mm suuttimella. Tulosteessa ei näy mitään suuria langan syyksi luettavia virheitä muuten kuin muutamia harvoja kuplia. Jätän lopun langasta joksikin aikaa ilman suojapussia ja teen uuden tulosteen.

Mielenkiintoista, kokeile nostaa lämpötilaa 260C huvikseen ja tulosta matala versio. Lisäksi kokeile huomaatko eroa kerrosten välisessä liimautumisessa noiden kesken (leikkaa palan ja taivuttelee kerrosten väliä).

Minulla on myös valkoista PETG lankaa clasulta, mutta se on ollut kuivasäilytyksessä ilman lämmitystä. Kokeilen tulostaa sillä samanlaisen laatikon heti ja sitten annan taas olla muutaman tunnin. Kysehän voi olla pigmentinkin reaktiosta tai lämmitetyn kelan reaktiosta.
 
Viimeksi muokattu:
Laitetaanpas tänne tällainen:

eli minulla trimmeristä meni kaasuvipu halki ja on tietenkin muovia ja sen verran rimpula, että tuskin liimaamalla kestää.
En ole kysynyt, mutta olen 99.9 % varma, että varaosana ei saa tai pitää vähintään ostaa koko kahva.

Joten, jos saan 3d-mallin väännettyä korvaavasta vivusta niin voisiko joku täällä tulostaa ja postittaa kappaleen?
Toki jos Kuopion alueella niin voin hakeakin.

Missä muodossa mallin tulee olla, kelpaako esim. step tai IGES?
ABS lienee sopiva yleinen materiaali tuon tulostukseen, niin kestää paremmin ulkoilmassa. Ei tule ABS:ää tulostettua, niin en tulostuksessa voi auttaa, mutta eiköhän täältä/Torista löydy joku joka pientä korvausta vastaan tuon tulostaa :) STEP-tiedostomuoto toimii hyvin, toinen vaihtoehto on STL, mutta sen avaaminen 3D-mallinnusohjelmalla on ihan hanurista.
 
ABS lienee sopiva yleinen materiaali tuon tulostukseen, niin kestää paremmin ulkoilmassa. Ei tule ABS:ää tulostettua, niin en tulostuksessa voi auttaa, mutta eiköhän täältä/Torista löydy joku joka pientä korvausta vastaan tuon tulostaa :) STEP-tiedostomuoto toimii hyvin, toinen vaihtoehto on STL, mutta sen avaaminen 3D-mallinnusohjelmalla on ihan hanurista.
eihän sitä tarvee avata jos on jo kerran mallennettu... riittää ko laittaa tulostimen laulamaan
edit mutta tosiaan muokkauksia si kukaan enää halua tehä tarpeen vaatiessa jos stl...
 
Moro, pahoittelut jos tälläiset postaukset ei ole täällä ketjussa sallittuja, mutta oliskos täällä joku joka voisi näitä tulostella ja postitella 6kpl: Corsair 750D drive caddy by xhighway999 | Download free STL model | Printables.com

Nuo osat on ollut Corsairin varastossa tyhjillään nyt monta kuukautta, ja ainoa vaihtoehto olisi ostaa koko koko kehikot osineen joille tulisi hintaa 50€ postien kanssa. Saisin samalla summalla melkein uuden kotelon :D

Mikäköhän tästä olis reilu hinta? 20€ sis postit?

E: Tälle löytyi tulostaja!
 
Viimeksi muokattu:
Valkoisella PETG:llä jota ei ole esilämmitetty on kosteutusvaikutus suunnilleen sama kuin mustallakin. Heti kuivakaapista otettuna pinnanlaadussa ei ole virheitä (tuloste tallessa mutta en ottanut kuvaa). Muutos on tapahtunut viimeisen noin 30h aikana huoneilman vaikutuksesta, tällä kuitenkin poissuljin kuuman kelan osuuden sekä mustan pigmentin. Erityisesti bowden ulkopuolella ollut osuus on jälleen hurjin, mutta koska kuivain ei ole päällä (lämpimänä) on tässä testiversiossa myös kelalla oleva osuus alkanut heikkenemään laadultaan hieman.

Aiemmissa testeissä kuumakaapissa ollut kela ei heikentynyt laisinkaan pitkässäkään säilytyksessä. Kylmänä ollessa kaapin kosteusindikaattori on tänä aikana noussut 15% -> 50%, tämä lukema melko varmasti korreloi langan saturaatiotason kanssa.

Rikkana rokassa on että jälki on heikompaa toiseen suuntaan kulkiessa Y akselilla, mutta se voi olla vain kerrannaisvaikutuksia hihnavedosta, suuttimen asennosta tmv.. Avasin tuon kuution auki jotta se näkyisi paremmin kuvaan.

Tein välittömästi testin myös 240C lämpötilassa ja yleinen pinnan laatu ei parantunut, mutta luonnollisesti tuo kostein osuus on poissa, mutta eittämättä toistuisi 30h päästä uudelleen. Tämän toistotulosteen perusteella lanka on epätasaisesti kostunut tällä hetkellä, siinä on selvästi erottuva kupliva kaistale joka toistuu tuolla matkalla noin lankarullan kierroksen välein.
 

Liitteet

  • 30h_eilämpöä.jpg
    30h_eilämpöä.jpg
    117,1 KB · Luettu: 156
Viimeksi muokattu:
Onko kenellekään kertynyt henkilökohtaista kokemusta Shining 3D Einstar 3D-skannerista tai Crealityn CR-Scan Otterista / Raptorista? Einstar & Otter samassa hintaluokassa ja Raptor sitten vähän kalliimpi blue laser laite.

Use case olisi pienehköjen noin 50-100-150 mm kuutio kokoisten osien joissa skannaaminen joissa ei ole aivan valtavasti mitään yksityiskohtia. Lisäksi sitten isompia osia tarvittaessa. Eli jonkinlainen jokapaikan höylä olisi hakusessa? Useinhan nuo ovat kaksi eri tuotetta?

Onko tuo Crealityn softa edelleen aivan sysipaska mitä monesta paikasta saa lukea? Einstarin paras puoli lienee tuo softa ja taitavat osata raudankin kanssa asiansa kun tekevät ihan kalliitakin skannereita?

Tai jos mieleen tulee joku muu vaihtoehto siinä noin kiloeuron paikkeilla, niin kerro ihmeessä mikä laite kyseessä?

Kokemuksia ja suosituksia kehiin vaan rohkeasti. Kiitos!
 
Viimeksi muokattu:
Piti tulostaa korvaajat surkeille kaapinsalvoille, ajattelin testata TPU:ta, joka voisi vaimentaa kivasti samalla. Rulla istunut muutaman viikon tulostimen kyljessä, kosteus vaatehuoneessa äsken katsottuna oli 61% ja pyörinyt välillä 50-70% viime viikkoina. Lanka on 3DJaken TPU 95A, tulostettu Bambun Generic TPU -profiilin oletusasetuksilla 0,4mm suuttimella ja 0,16mm kerrospaksuudella. En ole edes kalibroinut tuota, en ole jaksanut manuaalisesti ihmetellä kun tulostuu ihan hyvin jo.

Muutamaa kökköä ja pientä stringingiä lukuun ottamatta näyttää omaan silmään oikein hyvältä. Näihin voisi auttaa kuivaus, mutta oli sen näköistä, että voi hyvin johtua epäoptimaalisesta PA:sta.
IMG_3051.jpg
 
Aiheeseen liittyen, nyppäisettekö aina langan tulostimesta irti tulostuksen päätteeksi vai annatteko olla koneessa kiinni?
Itse jättänyt langan koneeseen ja tulostuspäähän kiinni, kun tähän mennessä tulostanut ainoastaan PLA ja suurimmaksi ongelmaksi olen miettinyt lankakelan pölyyntymisen.
No ite otan pois, jos PLA jää pitkäksi aikaa tulostimeen ni se tuppaa haurastumaan se yksittäinen lanka joka ilmalle alttiina ja katkeamaan palasiksi.
Niitä palasia ei ole niin kiva siivota, että pääsee taas tulostamaan. Erityisesti jos sieltä tulostuspäästä ei pääse vetämään enää lankaa ulos.
 
En ollut hetkeen tulostanut ja kun aloin taasen tulostamaan huomasin että oikeastaan mikään ei tartu petiin vaan alkaa suttaamaan. Pesin pedin, laitoin automaattisäädöt ajamaan itsensä jne jne.. Ei apua. Mietin että voisiko oikeasti ongelma olla siinä että lanka olisi imenyt liikaa kosteutta itseensä joten vaihdoin sen, ei vaikutusta.
Sitten katselin tämän videon:

Manuaalisesti säätämällä ja "kiristämällä" pedin sekä suuttimen väliä + alussa hieman (manuaalisesti) hidastamalla tulostuksen nopeutta alkoi homma taas toimimaan miten pitääkin.

Voi olla että tässä ehkä kuukauden tai parin sisällä kun on tehnyt kaikkea muuta eikä tulostellut niin päässyt esim. kissojen avustuksella tuo tulostin ottamaan hieman osumaa ja säädöt menneet vähemmän tarkoiksi.

Ei tarvinut kuitenkaan tunkea lankoja uuniin tai tehdä muita outouksia kuten täällä jotkut ehdottelevat :lol:

EDIT: lisätään nyt vielä että jopa 10% tulostus "hitaudella" (nopeudella) se lanka ei tarttunut petiin, joten jonkun verran sai manuaalisesti laskea sitä tulostuspäätä. Tiedä sitten miksi oli itsekseen ilman omaa säätämistäni noin asetuksia muutellut...
 
Viimeksi muokattu:
Kylläpä itselläni tuollaiset oireet on yleensä liittyneet lankaan. Kun nakkaa uuden rullan lankaa tulostimeen tai kuivaa kelaa muutaman tunnin kasvikuivurissa niin alkaa taas homma rokkaamaan. TPU tuntuu olevan kosteudelle erityisen herkkää, petg kostuu ajan saatossa ja joskus myös PLA. Tulostimesta löytyy BL-touch joten ekan layerin etäisyys pedistä on suht vakio tulostusten välillä.

Kostealla langalla tulosteista tulee hauraita, joten jos tulostelee käyttöesineitä niin langan kosteus on ihan merkittävä tekijä hyvälaatuista lopputulosta haettaessa.
 
Mitäs filamentteja porukka nyt suosittelee käytettäväksi PETG ja PLA osalta?
Tuli aikanaan hommattua niin reilu kasa DD petgiä, että ei oo kahteen vuoteen tullut ostettua uusia filamentteja. Tilasin P1S:n juuri ja ajattelin että tarviihan sitä filamentteja tilatan kasa myös, mutta suosituksia ehkä vielä kaipailee, josko täältä löytyisi?

Sunlua katselin, mutta heidän verkkokauppa näyttää "ei oota" useille tuotteille.
 
Mitäs filamentteja porukka nyt suosittelee käytettäväksi PETG ja PLA osalta?
Tuli aikanaan hommattua niin reilu kasa DD petgiä, että ei oo kahteen vuoteen tullut ostettua uusia filamentteja. Tilasin P1S:n juuri ja ajattelin että tarviihan sitä filamentteja tilatan kasa myös, mutta suosituksia ehkä vielä kaipailee, josko täältä löytyisi?

Sunlua katselin, mutta heidän verkkokauppa näyttää "ei oota" useille tuotteille.
Sunlut ovat toimineet hyvin ja olivat muistaakseni aika edullisia tarjouksessa. Filalabin ja Extrudrin lankoja voi myös suositella, sen sijaan GST3D:tä suosittelen välttämään. Koskaan joutunut säätämään niin paljoa kuin tuon kanssa, ja katkeili milloin missäkin kuivauksesta huolimatta. Tuli muutamaan otteeseen purettua AMS kun päätti katketa sinne jotenkin niin ettei saanut langalla työnnettyä pois...
 
Ääni sunlulle täälläkin, HS-PLA ja TPU kokeiltu ja hyväksi todettu. Creality HS-PLA on tupannut itsellä katkeamaan itsekseen, kun on jättänyt piuhan kiinni koneeseen, Sunlut ei
 
Olen yrittänyt etsiä suomesta oranssia silica geliä ams:sään. Ei tunnu löytyvän ja jos on niin järkyttävään hintaan.
Löysin tsekeistä yhden paloturvafirman ja tilasin testiin pari 800g purkkia, 7,90e/prk. +rahti 11e. Olisi ollut myös 4kg tonkkia.
Raekoko näyttäisi olevan passeli tulostettuihin säiliöihin.

Silica.jpg
 
Mitäs filamentteja porukka nyt suosittelee käytettäväksi PETG ja PLA osalta?
Tuli aikanaan hommattua niin reilu kasa DD petgiä, että ei oo kahteen vuoteen tullut ostettua uusia filamentteja. Tilasin P1S:n juuri ja ajattelin että tarviihan sitä filamentteja tilatan kasa myös, mutta suosituksia ehkä vielä kaipailee, josko täältä löytyisi?

Sunlua katselin, mutta heidän verkkokauppa näyttää "ei oota" useille tuotteille.
Sunlu ja eSun tullut käytettyä eniten ja ihan ilman mitään ongelmia. Parhaimmillaan päässyt n. 11e/kg hintoihin.
 
Itse vielä kohtuu uutena 3D tulostelijana olen käytellyt vasta Elegoon omia lankoja (3x) ja @SUN Filamentin (1x) joita hankin 5x Elegoon ja 2x @SUN "kun halvalla sai". Eli tarjouksesta 14,58€/kg tai 12.99€/kg (Elegoon langat).
 
Olen yrittänyt etsiä suomesta oranssia silica geliä ams:sään. Ei tunnu löytyvän ja jos on niin järkyttävään hintaan.
Löysin tsekeistä yhden paloturvafirman ja tilasin testiin pari 800g purkkia, 7,90e/prk. +rahti 11e. Olisi ollut myös 4kg tonkkia.
Raekoko näyttäisi olevan passeli tulostettuihin säiliöihin.

Silica.jpg
Kiitoksia erinomaisesta vinkistä! Ite tilasin Temusta yhden purkin testiin ja kun aloin tilaamaan lisää niin ei kukaan enään myynyt kyseistä tuotetta. Täytynee tuolta tilata.

Edit. Tilasin. Jos tulee yleisöryntäys kauppaan, niin varastolla ihmetellään että miksi ihmeessä Suomeen menee kilo tolkulla silica geeliä.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitoksia erinomaisesta vinkistä! Ite tilasin Temusta yhden purkin testiin ja kun aloin tilaamaan lisää niin ei kukaan enään myynyt kyseistä tuotetta. Täytynee tuolta tilata.

Edit. Tilasin. Jos tulee yleisöryntäys kauppaan, niin varastolla ihmetellään että miksi ihmeessä Suomeen menee kilo tolkulla silica geeliä.
Ollos hyvä:)

Aika hyvää tavaraa tuntuu olevan. En päässyt valkoisilla tyynyistä puretuilla jyvillä alle 20%. Nopeasti putosi myös ams kosteusanturi 1 "pisaraan"
1/2 prk riittää yhteen kiertoon.

Hum.jpg
 
vinkki noihin ryyneihin saa lähempänäkin, itse ostin tuon ekan säkin bambun ams:lle, kulma auki ja valutti tulostettuihi askeihin. tuossa ax4ssa on kirkkaita rakeita. kungsista ei tietoa.
 
vinkki noihin ryyneihin saa lähempänäkin, itse ostin tuon ekan säkin bambun ams:lle, kulma auki ja valutti tulostettuihi askeihin. tuossa ax4ssa on kirkkaita rakeita. kungsista ei tietoa.
Tullut haettua ihan väärillä termeillä kun noihin en ole törmännyt :D niitä pikkusia pusseja mitä on kengissä sun muissa niin löyty
 
en olisi itekään tuota keksiny mutta oli yhellä tutulla autossa ni tunnustellessa keksin että kokeillaas. ihmetyttää eri kuivatusajat vaikka on luultavasti samaa kamaa sisällä. en ole vielä kuivatellut tuota, mutta nyt olisiko kuukauden ollut käytössä niin 20->25% noussut xiaomin bt anturin mukaan. tulostaessa tippuu kyllä n. 23%
vähän offitopic, oma p1s+ams on home assistantissa niin sitä kautta tulee häly kun on 30% niin voi alkaa suunnittelemaan ryynien vaihtoa ja kuivatusta :D
 
vinkki noihin ryyneihin saa lähempänäkin, itse ostin tuon ekan säkin bambun ams:lle, kulma auki ja valutti tulostettuihi askeihin. tuossa ax4ssa on kirkkaita rakeita. kungsista ei tietoa.
Tuohan saattais toimia niin, että tulostaa askit abs:llä, niin voi suoraan semmosenaan laittaa filamenttikuivuriin, kun geelit alkaa oleen täynnä
 
Ei alkanut ihan strömsössä A1 minin kanssa tulostelu. Laitteessa ei mitään vikaan mutta parit ekat printit meni piloille koska bambun transparent petg oli ihan solmussa muutamaan otteeseen. Nyt tuntuisi tulevan kelastaan normaalisti.
Hieno on kyllä laatu printeillä ja onhan tuo koko ekosysteemi ihan omaa. Ainut mistä en laitteena ehkä niin välitä on tuo spoolin paikka. Taidan tulostella pikimmiten nostokahvan johon saa myös tuon spoolin pidikkeen laitettua.
 
Saman havaitsin että lanka menee solmuun todella herkästi. Tulostinkin melko pian filamenttiklipsejä muutaman jotta langan saa heti kiinni kelaan kun sen irrottaa.
Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen A1 Miniin. Ei tarvitse säätää, sen kun tulostaa menemään. Muutaman osan olen itse tulostimeen tulostanut, mutta muuten on voinut tulostaa muuta. Yksi malli on tullut vastaan mikä ei toiminut, siinä ei toiminut kierre. Muuten kaikki on toiminut mitä olen kokeillut tulostaa.
Nämä olen tulostanut tulostimeen:
Laakeroitu rullan pidike
Kakkakori
Tuuletinadapteri 40 mm tuulettimelle
Tuuletin vielä hankkimatta. Emon tuuletin pitää selkeästi ääntä niin se olisi hyvä vaihtaa.
 
Viimeksi muokattu:
En ole löytänyt mistään pölysuojaa paineilmaletkun päähän niin tein itse:
Nimetön.png

Mallinnus Tinkercadilla, aika helposti syntyi.
Nimetön.png
 
Meni yhdestä Enderistä kappalejäähdyttimen Noctua NF-A4x20 rikki (maa-johto lähti itsekseen irti). Hyvin kyllä toimi takuu, pelkkä tuuletin postiin ja takaisin sai RMA:n kautta uuden tuulettimen kaikkine ylimääräisine tilpehööreineen.
Nyt kun vaatekomeroon sai älylamput ja oveen kosketus-sensorin niin lähti tulostukseen valokytkimen kansi ettei vahingossa rämppää valoja kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Mitenkäs se hyvä takuu voi olla, jos selvästi rikkinäinen komponentti pitää postittaa johonki? Eikö hyvässä takuussa sen uuden osan sais kikkailemati.
 
Mitenkäs se hyvä takuu voi olla, jos selvästi rikkinäinen komponentti pitää postittaa johonki? Eikö hyvässä takuussa sen uuden osan sais kikkailemati.
Ilmaiset postit, ja tuulettimen mukana tulee ihan julmettu määrä oheistavaraa mitkä sai nyt ilmaiseksi RMA:n kautta (jatkojohto, splitteri, low-noise adapteri, omnijoin-liitinsetti, jne.).
En tiedä missä tynnyrissä olet kasvanut mutta yleensä se rikkinäinen tuote on tarkoitus palauttaa takuuvaihdossa.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmaiset postit, ja tuulettimen mukana tulee ihan julmettu määrä oheistavaraa mitkä sai nyt ilmaiseksi RMA:n kautta (jatkojohto, splitteri, low-noise adapteri, omnijoin-liitinsetti, jne.).
En tiedä missä tynnyrissä olet kasvanut mutta yleensä se rikkinäinen tuote on tarkoitus palauttaa takuuvaihdossa.
Ilmaset postit on lain vaatimus. En oo ikinä joutunu lähettään takas mitään osaa, jota ei aijota korjata (korjauksen hinta valmistajalle ylittää tuotteen arvon) ja vika on selvästi havaittavissa kuvista.
 
Esimerkkinä voisin vaikka ostaa kyseisen tuulettimen, repiä maajohdon irti ja kysellä takuuta. Jos sitä ei pyydetä lähettämään takaisin niin ei ole mikään iso temppu korjata se johto. Ei ole ihan alkuperäistä vastaava, mutta saan kaksi toimivaa yksikköä yhden hinnalla. Ja maailmassa on aika paljon kusipäitä. RMA prosessi voi tulla joko valmistajan tai sitten jälleenmyyjän puolelta. Ja molemmilla käytäntö on voinut olla, että lähettävät heti tavaran jos hajoamisen syy on selvä, mutta on esim. mennyt hermot kusettajiin ja on jouduttu siirtymään malliin jossa minkäänlaista hyötyä ei voi saavuttaa (paitsi piuhat tässä tapauksessa). En nyt ymmärrä miksi tästä tarvitsisi sen enemmän vängätä, hieno juttu että takuu toimi ja tuuletin pyörii.
 
Onhan RMA prosesseja, joissa ohjeistetaan tuhoamaan rikkoutunut osa / laite käyttökelvottomaan kuntoon ja sitten tilalle saa korvaavan tuotteen. Tämä sitten todennetaan valokuvin.

Postikuluthan tuossa säästää ja tuosta saattaa volyymeillä kertyä isokin potti säästöä.
 
vinkki noihin ryyneihin saa lähempänäkin, itse ostin tuon ekan säkin bambun ams:lle, kulma auki ja valutti tulostettuihi askeihin. tuossa ax4ssa on kirkkaita rakeita. kungsista ei tietoa.

Kävin hypisteleen motonetissä. Pussien päältä tunnusteltuna vaikutti että Kungsissa on pienemmät rakeet.

Ostin kuitenkin kungsin koska kilohinta oli huokeampi, 7,99€/kg vs AX4 5,99€/350g.

Jahka saa projektia eteenpäin voin päivitellä raekoon ja värin.
 
Jo alkaa näppejä kutittelemaan..
P1S tilattu viime viikolla ja on neljättä päivää DHL:llä tilassa " Shipment was prepared for onward transport. " :rolleyes:
 
Bambulta suoraan joo.

Subtotal 624.17€
Shipping 25.00€
Grand total 649.17€

Jälkeenpäin huomasin kyllä, että Suomesta olisi saanut samaan hintaan ja tulostin ois jo tullut..
Tietääpähän seuraavalla kerralla.
Itselle on molemmat Suomesta tilatut Bambut tulleet yhdessä päivässä.
 
Kyllä bambu vaan on ollut hyvä peli. Aiempaa enderiä hehkutin aikanaan kun vertasin sitä silloin aiempaan aliexpress tulostimeen, mutta kyllä nyt viimeistään huomaa että on vehkeet tullut aika paljon paremmiksi (toki hintaluokkakin pompahti yhden ylöspäin).

Ensimmäinen petg rulla yllätti kun työntyi tyyliin viikossa tyhjäksi, nyt hain verkkiksestä "väliaikaisen" kilon kun en malta pitää taukoa, 4kg tilattuna bambustoresta mutta viikko on pitkä aika odotella kun rauta on kuumaa.
 
No nyt on Bambu auton kyydissä, omapostissa luki että pitää ottaa yhteyttä postiin. Terminaalista sitten sen sain haettua, oli matkalla hukkunut jostain syystä sähköiset osoitetiedot tms. :hmm:

Olisi joutilaana 2 kpl Crealityn tulostimia siis. Jos jotain kiinnostaa niin voi laitella viestiä.
Lähes stock CR10-mini sekä Ender 3, johon päivitetty BTT SKR 1.3 emo ja volcano hotend.
 
Nää vaatteille tarkoitetut tyhjiöpussit on muuten semi käteviä filamentin säilytykseen. Rustassa ~1€ per pussi ja löytyy eri kokoja. Pussi kiinni ja imurilla ilmat pihalle
 

Liitteet

  • IMG_20240810_112348.jpg
    IMG_20240810_112348.jpg
    356,5 KB · Luettu: 122
Kyllä bambu vaan on ollut hyvä peli. Aiempaa enderiä hehkutin aikanaan kun vertasin sitä silloin aiempaan aliexpress tulostimeen, mutta kyllä nyt viimeistään huomaa että on vehkeet tullut aika paljon paremmiksi (toki hintaluokkakin pompahti yhden ylöspäin).

Ensimmäinen petg rulla yllätti kun työntyi tyyliin viikossa tyhjäksi, nyt hain verkkiksestä "väliaikaisen" kilon kun en malta pitää taukoa, 4kg tilattuna bambustoresta mutta viikko on pitkä aika odotella kun rauta on kuumaa.

Millä tavalla noissa näkee eron, tarkkuudessa vaiko vaihtopäät? Nopeus?
 
Bambulta suoraan joo.

Subtotal 624.17€
Shipping 25.00€
Grand total 649.17€

Jälkeenpäin huomasin kyllä, että Suomesta olisi saanut samaan hintaan ja tulostin ois jo tullut..

Onko siellä vielä jotkin ”synttäritarjoukset” menossa?
Vai paljonko tuo oli niissä parin kuukauden synttäreissä, olisiko ollut jopa ~25€ edullisempi?

Tämä ihan vain mielenkiinnosta firman politiikkaan noiden alennuksien suhteen.
 
Millä tavalla noissa näkee eron, tarkkuudessa vaiko vaihtopäät? Nopeus?

No ensinnäkin käyttömukavuus, kaksikerroksisessa kämpässä muistikortin kanssa ravaaminen yläkertaan tulostimelle alakerran tietokoneelta oli hidasta ja vaivalloista. Octoprint oli aikeissa pitkän aikaa asentaa mutta lopulta sain vain kameran laitettua ja muut octoprintin herkut/ominaisuudet jäi käyttämättä. Kakin puolin p1s on käyttömukavuudeltaan täysin omaa luokkaansa enderiin verrattuna meikäläisen käytössä/tiloissa.

Toisena "suljettu" (vaikkei täysin ilmatiivis olekaan) kotelo, jonka vuoksi hajuhaitta on lähes olematon (siltikin tulostan ikkuna auki, makkarin ovi kiinni ja pysyttelen suurimmaksi osaksi poissa).

Kolmannekseen nopeus. Käytin enderissä 0.6mm suutinta jolla tulostuslaatu oli omissa palikoissa vielä ihan hyväksyttävää, eritoten sillä ajatuksella että annoin paljon isomman arvon tulostusajan minimoimiselle kuin jonkun nippelin ulkonäölle. Cura + ender 0,6mm suutin esimerkki kappale 4h34min, bambu studio + p1s 0,4mm suuttimella 2h28min Edit: unohtui esimerkissä supportit bambusta vertailun vuoksi. Molemmissa ulkoseiniä 3kpl ja supportit, bambun tulostusaika 2h55min

Myös nuo automaattiset pedin kalibroinnit auttaa ja oikeastaan samantien paketista pihalle vedettynä tulostin oli jiirissä, yhtään testikuutioo en ole joutunut tulostelemaan tai sen kummemmin tappelemaan bambun kanssa. Siksi hieman yllätyinkin kun se ensimmäinen vajaa 1kg pla ja täppi 1kg petg työntyi läpi hujauksessa.Yhden ongelman kohtasin bambun kanssa, pala irtosi alustasta kun olin lääppinyt sormilla tjsp mutta puhdistin saippualla ja kuivasin niin ongelma on taas tiessään.

Tulostusjälki on mielestäni erinomainen, kyllähän tuolla pieniä virheitä näkyy jos ihan anaalisti alkaa tarkastelemaan (saattaa johtua esim langan kosteudesta tai jostain muusta) mutta ei mitään tulostusta haittaavaa, en ole niin pienistä jaksanut edes välittää. Rakenteilla filamenttisäiliö tulostettavalle rullalle, jahka se on valmis niin kuivaan kaikki rullat, heitän vakuumipusseihin silikan kanssa ja tulostettavan rullan tuohon koteloon. Ehkä silloin ne pienetkin virheet poistuvat, mene ja tiedä.

1723309203573.png
 
Viimeksi muokattu:
Täällä ei ole juurikaan keskustelua Qidi Q1 Prosta? Itse voin suositella tätä laitetta lähes varauksetta. Ehkä hieman hitaampi kuin P1S mutta laadullisesti käytännön tasoissa.

Tuki on sitten aivan eri planeetalla Bambuun verrattuna. Ei niin, että kummankaan printterin kanssa olisi mitään suurempia ongelmia ollut, mutta Qidiltä vastauksen saa oikeasti todella nopeasti vs. Bambulta ei kovin nopeasti. Toki oma kokemuksesi voi vaihdella omistani?

Suurin etu Qidissähän on aktiivisesti lämmitetty kammio ja tämä on isohko etu tietyissä tapauksissa.

Qidiltä suoraan tuo 449€ paikkeilla, 3djakelta 466€ ja jos budjetti on tiukka, niin tuollahan saa mukavasti kilkettä kylkeen niin halutessaan vs. Bambu 624 ja vaihtorahat.

Kummankaan kanssa ei kyllä mene metsään. Itse aloitellut Ender kolmosista aikoinaan joihin teki helvetillisiä modeja Bondtechin tulostuspäästä kortin vaihtoihin ja lineaarien asennukseen asti. Ei todellakaan ollut kannattavaa näin jälkikäteen ajatellen, ellei tuota ota oppimisprosessina :) Bambulla ja Qidillä saa sen klassisen sanonnan mukaan printata 3d-malleja eikä harrastaa 3d-printtereitä.

Sen verran vielä lisäyksenä, että Qidi kyllä vaikuttaa kuuntelevan asiakkaidensa antamaa palautetta ja ovat implementoineet muutoksia Q1 Pro maliin mukavan nopealla aikataululla.

Mutta kuten todettua: kummatkin aivan upeita laitteita printtaamiseen eikä prittereiden harrastamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Sain kimmokkeen tästä laittaa hieman copy/pastea sekä omaa kokemusta. Koska tietysti ainakin itselläni fakta on se että kokemusta ei nyt ole kymmenistä saati sadoista eri tulostimista. Oma ensikosketus ja mistä sai kimmokkeen hankkia 3D tulostimen tuli BIQU B1 3D tulostimesta ( https://top3dshop.com/blog/biqu-b1-3d-printer-review ) työpaikan kautta. Mikä ei sinänsä ole ns. huono mutta nykymittapuulla kohtuullisen hidas tulostin mikä vaatii melkoisesti "tee se itse" henkeä.

Päädyin ostamaan Elegoo Neptune 4 Pro mallin (henkilökohtaisesti olin silloin ja vieläkin sitä mieltä että se tarjosi parhaan hinta/laatusuhteen) mistä olen kirjoitellut aiemmin hieman enemmän:

Elegoo Neptune 4 Pro:
Kun sivuille kirjautui ensimmäisen kerran sai "onnenpyörästä" pyöräytyksellä 10€ alennuksen joten tulostin hintaan 265€.

Eli 5kg filementtiä ja tulostin yhteensä €330,94
Tilaus tehty 5.3.2024 illasta (19 jälkeen), saapui perille eilen eli noin 10 vuorokautta tilaamisesta ja tuote on toimitettu. (Olisi toimitettu ja torstaina mutta jakeluautossa oli jotain ongelmaa, siksi vasta perjantaina aamusta)

Arvostelua:

Toinen arvostelu (mihin ehkä luottaisin hieman enempi, tosin Tommin sivusto on ehkä luetumpi):
Siinä käydään lävitse 4 ja 4Pro:n välisiä eroja:
  1. Neptune 4 Pro has an 'all metal dual-axis guide rails' and 'double-row ball U-shaped bearing' on the X and Y axis'. The non-pro has POM V-guide rails.
  2. The Neptune Pro has a segmented heated zones (one section at 100w and the other at 150w). This allows for smarter and quicker heating of the print surface in some scenarios. The non-pro has a single 250w heating element below the build plate.
Itse painin aika pitkään kumman valitsisin, päädyin sitten Pro versioon koska ajattelin että nuo metalli osat kestävät pidempään.. saa nähdä. Eipä se niin iso ero sitten rahallisesti ollut.

Se on myös totta mitä sanotaan äänistä. Varsinkin jos tulostaa nopeasti tuo on kohtuullisen äänekäs! Eli idea siitä että nukkuisi samassa huoneessa ei ehkä ole paras mahdollinen jos tekee jotain 24h tulostusta. Toki sitä voi säätää (tulostaa hieman hitaammin eikä pidä tuulettimia 100%). Elämä on valintoja...

Toisaalta osaa noista miinuksista en sinänsä allekirjoita. Eli totta jos haluaa siitä kun painaa virtanappia olla tulostamassa jo alle minuutissa tuo on "hidas" kun kestää hetken kuumeta jne. mutta tulostaa sen verran nopeasti ja itse en ole niin hätähousu että laskisin sitä viaksi että tuo oikeasti ensin kuumentaa sen pedin sekä suuttimen ja vasta sitten aloittaa tulostuksen. Enempi se ketuttaisi jos tuo yrittäisi ns. juosten kusta hommaa heti kylmänä ja tulosteena tulisi sutta & sekundaa sekä suutin olisi tukossa kun yrittäisi samantien aloittaa tulostuksen ilman että osat olisivat lämmenneet.

Testasin ja alle minuutissa sain kyllä täysin kylmän koneen päälle ja tulostustyön valittua. Hieman alle 3 minuuttia yön ylitse sammutetun koneen virtanapin painamisesta tuo alkoi sitten tulostamaan työtä = lämmitti pedin 60C ja suuttimen 220C. Eli totta, ei mitenkään salaman nopeaa työtä. Mutta ei kuitenkaan niin hidasta että oikeasti ehtisi tehdä kahvia välissä tai kyllästyä odottelemaan.

Tuo täytyy osittain koota (ei iso juttu, vaikka ei jaksaisi katsoa netistä tai USB tikulla mukana tulevaa videota. Itsekin katsoin vasta jälkikäteen) mutta:
kuten eräästä reddit ketjusta sain lukea kun tuota kokoaa on 100% mahdollista kiinnittää tuo yläosa enempi tai vähempi vinoon joten kannattaa tarkistaa se (muuten tulee "ei pyöreitä" ympyröitä). Piti ihan testata (en toki mitään tulostanut) mutta tuon saa jonkun verrankin vinoon kiinnitettyä jos haluaa. Toki ainakin tässä omassa (ehkä hieman uudemmassa) mallissa on ihan alatasossa jäljet mihin kohtaan tuo yläosa pitäisi kiinnittää.

Eli jos laskee että molemmat jalat saisi vedettyä vaikka 1-2 senttiä sivuun siitä kohtaa mihin niiden pitäisi mennä (keskelle) on ihan ymmärrettävää että osalla käyttäjistä netissä on sitten ongelmia saada kunnolla pyöreää ympyrää kun yksi akseli on vinossa muihin verrattuna.

Lisätään vielä että pakkaus oli oikeasti hyvää, maininnan arvoista. Siinä on tuota pakkausmuovia leikelty siten että jokainen osa mahtuu hyvin omaan osioonsa ja on suojattu kolhuilta sekä kuljetukselta ilman että pääsee hakkaamaan toisia osia vasten tai heilumaan paketin seiniin.

Heidän sivuiltaan saa Elegoo Cura 5.6.0 version (kortilla mukana taisi tulla versio 4.8 mutta sama kuin aikoinaan emojen mukana tulevilla ajuri levyillä, lataa valmistajan sivuilta suoraan uusimmat äläkä koske mukana tuleviin) mikä on tähän mennessä (jopa pari työtä tulostanut) riittänyt oikein hyvin. Saa sitten nähdä kun täytyy alkaa jotain itse suunnittelemaan... (juu, ei niin kaunis kulma mutta väliäkö tuolla, jos oikein häritsee sitä voi hioa tai tulostaa uuden)
Kahvi.jpg


Aluksi 225mm x 225mm x 265mm tuntui aika pieneltä tulostusalustan koolta kun oli katsellut ja kuunnellut youtube videoista miten kannattaa varata paljon tilaa tulostimelle ja miettiä tarkkaan sen paikka ja miten sen koko "yllättää" käyttäjän jne.
Tuo on siis 475mm x 445mm x 515mm eikä se ainakaan näin omaan silmään ole mitenkään järisyttävän iso tai massiivinen. Toisaalta olen tottunut tornikoteloihin (Fractal Design Define R2, R4 ja nyt R6 käytössä) joten ehkä tabletti/läppäri kansalle tuo on sitten jäätävän kokoinen ja sisustuksen pilaava elementti joka ei mahdu edes sängyn alle yläosaa irrottamatta piiloon...

Amazonista (saksan) tilailin myös muutaman laitteen joiden arvelen olevan enempi tai vähempi hyödyllisiä tuon kanssa, eli: pölyn ja tulen kestävä "teltta" mihin tuon saa 39,99€. Kosteuden poistajan ilmasta 39,99€ (avatun filamentin säilytystä varten suljettavassa astiassa tuon kera. Tuskin alun innostuksen jälkeen sitä 24/7 jaksaa tulostella), Deburring tool eli mikä reunan viistäjä onkaan parempi kuin partaveitsen terä jos sattuu lipsahtamaan kuitenkin 8,99€, viila ja teräsharja setti 8,99€ toki pienikokoinen sekä sivuleikkureita kolmen setti 6,99€.

Noissa saa olla tarpeeksi syntymäpäivälahjaa itselleni tälle vuodelle (varsinkin kun itse en maksanut tuota filamentit + tulostin settiä)...

EDIT: toki jos laittaa hieman enemmän rahaa pöytään saa noin 600€ hintaan Babu:n suljettua tulostinta ja siihen noin 400€ päälle saa 4 eri väriä tulostettua samaan tulosteeseen. Itse en ihan niin innoissani ollut että ensimmäiseen 3D tulostimeen olisin investoinut 1000€.
 
Tämä Stratasysin patenttitrollausuutinen varmasti lämmittää kuluttajien mieltä:


All of these patents, if Stratasys wins the case, could prove highly disruptive for the consumer 3D printing industry. Two of them are of particular interest, however. Patent number 1 listed above refers to purge towers used by Stratasys, Bambu Lab, and others when automatically changing from one filament to another during a print.

Bambu Lab in particular uses this to allow easy multicolor 3D printing; the printer stops mid-print, retracts the filament currently in use, and then feeds the next needed filament to continue the build. To prevent the previously used filament from bleeding into the new, the printer lays out a purge tower before continuing the build.

Of broader impact to just about any consumer-priced 3D printer is patent number 2 listed above, the heated build platform. For the 3D printer to successfully print a model, the build plate is almost always heated to ensure the first layers remain in place.

To be frank, I’m not aware of a single 3D printer in production today that doesn’t incorporate a heated build surface. Yes, there are other ways of ensuring bed adhesion, but those inevitably threaten the integrity of the model when you try removing it from the build plate.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 643
Viestejä
4 442 782
Jäsenet
73 588
Uusin jäsen
JPEEE

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom