ZTE MC889A (DNA-versio)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja TJ74
  • Aloitettu Aloitettu
Muutaman viikon tätä nyt käyttänyt ja ihan 5G NSA automaattiasetuksilla tuntuu tulevan maksimit mitä DNA:n 400G liittymällä on annettavissa. Mukavana yllätyksenä että n78 löytyy nyt tolpasta (Inkoo) ja se tuon vauhdin selittäneekin.

Masto löytyy kilometrin päästä ja modeemi on nyt vielä sisätiloissa (-102dB) mutta ulkona näkyy -68dB parhaimmillaan olevan saatavilla että kai se kelien parantuessa ulos on asennettava, vaikka lisähyöty lienee nolla....

Kaikinpuolin laadukkaan oloinen laite, maallikkokin osaa käyttää asetuksia tarpeen tullen ja päivityskin meni sisään heittämällä, which was nice.
 
Joku on jatkokehittänyt laajempia hallintaominaisuuksia näyttävää JavaScriptia näyttämään kattavammin signaaliarvoja. Skripti toimii kaikilla uudemmilla ZTE:n laitteilla, kun MC7010 ja MC889(A):

Sieppaa.PNG


 
Joku on jatkokehittänyt laajempia hallintaominaisuuksia näyttävää JavaScriptia näyttämään kattavammin signaaliarvoja. Skripti toimii kaikilla uudemmilla ZTE:n laitteilla, kun MC7010 ja MC889(A):

Sieppaa.PNG


Tuo ei ole kuin iteroida läpi nuo eri arvot, omaan exporteriin touhusin kans tuon joku tovi sitten


E; maistiainen SA-moodissa RSSI-graafista
1734894899290.png
 
Mitäs asetuksia tässä kannattaa vaihdella että saa suurimman hyödyn irti tästä laitteesta ? Antenni ainakin omnidirectional tilaan ?
 
Kun jälkimäisen lauseen lopussa on vielä kysymysmerkki niin etkö vielä kokeillut? Saattaa olla tapoauskohtainen parannus tai sitten ei, riippuu tukiaseien sijainnista. Ylipäänsä kannattaa tehdä yksi muutos kerrallaan oletusasetuksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Se antennin suuntaus taitaa vaikuttaa vain N78:iin eli jos se on käytössä & laite on suunnilleen suunnattu oikein niin pienen (omalla kohdalla n. 3~5 dB) saa sillä että sen kääntää suuntaavaksi.
 
Numeraalisesti pieni mutta logaritmisella asteikolla. Olennaistahan on tosin ainoastaan vaikutus siirtonopeuteen käytännössä ja yhteyden käytettävyydessä ei tässäkään tapauksessa välttämättä havaitse juurikaan eroa.
 
Näköjään 7010/5G NSA hakkaa tämän (SA päällä ja pelkkä N78 käytettävissä) nopeudessa Elisan verkossa ainakin nykyisessä testipaikassa.
7010 DL poikkeuksetta n. 500 Mbit/s ja UL n. 70Mbit/s. 899a:lla on harvemmin yli 400M dl-nopeuksia saanut. En nyt jaksanut katsoa mitä kaistoja 7010 käyttää mutten ole rajannut mitään pois eli CA:ta varmasti hyödyntää. 7010 on siis ihan hyvä hankinta mokille seitsemälläkympillä.
 
Tänään tuli tuhlattua aikaa oikein kunnolla pöndeverkon testailuun Savonlinnan länsipuolella. Laitteina ketjun MC889A sekä Cudy P5+Iskra P62 Mimo. Kumpikaan ei ole vielä päässyt kiinteään ulkoasennukseen vaan testailua tuli tehtyä yläkerran vintillä ja pohjoisen parvekkeelta.
Liittymänä DNA 5g 400M

MC889Alla sain todella mielenkiintoisia linkkejä aikaiseksi. Alueella on vahvat b20+n28 yhteydet etelästä ja pohjoisesta, joilla saa +-50/10M down/up nopeuksiksi. Tämän takia taajuuksia sai aika paljon rajoittaa, jotta sai modeemin hakemaan korkeampi taajuuksia.

Yläkerran vintiltä itä / kaakko suuntauksella Zte teki ensimmäisen yllätyksen. b1+b3+b3 kombon saatiin kiinni PCI 215 eli Louhen kylällä olevasta mastosta joka on pitkän matkaa kaupungin itäpuolella. Matkaa linnuntietä 20km.... RSRP odotetusti 128-130dBm eikä yhteys ollut käytettävä.
Vaikka yritin kikkailla niin en onnistunut saamaan 5km päässä oleviin Kellarpellon taajamamastoihin linkkejä b1 tai b3 taajuuksilla.
Sivuvintillä testattuna P5+mimo haravat sai kaivatut kellarpellon b3+b3 taajuudet kiinni, mutta desibelit tässäkin ö-luokkaa 125dBm. Enkä saanut fast.com testiä ajettua.
Kylmä vintti ja yksinkertaisella lasilla oleva ikkuna selkeästi rajoitti testaamista.

Myöhemmin päivällä testailin pohjoisen puoleiselta okt parvekkeelta MC889a:lla lisää. Tavoitteena saada kiinni taajamamastojen korkeampia taajuuksia.
Ennakkoon oli jo tiedossa, että ison selän takana oleva Tolvanniemen masto yltää hyvillä signaali arvoilla b20+n28 kombona. (Etäisyys 7km)'
Jotta sai muihin mastoihin linkkejä piti b20 ja n28 raksia pois käytöstä.
Zte laittoi uudet pohjat miten kaukaa voi ottaa maston kiinni. b1+b3+b3 kombo saatiin kiinni PCI-koodilla 423, joka pienen etsimisen jälkeen löytyi Enonkosken isosta mastosta 25km päästä....
Sama kuin aamupäivällä. Taajamamastojen korkeammat taajuudet pysyivät saavuttamattomissa. :(

Kävin tekee vielä kenttätestiä autolla, jotta sai testattua missä menee maantieteellisesti raja mistä Zte saa kiinni korkeammat taajuudet.
4km päässä kellarpellon mastoista sain tehokkaat yhteydet b1+b3+b3+b7+b7 kombolle 110-120 dBm arvoilla.
Ja hieman toisessa suunnassa 3km mastosta sain kiinni n78+n78 kombon 110-115dBm arvoilla. Tällä saatiinkin jo iloa kokoa liittymän leveydeltä 470/86M.

Raportin lopputulema: Alueen suuret korkeuserot ovat haasteelliset. Talo on mäen päällä, mutta taajaman ja talon väliin mahtuu muutama korkeampi mäen töppyrä sekä taajamamastot ovat matalia (36m terveisin maastokartat)
Kunnon yhteyteen tarvitaan lisää korkeutta elikkä aluperäinen sotasuunnitelma toteutukseen. => cudy p5 modeemina ja p62 mimo neljä metriseen putken nokkaan talon harjalta ylöspäin.
Jos sillä saisi maastoesteet selätettyä.

Päivän päätteeksi soittelin vielä DNA:n aspaan ja kyselin jos heillä ois jotain vinkkejä. Kahden nuoren aspa henkilön kanssa puhuessa he eivät oikein ymmärtäneet hujahaja-alueen tuskaa. Lukivat mielummin kuuluvuuskarttaa ja kertoivat et 40M on hyvä tulos teidän osoitteessa.
Eivätkä oikein ymmärtäneet yskää kun valitin, ettei heidän myymällä laitteella (zte) saa kiinni kuin +15km etäisyydellä oleviä mastoja.
Nyt tietää, ettei kannata yrittää saada apuja DNAn teknisestä aspasta, jos asuu pöndeverkon puolella. :)
 
Onkohan nyt vika käyttäjässä vai laitteessa.

Ostin tuollaisen laitteen Torin kautta, näyttäisi käyttämättömältä, kaikki piuhat pusseissaan yms.

Enkä nyt onnistu tuon kanssa, virrat tulee ja löytää verkon, sillä puhelimen Install helper ohjelmalla saa etsittyä optimaalista paikkaa jne.

En saa vaan purkkia yhditettyä mesh-reitittimeen, enkä edes suoraan koneeseen RJ45 piuhalla, tuohon purkkiin ei missään kohtaan syty se LAN-valo, pitäisikö?

En siis pääse purkin asetuksiin sillä 192.168.8.1 osoitteella.
 
Resetoi se ja kokeile uudestaan.

Edit: Se ettei LAN-valo pala mutta Bluetooth-yhteys ilmeisesti syntyy kun Install Helper-sovellus käynnistyy viittaisi siihen että virta tulee mutta PoE-injektorin ethernet-puoli ei toimi kun kerran molemmat ethernet-kaapelit ovat kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:
En saa vaan purkkia yhditettyä mesh-reitittimeen, enkä edes suoraan koneeseen RJ45 piuhalla, tuohon purkkiin ei missään kohtaan syty se LAN-valo, pitäisikö?

Syttyy ja välkyttää valoa liikennöinnin mukaan, kunnes kaikki valot sammuvat 15min kuluttua oletusasetuksilla, ellei virransäästöä ota pois.

Kokeilisin vielä toisella RJ-45 -kaapelilla ja sen jälkeen sillä modeemin toisella pohjalevyllä/kaapelilla. Jos näistä mikään auta, niin vaikuttaisi vialliselta PoE injektorilta.
 
Syttyy ja välkyttää valoa liikennöinnin mukaan, kunnes kaikki valot sammuvat 15min kuluttua oletusasetuksilla, ellei virransäästöä ota pois.

Kokeilisin vielä toisella RJ-45 -kaapelilla ja sen jälkeen sillä modeemin toisella pohjalevyllä/kaapelilla. Jos näistä mikään auta, niin vaikuttaisi vialliselta PoE injektorilta.
Tuossa pysyy LAN valo täysin mykkänä, yritti sen liittää mihin vain.

Reitittimen ja tämän välillä kokeilin jo eri piuhaa ja koneen ja purkin välissä oli eri piuha, kolmella eri piuhalla siis jo yritetty.

Pitää vielä kokeilla sillä eri pohjalevykaapelilla.

Tuota PoE injektoria itselin aloin epäillä, jostain kun luin että siinä edeltävässä mallissa niitä on hajoillut.
 
Pitää illemmalla kokeilla kun pääsen kotiin.

Otin töistä lainaan samanlaisen purkin PoE injektorin, saan sillä kokeiltua lähteekö toimimaan.
Tuo on todennäköisesti FWA-laite, mikä menee lukkoon kun löytää verkon.

Oma laite alkoi hidastumaan etanaksi ja jouduin nollaamaan omani ja huomasin että oma reset-skripti ei enää toimi joten kirjoitin sen robustimmaksi, joten sinällänsä tuo on nyt helppo kiertää. Skripti löytyy täältä:


Käytännössä tuo siis tehdään näin:
1) SIM-kortti pois tai mikäli löytyy vanhentunut tms. joka ei pääse verkkoon niin parempi, tällä pääsee konffaamaan laitteen vapaammin
2) nollaa laite tehdasasetuksille painamalla reset-nappi pohjaan 3 sekunnin ajaksi
3) jos nyt pääset hallintaan (192.168.8.1) niin katso mikä firmware. Jos on esim.
MC889A_DNAY_B15_FWA niin se meinaa että tuon TR069-config pistää vehkeen säppiin kun se löytää verkon
4) aja skripti
Koodi:
python3 zte_exporter.py 192.168.8.1 1234 --reset True
ja tuo tulostaa nykyiset TR-069-arvot (ne voi joko tallentaa, mut ne tulee tehdasresetillä aina takaisin koska ovat firmikseen sisäänrakennettu) Ajamalla skriptin uudestaan voi varmistaa että ne tyhjenivät, esimerkiksi näin
Koodi:
$ python3 zte.py 192.168.8.1 1234 --reset True
Trying TR069 reset...
Current TR069 config:

{"cr_version":"","tr069_ServerURL":"","tr069_CPEPortNo":"8081","tr069_ServerUsername":"","tr069_ServerPassword":"","tr069_ConnectionRequestUname":"","tr069_ConnectionRequestPassword":"","wan_ipaddr":"127.0.0.1","tr069_PeriodicInformEnable":"1","tr069_PeriodicInformInterval":"7200","tr069_CertEnable":"1","tr069_DataModule":"TR181","tr069_Webui_DataModuleSupport":""}

---
Success!
5) konffaa laite loppuun, eli esimerkiksi jos olet suunnannut sen n78-mastoon niin antennien suuntaus automaatilta TX0/1 directional, APN:ään julkinen IP, jne. jne.

Pääsy laitteeseen pitäisi onnistua niin pitkään kunnes tehdasresetoit sen ja TR-069 tulee takaisin. Firmiksenpäivitys ei nollaa tuota (vielä) joten sen voi ihan huoletta päivittää kun uutta tulee tarjolle.
 
Tuo on todennäköisesti FWA-laite, mikä menee lukkoon kun löytää verkon.
Tässä taisi olla ongelma se, että MC889A ei anna mitään verkkoyhteyttä / IP:ta asiakaslaitteelle. Laite saattaa toki olla FWA firmiksellä jolloin hallintaan ei pääse, mutta LAN valon pitäisi kyllä syttyä.
 
Tässä taisi olla ongelma se, että MC889A ei anna mitään verkkoyhteyttä / IP:ta asiakaslaitteelle. Laite saattaa toki olla FWA firmiksellä jolloin hallintaan ei pääse, mutta LAN valon pitäisi kyllä syttyä.
Oma veikkaus on et jos laitteessa on lukittu kortti joka pyytää SIMiä ja hallinta on lukossa niin se vaikuttaa siltä että koko LAN-puoli kuin olisi rikki. Enpä muistanu kattoa tuota LAN-valon tilannetta kun vehjekset oli hetki sitten katonrajasta lattialla.
 
Oma veikkaus on et jos laitteessa on lukittu kortti joka pyytää SIMiä ja hallinta on lukossa niin se vaikuttaa siltä että koko LAN-puoli kuin olisi rikki. Enpä muistanu kattoa tuota LAN-valon tilannetta kun vehjekset oli hetki sitten katonrajasta lattialla.
Tuo on hyvä pointti. Install helper oli tässä kuitenkin ilmeisesti toiminut. En tosin tiedä, herjaisiko se jotain, jos lukitun kortin takia ei saisi ollenkaan yhteyttä mobiiliverkkoon. Tällöin signaalivalot palavat ainakin punaisena omassa laitteessa, samoin jos lukitus on tehty soluun, johon ei saa ollenkaan yhteyttä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
265 436
Viestejä
4 595 634
Jäsenet
75 634
Uusin jäsen
urrim6457

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom