ZTE MC7010 keskustelua

Liittynyt
30.11.2022
Viestejä
8
Täällä ei ollut vielä tietoa mitä tämä MC7010_DNA4_B12 päivitys toi tullessaan
Mulla on tuo nyt toiminut OK (Telian 4G-verkossa). Siltaavana tuo nyt on ollut, pakotettu bootti aamuyöstä ja ei aamuista pätkimistä enää.

Elisalla raportoitiin aiemmin vastaavia ongelmia B12 päivitykseen liittyen (MC7010_Elisa4_b12). Elisalla taitaa olla B13 jo (pienessä) jakelussa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.12.2022
Viestejä
3
Onkohan purkki sökö eli mc7010 pelkkä powervalo palaa, kun lyö piuhat kiinni. Ei pääse hallintasivulle eikä install helperilläkään bt:llä ota yhteyttä kun herjaa salasanasta (vaikka siitä purkin takaa se salasana otettu). Hard reset nappiin ei mitään reaktiota....? Lopetti toiminnan siis n. 3 vkoa sitten yön aikana, nyt hain toisen tilalle. Mutta saako vanhasta enää kalua vai vaan verkonpainoksi?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
Päivitys näyttää tulevan TR-069:sin kautta, ei sen normaalin automaattipäivityksen. Tölkki ei löytänyt mitään päivitystä vaikka kokeilin useampaan kertaan "Tarkista uusin versio" kautta. Automaattipäivitys pois päältä. Kun palautin alkuperäiset TR-069 asetukset sivulle /index.html#tr069config niin tölkki buuttasi muutama sekunnin sisällä ja alkoi päivittää itseään. DNA4_B12 tuli sitten käyttöön. En tehnyt vielä tehdasasetusten palautusta, vaan toistaiseksi mennään vanhoilla siltaavilla asetuksilla. Yleensä ZTE on seonnut jos tuota tehdas-asetusten palautus ja säädä kaikki käsin uudelleen rumbaa ei ole tehnyt. Ilmeisesti normaali ota ei tätä päivitystä kykene ajamaan joten homma hoituu TR-069 yli?
Tähän mennessä toiminut ok. Annoin päivittää, käynnistymisen jälkeen tarkistin asetukset ja buuttasin uudestaan. Toiminut tuosta lähtien täydellä nopeudella, kuten se B09 versiokin. Speedtest antaa 400/100 liittymälle 350/130, tällä alueella DNA 5G alkaa selkeästi ruuhkautumaan, täydet saa vain yöllä.

B09 vaati jumimisen takia buutin 1-2x /kk, katsotaan miten tämä B12 pärjää tältäosin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
Onkohan purkki sökö eli mc7010 pelkkä powervalo palaa, kun lyö piuhat kiinni. Ei pääse hallintasivulle eikä install helperilläkään bt:llä ota yhteyttä kun herjaa salasanasta (vaikka siitä purkin takaa se salasana otettu). Hard reset nappiin ei mitään reaktiota....? Lopetti toiminnan siis n. 3 vkoa sitten yön aikana, nyt hain toisen tilalle. Mutta saako vanhasta enää kalua vai vaan verkonpainoksi?
Se resettinappi on tunnoton/jäykkä. Painetaan kun laite on sähköissä. Muutamia juttuja on ollut että se poe poweri hajoaa, eli kannattaa kokeilla toisella powerilla ettei vika ole powerissa. Jos noilla ei tokene niin sitten tuo on verkopainoa. Sisältä tuskin löytyy mitään parempaa resettinappiakaan ja jos tuon saisi johonkin recovery tilaan niin ZTE tuskin jakaa työkaluja laitteen pelastamiseen.
 
Liittynyt
27.12.2018
Viestejä
2 076
Yleisesti ottaen factory reset -nappi voi toimia parhaiten silloin, kun sitä painetaan jo ennen virransyöttöä ja painetaan sitten jonkin aikaa, kun laite boottaa. Bootloader on yleensä paremmin suojattu kuin varsinainen OS. Jos OS sekoaa bootin jälkeen, se ei enää ole lukemassa reset-nappia ja mitään ei tapahdu, vaikka sitä painelee
 
Liittynyt
04.12.2022
Viestejä
3
Se resettinappi on tunnoton/jäykkä. Painetaan kun laite on sähköissä. Muutamia juttuja on ollut että se poe poweri hajoaa, eli kannattaa kokeilla toisella powerilla ettei vika ole powerissa. Jos noilla ei tokene niin sitten tuo on verkopainoa. Sisältä tuskin löytyy mitään parempaa resettinappiakaan ja jos tuon saisi johonkin recovery tilaan niin ZTE tuskin jakaa työkaluja laitteen pelastamiseen.
Juu, virrat päällä ei tapahdu mitään eikä toinen powerikaa n auta....
 
Liittynyt
02.02.2019
Viestejä
53
Laitteen hard resetin ytimessä. Se auttaa yleensä, kunhan sen osaa tehdä. Kansi auki virrat päälle, tikku inessa. boom.
 
Liittynyt
04.12.2022
Viestejä
3
Laitteen hard resetin ytimessä. Se auttaa yleensä, kunhan sen osaa tehdä. Kansi auki virrat päälle, tikku inessa. boom.
Eipä vaikutusta, vaikka painaa pohjaan ennen kuin laittaa virran ja pitää tai sitten virran ollessa päällä, vain powervalo palaa koko ajan, ei muuta reaktiota
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
No nyt yhteys sitten alkoi pykimään:
1670612804841.png

ZTE:n oman tiedon mukaan yhteys on ollut pystyssä aamu yhdeksästä lähtien mutta eipä tuossa päivällä Google ole vastaillut pingiin. Ysiltä oli myös julkinen ip vaihtunut mutta nuo päivällä tulleet katkot ei johtaneet ip:n vaihtumiseen.

Pieni mahdollisuus että DNA:n verkko on sekoillut päivällä. Modeemi ei ole tässä välissä sammuteltu, eli on edelleen virroissa. Mutta jatketaan seurantaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
53
DNA4_B12 päivityksen jälkeen alkoivat vähintään kerran vuorokaudessa tapahtuvat rebootit.
 
Liittynyt
30.11.2022
Viestejä
8
DNA4_B12 päivityksen jälkeen alkoivat vähintään kerran vuorokaudessa tapahtuvat rebootit.
Kokeile tehdasasetusten palautusta, minulla tuo auttoi tuohon vikaan.

Elisalta tulossa uusi ohjelmistoversio (B13?)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 580
Onkos tohon jotain jippoa millä tuon saa päivittymään? (Telia versio täällä) Tarkista napilla tulee alemman kuvan ilmoitus joka ei kuitenkaan koskaan toteudu, vaan aina tulee tuo sama ilmoitus.

1671558246632.png


1671558271564.png
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
310
Viimeisin päivitys: 2022-09-26 14:51:21 eipä näy vieläkään telian purkkiin päivitystä.
 
Liittynyt
19.03.2021
Viestejä
82
Kysytään nyt sitten tässäkin ketjussa, että eikö tosiaan kellään muulla mennyt uppi rikki DNA:n 15.12 valtakunnallisen "huoltotyön" jälkeen? DL oikein hyvä, signaalit jopa paremmat kuin ennen lumia mutta 15.12 jälkeen upload putosi 60-75 -> 25-35. Combona B1+3+20+N28. Syy näyttäisi olevan siinä että B1 upload on 7-10 kun ennen "huoltotyötä" se oli n. 40.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
B12 softalla alkoi netti pikkuhiljaa tökkiä ja speedtest.net tulokset laskea. Uptime vajaat 300h, oireita tuli jo vähän aikaisemminkin. Töpselin tuuletuksella download korjautui, vaihteleva 100-300M muuttui täyteen liittymän 400M. Upload näyttää tosiaan olevan rikki, ei tule kuin 20-30M entisen 100M+ tilalla.

En ole päivityksen jälkeen tehnyt tehdasasetusten palautusta vaan mennään vanhoilla siltaavilla asetuksilla.

Näin tämän palstan kommenttienkin pohjalta vaikuttaa että tälläinen hitaasti kasvava jumittelu tuotiin kuviin mukaan B12 myötä. Kaatumataudin osalta en osaa sanoa vielä mitään varmaa, B09 jumi totaalisesti sen muutaman viikon välein.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
6 253


B12 firmiksellä, liittymä on 100M cäpätty 4G. En itse ole upissa huomannut eroa. Ainoastaan silloin uppi on huono jos ankkuriksi ottaa 700MHz jonka takia se taajuus on ittellä ruksittu pois käytöstä.

1671654266731.png
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
Upload ongelma johtunee DNA:n verkosta, joku muukin sitä valitteli. Taajuuksia voisi arpoa joten ollaan ihan samassa mobiilitilassa kuin ensin 3G:ssä, sitten 4G:ssä ja nyt 5G:ssä, eli muutaman kuukauden välein pitää vispata jotain että toimii asiallisesti. 4G listalla keikkuu tosiaan mukana 10M 800 bändi, tuon voisi blokkailla ja katsoa auttaako. Jäljelle jäisi sitten 2600, 2100 ja 1800.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 386
Kysytään nyt sitten tässäkin ketjussa, että eikö tosiaan kellään muulla mennyt uppi rikki DNA:n 15.12 valtakunnallisen "huoltotyön" jälkeen? DL oikein hyvä, signaalit jopa paremmat kuin ennen
420 Mbps / 137 Mbps näyttää speedtest. 400M 5G Dna.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
5 639
420 Mbps / 137 Mbps näyttää speedtest. 400M 5G Dna.
Dna:lla on vissiin todellisuudessa 150Mbit/s uppi. Itselläkin oli pari kk DNA mobiililaajakaista 5G 400m eli 400/100Mbit/s profiili. Ja testasin Oneplus Nord CE 5G puhelimella. Samantyylisiä saanut ZTE MC801A 5G-reitittimellä.

 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
5 639


B12 firmiksellä, liittymä on 100M cäpätty 4G. En itse ole upissa huomannut eroa. Ainoastaan silloin uppi on huono jos ankkuriksi ottaa 700MHz jonka takia se taajuus on ittellä ruksittu pois käytöstä.

Telialla on yli 450M liittymissä se 100Mbit/s uppi ja muissa max 50Mbit/s.
 
Liittynyt
30.11.2022
Viestejä
8
Palautin tehdasasetukset heti päivityksen jälkeen eikä harmillisesti auttanut.
Elisan ohje oli tällainen, josko se auttaisi myös DNA firmikselle
"Ongelma ratkesi ottamalla ZTE ulkoyksikön asetuksista ( lisäasetukset - muut - tr069config ) pois yhteyden säännöllinen ilmoitus (periodic inform). Kannattaa testata tulisiko tuosta mitään apua tähän ongelmaan."


Elisan ohje
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.05.2019
Viestejä
1 316
Dna:lla on vissiin todellisuudessa 150Mbit/s uppi. Itselläkin oli pari kk DNA mobiililaajakaista 5G 400m eli 400/100Mbit/s profiili. Ja testasin Oneplus Nord CE 5G puhelimella. Samantyylisiä saanut ZTE MC801A 5G-reitittimellä.
Ainakin omassa DNAn tonnisessa SIMmissä AMBR oli 1100/326.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
5 639
Ainakin omassa DNAn tonnisessa SIMmissä AMBR oli 1100/326.
Mutta tuleeko 1Gbit/s liittymällä yli 150M lähtevät nopeudet vai ei?
Ja mulla oli lähinnä se, että DNA huutelee virallisesti 400Mbit/s liittymällä 100Mbit/s vaikka sieltä tulee enemmän
 
Liittynyt
02.12.2019
Viestejä
89
Kun valitatte toimimattomuudesta niin muistakaa aina kertoa onko laite siltaavassa vai reitittävässä tilassa. Mikäli laite on siltaavassa tilassa niin ohjeistetaan joko vaihtamaan reitittävään tai sitten vain kärsimään. Mikäli laite on reitittävässä tilassa niin voidaan yhdessä jatkaa vian etsimistä. Täällä ja myös muualla on useasti todettu, että näiden mobiilivehkeiden siltaus on purkkaviritys joka ei vain toimi.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
Kun valitatte toimimattomuudesta niin muistakaa aina kertoa onko laite siltaavassa vai reitittävässä tilassa. Mikäli laite on siltaavassa tilassa niin ohjeistetaan joko vaihtamaan reitittävään tai sitten vain kärsimään. Mikäli laite on reitittävässä tilassa niin voidaan yhdessä jatkaa vian etsimistä. Täällä ja myös muualla on useasti todettu, että näiden mobiilivehkeiden siltaus on purkkaviritys joka ei vain toimi.
Tämä on se kriittinen huomio. Mobiiliverkon ja DHCP:n yhteensopimattomuus siltaavassa tilassa johtaa virityksiin. Tämä sitten toimii joidenkin palomuurien kanssa ja joidenkin kanssa se ei vain toimi teki mitä teki.

Omalla kohdalla siltaus toimii mutta itse tölkki ja verkko menettää yhteyden. Tölkin käyttöliittymä vastaa ja se valehtelee että yhteys on mutta edes tölkin oma ping ei sitten saa maailmalta vastausta. Eli radio-osa kaatuu, tilasta ZTE palautuu vain sähköt katkaisemalla(B09 softa). B12 softalla näyttää sille että se radio vielä pikkuhiljaa hidastuu ellet tuuleta töpseliä säännöllisesti. Kaksi radiotahan tuossa juttelee eli tölkki ja masto. Tiedä sitten onko vika siellä maston päässä vai tölkissä tai sitten kummassakin. Tuon päälle omalla alueella verkko alkaa kaiken lisäksi vielä ruuhkautua, eli tiettyihin kellonaikoihin bitti liitää huonosti.

Tyypillinen mobiiliverkon pääte, toimii sillä 99% tasolla mutta se 1% harmittaa ja aiheuttaa aina ylimääräistä jumppaa. Sama se on ollut 3G, 4G ja nyt 5G laitteissa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
53
Mikäli laite on siltaavassa tilassa niin ohjeistetaan joko vaihtamaan reitittävään tai sitten vain kärsimään.
Oma purkki meni täysin jumiin vpn liikenteestä siltaavana. Joutui aina käymään reset napilla koska virtojen katkaisukaan ei auttanut.
 
Liittynyt
07.05.2018
Viestejä
255
Oma purkki meni täysin jumiin vpn liikenteestä siltaavana. Joutui aina käymään reset napilla koska virtojen katkaisukaan ei auttanut.
Paskahan tuo purnukka on, en itse ymmärrä miksi sitä pitäisi käyttää edes siltaavana, koska sitä se ei kuitenkaan oikeasti ole. Kaikki turhat toiminnot kun napsii pois niin saattaa hetken toimia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 580
Saisko for dummies ohjeet tuon purkin konffaamiseen niin että se on reitittävänä ja tuo siltausongelma-pätkiminen poistuisi? Eli mitä tohon ztehen pitää konffata ja mitä reitittimeen pitää konffailla. Tuonhan ohjeenhan voisi pistää vaikka aloitusviestiinkin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
892
Paskahan tuo purnukka on, en itse ymmärrä miksi sitä pitäisi käyttää edes siltaavana, koska sitä se ei kuitenkaan oikeasti ole. Kaikki turhat toiminnot kun napsii pois niin saattaa hetken toimia.
Kai minulla sitten on joku maaginen ihmeversio tai ne paskat purnukat ovat DNA:n myymiä?
Minulla on Elisan myymä MC7010, Elisan 5G-liittymä ja tuo yhdistelmä on toiminut hienosti jo melkein 1,5 vuotta. pfSense (MiniPC.llä) palomuurina ja ZTE sillattuna.
 
Liittynyt
18.10.2021
Viestejä
13
Aiemmista ZTE:n tuotteista oli vain harmia... Mutta tämä, se on pian vuoden toiminut erinomaisesti. MC7010 paras mokkula tähän mennessä, ylivoimaisesti. Nopeudet vähintään riittäviä. Naapurustoon verrattuna ylivertaisia. Mikään palveluntarjoaja ei täällä oikein kuulu ja toimi kunnolla ja toimintavarmasti. Nyt on mennyt vuosi ehkä neljällä rebootilla. Osa ongelmista on voinut johtua myös sisällä olevasta reitittimestä, tai noiden yhteisymmärryksestä. Esim. kesä/talviaikaan siirtymisen aikaan sattui että netti katkesi. Molempien laitteiden uudelleen käynnistys auttoi tuolloinkin.
Jouluaatto klo 14, tulos yli 200 M. Sattumoisin testasin juuri tänään. Tänne sattu toisenlainen DNA:n myymä ZTE:n maanatai kappale. Mukavat joulut samalla kaikille.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
6 253
Kai minulla sitten on joku maaginen ihmeversio tai ne paskat purnukat ovat DNA:n myymiä?
Minulla on Elisan myymä MC7010, Elisan 5G-liittymä ja tuo yhdistelmä on toiminut hienosti jo melkein 1,5 vuotta. pfSense (MiniPC.llä) palomuurina ja ZTE sillattuna.
Itte kanssa kummastellut miten paljon porukalla tuntuu olevan ongelmia. Ittellä ainut ongelma on ollut toi siltaavan tilan temppuilu sen jälkeen kun firmis päivittyi dna:n b09 versioon. Tällä uusimmalla en ole jaksanut vielä kokeilla. Töpselin tuuletusta ei tule harrastettua, ellei satunnaisia sähkökatkoja lasketa sellaiseksi.

Välillä miettiny että olisko ongelmat vain omaa kädettömyyttä että siellä on joku toinen laite sisäverkossa jakamassa dhcp:llä ip osoitteita myös joka sitten paskoo homman.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
823
Täälläkin toimii niin hyvin kuin mobiilinetiltä voi olettaa, eli joku 99% toimintavarmuus ollut viimeisen vuoden. Telia, DNA:n laite ja firmis, Mikrotikin reititin, käyttöpaikka ei vielä SYV:n piirissä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
53
Välillä miettiny että olisko ongelmat vain omaa kädettömyyttä että siellä on joku toinen laite sisäverkossa jakamassa dhcp:llä ip osoitteita myös joka sitten paskoo homman.
Täähän paskoo allensa kerran, pari vuorokaudessa vaikkei ole _mitään_ laitetta ollut kiinni :)
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
35
Onko niin, että jos on reititin moodissa niin mistään ei näe yhdistettyjä laitteita?
 
Liittynyt
25.08.2022
Viestejä
6
Saakohan tätä mitenkään toimimaan järkevästi siltaavassa tilassa? Tuo lease time on tosiaan nykyisellään 120 sekuntia, ja jossain vaiheessa laite aina vasta DHCPNAK kun reititin kyselee uutta IP-osoitetta. Tuon seurauksena reititin sitten menettää osoitteen WAN-puolelta ja kyselee sitä uudestaan ja homma toimii taas. Ärsyttää, että muutaman kerran tunnissa pätkäisee tuolla tavoin. Otin tcpdumpilla hieman talteen DHCP-paketteja reitittimen ja MC7010:n väliltä, niin siellä tosiaan näkyy, että MC7010 herjaa, notta "lease not found". Eli onko tuo firmware vaan jotenkin paska vai voisinkohan säätää reittimen DHCP:tä toimimaan niin, ettei tuo pätkisi...

1672588820557.png


Edit: Kyseessä firmware MC7010_DNA4_B12_FWA ja DNA:n liittymä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Saakohan tätä mitenkään toimimaan järkevästi siltaavassa tilassa? Tuo lease time on tosiaan nykyisellään 120 sekuntia, ja jossain vaiheessa laite aina vasta DHCPNAK kun reititin kyselee uutta IP-osoitetta. Tuon seurauksena reititin sitten menettää osoitteen WAN-puolelta ja kyselee sitä uudestaan ja homma toimii taas. Ärsyttää, että muutaman kerran tunnissa pätkäisee tuolla tavoin. Otin tcpdumpilla hieman talteen DHCP-paketteja reitittimen ja MC7010:n väliltä, niin siellä tosiaan näkyy, että MC7010 herjaa, notta "lease not found". Eli onko tuo firmware vaan jotenkin paska vai voisinkohan säätää reittimen DHCP:tä toimimaan niin, ettei tuo pätkisi...



Edit: Kyseessä firmware MC7010_DNA4_B12_FWA ja DNA:n liittymä.
Onko jokin erityinen tarve, miksi laite oltava siltaavassa tilassa? Siltatilahan mobiiliverkon kanssa on aika viritelmä DHCP:n puutteen vuoksi (IP jaetaan modeemille muuta kautta jo ennen datayhteyden aukeamista ja IP voi vaihtua lennosta toiseen).

Varmin ratkaisu on laittaa modeemi reitittäväksi, omalle reitittimelle kiinteä IP modeemin alueelta ja modeemiin DMZ päälle reitittimen IP:hen. Saa tuon DHCP-purkkaviritelmän välistä pois.

Näistä oli vasta toisessa ketjussa juttua: ZTE MC8020 5G/4G-reititin
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
310
vissiin eri firmis vaikuttaa tohon, mulla on nyt toiminu siltaavana ilman pätkimistä tosi pitkään.
 
Liittynyt
25.08.2022
Viestejä
6
Onko jokin erityinen tarve, miksi laite oltava siltaavassa tilassa? Siltatilahan mobiiliverkon kanssa on aika viritelmä DHCP:n puutteen vuoksi (IP jaetaan modeemille muuta kautta jo ennen datayhteyden aukeamista ja IP voi vaihtua lennosta toiseen).
Ei kaiketi varsinaisesti mitään erityistä tarvetta. Lähinnä muutin valokuitukohteesta mobiilidatakohteeseen ja laitteiden siirto olisi mennyt näppärästi suoraan ilman mitään muutoksia, jos tuo silta olisi pelannut. Ja muutenkin kaksinkertaisen NATin tekeminen tuntuu tarpeettomalta. Ehkäpä se kuitenkin tuolla DMZ-konffilla toimii riittävän hyvin. Täytyypä kokeilla sitä vielä. Tosin nyt kun vaihdoin laitteen reitittäväksi, ei se enää vastaa 192.168.8.1-osoitteesta kuin hetken virran käynnistämisen jälkeen. Sen jälkeen menee webbihallinta pimeäksi. Laite vastaa kyllä pingiin tuolla 192.168.8.1 IP-osoitteella. Konffasin oman OpenWRT-reitittimen WAN-osoitteeksi 192.168.8.2.

En äkkiseltään hahmota miten tuo siltaaminen olisi nyt mahdotonta toteuttaa softalla, ei se nyt mikään ameriikantemppu pitäisi olla - siinä missä NAPT:kaan (+DMZ) joka tuossa reittävässä tilassa joudutaan hanskaamaan. Käytännössä kaksi sääntöä: jos DHCP-paketti tulee sisään LAN-interfacesta, käsittele se lokaalisti ja loput paketit sitten vaan enkapsuloidaan GTP-pakettiin ja työnnetään ulos. Enemmän musta tuntuu, että purkin DHCP on kustu ZTE:n poikain toimesta, kun tosiaan alkaa antamaan tuollaista "lease not found" herjaa.

Ainakin ADSL-päätelaitteet osasivat sillata joskus 2000-luvun alussa noita PPP-pohjaisia yhteyksiäkin ihan hyvällä menestyksellä, vaikka vähän samanlaisesta virityksestä siinäkin oli kyse.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
6 253
Saakohan tätä mitenkään toimimaan järkevästi siltaavassa tilassa? Tuo lease time on tosiaan nykyisellään 120 sekuntia, ja jossain vaiheessa laite aina vasta DHCPNAK kun reititin kyselee uutta IP-osoitetta. Tuon seurauksena reititin sitten menettää osoitteen WAN-puolelta ja kyselee sitä uudestaan ja homma toimii taas. Ärsyttää, että muutaman kerran tunnissa pätkäisee tuolla tavoin. Otin tcpdumpilla hieman talteen DHCP-paketteja reitittimen ja MC7010:n väliltä, niin siellä tosiaan näkyy, että MC7010 herjaa, notta "lease not found". Eli onko tuo firmware vaan jotenkin paska vai voisinkohan säätää reittimen DHCP:tä toimimaan niin, ettei tuo pätkisi...



Edit: Kyseessä firmware MC7010_DNA4_B12_FWA ja DNA:n liittymä.
Kiitti tästä. Edellinen firmis teki ihan samaa jonka DNA:n aspaan keväällä raportoin että DHCP NAK pukkaa. Tuossa loppukesästä aspa soitteli asiaan liittyen ja kertoili että syksyllä firmiksessä asia pitäisi olla korjattu. Selkeästi ei ole, eli se purkin IP osoitetta peilaava DHCP viritelmä on edelleen rikki.

EDIT: Jaa sullakin OpenWRT toisessa päässä. Oliskohan tuon purkin ja OpenWRT:n kanssa jotain ongelmaa tuon peilaushärvelin kanssa tullot viimeisissä firmiksissä kun toiset taas kertoilee että siltaavana toimii ongelmitta. Ittellä toi siltaava toimi ongelmitta syksystä 2021, kevääseen 2022 jolloin tuli B09 firmis.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Ei kaiketi varsinaisesti mitään erityistä tarvetta. Lähinnä muutin valokuitukohteesta mobiilidatakohteeseen ja laitteiden siirto olisi mennyt näppärästi suoraan ilman mitään muutoksia, jos tuo silta olisi pelannut. Ja muutenkin kaksinkertaisen NATin tekeminen tuntuu tarpeettomalta. Ehkäpä se kuitenkin tuolla DMZ-konffilla toimii riittävän hyvin. Täytyypä kokeilla sitä vielä. Tosin nyt kun vaihdoin laitteen reitittäväksi, ei se enää vastaa 192.168.8.1-osoitteesta kuin hetken virran käynnistämisen jälkeen. Sen jälkeen menee webbihallinta pimeäksi. Laite vastaa kyllä pingiin tuolla 192.168.8.1 IP-osoitteella. Konffasin oman OpenWRT-reitittimen WAN-osoitteeksi 192.168.8.2.

En äkkiseltään hahmota miten tuo siltaaminen olisi nyt mahdotonta toteuttaa softalla, ei se nyt mikään ameriikantemppu pitäisi olla - siinä missä NAPT:kaan (+DMZ) joka tuossa reittävässä tilassa joudutaan hanskaamaan. Käytännössä kaksi sääntöä: jos DHCP-paketti tulee sisään LAN-interfacesta, käsittele se lokaalisti ja loput paketit sitten vaan enkapsuloidaan GTP-pakettiin ja työnnetään ulos. Enemmän musta tuntuu, että purkin DHCP on kustu ZTE:n poikain toimesta, kun tosiaan alkaa antamaan tuollaista "lease not found" herjaa.

Ainakin ADSL-päätelaitteet osasivat sillata joskus 2000-luvun alussa noita PPP-pohjaisia yhteyksiäkin ihan hyvällä menestyksellä, vaikka vähän samanlaisesta virityksestä siinäkin oli kyse.
Kyllä purkin webbihallinta toimii reitittävänäkin ihan normaalisti. Eihän ole samaa aliverkkoa jossain LAN-puolella, meneehän paketit reitittimeltä oikeaan osoitteeseen eikä ole se reititin modeemin sijaan mikä vastaa?

Eri valmistajilla on vähän erilaisia toteutuksia tuosta silta/IP passtrough -tilasta, mutta käytännössähän siellä monenmoista osoitemuunnosta on taustalla. Suurin ongelma vaan on tuo DHCP, koska standardissa ei ole tukea osoitteen vaihtamiselle lennosta, niin leasetimen on oltava melko lyhyt tai muuten on tiedossa pidempi katko osoitteen vaihtuessa.

Noissa PPP-yhteyksissäkin todennäköisesti on IP-osoite varattu MAC-osoitteen tms. perusteella eikä satunnaisesti arvottu joka yhteydenotolla mobiilityyliin. Kun osoite ei mobiilin lailla vaihdu miten sattuu, niin DHCP toimii kuten se on suunniteltukin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
622
Laitetaan nyt positiivinnenkin huomio, eli noin pääsääntöisesti kun kaikki toimii, niin ihan hyvät lukemathan tämä ZTE tarjoilee:
1672663013965.png

Liittymä siis DNA 400/100. Palomuurina välissä Ciscon EA8300 OpenWRT:llä, ZTE siltaavana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.08.2022
Viestejä
6
Kyllä purkin webbihallinta toimii reitittävänäkin ihan normaalisti. Eihän ole samaa aliverkkoa jossain LAN-puolella, meneehän paketit reitittimeltä oikeaan osoitteeseen eikä ole se reititin modeemin sijaan mikä vastaa?
Ei ole kyllä missään muualla tuota osoitetta ja webbihallinta tosiaan vastaa noin ensimmäisen minuutin purkin käynnistämisen jälkeen, mutta muuttuu mykäksi kun datayhteys on auki. Erikoista taas... Vastaa kuitenkin esim. pingiin koko ajan.

Eri valmistajilla on vähän erilaisia toteutuksia tuosta silta/IP passtrough -tilasta, mutta käytännössähän siellä monenmoista osoitemuunnosta on taustalla. Suurin ongelma vaan on tuo DHCP, koska standardissa ei ole tukea osoitteen vaihtamiselle lennosta, niin leasetimen on oltava melko lyhyt tai muuten on tiedossa pidempi katko osoitteen vaihtuessa.

Noissa PPP-yhteyksissäkin todennäköisesti on IP-osoite varattu MAC-osoitteen tms. perusteella eikä satunnaisesti arvottu joka yhteydenotolla mobiilityyliin. Kun osoite ei mobiilin lailla vaihdu miten sattuu, niin DHCP toimii kuten se on suunniteltukin.
Kyllä nuo PPP-yhteydetkin antoivat eri IP-osoitteen joka kerralla kun yhteyden muodosti (PPP:tähän käytettiin aikanaan myös soittosarjayhteyksissä, joihin modeemeilla soiteltiin ja aina ne antoivat eri osoitteen). Ainakin Saunalahti aikanaan myi ADSL-liittymiinsä kiinteää IP-osoitetta, jolloin PPP:n yli sai saman IP-osoitteen aina.

Mietin sellaistakin vaihtoehtoa, että jos leasetime olisi reilusti pidempi, mutta aina kun WAN-yhteys menee poikki käyttäisi ZTE:n purkki LAN-puolen alhaalla, niin ainakin suoraan siihen kytketty reititin rupeisi taas kyselemään IP-osoitetta uudestaan interfacen noustessa ylös. Toki jos välissä on kytkin, ei tämä auttaisi, kun yhteys ei menisi fyysisesti alas OpenWRT-reitittimen suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.08.2022
Viestejä
6
Laitteen resetoimalla korjautui tuo webbihallinnan temppuilu. Nyt sain reitittävään tilaan ihan toimivan webbihallinnan kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
364
Onko joku onnistuneesti ratkaissut ps5 ja nat ongelmat kyseisellä modeemilla + mesh wlan jakoboksilla.
Nat 1 tätä ei ilmeisesti saa?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 441
Viestejä
3 496 054
Jäsenet
62 337
Uusin jäsen
matiaseh

Hinta.fi

Ylös Bottom