YT:tä pukkaa ja Suomi nousuun

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kyyninen tohveli, 19.10.2016.

Tagit:
 1. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Kyllä se hyödyn maksimointi on järkevää. Kun vain hyödyt "jotain", niin luultavasti kilpailijat maksimoi hyödyn ja kohta olet vaikeuksissa / konkassa...

  Mitä enemmän firma tuottaa, sitä arvokkaampi se on. Mitä paremmat tunnusluvut, sitä paremmilla ehdoilla saa lainaa. Mitä arvokkaampi firma, sitä kiinnostavampi se on sijoittajien silmissä, jne.

  Näin toimii markkinatalous.
   
  Wizand ja himmeli tykkäävät tästä.
 2. rth

  rth

  Viestejä:
  424
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Maksimihyöty minimipalkalla. :cigar2:
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 3. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 502
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samaahan se työntekijäkin tekee: etsii työpaikan missä palkka on paras suhteessa duunin rasittavuuteen. Eli koittaa etsiä työpaikan jossa tekee ”eniten voittoa” itselleen.
   
  Wizand, Mechanical Man, himmeli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eihän tuossa olisi ongelmaa, jos tilanne olisi kaikille sama. Esim. terveyskeskus- ja työterveyslääkärit Intiaan videolinkillä 1000€/kk:ssa ja kokeita vaan viisinkertainen määrä; olisi kaikille paitsi Suomen lääkäreille suuri voitto. Mutta ei voi, koska lääkärit rahoillaan estää jo tarvittavan lääkärimäärän kouluttamisen siihen, että palkat laskisivat kilpailukykyiselle tasolle. Sama koskee myös muita suojatyöpaikkoja, lakimiehet jne, miksi vaatia tutkintoa ellei se toimi vain suojana siitä maksaneille? Markkinatalous kun hoitaa sen ettei huonosti alalla toimiva voi menestyä, jos kerran koulutus on niin tärkeää alalla menestymisen takia.
   
  Ihmemies ja taxman tykkäävät tästä.
 5. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Yrittää voi, mutta huonosti järjestäytyneillä työntekijöillä ei vaan ole mitään sanavaltaa vapaiden markkinoiden neuvotteluissa järjestäytyneitä työnantajia vastaan.
   
 6. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Jaa. Kummasti olen itse päässyt 100te vuosiansioihin ja vaimo 150te. Ei mulle joka paikassa näin paljoa maksettaisi. Monessa paikassa 20-30te vuodessa vähemmän. Olen nimittäin muutaman haastattelun käynyt. Sama vaimolla, neuvottelemalla palkka on n. 50te vuodessa enemmän kuin huonoilla neuvottelutaidoilla ois.

  Juu ei olla duunareita, mutta sekin on oma valinta useimmiten. Jotta saa paremmat neuvotteluasemat kuin joku perusduunari, yleensä koulua pitää käydä vähän amista enemmän. Valintoja, valintoja... :)
   
  sambba, Mechanical Man ja Vaakajenga tykkäävät tästä.
 7. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 502
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Duunari yrittää maksimoida omat tulonsa omien kykyjensä rajoissa. Firman omistajat koittavat maksimoida omat tulonsa samalla tavalla omien taitojensa ja resurssiensa puitteissa. Kumpikin on samalla tavalla ahne.
   
  Dääm ja Wizand tykkäävät tästä.
 8. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ja silti ilmeisesti on kova vastustus sen suhteen, että kaikki alat avattaisiin kilpailulle?
  Ei samalla tavalla, toinen onnistuu aina halutessaan.
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 9. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Jaa kuin? En ole tietääkseni koskaan sellaista kirjoittanut? Olen täysin vapaan markkinatalouden kannalla.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 10. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 689
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ihmettelin vaan miksi vastasit johonkin ihan muuhun kuin viestiini.
   
 11. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  ?
  Johon vastasit
  Johon laitoin ihan oman elämän esimerkkejä. Ei mun tai vaimon palkkoja mikään järjestö neuvotellut. Ihan itse ollaan omat palkat neuvoteltu työnantajien kanssa. Sen mukaan, mikä on meidän työpanosten arvo työnantajalle. Mun mielestä samasta asiasta puhutaan. Eli työntekijän mahdollisuudesta maksimoida oma palkkansa, samalla tavoin kuin työnantaja maksimoi voittonsa.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 12. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 359
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ex-ex firma jossa olin töissä, oli globaali yritys, suomessa meitä oli noin 150 työntekijää ja liikevaihto noin 35milj. Laman aikaan suomen osasto veti parhaiten, tehtiin tulosta mutta muut euroopan maat sukelsivat. Tuloksena yt:t koska globaalisti emme yltäneet tulokseen. YT:tä oli 10 vuoden aikana useita. Joka vuosi sijoittajat nostivat viivaa korkeammalle ja kas kummaa, taaskaan ei ylletty tavoitteisiin.
  No tällä hetkellä sen aikaisista oman osaston duunikaverista on enää muutama jäljellä ja loputkin ovat lähdössä toisaalle. Jopa äskettäin palkatut ovat irtisanoutuneet firmasta. Vähemmällä eikä välttämättä niin osaavalla porukalla pitäisi "saada tulosta". Normi tilanne siis.
   
  Oravamedian käpy tykkää tästä.
 13. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin minäkin luulin asian olevan, mutta sitten tulikin elämäntilanne, jossa piti saada pankista palvelua. Eipäs onnistukaan niin helposti.. Vähän sama asia kuin kaikkien yhteiskunnan tukien kanssa. Jos et itse tarvitse työttömyyskorvausta, niin tottakai se tuntuu liaan suurelta. Mutta jos sinun firmaasi sattuukin YT:t ja saat kenkää.. Mieli muuttuu nopeasti.

  Itse olen töissä saksalaisomisteisessa firmassa. Tällä hetkellä päällä on ylityökielto, matkustuskielto ja ankara kustannusseuranta. Ollaan kuulemma budjettia jäljessä (lukuja ei kerrota). Pahempaan ollaan menossa, pelkäämme. Kun oikeita lukuja ei edes kerrota, niin huhut jylläävät.. Yhteishenki ja moraali alkaa olla aika kuralla, henkinen hyvinvointi laskee, työpanokset laskevat kuin lehmän häntä.
   
 14. sledass

  sledass

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ai useimmiten on oma valinta, kun ihmiset on hiljaisia ja arempia ja huonompia sosiaalisissa tilanteissa. Että se on vain oma valinta, kunhan vain ryhtyy sosiaaliseksi tai käy koulua amista enemmän ja sen jälkeen rahahanat on auki, kunhan vain neuvottelee ne auki?

  Itse olen ihan itseni tarpeisiin riittävän toimeentuleva, eli keskinkertainen ja keskituloinen, mutta samalla olen myös kiittänyt onneani siitä, että olen luonteeltani sellainen, että tulen ihmisten kanssa toimeen. Hyvin lähellä on ollut, että ihmisvihaisuus olisi ajanut myös siihen epäsosiaalisempaan elämäntyyliin. Ja kun katsoo palkka- ja työttömyystilastoja, on helppo huomata, että se ei ole oma valinta useimmiten vaan on aika pitkälti riippuvainen myös henkilökohtaisista ominaisuuksista.
   
  varmaperquila, taxman, Mteho ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 15. rth

  rth

  Viestejä:
  424
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuka muu sen päätöksen sitten tekee omista valinnoista? Selkärangan voi kasvattaa tai sen voi suoristaa edes hetkeksi, kun neuvotellaan palkoista ja työehdoista.
   
  Vaakajenga ja Honzo tykkäävät tästä.
 16. sledass

  sledass

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse kuulun yhteen noista aloituksessa mainituista yrityksistä ja vaikka oma perse ei olekkaan tuolilla heilumassa, niin tiedän ettei meidän firman tunnollisimmilla työntekijöillä ei vain paukut riitä neuvottelemaan tällaisista asioista. Yhä pienenevän tuotantotekijöiden määrän pitää saada yhä kasvavan johtotason palkat maksettua, ja jos ei saada niin höylätään sitä alemman portaan henkilömäärää. Se porukka nyt vain on sellaista, että he tekevät mitä pyydetään ja ne on siinä hyviä.
   
 17. Raaka

  Raaka

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Nimenomaan. Mitä enemmän työantaja sinun työpanoksestasi hyötyy sitä enemmän työnantaja haluaa pitää sinut firmassa = neuvotteluvaraa palkkakeskusteluihin.
  Tietenkään tämä ei ihan kaikilla aloilla toteudu, mutta myöskin duunaripuolella pystyy neuvottelemaan itsellensä lisää liksaa jos firma näkee sinussa potentiaalia.

  On meidänkin firmassa ohjeistettu, että jos tietyt työntekijät tulevat palkankorotusta pyytämään niin X-määrä voidaan heti korottaa palkkaa ilman hyväksytystä ylempää. Ihan sillä kun tiedetään näiden duunareiden lähdön tekevän loven firman osaamiseen.

  Tietenkin harvoin sitä palkkaa maksetaan lisää, jos ei älyä pyytää.
   
 18. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kyl huomaa että sdp vetää hallitusta heti alkoi joka paikassa yt kierokset
  Aina sama homma kun vasemisto hallitus
   
 19. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 502
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitten varmaan vaihdat pankkiin jossa palvelua irtoaa paremmin?

  Kyllä ne pankit oppivat pitämään oikean palvelutason jos asiakkaat äänestävät kukkarolla.
   
  eba, Ihmemies ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 20. yksvaan

  yksvaan

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Itse koen, että monessa yrityksessä väkeä tulisi laittaa pihalle reippaasti ja maksaa vaikka tuplapalkka oikeasti osaaville, firman ydintoimintaan keskittyville ihmisille.

  Varsinkin konttorihommissa tuottavuusero voi olla huima kun suurin osa ei osaa edes tietokonetta käyttää kunnolla.
   
  VilEko, kunfu, PieniLäski ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  No tää hallitus on istunut niin vähän aikaa, sekin pääasiassa lomaa, että mennään vielä edellisen hallituksen budjeteilla. Mutta nekin oli kyllä ihan samaa vassarikamaa. Metroa, pikaraitiotietä ja muuta hukkaputkea pukkaa siihen malliin että kukakohan ne sitten lopulta maksaa. No arvaatte varmaan itsekkin.
   
 22. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 747
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
 23. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  629
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
 24. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Taitaa vielä nimenomaan noilla Uudenmaan tehtaan malleilla olla ongelmia? Ainakin niitä on saksassa katumaastureita jumissa odottamassa. En sitten tiedä onko sieltä tulleita vai mistä.
   
 25. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  519
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 26. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  816
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näyttää vahvasti siltä, että työvoimapula tulee pikku hiljaa helpottumaan.


  Irtisanomiset lisääntyivät alkuvuonna – määrä edelleen selvästi alle viime vuosien keskiarvon
   
 27. fokkusu

  fokkusu

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
 28. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kova meno :smoke:
   
  taxman, eba ja Ihmemies tykkäävät tästä.
 29. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Palkkaneuvottelut ovat alkamassa, niin silloin yleensä tulee YT buumi päälle.
   
 30. Zidalid Mostugir

  Zidalid Mostugir

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Meillä YT:t on joka vuotinen perinne, menipä firmalla hyvin tai huonosti. Tälläkin hetkellä odotellaan tuloksia, että jatkuuko työt ensi viikolla.
   
 31. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Missäs on postin seuraavat YT neuvottelut.
  Persaukiselle Pomolle kilisee hyvät boonukset ja kannustinpalkkiot,jokaisen yt neuvottelun päätteeksi.:geek:
  Eihän köyhällä pomolla ole,kun 82 000€ kuukausliksa ja luontaisedut päälle.:cigar2:
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
 32. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  842
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eihän nää koskaan mene reilusti. Raha ratkaisee, duunareilta yleensä pois. Kuitenkin toi koko kiky/24h vuodessa lisätyö rumba oli kyllä pohjanoteeraus. Lähinnä lisäsi työntekijöiden ketutusta. Olisko seuraavaksi johtajien päästä jotai kevennyksiä.
   
  varmaperquila, taxman, eba ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 33. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Noh oikeasti postilla on suunnitelmissa polkea 8000 ihmisen palkkaa 800:n sijasta: HS:n tiedot: Postin palkanalennukset koskisivatkin jopa 8 000:ta työntekijää – Pääministeri Rinne väläyttää ratkaisuksi ”tuntuvaa” kertakorvausta työntekijöille

  Saa nähdä lähtevätkö muutkin firmat mukaan. Jos sanotaan että palkka laskee huomisesta lähtien 30% kaikilla duunareilla, niin minkäs teet? Jos kaikki muut firmat laskee kanssa palkkoja. Pitäis kokonaan alaa vaihtaa. Moni taitaa vaan sopeutua tai tehdä itsarin.
   
  Trotor tykkää tästä.
 34. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 747
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Aika hurja luku, reilu promille Suomen väestöstä menettää siis tuloja tämän palkanalennuksen toteutuessa :(
   
 35. Taivaankulkija

  Taivaankulkija

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Onhan tuo järkyttävän iso lukumäärä sekä henkilökohtainen katastrofi heille, mutta samalla pitäisi miettiä sitä, että miksi meillä on kaksi erillistä tes:ta samaa työtä varten riippuen siitä onko työnantajasi julkinen vai yksityinen? Toinen tärkeä kysymys on siinä, että miten tes:ten ero voi olla noin suuri? Onko tuollainen järjestely enää nykymaailmassa järkevää?
   
  taxman tykkää tästä.
 36. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
 37. RDennis

  RDennis

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Niin tässähän ei ole kyse tessin vaihtamisesta vaan paikallisesti tessin päälle sovitun lisän poistamisesta yt:n seurauksena. Mielestäni parempi vaihtoehto kuin irtisanomiset. Huomatkaa liiton kommentit asiaan..
   
  Wizand tykkää tästä.
 38. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Juuh ja työnantajat toivovat toki, että yleissitovista päästäisiin eroon ja paikallissopimuksia tekemään. Totta kai sen vuoksi, että lopputuloksena on tuo, että ehtoja voi huonontaa "koska haluaa" eikä tarvitse säätää TES:n kanssa tai odotella seuraavaa neuvottelukierrosta. Paikallisen sopimisen lisääminen ei tarkoita sitä, että palkka tai ehdot tulisivat paranemaan.
   
  zepalus ja Räbätäti tykkäävät tästä.
 39. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Paikallinen sopiminen ei myöskään tarkoita, että työnantaja pystyy yksipuolisesti palkkaa tai työehtoja huonontamaan "koska haluaa". Tässä Kontiolahden tapauksessa on ollut huonot ehdot tehdyssä sopparissa, jos kerran työnantaja pystyy näin yksipuolisesti tekemään.
   
  taxman tykkää tästä.
 40. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 068
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Medisizen tapaus on jännä. Sinne kuitenkin kokoajan rekrytään porukkaa lisää sillä normi 11-13e tuntipalkalla. Kolmivuorotyö, kai siinä lisiä tulee. Jos duunari siellä tienaa sen ~32k vuodessa, niin siitä se 8K on aikamoinen pala.
   
  eba ja mörköläinen tykkäävät tästä.
 41. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
 42. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 359
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 43. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  721
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kerrankin levollisin mielin. Iskeköön mikä vaan lama, tai tuhat miljuunaa internettiä vaikka Ylilaudan käyttäjien aivoihin, niin ainakin HSL-alueella riittää bussien kuljettamista. Olipa sitten lama tai ei. Melkein pahalle tuntuis uudelleenkoulutukseni ko. ammattiin, jos ei tuntuis samalla niin hyvälle :cigar2:
   
  Trotor tykkää tästä.
 44. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näitä lamasta tai heikosta taloustilanteestas hyötyviä aloja on varmasti muitakin, olisi kivaa nähdä ekskustelua myös näistä. Bussimatkat varmaan vaan lisääntyy kun porukalla ei ole varaa ajella autoilla jokapaikkaan.