En tiedä valehteleeko autoni (Zoe), mutta viime talvena se ilmoitti keskikulutukseksi yleensä jotain 18-19 kWh/100 km (ilmastointi, radio ja jopa perseenlämmitin välillä päällä), kun ajelu oli lähinnä 80km/h kehäteitä ja 100 km/h moottoritietä, joskus sekaan myös hitaampaa taajama-ajoa.Helposti, olettaen keskinopeus 80-100 kmh ja ilmastointi päällä. Lämmityskaudella 25 kwh/100km on realismia, jopa virtapiheillä tapauksilla.
Nyt kesällä optimiolosuhteissa se tuntui pyörivän jossain 12-13 kWh/100km paikkeilla. Mutta kuten sanottu, en voi taata etteikö auto valehtelisi, ja puuttuuhan tuosta toki lataushäviökin, auto ilmoittaa vain kuinka paljon energiaa se on käyttänyt ladatusta akusta.
Ajoin viimeisen puolen vuoden aikana (tammikuu-kesäkuu) ehkä 16tkm, ja koko puolen vuoden ajalta lataussähkökuluni olivat n. 198 euroa, joka sisältää isännöitsijän 12,40€ laskutusmaksun. Hinta oli 19c/kWh sisältäen siirtomaksun ja verot, rahat menivät siis taloyhtiölle.
EDIT: Korjasin arvioitani puolen vuoden kilometrimäärästä alaspäin, vaikea arvioida tarkasti kun en älynnyt pitää kirjaa ja aika paljon ollut vaihtelua ajoissa kiitos koronan ja muutenkin...
Ei kiinnostu koska Mariinin hallitus teki päätöksen että ilmaista työpaikkalatailua ei toistaiseksi katsota verotettavaksi eduksi. Kyseessä tosin on määräaikainen päätös, jossain vaiheessa se tullee loppumaan, ja toki jos työntekijöiden autonlatailu alkaa työnantajan mielestä olla liian kallista, sitä saatetaan rajoittaa tai kieltää. Tietenkään työnantajan ei ole pakko tarjota ilmaista latausta.Ja nämä jotka nyt vinkuvat, että työnantaja maksaa ”ilmaiset” tankkaukset: sähkön hinnan noustessa verottaja kyllä kiinnostui tällaisista merkittävistä palkan ulkopuolisista eduista. Vaatii vähän pokkaa työnantajalta olla ilmoittamatta etua verottajalle, ja maksettavaa voi tulla jälkikäteen.
Oma työnantajani ei toistaiseksi ole koputtanut nokkaansa siitä että minä ja eräs toinen hidaslatailemme pihalla 8A tai 10A virralla, ihan luvan kanssa lataillaan.
Viimeksi muokattu: