Yleinen TV:n hankinta- & säätöketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja mnz, 19.10.2016.

 1. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Pitääkin vaania riittäiskö pokka 82 / 85 tuumaiseen Q7 jos sattuu sopivaa tarjousta kohdille.

  Onko tuota edes 85" koossa missään kun ei näy, 82" löytyy ainakin Gigantista.
   
 2. Johla

  Johla

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Samaa mieltä. S10e kuitenkin jälleenmyyntiarvoltaan 400 - 500€ välillä, joten jos sille ei ole tarvetta, niin TV:lle jää hintaa 1500 - 1600€. Samsung kuitenkin tarjoaa tuon S10e, minkä en uskoisi olevan jälleenmyyjältä katteista pois. Jäin pohtimaan tätä liian pitkäksi aikaa ja tarjous meni sivu suun.

  Noh, Black Fridayta ja 65'' OLED tarjousta odotellessa. :)
   
 3. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 492
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Ei ole, 82" on suurin malli.
   
 4. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Niinpä näkyy olevan, tuolla rtingsillä kummitteli myös 85".
   
 5. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  155
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Jos nyt välillä niistä säädöistäkin eikä aina pelkistä mallinumeroista. Satuin tuossa tarttumaan tarjoukseen ja päivitin kakkostelkkarin -> LG 32LM6300. Eihän tuo mikään high end taida olla, mutta kelpaa tarkoitukseensa oikein mainiosti. Onhan se tekniikka laukannut tässä aika vauhtia, kun talouden aiempiin ruutuihin vertaa. Kuvassa tosin yllättävän vähän eroa tuohon antiikkisempaan Sonyyn.

  Mutta siis ne säädöt. Ensin oman silmän mukaan ja sitten loppuviilausta varten hiukan googlausta. Näköjään päädyin pääpiirteittäin samaan lopputulokseen, eli kaikki dynaamiset paskat pois käytöstä ja mahdollisimman luomua ulos. Olihan se kuva "dynaamisella mustalla" ihan luonnottoman näköinen. Lätkäpeli oli pelipaitoja lukuunottamatta valkoista tai mustaa niillä kaupan säädöillä. Ja tummemmat pelipaidatkin tuppasivat näyttämään mustilta. Sitä vain jäin ihmettelemään, miksei kaikista sisääntuloista voinut "Vakio"-asetuksella deaktivoida esim. ns. leffatilaa kokonaan pois. Kai se insinööri on ollut sitä mieltä, että HDMI:hin kytketään DVD/BluRay, piste. Onhan mulla sellainenkin, mutta suurimman osan aikaa se toinen, missä on Chromecast. Pelastavaksi enkeliksi tuli kuva-asetus "Peli", jossa oli jo valmiiksi lähes kaikki kohdillaan. Kuvaa hiukan vaaleammaksi, lämpöisemmäksi ja vihreästä punaisempaan suuntaan, niin jo rokkaa. Tämä kokemus vahvistaa käsitykseni tuosta mustaakin mustemman mustan tarpeesta, jota mulla ei ole. Kyllä ne sävyt pitää näkyä muka-mustassakin. Äärettömän mustaa ei vain yksinkertaisesti ole reaalimaailmassa olemassa. Mieluummin ne harmaan sävyt "mustassakin" kuin ne tehdasasetusten tarjoamat dynamiikkasotkut.

  Mitä muita huomioita tulee, niin pari appsia piti käydä testaamassa. Areena ei vaan suostu yhteistyöhön. Kaikki menee hyvin katselun aloittamiseen asti, mutta tasaisin väliajoin kuva tökkää muutamaksi sekunniksi. Ulkoisen cc:n kautta ei mitään ongelmaa. Viaplay toimi hiukan paremmin, mutta käytettävyydessä häviää selkeästi kännykän appsille. Kaipaan siis aivan ehdottomasti täsmäkelausta, kun käyttö on suureksi osin NHL:n katselua jälkilähetyksenä. Kolme mainoskatkoa per erä ja parit erätauot pitää saada skipattua luotettavasti. LG:n kake on muuten kohtuuttoman tunnoton. Heikoin kake mun taulutelkkariaikana.
   
 6. Höyrykone

  Höyrykone

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Viimeksi muokattu: 26.10.2019
 7. GreenT

  GreenT

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  En voi suositella XF9005:sta pelikäyttöön. Siinä on liikaa input lagia (4K/60Hz - 24ms, 1080p/60Hz - 41ms). 120Hz tilassa input lagi on hyvä, mutta se ei auta PS4:lla. Testasin laitteen PS3:lla, jolla lägin huomasi heti. PC:llä pelaaminen 120Hz-tilassa tuntui sulavalle, mutta kuvanlaatu ei ollut paras mahdollinen. Tämä yhdistettynä hitaaseen Android-käyttikseen aiheutti palautusprosessin käynnistymisen.

  Ota Samsung pelaamiseen. Q70:sta kannattaa ilman muuta maksaa pari sataa enemmän.
   
  ForceX tykkää tästä.
 8. ForceX

  ForceX

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2019
  Ok. Kiitos vastauksesta. Kyllä sen verran paljon inputtia on tullu tuon Q70:n puolesta että pistän sellaisen tulemaan.
   
  JaySon tykkää tästä.
 9. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 263
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin no, PS4 Prolla taas voi käyttää 4K outputtia joten silloin input nopeampi.
   
 10. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Olisko jollakulla heittää vinkki-kikkaa tmv millä pääsisi eroon seuraavanlaisesta ARC-ongelmasta;

  Meidän Philips 8102 tekee aina niin, että päivän ekalla käynnistyksellä (tai jos laitteen boottaa android-valikosta, tai töpselistä) niin HDMI-CEC kyllä laittaa vahvarin (pioneerin joku vanha) päälle mutta ARC ei aktivoidu vaan äänet tulee tv:n kajareista. Asian saa korjattua sammuttamalla töllön stand-by:hin ja sitten virrat takaisin tai käyttämällä sourcea vahvarin hdmi-inputissa ja sitten takaisin haluamalleen hdmi-inputille.

  Epäilemättä kyse on vain hdmi/ARC:n yleisestä bugisuudesta, eteenkin eri merkkisten laitteiden välillä ja en usko, että tuohon mitään ratkaisua on mutta jos joku tunnistaa tuon ongelman ja on siihen löytänyt ratkaisun niin saa kertoa. Ei väliä vaikka olisikin eri tv merkki tai vahvari kyseessä. Esmes. auttoiko nougat --> oreo päivitys, tai uuden vahvarin hommaus, tai hdmi piuhan vaihto, tai hdmi portin vaihto, tai täysresetti kaikille tmv... Itsellä ei oikein aika riitä troubleshoottaamaan niin ajattelin täältä udella jos kävisi flaksi.
   
 11. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 084
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Kokeile ottaa molemmista vehkeistä töpselit irti ja annat hetken niille ilmaa. Sen jälkeen seinään ja vain TV:n kapulasta systeemi päälle.
   
 12. Husse

  Husse

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Oma 8102 ei 1,5 vuotta sitten ei aina toiminut Onkyon vahvarin kanssa ilman ajoittaista johtojen tuulettelua. Eräs TV:n päivitys (noin vuosi sitten) kyllä paransi toimintaa erittäin paljon. Nyt voisi sanoa että toimii kiitettävä- Oreolla.

  ARC:in kanssa saa yleensä tapella jotenkin. Esim edellinen Sony TV ei jutellut ollenkaan Sonyn vahvarin kanssa, ja vaihdoin vahvarin Onkyoon ja sen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa.
   
 13. XDream

  XDream

  Viestejä:
  767
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
 14. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Olen ravistellut huonot sähköt pois johdoista. Ei auta.


  Olen itse pitäytynyt viimeisimmässä nougat versiossa koska mitä luin oreo fw:stä niin siinä oli ainakin aluksi paljon ongelmaa. En vain ole ehtinyt nyt asennella oreota kun pitäisi kuitenkin resetoida varmaan koko laite sen jälkeen ja asennella kaikki appit uudelleen. Ehkä talvilomalla koitan tuohon tutustua.

  Tuo töllön uudelleen sammutus ja käynnistys on kuitenkin kohtuu pieni juttu minkä joutuu tekemään ehkä kerran päivässä niin olen elänyt sen kanssa vain.

  On mulla toinenkin ARC ongelma tuossa eli netflixin 4K materiaaleissa tuntuu ääni välillä töksähtelevän. Töllön bootti yleensä avittaa siihen. Voisi olla hdmi johtovikaa mutta mene ja tiedä.
   
 15. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  1 084
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Päivitä vaan. Ottaa sen viisi minuuttia. Ei sitä resetoida tarvitse, jos ei jotain ongelmaa päivityksen jälkeen tule. Tuohon on tullut kuitenkin jo melko monta päivitystä Oreon julkaisun jälkeenkin:https://www.download.p4c.philips.com/files/6/65pus8102_12/65pus8102_12_fhi_fin.pdf
   
 16. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos viikonloppuna uskaltaisi. Olen itse seurannut noiden eri firmwareiden ongelmia toengelin foorumilta:
  2017/18/19 - TPM171E - Toengels Philips Blog
   
 17. Husse

  Husse

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Anna mennä vaan. Itse olen päivittänyt aina kun uusi firmis tullut. Ei ole ollut mitään ongelmia niiden suhteen. Ja siis ei tarvitse kaikkea asennella uusiksi.
   
 18. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Usein kun vaihtuu android versio kokonaan niin olen oppinut kantapään kautta, että aina ei tarvitse olla ekana päivittämässä.
   
 19. Manala

  Manala

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Täällä ei muuten taida olla mitään erityisempää ketjua HDR:lle ja käyttökokemuksille siitä. HDR on tuntunut olevan viime vuosina näin keskustelun tasolla tosi iso juttu, mutta...

  Minä en jumaliste saa siitä yhtään mitään irti. Muita vastaavia käyttökokemuksia? Joo, telkkari on vain Sampan NU8000, mutta sen pitäisi silti olla rahvastöllöä (kuten vastaavia RU-malleja) parempi HDR:n toistossa. Ja kyllähän sen huomaa kun oikein katsoo ja tietää mitä katsoa, kuten esimerkiksi Blade Runner 2049:n katuvalotauluja, mutta ihan oikeasti, ei noiden asioiden ymmärtämättä jättäminen jättäisi mitään sellaista fiilistä, että jäisi jostain paitsi. Oikeasti pitää tietää mitä katsoo, että osaa edes ymmärtää, että voisi teoriassa jäädä jostain paitsi. Ja tollanen ei oikeasti mun mielestä ole mitään todellista kehitystä. Uusien asioiden ja tekniikoiden ja efektien pitäisi olla luokkaa "Oh, wow, nyt tajuan, hitto tää on siistiä".

  Ja tuon tyylisiä kokemuksia on sattunut useampia näiden kymmenien vuosien varrelle mitä on itse tullut harrastettua kuvaa ja äänentoistoa, mutta jotenkin tää HDR-hässäköinti näillä käytettävissä olevilla vehkeillä tuntuu ihan löysän vehkeen ujuttamiselta sinne, minne sitä ei alunperinkään pyydetty. Ei ole yhdenkään leffan kohdalla tullut sellaista fiilistä, että olisi jäänyt jostain paitsi ilman HDR:ää. Vastaavia tai päinvastaisia mielipiteitä asiasta? Jos jollain on joku ihan ilmiömäinen HDR-setuppi himassa, niin mielelläni tulen häikäistymään asiasta ja tuon vaikka pullon viiniä tullessani, jotta ymmärtäisin mikä tämä wow-efekti on mitä en ole toistaiseksi vielä ymmärtänyt.
   
  Frankie tykkää tästä.
 20. edup

  edup

  Viestejä:
  2 282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei satu olemaan kaapelinetti käytössä ja kaapelipistokkeen splitteri välissä? Mulla oli täsmälleen samanlaista oireilua oman TV:n (Samsung sekin) kanssa kun tuollainen jakopalikka oli hajonnut. En ihan ymmärrä mikä tuollaisessa ylipäätään edes voi hajota, niin ei ollut ihan ekana vianhakulistallakaan.

  Ja varmaan toisella antennikaapelilla testattu myös?
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2019
 21. Manala

  Manala

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Ne kylmäjuotokset voi aiheuttaa jos jonkinlaisia tuon kaltaisia hämmentäviä ongelmia.
   
 22. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  652
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Onko sulla Blade Runner 4k-blurayna tms? Netflixin versio on ainakin SDR 4k.

  Mutta niin, HDR näyttää hyvällä laitteella ja materiaalilla todella selvästi paremmalta kuin SDR, eikä se ole kovin mielipidekysymys. Nu8000, vaikka jonkinasteiseen HDR kykeneekin, jää aika kauas HDR optimeista niin värien, kirkkauden kuin kontrastinkin puolesta. Katsopa jotain hyvää HDR-matskua OLEDilla tai 9-sarjan QLEDillä, ja tee yleistävät päätelmät HDR-kuvasta vasta sen jälkeen. Esim. joku Altered Carbon on kyllä sellaista silmäkarkkia hyvällä laitteella, ettei siinä jää missään välissä vähääkään epäselväksi, mitä sillä HDR:llä saa kuvaan tuotua lisää. Siinä ei todellakaan ole kyse jostain marginaalisista jutuista, vaan ihan silkasta wow-efektistä.
   
  vipe, latee77 ja Cuthalu tykkäävät tästä.
 23. MAD

  MAD

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2018
  Kiitos Philips-vastauksesta @Asorb ja @HeEBELI
  Jää Philips vielä toistaiseksi siis vaihtamatta.
   
 24. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tummat kohtaukset ovat todella pimeitä, kirkas kirkasta ja värit ovat voimakkaammat, tämän huomaa jo q6 sampalla.
   
  Cuthalu ja latee77 tykkäävät tästä.
 25. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 695
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Mulla on tumma seinä TVn takana, pimeässä huoneessa kun katsoo HDR matskua UHD levyltä niin ei huomaa mihin TV (Sony 9405) loppuu ja seinä alkaa jos mustaa ruudulla, ja kirkkaissa kohdissa häikäistyy. Esim. Kingsmanissa autojen ajovalot pimeällä tuikkasi aina napakasti. Han Solossa kipinät yms. räiskyi myös näppärästi.

  Onhan noissa jo hurjasti enempi potkua kuin aikaisemmin. Huomaa heti kun in HDR päällä.
   
 26. VSPTT

  VSPTT

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Kyllä se valitettava tosiasia on, että Sampalla HDR matskusta pääsee nauttimaan vasta kunnolla Q-sarjalaisissa, ja niissäkin vasta Full Array -paneelien kanssa Local Dimmingillä. Edge Led ei vaan tekniikkana valitettavasti sovellu kunnolla siihen. Ero pelkästään Q60 ja Q70 paneelien välillä on valtava, puhumattakaan vaikka Q90 mallista.
   
 27. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 006
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  P*skat toi mitään rikki ollut vaan vika oli teliassa taas vaihteeksi.Niillä meni ilmeisesti koko kaapelitv eilen.
   
 28. Manala

  Manala

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  En oikein ymmärrä miten pimeästä saisi vielä pimeämpää HDR:n ansiosta. Päin vastoinhan se yleensä huudattaa dynaamisesti taustavaloa isommalla. Toki silmän aistima kontrastiero voi sitten saada sen pimeän näyttämään pimeämmältä, jos ruutu on paistanut juuri hetki sitten tuhannen nitin voimalla verkkokalvoa ruvelle.

  Minun ongelmani HDR:n suhteen vain on se, että en pysty kaipaamaan sitä millään tavalla SDR-tavaraa katsoessani. Huomaan kyllä tavallista kirkkaampana paistavat valonlähteet ruudulla ym. kun HDR:ää katsoo, mutta lähinnä koen ne ärsyttäviänä tai jopa kivuliaina ennemmin kuin kaivattuina.
   
 29. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Periaatteessa sen HDR:n pitäisi näyttää yleiskirkkaudeltaan samalta kuin SDR:n, vain valaistukseltaan ja väreiltään realistisemmalta. Leffojen tarinankerronta on usein tuntunut elokuvallisemmalta SDR-kuvaa katsellessa. Ehkä tämä tunne muuttuu ajan myötä.

  Rehellisyyden nimissä on myös sanottava, että kun XE9005:llä sain joskus päänsärkyjä HDR-leffan katsomisen jälkeen niin viimeisen ~vuoden aikana on tullut katsottua vähemmän HDR-materiaalia. Mutta minulla on joskus herkät silmät, ja PWM-taustavalokin saattaa ehkä aiheuttaa HDR-kirkkaustasoilla enemmän oireita? En ole ainakaan kuullut että tämä olisi ollut mikään yleinen vaiva.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2019
 30. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  609
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Täällä myös 55NU8005 ja ei oikein osaa sanoa, onko HDR hyvästä vai pahasta. Yritin saada Stranger Thingsiä näkymään HDR, mutta en vaan saanut toimimaan. Ekan kauden vaihtuessa toiseen, yhtäkkiä se HDR kytkeytyikin päälle eli ilmeisesti ei vaan ollut tuota ensimmäisessä kaudessa. Kuva on todella tumma, ja asetuksia on pitänyt säätää todella paljon, että näkee yhtää pimeitä kohtauksia. On kokeiltu rtingsin asetuksia ja säädetty itse, mutta ilman dynaamista kontrastia tuosta ei tule mitään. Ei ollut mitään odotuksia HDR suhteen, mutta onhan tuo perseestä, että kuva on huonompi HDR päällä...
   
 31. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laskemalla taustavalon kirkkautta pimeässä kohtauksessa.

  Hdr laajemman väriavaruuden erottaa vaikka ei vertaisi edes rinnakkain.
   
 32. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko kuva tumma taustavalo 50 ja local dimming medium asetuksella?
   
 33. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  609
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Täydet 50 on joo.
  Local dimming ei tunnu vaikuttavan, onko sitten pieni, vakio tai suuri.
  Kontrastin parannus vaikuttaa kuin yö ja päivä. Ekomode ei ole päällä.
   
 34. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kannattaa varmaan resetoida tv. Pimeiden kohtausten ei pitäisi olla liian pimeitä ellei katso täydessä valaistuksessa.
   
 35. Boogy

  Boogy

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitäköhän tuolle televisiolle tapahtui kun näyttö pimeni täysin kesken pelailun? Kaikki tapahtui niin nopeasti että ei oikein kerennyt edes tajuamaan mitä siinä tapahtui mutta muistan että ruutu ei pimennyt kaikkialta samaan aikaan vaan se tuntui etenevän oudosti siinä näytöllä ja lopulta oikeaan yläkulmaan jäi pienehkö alue sekunniksi joka pimeni sitten lopulta myös. Irrotin kaikki HDMI-laitteet ja kokeilin katsoa myös perinteisiä TV-kanavia mutta vain pelkkä ääni kuului. Nuo television taustavalot mitkä lie toimii kuitenkin normaalisti jos sillä on mitään merkitystä.
   
 36. rma

  rma

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  27.06.2019
  Amazonista saa edullisesti siistejä jalustoja.
   
 37. vipe

  vipe

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taisi mennä paneli. Omasta OLEDista meni ostoa seuraavana päivänä ja joku tuon tyyppinen efekti siinäkin näkyi juuri ennen totaalipimenemistä.
   
  Boogy tykkää tästä.
 38. vipe

  vipe

  Viestejä:
  526
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et ole kunnon telkkarilla sitten HDR:aa katsonut (oletan)? Ainakin OLEDilla kaikki HDR&Dolby Vision leffat sekä pelit on todella päräyttäviä, vielä näin vuoden jälkeenkin jaksaa hämmästellä. Todellakin "kaipaa" vastaavaa visuaalista silmäkarkkia niihinkin tuotantoihin, joissa sitä ei ole tarjolla. :)

  Edit: En kyllä itsekään ole HDR-sisältöä nähnyt ns. heikommilla telkkareilla, niin en osaa sanoa miltä se niillä näyttää, voihan se olla että eroa ei paljoa ole SDR:aan.
   
 39. Husse

  Husse

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Jaaha, telkku (PUS8102) saapui huollosta uuden paneelin kanssa ja haalean tummat läntit ovat poissa. Muuten hyvä, mutta sain tilalle kiiltokuva mustat. Eli harmaan sävyt jäi huoltoliikkeeseen. Sama vaiva kun Mikaelilla kaiketi. Ei kai auta laittaa huoltotikettiä menemään. Taas silmät vuotaa verta kun joutuu katselemaan vanhaa LG:n 42 tuumasta muutaman viikon.

   
 40. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  652
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Itsellä oli aikaisemmin Samsung KS8005 josta irtoaa kyllä pitkälti yli 1000nittiä kirkkautta, mutta HDR oli oletusasetuksilla lähes katselukelvottoman pimeä. Samalla kuitenkin taustavaloa herkästi hehkui niin, että musta oli selvästi SDR matskua huonompaa ja sinertävämpää. Jossain vaiheessa sitten ymmärsin, että se dynaaminen kontrasti täytyy pistää aika kovalle, minkä jälkeen pimeät kohtaukset selkenivät huomattavasti. Jostain syystä noissa Samsungeissa ainakin osassa ne HDR leffat tonemappautuvat törkeän hämäräksi ilman sitä dynaamista kontrastia.

  Mutta, ja tähän iso mutta. Kun siirryin LG B8 OLEDiin, ongelma katosi täysin. Osasyy voi olla Dolby visionissa joka tonemappaa tuon kirkkauden paljon paremmin TV:n speksien mukaissksi, mutta OLEDilla nuo Netflixin HDR leffat ja sarjat näyttävät yksinkertaisesti loistavalta ja siitä pimeydestä ei ole enää tietoakaan. Erityisesti hämärissä kohtauksissa se kuva on todella selvästi kirkkaampi ja miellyttävämpi katsoa kuin tuolla Samsungilla, jossa oli teoreettista kirkkautta varmaan tuplasti OLEDin verran. Tällä B8 nuo HDR versiot näyttävät ihan poikkeuksetta paljon paremmalta ja värikkäämmältä/kirkkaammalta kuin SDR:ssä. Vanhalla Samsungilla noin oli vain kirkkaimmissa kohtauksissa. Hämäräkohtaukset näyttivät oikeastaan aika huonolta.

  Dolby visioniin tuo voi liittyä siksikin, että Amazon Primen HDR (jossa ei ole DV-tukea) näyttää kyllä Netflixin vastaavaa hämärämmältä. Siellä puolella pidän OLEDissakin päällä dynaamista tonemappausta, joka tekee aika samaa kuin Samsungin dynaaminen kontrasti.

  PS. Ja tuosta HDR "musta on mustempaa", se ei ole formaatin vika jos telkkarin rauta ei kykene pitämään mustaa mustana. HDR:ssä on huomattavasti paremmin erottelukykyä tummissa sävyissä, ja siten pimeät kohtaukset eivät mene tukkoon/pikselimössöksi, vaan niissä on oikeasti yksityiskohtia ja luonnollisuutta.
   
  Cuthalu ja iltanen tykkäävät tästä.
 41. kuoris

  kuoris

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Itsellä pari kolme vuotta vanha perus LCD jossa on HDR10 niin kyllä se yllättävän hienolta näyttää jossain Altered Carbon tai Star Trek Discovery sarjassa. Efekti on välillä turhankin kirkas, voisi kuvitella että Dolby Visionilla OLEDin kanssa voi mennä överiksikin kun se muistaakseni mahdollistaa aika monta kandelaa enemmän. Ja monessa uudessa HDR tuotannossa viljellään auringonpaiste efektiä liikaakin, oli se pari kertaa hieno nyt lähinnä meh..

  3D TV on tainnut hävitä kuten joskus ennustinkin mutta HDR tekniikka on kyllä jatkossakin mukana.
   
 42. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  652
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Hyvä myös muistaa että HDR-toteutuksia on monenlaisia. Alkupään tuotannot kärsivät monesti liian överiksi vedetystä kontrastista, jossa esim. hahmojen kasvoista ei nähnyt mitään kun taustalla paistava taivas tai ikkuna oli törkeän ylikirkas. Sellaista kuvaa oli pidemmän päälle vain rasittava katsoa. Nykyään tunnutaan paljon paremmin ymmärtävän, että tuota HDR efektiä on parempi käyttää maltilla ja yrittää luoda kuvasta vain mahdollisimman luonnollinen. Ehkä karmein esimerkki huonosta HDR on Amazonin Goliath. Sisätiloihin sijoittuvat kohtaukset ovat kuin aurinkolasien läpi katsottuja, mutta jotkut valot puskevat sieltä seasta sitten niin lujaa kuin paneelista lähtee. Netflixin sarjoista esim Marvelien ekat tuotantokaudet olivat myös aika rasittavia katsoa. Ehkä edelleen paras (luonnollisin mutta silti näyttävin) sarja on Lost in Space. Siitä voisi moni masteroija ottaa mallia.
   
  Manala tykkää tästä.
 43. Manala

  Manala

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Kyllä NU8000 laskee sitä myös SDR-tavaralla. Huomasi vanhemmilla firmwareilla siitä surullisen kuuluisasta tekstitysongelmastakin, joka pumppasi taustavaloa. Jos ruudulla ei ole mitään mikä vaatisi kirkkaita pikseleitä, niin taustavalo viedään käytännössä nollille asti ja musta on niin mustaa kuin se ylipäätään voi olla.
   
 44. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Ei taida juuri muuta halppis 82" olla tarjolla kun Samsungin halvin sarja. Liekkö irtoaisi black fridayna jollain halvalla hintaa. Jos tippuisi 1500-1800e, tuskimpa kyllä. Nykyinen telkka halppis 65" samppa black fridayna ostettu 2v sitten, laatu riittänyt tässäkin hienosti, tuumia saisi olla enemmän.
   
 45. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  449
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuohon voisi lisätä, että Dolby Vision ei tarkoita ainuttakaan candelaa suurempaa todellista toteutuvaa kirkkautta, se on täysin paneelin kyvyistä kiinni. DV pystyy näyttämään 1:1 skaalan nollasta 4000(?) candelaan ja pystyy tekemään dynaamisen tone mappauksen, eli kukin skene voidaan sovittaa realistisemmin sellaistan telkkareiden näytettäväksi, jotka eivät pysty tuottamaan 4000 candelan huippukirkkautta. HDR10 sen sijaan määrittää yhden skaalan, jolla mennään elokuvan/sarjan jokaisessa skenessä riippumatta skenen aidosta kirkkaudesta.
   
 46. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Q6 hdr pimeäkohtaukset ovat pimeämpi kuin sdr materiaalissa.
   
 47. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends Team H2O

  Viestejä:
  3 338
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo HDR niin leffoissa kuin pelatessakin aika must-have kun sen kerran näkee ja kokee. Tosin kaipaa paikallishimmennyksen yltääkseen täyteen potentiaaliinsa.
   
 48. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Hintaluokasta löytyy myös LG 82UM7600
  LG 82UM7600 82" Smart 4K Ultra HD LED -televisio 1 999,00

  Displayspecifications väittää että kyseinen 82-tuumainen LG olisi VA-paneelilla (samanhintainen 86-tuumainen 86UM7600 sitten IPS:llä) - paneeli saattaisi jopa tulla samalta tuotantolinjalta kuin Samsungeissa
  82" LG 82UM7600PLB - Specifications
   
  Lassivv tykkää tästä.
 49. camel

  camel

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  18.04.2017
  Kuulostaa aika samalta mikä itselle kävi vuosi tai kaksi oston jälkeen omalla OLEDilla. Takuukin oli sopivasti mennyt umpeen, mutta pienen tappelun ja pompottelun , maahantuojan ja erinäisten muiden tahojen välillä, jälkeen meni takuun piikkiin. Aikamoista soutamista ja huopaamista oli kyllä, mutta hyvin hoidettu loppujen lopuksi.

  Ja tosiaan paneeli se taisi olla juurikin mikä mossahti kuten vipe tuossa jo mainitsikin.
   
 50. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Kiitoksia vinkeistä pitää laittaa seurantaan millä hinnalla keikkuvat black fridayna. Tuo 1999e 86" jos tiputtais viel hintaansa niin olis aika maukas.