Näinhän se on! Minäkin vielä kommentoin television katseluolosuhteiden merkitystä ja samalla suosittelen hyvää OLED-televisiota (kukin valitkoon mahdollisen merkin, mallin ja koon kuitenkin itse omien tarpeidensa mukaisesti).
Skenaariosta 3:
Osa elokuvista on kuvasuhteella, joissa ruudun ylä- ja alareunassa ei näytetä kuvaa.
- 1,85:1 – 35 mm:n laajakangaselokuva
- 2,00:1 – Superscope, Univisium (laajakangaselokuvaformaatteja)
- 2,20:1 – 70 mm:n standardi
- 2,35:1
- 2,39:1 (aiemmin myös 2,35:1) – CinemaScope, Panavision ja muut yhteensopivat laajakangaselokuvaformaatit
On myös vanhoja elokuvia, joissa kuvasuhde 4:3 tai noin 4:3, joissa mustaa on isot alueet sivureunoissa (ja se kuvasuhde, joka täyttää koko näyttöpaneelin, on toki
1,78:1 eli
16:9).
Se on mahtavaa, jos voi katsoa riittävän hämärässä tai jopa pimeässä elokuvaa tai tv-sarjaa, jossa on tummia ja mustia kohtia, kuten vaikkapa avaruus. Pelkästään se katsottava ohjelma näkyy, eikä silloin katsota tai edes nähdä laitetta eli televisiota tai sen kehyksiä, eivätkä ruudulla mahdollisesti mustana olevat reuna-alueet mitenkään erotu tai korostu. Ja tietysti mukaan kuuluu myös hyvä äänentoisto, mutta siihen tarvitaan muuta kuin litteiden televisioiden litteät kaiuttimet.
Foorumin aiheeseen palaten (television hankinta), niin OLED-tekniikka (ja sitä edeltänyt Plasma) on todellakin suositeltavaa, jos haluaa hyviä elokuvanautintoja (musta on mustaa). Tietysti jos katsoo vain värikkäitä ja valoisia lasten piirrettyjä tms., niin eihän sitten tv-tekniikalla tai katseluolosuhteilla ole mitään väliä. Ja kukin tietysti tekee mitä haluaa ja jos ei arvosta näitä asioita, niin olkoon arvostamatta.