Tuo hyvä kuvakin tuntuu olevan subjektiivinen ja katsojasta riippuva asia. Näillä foorumeilla ollaan ehkä hieman kriittisempiä asian suhteen. Kävin minäkin tuossa kesällä kaverin luona kun oli ostanut uuden ja hienon philipsin 65" television. Kauhean ylisaturoitunut ja yliterävöitetty kuva, ja lisäksi ips-paneeli jossa taustavalo täysillä. Mustat oli vaalea harmaita ja kauheaa valovuotoa ja cloudingia. Aivan kauheaa kuraa ja silti koko perhe ihasteli että kylläpä nyt on kuvalla kokoa ja näköä. Olisi siitä säätämällä paremman saanut mutta en kehdannut toisten iloa alkaa pilaamaan kun kovin tyytyväisiä tuntuivat olevan.
Vahva komppaus katsojien erilaisuudelle. Itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä LG:n 55" ips-nanocellissä on oikein hyvä kuva aurinkoisessa/valoisassa olkkarissa, katseluetäisyytenä 3-4 metriä. Käyttönä on 90% tv-kanavat, 5% PC ja 5% youtube/areena/vast. Verrokkina on vanha 40" 100Hz VA-paneelilla oleva Sony, niin uusi LG vie sitä ihan 6-0. Musta on oleellisesti mustempaa ja omaan silmään riittävän mustaa, kirkkaus ja kontrasti on paremmat, värit on nekin vahvemmat ja liike hyvää ja nykimätöntä vaikka onkin 50Hz paneeli. Asetukset on haettu rtingsin pohjalta, vakiona oli aikamoisen räikeä ja ylikirkas kuva. Tietysti rahalla saa parempaa, mutta tähän tilaan ja tähän käyttöön 4 kertaa kalliimmassa oledissa ei olisi 4 kertaa parempi katselukokemus. Pitää olla tyytyväinen, että käyttö on sellaista johon hyvän telkkarin saa halvalla.
TV-ohjelmia katsellessa tuntuu myös todella hurjilta nuo katseluetäisyyssuositukset, johtunee siitä että ne on tehty 4k-kuvan katseluun. Ihan eri asia onko katsottava kuva suunniteltu miljoonabudjetilla täyttämään koko näkökenttä pimeässä, vaiko kertomaan miten päivän urheilutapahtumat on menneet.
Täällä tuntuu kommenttien perusteella ihmiset hyvin pitkälti katsovan 4k-elokuvia pimennetyssä huoneessa ja pelaavan 120Hz näytönpäivityksestä hyötyviä nopeita pelejä. Olosuhteet ja käyttö vaikuttaa selvästi todella paljon tv:n vaatimuksiin, toiseen käyttöön huono telkkari on toiseen käyttöön hyvä ja päinvastoin toiseen hyvä on toiseen tonnin-kaksi ylihintainen. Tiedä sitten millainen on suomalainen keskiverto-katsoja, katsotaanko sarjoja, elokuvia, dokumenttejä, urheilua, pelikuvaa jne missä suhteessa ja missä olosuhteissa katsominen tapahtuu.
Kun seuraava Kuluttaja-lehti ilmestyy, siinä varmaan on tuo aiemmin mainittu kattava tv-vertailu. Siitä toivottavasti saa laajemman mittakaavan vertailua millaista kuvanlaatua ja katselukokemusta saa 500 eurolla, tonnilla tai kahdella. Ainakin testausperusteet näyttää järkeviltä, on monenlaista käyttöä otettu huomioon. Televisiot - Kuluttaja.fi