- Liittynyt
- 18.02.2022
- Viestejä
- 735
On se, Ylen tehtävä ei ole kerätä mahdollisimman laajaa yleisöä tai mahdollisimman paljon klikkauksia. Ylen rahoitus on taattu lainsäädännöllisesti ja sen tehtävä on määritetty lainsäädännöllisesti. Jos Ylellä on varaa mainostaa isolla rahalla (kilpaillakseen kaupallisten kanavien kanssa?) niin silloin on rahoituksessa liikaa löysää ja turha valittaa että jonkin sisällön hankkimiseen ei ole varaa jos hallitus leikkaa budjettia.Onko? Tuolla tavoitetaan kymmeniä-, jopa satojatuhansia potentiaalisia sisällönkuluttajia.
Kiitos selvennyksestä nimen alkuperästä. En ole määrittämässä termiä uudelleen, mutta jos minulta kysyttäisiin niin rynnäkkökivääri on kivääri joka on valmistettu rynnäkön tekemiseen. Itse en rynnäkkötarkoitukseenkaan käyttäisi sarjatulta joten itse kelpuuttaisin rynnäkköön myös puoliautomaattikiväärin mutta tämä taas ei liity rynnäkkökivääri-termiin mitenkään ja meni muutenkin minulta aika offtopiciksi Yle-ketjussaOlet käsittänyt väärin.
AR tulee firman nimestä, Armalite, yritys joka tekee tuota kivääriä.
Nimellä ei ole mitään tekemistä termin "assault rifle" kanssa.
Puoliautomaattikivääri ei ole rynnäkkökivääri, vaikka se ulkoisesti näyttää samalta kuin M16 - ja M4-rynnäkkökiväärit.
Ylenhän ei tarvitsisi tehdä mitään ohjelmistopäätöksiä katsoja- tai kuuntelijalukujen perusteella, eikä niin ole toimittu tässäkään tapauksessa. Suosittuja ohjelmia voidaan lakkauttaa koska kaupallista/liiketoiminnallista tavoitetta ei Ylellä ole vaan ainoastaan lainsäädännölliset tavoitteet.Vähän näissä päätöksissä tulee esiin, että Yle yrittää kovasti larpata kaupallista toimijaa mutta sitten kuitenkin päätökset nyt ei tunnu kaupallisiin mittareihin perustuvan.
Syy tähän Ylen tempoiluun lienee se, että liian paljon on eri johtoportaisiin päästetty aatteellisia nuoria naiiveja ihmisiä. He eivät ole tehtäviensä tasalla suhteessa Ylen lainsäädännölliseen tehtävään. He haluavat "pitää Ylen ajan tasalla" sillä riskillä, että Ylen journalistinen uskottavuus kärsii (on kärsinyt jo ja paljon mm. caset Libiso & Nyberg). Harmillista, että juontaja potkitaan pellolle totuuden kertomisesta heidän kyseenalaisesta aatteellisesta henkilöstökoulutuksestaan ja suosittu ammattitaitoisen juontajan ohjelma lakkautetaan yllättäen. Harmillista on myös, että julkisesti annetaan ristiriitaista signaalia rahoituksen riittävyydestä kun käytetään sisällön mainontaan suuria sumia, laitetaan ohjelmantekoon paljon enemmän väkeä kuin kaupallisilla kanavilla ja sitten valitetaan budjetin riittämättömyyttä.
Ylellä on jo pitkään panostettu paljon vähemmistöjuttuihin, koska ne ovat trendikkäitä tällä hetkellä ja asiaohjelmasisältö ei kiinnosta nuorimpia katsojia yhtä paljon. Ylen päättäjät tuntuvat elävän harhassa, jossa Yle kilpailee kaupallisten medioiden kanssa. Siitä kielii myös yksipuolinen uutisointi Usan tapahtumista. Hyvin yleisesti on tiedossa, että siellä on media jakaantunut kahteen poliittiseen leiriin ja silti Yle on tehnyt tietoisen päätöksen ottaa lähteekseen näistä vain toisen.
Kaikki tämä nakertaa heidän uskottavuuttaan ja johtaisi yksityisellä puolella ennen pitkää henkilöstövaihdoksiin ja linjauudistuksiin. Ylellähän tähän ei tosin ole tarvetta, sillä heidän ei tarvitse huolehtia kannattavuudestaan tai tuottavuudestaan.