- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 17 532
Aamulla kuulin uuden Yle radio ykkösen kolumnin:
Kolumnisti kysyy:Miriam Attiaksen kolumni: Keitä ovat Suomen historian vapaustaistelijat?
Jos historiasta on tarjolla vain yksi näkökulma, siitä ei opita mitään uutta. Silloin toistamme samoja virheitämme uudestaan ja uudestaan, pohtii Attias.yle.fi
"Mutta ainakin yhtä katsetta suomalainen keskustelu yhä kaipaa: millaisia kansalaisoikeuskamppailuja täällä on käyty? Ketkä ovat Suomen nelsonmandelat, martinlutherkingit ja rosaparksit? "
Voisiko joku mennä kertomaan hänelle, että meillä on ihan omat eugenschaumanit, simohäyhät, georgecehnroothit ja kullervorainiot, jotka kävivät omalla panoksellaan taistelua pahaa vastaan ja kaikki kärsivät?
Kullervo Rainio on aika tuntematon nykyään. Hänen omaelämäkertansa on luettavissa ilmaiseksi:
Kullervo Rainio - Polkuja ja risteyksiä – Ajatuspaja Libera
“Miksi tyhmyys saa niin suuren vallan politiikassa, selittyy sillä, että tyhmää johtajaa on suurten joukkojen helpompi ymmärtää kuin älyniekkaa”. Ajatuspaja Libera julkaisee psykologian professori ja ex-kansanedustaja Kullervo Rainion elämäkerran nostaakseen esiin niitä yhteiskunnan kipukohtia...www.libera.fi
Kuka valitsee nämä kolumnistit? Mitkä ovat valintakriteerit?
Nämä nykyiset kolumnistit ovat kuin olisi poimittu Voima-lehden avustajista.
En tiedä mutta ainakin tuo Miriam Attiaksen kolumni on erittäin hyvä. Että siinä ovat onnistuneet valinnassa. Maiden omat historiankirjoitukset yleensä juurikin kuvaavat tilannetta etenkin sen valtaväestön näkökulmasta, vielä juurikin niin, että keskittyvät niihin positiivisiin ja peittävät negatiiviset. Mutta myös nuo vähemmistöjen tarinat ovat tärkeä osa sitä maan historiaa, ja yleensä juurikin niistä löytyy ne synkemmät puolet joista valtaväestö yrittää hiljetä. Tuo romanien kohtelu on erittäin hyvä esimerkki tuosta. Kun muistelen niitä koulun historian tunteja, niin en kyllä muista että kyseisestä asiasta olisi hiiskuttukaan.