Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Minun mielestäni ilmastonmuutos on toki selvästi totta, mutta ihmisen vaikutus siihen huomattavasti pienempi kuin mitä väitetään.
Meinaavatko maksaa myös ne miljardit dollarit joka vuosi kehitysmaille sitä sopimukseen sisältyvää päästöavustusrahaa? Ja mistä ottavat ne rahat?
Miksi Trump planeettaa ajattelisi?mies kun ajattelee primääristi rahaa eikä näe sitä sijoituksena planeettaan.
Trump ei ole planeetan presidentti, vain Yhdysvaltojen.Tuskin, ei heillä sellaiseen ole rahkeita eikä myöskään velvoitteita. Lähinnä varmastikin pitävät kiinni päästötavoitteista, eivät rakenna uutta hiililauhdevoimaa, lisäävät uusiutuvia ja rajoittavat liikenteen päästöjä.
Ja ei Yhdysvallat nyt tämän päätöksen myötä ryhdy enempää päästöjä tuottamaan, mutta tuskin vähennyksiäkään tapahtuu samaan tapaan. Veikkaan että Trumpia närästi sopimuksessa eniten juuri kehitysmaiden ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön tarvittavat rahalliset panostukset, mies kun ajattelee primääristi rahaa eikä näe sitä sijoituksena planeettaan.
Planeetan tapahtumat eivät vaikuta Yhdysvaltoihin...Trump ei ole planeetan presidentti, vain Yhdysvaltojen.
Trumpin tehtävä on toimia mikä on parhaaksi hänen kotimaalleen. Trumpin tehtävä ei ole maailman pelastaminen teennäisillä haitallisilla sopimuksilla.Planeetan tapahtumat eivät vaikuta Yhdysvaltoihin...
Vähän niin kuin "Ei vain toimi Suomessa!"
Okei...
Joo toi Blurris lähtee nyt estolistalle. Ei tota trollia (tai todellista idioottia) jaksa katella.
Trump ei ole planeetan presidentti, vain Yhdysvaltojen.
Nämä Trumpista ulisijat voisivat myös selittää miten kiinassa tehdyt päästöt on parempia kuin USA:ssa tehdyt?
61 suurkaupunkia on jo ilmoittanut että Trump voi työntää irtautumisensa sinne missä aurinko ei paista, ja ne jatkavat ilmastosopimuksen noudattamista ilman liittovaltion apuja.
edit:
#ClimateMayors adopt, honor and uphold #ParisAgreement goals
edit2:
Määrä on noussut jo 82:n, ja kyseisten kaupunkien väestomäärä on yli 10% Yhdysvaltojen asukkaista.
Meinaavatko maksaa myös ne miljardit dollarit joka vuosi kehitysmaille sitä sopimukseen sisältyvää päästöavustusrahaa? Ja mistä ottavat ne rahat?
Aikamoinen kohkaaminen 0,3 asteesta. Ihan niinku nykypäivän ihmisaines pystyisi tuollaisella tarkkuudella asettamaan jotain tavoitteita, valoja päälle. Varmaan kysytty taas Michio Kakulta tai sitten siltä afropopparilta laskelmat, herra jeesus parkaise!
Ei tietenkään pysty asettamaan tuollaista tavoitetta, sillä juuri nyt on hyväksytty ja ymmärretty, että ilmasto voi muuttua nopeastikin ja vaikuttavista tekijöistäkin tiedetään ihmisen olevan vain eräs ja pieni. Maapallon ulkopuolisilla ja toisaalta maapallon ytimessä tapahtumilla on suuri vaikutus ilmastoon, olen ymmärtänyt.
Aha joo että sellaista. Taitaa kuulua samaan kategoriaan kuin Trumpin verotiedot.En laita. Se on subjektiivinen käsitys, joka on syntyny päivittäisen internetin käytön seurauksena. Mutta kaikki kirjoittamani pitää veden, sanotaanko näin? Jos löydät oikeat hakusanat googlessa, niin olet varmasti vakuuttunut tästä itsekin..
No nyt on asiantuntijat asialla!No missähän moista ryönää nyt voisi olla. Yllättyneet käsi ylös.
http://mvlehti.net/2017/04/17/mv-radion-heikki-levonen-ilmastonmuutos-kupla-vai-fakta/
Nämä Trumpista ulisijat voisivat myös selittää miten kiinassa tehdyt päästöt on parempia kuin USA:ssa tehdyt?
Ja se kysymys on että miksi USA:n (ja EU:n) pitää pudottaa päästöjä ainakin prosentuaalisesti enemmän kuin valtiot kuten Kiina ja Intia?
Ja vastaus on että koska ne pystyy. Länsimaiden taloudet ovat kehittyneet siihen pisteeseen että kasvaakseen ne eivät enää vaadi massiivisia määriä lisäenergiaa. Myöskään kansalaisten elämänlaadun parantaminen ei vaadi lisäenergiaa, oikeastaan päinvastoin energian tarven laskee teknologian kehityksen myötä.
Sitten kun tähän vielä lisätään se että yksi suuri syy miksi nuo päästöt ovat kasvaneet Kiinassa niin paljon on koska Kiinassa tuotetaan kaikki se roina mitä sitten länsimaalaiset kuluttavat niin suuri osa Kiinan päästöistä voidaan laskea länsimaiden päästöiksi.
Tähän logiikkaan vain liittyy erinäisiä käytännön ongelmia.
- Tähän asti on jauhettu tuota mantraa että länsimaiden täytyy vähentää ja maksaa koska X, Y ja Z. Ja niin länsimaissa on toimittukin, missään muualla päästörajoja sun muuta ei ole kiristetty vapaaehtoisesti sillä tavalla. Se on kuitenkin johtanut käytännössä vain ja ainoastaan siihen että tuotantoa ja työpaikkoja on siirretty muualle ja Kiina on ollut siinä suurimpia hyötyjiä. Vaihtoehto olisi ollut järjestellä päästövähennyksiä vähän fiksummin, jolloin olisi voitu ennemmin tuottaa paikallisesti ja puhtaammin mutta se ei olisi ollut poliittisesti niin "kivaa" kuin päästöjen ulkoistaminen.
- Kehitysmaille ei ole asetettu käytännössä mitään vaatimuksia vaan länsimaat subventoivat niiden vähestönkasvua (tai vähestöräjähdystä) mikä sitten vaatii lisää tuotantoa ja sitä kautta lisää päästöjä. Sen sivutuotteena saadaan sitten myös ongelmat laittoman siirtolaisuuden yms. kanssa, mistä länsimaat maksavat paitsi taloudellista, myös sosiaalista ja turvallisuuteen liittyvää hintaa.
- Se mitä Pariisin sopimus todellisuudessa tarkoittaa on ensisijaisesti tulonsiirtoa kehitysmaille. Ilmaston kannalta sillä ei ole käytännön merkitystä ainakaan positiiviseen suuntaan. Tässä kannattaa huomioida että esim. Kiina lasketaan kehitysmaaksi ja se on siinä sopimuksessa saamapuolella samaan aikaan kun se pyrkii yhä enemmän ja enemmän kasvattamaan vaikutusvaltaansa myös sotilaallisesti ja haastamaan länsimaita myös tällä saralla. Sopimus missä länsimaat maksavat oman vaikutusvaltansa ja turvallisuutensa vähenemisestä on ainakin minun mielestäni aikalailla kyseenalainen, mutta sellainen sopii kyllä globalisteille/internationalisteille. Se on vaan kumma juttu että yhtäkkiä USA:n "johtajuuden puuttuminen" onkin ongelma kun sen johtajuudesta on ensin vuosikymmeniä ulistu...
- Kun samaan aikaan huuhaillaan tuulivoiman ja energiatukien kaltaisten pseudoratkaisujen kanssa, niin lopputulemana ainoa asia mikä laskee on länsimaisen kansalaisen elintaso. Samalla oikeasti toimivien ratkaisujen kehittämisestä katoaa resursseja aika isosti.
Ja jos siihen asiaan halutaan puuttua jotenkin niin silloin se tarkoittaisi että Kiina ottaisi myös osumaa omaan talouteensa, mahdollisesti se kupla puhkeaisi kohtalaisen rajustikin. Mutta sitähän ei haluta, joten päästöt senkun kasvavat.
Putte onkin Trumpiin ja Obamaan nähden ihan eri kaliiberin strategi. Hyvässä ja pahassa.Putin saa näistä kestohymyn. Hankalaa kuvitella miten olisi tehokkaammin pystynyt tekemään USAsta maailmanlaajuisesti naurettavan kuin tukemalla Trumpin valtaanpääsyä... HS-analyysi: Trump väitti ilmastosopimuksen tärvelevän Yhdysvaltojen talouden – asiantuntijat tyrmäävät presidentin luvut ja perustelut
Ja tuo oli Kyoton sopimuksen suurimpia ongelmia, se koski vain kehittyneitä maita.
Mutta nyt Pariisin sopimukseen otettiin mukaan myös nuo kehittyvät maat, Kiina ja Intia etunenässä, joten en näe mitenkä tuo on argumentti Pariisin sopimusta vastaan vaan sen pitäisi olla argumentti Pariisin sopimuksen puolesta.
Tosin valtaosa tuosta tuotannosta ja työpaikoista on siirtynyt Kiinaan ja muihin vastaaviin maihin täysin eri syistä kuin ilmastopolitiikka.
Toiseksi mitä ihmeen vaatimuksia sä meinaat asettaa valtioille jotka hädin tuskin pystyvät edes ruokkimaan omaa kansaansa?
No tuo on sitten vain länsimaalaisten politiikkojen tyhmyyttä. Tosin tuo on enemmänkin eurooppalaista tyhmyyttä, Jenkeissähän aletaan olemaan siinä pisteessä että hiilivoimaa tuetaan enemmän kuin uusiutuvia mutta se on silti kalliimpaa. Asia joka tekee Trumpin venkoilusta Pariisin sopimuksen kanssa vielä naurettavampaa.
Totta kai ne siihen mukaan lähtevät kun kerran ovat saamapuolella. Tyhmät länsimaat maksavat itsensä kipeäksi teoreettisesta 0,2 asteen muutokesta samalla kun Kiina varustaa armeijaansa jolla sitten haalia lisää vaikutusvaltaa läheltä ja vähän kauempaakin. Tässä on se sama harha mikä on yleensä myös YK:n touhuissa - laadulla ja lopputulemalla ei ole ihan hirveän paljon merkitystä kunhan vain saadaan osallistujia mahdollisimman monesta maasta. Ja saadaanhan sopimukseen osallistujia kun luvataan maksaa siitä. Näyttää kivalta ja koska maailman pelastamista ei ole kovin korrektia epäillä niin journalistitkaan eivät asiaan yleensä tartu millään tavalla.
A peak in carbon dioxide emissions by 2030, with best efforts to peak earlier. China has also pledged to source 20% of its energy from low-carbon sources by 2030 and to cut emissions per unit of GDP by 60-65% of 2005 levels by 2030, potentially putting it on course to peak by 2027.
A 33-35% reduction in emissions intensity by 2030, compared to 2005 levels. Also pledges to achieve 40% of cumulative electricity installed capacity from non-fossil fuel based resources by 2030. Will also increase tree cover, creating an additional carbon sink of 2.5 to 3 billion tonnes of CO2 equivalent by 2030. India intends to cover the $2.5 trillion cost of its pledge with both domestic and international funds. Includes information on adaptation.
Ilmastopolitiikka on ollut erittäin suuri ajuri teollisten työpaikkojen siirtämisessä.
Jos ei voida, silloin koko homma on täysin turhaa. Jos otetaan hypoteettinen esimerkki että Suomi lopettaisi kaikki päästönsä tällä sekunnilla niin Intia kuittaa sen pelkästään omien päästöjensä kasvulla. Suomen hiilidioksidipäästöt ovat luokkaa 56 miljoonaa tonnia, Intian 2,5 miljardia ja kasvamaan päin. Vuoteen 2020 mennessä Intian päästöt ovat suuremmat kuin koko EU-alueen yhteensä. Tuosta kun laskee niin näkee kyllä miten toivotonta koko homma on. Jos kehitysmaiden väestönkasvuun ei voida puuttua mitenkään, tarpeita kasaantuu koko ajan lisää ja lisää, niiden täyttäminen taas lisää päästöjä - realistisesti ajatellen koko homma on täysin toivoton yritys, pelkkä hukkaan heitettyä rahaa jolla ei saavuteta yhtään mitään. Me voimme vaikka tehdä kollektiivisen itsemurhan koko sakki ja sillä ei ole pienimmäistäkään merkitystä päästöjen kehittymiselle.
Lähdeviitteitä tälle?
Trumpin siirto on sikäli varsin hyvä että USA välttää ulospäin meneviä turhia maksuvelvoitteita. Tekniikka kehittyy kyllä ja markkinavetoisesti kehittyvällä puhtaalla teknologialla asioita on mahdollista ratkaista myös taloudellisesti kestävällä tavalla - toisin kuin loputtomiin tukiin perustuvilla ratkaisuilla, joista näyttää olevan enemmän haittaa kuin hyötyä - saksalaisilla on ollut aika isosti ongelmia oman sähköverkkonsa tasapainottamisen kanssa kun "vihreät" tuotantomuodot eivät pysty takaamaan vakaata tuottoa. Samaisesta syystä maan päästöt eivät suinkaan ole laskeneet vaikka kuluttajalle sähkön hinta on aika ryöstöhintaista.
Jos järki voittaisi vihreän aatteen, panostettaisiin teknologiseen kehitykseen, ei tulonsiirtoihin idiooteille/ Kiinan tavoitteiden tukemiseen.
Markkinatalous korjaa ongelmat pitkälti.
Millä saamapuolella?
Niin Kiinalla kuin Intialla on kuitenkin suht kovat targetit Pariisin ilmastosopimuksessa.
Ja onko tähän jotain lähteitä?
Oikeastaan sanoisin että Trumpin siirto voi osoittautua täysin merkityksemättömäksi kerta teknologia kehittyy ja USA:ssakin on sentään vielä järkeä osavaltiotasolla. Joten voi olla että ainoa merkitys tällä on se että USA jää, ainakin muiden länsimaiden näkökulmasta, rikkaaksi freeloadaavaksi kusipääksi. Se tyyppi joka tienaa enemmän kuin muut porukassa mutta jotenkin maagisesti aina "unohtaa" lompakkonsa kun mennään porukalla syömään.
Oleellista on se kuka sen lystin maksaa. Intia vaati neuvotteluissa vastineeksi 1-2,5 triljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä. Kiina on myös jostain syystä edelleen kehitysmaakategoriassa ja saa siten kompensaatiota. Kehittyneistä maista oli tarkoitus lapioida vuosittain 100 biljoonaa dollaria nähin avustuksiin ja tuon luvun on tarkoitus kasvaa ajan mittaan. Samaan aikaan esim. Kiina kasvattaa sotilasmenojaan 7% pelkästään tänä vuonna, haalii kansainvälisen oikeuden vastaisesti uusia merialueita itselleen ja muutenkin alkaa näyttää siltä että se pyrkii enenevässä määrin ajamaan etujaan sotilaallisin keinoin - samaan aikaan sille kuitenkin pitäisi maksaa mittavat tuet siitä hyvästä että läntiset työpaikat siirretään sinne. Kyllä se minun mielestäni on aika saakelin kallis ja huono diili.
Kyllähän sen nyt sanoisi ihan järkikin, mutta tässä nyt jotain...
The EU’s Lost Decade
...
Jos noin olisi, mitään ongelmaakaan ei olisi mutta näin asia ei ole. Saksalaisethan ovat jo pitkään yrittäneet korvata fossiiliset energiamuodot uusiutuvilla, mutta esim. tammikuussa koko sähköverkko oli lähellä kaatumista sen seurauksena:
Poliitikot eivät yleensä tuota teknologista kehitystä. Markkinat tekevät sen paljon tehokkaammin ja siksi poliitikkojen olisi aika usein parasta olla tekemättä mitään. Tuossa kommentissasi on sikäli totuuden siemen että USA jää muiden länsimaiden näkökulmasta kusipääksi koska se ei suostu tällä hetkellä leikkimään samaa rahaa ja vaikutusvaltaa ulkoistavaa globalisaatioleikkiä (mitään merkitystähän ei ole sillä että USA on aikalailla suuri kehitysavun viejä).
Intian kohdalla ollaan pakkoraossa. Siellä on se 1,2 miljardia ihmistä joiden elintaso on nousussa. Joka tarkoittaa että Intia tarvitsee tulevaisuudessa massiivisesti enemmän energiaa.
Ja jos me halutaan että ne tulee tuottamaan sen energian mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä niin ne tarvitsee siihen apua.
Varmasti työpaikkoja on siirtynyt myös energian hinnan takia mutta kyllä se ylivoimaisesti suurin motivaattori on työvoiman hinta, ei energian hinta. Ja tämä nähdään suoraan siitä että yhtälailla USA:sta on työpaikkoja siirtynyt pois tuotannosta halpatuotannon maihin ja USA:ssa ei olla hirttäydytty Saksan tapaan kannattamattomiin energiantuotantoihin.
Ja mitä tulee aurinkovoiman hintaan niin puhuin USA:sta, en Saksasta. Siinä on aika helvetin suuri ero että tuotetaanko sähköä aurinkovoimalla Teksasissa keskikesällä jolloin siellä on sähkönkulutus maksimissa vai Saksassa talvella jolloin siellä on sähkönkulutus maksimissaan.
Politikot eivät tuota teknologian kehitystä mutta ne voivat antaa sille alkusysäyksen. Joka on käynyt muun muassa juurikin uusiutuvien energianmuotojen kanssa. Koska on ollut paine vähentää CO2 päästöjä ja koska tuosta johtuen uusille yrityksille, tai vanhojen yritysten uudistumisille, on myönnetty tukia niin tuo on käynnistänyt tuon prosessin jossa teknologiat kehittyvät.
Ja USA jää kusipääksi siksi koska ilmastonmuutos on globaali ongelma ja suuri osa tuota ongelmaa on USA:n päästöt. Joten jos USA jää tuon ratkaisun ulkopuolelle niin silloin ne ovat massiivisia kusipäitä koska freeloadaavat muiden kustannuksella eikä niitä voi edes potkia vittuun tältä planeetalta.
Oleellista on se kuka sen lystin maksaa. Intia vaati neuvotteluissa vastineeksi 1-2,5 triljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä.
Meinaat että intia vaatii miljari dollaria/asukas?
Tuo 0,2 on ilmeisesti poimittu raportista jonka oli tarkoitus osoittaa, että Pariisin sopimuksessa sovitut toimet eivät riitä. Eli sen viesti on aivan päinvastainen kuin mihin Trump sitä käyttää...Tyhmät länsimaat maksavat itsensä kipeäksi teoreettisesta 0,2 asteen muutokesta...
Tuo 0,2 on ilmeisesti poimittu raportista jonka oli tarkoitus osoittaa, että Pariisin sopimuksessa sovitut toimet eivät riitä. Eli sen viesti on aivan päinvastainen kuin mihin Trump sitä käyttää.
Milankovitch Cycles and GlaciationLaitatko linkkiä että mihin viittaat tällä? Mielellään johonkin asian tuntevaan julkaisuun, tai mistä nyt oletkaan tuollaisen löytänyt.
Osaako joku kertoa miksi trumpista pitävät vaikuttavat olevan ihan kaikesta täsmälleen samaa mieltä, sekä trumpin kanssa että keskenään? Jos tämänkin ketjun lukee alusta loppuun jää pakosta kuva että joku on tehnyt urakalla nimimerkkejä? Tai joku muu selitys.
Aidot ihmiset yleensä kuitenkin voivat pitää vaikka jostain julkisuuden hahmosta, mutta silti ei käytännössä kukaan fanita niin täysillä että omaksuu jokaisen idolinsa mielipiteen heti omakseen.
Vielä erikoisemmaksi tämän tekee fanituksen kohde, joka on syystä nousemassa hyvin korkealle maailman vihatuimpien ihmisten listalla.
Kun tuo ilmastohuijaus kaatuu 20 vuoden päästä, Trumpia tullaan kautta historian pitämään ihmiskunnan kalleimman huijauksen kaatajana. Se tulee olemaan niin katkeraa eräissä piireissä.
Osaako joku kertoa miksi trumpista pitävät vaikuttavat olevan ihan kaikesta täsmälleen samaa mieltä, sekä trumpin kanssa että keskenään? Jos tämänkin ketjun lukee alusta loppuun jää pakosta kuva että joku on tehnyt urakalla nimimerkkejä? Tai joku muu selitys.
Varmasti juuri noin. Sen asian kääntöpuolena vain on se että jos se 0,2 on jo tällä tasolla niin on täysin aiheellista kysyä, onko panostus missään suhteessa tuloksiin ja onko toivottu lopputulema (teoreettinen 2 asteen vaikutus) ylipäätään mitenkään realistista saavuttaa. Ja jos on, niin onko Pariisin sopimuksen kaltainen järjestely se tapa (kaikkine lieveilmiöineen mitkä jätetään sopimusta markkinoitaessa kertomatta) vai onko joku muu tapa parempi. Ei välttämättä kannata iskeä tolkutonta määrää resursseja kiinni johonkin minkä onnistuminen on lähestulkoon mahdotonta.