• TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>

Windows 10 keskustelu

Olen ymmärtänyt että RTX on Off siksi että vasta tässä päivityksessä tulee winkkariin vaadittavat palat että sitä edes voi käyttää mutta tuossa ei näy mainintaa.

Juu ja ei.

Tämän päivityksen jälkeen DirectX Raytracing on "ajan tasalla" ja käytössä kaikilla, olettaen että näytönohjaimen ajurit tukevat sitä.

Edellisen Win10 version kanssa sen kyllä sai myös päälle enabloimalla "Developer Moden" ja instaamalla ajurit jotka sitä tukevat. Eli NVn osalta 411.xx ajurit.

Tällä hetkellä tuki on siis 411.xx ajureilla ilman lisäkikkailuja Titan V:n ja 20-sarjan korttien kanssa, developer modea ei pitäisi enää tarvita.

Kaikki muu GPU rauta odottelee edelleen ajureita. Luonnollisesti jos/kun ajureita ilmaantuu, perffi voi sitten olla raytracing-blingblingissä aika lailla heikompi kuin mihin 20-sarja kykenee, koska rautakiihdytys. Mutta DirectX Raytracing voi toimia minkä vaan DX11 tason kortin kanssa OS:n puolesta, kunhan vain GPU-ajuri tukee sitä.
 
Päivitys onnistui ongelmitta, mutta mitään välilehtiä (sets whatever) niin ei näy (eikä näy mitään siihen viittaavaa ryhmäkäytönnöissäkään, jonne yksi ohje viittasi). Muistä ominaisuuksista en nyt innostunut. Mutta onpa päivitetty.
 
Päivitys onnistui ongelmitta, mutta mitään välilehtiä (sets whatever) niin ei näy (eikä näy mitään siihen viittaavaa ryhmäkäytönnöissäkään, jonne yksi ohje viittasi). Muistä ominaisuuksista en nyt innostunut. Mutta onpa päivitetty.
Tuo ominaisuus taidettiin perua kesäkuun lopussa. Tulossa mahdollisesti ensi vuonna.
 
Tänään päivitetty 2 kpl Win 10 konetta Windows Updaten kautta. Ei mitään ongelmia.
Päivitykseen meni aikaa noin 20 -30 minuuttia.
 
Tuo ominaisuus taidettiin perua kesäkuun lopussa. Tulossa mahdollisesti ensi vuonna.
Ok. Heh, en näemmä seuraa uutisia, mennyt ohi. No, olen yli 10 vuotta käyttänyt muutenkin lähes pelkästään xplorer2:sta, mutta tuo Sets kiinnostaa kyllä. Jatketaan odottelua.
 
(puuttunut Sets)
Muistä ominaisuuksista en nyt innostunut. Mutta onpa päivitetty.
No olihan siellä lopuksi yhtä sun toista pikkukivaa, kun jaksoi vähän perehtyä. Ajankuluksi katsoin videon uutuuksista, asia jota harvemmin teen. Kaveri oli vääntänyt melkein tunnin videon, ja suht kaikki varmaan esiteltiin! :D Ja sieltähän paljastui ihan pieniä mukavia muutoksia vaikka Edgen lukutilassa, uuden kuvakaapparin merkintätyökaluista pidin esim. "viivottimesta": ei enää sinnepäin olevia "suoria" viivoja (saa hiirellä kallistettu rullalla). Yms. yms. Ihan jees päivitys.
 
Ongelmaa pukkaa koneen päivityksen kanssa.
Potilaasta menee uusiksi emo ja prossu, eli koneen identiteetti vaihtuu ja käyttis pitää aktivoida uudestaan.
Microsoftin accountin alta löytyy nykyinen kokoonpano ja kyseessähän on win8 -> win10 päivitetty tapaus, joten aktivointi pitäisi onnistua ongelmitta.

Suurempi ongelma mihin en löytänyt vastausta koskee nykyisen win10 käyttiksen käyttäytymistä, kun rautapuolen identiteetti vaihtuu ja kun koneessa kun on käytössä kaksi hdd-kiintoa, joista toista käytetään master levyn varmuuskopiontiin windowssin omalla varmuuskopiointi tyokalulla.
Mitään ei saisi kadota datasta ja kuinka tämä taas tapahtuu on kysymys merkki.

Eri vaihtoehtoja tuossa pyörittelin päässäni ja en päässyt mihinkään järkevään lopputulokseen. Yksi oli että toinen kiinto pois, toiselle uuden win10 asennus tikulta, mutta miten palautetaan kiintolevyn peilaus? Kummatkin/toinen kiinto kiinni uuteen pakettiin ja korjaustyökalun käyttö win-asennuksta, mutta onnistuuko ja miten taas käyttäytyy se peilattu kiinto...

Vaikeeta.
 
Jaahas, pitääpä laittaa ISO-imaget latautumaan, jos vaikka viikonloppuna saisi aikaiseksi päivittää koneet :eek:
 
Minulla uusin päivitys(1809) rikkoi WLANin. Käytössä TP-LINK TL-WN821N joka pätkäisee n. minuutin sisällä(oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä). Eli hyvin toimii jos käyttää tikun irti tai nollaa sovittimen minuutin välein. Ei kovin käyttäjäystävällinen ratkaisu.
 
Minulla uusin päivitys(1809) rikkoi WLANin. Käytössä TP-LINK TL-WN821N joka pätkäisee n. minuutin sisällä(oletusyhdyskäytävä ei ole käytettävissä). Eli hyvin toimii jos käyttää tikun irti tai nollaa sovittimen minuutin välein. Ei kovin käyttäjäystävällinen ratkaisu.
Sekö se olikin! Prkel tappelin tuon asian kanssa aika kauan. Ongelma on toistaiseksi ratkaistu laittamalla Googlen DNS osoitteet suoraan koneeseen.
E: Mulla TP-Link TL-WN881ND
 
No multa katosi kaikki usb-ohjaimet käytöstä. Heräsivät henkiin viidennen bootin jälkeen.
 
Sekö se olikin! Prkel tappelin tuon asian kanssa aika kauan. Ongelma on toistaiseksi ratkaistu laittamalla Googlen DNS osoitteet suoraan koneeseen.
E: Mulla TP-Link TL-WN881ND

Minä kiitän. Tuo DNS asetus tosiaan auttoi. Olin jo vasara kädessä ja henkisesti valmistautunut päästämään tikun kärsimyksistään.
 
Pelikoneen Win 10 for Workstations ei jostain syystä suostunut päivittymään. Update ei löytänyt päivitystä ja Update Assistant heitti 0xa0000400 "Something went wrong" erorria. Noh Business Editions .ISO:n lataus sisään ja setup.exe käyntiin. Nyt on päivitys asennettu ja so far so good. :)
 
Jaahas. Taas ollaan limbossa, missä windows yrittää asentaa päivitystä joka uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Jumalauta tätä paskaa.

Mulla ei ole mitään tota päivitystä vastaan, jos se vaan saatana asentuis niin kuin pitää. Tällä kertaa en ole edes jaksanut asentaa linuxia tälle koneelle viime uudelleenasennuksen jäljiltä. Windows on ilmeisesti allerginen sille varatulle (merkattu varaamattomaksi) tilallekkin.

edit: Ei toimi edes kannettavan virtuaalikoneen sisällä toi päivitys. Ja sen levytaulukko on täysin windowssin itsensä tekemä. En suostu enää tota syöpää työkoneella ilman virtuaaliympäristöä ajamaankaan.
 
Viimeksi muokattu:
Eilen Edge toimi vielä hyvin, siis 1809 jälkeen. Tänään hyydyttää koneen täysin, varsinkin svchost.exe* saattaa hörpätä 97% prossun tehoista, toinen hyväkäs on smartscreen.exe. Jompi kumpi, tai kumpikin. En ole moista kohdannut vuosiin.

* C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k LocalServiceNoNetworkFirewall -p

Windowsin palomuurin asetusten nollaus, Edgen korjaus ja/tai palautus, mikään ei auta. Edgen käynnistys tosin on salaman nopeata, mutta sitten alkaa jyystäminen.

Vivaldissa, jota pääasiallisesti käytän, ei ongelmia ole. Edgeä tykkään käyttää silloin kun pitää toimia ilman mitään suodatuksia, joten mitkään normaalit laajennukset tai suodatukset eivät ole ongelman aiheuttaja, kun niitä ei Edgessä ole käytössä.

No, katsellaan...
 
How to See Power Usage in Windows 10’s Task Manager

ximg_5bae6f65b6e6d.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.LtKzW-Of-e.png
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: BOT
Mulla kesti varmaan 45minsaa, mutta kaikki tuntuu toimivan. Äänet piti taas säätää uusiksi, ei muuta. Uus snipping tool on ainakin parannusta ja jostain syystä veti mulle dark themen folder-viewiin. Oikeastaan näin on parempi kun käytän pääasiassa 55" telkkua näyttönä.

Parempaa collage-ominaisuutta ja vähän muutakin oisin kyllä kaivannut tuohon photo editoriin tms.

edit: Tosiaan, käytän paljon tuota snip toolia tekemisissäni. Nyt tämä uusi snip & sketch tool ei osaa tallentaa muuta kuin .png muodossa. Hmph. Oli taas liikaa vaadittu :darra:
 
Viimeksi muokattu:
Tuntuu koskevan nyt niitä jotka on jättäneet keväällä julkaistun 1803-päivityksen väliin. Eli taitaa poistaa määrättyä vanhemmat käyttäjäprofiilit tiedostoineen. luulis tulevan korjaus aika pian.
Toinen kone Win10 ja toinen Win10 Pro, molemmissa oli 1803 + kaikki muut päivitykset. 1809 tuhosi molemmista kaikki tiedostot. Suosittelen backuppia ennen asennusta.
 
Eikö tätä 1809 versiota olekaan suomennettu kokonaan? Osa teksteistä on englanniksi ja osa suomeksi. Kielen vaihto englanniksi ja palautus takaisin suomeksi ei korjannut tilannetta.
 
Ja nyt kun tarkistin updaten, se asensi tällaisen: Windows 10 Insider Preview 10.0.17763.1 (rs5_release)
Mikä tuo nyt sitten on? En ole insider-ohjelmassa.
 
Hyvä esimerkki varmuuskopioiden tärkeydestä.

Koskeeko tämä satunnaisbugi myös Insider -asennuksia? Itselläni on fast ring, ja onneksi ei ole tuota pommia sattunut vielä kohdalle.

Paragon backup ajaa imagen joka sunnuntai systeemi- ja softalevystä MUTTEI datalevystä jossa on installerit, valokuvat, videot, leffat ... ja ne on määritelty ihan sinne Windowsin kirjastoon eli ne voisivat lähteä bittiavaruuteen.

Taidanpa tehdä niistä kopiot jahka palaan mökiltä kotiin huomenna. Ja käskeä Windowsin olemaan lataamatta päivityksiä pariin viikkoon :confused2:
 
3 konetta nyt kuudesta päivttänyt, eikä ole ollut mitään ongelmia. Huvittavana yksityiskohtana kun päivityksen jälkeen veti storage sensellä windows.old :n pois läppäristä niin sensen mielestä se vapautti 45GB, kun todellisuudessa tilaa vapautui n. 10GB.
 
Korjaan, löysinpä yhden fiban pääkoneeni päivityksen yhteydessä - Windowsin ääniasetuksista (äänen ohjauspaneeli - kaiuttimet - ominaisuudet - lisäykset) equalizer oli nollaantunut ja ilmanko kaikki kuulosti niin munattomalta ja lässähtävältä :D
 
Koskeeko tämä satunnaisbugi myös Insider -asennuksia?
Olen nyt vähän seuraillut tilannetta ja näyttäisi siltä että kukaan ei vielä tiedä syytä noille datan häviämisille. Storage Senseä ja OneDriveä on epäilty, mutta mitään varmaa syyllistä en ainakaan itse ole nähnyt mainittavan.
 
Pari konetta päivitetty perjantain kunniaksi. Työläppärillä päivitys ei ensin suostunut edes käynnistymään, piti raivata piilotetulle system-osiolle lisää tilaa. Pistin sieltä poistoon firmispäivitysten binääritiedostojen backuppeja, sitten päivitys asentui kiltisti. Toistaiseksi en ole havainnut mitään ongelmia.

Kotikoneista "ykköskoneella" Sound Blaster Z:n asetukset resetoituivat. Palautin ne backupista, mutta ääni kuului aina vain hetken aikaa kovan rätinän ja suhinan kera. En tiedä mitä signaalia tuo alkoi puskea ulos, mutta optisen perässä oleva DAC meni ihan sekaisin ja vilkutteli vaan valoja o_O Asensin SB Z:n ajurit uudelleen, ei muutosta tilanteeseen. Klikkailin aikani asetuksia edestakaisin muuttamatta mitään, niin lähti yhtäkkiä toimimaan.

Kolme uutta appsia tuli koneelle (Game Bar, Snip & Sketch ja Your Phone). Ei kovin paljoa näkyviä muutoksia (poislukien explorerin tumma teema), mutta pieniä uusia juttuja siellä sun täällä.
 
No niin, ihmettelinkin kun ei eilen läppäri olevinaan löytänyt mitään päivityksiä ja tänään MediaCreationTool tarjosi samaa 1803-versiota. Odotellaan siis :kahvi:
 
Osalta käyttäjiä kadonnut tiedostoja päivityksessä. Tämä on syy miksi 1809 päivityksen jakelu on keskeytetty. Itse päivitellyt kolme omassa käytössäni ollutta konetta, mutta en ole ongelmaan törmännyt ja pidän varmistukset muutenkin kunnossa.
 
Minulla katosi ladatut tiedostot vasta asentamisen jälkeen. Ehdin jo huokaista helpotuksesta kun asennellessa luin ongelmista ja tarkistin asian heti asennuksen jälkeen. prkl. Myös päivä asenmnuksen jälkeen ladatut tiedostot. Lieköhän samasta ongelmasta kyse vai jostain muusta?
 
Viimeksi muokattu:
Minulla katosi ladatut tiedostot vasta asentamisen jälkeen. Ehdin jo huokaista helpotuksesta kun asennellessa luin ongelmista ja tarkistin asian heti asennuksen jälkeen. prkl.
Joo käsittääkseni tiedostojen poistaminen tapahtuu asennuksen jälkeisen uudelleen käynnistämisen yhteydessä.
 
Tein puhtaan asennuksen 1809:sta niin vaati PIN-koodin asettamisen asennuksessa. Sen sai kuitenkin poistettua myöhemmin. Mikähän idea tossa on?
 
Tein puhtaan asennuksen 1809:sta niin vaati PIN-koodin asettamisen asennuksessa. Sen sai kuitenkin poistettua myöhemmin. Mikähän idea tossa on?
Veikkaan vain varmuustekijöitä käyttäjä varmistukselle, koska näköjään mm android luurin voi nyt synkata winukan kanssa ja lähetellä normaaleja teksti viestejä työpöydältä käsin...
 
PIN koodin idea on käsittääkseni suojata varsinaista salasanaa, etenkin jos käyttää konetta Microsoft / Office 365 tilillä. Salasanaa on hankalempi varastaa jos käyttäjä ei yksinkertaisesti syötä sitä about koskaan. Jos pin koodin varastaa niin se toimii vain siihen kyseiseen koneeseen ja vain paikallisen istunnon kautta, eikä sillä pääse pilvitiliin käsiksi.
 
PIN koodin idea on käsittääkseni suojata varsinaista salasanaa, etenkin jos käyttää konetta Microsoft / Office 365 tilillä. Salasanaa on hankalempi varastaa jos käyttäjä ei yksinkertaisesti syötä sitä about koskaan. Jos pin koodin varastaa niin se toimii vain siihen kyseiseen koneeseen ja vain paikallisen istunnon kautta, eikä sillä pääse pilvitiliin käsiksi.

Tämä on yksi syy. Lisäksi se nopeuttaa kirjautumista eikä tarvitse kirjoittaa pitkää salasanaa. Pin koodin voi myös korvata esim. sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella. Nämä ovat osa Windows Hello -autentikointia.
 
Huoh. Muilla ongelmia FPS:n kanssa peleissä tuon uusimman asennuksen jälkeen?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 648
Viestejä
4 566 906
Jäsenet
75 256
Uusin jäsen
MatiasKalleOlavi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom