Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Päivititkö siis tuolla windows update assistantilla vai sillä työkalulla millä voi asennus mediankin tehdä?Minähän en asentanut tyhjältä pöydältä vaan laittamastani linkistä. Meni kuten "normaali" paitsi että aika kauan meni.
Tuosta painoin...Päivititkö siis tuolla windows update assistantilla vai sillä työkalulla millä voi asennus mediankin tehdä?
Eli assistentilla olet päivittänyt.Tuosta painoin...
Täällä toi meni netistä ladattuna ihan kiltisti sisään, tikku sitten taas erikseen. Mikäs muuten tekee sellaista että kone meneekin herättäessä /buutissa uefi/bios eikä halua buutata heti mutta kun biosista vaan poistuu niin sitten meneekin windowsiin kiltisti? Entisellä asennuksella teki tuota aika useinkin ja nyt ekan kerran sitten tällä nykyisellä?
Mulla samaa ongelmaa m.2 levyllä, vanhalla ssd:llä tätä ongelmaa ei ollu, ja tää tapahtuu välillä kanssa, että bios logo häviää normaalisti sit tulee 5-10 sekunnin mustaruutu ja winukka käynnistyyki normaalisti, mun ei kumminkaan tarvi biossin kautta käynnistää, Tähän en oo löytäny ratkasua vaikka paljon olen eri säätöjä testannu.Täällä toi meni netistä ladattuna ihan kiltisti sisään, tikku sitten taas erikseen. Mikäs muuten tekee sellaista että kone meneekin herättäessä /buutissa uefi/bios eikä halua buutata heti mutta kun biosista vaan poistuu niin sitten meneekin windowsiin kiltisti? Entisellä asennuksella teki tuota aika useinkin ja nyt ekan kerran sitten tällä nykyisellä?
Sepä tässä jännä onkin, kun ei oo täysin varmaa missä vika vois olla, kun kumminki yleensä käynnistyy ongelmitta, mutta pistää ärsyttään heti ku huomaa että kone jää odotteleen. Itellä toi biossi logo on säädetty 3 sekunttiin, en muista oonko sitä viä kokeillu laittaa korkeemmalle.Täällä sampan nvme pohjainen 970 pro 512gb ja kertaakaan ei ole tuollaista käynyt, että ssd ei kerkeäisi heräämään ennen kuin kone siltä yrittäisi käyttistä kysyä.
Windowsissa itsessään ei ole sovellusajastinta, voit ainoastaan rajoittaa laitteen kokonaiskäyttöaikaa ja siihen tarvitset microsoft tilin jolla olet kirjautuneena koneeseen ja sitten lapselle oma tili (lapsen tili), jonka aikarajoituksia voit sitten asetuksien kautta hallita. Kolmansien osapuolten ohjelmilla voi sitten rajoittaa juuri esim. tiettyjen sovellusten käyttöä tai aikarajaa. Yksi suositeltu ohjelma oli Qustodio: Best Parental Control Software ja se on ilmeisesti ilmainen yhdelle laitteelle, mutta jotkin ominaisuudet ovat ilmeisesti maksumuurin takana.Mitens tähä win 10 saa jonkun sovellusajastimen. Poika kun pelaa minecraftia niin haluisin siihen jonkun esim 30min ajastuksen jolloin vaikka rupee hälyytys soimaan. Haluisin että se ois joku automaattinen ajastin et aina kun käynnistää ks. Pelin niin kello käynnistyisi. Saisiko jonkun rautalanka ohjeen ku oon pudonnu näistä jo kärryiltä. Kiitos
Ei liity nimenomaan tuohon päivitykseen, mutta jostain minulle tuntemattomasta syystä explorer jää joskus käynnistymättä, seurauksena musta ruutu. Käynnistä tällöin task manager yhdistelmällä control-shift-esc, ja käynnistä explorer file-valikosta (run new task: explorer).Kiinnostavasti tuo 20H2-päivityksen jälkeen täytyy käynistää aina kone kahdesti; ensimmäisellä bootilla jättää kuvan näyttämättä. Jokin ajurijuttu taas? Kun käynnistää uusiksi toimii normaalisti.
Sehän on "warning", ei "error". Ei tarvitse välittää.Onko esent 642 error 20H2-päivityksen ''ominaisuus''? Mulla on tullut nähtävästi tota ilmaisua marraskuusta asti kun asensin winukan uusiksi.
Kun Windows kymppiin asentaa jotain vanhempia pelejä tai muita ohjelmia, missä vaiheessa se compatibility mode kannattaa ottaa käyttöön? Joissain netin ohjeissa näytetään että se tehdään pelin käynnistystiedostoon (vaikka superpeli.exe) ja joissain sanotaan että jo pelin asennustiedostoon (esim. setup.exe) laitetaan compatibility mode muutokset. Vaiko molempiin?
Tähän asti käyttänyt lähinnä Win seiskaa, joten vähän vaikeelta tuntuu...
Compatibility-asetuksia säädetään windows kympissä samasta paikasta ja periaatteessa samalla tavalla kuin seiskassakin. Kertauksena voi lukea jotain netistä löytyviä ohjeita, esimerkiksiKun Windows kymppiin asentaa jotain vanhempia pelejä tai muita ohjelmia, missä vaiheessa se compatibility mode kannattaa ottaa käyttöön? Joissain netin ohjeissa näytetään että se tehdään pelin käynnistystiedostoon (vaikka superpeli.exe) ja joissain sanotaan että jo pelin asennustiedostoon (esim. setup.exe) laitetaan compatibility mode muutokset. Vaiko molempiin?
Tähän asti käyttänyt lähinnä Win seiskaa, joten vähän vaikeelta tuntuu...
Joo noita lueskelin jo aiemmin ja noissahan annetaan ymmärtää että se asetus tehdään jo asennettuun ohjelmaan. Mutta sitten vastaan tuli tämä, joka neuvoo tekemään jo setupissa.Compatibility-asetuksia säädetään windows kympissä samasta paikasta ja periaatteessa samalla tavalla kuin seiskassakin. Kertauksena voi lukea jotain netistä löytyviä ohjeita, esimerkiksi
Make older apps or programs compatible with Windows - Microsoft Support
Learn how to get older apps or programs to run on Windows 10 or Windows 11 by adjusting compatibility settings.support.microsoft.com
Asennusohjelma on eri asia kuin itse sovellus. Siinäkin voi olla jotain yhteensopimattomuuksia, tai se ehkä nimenomaan tarkistaa käyttöjärjestelmän version, eikä ole kuullutkaan mistään Windows kympistä. Ja vaikka asennusohjelman ehkä saakin toimimaan yhteensopivuusasetuksia säätämällä, niin se ei vielä takaa että itse sovellus toimii.Joo noita lueskelin jo aiemmin ja noissahan annetaan ymmärtää että se asetus tehdään jo asennettuun ohjelmaan. Mutta sitten vastaan tuli tämä, joka neuvoo tekemään jo setupissa.
How To Install Windows 7 Apps On Windows 10?
What if your old Windows 7 apps don't run on the newer Windows version? While it may sound absurd, backward compatibility (which we take for granted) is the reason you find ATMs still running Windows XP. So, here's how to run legacy apps on Windows 10.fossbytes.com
No sitähän minä juuri kysyn, eli kannattaako vanhojen ohjelmien kohdalla ajaa sekä Setup että ohjelmatiedosto yhteensopivuustilassa, vai riittääkö yleensä toinen? Asentuuko ohjelma esim jollain tavalla eri lailla silloin kun Setup on yhteensopivuustilassa? Jos ei, silloin riittänee kun asentaa ihan normaalisti ja käyttää yhteensopivuustilaa vain tarvittaessa ja vain itse ohjelmatiedostolle. Kaikkiin ohjelmiin ei ole win10-versioita.Asennusohjelma on eri asia kuin itse sovellus. Siinäkin voi olla jotain yhteensopimattomuuksia, tai se ehkä nimenomaan tarkistaa käyttöjärjestelmän version, eikä ole kuullutkaan mistään Windows kympistä. Ja vaikka asennusohjelman ehkä saakin toimimaan yhteensopivuusasetuksia säätämällä, niin se ei vielä takaa että itse sovellus toimii.
Yleensä ei näihin kannata aikaa tuhlata. Jos sovellus on jonkin arvoinen, siitä on kyllä myös päivitetty versio. Windows 10 ei ole mikään uutuus.
Joo näin minäkin olin aiemmin ymmärtänyt. Menin vaan vähän ymmälleni kun tuo yksi kaveri (linkki edellä) kehotti jo setupin ajamaan yhteensopivuustilassa. Mutta jos tämä ei ole sitä mitä yleensä tehdään, annan jäädä tekemättä ja käytän tilaa vain tarvittaessa.Kaikki kannattaa aina ensin asentaa/ajaa natiivisti Windows 10 ympäristössä ja jos jotain ongelmia yhteensopivuudessa on, niin sitten kokeilla noita keinoja. Mutta eipä nuo yhteensopivuus tilat ole mitään maagisia systeemejä, että softaa ajettaisiin ns. vanhassa järjestelmässä, vaan siinä huijataan softaa pitkälti ja saattaa toimia paremmin.
Ja jos vaan mahdollista, niin kannattaa yrittää etsiä korvaavia softia niille vanhoille!
Pitäisi mahdollisesti 2 konetta päivittää Windows 10:een. Kummassakin on Asus P7P55D LE -emolevy, Core i7-860 ja Geforce GT240 -näytönohjain. Onkohan tässä odotettavissa ongelmia?
Tuon emolevyn ajurisivulla ei ole listattu Windows 10:tä, 8.1 on. Myös GT240:n yhteensopivuus näyttää aika epävarmalta. Lisänä toisessa koneessa on kovalevy kahdennettu Intelin "firmware"-RAID1:llä. Mitenköhän sen kanssa käy?
Kummassakin on Windows 7 Home joten tuen jatkaminen ei virallisesti onnistu ja päivitysten kanssa kikkaileminen ei ole nyt suotavaa.
Lataa Windows 10 asennustyökalu ja aja se. Valitse päivitä tämä tietokone, ja sen pitäisi tarkistaa onko yhteensopivuusongelmia.
Windows 10/11 Compatibility Checker: How to Use This Tool
As older Windows versions run out of support, upgrading is inevitable. The Windows 10 compatibility checker will tell if your PC handles it.windowsreport.com
Nvidia sivuilta kun etsii ajuria, niin löytyy Win 10 GT 240:lle.
GeForce 342.01 Driver | 342.01 | Windows 10 64-bit | NVIDIA
Download the English (UK) GeForce 342.01 Driver for Windows 10 64-bit systems. Released 2016.12.14www.nvidia.co.uk
Edit. Valmistajat harvemmin päivittää emon ajureita sinne tukisivuille, Windows updatesta tulee automaattisesti uusimmat Intelin ajurit piirisarjalle. Emon ajureista ei pitäisi tarvita huolehtia ollenkaan.
Minulla on P7P55D PRO + i7-860, tärkein ero taitaa olla JMB363/361 ohjain.
Muistaakseni asuksen sivuilta löytyi ajuri JMB:lle ja VIAn äänille. VIA paketti vaati jonkunhakemiston nimen muutokse tai tiedostojen kopioinnin että asentuu 64bit käyttikseen. Kumpikin on toiminut ok.
Nvidialta löytyy ajuri näyttikseen.
Tuosta raidista en osaa sanoa kun en ole käyttänyt, kannattaa ottaa backup ennen asennusta.
Se ensin päivitykseen jossa ei ole raidia jos joudut hakemaan toisella ajureita. Jos on ylimääräisiä levyjä niin vanhasta voi ottaa imagen ja sitten vaan yrität päivittää. Jos menee pieleen niin palautus takaisin. Omassa oli GT210 silloin kun päivitin 7=>10, se ainakin toimi.
Jos ei muuten millään löydy niin minulla on (tietysti) tallessa kaikki asennuksessa käytetyt ajuripaketit...
Kaksi ongelmaa ilmaantui.
Useamman kerran yhtäkkiä käynnistä-valikko ei aukea eikä taskbarin hakukenttää klikkaamalla tapahdu mitään (eli siihen ei voi myöskään kirjoittaa), eikä kalenteria pysty avaamaan päivämäärää klikkaamalla. Tämän saa korjattua uudelleenkäynnistämällä explorerin, mutta googlauksen perusteella pysyvä korjaus saattaisi tulla disabloimalla Sign-In Optionssista asetus "Use my sign-in info to automatically finish ..." Disabloin siis tuon mutta en tiedä vielä poistuiko ongelma.
Toinen ongelma on että windows laittaa välillä (todennäköisesti boottauksen yhteydessä mutten ole varma) kelloa 2 tuntia taaksepäin ja pitää käydä klikkaamassa automaattinen synkkaus off-on jotta aika päivittyy takaisin oikeaksi. Tämä voi liittyä dual-boottiin, koska löysin netistä jonkun sanovan että ongelma oli heillä liittynyt siihen että linux käyttää biosin aikaa jotenkin eri tavalla kuin windows ja siitä syntyi heilläkin juuri 2 tunnin taaksepäin heitto. Ja asensin juuri toissapäivänä linuxin tähän rinnalle. Tuo joka tästä kertoi ehdotti ratkaisuksi rekisterin muokkausta, en vielä uskalla muokata itse kun en ole varma vaikuttaako se sitten johonkin muuhun odottamattomalla tavalla. Turvallisempi tapa voisi olla laittaa jokin scheduled task joka ajetaan aina koneen käynnistyessä, joka suorittaa synkkauksen. Pitää selvittää onnistuuko tuollainen jotenkin. Täällä viimeisenä tuo viesti jossa asiaa selitettiin System time always drops back 2 hours
Linux oletuksena laittaa koneen kellon UTC aikaan kun taas Windows pitää sen paikallisessa ajassa. Kokeile etsiä Linuxin kellon asetuksista "System time uses UTC" tai joku sen suuntainen ja laittaa se pois päältä.
How to Fix Windows and Linux Showing Different Times When Dual Booting
Your computer stores the time in a hardware clock on its motherboard.www.howtogeek.com
Vistaa ei ikinä ole voinutkaan päivittää kymppiin ilmaiseksi...Uusi win 10 uudelleen asennettu ja vistan avain ei enää käyny. Ihan näin ohimennen huomiona.
Ok, olin vain siinä uskossa, että kun löytyy jonkun winkkari version avain, niin se käy, Kiitos tiedosta!Vistaa ei ikinä ole voinutkaan päivittää kymppiin ilmaiseksi...
Ja aina se vaan tyrkyttää tuota versiota 2004 ja lataa valmiiksi. On se nyt kumma että mikä tuossa on pielessä ettei asennu ja silti tyrkyttää.
Mites vaikea operaatio tämä logien tarkastaminen on?Tarvitsee katsoa logeista tarkemmin, että miksi se ei asennu. Veikkaan jotain yhteensopimatonta ajuria tai ohjelmistoa mikä estää / rikkoo päivityksen. Ja et voi jäädä vanhaan versioon myöskään, koska tuki loppuu ja jäät käyttöjärjestelmäversioon mihin ei tule enää päivityksiä. Yhden Windows 10 Home/Pro -version elinikä on 18 kk.
Hetkonen, kun ei ole tullut tätä viimeisintä Updatea eikä edellistäkään niin jokos se sitten tuki on loppumassa?
Windows 7 -käyttäjät voivat yhä päivittää ilmaiseksi Windows 10:een
4.1.2021 21:00
Microsoftin vuonna 2015 lanseeraama päivitystarjous ei ole umpeutunut vieläkään.
Vistaa ei ikinä ole voinutkaan päivittää kymppiin ilmaiseksi...
Ebay (taitaa olla vähemmän myyjiä nykyään, tais MS vähän vinkata Ebayn suuntaan asiasta), Huuto.net taikka jonkun muun "harmaan" kaupan kautta, ihan toimivia avaimia niistä löytää, mutta saattaa lakata toimimasta jonain päivänä... Tämä on omantunnon mukaan menevää asia, jokainen tehköön päätöksensä itse, ja Win10 kyllä toimii ilman lisenssiäkin ihan peruskäytössä (tuli vaan vastaan tälläinen, jossa väitetään että muka kaikki päivitykset ei tulisi, jos ei ole lisenssiä laitettu, onkohan missään varmistusta asialle? Pikkasen epäilyttää tuon "Ekspertin" vastaus kyl).Mistäs nykyään kannattaa ostaa Win 10 pro lisenssi kohtuu hintaan, ei toi vanha murosta ostettu suostu millään aktivoitumaan uudella emolla. Ja ei tarvii kiitos linkata retail versiota mistään jimmsiltä...