VR-keskustelua (Oculus Rift, HTC Vive, GearVR ja PSVR)

Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
1 348
Vakiona akkukesto on onneton. Sen kertoo että tarvitsee erillistä powerbankkia taikka muuta lisälaitetta. Muutoin upea laite. Elite Strap lisäakulla maksaa 109 euroa ja se ilmeisesti nostaa peliajan neljään tuntiin. Tuossa ei taidakaan olla kuulokkeita mukana? Oliko parempaa vaihtoehtoa kuulokkeilla? Muistaakseni näistä oli aiemmin juttua.

Nyt minulla on kuulokkeet piuhalla tuossa, siihen vielä powerbank piuhalla. Johdot kannattaa kiinnittää johonkin etteivät tule tielle, itse laitan t-paidan alle.
Itse käytän tälläisiä alla, pelikokemus paljon parempi. Näillä basson kuulee, eli kun esimerkiksi ampuu aseella, on ihan eri fiilis kuin vakio rimpuloilla. Sekä myös nuo blokkaa taustaääntä joten immersio ei kärsi yhtä pahasti. Myös se että nuo on oikean pituiset valmiiksi ja niissä tulee tuo kuminen "pidike" mukana, niin helppo ottaa napit korvista ja painaa pidikkeisiin jonka jälkeen voi headseting poistaa päästä.



Oma Questi näyttää tälläiseltä alla. 20€ Halo sträp, itse printattu powerbank pidike (netistä löyty valmis printti), nuo 9€ nappikuulokkeet sekä ohuemmat (AMVR) pehmusteet joilla saan reilusti FOV sekä sweetsporttia isommaksi.

1642580599557.png
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Osaisiko joku suositella Quest 2:lle jotain järkevää suojaa (vr coveria), joka istuisi alkuperäisiä tiiviimmin ja estäisi myös valon näkymisen sisälle nenän varresta? Vai menevätkö linssit sitten huuruun liian helposti? Valikoimaa noissa on reilusti, mutta varmaan täältä löytyy kokemuksia siihen mikä on järkevä ostos.

Entä mitkä olisivat hyvät gripit ohjaimille? Olisiko esim. näissä järkeä?

Tuossa ei taidakaan olla kuulokkeita mukana? Oliko parempaa vaihtoehtoa kuulokkeilla? Muistaakseni näistä oli aiemmin juttua.

Nyt minulla on kuulokkeet piuhalla tuossa, siihen vielä powerbank piuhalla. Johdot kannattaa kiinnittää johonkin etteivät tule tielle, itse laitan t-paidan alle.
Jotain Aliexpressin muutaman euron nappikuulokkeita suositeltiin aiemmin korvaamaan alkuperäiset kuulokkeet, mutta minä taidan tilata suosiolla Logitech G333 VR:t (testiä mm. täällä). Maksavat muutaman kympin kiinalaisia enemmän, mutta elämä on.

Tosin löytyy noistakin negatiivisia kommentteja mm. mukana tulevien kiinnikkeiden osalta ja varauksin myös bassovoittoisesta äänenlaadusta. Vähintään nuo tarvitsevat lisäksi jotkin PSVR-tyyppiset pidikkeet pantaan, jossa nappeja voi pitää silloin kun nitä ei käytä. Vaikka tällaiset.

1. Tarvitsee jonkin verran valoa
Ok, se selittää tuon ainakin osittain. Tämä on aika suuri miinus omalla kohdalla, mutta ei voi mitään.

2. Löytyisikö Oculuksen debugtoolista :hmm:, softista en tiedä
Ei sieltä ainakaan ihan suoraan löydy mitään testiä.

Developer-tilan laitoin päälle heti ensimmäisenä, kun oletin että siellä ainakin olisi, mutta eipä taidakaan olla. Tosin tuo Questin käyttöliittymä on vähän sellainen sekasotku, että siellä voi olla vielä vaikka mitä valintoja piilossa. :D

3. Ennen se tarvittiin kun ei ollut airlinkkiä. Ehkä siellä on enemmän säätöjä kuvan laatuun.
4. Jos oikein ymmärsin niin puhut kahdesta eri ohjelmasta
Joo, eri ohjelmia ovat, enkä tiedä onko näillä nimen lisäksi mitään muuta tekemistä keskenään. Toinen on siis integroitu sinne PC-Oculuksen dahsiin ja toinen on maksullinen kolmannen osapuolen sovellus. Jälkimmäistä en ole ostanut, niin en tiedä minkä verran näissä on eroja.

7. Ei ole enää netflixiä, mutta muistaakseni kankaan kokoa pystyi muuttamaan. Vaaka-asentoa en testannut.
Ei pysty muuttamaan kankaan kokoa siinä normaalissa tilassa. Siellä on virtuaalihuoneen seinällä erillinen painike vaihtoehtoiselle tilalle jossa voi muuttaa kokoa ja kulmaa, mutta se taas kadottaa muun huoneen ympäriltä ja jättää tyhjyydessä köllöttävän kuvan päälle muutaman ruman ja helkutin ison painikkeen.

10. En joudu joka kerta tekemään rajoja uusiksi vaikka kävisin ulkopuolella. Nykyään olen piirtänyt sen verran ison, että voin hakea esim vettä tiskipöydältä rajojen sisällä.
Olisi kyllä hienoa, jos voisi määritellä useita "tilaprofiileita" omilla asetuksilla. Pelihuone, keittiö, terassi jne ja näille kaikille sitten omat boundaryt.

Huomasin kyllä, että developer-valikosta saa boundaryn kokonaan pois päältä, mutta toivoin että tähän olisi olemassa joku kätevämpi tapa disabloida se hetkellisesti.

Omasta mielestäni akunkesto on tässä aivan riittävä, eli sen 2h kovaa pelaamista, jonka lisäksi powerbankilla voit nostaa akunkeston vaikka 10h. Laita se powerbank vaikka taskuun tai Questin takapantaan jos haluat lisää mukavuutta (etupainoa pois).
Taitaa olla helpompi vaan laittaa suoraan pitkä piuha kiinni, jos kone on lähellä. Elite headstrappiin saisi toisen akun, mutta sitä taas ei voi käyttää leffoja katsoessa sängyssä, kun se panta painaa päätä tyynyä vasten.

Ja itse suosittelen Virtual deskotpin hankkimista, se varmaan korjaa melkein puolet noista asioita mistä vingut.
Vingun? En nyt sanoisi, että noiden epäselvien asioiden kysyminen oli mitään vinkumista, mutta ehkä sinä olet tästä toista mieltä.

Ja siis minähän juuri yritin kysellä mm. sitä, että mitä asioita se Virtual Desktop korjaa? "Puolet asioista" on aika epämääräisesti ilmaistu.

Ja tuo "halvalla ei saa hyvää", niin tämä on yksi harvoja tuotteita omasta mielestäni missä pitää hieraista silmiä että voiko näin halvalla oikeastikin saada näin hyvää... PCVR käytössä tämä kilpailee omasta mielestäni näiden +700€ vehkeiden kanssa jonka lisäksi tässä on vielä plussana standalone käyttömahollisuus jota tullut myös hyödynnetty paljon, mm ulkona beat saberin pelaaminen yms. Puhumatta siitä että tämä on HTC:n lisäksi ainoita headsettejä joilla on mahdollitsa pelata korkealaatuista PCVR:ää langattomasti ilman näkyvää viivettä. Ja langattomuuteen kun tottuu, ei yksinkertaisesti pysty enää langallisena pelaamaan.
Joo, onhan näissä monia hyviä puolia ja siksi ne ostinkin, mutta siitä huolimatta halpa hinta näkyy muutamassa paikassa, mm. juuri tuo naurettava akkukapasiteetti, "kuulokkeet", headstrap ja ohjaimien painikkeet. Osaltaan hinta toki selittyy FB-pakotuksella ja seurannalla. Ilmaisia lounaita ei vaan ole.

Ja kyllähän näillekin tulee hintaa kokonaisuutena, kun ostaa vinon pinon kaikenlaisia lisäkikkareita paikkaamaan puutteita.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 119
Koputus moodi kannattaa myös aktivoida päälle questista. Kätevä kun koputtaa lasien kylkeen niin menee läpikatselutila päälle niin voi juoda ym. ilman, että tarvitsee ottaa lasia pois päästä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Koputus moodi kannattaa myös aktivoida päälle questista. Kätevä kun koputtaa lasien kylkeen niin menee läpikatselutila päälle niin voi juoda ym. ilman, että tarvitsee ottaa lasia pois päästä.
Joo, se minulla onkin tuossa päällä. Huomasin vaan, että ohjaimen kanssa sitä ei meinaa oikein saada aina päälle, mutta ilman ohjainta toimii joka kerta. Perustuuko tuon toiminta liikkeentunnistukseen, ääneen, vai kameraan?
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
650
Kautium:
Käytän mieluummin langatonta yhteyttä. Laitoin dedikoidun routerin Quest2:lle (asus ac66u b1) ja se toimii erittäin hyvin AirLinkillä. 69€ tarjoushinnalla se oli kaapelia halvempikin.

Ehkä voisin saada hieman parempaa kuvaa kaapelilla nostamalla maksimi yhteysnopeutta, mutta en ole kokenut sitä tarpeelliseksi koska AirLink on kätevämpi ja mukavampi ja tuntuu ajavan saman asian mitä kaapelikin.

Ostin halvemmalla suoraan muualta kaapelin, Quest2:sen virallinen kaapeli on ilmeisesti mukavan taipuisa, mutta muualta ostettu toimi varsin mainiosti sekin - kunnes totesin AirLinkin vielä mukavammaksi.

Itselläni on myös Virtual Desktop ja käytän sitä välillä, mutta 99% peleistä käytän mieluummin AirLinkkiä koska yksinkertaisesti kuva on AirLinkin kautta minulla parempi mitä VD:llä. Jos katsot myös videoita, VD:hen tuli hyvä videotuki myöhemmissä päivityksissä.

Numlock:
Langattoman yhteyden nopeudesta en tiedä, muuta kun sen minkä VD tarjoaa, mutta ostin Steamista fpsVR työkalun joka on todella hyvä näyttämään todelliset fps:t ja hakemaan parhaita asetuksia. Valitettavasti se toimii vain SteamVR sovelluksilla ja niilläkiin vain jos peli käynnistää myös SteamVR:n. Oculuksen oma debug työkalu tarjoaa myös performance tietoja, toiminee paremmin jos ottaa asyncronous spacewarpin pois päältä. Virtual desktopissa on omansa, mutta se tietysti toimii vain jos käyttää VD:tä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Jos katsot myös videoita, VD:hen tuli hyvä videotuki myöhemmissä päivityksissä.
Paikallisia videoita ei juurikaan ole, eli käytännössä katson aina jostakin striimauspalvelusta (Netflix, HBO, Viaplay, Amazon Prime jne). Näiden katsomiseen "isolta kankaalta" etsin siis parasta ratkaisua ja mielellään sellaista, joka toimii tosiaan sängystäkin käsin.
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
650
Paikallisia videoita ei juurikaan ole, eli käytännössä katson aina jostakin striimauspalvelusta (Netflix, HBO, Viaplay, Amazon Prime jne). Näiden katsomiseen "isolta kankaalta" etsin siis parasta ratkaisua ja mielellään sellaista, joka toimii tosiaan sängystäkin käsin.
Pikagooglaus antoi seuraavanlaisen ratkaisuehdotuksen:

Due to DRM restrictions, trying to cast Netflix to the headset (through Virtual Desktop) in 1080p with Microsoft Edge or the PC Netflix app results in a black screen when you play content.

I just found a workaround which is:
  1. use Mozilla Firefox
  2. install 2 Add-ons: Better Netflix, and Netflix 1080p
To my surprise, these add-ons actually did force Netflix to play in 1080 and after casting it to my headset using Virtual Desktop, I was able to play content in 1080p without the screen going black! And it looks amazing!

Hope this helps others out there who are looking to get the most out of their new headset :)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Pikagooglaus antoi seuraavanlaisen ratkaisuehdotuksen:

Due to DRM restrictions, trying to cast Netflix to the headset (through Virtual Desktop) in 1080p with Microsoft Edge or the PC Netflix app results in a black screen when you play content.

I just found a workaround which is:
  1. use Mozilla Firefox
  2. install 2 Add-ons: Better Netflix, and Netflix 1080p
To my surprise, these add-ons actually did force Netflix to play in 1080 and after casting it to my headset using Virtual Desktop, I was able to play content in 1080p without the screen going black! And it looks amazing!

Hope this helps others out there who are looking to get the most out of their new headset :)
Pitää varmaan ostaa se Virtual Desktop ja kokeilla sitä. Ei se taida mitään varsinaista elokuvateatterielämystä tarjota, mutta josko sillä saisi jotain aikaiseksi. Ja ehkäpä sitä voi hyödyntää jossakin muussakin. Vähän epäselvää on tosin edelleen SideQuestin ja Virtual Desktopin yhteys. Ilmeisesti SideQuestia ei tarvitse, vaan toisto tapahtuu Virtual Desktopin itsensä tarjoaman streamer-sovelluksen kautta, mutta sitten kuitenkin joissakin ohjeissa se SideQuest on mukana ja mainitaan että pitäisi ladata sieltä joku VR Patch. Voisiko joku selventää tätä kokonaisuutta?

Netflixin osalta minulla olikin "Better Netflix" jo entuudestaan asennettuna Firefoxiin. Aika laajat oikeudet näyttää vaativan tuo "Netflix 1080p" addon, mutta eipä se taida ilmankaan toimia.

1642596081614.png
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
650
Pitää varmaan ostaa se Virtual Desktop ja kokeilla sitä. Ei se taida mitään varsinaista elokuvateatterielämystä tarjota, mutta josko sillä saisi jotain aikaiseksi. Ja ehkäpä sitä voi hyödyntää jossakin muussakin. Vähän epäselvää on tosin edelleen SideQuestin ja Virtual Desktopin yhteys. Ilmeisesti SideQuestia ei tarvitse, vaan toisto tapahtuu Virtual Desktopin itsensä tarjoaman streamer-sovelluksen kautta, mutta sitten kuitenkin joissakin ohjeissa se SideQuest on mukana ja mainitaan että pitäisi ladata sieltä joku VR Patch. Voisiko joku selventää tätä kokonaisuutta?

Netflixin osalta minulla olikin "Better Netflix" jo entuudestaan asennettuna Firefoxiin. Aika laajat oikeudet näyttää vaativan tuo "Netflix 1080p" addon, mutta eipä se taida ilmankaan toimia.
Ymmärtääkseni Facebook vapautti Virtual Desktopin oikeudet, eli se toimii kyllä kunhan lataat Questille. Aiemmin vaati että sidequestin kautta piti asentaa lisäosa ja vasta sen jälkeen VD toimi normaalisti. Jos patchin vielä vaatii niin riittää että teet sen kerran, sen jälkeen VD osaa päivittää itsensä. Virallinen sivu vrdesktop.net ei puhu enää mitään patchistä, joten ilmeisesti tosiaan toimii suoraan kunhan lataa Quest appsin ja PC:lle streamerin.

Enpä tosiaan tiedä mitään noista mozillan lisäosista, muuta kun tuon ohjeen bongasin. Laitahan viestiä tänne jos saat toimimaan. Se perusnetflix sovellus on varsin onnettomalla resoluutiolla kyllä.
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Yritin ostaa Virtual Desktopia Questin omasta storesta lasit päässä, niin sieltä tulee tyly ilmoitus, että ei onnistu kun pankit haluavat varmennuksen ja siksi pitäisi käyttää Paypalia, tai vaihtoehtoisesti ostaa sovellus Oculus Appin kautta. Ei mitään hajua mistä se Paypal-tili pitäisi lisätä ja minne, mutta ainakaan siinä samassa yhteydessä se ei ollut mahdollista. Enkä kyllä ymmärrä sitäkään miten luurissa olevan sovelluksen käyttö muuttaa tilannetta, mutta joka tapauksessa sillä näytti kuitenkin onnistuvan ja ilman mitään varmennuksia missään välissä.

Lisäksi tuossa sotki sekin, kun monessa ohjeessa erikseen sanotaan että sitä ei missään tapauskessa saa ostaa tietokoneella olevasta Oculus Storesta, vaan pitää ostaa nimenomaan sieltä lasien kautta käytettävästä storesta. Siis mitä ihmettä, ovatko nämä täysin erillisiä virityksiä? Miten ihmeessä tämä voi olla näin sekavaa vielä tässä vaiheessa, kun tuote on ollut markkinoilla ties kuinka kauan?
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
650
Yritin ostaa Virtual Desktopia Questin omasta storesta lasit päässä, niin sieltä tulee tyly ilmoitus, että ei onnistu kun pankit haluavat varmennuksen ja siksi pitäisi käyttää Paypalia, tai vaihtoehtoisesti ostaa sovellus Oculus Appin kautta. Ei mitään hajua mistä se Paypal-tili pitäisi lisätä ja minne, mutta ainakaan siinä samassa yhteydessä se ei ollut mahdollista. Enkä kyllä ymmärrä sitäkään miten luurissa olevan sovelluksen käyttö muuttaa tilannetta, mutta joka tapauksessa sillä näytti kuitenkin onnistuvan ja ilman mitään varmennuksia missään välissä.

Lisäksi tuossa sotki sekin, kun monessa ohjeessa erikseen sanotaan että sitä ei missään tapauskessa saa ostaa tietokoneella olevasta Oculus Storesta, vaan pitää ostaa nimenomaan sieltä lasien kautta käytettävästä storesta. Siis mitä ihmettä, ovatko nämä täysin erillisiä virityksiä? Miten ihmeessä tämä voi olla näin sekavaa vielä tässä vaiheessa, kun tuote on ollut markkinoilla ties kuinka kauan?
Koska Quest2 ja Rift käyttävät eri arkkitehtuuria, kummallekkin on oma oculus storensa (ja Goulle vielä omansa). Mobiili storesovellus taitaa mennä oletuksena Quest2 storeen, joten se onnistuu ostaa sieltä. Kauppanäkymäksi voi valita joko Quest, Rift tai Go storen.

PC sovelluksesta näkyy vain Rift store, joten siksi osto Questille ei onnistu sieltä.

Onhan tämä vähän sekavaa, etenkin kun silti osa Questin ja Riftin peleistä toimii cross-buyna ja monesti mahd. alennukset näkyvät vain toisessa storessa (yleensä Quest).
 
Liittynyt
07.01.2020
Viestejä
1 291
Entä mitkä olisivat hyvät gripit ohjaimille? Olisiko esim. näissä järkeä?

Mulla on nuo mustat ja ilman luukkua. Paremmat nuo ovat kuin edelliset halvemmat eri valmistajan gripit.


Jotain Aliexpressin muutaman euron nappikuulokkeita suositeltiin aiemmin korvaamaan alkuperäiset kuulokkeet, mutta minä taidan tilata suosiolla Logitech G333 VR:t (testiä mm. täällä). Maksavat muutaman kympin kiinalaisia enemmän, mutta elämä on.

Itse tarvitsin mikkiä nappien kanssa, ostin nintendo switchin napit.
Sain kuitenkin Artctic 5:n mahtumaan melko hyvin muovisträpin kanssa, joten sillä nykyään sekä 4-pole/trrs piuhalla.


Ei sieltä ainakaan ihan suoraan löydy mitään testiä.

Ainakin Performance HUD:in alta löytyy mode ->Oculus Link. Sitä en tiedä mitä mittaa :hmm:


Joo, eri ohjelmia ovat, enkä tiedä onko näillä nimen lisäksi mitään muuta tekemistä keskenään. Toinen on siis integroitu sinne PC-Oculuksen dahsiin ja toinen on maksullinen kolmannen osapuolen sovellus. Jälkimmäistä en ole ostanut, niin en tiedä minkä verran näissä on eroja.

Olen VD:n ostanut, mutta steamvr toimii ihan hyvin, joten ei ole tullut käytettyä.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 313
Entä mitkä olisivat hyvät gripit ohjaimille? Olisiko esim. näissä järkeä?

Mulla on nuo mustat ja ilman luukkua. Paremmat nuo ovat kuin edelliset halvemmat eri valmistajan gripit.
Mä olen itse tykännyt näistä HP Reverb G2:n kanssa Mamut VR Mamut Dx Grips Stealth - Oculus Quest/Rift S | Dustin.fi ja ei ole kokemusta noista mitä linkkasit.

KIWI:lta mulla on kyllä ostettuna niiden kaapelinhallinta systeemit (https://www.amazon.de/dp/B07VPVXY2D/) ja olen noista tykännyt joten vaikuttaa laatufirmalta

EDIT: Numlock taisi hieman epäonnistua lainauksissaan ja nuo olivatkin hänen vastauksia Kautiumin kysymyksiin :)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Koska Quest2 ja Rift käyttävät eri arkkitehtuuria, kummallekkin on oma oculus storensa (ja Goulle vielä omansa). Mobiili storesovellus taitaa mennä oletuksena Quest2 storeen, joten se onnistuu ostaa sieltä. Kauppanäkymäksi voi valita joko Quest, Rift tai Go storen.

PC sovelluksesta näkyy vain Rift store, joten siksi osto Questille ei onnistu sieltä.

Onhan tämä vähän sekavaa, etenkin kun silti osa Questin ja Riftin peleistä toimii cross-buyna ja monesti mahd. alennukset näkyvät vain toisessa storessa (yleensä Quest).
No niinpä tietenkin. Facebookin tapaan ei toki kannata antaa käyttäjille edes mitään selkeitä vinkkejä että tämä on nyt tarkoitettu tähän toimintaan ja tuo toinen toiseen. :D

Edit.
Nyt vasta muistin, että täällähän on kokonaan erillinen ketju Questille. Lienee syytä jatkaa kyösti-ihmettelyä siellä.
 

Edqar

Tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 334
Noniin, nyt Valve Indekx (ja muut HMD:t) langattomaksi

8:01
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ratkaisu. Toivotaan, että toteutuu ja hinta pysyy aisoissa. Kipuraja lienee jossain 200€ tuntumassa...


Lasers are just better Wires
- Laser beam transmission
- Lossless quality, full 4k, no compression
- No latency
- 40x the WiFi speed
- Can support future bandwidth demand
- No wires!
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
650
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ratkaisu. Toivotaan, että toteutuu ja hinta pysyy aisoissa. Kipuraja lienee jossain 200€ tuntumassa...


Lasers are just better Wires
- Laser beam transmission
- Lossless quality, full 4k, no compression
- No latency
- 40x the WiFi speed
- Can support future bandwidth demand
- No wires!
Pari asiaa pistää silmään:
1) on vasta kehityksessä
2) 4K ei ole itse asiassa paljon kun pitää siirtää resoluutio per silmä
3) Eikös jokaisella valmistajalla ole vähän omat piuhansa ja kuvadatan ohella ohjaindata (ainakin inside-out träkätyissä) mitä siirtää? Miten käytännössä tuo toimivuus jos vaikkapa usb-C:n korvaa, tehdäänkö jokaiselle (tuetulle) headsetille oma softavariantti.
 
Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
62
Onko tollasessa gigantin reilun tonnin pakettikoneessa muka oikeesti järkeä?

Esim: HP Pavilion TG01-2829no pelitietokone - Pöytätietokoneet

3060 Ti löytyis tosta, mutta virtalähteenä joku 500w bronze? Omassa pöntössä tällä hetkellä Seasonic Focus GX-550 ja siihenki vähän kuumottais laittaa noita uusimpia tehomyllykortteja, kun useimmissa suositus 600/650w.

Varmaan kyllä päädyn vaan oottelemaan vuoden pari vielä tän VR-homman kanssa jos noi näyttisten hinnat tulis vähän alas. Sitte pitää ilmeisesti koko pönttö päivittää virtalähdettä myöden. Vai saako tohon 550w gold seasoniccii jonku kohtuullisesti VR:ää pyörittävän näyttiksen? Uskaltaako siihen lätkästä tollasen 3060 Ti/vastaavan tehosyöpön? Laskureiden mukaan pitäis riittää, mutta mitenkään hirveesti ei kyllä jää ylimääräsiä watteja...
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 900
Onko tollasessa gigantin reilun tonnin pakettikoneessa muka oikeesti järkeä?

Esim: HP Pavilion TG01-2829no pelitietokone - Pöytätietokoneet

3060 Ti löytyis tosta, mutta virtalähteenä joku 500w bronze? Omassa pöntössä tällä hetkellä Seasonic Focus GX-550 ja siihenki vähän kuumottais laittaa noita uusimpia tehomyllykortteja, kun useimmissa suositus 600/650w.

Varmaan kyllä päädyn vaan oottelemaan vuoden pari vielä tän VR-homman kanssa jos noi näyttisten hinnat tulis vähän alas. Sitte pitää ilmeisesti koko pönttö päivittää virtalähdettä myöden. Vai saako tohon 550w gold seasoniccii jonku kohtuullisesti VR:ää pyörittävän näyttiksen? Uskaltaako siihen lätkästä tollasen 3060 Ti/vastaavan tehosyöpön? Laskureiden mukaan pitäis riittää, mutta mitenkään hirveesti ei kyllä jää ylimääräsiä watteja...
Kyllä kai se HP:n kone pyörii niin luotettavasti kuin voi sillä virtalähteellä mikä siinä on. Ei ole pakettikoneen valmistajan etu laittaa toimimatonta ulos (3060Ti ei myöskään kaikista virtasyöpöin kortti tietenkään ole) eli ongelmaksi tuo virtalähde tulee vain mikäli meinaat näytönohjaimen vielä tehokkaampaan tuossa paketissa päivittää.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
337
Onko tollasessa gigantin reilun tonnin pakettikoneessa muka oikeesti järkeä?

Esim: HP Pavilion TG01-2829no pelitietokone - Pöytätietokoneet

3060 Ti löytyis tosta, mutta virtalähteenä joku 500w bronze? Omassa pöntössä tällä hetkellä Seasonic Focus GX-550 ja siihenki vähän kuumottais laittaa noita uusimpia tehomyllykortteja, kun useimmissa suositus 600/650w.

Varmaan kyllä päädyn vaan oottelemaan vuoden pari vielä tän VR-homman kanssa jos noi näyttisten hinnat tulis vähän alas. Sitte pitää ilmeisesti koko pönttö päivittää virtalähdettä myöden. Vai saako tohon 550w gold seasoniccii jonku kohtuullisesti VR:ää pyörittävän näyttiksen? Uskaltaako siihen lätkästä tollasen 3060 Ti/vastaavan tehosyöpön? Laskureiden mukaan pitäis riittää, mutta mitenkään hirveesti ei kyllä jää ylimääräsiä watteja...
Kuten edelläkin jo mainittu niin riittää aivan hyvin tuohon paketti-setuppiin. Ei sitä pakettikoneen valmistajan kannata mitään tolkuttoman "ylimitoitettua" virtalähdettä laittaa -> kustannustehokasta. Ja jos sinulla entuudestaan 550w gold luokiteltu virtalähde niin kyllä siihen kehtaa esm RTX 2070 lätkäistä kylkeen riippuen prosessoristasi ja VR pyörii kyllä.

550w piisaa lopunperin hämmentävänkin pitkälle silti. Itse ajelin 650w bronze corsairin virtalähteellä ensinalkuun i7 7700k (jatkuvilla 4.8 kelloilla) + strix oc 2080 Ti kepeästi. Siirryin i9 10900k mutta muuten samat osat ja siinäkään en saanut sitä virtalähdettä "loppumaan" eikä pistokkeen ja powerin välistä wattimittarilla taidettu kuin 500-550w mennä i9 kanssa, i7 taisin 400-450w kulutuksia nähdä parhaimmillaan (ihan muistinvaraisia lukemia mutta kuitenkin jotain tuollaista). Pistin nyt kuitenkin 850w gold luokitellun seasonicin tuohon varmuusvaraksi tulevaa ajatellen.

Tuommoinen linkkaamasi pakettikone on aivan vallan hyvä aloitella VR puuhia, varmasti riittää puhti pelailla jos ei ole kuuta taivaalta havittelemassa. Muistan kun HL Alyx vajaa pari vuotta sitten tuli niin tuttu pelaili vakiolla 7700k + 1080TI Valve Indexin kanssa ja oli täysin tyytyväinen pelikokemukseensa näin niinkuin "verrokkina" tähän kohtaan. Ja itsekin siitä pätkiä näin kun hän niitä silloin streamasi. Simuilu asia erikseen jos haetaan sitä äärimmäistä immersiota kalliiden headsettien, resoluutioiden ja detailien kautta - siihen ei taida mikään nykyrauta vielä kunnolla riittää.

Itselläni siis myös Index jonka syksyllä ostin käytettynä, headset kenkkuili kuukauden käytön jälkeen mutta Valve vaihtoi takuussa sen minulle uuteen, vaikka en alkuperäinen omistaja ollutkaan. Alyxin pelaillut melkein läpi - säästellyt kokemusta kun sen verran huikea peli mielestäni. Ja kyllä siinäkin immersio kohdillaan, jännitystä riittänyt.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
689
Kuten edelläkin jo mainittu niin riittää aivan hyvin tuohon paketti-setuppiin. Ei sitä pakettikoneen valmistajan kannata mitään tolkuttoman "ylimitoitettua" virtalähdettä laittaa -> kustannustehokasta. Ja jos sinulla entuudestaan 550w gold luokiteltu virtalähde niin kyllä siihen kehtaa esm RTX 2070 lätkäistä kylkeen riippuen prosessoristasi ja VR pyörii kyllä.

550w piisaa lopunperin hämmentävänkin pitkälle silti. Itse ajelin 650w bronze corsairin virtalähteellä ensinalkuun i7 7700k (jatkuvilla 4.8 kelloilla) + strix oc 2080 Ti kepeästi. Siirryin i9 10900k mutta muuten samat osat ja siinäkään en saanut sitä virtalähdettä "loppumaan" eikä pistokkeen ja powerin välistä wattimittarilla taidettu kuin 500-550w mennä i9 kanssa, i7 taisin 400-450w kulutuksia nähdä parhaimmillaan (ihan muistinvaraisia lukemia mutta kuitenkin jotain tuollaista). Pistin nyt kuitenkin 850w gold luokitellun seasonicin tuohon varmuusvaraksi tulevaa ajatellen.

Tuommoinen linkkaamasi pakettikone on aivan vallan hyvä aloitella VR puuhia, varmasti riittää puhti pelailla jos ei ole kuuta taivaalta havittelemassa. Muistan kun HL Alyx vajaa pari vuotta sitten tuli niin tuttu pelaili vakiolla 7700k + 1080TI Valve Indexin kanssa ja oli täysin tyytyväinen pelikokemukseensa näin niinkuin "verrokkina" tähän kohtaan. Ja itsekin siitä pätkiä näin kun hän niitä silloin streamasi. Simuilu asia erikseen jos haetaan sitä äärimmäistä immersiota kalliiden headsettien, resoluutioiden ja detailien kautta - siihen ei taida mikään nykyrauta vielä kunnolla riittää.

Itselläni siis myös Index jonka syksyllä ostin käytettynä, headset kenkkuili kuukauden käytön jälkeen mutta Valve vaihtoi takuussa sen minulle uuteen, vaikka en alkuperäinen omistaja ollutkaan. Alyxin pelaillut melkein läpi - säästellyt kokemusta kun sen verran huikea peli mielestäni. Ja kyllä siinäkin immersio kohdillaan, jännitystä riittänyt.
Noi valmiskoneet tapaa olla kertakäyttöisiä. Menee vaihtoon koko setti, kun ensimmäistä kertaa pitäisi päivittää siitä jotain. Ei pelkästään virtalähteen takia, vaan myös emo- ja koteloratkaisujen. Voi olla silti tällä hetkellä harvoja tapoja saada näyttis hankituksi.
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
323
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ratkaisu. Toivotaan, että toteutuu ja hinta pysyy aisoissa. Kipuraja lienee jossain 200€ tuntumassa...


Lasers are just better Wires
- Laser beam transmission
- Lossless quality, full 4k, no compression
- No latency
- 40x the WiFi speed
- Can support future bandwidth demand
- No wires!
Well, vahva epäilys että meitä tullaan lypsämään oikein olan takaa.
Kun katsoo nykyistä langatonta, HTC Vive Wireless, (julkaistu jo 2018) niin sen hinta on vieläkin, vuosien jälkeen mielestäni aika korkea:


Ja VR Friikit maksavat todella monta tonnia kunnon raudasta, (pelkkä GPU jonka kaveri osti, maksoi yli 3000€) joten kohderyhmä on selvä, ja hintataso sen mukainen. :)
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
273
Kyllähän toi unlink lähtee ostoon isollakin rahalla, jos se toimii täydellisesti. Langattomuus mille tahansa headsetille nyt ja tulevaisuudessa? Oi kyllä!

Veikkaan kuitenkin, että bugaa ja säädön määrä on niin suunnaton ettei siitä pakollista lisäosaa tule
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
634
Kyllähän toi unlink lähtee ostoon isollakin rahalla, jos se toimii täydellisesti. Langattomuus mille tahansa headsetille nyt ja tulevaisuudessa? Oi kyllä!

Veikkaan kuitenkin, että bugaa ja säädön määrä on niin suunnaton ettei siitä pakollista lisäosaa tule
,
Ensimmäisenä lisäosana tulee mieleen johto. On varmaan aika paha raahaa mukana sitä vitun pitkää johtoa millä ne lasit kytkee tohon laitteeseen.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
273
,
Ensimmäisenä lisäosana tulee mieleen johto. On varmaan aika paha raahaa mukana sitä vitun pitkää johtoa millä ne lasit kytkee tohon laitteeseen.
Ei toi nyt eroa viven langattomasta mitenkään? Promoissa jopa vaikuttaa pienemmältä vaivalta. Akunkin voi kiinnittää pään päälle tai jos ei halua lisää painoa niin taskuun tai vyölle. En näkisi, että siitä on yhtään enempää haittaa kuin vaikka kuulokkeiden johdosta.
 
Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
62
Noi valmiskoneet tapaa olla kertakäyttöisiä. Menee vaihtoon koko setti, kun ensimmäistä kertaa pitäisi päivittää siitä jotain. Ei pelkästään virtalähteen takia, vaan myös emo- ja koteloratkaisujen. Voi olla silti tällä hetkellä harvoja tapoja saada näyttis hankituksi.
Jep. Taidan kyllä ootella, että esim just toi 3060ti tulis siedettäviin hintoihin. Kortti on ilmeisesti aika suosittu ethereum minereiden keskuudessa suht vähäisen virrankulutuksen takia. Jos tuo kryptosekoilu tuosta vielä jossain vaiheessa laantuisi, niin tulee varmaan aika suuri määrä näitä kortteja käytettyjen markkinoille. Sitten joku Asus PRIME B560-PLUS + Core i5-11400F + 16GB DDR4 3200MHz (Bundletarjous!) - 379,90€ kylkeen, niin varmaan selviäis satasilla tuhansien sijaan tästä hommasta. Kaipa tuo 550w seasonicci selviää 3060ti+11400f kombosta jos kerran noi HP:n pakettikoneetkin pyörii 500w lähteillä...
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
689
Jep. Taidan kyllä ootella, että esim just toi 3060ti tulis siedettäviin hintoihin. Kortti on ilmeisesti aika suosittu ethereum minereiden keskuudessa suht vähäisen virrankulutuksen takia. Jos tuo kryptosekoilu tuosta vielä jossain vaiheessa laantuisi, niin tulee varmaan aika suuri määrä näitä kortteja käytettyjen markkinoille. Sitten joku Asus PRIME B560-PLUS + Core i5-11400F + 16GB DDR4 3200MHz (Bundletarjous!) - 379,90€ kylkeen, niin varmaan selviäis satasilla tuhansien sijaan tästä hommasta. Kaipa tuo 550w seasonicci selviää 3060ti+11400f kombosta jos kerran noi HP:n pakettikoneetkin pyörii 500w lähteillä...
Tarkistamatta veikkaan, että riittää hilkun kilkun. Jos et kellota. Mulla oli jossain välissä jotain luokkaa 420W virtalähde ja siinä GTX 770 Twin Frozr, joka hörppäs ihan hyvin virtaa vaikka myöhemmin päivittämääni GTX 1080 nähden. Nykyisin mulla on 560W ja RTX 2080. Haaveilin vielä RTX 3080 julkaisun aikaan siihen päivittäväni ja sitä varten olis mennyt kyllä virtalähdekin vaihtoon.
 
Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
62
Tarkistamatta veikkaan, että riittää hilkun kilkun. Jos et kellota. Mulla oli jossain välissä jotain luokkaa 420W virtalähde ja siinä GTX 770 Twin Frozr, joka hörppäs ihan hyvin virtaa vaikka myöhemmin päivittämääni GTX 1080 nähden. Nykyisin mulla on 560W ja RTX 2080. Haaveilin vielä RTX 3080 julkaisun aikaan siihen päivittäväni ja sitä varten olis mennyt kyllä virtalähdekin vaihtoon.
RTX2080 on hieman wattisyöpömpi vielä kun 3060ti ainakin vakiokelloilla. Pitkään kattelin noita kortteja, niin 3060ti näyttäis olevan se ykkösehdokas minkä tohon 550w psu:hun uskallan laittaa. Suorituskyky/watti-suhde on kyllä tossa kortissa kohdallaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
182
Miten olette säätäneet HTC Vive 2 Pro:n näkökentän, tai no miksi sitä sanotaankin? Jossain näin ohimennen jonkun huoneen netin syövereissä, missä mustalla pohjalla valkoisia kuvioita. Onko tämä joku hienosäätö ohjelma? En oikeen mitenkään saa näkökenttää mukavaksi. Jotenkin todella putkinäkö, kun suurin osa sumeaa. Olen veivannut niitä eteen ja taakse ja nupista väännellyt sormen ruvelle. Ei vaan saa fiksuksi sitä säätöä. Oli Oculus testissä jonkun aikaa ja siinä oli laajempi tarkan fokuksen näkymä. Pakko olla laajempi näkökenttä, mutta en vain osaa sitä säätää. Olen melkein nuubero VR kanssa. Koneena R9 5950 ja näytönohjaimena Red Devil 6900XT. Luulis potkua riittävän piirtää laajempaa näkymää. Vaikea selittää ongelmaani. Maksoi 1500 € vidun visiiristä, joten pakosti on saatava parempi vaste rahoille. Toivottavasti joku pikkujuttu, mutta ei vain osaa.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
689
Miten olette säätäneet HTC Vive 2 Pro:n näkökentän, tai no miksi sitä sanotaankin? Jossain näin ohimennen jonkun huoneen netin syövereissä, missä mustalla pohjalla valkoisia kuvioita. Onko tämä joku hienosäätö ohjelma? En oikeen mitenkään saa näkökenttää mukavaksi. Jotenkin todella putkinäkö, kun suurin osa sumeaa. Olen veivannut niitä eteen ja taakse ja nupista väännellyt sormen ruvelle. Ei vaan saa fiksuksi sitä säätöä. Oli Oculus testissä jonkun aikaa ja siinä oli laajempi tarkan fokuksen näkymä. Pakko olla laajempi näkökenttä, mutta en vain osaa sitä säätää. Olen melkein nuubero VR kanssa. Koneena R9 5950 ja näytönohjaimena Red Devil 6900XT. Luulis potkua riittävän piirtää laajempaa näkymää. Vaikea selittää ongelmaani. Maksoi 1500 € vidun visiiristä, joten pakosti on saatava parempi vaste rahoille. Toivottavasti joku pikkujuttu, mutta ei vain osaa.
Techadvisorin mukaan Vive Pro 2 kärsii tuolla osastolla: "it has the same classically weak edge-to-edge clarity found in most HTC Vive headsets, with a very small sweet spot for crisp VR visuals – if you look to the left and right of the display, rather than looking dead-on, you’ll be greeted by blurred optics.". Joku HTC käyttäjä tietänee paremmin, mitä tuo tarkoittaa käytännössä. On tuossa ainakin hyvä säätövara saada se tarkka alue keskelle näkökenttää. FOV on sitten oma lukunsa. Varmaan pään malli vaikuttaa jonkin verran siihen, kuinka lähelle silmiä maskin saa. HTC antanut speksit kumminkin horisontaaliselle FOV:lle, joka on samaisen arvostelun mukaan suurempi kuin vertikaalinen.
 
Liittynyt
03.01.2019
Viestejä
47
Samoja ongelmia kokivat revikoissa ja peruin pre orderin lasien julkaisun alla. Miten 1500? Mulle pelkkä visiiri maksoi 740e posteineen
Ohuemman pehmusteen kanssa fov ja sweetspot voi parantua. Kokeile laittaa silmät lähemmäks linssejä niin näet toimiiko.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
182
Minulle tuli Full Kit ja se nosti sitä hintaa. Ei ollut majakoita ja kapuloita valmiiksi. On kyllä törkeä hinta ja varsinkin, jos tuolle putkinäölle ei voi tehdä mitään. Minulla on aika leveä näkökenttä ja varmaan ei auta yhtään tässä asiassa.
 
Liittynyt
21.07.2019
Viestejä
199
Kappas täällähän on vähän aktiivisempi vr-keskustelu. Tuli quest 2 lasit hommattua ja tarvis vielä kaapeli lasien ja koneen välille hommata. Löytyykö Suomesta jotain vaihtoehtoista kaapelia ton oculuksen oman kaapelin lisäks? Ei nappais satkua piuhasta pulittaa. Pituuttakaan ei välttämättä tarvi 2,5m enempää kun ajopelejä tulee pelattua ja se riittää hyvin koneen ja rigin välille.
 
Liittynyt
28.12.2017
Viestejä
192
Kappas täällähän on vähän aktiivisempi vr-keskustelu. Tuli quest 2 lasit hommattua ja tarvis vielä kaapeli lasien ja koneen välille hommata. Löytyykö Suomesta jotain vaihtoehtoista kaapelia ton oculuksen oman kaapelin lisäks? Ei nappais satkua piuhasta pulittaa. Pituuttakaan ei välttämättä tarvi 2,5m enempää kun ajopelejä tulee pelattua ja se riittää hyvin koneen ja rigin välille.
No esim. tämä toimii täysin ongelmitta ja minulla on tämän lisäksi käytössä vielä 2m jatkojohto tuohon: Cloudberry USB Type-C 3.0 vahvarakenteinen datakaapeli 2,5 m, ruusukulta | Motonet Oy
 
Liittynyt
21.07.2019
Viestejä
199
Mihin tossa kaapelin valkkaamisessa täytyy kiinnittää huomiota? Siirtonopeus min. 5gb/s tms?
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 811
Mihin tossa kaapelin valkkaamisessa täytyy kiinnittää huomiota? Siirtonopeus min. 5gb/s tms?
Siirtonopeus ja mieluusti sellainen kulmassa oleva usb-liitin kypärän päässä. Tavallinen suora liitin vääntää johdon rikki ajan kanssa. Kaapelin notkeus voi olla myös merkittävä tekijä, koska osa kaapeleista on aika taipumattomia ja siten ikäviä käyttää roomscale tilassa.

Mulla on allaoleva kaapeli. Muuten oikein hyvä, mutta saisi olla notkeampi


 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
273
Miten olette säätäneet HTC Vive 2 Pro:n näkökentän, tai no miksi sitä sanotaankin? Jossain näin ohimennen jonkun huoneen netin syövereissä, missä mustalla pohjalla valkoisia kuvioita. Onko tämä joku hienosäätö ohjelma? En oikeen mitenkään saa näkökenttää mukavaksi. Jotenkin todella putkinäkö, kun suurin osa sumeaa. Olen veivannut niitä eteen ja taakse ja nupista väännellyt sormen ruvelle. Ei vaan saa fiksuksi sitä säätöä. Oli Oculus testissä jonkun aikaa ja siinä oli laajempi tarkan fokuksen näkymä. Pakko olla laajempi näkökenttä, mutta en vain osaa sitä säätää. Olen melkein nuubero VR kanssa. Koneena R9 5950 ja näytönohjaimena Red Devil 6900XT. Luulis potkua riittävän piirtää laajempaa näkymää. Vaikea selittää ongelmaani. Maksoi 1500 € vidun visiiristä, joten pakosti on saatava parempi vaste rahoille. Toivottavasti joku pikkujuttu, mutta ei vain osaa.
linssien etäisyys minimiin Adjusting the lens distance on the headset . Ohuemmilla naamasuojilla saa sitten myös lisää näkyvyyttä, mutta kipukynnys otsalle voi tulla vastaan herkemmin. Myös jos vive konsolista on asettettu alemman reson asetus tai auto niin se muhjustaa pikselit roskiin. Parasta pistää isoimmalle 90hz tai 120hz riippuen pelistä ja sitten steamvr säätimellä tuoda alaspäin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Pakko kyllä kehua HP:n tukea näiden Reverb G2 -lasien osalta. Soitin eilen aamupäivällä tuosta v2-piuhasta ja tänään aamulla tuli ovelle Postin kyydissä. Ei itsellä nyt isoja ongelmia ollut vanhallakaan piuhalla, mutta mahdollista jälleenmyyntiäkin silmällä pitäen ajattelin, että parempi hankkia tuo uudempi versio näin takuuajan puitteissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.04.2017
Viestejä
2 559
Pakko kyllä kehua HP:n tukea näiden Reverb G2 -lasien osalta. Soitin eilen aamupäivällä tuosta v2-piuhasta ja tänään aamulla tuli ovelle Postin kyydissä. Ei itsellä nyt isoja ongelmia ollut vanhallakaan piuhalla, mutta mahdollista jälleenmyyntiäkin silmällä pitäen ajattelin, että parempi hankkia tuo uudempi versio näin takuuajan puitteissa.
Itsellä ei uudet lasit yhdistäny koneelle, laittoivat uuden maskin postissa tuleen, meni silloin joku kuukausi. Suomeksi aspa ja heti ilmoitettiin että uus tulee.
 

Pelle Ethanol

Team R&T
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
207
Itsellä ei uudet lasit yhdistäny koneelle, laittoivat uuden maskin postissa tuleen, meni silloin joku kuukausi. Suomeksi aspa ja heti ilmoitettiin että uus tulee.
Mulla tuli alle 24 h soitosta, mutta mainitsi että NYT on varastossa reilusti. Sun tapauksessa varmaan ollu eurooppakin tyhjänä näistä.

Sekä piuha että lasit tuli kummatkin alle vuorokaudessa.
 

Pelle Ethanol

Team R&T
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
207
Saitko siis kokonaan uudet lasit? Kiinnostaa tuliko sieltä V2 lasit. Uudessa versiossa pitäisi olla uusi piuha ja uudenlainen kasvomaski jonka saa puolitettua ja laitettua linssit lähemmäksi silmiä. Ja olihan siinä kameran paikatkin hieman erit ja näin ollen hieman parempi ohjaimien liikeseuranta.
Piuhan ekaksi sain kun siinä epäiltiin vikaa, lasit tuli sitten seuraavalla soitolla. Ja sain kokonaan uudet, piuha on Rev2 mutta lasit ainakin näyttää ihan samalle. Ylempänä kirjoittelin että mustan tuntuis olevan mustempaa ku edellisissä, mutta muuten samanlaiset.

Edit: on ne V2 näköjään :D aina oppii uutta...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 313
Saitko siis kokonaan uudet lasit? Kiinnostaa tuliko sieltä V2 lasit. Uudessa versiossa pitäisi olla uusi piuha ja uudenlainen kasvomaski jonka saa puolitettua ja laitettua linssit lähemmäksi silmiä. Ja olihan siinä kameran paikatkin hieman erit ja näin ollen hieman parempi ohjaimien liikeseuranta.
Onko sinulla tuosta kameroiden paikoista jotain hyviä lähteitä? Tämä dude sanoo että kamerat ovat samoissa paikoissa mutta toimivat vaan paremmin - lähinnä että ei ole joidenkin youtube dudejen sekoiluja.

Piuha toki tulee olemaan uusi ja puolitettu kasvomaski, mutta kiinnostaa juurikin tuo kameroiden ja liikeseurannan ero jos sitä oikeasti on.
 
Liittynyt
11.03.2021
Viestejä
151
Moro, Pistäisikö joku taitaja pystyyn IotechVR discordi kanavan tai vinkatkaa jos sellainen vaikka sattuu jo olemaan.
Itsellä ei kaverilistoilla ole kellään VR vehkeitä ja joku multipläyeri voisi silloin tällöin maittaa.

Aivan hämilläne miten hyvät nuo toissapäivänä torista ostetut quest kakkoset ovat. Ja miten helpolla ne lähti langattomana toimimaan PC:n kanssa. lähes Plug&play.
Mielikuva oli että kunnolliset vehkeet maksaa 1k€ mutta perkeles. Pari sataa !
 

Pelle Ethanol

Team R&T
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
207
On muuten isohko ero tuossa G2 V2 isommassa fovissa. Näähän parani vielä entisestään. Kiitoksia Sammy212, en olis ilman kysymystäs edes tajunnu katsoa näitä tarkemmin.
 
Liittynyt
27.04.2017
Viestejä
2 559
Ittellä odottais värkit tuohon isomman G2 fovin naamamodiin, pitäis vain saada aikaiseksi ja tulostettua se runko
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Onkos täällä tyypeillä kokemusta tällaisista tai vastaavista seinätelineistä vr-laseille? HP Reverb G2 Wall Mount by Murphysaurus87

Nyt kun sain v2-piuhan myötä johdot vähän siistimmin Reverb G2:lle, niin ajattelin, että laseja vois myös säilöä jossain muualla kuin pöydän kulmalla. Ajatus pöydän alapintaan tai pöydän jalkaan kiinnitettävästä telineestä heräsi.
 
Liittynyt
05.11.2021
Viestejä
124
Hommasin Oculus Quest 2 ja motonetistä Cloudberry charging + data cable USB Type-C * USB-A. Ajoin ton SteamVr performance testin ja tulos oli, että koneeni ilmeisesti kykenee noita vr pelejä pyörittämään? Kytkin kaapeli koneen USB 3 porttiin ja toinen pää oculukseen kiinni. Lasit päähän ja tuli se ilmoitus, missä pitää sallia tiedostojen käyttö, mutta mitään ei tapahtu, vaikka painan salli? Siltikin näkyy vaan toi tervetuloa kytke vr-lasisi, vaikka olen kytkenyt. Varmaan kone on sen verran tehoton silti, että ei toimi, vai mikähän lie? Kiitti vastauksista jo etukäteen!
 

Liitteet

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 811
Hommasin Oculus Quest 2 ja motonetistä Cloudberry charging + data cable USB Type-C * USB-A. Ajoin ton SteamVr performance testin ja tulos oli, että koneeni ilmeisesti kykenee noita vr pelejä pyörittämään? Kytkin kaapeli koneen USB 3 porttiin ja toinen pää oculukseen kiinni. Lasit päähän ja tuli se ilmoitus, missä pitää sallia tiedostojen käyttö, mutta mitään ei tapahtu, vaikka painan salli? Siltikin näkyy vaan toi tervetuloa kytke vr-lasisi, vaikka olen kytkenyt. Varmaan kone on sen verran tehoton silti, että ei toimi, vai mikähän lie? Kiitti vastauksista jo etukäteen!
Arvelisin, että puuttuu oculus link asennus pc:sta. Asennuspaketin saa täältä Setup Your Oculus: Quest, Quest 2, Link, Rift S & Rift | Oculus
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 472
Viestejä
4 163 329
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom