living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 6 920
Tikkurilan Prismasta hain.Mites kauan nuo tuorekinkut taas säilyykään jääkaapissa? Tarttis kanssa hakea. Kuvasta päätellen aika pitkään, mutta muistelisin jossain mainittaneen 3-4 päivää...
Ps. Oliko joku tarjous Prismassa vai?
Kasvihuonevarhaisperunoita saa esim. prismasta, vaatimattomaan 19,90€ kilohintaan.Varhaisperunoita voi pakastaa.
Harmi kun en muistanut koko asiaa ennen kuin oli jo liian myöhäistä
Tee heti näin varhaisperunoille! Kiität taatusti itseäsi myöhemmin
Uusien perunoiden pakastaminen kesällä kannattaa, sillä näin saat herkutella makoisilla kotimaisilla potuilla vaikka joulupöydässä.www.mtvuutiset.fi
Tukussa osasivat kertoa, että muikun mädistä kalastajille maksettava hinta on tuplaantunut viime vuodesta, lähinnä Ruotsin valtavasti kasvaneen kysynnän takia. Jos muikun mätiä on joskus saanut n. 100 €/kg kaupasta, niin nyt maksetaan kuulemma jo kalastajalle 140 €/kg.Normaalisti olen ostanut eri kalojen mätejä isompia satseja, mutta nyt ei ole pitkään aikaan näkynyt järkevillä hinnoilla missään.
lidlin kinkut oli muistaakseni HK:n n.7kg luullinen 5€ kilo, 5kg luuton 7€ kilo ja 2-3kg pala 8€ kilo. Toki tukkutorin tilanteesta en tiedä mitään.Mistähän hankkisi (helsinki), tai onko suosituksia? Viime vuonna maksoin muistaakseni n. 9€/kg perusluuttomasta ruoholahden cittarista ja pari päivää ennen aattoa. Hyvää tuli, mutta tuntuu että maksoin liikaa. Lähinnä metromatkustajana funtsailin että oliskohan tukkutorin LIDLissä mitään, vai suosiolla johonkin itiksen prismaan
Päädyin triplaan ja Prismaan. Oli melkein jo korissa 6kg luuton atria (7.79€kg). Aattelin kuitenkin katsastaa vastapäisen LIDLin tarjonnan. Sama, luuton atria 3.7€/kg. 24€ tuli säästöä alle minuutin kävelyllä Ja sikafarmarit kiittää... Haetaan Prismasta sitten välipäivinä wotkinin kinkku parilla eurolla.lidlin kinkut oli muistaakseni HK:n n.7kg luullinen 5€ kilo, 5kg luuton 7€ kilo ja 2-3kg pala 8€ kilo. Toki tukkutorin tilanteesta en tiedä mitään.
Nyhtöpossua vaikka burgerien väliin tai pizzatäytteeksi?Kinkku unohtui uuniin ja tuli 87C asteisena ulos. En laita kuvia, mutta jos on liian kuivaa, ostan toisen.
Ihan hyvää oli ensimmäiset erät leivän päällä ja tähän voi tehdä kastikkeita. Paistoliemet on (taloyhtiön) parvekkeella jäähtymässä ja niistä kehitän jotain. 1L tuli tavaraa n. 5kg kinkusta, että katsotaan, kuinka kuivaksi veti..Nyhtöpossua vaikka burgerien väliin tai pizzatäytteeksi?
Mulla sama homma, ei oikein perinteinen joulu maistu. Minusta parasta joulupöydässä on aina perunat ja ruskea kastike, heh. Mutta teen yleensä yhden paremman aterian joulun aikaan - yksi suosikeistani oli muutama vuosi sitten tämä Spiced lamb with bulgur & tahini dressing. Meni erittäin mukavasti vähän paremman portugalilaisen punaviinin kanssa. Tänä vuonna tosin menen samalla meiningillä kuin viime jouluna: juustoja, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, grillattuja artisokan sydämiä, oliiveja, voileipäkeksilajitelma ja valkoviinihyytelöä yms. Nam!Monet suomalaiset jouluruuat on muuten perseestä. Imelät perunalaatikko, lanttulaatikko, porkkanalaatikko on kaikki kyllä jotain pula-ajan tuotoksia menneeltä ajalta jolloin ei tiedetty paremmasta tai osattu tehdä parempaa, ihan vastenmielistä roskaa. Rosolli ja lipeäkala on kanssa ihan hirveää paskaa. Rosollia vois ehkä syödä jos siinä ei ois sitä vitun punajuurta.
Glögi on kanssa aika karmeaa. Perinteiset Pandan ja Fazerin suklaat siihen päälle niin on saatu kaikki vastenmieliset ruokalajit samaan kattaukseen jälkiruokaa myöten.
Kaurapuurosta saa kivat oksennusrefleksit jouluaamuna luumun kera, se on rakenteeltaan jotain niin ällöä.
Siinäpä ne sitten onkin.
Kinkkua ja kalkkunaa on kyllä ihan kiva syödä jouluna. Tosin siihen kinkkuunkin tympiintyy jo ensimmäisen päivän aikana, alkaa tökkimään aika helposti.
Kalkkunaa sen sijaan voi kyllä syödä pari-kolme päivää putkeen.
Hyvää Joulua kaikille kaikesta tästä negatiivisesta palautteesta huolimatta, älkää ottako itseenne.
Mikä ton kulhon funktio onSika uunihin.
95 astetta, olkoot siellä aamuun asti.
Tuo varmaan kosteutta uunin sisälle, mutta yleensä käytetään syvää uunipeltiä vedellä täytettynä jos ei käytä kinkkupussia?Mikä ton kulhon funktio on
Niin mä vaan ihmettelen että mitä virkaa sillä kosteudella on kun se kinkku on siellä pussissa..Tuo varmaan kosteutta uunin sisälle, mutta yleensä käytetään syvää uunipeltiä vedellä täytettynä jos ei käytä kinkkupussia?
Uuni ja uunin luukku on helpompi pyyhkiä heti paiston jälkeen kun tuo kosteus pyörii uunissa.Mikä ton kulhon funktio on
Mutta mistä se rasvahöyrty tulee kun kinkku on pussissa?Uuni ja uunin luukku on helpompi pyyhkiä heti paiston jälkeen kun tuo kosteus pyörii uunissa.
Yleensä rasvahöyry jämähtää luukun lasien väliin ja pidikkeiden reikien ympärille.
Pari mittaria oli siassa kiinni ja reiät luukkua kohden.Mutta mistä se rasvahöyrty tulee kun kinkku on pussissa?
Täällä muuten sama setti ja hyvin saman näköinen lopputuloskin, mutta sillä erolla että leikkasin tuota kamaraa/rasvaa vähän enemmän pois, kun ei sitä syödä kuitenkaan.125c paistettu n. 6h. Kinkun aloitus paino 5.9kg,kinkku oli luuton harmaasuolattu. 75C kun oli mittarissa ulos uunista ja sinappihuntu perään kotisinapilla ja korppujauhoilla.
jäähdytystä ja sitten ulos parvekkeelle hyvin peiteltynä odottamaan tämänpäiväistä maistelua.
Lopputulos varmasti mehevä kun ei päästänyt yhtään suuremmaksi lämpötilaa.
Ei sen pussin kuulu olla täysin umpinainen, mutta eipä sieltä hirveästi höyryjä tule.Mutta mistä se rasvahöyrty tulee kun kinkku on pussissa?
Juuri äsken otin samanlaisesta koepalan ja normaalille maistui. Myös paistoneste oli hyvän makuista.Onko muilla ollut Atria 3 kilon juhlakinkku kun paiston jälkeen se neste aivan kuin joltain saippualta olisi maistunut ja samoin kinkku myös
Käytitkö kiertoilmaa? Sitä käyttämällä kypsyy nopeammin, mutta lämpötilaa pitää pudottaa 10-15 astetta.On se nyt kumma. Joka vuosi sama juttu.
4kg mötkäle ja tunti per kilo 100c. Paskat. Klo 12 uuniin ja nyt n. klo 18 niin sisälämpö 71.
Ja vielä Meaterilla lämmöt eli ne on kunnossa. Miks aina käy näin. Taas menee hiton myöhään. Ja viime vuonna taas tuntu kypsyvän niin pirun nopeesti alle normi ajan.
No ei tässä joulu pilalla ole mutta on se hitto ku ei saa mitenkään sumplittua tota optimisti.
Minä laitoin ton 3 kilon 120 asteessa 3 ja puoli tuntia niin sillä tuli ihan hyvä kylläOn se nyt kumma. Joka vuosi sama juttu.
4kg mötkäle ja tunti per kilo 100c. Paskat. Klo 12 uuniin ja nyt n. klo 18 niin sisälämpö 71.
Ja vielä Meaterilla lämmöt eli ne on kunnossa. Miks aina käy näin. Taas menee hiton myöhään. Ja viime vuonna taas tuntu kypsyvän niin pirun nopeesti alle normi ajan.
No ei tässä joulu pilalla ole mutta on se hitto ku ei saa mitenkään sumplittua tota optimisti.
Käytin. Ja lämpötila oli Meaterin mukaan tasainen 90-100c.Käytitkö kiertoilmaa? Sitä käyttämällä kypsyy nopeammin, mutta lämpötilaa pitää pudottaa 10-15 astetta.
Eikö ihmisen pitäisi olla melko hyvin oppiva eläin? Meinaan jos vuosi toisensa jälkeen tekee saman...?On se nyt kumma. Joka vuosi sama juttu.
4kg mötkäle ja tunti per kilo 100c. Paskat. Klo 12 uuniin ja nyt n. klo 18 niin sisälämpö 71.
Ja vielä Meaterilla lämmöt eli ne on kunnossa. Miks aina käy näin. Taas menee hiton myöhään. Ja viime vuonna taas tuntu kypsyvän niin pirun nopeesti alle normi ajan.
No ei tässä joulu pilalla ole mutta on se hitto ku ei saa mitenkään sumplittua tota optimisti.
Noku siinähän se on kun ei ole mitään kaavaa kun viime vuonna meni isompi kinkku samassa ajassa ylikypsäks..Eikö ihmisen pitäisi olla melko hyvin oppiva eläin? Meinaan jos vuosi toisensa jälkeen tekee saman...?