- Liittynyt
- 05.12.2018
- Viestejä
- 2 381
Asia, jota ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut AMD CPU markkinaosuus Steam käyttäjien parissa on noussut yli 30%:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Asian ironia.
Tuo 3d stäkätty L3 lisäys sram optimoidulla prosessilla ei mun nähdäkseni ole aivan sama brute force menetelmä kuin monoliittinen lastu valtavalla L3 muistilla.Missä suhteessa se oli ironista (siis ihan semanttisessa mielessä)? Lähinnä ehkä huvittava yhteensattuma, että foorumilla joku sanoo AMD:n lähestymistavan IPC-parannuksiin olevan bruteforcella kakkujen kasvattamisen, jonka jälkeen AMD ilmoittaa kasvattavansa niitä vielä lisää. On sieltä Zen4 ja Zen5 tulossa kuitenkin, joissa on sitä teknologiaakin kehitetty "älykkäämmäksi".
Missä suhteessa se oli ironista (siis ihan semanttisessa mielessä)? Lähinnä ehkä huvittava yhteensattuma, että foorumilla joku sanoo AMD:n lähestymistavan IPC-parannuksiin olevan bruteforcella kakkujen kasvattamisen, jonka jälkeen AMD ilmoittaa kasvattavansa niitä vielä lisää. On sieltä Zen4 ja Zen5 tulossa kuitenkin, joissa on sitä teknologiaakin kehitetty "älykkäämmäksi".
Like, my first week at Digital, we got trained on this drawing system called Valid, which is kind of before the Matrox graphics era. So this guy walked in, and he was asking us questions and telling us about hierarchical design. I explained to him why that was partly good idea and partly stupid, and so we had an hour debate about it, then he walked off. Somebody said that was Gordon Bell. I asked ‘Who's that? He’s the CTO of Digital? Really? Well he's wrong about half the stuff he just said - I hope I straightened him out.’ But you know, I think that's just some serotonin activation or something. That's more of a mental problem with me than a feature, I think!
Then there's a funny thing - I realized that at the locus of innovation, we tend to think of TSMC, Samsung, and Intel as the process leaders. But a lot of the leadership is actually in the equipment manufacturers like ASML, and in materials. If you look at who is building the innovative stuff, and the EUV worldwide sales, the number is something like TSMC is going to buy like 150 EUV machines by 2023 or something like that. The numbers are phenomenal because even a few years ago not many people were even sure that EUV was going to work.
So I won't claim to be the ‘father’ - I was brought in, you know, as the instigator and the chief nudge, but part architect part transformational leader. That was fun.
Näin tekniikkaa seuraavaanakin joutuu hetken miettimään mitä noilla on eroa.Se on laskettava AMD:n eduksi että SKUiden määrä on murto-osa verrattuna Inteliin.
Mutta kuitenkin, nimeämiskäytännöt on tällä alalla kyllä perseestä. Kysyppä vaikka Gigantin myyjältä tietääkö hän eron seuraavien välillä:
Core i7-1165G7
Core i7-11700
Core i7-11800H
tai
Ryzen 5 5600U
Ryzen 5 5600X
Ryzen 5 5600H
Ryzen 5 5600G
Jytky tulossa
EVGA taitaa alkaa tehdä Amd:lle emolevyjä
Onko muuten EVGA emoja ollut koskaan edes täällä suomessa myynnissä?
Kun en ole niihin törmännyt kuin eri jenkki tubettajien videoissa ja nekin oli ajalta kun X79 kamat uutta ja hienoa.
Proshop ja dustin ainakin jossain kohtaa piti valikoimissaan darkkeja. Ei siis suoraan Suomesta, mutta Suomessa toivilta liikkeiltä saa.Onko muuten EVGA emoja ollut koskaan edes täällä suomessa myynnissä?
Kun en ole niihin törmännyt kuin eri jenkki tubettajien videoissa ja nekin oli ajalta kun X79 kamat uutta ja hienoa.
5600u on nimenomaan Zen3. Toisen numeron ollessa pariton kyseessä on Zen2 (paitsi 5900-sarja).Mutta tosiaan nimeäminen saisi olla intelin puolella läppäriprossujen kohdalla selvempää ja jos tuo 5600u olisi zen 3 arkkitehtuuria, olisi amd:n nimeäminen varsin loogista. Nyt tuo 5600u on nimetty harhaanjojtavasti.
Kiitos korjauksesta.5600u on nimenomaan Zen3. Toisen numeron ollessa pariton kyseessä on Zen2 (paitsi 5900-sarja).
*paras ipc tuolla binäärillä voittaa.
Starting off with the platform change, the issues that very odd power behaviour that we initially encountered on AMD’s Daytona platform back in March do not exhibit themselves on our new GIGABYTE test platform. This means that the high idle power figures of +100W are gone, and that power deficit went back towards the actual CPU cores, allowing for the EPYC 7763 and EPYC 75F3 we’ve retested today to perform quite a bit better than what we had initially published in our Milan and follow-up Ice Lake SP reviews. The 7763’s socket performance increased +7.9% in SPECint2017, which many core-bound compute workloads seeing increases of +13%.
The most interesting comparisons today were pitting the 24- and 16-core Milan parts against Intel’s newest 28-core Xeon 6330 based on the new Ice Lake SP microarchitecture. The AMD parts are also in the same price range to Intel’s chip, at $2010 and $1565 versus $1894. The 16-core chip actually mostly matches the performance of the 28-competitor in many workloads while still showcasing a large per-thread performance advantage, while the 24-core part, being 6% more expensive, more notably showcases both large total +26% throughput and large +47% per-thread performance leadership. Database workloads are admittedly still AMD’s weakness here, but in every other scenario, it’s clear which is the better value proposition.
Intel neuvottelee Globalfoundriesin ostamisesta 30 miljardilla dollarilla.
Consolidation Trend Continues: Intel (INTC) Is Reportedly Negotiating the Acquisition of GlobalFoundries for $30 Billion Following Its Bid of Around $2 Billion for SiFive Recently
Intel is certainly playing its part in strengthening the ongoing consolidation trend in the industry by seeking to acquire GlobalFoundrieswccftech.com
Näemmä panokset kovenee puolijohdepuolella, melkonen tappelu tosin varmaankin edessä kilpailuviranomaisten kanssa mikäli tuota kauppaa eteenpäin aletaan viemään.
GloFo, joka ei edes saanut sitä omaa 7nm prosessia kehitettyä ostaisi intelin tehtaat? Varsin erikoisia ja lähes täysin tuulesta temmattuja ajatuksia tuleekin sulla mieleen.Varmaan sitten ollaan jo viisaampia. Tuli sellainen ajatus mieleen että jospa se onkin GloFo joka ostaa Intelin tuotannon ja tehtaat?
GloFo, joka ei edes saanut sitä omaa 7nm prosessia kehitettyä ostaisi intelin tehtaat? Varsin erikoisia ja lähes täysin tuulesta temmattuja ajatuksia tuleekin sulla mieleen.
Ei siinä. Sopisit hyvin tuonne wccftechin kirjoittajaksi.
Intel ostaa GloFon lisäkapasiteetin takia, mikäli on oikeasti ostamassa. Ei siinä sen ihmeellisempiä selityksiä tarvita. Toki samalla saa osaavaa henkilökuntaa, mutta eivät ne mitään huippuammattilaisia ole. GloFo on useamman tuoreen prosessin lisensoinut, kun omasta kehityksestä ei tullut mitään, niin ei se intel sieltä mitään erityistä osaamista ole hakemassa.No mietippä miksi Intel haluaa ostaa GloFo:n? Ehkä siksi että GloFolla on kuitenkin jotain sellaista osaamista jota Intelillä ei ole. Intel on valmistanut siruja pääasiassa itselleen. GloFo on valmistanut ja valmistaa edelleen siruja hyvin monelle taholle. Kyllä sieltä tulee sellaista osaamista jota Intelillä ei ole ja jota se tarvitsee. Ja ennenkaikkea GloFolla on jo asiakkaat valmiina.
GloFo taas on itse valmistusprosessin kanssa jumissa, se saisi Inteliltä sille osaalueelle osaamista. Eli loppupelissä voisi sanoa että ihan hyvä naimakauppa kun molemmat tarvitsee toisiaan.
Jonkunmoista jeesusprossua sieltä on vissiin tulossa.
vrt 5950X: 26% nopeampi single threadissa, 11% nopeampi multithreadissa.
Iso kysymysmerkki tosin on suorituskyky peleissä. Tuossa i9-lippulaivassa on aikaisempien vuotojen perusteella 30MB L3-kakku, joka toki on Intelin mittapuulla iso (esim 10900K:ssa oli 20MB, 11900K:ssa 16MB), mutta jää hieman Zen 3:sta (32MB per CCD). Zen 3+ laitetaan sitten sitä kakkua oikein urakalla.Aika jytkyä tulossa jos noin hyvä todella on
Jonkunmoista jeesusprossua sieltä on vissiin tulossa.
vrt 5950X: 26% nopeampi single threadissa, 11% nopeampi multithreadissa.
Nestejäähy eli lähes varmasti tappiin vedellä kellotettu vs. vakio 5950X. Enemmän kiinnostaa montako sataa wattia se vie tuossa tilanteessa
vrt 5950X: 26% nopeampi single threadissa, 11% nopeampi multithreadissa.
GloFo, joka ei edes saanut sitä omaa 7nm prosessia kehitettyä ostaisi intelin tehtaat? Varsin erikoisia ja lähes täysin tuulesta temmattuja ajatuksia tuleekin sulla mieleen.
Tästähän voisi yksinkertaisella yhtälöparilla ratkaista että miten äkäisiä ne Gracemont-coret on. Eli jos 12900K on rakenteeltaan 8x + 8y ja 5950X on 16c, ja X = 1,26C ja 8x+8y = 1,11 * 16C niin tuosta ratkomalla saadaan että Gracemontit ovat noin 4% heikompia kuin Zen3-coret.
Non-OC tuossa lukee. 228w pl2 on alhaisempi kuin rocket lakessa. Se, vedetäänkö koko testi sillä kulutuksella, ei tiedetä.Nestejäähy eli lähes varmasti tappiin vedellä kellotettu vs. vakio 5950X. Enemmän kiinnostaa montako sataa wattia se vie tuossa tilanteessa
Linus tech tipsin mukaan QS on qualification sample ja on aika pitkälti jo retail versiota vastaava, ja jotkut noista menevät ihan myyntiinkin kuluttajille Intelin toimesta. ES on sitten se heikompi.Hyvä että Intel ei jääny tuleen makaamaan vaan saa kilpailukykyistä tuotetta ulos, jos siis vuoto pitää paikkansa. Julkaisuun on aikaa ja vuodossa QS prossu, joten voi tuo suorituskyky olla tuostakin parempi. Usein näin kauan ennen julkaisua vuodetut QS tulokset on olleet jonkun matkaa heikommat mitä 'valmiilla' prossuilla sit on myyntiin tullessa; emolevytuki vielä olematon, ei esim xmp-profiileja tai ne on puutteelliset, prossun kellotaajuus ja/tai väylätaajuudet matalampia kuin julkkariversioissa.
Onhan sieltä AMD:ltä tulossa kovaa julkaisua kanssa, seuraavaa zeniä odotellessa.
Kuluttajan kannalta herkullinen tilanne
Oliskohan nyt hyvä hetki laittaa Inteliä osakesalkkuun.. En ymmärrä ihan täysin tämän hetkisen sirupulan vaikutusta yhtiöden tuloksen tekoon. Missä se pullonkaula on? Onko siis esim Intel joutunut vähentämään tuotantoaan hankintaketjujen kyykkäämisen takia vai onko vaan niin kova kysyntä että saa painaa kolmea vuoroa 24/7?
Oliskohan nyt hyvä hetki laittaa Inteliä osakesalkkuun.. En ymmärrä ihan täysin tämän hetkisen sirupulan vaikutusta yhtiöden tuloksen tekoon. Missä se pullonkaula on? Onko siis esim Intel joutunut vähentämään tuotantoaan hankintaketjujen kyykkäämisen takia vai onko vaan niin kova kysyntä että saa painaa kolmea vuoroa 24/7?
Jospa se laskisi alle 50 dollariin, niin olisi hyvä oston paikka. En sano etteikö nytkin voisi olla, vaan tuolloin ainakin olisi hyvä oston paikka, ellei jotain super järisyttävää tapahdu.Inteliä, jos ostaa niin kannattaa miettiä myös niiden muita bisneksiä. Tekoäly/konesalibisnes, itseajavat autot(mobile eye), gpu:t jne. Aika monesta tuutista kuulee, että piiripula jatkuisi vielä ainakin vuoden ajan. Jos tuo pitää paikkansa niin rahanteko on helppoa. Toisaalta, jos piiripula luovuttaa niin kuinka kilpailukykyisiä intelin tulevat gpu:t ja cpu:t ovat? Markkina siirtyy hitaasti etenkin konesalipuolella, toisaalta amd on alkanut saamaan jalansijaa. Johtaako tuo hintaeroosioon, kun amd:lla alkaa olemaan uskottavuutta konesalipuolellakin?
Minäkin olen pohtinut, että ostaisiko sitä inteliä takaisin salkkuun. Myin puolet salkussa olevista intelin osakkeista 2020 keväällä, kun alkoi olemaan selvää, että lyhyellä tähtäimellä amd vie. Ja niinhän siinä kävi. Intelin kurssi on tullut houkuttelevan paljon alaspäin.
Sitäkin voi pohtia miksi intel ulkoistaa osan piirivalmistuksesta tsmc:lle. Onko se hyvä vai huono asia? Mitä wanhojen partojen ja leidien takaisinpalkkaaminen kertoo intelin sisäisestä tilanteesta? Entä kellerin poislähtö, positiivista vai negatiivista? Iso laiva kääntyy hitaasti, hankala sanoa onko intelin sisällä terve vai järjetön meno.
disclaimer: mulla on salkussa AMD:tä ja NvidiaaOliskohan nyt hyvä hetki laittaa Inteliä osakesalkkuun.. En ymmärrä ihan täysin tämän hetkisen sirupulan vaikutusta yhtiöden tuloksen tekoon. Missä se pullonkaula on? Onko siis esim Intel joutunut vähentämään tuotantoaan hankintaketjujen kyykkäämisen takia vai onko vaan niin kova kysyntä että saa painaa kolmea vuoroa 24/7?
Mun veikkaus on se että Intel on suunnittelemassa DCG-puolen kärkituotteidensa siirtoa TSMC:lle kun taas kuluttajapuolen tuotteet pysyisivät in-house tuotteina.
GloFo, joka ei edes saanut sitä omaa 7nm prosessia kehitettyä ostaisi intelin tehtaat? Varsin erikoisia ja lähes täysin tuulesta temmattuja ajatuksia tuleekin sulla mieleen.