Itseasiassa ei vaadi.
V/F on identtinen, riippumatta mitä kuormaa ajetaan.
Näin on myös Intelillä.
Ainoa mikä muuttuu on tehonkulutus (eli virta, jännitteen ollessa kiinteä).
Tämän vuoksi myös näennäinen jännite (jännitepyyntö) voi nousta, koska tehonkulutus on V * I ja jännite laskee suoraan suhteessa I kanssa kun Rll (jännitelinjan resistanssi) on vakio.
Esim.
1T tehonkulutus ajettaessa 128-bit koodia: 18.5W
1T tehonkulutus ajettaessa 256-bit koodia: 29.0W
Vaadittu minimijännite: 1.135V
Jännitelinjan resistanssi (Rll): 1.2mOhm
Jännitepyyntö 128-bit koodin suorituksen aikana: (1.135 + (0.0012 * (18.5 / 1.135))) = 1.1545V
Jännitepyyntö 256-bit koodin suorituksen aikana: (1.135 + (0.0012 * (29 / 1.135))) = 1.1657V
Todeutunut jännite on molemmissa tapauksissa identtinen.
Toteutuneet kellotaajuudet korreloivat kuorman kanssa vasta siinä tapauksessa, kun joku boostiominaisuuden käyttämistä muuttujista täyttyy tai on täyttymässä (teho, virta, lämpö tai jännite).
Ainoat Intelin prosessorit, joissa kellotaajuudet riippuvat kuorman raskaudesta tai paremminkin siitä miten suuri osuus ytimen resursseista on käytössä, on Skylake serveriytimet (käytössä myös HEDT:ssä).
Tuollakaan ei ole mitään tekemistä minkään muun kuin teho, virta ja lämpötilatekijöiden kanssa ja kyseisen ominaisuuden käyttäminen on vapaaehtoista.
Koska toteutuvat kellotaajuudet riippuu pääasiassa teho ja virtarajoista, eivätkä kuorman raskaudesta, emolevyvalmistajat nostavat juuri noita kyseisiä rajoittimia suorituskyvyn parantamiseksi
AMD Precision Boost Overriden tuoma suorituskykyparannus perustuu juuri samaan (PPT, TDC, EDC rajoittimet), vaikkakin se mahdollistaa käyttäjän myös nostaa prosessorin käyttämiä jänniterajoja luotettavuuden kustannuksella (scalar).
AMD:lla, Intelillä sekä nVidialla on jokaisella käytössään omat tekniikkansa, joilla piirejä saadaan ajettua maksimikelloilla ilman, että luotettavuus putoaa tietyn (kunkin valmistajan järkeväksi katsoman) raja-arvon alle.
Suurin rajoittava tekijä on kaikissa tapauksissa jännite, joka voidaan turvallisesti syöttää piirille. nVidian piireillä saavutettu maksimijännite näkyy rajoitteissa (esim. GPU-Z) "Vrel" (voltage reliability) syynä.
AMD:lla vastaavasti FIT rajoittaa prosessorin jännitepyyntiä, sen perusteella miten jännitteellä ja lämpötilassa X L3 solujen laskennallinen elinikä käyttäytyy.