Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju

Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 162
Niinpä, miltei mitä tahansa työtä tehdessä 1200 Vs 1080 pystyresossa tuo suurempi hakkaa tuon pienemmän. Valitettavasti kaupoissa vain ei taida nyt olla juurikaan 1200 reson läpsyttimiä. Vähän, niinkuin kaupoissa on edelleen 768 pystyreson ongelmajätteitä, joiden myynnille pitäisi asettaa 1000e uhkasakko/kone, sekä uutena, että käytettynä.
Mäkin suhtauduin aiemmin aika negatiivisesti tuohon 768 pikselin pystyresoon, mutta jos läppärissä on pienehkö näyttö (esim. 14 tuumaa), niin tuo 1366x768 on aika luonteva yleisresoluutio perussurffailuun. 1920x1080 on tietty parempi, mutta moni tarvitsee sen kanssa skaalausta, ettei teksti mene liian pieneksi.

1920x1200 oli aikanaan ihan kiva, mutta eipä tuolle enää ole niin tarvetta, kun voi hankkia korkeamman resoluution ruutuja. Tuplamonitori-setupissa tuo on toki vielä kiva resoluutio, jotta kaksi monitoria eivät vie leveyssuunnassa liikaa tilaa.
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
Olisikohan sittenkin niin, että kaivat taas faktat hihasta kuten yleensäkin? Sinulla kun on tapana kadota asiaketjuista aina kun moderaattorit ilmoittavat, että väitteille pitäisi olla todisteitakin.
Taidat nyt sekoittaa minut sinuun ja sinun AMD-kavereihisi Jiipee, sushukkaan, Threadripperiin. Kyllä se nimenomaan olet sinä joka kaivat "faktat" hihasta etkä koskaan anna mitään validia lähdettä väitteillesi AMD:stä, Intelistä yms. :cigar2: Vasta kuomasi JiiPee sai varoituksen ja monta huomautusta ylläpitäjiltä, kun trollaus, provoaminen ja epäasiallinen käytös lähti ihan käsistä. :cigar2:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
Nehän ovat monesti yhtälailla virheellisiä koska day 1 testit monesti EI kerro sitä tämänhetkistä suorituskykyä. Koska pelioptimoinnit on tullu sen jälkeen.
Se on jännä että ne kaikki day 1 testin jälkeenkin tulleet testi pelitulokset antaa saman tuloksen murska voitosta 8700K:lle, viimeksi eilen kattelin uusimpia tuloksia ja edelleen 8700K murskaa ylivoimaisesti Ryzenit :) Nyt taitaa sinulta selitykset loppua :kahvi:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Jotkut markkinoilta poistuneet prossut eivät kiinnosta enää ketään. Vain nyt kaupasta saatavat ja tulevat ovat kiinnostavia.
No jos tarkastellaan nyt kaupasta saatavia, niin todella huonosti optimoidulla koodilla joka tekee liukululaskentaa käyttämättä mitään SIMD-käskyjä zen onkin lake-sarjoja nopeampi. x87-FPU zenissä on intelin prossuja nopeampi.

Esimerkki tällaisesta huonosti optimoidusta koodista on c-ray. Lukaisin sen koodin joskus läpi ja se oli todella huonosti optimoitu, aivan kamalaa koodia. Onneksi juuri kukaan ei optimoi mitään tuotantokoodia noin huonosti.

AMD Ryzen 7 1800X Linux Benchmarks Review - Phoronix

Intel tarvii käytännössä AVXää että se alkaa laskea liukulukulaskentaa selvästi zeniä nopeammin, SSEllä tilanne menee IPCssä melko tasan(intel voittaa lähinnä kellotaajuudellaan)

------
Insinööreille maksetaan palkkaa siitä hankalien ongelmien ratkaisemisesta, joten hankaluudesta on turha voivotella, jos asia on kilpailijalla paremmin, niin selkeästikin ratkaisu on olemassa ja en mitenkään usko, että Intelillä olisi läheskään paras mahdollinen ratkaisu, jota parempaan ei ole vain mahdollisuutta.
Intelillä on ollut 12 vuotta aikaa ensin kehittää Sandy Bridgeä ja sen jälkeen viilata siitä sen johdannaisia (Well- ja Lake-sarjaa).

AMD on kehittänyt Zeniä alle 5 vuotta.

Yhdeksän naista ei tee vauvaa kuukaudessa ja sama pätee moneen tuotekehitykseen.

Kun ottaa aikataulun ja budjetin huomioon, Zen on erittäin onnistunut tuote.


Nimenomaan tilanteelle on tuo pelastamisen tarve, jos haluaa fyffeä kunnolla, niin pitää kiilata kilpailijan ohi, kakkosesta olemisesta saa fyffeä huonosti.
Kakkosena oleminen missä? Vaikka Zen keskimäärin yhden säikeen suorituskyvyssä ja muutaman säikeen suorituskyvyssä jääkin lake-sarjalle, se on tarpeeksi kilpailukykyinen, että AMD voi myydä sitä ihan kunnollisella hinnalla, ja tehdä sillä hyvää katetta.

Ja AMD yllätti Intelin housut kintuissa monen säikeen suorituskyvyssä inhimillisellä hinnalla. Vastatakseen intelin piti hätäratkaisuna tuoda palvelinprossuja työpöydälle sekä paperijulkaista Coffee Lake monta kuukautta etuajassa vaikkei intel pystynyt valmistamaan ja myymään sitä merkittäviä määriä.

Itse en odota Zen plussalta, kun vähäsen korkeampia kelloja, jotka ei riitä, kun CF lisäsi ikävästi suorituskykyeroa lisää.
Ei, CF kavensi suorituskykyeroa. Intelillä on nyt 2-kanavaisella muistilla, inhimillisen hintaisilla emolevyillä myynnissä julkaistuna tuote, joka suurinpiirtein sai AMDn kiinni monen säikeen suorituskyvyssä, kun ennen Coffee Lakea Intel oli tässä puolisen vuotta pahasti AMDtä jäljessä.

Jos tuote on keskeneräinen ja ei toimi, kuin esim erittäin hitaasti, niin sitten kannattaisi jättää julkaisematta, eikä nillittää, kun ei menesty testeissä. Joskus ne vain on testattava ja yleensä käytäntö on sama ja reilu kaikkia valmistajia kohtaan.
Niin, eli siis Intelin olisi sinun logiikkasi mukaan pitänyt
1) jättää Haswell ja Broadwell julkaisematta, koska ne olisi keskeneräisiä, niiden TSX-tuki oli buginen.
2) jättää toistaiseksi Coffee lake julkaisematta, koska intel ei ole sitä pystynyt valmistamaan merkittäviä määriä

Tuote kannattaa julkaista, jos sen myyminen tuottaa firmalle rahaa, ja asiakkaat sitä haluavat sitä ostaa.
Sille, että kilpailijafirman fanipojat tuotetta dissaavat ei mikään järkevä firma anna mitään painoarvoa.



Molemmat firmat, AMD ja Intel tekevät todella vaikeita asioita ja molemmilla niitä tekee todella taitavat insinöörit, ja molemmilla firmoilla on nyt oikein hyvä ydin ulkona. Kumman tahansa firman nyky-ytimien dissaamisella ihminen lähinnä osoittaa vain sen kuinka pihalla on.

Molempien firmojen nykyiset high-end-ytimet ovat oleellisilta toimintaperiaatteiltaan hyvin samanlaisia (PRF-OoOE-ydin, 4-way decode, 4 kokonaisluku-ALUa, micro-op-looppipuskuri, n. 18-vaiheinen liukuhihna, 2 latausporttia ja 1 talletusportti L1D-välimuistiin, joka ytimellä oma L2-välimuisti jne.) Suurimmat erot tulee siitä että Intel on panostanut hiukan enemmän SIMD-käskyihin(yrittää laskea CPUlla myös muutakin kuin varsinaisesti CPUlle kuuluvia juttuja) kun taas AMD keskittyy enemmän kokonaislukusuorituskykyyn joka on nimenomaan sitä mitä CPUn pitäisi tehdä ja haluaa enemmän offloadata liukuluku-numeronmurskausta GPUlle.

Molemmat firmat ovat toki aiemmin julkaisseet huonohkoja tuotteita, mutta niissäkin syynä on pääasiassa ollut se, että ollaan ennustettu väärin se, millaista suorituskykyä softat tulevat tarvitsemaan, eikä niin paljon se, että insinöörit olisivat olleet epäpäteviä.

Ja tosiaan intelillä on tällä hetkellä käytössään hiukan paremmin suuremmille kellotaajuuksille soveltuva valmistusprosessi. Nämä valmistusprosessit kuitenkin skaalautuvat eri tavalla ja pienillä kellotaajuuksilla ja jännitteillä tämä intelin etu katoaa eikä anna intelille virrankulutusetua pienillä kellotaajuuksilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
[offtopic]



... keskimäärin vaan ne kriteerit miten se "paras" määritellään on tavallisella pulliaisella TÄYSIN HUKASSA.

Kameroissa tuijotetaan megapikselilukemaa ymmärtämättä kuvanlaadusta yhtään mitään, sitten seuraava tietämyksen aste on se että tajutaan että järjestelmäkamera on ehkä parempi kuin kännykkäkamera ja ostetaan se järjestelmäkamera halvimmalla ja huonoimmalla kittiputkella jolla se ei kerää kovin paljon enempää valoa kuin se kännykkäkamerakaan, eikä koskaan opetella käyttämään sitä eikä ymmärtämään mitään kameran valotuksesta ja objektiivien valovoimista tms.

Ja käynnyköissä maksellaan jostain 4k-näytöstä hunajaa vaikka ihmissilmä ei tuonkokoisella ruudulla kännykän normaaleilla katseluetäisyyksillä huomaa eroa edes 720p-ruudun ja 1080p-ruudun välillä. Useimmille se "paras" tulee vaan siitä että se on uusin iphone tai uusin samsungin S-sarjalainen, jota mainokset ja kaverit hypettää.

[/offtopic]
Tuo "parashan" on kännyköissä pitkälti makuasia, riippuu mitä ominaisuuksia arvostaa kännykässä. Kyllähän nuo instat ja feisbuukit on sen aiheuttaneet, että naisetkin paljon puhuvat siitä millä puhelimilla on paras kuvanlaatu ja vertailevat keskenään. Naisetkin tänä päivänä ihan oikeasti ymmärtävät paljon kännyköistä, ainakin niistä asioista mitä he niissä arvostavat. Toki sellaisiakin ihmisiä on molemmissa sukupuolissa, jotka eivät välttämättä ymmärrä mitään, mutta puhuin yleisellä tasolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Sehän siinä onkin kun se zeppelin ydin vaikka teoriassa onkin NUMA tyyppinen, niin se ei käyttöjärjestelmälle sellaisenan näy. Vasta Threadripperissä jossa on 2 Zeppelin ydintä, ilmoitetaan käyttöjärjestelmälle NUMA:sta.
Ilmeisesti AMD:llä on mietitty että CCX to CCX latenssi ei kuitenkaan ole niin merkittävä että NUMA ilmoituksesta olisi mitään merkittävää hyötyä loppupelissä, monessa tilanteessa näin varmaan onkin, mutta pelit on kyllä melko latenssi kriittisiä joten niiden kanssa tuosta voisi kyllä olla hyötyä.
Tosin NUMA tietoisuus taas aiheuttaisi sen että peli sitten välttelisi sitä toista CCX:ää kuin ruttoa, eli ehkä tarvittaisiin jokin uusi järjestelmä tällaisia prosessoreita varten.
Zeppelin ei ole muistin suhteen NUMA vaan vain L3-välimuistin suhteen.

Threadripper on sitten ihan oikeasti NUMA sirujen välillä.

NUMA-tuki käyttikseltä pääosin tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmän muistinvaraus optimoi sitä, kumman NUMA-noden fyysisessä muistissa joku data on, ja kumman NUMA-noden CPU-ytimillä sitä ajetaan. (että nämä olisi mahdollisimman usein sama).

Zeppelinin erilliset L3-välimuistit taas lähinnä tarkoittavat sitä, että säikeitä ei pitäisi siirtää CCXien välillä ja paljon dataa keskenään jakavat säikeet pitäisi skeduloida samalle CCXlle. Tämä ei kuitenkaan muistinhallinnassa näy millään tavalla.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 700
Naisetkin tänä päivänä ihan oikeasti ymmärtävät paljon kännyköistä, ainakin niistä asioista mitä he niissä arvostavat. Toki sellaisiakin ihmisiä on molemmissa sukupuolissa, jotka eivät välttämättä ymmärrä mitään, mutta puhuin yleisellä tasolla.
En tiedä missä rinnakkaisuniversumissa sinä asut, mutta nainen joka ymmärtää puhelimen päälle ei ainakaan minun universumissa majaile. Giganttiin marssitaan ja ostetaan puhelin koska se on valkoinen ja siinä se. Voit testata tätä ihan vain sillä että tarjoat vaihtoehdon X puhelimelle Y ja niin pitkään kuin Y on miellyttävämpi silmälle niin se valitaan. Se on ihan sama vaikka sisällä olisi Texas Instrument TI 83+

Puhelin on tuotteena hieman eri tapaus kuin tietokone, jonka osien päälle täytyy jo jotain ymmärtääkin. Karkeimpana esimerkkinä korkeampi kellotaajuus läppärin prosessorissa ei tarkoita automaattisesti nopeampaa suoritinta.
 

sushukka

Premium-jäsen
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 359
Jotkut markkinoilta poistuneet prossut eivät kiinnosta enää ketään. Vain nyt kaupasta saatavat ja tulevat ovat kiinnostavia.
------
Insinööreille maksetaan palkkaa siitä hankalien ongelmien ratkaisemisesta, joten hankaluudesta on turha voivotella, jos asia on kilpailijalla paremmin, niin selkeästikin ratkaisu on olemassa ja en mitenkään usko, että Intelillä olisi läheskään paras mahdollinen ratkaisu, jota parempaan ei ole vain mahdollisuutta.
------
Nimenomaan tilanteelle on tuo pelastamisen tarve, jos haluaa fyffeä kunnolla, niin pitää kiilata kilpailijan ohi, kakkosesta olemisesta saa fyffeä huonosti.
------
Itse en odota Zen plussalta, kun vähäsen korkeampia kelloja, jotka ei riitä, kun CF lisäsi ikävästi suorituskykyeroa lisää.
------
Jos tuote on keskeneräinen ja ei toimi, kuin esim erittäin hitaasti, niin sitten kannattaisi jättää julkaisematta, eikä nillittää, kun ei menesty testeissä. Joskus ne vain on testattava ja yleensä käytäntö on sama ja reilu kaikkia valmistajia kohtaan.
Olisit nyt kerrankin ollut hiljaa ja yrittänyt lukea mitä joku asiasta jotain ymmärtävä pitkään ja seikkaperäisesti selosti. Historia on tärkeä osa tulevaisuuden ennustamista ja auttaa myös ymmärtämään miksi asiat ovat nyt niin kuin ovat. Muutenkin @hkultala viesti oli erittäin hyvä ja jokaisen tässä ketjussa mesoavan pitäisi lukea se ajatuksella.

Ja tilanne voi alkaa pian olla myös oikeastikin niin että markkinoilla on pikkuhiljaa ne parhaimmat ratkaisut kohta käytössä. Riippumatta kuinka monimutkaisesta asiasta on kyse, niin jos kauppa käy, maturiteettimalli pätee aina. Siinä voi mennä pitkä tai lyhyt aika riippuen tuotteen kompleksisuudesta, mutta ennen pitkää markkinat kypsyvät aina siihen pisteeseen että tuotteesta tulee ns. paras mahdollinen ja voittajaksi selviää se joka pystyy sitä edullisimmin tuottamaan. Toki tuottajia voi olla useampia, on aina pientä erilaistumista, mutta ajan kanssa tuotteen ominaisuudet muotoutuvat optimaalisiksi kysyntään/tarpeeseen nähden ja myös niiden valmistusprosessi optimoidaan loppuun asti. Usein ne lopulliset rajat tulevat vastaan fysiikan laeissa niin kuin nyt prosessoripuolella ne alkavat tosissaan määräämään mitä voidaan tehdä. Ja kun laskentapuolella on siirryttävä rinnakkaisuuteen niin optimointia on tehtävä enenevissä määrin ohjelmointirajapinnoilla mukaan lukien matalan tason mikrokoodiälykkyys itse prosessorissa. Pointtina se että x86-laskentayksiköt ovat monimutkaisuudestaan huolimatta jo kypsyneet arkkitehtuuriltaan ja valmistusprosessiltaan siihen pisteeseen että kaikki suuret harppaukset tai läpimurrot alkavat olla yhä harvinaisempaa herkkua.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Puhelin on tuotteena hieman eri tapaus kuin tietokone, jonka osien päälle täytyy jo jotain ymmärtääkin. Karkeimpana esimerkkinä korkeampi kellotaajuus ei tarkoita automaattisesti nopeampaa suoritinta.
Kumman suorittimen kellotaajuuksista nyt puhut, kännykän vai tietokoneen?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
[offtopic]

Tietokoneen.

Tosin eikö tuo päde vähän kumpaankin?
Pätee paljon enemmän niihin kännyköihin.

Jonkun uusimman Applen tehoytimen ja Cortex A53n (jota myydään niissä "supertehokkaissa true octacoreluureissa") välillä on n. 3x ero IPCssä.

Tietokoneissa taas hitaampien ja nopeampien ytimien ero on selvästi alle 2x.

[/offtopic]
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 700
Pätee paljon enemmän niihin kännyköihin.

Jonkun uusimman Applen ytimen ja Cortex A53n välillä on n. 3x ero IPCssä.

Tietokoneissa taas hitaampien ja nopeampien ytimien ero on selvästi alle 2x.
Muokkasin vielä. Toisaalta kyllähän tuo pitää silti paikkaansa kummassakin.
 

El-Reino69

Cunning Stuntman
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
980
Jumalprossu sitä ja tätä ja murskavoitot. Olis hienoa nähdä niinku rehtiä vääntämistä näiden välillä ja loppuis yhden leirin dissaminen vain dissaamisen halun takia. Kehutaan että pelikoneeseen ei kelpaa Ryzen vaan ainoastaan Inttel argumenttejä kyllä näkyy mutta voisko joku kertoa miksei esimerkiksi R5 1600 kelpaisi pelikoneen sydämmeksi siinä missä Intelin tuotteetkin?
Vaikka Amd mies olenkin en mä silti hauku Intteliä paskaksi misään nimessä
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
En tiedä missä rinnakkaisuniversumissa sinä asut, mutta nainen joka ymmärtää puhelimen päälle ei ainakaan minun universumissa majaile. Giganttiin marssitaan ja ostetaan puhelin koska se on valkoinen ja siinä se. Voit testata tätä ihan vain sillä että tarjoat vaihtoehdon X puhelimelle Y ja niin pitkään kuin Y on miellyttävämpi silmälle niin se valitaan. Se on ihan sama vaikka sisällä olisi Texas Instrument TI 83+

Puhelin on tuotteena hieman eri tapaus kuin tietokone, jonka osien päälle täytyy jo jotain ymmärtääkin. Karkeimpana esimerkkinä korkeampi kellotaajuus läppärin prosessorissa ei tarkoita automaattisesti nopeampaa suoritinta.
Entä jos kyseiset naiset arvostavat eniten tai pelkästään puhelimessa sen ulkonäköä? Se heille suolkoon, valitseehan moni mieskin autonkin sen ulkonäön perusteella.

Itse on kaupallisella alalla nähnyt paljonkin naisia, jotka ihan oikeasti ymmärtävät puhelimista ja niistä ominaisuuksista jota kaipaavat, jos ei nyt insinööri tasolla, mutta kuitenkin. Harvemmin naisia puhelimen nopeus tai prosessorin malli tai vastaava kiinnostaa, mutta kuvanlaatu ja näytöntarkkuus etc.

Melkoista naisten vähättelyä tässä ketjussa kyllä nyt liikkeellä.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 717
Entä jos kyseiset naiset arvostavat eniten tai pelkästään puhelimessa sen ulkonäköä? Se heille suolkoon, valitseehan moni mieskin autonkin sen ulkonäön perusteella.

Itse on kaupallisella alalla nähnyt paljonkin naisia, jotka ihan oikeasti ymmärtävät puhelimista ja niistä ominaisuuksista jota kaipaavat, jos ei nyt insinööri tasolla, mutta kuitenkin. Harvemmin naisia puhelimen nopeus tai prosessorin malli tai vastaava kiinnostaa, mutta kuvanlaatu ja näytöntarkkuus etc.

Melkoista naisten vähättelyä tässä ketjussa kyllä nyt liikkeellä.
Esimerkki:
Isäni (täytti tänään 75 vuotta, toivottavasti edessä vielä pitkä ja hyvä elämä) ymmärtää oikein hyvin kännyköiden päälle. Hänelle on tärkeää että niissä on isot näppäimet, akun saa irti ja vaihdettua sekä käyttökielenä löytyy suomi (mieluusti teksti on isokokoista).

Olisi siis melkoista aikuisten ihmisten vähättelyä sekä kohderyhmän halveksimista väittää että he eivät ymmärrä kännykän päälle. Tosin hän ei osaa sanoa esim. puhelimensa merkkiä, hänellä ei ole yhtään tietoa siitä onko puhelin ns. älypuhelin vai ei, onko siinä muistia tai prosessoria. Hän ei tarvitse moista tietoa. Hän osaa kertoa että puhelin maksoi alle 100€ ja hän on siihen tyytyväinen. Varmaankin myös myyjä oli tyytyväinen vaikka isäni ehkä apua hieman tarvitsikin puhelimen valitsemisessa (sim kortti täytyi siihen saada ja toki sama kuin hänellä jo olikin käytössään..)

Ehkä nyt ymmärrät mitä tarkoitamme täällä? Henkilökohtaisesti minun täytyy myöntää että itselläni on isäni mielestä varmastikin huono kännykkä käytössä. Tässä on esim. kosketusnäyttö ja monia ominaisuuksia mistä hän ei ole koskaan kuullutkaan eikä hän niitä osaisi käyttää. Myös hinta on väärä ja akkua ei saa vaihdettua. (OnePlus One)
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
Esimerkki:
Isäni (täytti tänään 75 vuotta, toivottavasti edessä vielä pitkä ja hyvä elämä) ymmärtää oikein hyvin kännyköiden päälle. Hänelle on tärkeää että niissä on isot näppäimet, akun saa irti ja vaihdettua sekä käyttökielenä löytyy suomi (mieluusti teksti on isokokoista).

Olisi siis melkoista aikuisten ihmisten vähättelyä sekä kohderyhmän halveksimista väittää että he eivät ymmärrä kännykän päälle. Tosin hän ei osaa sanoa esim. puhelimensa merkkiä, hänellä ei ole yhtään tietoa siitä onko puhelin ns. älypuhelin vai ei, onko siinä muistia tai prosessoria. Hän ei tarvitse moista tietoa. Hän osaa kertoa että puhelin maksoi alle 100€ ja hän on siihen tyytyväinen. Varmaankin myös myyjä oli tyytyväinen vaikka isäni ehkä apua hieman tarvitsikin puhelimen valitsemisessa (sim kortti täytyi siihen saada ja toki sama kuin hänellä jo olikin käytössään..)

Ehkä nyt ymmärrät mitä tarkoitamme täällä? Henkilökohtaisesti minun täytyy myöntää että itselläni on isäni mielestä varmastikin huono kännykkä käytössä. Tässä on esim. kosketusnäyttö ja monia ominaisuuksia mistä hän ei ole koskaan kuullutkaan eikä hän niitä osaisi käyttää. Myös hinta on väärä ja akkua ei saa vaihdettua. (OnePlus One)
Tätähän minä olen juuri yrittänyt sanoa..

Ihmiset arvostaa kännyköissä eri asioita ja osa ymmärtää toisia paremmin niiden ominaisuuksien päälle. Ja se että isäsi ei ymmärrä kännykän muiden ominaisuuksien päälle ei tarkoita sitä, että tämä yleisesti koskisi myös naisia. Tosin en nyt varmaksi ymmärrä onko tämä oikea ketju vääntämään kännyköistä ja pitäisikö palata niihin prosessoreihin.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 343
Mäkin suhtauduin aiemmin aika negatiivisesti tuohon 768 pikselin pystyresoon, mutta jos läppärissä on pienehkö näyttö (esim. 14 tuumaa), niin tuo 1366x768 on aika luonteva yleisresoluutio perussurffailuun. 1920x1080 on tietty parempi, mutta moni tarvitsee sen kanssa skaalausta, ettei teksti mene liian pieneksi.

1920x1200 oli aikanaan ihan kiva, mutta eipä tuolle enää ole niin tarvetta, kun voi hankkia korkeamman resoluution ruutuja. Tuplamonitori-setupissa tuo on toki vielä kiva resoluutio, jotta kaksi monitoria eivät vie leveyssuunnassa liikaa tilaa.
Itse en ymmärrä tätä nykymuotia laittaa 12-14" läppäreihin 4k näyttöjä.
Kaiken joutuu skaalaamaan ja se toimii milloin mitenkin riippuen ohjelmasta.
Sitten vielä 4k näytöt tiputtaa akun kestoa huimasti läppäreissä ja puhelimissa.

Itselleni riittää oikein hyvin 1920x1080 näyttö läppäriin.
Pöytäkoneeseen kaipaan isompaa resoa kun tulee videoita paljon editoitua.
Mutta tälläkin hetkellä pöydällä kaksi 1920x1080 näyttöä.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Jahas. Saapi nähä, että millanen kiuas intelin 8-ydin mahtaa olla, jos tuo toteutuu :kahvi:
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 162
Jahas. Saapi nähä, että millanen kiuas intelin 8-ydin mahtaa olla, jos tuo toteutuu :kahvi:
En usko, että hirmuinen kiuas. Aika hyvin tuntuu olevan hanskassa kellotaajuuksien laskeminen, jos on enemmän ytimiä käytössä. Tosin sitten tietysti erinäiset emolevyvalmistajat julkaisevat firmiksiä, joissa kellotaajuudet ovat tapissa ytimien määrästä riippumatta, ja päästään ihmettelemään virrankulutusta. :geek:
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 594
@Griffin koittaa sitten vähän rauhoitella menoaan ja pitää asiallisiin, perusteltuihin viestien vastaamisen tason nykyistä parempana jatkossa vaikka miten on väittelyketju.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 036
Jahas. Saapi nähä, että millanen kiuas intelin 8-ydin mahtaa olla, jos tuo toteutuu :kahvi:
Sieltähän niitä saa kaupasta. Kiukaisuus riippuu tasan tarkkaan siitä mille kellotaajuuksille se väännetään kulkemaan all-core turboilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
246
Täällä alkaa muistuttamaan meno jo Muron PS4 Pro, PSVR, PS5, Xbox One X, Switch, PC - väittelyketjua.

Vielä noin 5 kuukautta sitten täällä samat jonnet vannoivat 7700k:n nimeen ja kaikki muu oli paskaa. Suosittelu oli, että ostakee se. Tosi hyvä vinkki, nyt olisi ollut jo vanhentunut emolevy käsissä mihin ei tule enää prossupäivityksiä.

Kuluttajille on aivan sama mikä kivi siinä markettikoneessa on. Käytännössä Gigantin tai Powerin myyjä suosittelee jotain konetta ja suosittelu on yleensä kumpi firma on juottanut paremmat kännit tai mistä nyt sattuukin saamaan paremmat katteet. Jotkut vähän valveentuneempi kansalainen saattaa kuunnella tubettajan suosituksia tai lukaista suosittelut, eikä näissä amd:llä mene mitenkään huonosti.

Siitä Anandtechin suosittelu:

"If you want a great mainstream gaming processor, that works great for builds from $1000 and up, then we recommend the AMD Ryzen 7 1700 and the Intel Core i7-8700.


Between the two, the Ryzen 7 1700 currently sits as the better option: it is widely available, is a little bit cheaper, has two more cores, cheaper motherboards on offer, and is overclockable. The Intel Core i7-8700 has a much higher stock frequency and better IPC, which will help on most games that only use a few cores, but is a victim to undersupply where most of our regular retailers either have none, or are charging a premium
."
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Olisit nyt kerrankin ollut hiljaa ja yrittänyt lukea mitä joku asiasta jotain ymmärtävä pitkään ja seikkaperäisesti selosti. Historia on tärkeä osa tulevaisuuden ennustamista ja auttaa myös ymmärtämään miksi asiat ovat nyt niin kuin ovat. Muutenkin @hkultala viesti oli erittäin hyvä ja jokaisen tässä ketjussa mesoavan pitäisi lukea se ajatuksella.

Ja tilanne voi alkaa pian olla myös oikeastikin niin että markkinoilla on pikkuhiljaa ne parhaimmat ratkaisut kohta käytössä. Riippumatta kuinka monimutkaisesta asiasta on kyse, niin jos kauppa käy, maturiteettimalli pätee aina. Siinä voi mennä pitkä tai lyhyt aika riippuen tuotteen kompleksisuudesta, mutta ennen pitkää markkinat kypsyvät aina siihen pisteeseen että tuotteesta tulee ns. paras mahdollinen ja voittajaksi selviää se joka pystyy sitä edullisimmin tuottamaan. Toki tuottajia voi olla useampia, on aina pientä erilaistumista, mutta ajan kanssa tuotteen ominaisuudet muotoutuvat optimaalisiksi kysyntään/tarpeeseen nähden ja myös niiden valmistusprosessi optimoidaan loppuun asti. Usein ne lopulliset rajat tulevat vastaan fysiikan laeissa niin kuin nyt prosessoripuolella ne alkavat tosissaan määräämään mitä voidaan tehdä. Ja kun laskentapuolella on siirryttävä rinnakkaisuuteen niin optimointia on tehtävä enenevissä määrin ohjelmointirajapinnoilla mukaan lukien matalan tason mikrokoodiälykkyys itse prosessorissa. Pointtina se että x86-laskentayksiköt ovat monimutkaisuudestaan huolimatta jo kypsyneet arkkitehtuuriltaan ja valmistusprosessiltaan siihen pisteeseen että kaikki suuret harppaukset tai läpimurrot alkavat olla yhä harvinaisempaa herkkua.
Tuo on todella naivia olettaa, että tälläisessa näin mutkikkaassa asiassa olisi yhden firman toimesta saavutettu kehityshuippu, jota ei voi ohittaa.

Lisäksi, nyt ihan oikeasti valot päälle! Kun käydään tonkimaan jotain ikivanhoja prossuja, johon kultala jostain täysin käsittämättömästä syystä rupesi, niin ollaan niin kaukana nykyisistä piireistä, jotta tilanteella johon hän viittasi ei ole nykyhetken suhteen mitään merkitystä. Olen saanut sen käsityksen, että tämä ketju keskittyy lähinnä nykyhetken tilanteeseen ja jonkinverran tulevaisuuteen, sikäli kun sitä on mitenkään mahdollista ennustaa.

Prossu ei ole mikään rautakanki, vaan todella mutkikas laitos ja sen eri osa-alueita kehitetään jatkuvasti, toisia vähemmän ja/tai hitaammin ja toisia enemmän ja/tai nopeammin. Jokatapauksessa siinä ei todellakaan saavuteta "optimaallista tilannetta" ja "lopullisia rajoja" ihan tästävain.

Nyt esim molemmalla valmistajalla on tulossa siirtymä pienempään viivanleveyteen, joka on kokoajan hankaloituva prosessi, mutta ei toistaiseksi mitenkään mahdoton. Jo tämä muutos asettaa molemmalle valmistajalle omat haasteensa. Voi käydä esim ilmi, että uusio valmistustekniikka on ongelmallinen tietyillä vanhoilla rakenteilla tällöin joudutaan miettimään uusia tapoja tehdä vanhoja juttuja (voidaan joutua esin uudestaansuunnittelemaan joku prossun yksikkö, jotta se toimii paremmin uudella prosessilla). Ei siis ole järkeä väittää että on saavutettu mitenkään lopullinen tilanne.

Tämä oli ehkä typerintä mitä on sun suusta tullut vaikka käytätkin sinisiä laseja. Oletko huomannut miten (anteeksi voimasanat) kusista paskaa Intelin kikkailu on ollut ilman kilpailua? Sitäkö toivoisit vaan jatkettavan hamaan tulevaisuuteen että koska Ryzen häviää joissain peleissä 15fps se olisi kannattanut jättää julkaisematta ja oltaisiin vielä 2018 saatu neliytimisiä prossuja jotka throttlaavat lämpöjen takia koska purkka?

Jotain rajaa nyt sentään, Zen ei ole mikään täydellinen prossu mutta se toi juuri oikeaan aikaan juuri oikeanlaista kilpailua Intelille. Coffee Lake ei olisi ilman sitä edes myynnissä nyt ja Cannonlakea odoteltaisiin jonnekin 2019 (minne se saattaakin vielä viivästyä) ennen kuin kuluttajasarjassa olisi edes 6 ytimisiä saatavana.

Monopolin suosiminen ei ole kenenkään etu - edes sinun
Kommenttinihan koski tuota läppäriprossun GPU puolta ja jälleen kerran sen kanssa ollutta samaa virttä, että on tulossa paremmat ajurit. Testit nyt vain on tehtävä joskus ja julkaisun jälkeen on yksi ihan hyvä aika. Ja kun näin tehdään tosiaankin kaikkien valmistajien kanssa, niin siinä ei ole mitään epäreilua.

Mitä Zeniin tulee, niin samanlaista keskeneräisyyttä sitä on ollut myös kilpailijan prossuissa. Tosin julkaisua olisi kannattanut viivästyttää esim puolella vuodella, ja jatkaa kehitystä senverran, jotta olisi pelienkin ollessa kyseessä pärjätty testeissä kilpailijalle ja muistiyhteensopivuudessa oltaisiin oltu jo myyntiintulohetkellä ainakin nykytasolla.

Missään en ole väittänyt, että zeni olisi pitänyt kuopata, niinkuin koitat väärinymmärtää.

ofttopic resoista
Mäkin suhtauduin aiemmin aika negatiivisesti tuohon 768 pikselin pystyresoon, mutta jos läppärissä on pienehkö näyttö (esim. 14 tuumaa), niin tuo 1366x768 on aika luonteva yleisresoluutio perussurffailuun. 1920x1080 on tietty parempi, mutta moni tarvitsee sen kanssa skaalausta, ettei teksti mene liian pieneksi.

1920x1200 oli aikanaan ihan kiva, mutta eipä tuolle enää ole niin tarvetta, kun voi hankkia korkeamman resoluution ruutuja. Tuplamonitori-setupissa tuo on toki vielä kiva resoluutio, jotta kaksi monitoria eivät vie leveyssuunnassa liikaa tilaa.
Totesin aikoinaan 768:n täysin kelvottomaksi esim PDF materiaalien lukemiseen, kun sivusta mahtuu ihan liian pieni osa kerralla ruudulle 1080 resolla tarkkuus riittää jo yleesä siihen, että mahtuu juuri sivu kerrallaan. Myös monessa muussa asiassa nykyiset pystyresot vain tulevat pahasti vastaan. Ainoastaan johonkin elokuvan katseluun tuollainen ylimatala resoluutio on järkevä.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
712
Jumalprossu sitä ja tätä ja murskavoitot. Olis hienoa nähdä niinku rehtiä vääntämistä näiden välillä ja loppuis yhden leirin dissaminen vain dissaamisen halun takia. Kehutaan että pelikoneeseen ei kelpaa Ryzen vaan ainoastaan Inttel argumenttejä kyllä näkyy mutta voisko joku kertoa miksei esimerkiksi R5 1600 kelpaisi pelikoneen sydämmeksi siinä missä Intelin tuotteetkin?
Vaikka Amd mies olenkin en mä silti hauku Intteliä paskaksi misään nimessä
1600 on erittäin kykenevä omassa hintaluokassaan. Tämän parhaimman peliprossun omaaminen vaan on mainonnalle tärkeää. Katsotaan mikä on paras, mutta todetaan ettei ole varaa tähän. Pysytään kuitenkin samassa merkissä, koska se tarjoaa sen halutun mallin jota ei syystä tai toisesta saada. Monestihan tavaraa myydään malliston lippulaivan avulla.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 594
Kommenttinihan koski tuota läppäriprossun GPU puolta ja jälleen kerran sen kanssa ollutta samaa virttä, että on tulossa paremmat ajurit. Testit nyt vain on tehtävä joskus ja julkaisun jälkeen on yksi ihan hyvä aika. Ja kun näin tehdään tosiaankin kaikkien valmistajien kanssa, niin siinä ei ole mitään epäreilua.
Ollaanko täällä nyt ihmettelemässä sitä akkukestoa Ryzen-läppärillä yhden VLC:llä ajetun videoloopin perusteella, kun ei edes tiedetä millaisilla asetuksilla, kiihdytyksillä jne testi on ajettu? :facepalm:
PS. Notebookcheck ihmetteli myös kulutuksia, edes worst case scenario -kulutus ei ollut kuin vähän reilu 10W korkeampi kuin Core i5-6200U:lla (Intel HD 520), valitettavasti muita pelkän integroidun sisältäviä verrokkeja ei siellä ollut, mutta esim Core i7-7500U + 940MX huiteli 25W korkeammalla ja i7-8550U + 150MX vielä pari wattia korkeammalla siitä
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
393
En tiedä kuuluuko tämä tähän ketjuun, mutta vaikuttaako G4560 peleitten tai koneen stutteraamiseen vai johtuuko jostain bottleneckistä Gtx 970 kanssa? Olen miettinyt i5-7600k hankkimisen, mutta hinta olisi vähän liian iso verrattuna R5 1600, niin ei varmaan olisi niin worth hankkiakaan kaby lake prosessoria, ellei sen hinnat tipu. Olen siinä välissä, etten tiedä mitä hankkiakaan. AMD vai Intel. Budjettikaan ei oo niin isokaan.

Edit. Voisikohan pätkiminen johtua yhdestä muistikampaasta?
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
1600 on erittäin kykenevä omassa hintaluokassaan. Tämän parhaimman peliprossun omaaminen vaan on mainonnalle tärkeää. Katsotaan mikä on paras, mutta todetaan ettei ole varaa tähän. Pysytään kuitenkin samassa merkissä, koska se tarjoaa sen halutun mallin jota ei syystä tai toisesta saada. Monestihan tavaraa myydään malliston lippulaivan avulla.
Ei se kuluttajaluokan lippulaiva nyt niin paljoa enemmän maksa kuin Ryzen etteikö melkein jokaisella aikuisella siihen halutessa ole varaa (puhutaan nyt Suomesta). Monille riittää vähempi teho omaan tarkoitukseen, mutta se on eriasia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
[offtopic]

En tiedä kuuluuko tämä tähän ketjuun, mutta vaikuttaako G4560 peleitten tai koneen stutteraamiseen vai johtuuko jostain bottleneckistä Gtx 970 kanssa? Olen miettinyt i5-7600k hankkimisen, mutta hinta olisi vähän liian iso verrattuna R5 1600, niin ei varmaan olisi niin worth hankkiakaan kaby lake prosessoria, ellei sen hinnat tipu. Olen siinä välissä, etten tiedä mitä hankkiakaan. AMD vai Intel. Budjettikaan ei oo niin isokaan.

Edit. Voisikohan pätkiminen johtua yhdestä muistikampaasta?
Riippuu sen muistikamman koosta.

Vain yksi muistikampa toki puolittaa muistikaistan, mutta sen muistikaistain puolittuminen pitäisi huonoimmillaan hyvin harvinaisessa täysin muistikaistarajoittuneessa tilanteessa vain puolittaa nopeus, ei voi johtaa suurempaan suorituskykypudotukseen.

Jos taas fyysinen DRAM-muisti loppuu kesken ja joudutaan swappaamaan, se saa aikaan pahaa tahmausta.

[/offtopic]
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
En tiedä kuuluuko tämä tähän ketjuun, mutta vaikuttaako G4560 peleitten tai koneen stutteraamiseen vai johtuuko jostain bottleneckistä Gtx 970 kanssa? Olen miettinyt i5-7600k hankkimisen, mutta hinta olisi vähän liian iso verrattuna R5 1600, niin ei varmaan olisi niin worth hankkiakaan kaby lake prosessoria, ellei sen hinnat tipu. Olen siinä välissä, etten tiedä mitä hankkiakaan. AMD vai Intel. Budjettikaan ei oo niin isokaan.

Edit. Voisikohan pätkiminen johtua yhdestä muistikampaasta?
Mikä estää g4560 päivittämisen siihen 7600Koohon?
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
Kun täällä joku pohti jossain välissä 4690K päivitystä Ryzeniin, niin noista videosta näkee, että 4690K prosessoria ei kannata päivittää ainakaan Ryzeniin:



 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 594
Kun täällä joku pohti jossain välissä 4690K päivitystä Ryzeniin, niin tuosta videosta näkee, että 4690K prosessoria ei kannata päivittää ainakaan Ryzeniin:
Ehkä pelikäytössä ei, mutta hyötykäytössä tilanne on ihan toinen ja molemmissa testeissä Ryzen veteli ihan urakalla kovempia tuloksia
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Se hinta minkä hän mainitsi?
Korjaa jos olen väärässä, mutta olen käsityksessä, että tuo pentiumi ja 7600k on saman sukupolven prosessori, eli pitäisi ainakin periaatteessa mennä samaan kantaan. Intelinkään kivi ei ole niin kallis, että se olisi kallista verrattuna ryzenin+ uuden emon hintaan.
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
393
[offtopic]



Riippuu sen muistikamman koosta.

Vain yksi muistikampa toki puolittaa muistikaistan, mutta sen muistikaistain puolittuminen pitäisi huonoimmillaan hyvin harvinaisessa täysin muistikaistarajoittuneessa tilanteessa vain puolittaa nopeus, ei voi johtaa suurempaan suorituskykypudotukseen.

Jos taas fyysinen DRAM-muisti loppuu kesken ja joudutaan swappaamaan, se saa aikaan pahaa tahmausta.

[/offtopic]
Käytän tällä hetkellä 1x8gb muistikampaa. Ramien hinnat tosiaan aika korkeat, mutta korjaantuisiko pätkiminen sitten toisen tikun ostamalla?
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
393
Korjaa jos olen väärässä, mutta olen käsityksessä, että tuo pentiumi ja 7600k on saman sukupolven prosessori, eli pitäisi ainakin periaatteessa mennä samaan kantaan. Intelinkään kivi ei ole niin kallis, että se olisi kallista verrattuna ryzenin+ uuden emon hintaan.
Vaikuttaako sitten hinta teho luokkaan mitenkään, jos hankkii 7600k? Vaikka Ryzen setti olisi hiukan kalliimpi, niin onko se paljon järkevämpi säietten takia?
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
Ehkä pelikäytössä ei, mutta hyötykäytössä tilanne on ihan toinen ja molemmissa testeissä Ryzen veteli ihan urakalla kovempia tuloksia
Totta.

Ja riippuu tietenkin siitä mitä kukin tarkoittaa hyötykäytöllä. Jos haluaa vain Windowsia vähän nopeammaksi niin silloin päivityksessä ei ole mitään järkeä rahallisesti, jos taas tekee jotain pakkaus hommia paljon niin hyöty voi käyttäjästä riippuen olla sen arvoista.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Vaikuttaako sitten hinta teho luokkaan mitenkään, jos hankkii 7600k? Vaikka Ryzen setti olisi hiukan kalliimpi, niin onko se paljon järkevämpi säietten takia?
Yleisellä tasolla ryzen 1600 pieksee 7600k:n 6-1 ja peleissäkin se pärjää hyvin kun verrataan AMD Ryzen 5 1600X & 1500X - io-tech.fi
edit. Tuo 1600x on hieman tehokkaampi malli

Lisäsäikeistä on apua, jos on tarkoitus pysyä samassa kokoonpanossa mahdollisimman pitkään.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
3 930
Insinööreille maksetaan palkkaa siitä hankalien ongelmien ratkaisemisesta, joten hankaluudesta on turha voivotella, jos asia on kilpailijalla paremmin, niin selkeästikin ratkaisu on olemassa ja en mitenkään usko, että Intelillä olisi läheskään paras mahdollinen ratkaisu, jota parempaan ei ole vain mahdollisuutta.
Pari päivää poissa ja ketjuun tulee tuhat viestiä. Tähän voisi vähän kommentoida. Sekä Intelin että AMD:n x86 prosessoreissa monet asiat on lähelle maksimoitu, kehittämällä voidaan saada lisää nopeutta muttei merkittävästi ilman merkittävää tehonlisäystä. Koska erityisesti palvelinpuolella nopeus/tehonkulutus on tärkeässä roolissa, ei Intel eikä AMD näe järkeä tehdä "monsteriprosessoria" joka olisi luokkaa 15% nopeampi kaksinkertaisella virrankulutuksella. Korkeiden kehityskustannusten katteeksi prosessoria pitäisi myydä kovalla hinnalla ja paljon.

Sitten siihen "parempaan". Sinun mielestäsi Zen on "huono" koska AMD Zenin kohdalla panosti ennemmin SMT:n tuomiin hyötyihin ja virrankulutukseen kuin pieneen lisään yhden ytimen nopeudessa. Palvelinpuolelle katsoessa kahta ensinmainittua asiaa arvostetaan varmasti enemmän kuin marginaalisesti hitaampaa yhden ytimen nopeutta. Kyse ei siis ole siitä etteikö "ongelmaan" olisi ratkaisua. Kysymys on lähinnä siitä, miten pystytään yhdistämään kaikki hyvät puolet samaan pakettiin. Se on asia johon ei välttämättä ole ratkaisua olemassa ellei esim keksitä tekniikkaa jolla saadaan välimuistien nopeutta kasvatettua ilman että ne hidastuvat tai virrankulutus merkittävästi kasvaa.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 031
Virtapihimpi käsittääkseni lähinnä vain videotoistossa, kun AMDllä käytössä varhaiset ajurit?
Se testi oli vedetty VLC playerillä ja ei ollut mitään tietoa että oliko mitään rautakiihotuksia käytössä, tuskin oli.
Toisessa katsomassani testissä taas ylistettiin akunkestoa.

Insinööreille maksetaan palkkaa siitä hankalien ongelmien ratkaisemisesta, joten hankaluudesta on turha voivotella, jos asia on kilpailijalla paremmin, niin selkeästikin ratkaisu on olemassa ja en mitenkään usko, että Intelillä olisi läheskään paras mahdollinen ratkaisu, jota parempaan ei ole vain mahdollisuutta.
Niin noh, sen verran pitkälle on tuo 14nm++ vai onko se jo +++ viilattu että 10nm prosessi taitaa olla jo + vaiheessa ja vaaditaan se ++ vähintään että saavat samaa tehoa pihalle mitä nyt myydään. Että kyllä taidetaan elää sellaisen jännän äärellä että vaaditaan joku kanin vetäminen hatusta että suuria harppauksi tulee.

Itse en odota Zen plussalta, kun vähäsen korkeampia kelloja, jotka ei riitä, kun CF lisäsi ikävästi suorituskykyeroa lisää.
Eihän se mitään lisännyt. IPC on sama kuin 7th genissä, ainut mitä lisäsivät on 2 corea jolla päästiin R7 kanssa aikalailla samaan kun katsotaan kokonaistehoja.
Jos pistetään R5 ja 8th gen vastakkain clock for clock testiin, niin vaikka Intelillä pikkuisen parempi IPC onkin, niin väittäisin että R5 hakkaa 8th gen vastineen koska AMD:llä on tällähetkellä parempi SMT

Se on jännä että ne kaikki day 1 testin jälkeenkin tulleet testi pelitulokset antaa saman tuloksen murska voitosta 8700K:lle, viimeksi eilen kattelin uusimpia tuloksia ja edelleen 8700K murskaa ylivoimaisesti Ryzenit :) Nyt taitaa sinulta selitykset loppua :kahvi:
Ja ne Ryzenin tulokset oli tehty samaan aikaan? Katsos kun monet sivustot tekee niin että aiemmin ajetut tulokset vain lisätään niihin krafiikoihin. Ei ole montaa sivustoa joilla on resursseja vetää testit läpi kaikilla osallistuvilla laitteilla.

Tätähän minä olen juuri yrittänyt sanoa..

Ihmiset arvostaa kännyköissä eri asioita ja osa ymmärtää toisia paremmin niiden ominaisuuksien päälle. Ja se että isäsi ei ymmärrä kännykän muiden ominaisuuksien päälle ei tarkoita sitä, että tämä yleisesti koskisi myös naisia. Tosin en nyt varmaksi ymmärrä onko tämä oikea ketju vääntämään kännyköistä ja pitäisikö palata niihin prosessoreihin.
Enkä sitten alat myös pikkuhiljalleen ymmärtämään sen että valtaosa ei tarvi sitä 8700K katsellakseen niitä kissavideoita taikka pelatakseen world of tanks.

Kun täällä joku pohti jossain välissä 4690K päivitystä Ryzeniin, niin noista videosta näkee, että 4690K prosessoria ei kannata päivittää ainakaan Ryzeniin:
Selväähän se on että R7 1700 erittäin alhaisella base kellolla ei pärjää 4690K:n huomattavasti suurempaa base kelloa vastaan vaikka R7 IPC onkin parempi.
Tästä syystä itse en suosittelisi R7 1700 ostamista sellaiselle henkilölle joka ei tule kiveä kellottamaan koska ei tarvi olla kuin parilla corella enempi kuormaa niin tuo kivi menee sillä base kellolla. Ainoastaan kun on selvästi yhden coren kuormasta kyse niin mennään sillä ilmoitetulla turbo kellolla.
Tuo 1700 taas kellotettuna kulkee helposti kaikilla ytimillä sen 3,7GHz jolloin tuossa testissä tuo R7 ei olisi hävinnyt yhdessäkään testissä tai jos olisi hävinnyt niin ero olisi ollut täysin mitätön.

Olen jo moneen kertaan sanonut että syy miksi minulla edelleen on 4670K alla on puhtaasti se että Ryzeniin siirtymällä en tällähetkellä pelaamaani peliin saisi juurikaan parannusta. Kaikkeen muuhun kylläkin, mutta se kaikki muu kuten videoiden pakkaaminen on taas niin satunnasita että sillä ei juurikaan ole merkitystä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Pari päivää poissa ja ketjuun tulee tuhat viestiä. Tähän voisi vähän kommentoida. Sekä Intelin että AMD:n x86 prosessoreissa monet asiat on lähelle maksimoitu, kehittämällä voidaan saada lisää nopeutta muttei merkittävästi ilman merkittävää tehonlisäystä. Koska erityisesti palvelinpuolella nopeus/tehonkulutus on tärkeässä roolissa, ei Intel eikä AMD näe järkeä tehdä "monsteriprosessoria" joka olisi luokkaa 15% nopeampi kaksinkertaisella virrankulutuksella. Korkeiden kehityskustannusten katteeksi prosessoria pitäisi myydä kovalla hinnalla ja paljon.

Sitten siihen "parempaan". Sinun mielestäsi Zen on "huono" koska AMD Zenin kohdalla panosti ennemmin SMT:n tuomiin hyötyihin ja virrankulutukseen kuin pieneen lisään yhden ytimen nopeudessa. Palvelinpuolelle katsoessa kahta ensinmainittua asiaa arvostetaan varmasti enemmän kuin marginaalisesti hitaampaa yhden ytimen nopeutta. Kyse ei siis ole siitä etteikö "ongelmaan" olisi ratkaisua. Kysymys on lähinnä siitä, miten pystytään yhdistämään kaikki hyvät puolet samaan pakettiin. Se on asia johon ei välttämättä ole ratkaisua olemassa ellei esim keksitä tekniikkaa jolla saadaan välimuistien nopeutta kasvatettua ilman että ne hidastuvat tai virrankulutus merkittävästi kasvaa.
Ainankin tähän asti "huono" ja "välttävä" ovat minusta olleet kyllä täysin eriasioita. Mistä lienet tuon huonon repäissyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 199
AMD on pahasti inteliä jäljessä työkäytössä optimoitujen kirjastojen puutteen vuoksi. Vertasin 16-ytimistä threadripperiä 4GHz kelloilla pyörivään 5960X:ään: Ohjelma säikeistyy lähes täydellisesti, ja 30:lla säikeellä Intel oli nopeampi (Intelillä ajettiin 8 säiettä kerralla, AMD:llä 16). Tämä johtuu Intelin loistavasta MKL matematiikkakirjastosta, eikä AMD:llä ole mitään vastaavaa.
 
Liittynyt
03.09.2017
Viestejä
266
AMD on pahasti inteliä jäljessä työkäytössä optimoitujen kirjastojen puutteen vuoksi. Vertasin 16-ytimistä threadripperiä 4GHz kelloilla pyörivään 5960X:ään: Ohjelma säikeistyy lähes täydellisesti, ja 30:lla säikeellä Intel oli nopeampi (Intelillä ajettiin 8 säiettä kerralla, AMD:llä 16). Tämä johtuu Intelin loistavasta MKL matematiikkakirjastosta, eikä AMD:llä ole mitään vastaavaa.
AMD on Inteliä jäljessä jokaisella tärkeällä osa-alueella, kertoohan sen jo senkin että ikivanha 4690K voittaa Ryzenit monessa pelissä, myös 2600k monessa pelissä kellotettuna.
:cigar::kippis:
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
AMD on pahasti inteliä jäljessä työkäytössä optimoitujen kirjastojen puutteen vuoksi. Vertasin 16-ytimistä threadripperiä 4GHz kelloilla pyörivään 5960X:ään: Ohjelma säikeistyy lähes täydellisesti, ja 30:lla säikeellä Intel oli nopeampi (Intelillä ajettiin 8 säiettä kerralla, AMD:llä 16). Tämä johtuu Intelin loistavasta MKL matematiikkakirjastosta, eikä AMD:llä ole mitään vastaavaa.
Viititkö heittää ohjelmat, millä teit vertailun ja tarkemmat kokoonpanotiedot?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 199
Viititkö heittää ohjelmat, millä teit vertailun ja tarkemmat kokoonpanotiedot?
Ohjelma mallintaa 3D-kappaleita havainnoista ja se käyttää erittäin paljon epälineaarista optimointia ja matriisioperaatiota. Se ei julkisessa levityksessä koska olen laatinut sen tutkimuskäyttöön. Mutta samoihin päätelmiin päästään vertaamalla MKL:ää muihin vastaaviin lineaarialgebran kirjastoihin Intelin prosessorilla, esimerkiksi ATLAS tai OpenBLAS. Intelin optimoinnit ovat yksinkertaisesti toiselta planeetalta. AMD:n "vastaava" BLIS on hitaampi kuin muut geneeriset kirjastot.

Uskon kyllä että AMD kirii kunhan vain kääntäjäoptimoinnit, kernel- ja mikrokoodipäivitykset saadaan kohdalleen sitten joskus, mutta tässä vaiheessa on turha väittää että AMD olisi poikkeuksetta hyötykäytössä Inteliä parempi vaikka ohjelma olisikin hyvin säikeistyvä. Suoraan sanoen olen pettynyt, mutta pitihän tuota kokeilla kun työkoneeseen sai valita. Jos nyt voisi valita uudelleen, niin ottaisin kyllä Intelin vaikka vähemmällä ydinmäärällä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 681
Viestejä
4 208 384
Jäsenet
70 935
Uusin jäsen
HMV69

Hinta.fi

Ylös Bottom