Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja Sampsa, 15.12.2016.

 1. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta taas tuo LGA775-kannan pitäminen Pentium 4:n ja Core 2:n välillä hypätessä oli hieman kyseenalaista, ei niillä vanhemmilla LGA775-lankuilla Core 2:t toimineet ja tämä aiheutti aika paljon ihmettelyä, pettymyksiä ja ongelmia. Vanhaa P4N Diamondin pohjalle kasattua kokoonpanoa päivittäessä meinasi itku päästä kun vaivalla olit köyhänä opiskelijana säästänyt johonkin E4000-sarjalaiseen eikä emo ymmärtänyt sen päälle tuon taivaallista (joo, user error, silloin sitä oli vähemmän valveutuneempi SER-mies).
   
 2. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 237
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitoin juuri tyttöystävälle 3600:n kilkkeineen tilaukseen, kun se tarjoaa ihan hyvää suorituskykyä hintaansa nähden. Kelpo vehje nyt halpaan pelikoneeseen. Tuota päivitettävyysargumenttia en vain pelikäyttäjän näkökulmasta sulata. En saa mitään irti alustan päivitettävyydestä, jos ne päivitetyt kilkkeetkin on hitaampia kuin se kilpailijan alkuperäinen.
   
 3. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Käykö noihin uusiin ryzeneihin ddr3 muisti? Itsellä kamat siltä ajalta, ostin nekin käytettynä.

  Edit: am1 kanta oli amd:llä tuolloin, uudet ryzenit vaatisivat emon vaihdon nekin, vaikka olisin ottanut amd:n q6600 seuraajaksi.

  Athlon64->Q6600->4790k->?
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019 klo 18:52
 4. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 665
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asiaa pitää miettiä useammalta kantilta.
  Totta, jos olisit 2v sitten ostanut sen LGA1151 kantaiset halvan I5 7400 prosessorin ja odotellut tähän päivään tai vielä noin vuoden pidempään että hankit 7700K prosessorin se olisi ollut ja olisi vieläkin nopeampi pelkästään peleissä kuin silloin myynnissä ollut "parhain" ja tehokkain 1800X, mutta jos olisit silloin ostanut halvalla vaikka 1200 prosessorin "neliydin kuin neliydin" periaatteella ja odottanut kiltisti..

  ..Zen+ ei tuonut tarpeeksi lisätehoja, Zen2.. ..noh odotellaan luvattua Zen3 ja ostanut sitten 4950X prosessorin esim. tai mikä nyt onkaan sitten nykyisestä +15% IPC parannusta tarjoava hyvin luultavasti noin 700€ maksava 16-ydin/32-säie prosessori luultavasti tuntisit saaneesi enempi hyötyä tuolle kannalle kuin alunperin 7400 ostaneena ja myöhemmin 7700K prosessoriin päivittäen.
   
 5. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 821
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Itte olen mielenkiinnolla odotellut että milloin madmax ryntää thunderdomestaan puolustelemaan intteliä. :p
   
  sushukka tykkää tästä.
 6. jkm

  jkm

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Eli 3600 on huono ostos pelikäyttöön, koska se maksaa noin puolet vähemmän mitä 8700k, samoiten emolevyt. Suorituskyvyssä erot on muutaman FPS sisällä.

  Kukin tyylillään.
   
  TeeDee tykkää tästä.
 7. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 237
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hienosti ymmärretty...
   
 8. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  657
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Siis pidetään nyt mielessä että PC-pelaajat eivät mitenkään muodosta jotain valtaosaa tietokoneen käyttäjistä. Suurin osa talouksista hoitaa sen pelaamisen konsoleilla tai mobiilivehkeillä. Kyllä sillä tietokoneella monet pelaavat, mutta useimmiten taka-ajatuksena on että sillä tehtäisiin myös jotain muutakin. AMD on nyt tällä hetkellä aika nappivalinta jos ne pelit eivät ole selkeästi se ainoa käyttötarkoitus tietokoneelle. Toki se fyffe AMD:lle tulee palvelimista ja valmiskoneista, joissa Intel ollut aika dominoiva, mutta läppäreissä on selvästi nähtävillä jo muutosta AMD:n suuntaan ja Romen myötä myös palvelimissa. On aika kapeakatseista perustella "hypekiimaa" sillä että on uusi prossujulkaisu ja ihmiset jotenkin positiivisesti yllättyneitä. Onhan Intelkin tässä julkaissut uusia malleja nyt samaan aikaan, mutta ei niistä syystäkään mitään riemunkiljaisuja ole irronnut. AMD:n touhuissa on mukana paljon selkeästi markkinoita muuttavia piirteitä, joissa kuluttaja voittaa joka suhteessa ja ne muodostavat AMD-myönteisen ilmapiirin.

  Näihin yhteensopivuusongelmiin voisi nyt laittaa sitten ihan suorat viitteet mihin ne perustuvat. Alkaa haisemaan vain enemmän ja enemmän Intel-fanipoikien mussutukselta "koska mä luin sieltä täältä ja yhdellä foorumilla oli keskustelua". Tässä pari sivua taaksepäin kysyin että onko täällä jollain ongelmia Ryzeninsä kanssa (ja aika monella sellainen on), niin ei kukaan nostanut kättä. Itsellä ollut nyt kaksi vuotta ongelmitta. Nyt myös yhä useammalla "ei-nörtillä"-tutulla on rysä ja mitään "hikotteluja" ei ole ollut. Edelleenkin jos ylikellottelun tai virittelyn takia on ongelmia, niin ne eivät ole alustan ongelmia vaan käyttäjän.
   
  KoneenKokoaja, jkm ja Threadripper tykkäävät tästä.
 9. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Ei käy Zen2 Ryzeneihin DDR3.
   
 10. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Niin kuluttaja voittaa kilpailukykyisemmästä AMD:sta vaikka ostaisi Intelinkin prossuja, koska pitemmän päälle kilpailu pakottaa Intelin vähentämään lypsämistä kuten hyperthredingin kytkemistä pois päältä muista kuin kalleimmista malleista. Jos Inteli joutuu oikein ahtaalle niin tulee muitakin hyötyjä kuten hinnoittelussa joidutaan tekemään strategian muutoksia tai vähintään laittamaan parempaa myyntiin samaan hintaan.
   
  sushukka tykkää tästä.
 11. oriental

  oriental

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Miten tuo kilpailija tuohon nyt liittyy?

  Tarkoitatko tätä:

  ostan nyt prossun AMD1 joka tarjoaa 70% INTEL1 prossun tehosta, puoleen hintaan

  3v päästä olisi tarjolla AMD3, joka tarjoaa 95% INTEL1 prossun tehosta, 1/3 hintaan

  vai jotain muuta. Kyllähän tuossakin säästäisi rahaa vs että ostaa sen kalliimman intel1:n ja ajaa sitä sen 3v.

  Sen sijaan jos tilanne on:
  nyt prossu A tarjoaa 90-130% tilanteesta riippuen prossu B:n tehoista vähän halvemmalla
  parin vuoden päästä tulee A++ joka tarjoaa 130-140% prossu A:n tehosta = ehkä jo päivityksen arvoinen

  No, minusta ihan älytön verrata johonkin kilpailijan tuotteeseen menneisyydessä, jos on jo tietyn alustan ostanut ja saa siihen lisäaikaa pelkällä prossulla = se on vain ja ainoastaan plussaa. Muuten menee se koko setti uusiksi kuten intelillä yleensä.

  Tuossapa se isoin syy miks lopetin pc pelailun, ei oikein ikinä saanut pelkkää prossua päivitettyä paitsi e5200 -> q6600 ja seki siksi kun sain ilmaiseksi.

  Nuo amd:n am2 setit on vaan hiton hyvä homma, että uudempaa prossua on saanut näinkin kauan ja vielä jos yksi päivitys tulee = varmasti moni säästyy emon+muistien ostolta.

  Ja pitää muistaa ettei kaikilla ole varaa ostaa kerralla kallista, niin vaikka menisi pari prossupäivitystä mukaanluettuna enemmän rahaa kuin siihen nopeimpaan heti alussa, niin se voi olla ainut vaihtoehto monelle. Että voi investoida useamman vuoden aikana pienempiä summia
   
  sushukka ja MR Tomppa tykkäävät tästä.
 12. masuli_

  masuli_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Intelillä on pitänyt vaihtaa muistit kun siirryttiin DDR3->DDR4. DDR4:n nopeus ja latenssi on ollut oikeastaan ihan yks hailee TOISIN kuin Ryzenin kanssa, joka tarvitsee sen tietyn B-dye muistin tietyllä nopeudella ja latenssilla, jotta prossu ei kärsi. Intelillä on pitänyt päivittää emo+prossu ja tämäkin on suhteellista sillä, koska tehonlisäys on ollut pelaamiseen melko minimaalista on niillä vanhemmilla kellotetuilla vehkeillä pärjännyt hyvin kunnes ne oikeasti on tulleet pullonkaulaksi. Muisteihin ei ole tarvinnut koskea (paitsi tietty kun koko arkkitehtuuri vaihtui).

  En puolusta Inteliä, mutta turha huutaa, että "koko setti menee vaihtoon joka vuosi", kun se nyt ei ole totta.
   
 13. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  657
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No ei se prossu siitä kärsi. Alun perin Zen1:lle luvattiin tuki 2667MHz muisteille ja sillä kyllä kaikki emot toimi jos muistit vain sille tai yli speksattu. Sitten huomattiin että prossutehot myös paranee kun muisteja kellottelee ja alkoi armoton älämölö kun kaikilla ei välttämättä kulkenutkaan sen 3200MHz tai jotain muistit. Tätä itkua sai sitten lukea useammalla foorumilla ja todennäköisesti tästä lähti se totuuspohjaton huhu että emojen ja prossujen kanssa olisi ongelmia. Edelleenkin kyse oli kellottelusta ja virallisesti ei-tuettujen komponenttien käyttämisestä eli alustassa ei ollut tässä suhteessa mitään vikaa. Silti AMD viritteli AGESA-päivityksiään että useat saivat ne haluamansa kellot kuitenkin toimimaan. Emovalmistajat kyllä julkaisivat hyvinkin kattavia muistitukitaulukoita ja sen perusteella itsekin ostin tuon oman halpisemon ja sain ostamani muistit toimimaan. Eikä ne muistit tarvinneet olla tietyn nopeuksia tai tietyillä latensseilla. Niin kuin yleensäkin, kannattaa ostaa hieman paremmat muistit kuin ne halvimmat jostain poistolaarista. Pykälää paremmat latenssit yleensä paikkaavat sen että nopeus olisikin pykälää heikompi. Kaikki nämä näkyvät toki hinnoissa. Zen1:n kanssa vain tiesi ettei kannata paljoa yli 3200MHz CL14-muisteja ostaa, koska a) harvoilla emoilla toimivat nopeammin ja b) hyöty tuosta ylöspäin oli marginaalinen. Nopeustesteissä oli useimmiten kyllä erikseen vielä tulokset eri muisteille.

  Nythän AMD itse sanoo että optimi muistinopeus olisi 3600MHz ja muistituki on erittäin hyvä. Silti 3200MHz ylöspäin muistietu on edelleen hyvin marginaalinen...tai no itse asiassa 3000MHz CL16:kin (joka nyt varmaan useimmilla ainakin on) näyttäisi olevan ihan pätevä:
  AMD Zen 2 Memory Performance Scaling with Ryzen 9 3900X
  Eli ei se nyt siitä kärsi ollenkaan niin paljoa kuin annat ymmärtää.
   
 14. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 821
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Ittellä on 3200 16-18-18 kitti eikä tuo prossu mitenkään kärsivän näköinen ole ollut.
   
 15. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Suurin osa ei taida tietää amd:n ja intelin eroa, vaan ostavat marketista tai gigantista halvan kannettavan. Jos jotain katsovat niin akun kestoa ja kiintolevyn kokoa, kokonaishinta määräävin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019 klo 06:43
 16. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  On se halvempi Ryzeni hitaampi peleissä (ei kaikissa peleissa tosin), mutta kuinka moni rehellisesti silmämääräisesti erottaa noi erot jos fps lukemat eivät olisi esillä?

   
 17. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkupalaksi voi lueskella vaikka tuolta AM4 emolevyt -ketjusta käyttäjäkokemuksia, myös muista ketjuista löytyy kosolti ongelmia vanhempien piirisarjojen emojen ja 3000-sarjan Ryzenien kanssa. Ottaen huomioon että olemme Suomen johtavalla tietotekniikkafoorumilla, voinee olettaa että käyttäjäkunta no keskimääräistä perusjonnea valveutuneempaa ATK-kansaa ja jos heidän keskuudessaan noinkin monella on perustavanlaatuisia ongelmia, ei puhettani voine pitää Intel-fanipojan (jota kiistän olevani, laitteistostani huolimatta) mussutuksena. Itseltäni Ryzeniä ei valitettavasti löydy, ja ainoa sellainen mitä olen suunnitellut millään aikavälillä hankkivani on 3400G-ITX-buildi. Toivoisin kuitenkin että joku joka minulla koneensa kasauttaa / minulta hankkii ottaisi 3000-sarjalaisen Ryzenin koska haluaisin itsekin tutustua hands-on noihin vehkeisiin pelkkien revikoiden ja käyttäjäkokemusten lukemisen sijaan :) Viimeisin kasaamani Ryzen-buildi oli 2700X + AsRock B450 Pro4 -pohjainen kokoonpano, joka kyllä on toiminut hienosti ja ongelmitta (veikkaan, että olisin kuullut varmasti mikäli mitään ongelmaa olisi ollut, sellainen noviisi koneen tilasi).
   
 18. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Tässä on vertailu Intelin ja AMD prosessorivalmistajien suorituskykylisäyksistä sukupolvesta toiseen:

  Intel:

  i7-2600k - i7-3770k = 8% suorituskykyä lisää
  i7-3770k - i7-4790k = 15% suorituskykyä lisää
  i7-4790k - i7-6700k = 3% suorituskykyä lisää
  i7-6700k - i7-7700k = 8% suorituskykyä lisää
  i7-7700k - i7-8700k = 12% suorituskykyä lisää
  i7-8700k - i7-9700k = 5% suorituskykyä lisää
  Suorituskykyä lisää 7 prosessorisukupolvessa = 51%
  Vaadittavien piirisarjojen / "sockettien" lukumäärä: 5

  AMD:
  FX-9590 - R7 1700X = 52% suorituskykyä lisää
  R7 1700X - R7 2700X = 12% suorituskykyä lisää
  R7 2700X - R7 3700X = 14% suorituskykyä lisää
  Suorituskykyä lisää 4 prosessorisukupolvessa = 78%
  Vaadittavien piirisarjojen / "sockettien" lukumäärä: 2

  Jos asiaa rehellisesti katsoo niin konettaan aktiivisesti päivittävä saa AMD prossuilla rahoilleen paremman vastineen, koska emolevyn uusintaa vaaditaan paljon vähemmän lisäksi AMD on nostanut suorituskykyään sukupolvesta toiseen nopeammassa tahdissa kun Intel, jolloin AMD prossusta uuteen AMD prossuun päivittävä saa enemmän päivityksestä irti. AMD myös tuo harvemmin uuden sukupolven markkinoille, mutta paremmalla suorituskyvyllä kuin Intel sukupolvesta toiseen. Inteli taas on keskittynyt siihen yritysten tärkeimpään asiaan eli rahan lypsämiseen mahdollisimman paljon kuluttajilta kuten muutamat kommentoijat tässäkin ketjussa ovat vähän ihailevaan sävyyn todenneet, että ei firman pidä muuta tehdä kuin lypsää kuluttajien kukkaroita mahdollisimman paljan ja juuri näin Intel on toiminut. Uudelleen brändännyt samaa teknologiaa, jotta saman voi myydä useaan kertaan kallimmalla hinnalla kuluttajille, koska sillä on uusi nimi.

  Jokainen toki itse päättää millaista ekosysteemmia ja bisnesmalleja kukkarollaan tukee PC prosessori puolella. Minä olen valintani tehnyt, koska omasta mielestäni hyvä firma tekee muutakin kuin vain lypsää kaiken pois asiakkaidensa kukkarosta. Erilaisilla kieroilevilla socketti käytännöillä, ominaisuuksien keinotekoisella poistamisella "hyperthreding" ja saman tuotteen uudelleen brändäys näennäisillä muutoksilla. Mielestäni näitä käytäntöjä ei kyllä kaivata enää yhtään lisää PC prosessori markkinoille.
   
  sushukka tykkää tästä.
 19. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sinulla on varaa tehdä ostopäätös jonkin moraalisen oikeutuksen kannalta niin be my guest. Itse joudun tekemään sen raa'asti käyttötarkoituksen mukaan. Niin muuten tekee arviolta 99,75% muistakin.
   
 20. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 911
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ongelmat tuossa ovat seuraavat:
  1. AMD on ollut kokoajan hitaampi, kun pelaamisesta puhutaan. Se, että suorituskyky on kasvanut nopeammin ei ole auttanut tarpeeksi vielä.

  2. Jos alustassa on puute (Ei esim tukea halutulle USB sukupolvelle tai halutun sukupolven M2 paikkaa, huono muistituki (myös alusta vaikuttaa tähän) jne), niin vaihtoon se menee jokatapauksessa.

  Jos halvempi on perempi, niin silloin AMD:ltä on saanut paremman, mutta jos on halunnut parempaa suorituskykyä, niin intel on ollut jatkuvasti pelikäytössä parempi valinta, halusi sitä tai ei.

  AMD:n täytyisi nyt tikistää vielä versio / pari, ilman, että Intel ottaa suurempaa kehitysaskelta. (Siis kun pelikäyttöä katsotaan)
   
 21. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Itsellä näyttö rajoittaa 60fps ja Rift S 80fps, toki minimiruudunpäivitys. Sen yli on turhaa, VR:ssä 30fps on vielä pelattava riftin ansiosta.

  Eikä tuo kommenttisi koske amd:n ja intelin eroa pelkästään, mutta myös eri prossutyyppejä. Esimerkiksi 3700x vs 3600. Monessa käytössä jopa vanha i4790k on täysin riittävä, niitä saa halvalla käytettynä.

  Nyt mielestäni ei ole suurta eroa ostaako ryzen 3000 sarjaa vain intelin 9000 sarjaa. AMD:ssä vaan emolevyt rajoittavat, kun maksavat 200 euroa. Jimmsiltä voisi sentäs ostaa halvempiakin, kun sieltä saa bios-päivityksen. Kävin kysymässä vasta gigantista saisiko emolle bios-päivityksen, niin ei saanut. Toivottavasti emot saadaan kuntoon pian. Onkohan uusissa msi:n max emoissa valmiina bios, joka ei tarvitse päivitystä? AMD on taas kilpailukykyinen intelin kanssa, vaikka raskaassa pelikäytössä altavastaaja. Budjettiluokassa taas hyvä vaihtoehto.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019 klo 09:35
 22. hakarkka

  hakarkka

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Prosenttilaskusi ontuu. Prosenttiesi mukaan laskettuna:

  Intel suorituskykyä lisää 62% seitsemässä sukupolvessa
  AMD suorituskykyä lisää 94% neljässä sukupolvessa.

  (R7 1700X = 1.52*FX-9590,
  R7 2700X = 1.12*R7 1700X = 1.12*1.52*FX-9590...)
   
  459 ja TheMeII tykkäävät tästä.
 23. Samat

  Samat

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  MSI:n max sarjan emoissa on suoraan Zen 2 tukevat biosit, samoin muista AM4 emoista alkaa jo saada kaupoista valmiiksi Zen 2 yhteensopivilla bioseilla (sitämukaa kun vanhat varastot saadaan myytyä ja uudempaa valmistuserää joissa nuo jo on tilalle). Noita kannattaa mahdollisesti myyjäliikkeen aspasta varmistaa ennen tilausta. AM4 emot ketjusta poimittua.
   
 24. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 132
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Tämä on vähän sama kuin vertaisi sitä, mikä on kehitysmaan talouskasvu verrattuna länsimaan talouskasvuun. Jos on kovasti jäljessä, on helpompi ottaa toista kiinni kuin tehdä uraauurtavaa kasvua.

  Nähtäväksi jää, että mikä on kehitys jatkossa.
   
  draco76 ja Herode77 tykkäävät tästä.
 25. masuli_

  masuli_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  "suorituskykyä lisää" on myös täysin kryptinen yksikkö. Mitä suorituskykyä? Ilman mitään lähteitä tai viitteitä tuo vertailu on yhtä informatiivinen, kuin ylilauta.
   
 26. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Kyllä sanon näin, että Intelillä se menee siihen, että uusi emolevy ja prossu vähintää, että siinä on jotain järkeä. Nyt esim. jos vertaa AMD:llä. Heillä menee vanhoille emolevyille vaikka 3900x joka on huomattavasti nopeampi kuin vaikka se 1gen mikäli sen omistaa. Ainut mihin pitää sijoittaa on uusi prosessori. Vanhalla prosesorilla tehdä Bios päivitys vain ennen uuden asennusta.

  Eihän tässä tarvitse kovin paljoa katsoa, kumpi on taloudellisempi.

  Esimerkki #1:
  Mikäli omistat jo AMD 1gen 1800x 8c/16t --> pävitetään vaikka 3gen 3900x 12c/24t prossuun. Noissa on jo valtava ero. Hintaa päivitykselle tulee n.549€.

  Esimerkki #2:
  Päivität vaikka X99 alustan vaikka I7-6900k 8c/16t ---> X299 johon pitää valita budjetti emolevy minimissään noin 250€ ja siihen prosessori vaikka 10c/20t kivi joka on I9-7900x tai I9-9900x joiden hinta on siellä n.1100€ paikkeilla. Hinta pyörisi tässä tapauksessa siellä noin 1350€ tuntumassa, että saisit päivityksen.

  Joten tässä tapausessa mikäli omistaa jo tietokoneen hintaerotus tulee olemaan AMD:n hyväksi huimat n.800€. Sillä hintaerotuksella muuten voi ostaa vaikka RTX2080 kortin kaveriksi.

  Että onko se Intel halvempaa vai ei. Niin ei sitä tämän pidemmälle tarvitse varmaan vatvoa ja koittaa perustella jollain olemattomilla jutuilla Intelin "hyvyyttä", koska sitä ei näissä päivittämis jutuissa paljoa ole ollut vuosikausiin. Terveisin entinen pitkänlinjan Intelin kokoonpanoilla turaaja. Ollut nimenomaan X79 ja X99 alustat käytössä samaan aikaan ennen tätä nykyistä AMD:n kokoonpanoa.

  Moni harrastelija ostaa harrastamisen ilosta uutta rautaa ja myy sen vanhan pois, ei välttämättä sen takia, että vanha ei riittäisi vielä. Normi kuluttaja ei ostaisi näistä yllämainituista mitään komponentteja, koska heillä on koneen kasaus budjetti siellä sanotaan keskimääräisesti 1000€ molemmin puolin koko keskusyksikölle.
   
 27. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 466
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Samaa minä olen sanonut jo vuosia. Haluan nähdä sen kultasilmän, joka todistettavasti pystyy erottamaan muutaman fps:n eron kun lukemat alkavat olla lähempänä sataa.
   
 28. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-3770K-vs-Intel-Core-i7-2600K/1317vs621

  i7-2600k - i7-3770k = 8% suorituskykyä lisää

  https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4790K-vs-Intel-Core-i7-3770K/2384vs1317

  i7-3770k - i7-4790k = 15% suorituskykyä lisää

  ja niin edelleen jokainen joka viitsii tehdä muutakin kuin soittaa suutaan asian eteen voi itse vertailla jokaisen prossun keskimääräisen suorituskykylisän erikseen en tänne rupea jokaista prossua erikseen laittamaan. Jos ei viitsi asiaa tarkistaa, että listani pitää suurinpiirtein paikkansa sille en tosiaan voi mitään.

  Jos joku on sitä mieltä, että listani ei pidä paikkaansa tehköön paremman, mutta näyttää siltä, että suunsoittaminen on joillekin helpompaa kuin vastaavan listan teko.
   
 29. svk

  svk R&T Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 064
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jostain jäänyt käsitys, että userbenchmarkilla voi pyyhkiä perseensä mitä tulee suorituskyvyn katsomiseen, korjatkaa jos olen väärässä.
   
  jarhu tykkää tästä.
 30. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tuohon pelipuoleen myös pakko sanoa sen verran. Mikäli pelaa 1080p-resoluutiolla niin Intelin kaula on isompi. Sitten mikäli pelaa 1440p tai 2160p niin yllättäen sillä ei ole enää niin suurta ja merkittävää hyötyä onko siellä Intel vai AMD koneessa. Sillä molempien valmistajien prosessorit jaksaa pyörittää pelit hyvin isoillakin fps:llä. Käyttötarkoituksen mukaan se ostopäätös kannattaa tehdä. Toki 9700K ja 9900K on oikein hyviä prossuja pelikäyttöön. Sitä ei voi kiistää.
   
 31. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 132
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Sikäli kun olen joitakin ketjuja täällä lukenut, niin ei ole mitenkään selvää, että sen vanhan emolevyn virransyöttö selviää 3900X:stä. Toisekseen jos on vanha emolevy ja prosessori, niin ne on helpompi myydä kombona eteenpäin käytettynä. Veikkaan että aika harvaa kiinnostaa päivittää vaikkapa joku 1600X 1800X:ään, tai ainakaan siitä päivityksestä ei halua maksaa juurikaan.
   
 32. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Pahoittelen virheitä listani oli tarkoitettu suuntaa antavaksi. Suorituskyky lisäykset olen katsonut userbechmarkista, mutta sielläkin prosentit elää joten listasta ei koskaan saa prosentilleen tarkkaa, mutta kyllä se silti suuntaa antaa kehityksestä. Ei ne prosentit kuitenkaan ihan täysin kippaa toiseksi vaikka pieniä muutoksia tulee.
   
 33. masuli_

  masuli_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Jos sulle on ongelma kertoa mistä olet luvut vertailuusi repinyt ei ole mun ongelma. Mutta ilman mitään lähteitä vertailun arvo on tasan 0.
   
 34. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Pitää muistaa, että jos ostat halmimman mahdollisen emolevyn listalta. Ei sillä kannata edes lähteä kellottamaan sen aikakauden parhaita prossuja. Oli se sitten kumman leirin emolevy tahansa. Ei se päde vain toiseen leiriin.

  Edit. yleensä ne ketkä lähtee jo kellotusta tekemään he katsovat emolevyn mikä ei sula alle samantien. Sitä pitää pikkusen miettiä mikä alusta sopii sellaiseen.
   
 35. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Toisaalta jos lähdet tyhjästä niin intel 9700k+emo+prossutuuletin+32GB DDR4 on noin 750 euroa. AMD taas 3700X+emo MSI X570-A PRO+32GB muistit, mennään vakiojäähyllä, noin. 760 euroa. Eli hinnassa samaa, paitsi että AMD:tä joutuu päivittämään emojen vaihdon välissä, intelillä mennään samalla kokoonpanolla hyvin uuteen muistisukupolveen.
   
 36. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tuo on totta. Jätin tuon skenaarion pois. Tiesin myös, että joku tarttuu siihen kiinni.

  Edit. olen myös tehnyt heille kenelle on katsottu koneen osia niin molempien leirien osilla. Se kenelle kone tulee päättää itse sitten kumpaan lähtee. Minulle se on ihan sama, koska minä vain katson osat/kasaan koneen. Nimenomaan käyttötarkoituksen mukaan osat valittu aina budjetin mukaan.
   
 37. rick_james

  rick_james

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2016
  Voitko selventää, mitä tuolla boldatulla lauseella tarkoitat? Missä tilanteessa AMD:tä joutuu päivittää ja Inteliä ei?

  E:Lisäsin koko viestin lainaukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019 klo 11:34
  Razaquu tykkää tästä.
 38. masuli_

  masuli_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Käyttötarkoitus on ehkä se mikä porukalla unohtuu melko nopeasti, kun mietitään mitä kannattaa ostaa. Mutta kyllähän se on melko selvää, että jos kone on puhtaasti pelaamiseen, kannattaa vieläkin valita Intel. Melkein mihin tahansa muuhun käyttötarkoitukseen menee Ryzen.
   
  sushukka tykkää tästä.
 39. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Kuten tuossa totesin. Budjetti ja käyttötarkoitus antaa aika hyvän suuntaviivan sille mistä konetta lähdetään rakentamaan ja mihin pitää panostaa erityisesti budjetin sallimissa rajoissa.
   
 40. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  AM4 julkaistiin vasta vuoden 2016 lopulla, ensimmäiset emot taisivat tulla vasta 2017? Moni (ainakin intel-leirissä) on tehnyt viimeisen päivityksensä ennen sitä. Kuinka monta päivitystä AMD:n leirissä olleet ovat tehneet tähän asti? AMD on vasta nyt kilpailukykyinen intelin kanssa, kun AM4 alkaa olla tiensä päässä. Jos nyt päivittää koneensa, niin seuraava päivitys on todennäköisesti muu kuin AM4-emolle sopiva (AM4 yhteensopivuus on luvattu vain ensi vuoden loppuun).
   
 41. neksva

  neksva

  Viestejä:
  152
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Eipä intelillä tule menemään seuraavat prossut enään nykyisiin emoihin ja am4 elää kunnes ddr5 emot tulevat
   
 42. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Muuhun käyttötarkoitukseen riittää kumpi tahansa, jos on kyse koti/harrastekoneesta. Jopa suurimmalle osalle pelaajista ei ole suurta väliä kumman ostaa. Vain terävimmälle kärjelle valinnalla on eroa.

  Itse olen huomannut että harva tuntuu ostavan nykyään kotiinsa pöytäkoneen, vaan kannettavat ovat suosiossa. Työelämässäkin kannettavat ovat nykyään sääntö saopivan telakan kanssa. Meillä töissä prossuvalinta menee aika lailla sen mukaan mitä apple päättää käyttää, vain it-henkilöstä voi valita muun kuin macbookin.

  Itse näen että molemmissa joudut seuraavassa päivityksessä vaihtamaan emon ja muistit. Ei ole tarkoitus päivittää parin vuoden välein.
   
 43. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 182
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mitä tullut noita nyt tuossa testattua niin menee tälleen että 4.4GHz kelloilla 4770K on yhtänopea kuin 4.6GHz kelloilla oleva 3770K ja i7-2600K on yhtänopea kun sillä on kellot 4.8GHz.

  Ja aina kun hehkutetaan 1st gen Ryzeneita niin olihan ne FX:n nähden mahtava parannus ja hyötyohjelma nopeudet ovat aivan mahtavat.
  Mutta kun tässä pelisuorituskyvystä puhutaan niin sen suorituskyky jää 1st gen Core i7:n (Bloomfield ja Lynnfield) tasolle suurimmassa osassa peleistä.
  Ryzenin 2000-sarja ei tuota pahemmin parantanut, mutta nythän tämä 3000-sarja teki vissiin sitten ison hypyn tämän asian suhteen. Itse en voi asiaa sinällään kommentoida kun en ole päässyt 3000-sarjan Ryzeniä testaamaan.
   
 44. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hienosti verrataan normi-deskarialustaa HEDT-alustaan :rofl:

  Sama kun minä sanon että paljon halvempaa päivittää Celeron Pentiumiin kuin Threadripperi toiseen. Nyt vähän suhteellisuudentajua.

  X570-emot söivät toistaiseksi AMD:n hintaedun jos sellaisen haluaa, toivottavasti B450 saadaan pian "it just works"-tasolle Zen2:n kanssa ja/tai B550-emoista löytyy satasen hintaluokassakin päteviä vaihtoehtoja.
   
 45. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Otetaan sitten reilumpi peli. AMD:n omistavat voivat päivittää 3000-sarjan prossun pelkästään vanhoihin emoihin. Mitä Intel puolelle ajattelit päivittää vanhoihin emoihin 9000-sarjasta? Kerrohan sitten suhteellisuudentajuasi?
   
 46. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 237
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Intel-käyttäjällä on 9700k. AMD-käyttäjällä on 2600x, joka on hitaampi kuin 9700k peleissä. AMD-käyttäjä voi päivittää 3600:n. AMD-käyttäjällä on edelleen hitaampi peliprossu, ja Intel-käyttäjä on nauttinut paremmasta suorituskyvystä koko tämän ajan. Mitä iloa AMD-käyttäjälle oli päivitettävyydestä?
   
 47. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisille päivitettävyys on itseisarvo, toisille suorituskyky. Tietty minusta on hieno asia, että AM4-alusta on pitkäikäinen, muttei se ole mikään deal breakeri valtaosalle koneen ostajista.
   
 48. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 757
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Vain jos tuo prossu on alle kaksi ja puoli vuotta vanha, mikä on lyhyt aika.

  AMD:n käyttäjä osti emon ja prossun 2017 keväällä, päivitti prossun uuteen sukupolveen syksyllä 2018 ja nyt syksyllä 2019 taas uuteen? Intelin käyttäjä jos osti 2017 8700K prossun niin sillä pärjää erinomaisesti yhä.
   
 49. masuli_

  masuli_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Jos osti 7700k:n niin silläkin pärjää vielä enemmän kuin hyvin. Tässähän se ero sinänsä on. AMD:n soketti on ollut pitkäikäisempi mutta 3000:n asti huonompi valinta, joten sun on pitänyt päivittää 1xxx->2xxx->3xxx ja vasta 3000-sarjalla olet Intelin tasolla.
   
 50. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 882
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jokunen vuosi sitten itse arvoin R7 1700:n ja 7700K:n välillä. Ostin jälkimmäisen, jota käytän yhä. Jos olisin ostanut 1700:n, olisi kiusaus ollut päivittää 2700-sarjalaiseen liian suuri ja sittemmin sama homma 3600/3700:n kanssa. Edellisen lisäksi ehkä myös emolevy olisi mennyt uusiksi. Säästöä tuosta ei ainakaan olisi syntynyt pennin vertaa.

  Jos NYT olisin ostamassa osia itselleni, valitsisin osat tod.näk. punaisesta leiristä. Hinta-laatusuhde on kohdillaan. Päivitettävyydestä en tiedä, kun en osaa tulevaisuutta ennustaa, mutta luulisi 3600/3700-koneella seuraavat viisi vuotta pärjäävän. Noita testeissä näkyviä "marginaalisia" FPS-eroja tuskin näkevät/kokevat muut kuin high end-näytönohjainten omistajat, joihin en itse kuulu.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019 klo 14:37