Eli siis, ABWR:n sähköteho on siellä noin 1350 MW:ssä.
OL3:n sähköteho on 1600 MW.
Jos tuo 250 MW lisäteho oli niin tärkeä TVO:lle, että laskivat sen uuden reaktorityypin riskin arvoiseksi, niin miksi ihmeessä sä luulet, että kaksi lupaa olisi muuttanut tilannetta? Miksi TVO olisi todennut että "No jos me saadaan vain rakentaa yksi reaktori, niin tarvitaan ehdottomasti tuo extra 250 MW, mutta jos saadaan rakentaa kaksi reaktoria niin sitten ei haluta sitä extraa 500 MW:tä"?
Puhumattakaan siitä, että TVO olisi lähtenyt tekemään tuplasti suurempaa investointia. Mitä se kahden, tuon kokoluokan reaktorin rakentaminen olisi vaatinut.
*edit*
Oikeastaan hakemuksen aikaan se ero ei ollut 250 MW vaan 100 MW.
GE tarjosi TVO:lle EABWR:ää:
*edit2*
Tämä myytti "Valtio pilasi homman kun pakottivat TVO:n EPR:ään"-myytti nojaa alunperin siihen ajatukseen, että TVO olisi vain voinut rakentaa kaksi voimalaa lisää mallia OL1 ja OL2. Jolloin se yhteisteho olisi ollut kätevästi juurikin tuolla EPR:n luokassa.
Mutta tuo on lähtökohtaisesti virheellinen, koska nuo eivät olisi enää täyttäneet niitä uusia turvallisuusstandardeja. Ja siten ne eivät edes voineet olla harkinnassa. OL1:tä ja OL2:ta tuolla listalla edustaa BWR90+, eli EPR:n kanssa samassa kokoluokassa oleva laitos. Joita, kuten EPR:ää, ei oltu tuolloin vielä rakennettu yhtään kappaletta. Eikä ole muuten rakennettu senkään jälkeen.
Ainoa tapa miten tämä ajatus kahdesta pienemmästä voimalasta olisi jotenkin voinut toimia, olisi ollut noilla VVER:llä. Jolloin herää kysymys, mitä luulet kuinka suurella hingulla TVO olisi lähtenyt tilaamaan Venäjältä reaktoreita vuosituhannen vaihteen kieppeillä?
*edit3*
Lisäksi näyttäisi siltä, että ainakin nuo ensimmäiset ABWR:t ovat olleet epäluotettavia ja käyttöasteet olleet todella huonoja verrattuna ainakin siihen mihin ollaan Suomessa totuttu. Joten voi olla, että kyseinen malli olisi tippunut harkinnasta jo ihan senkin takia.