Käsittääkseni näillä ei ole todettu yhteyttä tutkimuksissa muutenkaan, oisivat varmaan muuten olleet kiellettyjä jo laajemmaltikin.
Sen sijaan mielenkiintoista nähdä tällaista syyttelyä maasta, jossa kulttuurina on, että pikkulapset tekevät lumesta lumiukkojen sijaan tankkeja ja
saatat päästä osallistumaan kaikenmaailman Putin- nuoriin(?) ja vastaaviin jo lapsesta pitäen. Ja opetella sitä AK:n kasaamista ym.
Opetusministeri nosti ampumistapaukseen liittyen esiin videopelit.
www.is.fi
"Venäläispoliitikko ja opetusministeri
Sergei Kravtsov on nimennyt videopelit syylliseksi maanantaina Izhevskin kaupungissa tapahtuneeseen kouluammuskeluun liittyen.
Cyber.sport.run kirjoittaa Kravtsovin sanoneen nyt olevan aika ”laittaa asiat järjestykseen, mitä tulee tietokonepeleihin”, joita myös ampujan tiedetään pelanneen.
– Hän pelasi tietokonepelejä, ja minun mielestäni on syytä keskustella tietokonepelien vaikutuksista perinpohjaisesti. Olen varma, että teemme asianmukaisen päätöksen lähitulevaisuudessa yhdessä digikehityksestä vastaavan ministeriön kanssa, Kravtsov sanoi sivuston mukaan.
Videopelit, jotka vaihtelevat sisällöltään laidasta laitaan, on yhdistetty erilaisiin väkivalta- ja ampumatapauksiin jo ties kuinka kauan. Viime vuosina pelit on nostettu entistä herkemmin esille tragedioihin liittyen kuin vaikkapa väkivaltaiset elokuvat.
Lue lisää:
Kouluammuskelu Venäjällä – 15 kuollut, valtaosa uhreista lapsia
Pelialaa edustava Entertainment Software Association (ESA)
huomautti vuonna 2018 ettei pelien ja todellisen väkivallan välillä ole todistettua yhteyttä.
– Videopelit eivät selvästikään ole ongelma: viihdettä jaetaan ja kulutetaan maailmanlaajuisesti, mutta Yhdysvalloissa on eksponentiaalisesti enemmän aseväkivaltaa kuin missään muussa maassa, ESA totesi tuolloin.
ESAn kommentit liittyivät tapaamiseen, jonka silloinen presidentti
Donald Trump järjesti Floridassa tapahtuneen kouluampumisen jälkeen. Trump oli ampumistapaukseen liittyen maininnut videopelien väkivaltaisuuden voivan muokata nuorten ihmisen ajatuksia.
Lue lisää:
Trump tapaa nimeämänsä syntipukin kouluampumiselle – onko luvassa rajoituksia?
Maailmalla on julkaistu asiaan liittyen useita tutkimuksia, joiden tulokset ovat tutkimustavoista ja menetelmistä riippuen vaihdelleet. Useimmissa tapauksissa, kuten tässä
Yorkin yliopiston tutkimuksessa, on kuitenkin todettu ettei pelien väkivaltaisuus tee nuoresta väkivaltaisempaa.
Maanantain kouluammuskelussa kuoli 15 ihmistä, joista 11 oli lapsia. 24 haavoittuneesta 22 oli lapsia. Kuolonuhrien joukossa oli myös kaksi vartijaa ja kaksi opettajaa.
Venäjän presidentti
Vladimir Putin tuomitsi kouluun tehdyn ”epäinhimillisen terrori-iskun”, sanoi Kreml ja lisäsi, että ampuja ”ilmeisesti kuului uusfasistiseen ryhmään”.
Ampujaksi epäilty on paikallinen, vuonna 1988 syntynyt mies, joka on koulun entinen oppilas. Tutkijoiden mukaan hyökkääjällä oli yllään musta pusero, jossa oli natsisymboleja sekä kommandopipo. Miehen kerrotaan ampuneen itsensä."